Premier League - souhrn 37. kola

07.05.2016, 15:37, aktualizováno 08.05.2016, 18:50
Komentáře a souhrny
Liverpool porazil Watford, zatímco ManCity se rozešlo smírně s Arsenalem. Southampton vyhrál na hřišti Tottenhamu, který tak ještě může přijít o druhou příčku. Sunderland porazil Chelsea a drží se mimo sestupové pásmo. West Ham podlehl Swansea, zatímco Crystal Palace si poradil se Stoke. Na hřištích Bournemouthu a Aston Villy se přítomní diváci vítěze nedočkali. Manchester United zásluhou gólu Juana Manuela Maty nejtěsnějším možným rozdílem vyloupil Norwich, jenž zůstává na předposlední příčce...

Liverpool FC - Watford FC 2:0

08.05.2016 17:00

Góly: 35. Joe Allen, 76. Roberto Firmino

Tentokrát se zuřivá rotace Jürgenu Kloppovi nevymstila. Liverpool si ve čtvrtek vybojoval účast ve finále Evropské ligy, za což byla řada opor odměněna zaslouženým volnem, i výrazně pozměněná sestava však na Watford stačila. Ojedinělou brankou se zaskvěl Joe Allen, aby potom výhru z lavičky potvrzoval Firmino...

Liverpool popravdě nebyl o tolik lepším týmem, největší rozdíl dělala jeho efektivita před brankou soupeře. Allen s Firminem oba nelítostně trestali lapsy v obranné fázi hry Watfordu, zatímco Hornets nebyli schopní totéž dělat na druhé straně. Ighalo například nepochodil se svým ambiciózním obloučkem po Allenově zkažené přihrávce a Abdi jindy pálil z voleje nad bránu.

Watford zejména v první půli neměl příliš problémů s prosazováním se proti Liverpoolu a zejména jeho improvizované stoperské dvojici Škrtel - Lucas, koncovka však byla pro Hornets vskutku nemalým problémem. Ighalo třeba pěkný pas od Jurada proměnil akorát ve zblokovanou střelu.

V dresu Liverpoolu směrem dopředu opět vynikal Sheyi Ojo, Reds však dlouho především jen dominovali na balonu, aniž by si tvořili šance. Allenův gól ve 35. minutě tedy přišel docela zčistajasna, když nehlídaný Benteke hlavou sklepával míč na penaltový puntík pro pohotového Velšana.

Watford mohl vzápětí vyrovnat, Ighalovu ránu však záhadně vytěsnil nad břevno pružný Mignolet. Místo toho pak v 76. minutě doručil stvrzenku střídající Firmino poté, co Ojo výborně zablokoval Anyovu snahu o odkopnutí balonu.

Více informací k zápasu

Manchester City - Arsenal FC 2:2

08.05.2016 17:00

Góly: 8. Sergio Agüero, 51. Kevin De Bruyne - 10. Olivier Giroud, 68. Alexis Sánchez

Manchester City si zadělal na velké problémy. V domácím strhujícím utkání s Arsenalem totiž uhrál jen remízu 2:2, potřetí z posledních čtyř zápasů ztratil a přišel o pole position v bitvě o čtvrté místo. Jeho rivalům Manchesteru United totiž nyní "stačí" vyhrát oba své zbývající duely a v TOP 4 budou právě Rudí ďáblové. Naopak Arsenal je takřka jistě třetí.

Manuelovi Pellegrinimu domácí derniéra pořádně zhořkla. V utkání s Arsenalem byl sice Manchester City lepším týmem, ale vyrovnaný výsledek je pro Citizens skoro jako porážka. Góly Agüera a De Bruyneho vyšli vniveč nejen kvůli přesným střelám Girouda a Alexise; semifinalista Ligy mistrů nyní musí spoléhat na ztrátu městských rivalů v zápasech s West Hamem a Bournemouthem. Pokud United neztratí, Pep Guardiola zahájí svůj projekt v Evropské lize.

Vstup do zápasu přitom Citizens vyšel jedna báseň. Už v osmé minutě využil Sergio Agüero špatného bránění Elnenyho a po sklepnutí Fernandinha vystřelil přesně k bližší tyči. Už za dvě minuty však Clichy pochybnou malou domů zavinil roh Arsenalu a Olivier Giroud ukončil patnáctizápasové čekání na gól. Joa Harta překonal hlavičkou do protipohybu, za což vděčí i příšernému bránění Mangaly.

Manchester City byl i přes tuhle rychlou odpověď poměrně jasně lepší. Brankové příležitosti si sice nevytvářel, ale v obraně mu to fungovalo o poznání lépe než Arsenalu. Po čtvrt hodině hry prošel Fernando jako nůž máslem přes Wilshera do vápna a následnou střelu Agüera musel vychýlit z gólové trajektorie stoper Gabriel.

Jindy ne zcela kreativní Fernando dnes odehrál dobrý zápas a měl prsty i v další zajímavé příležitosti. Na půlící čáře skvěle přerušil útok hostí a poslal za obranu výborný pas na Agüera. Až těsně před jeho nohama odkopl balón vyběhnuvší Petr Čech. Na něj létaly celý první poločas centry jako na běžícím páse, jinak nedůsledná defenziva Gunners však tyto pokusy dokázala odvracet.

Po změně stran však domácí bleskově udeřili. Zdánlivě nevinný souboj Bellerína s De Bruynem měl pro Arsenal fatální následky. Kevin De Bruyne si totiž po pravém obránci poradil i s Elnenym, a když za vápnem napřáhl k parádní střele na bližší tyč, dalo se tušit nejhorší. Petr Čech v těchto situacích není úplně dokonalý, na zemi byl pozdě a míč se třepotal v síti.

Úplně vymalováno mohlo být za tři minuty, kdy Kelechi Iheanacho vedl protiútok 3 na 2 a v jednom momentu se mu vynořil úplně volný Navas. Namísto pasu do šestnáctky však mladý Nigerijec volil střelu a vůbec netrefil branku. Touto situací se možná utkání zlomilo, jelikož Arsenal půl hodiny před koncem zapnul na vyšší rychlostní stupeň a dočkal se zaslouženého vyrovnání.

Dnes vynikající Nicolas Otamendi dokázal přerušit akci Monreala i Walcotta, na situaci z osmašedesáté minuty už ale nestačil. Alexis si parádně narazil s Giroudem, na hranici vápna se před ním otevřela ohromná dálnice, po které míč zaplul do sítě. Joe Hart byl naprosto bezmocný.

Manchester City měl v závěrečné dvacetiminutovce několik šancí na rozhodující úder, ale gólu nedocílil. De Bruyneho přímák byl první střelou na branku, která neskončila změnou stavu - famózní souhra Belgičana s Agüerem zase vyústila v útočníkovu ránu těsně vedle. Střídající Bony nakonec po centru Sagny orazítkoval břevno.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Southampton FC 1:2

08.05.2016 14:30

Góly: 16. Heung-min Son - 31. Steven Davis, 72. Steven Davis

Tottenham pokračuje ve výsledkové krizi. Po dvou remízách s WBA a Chelsea tentokrát doma se Southamptonem dokonce prohrál - výsledek 1:2 je přitom dílem záložníka Stevena Davise. Ten se trefil dvakrát v jediném utkání vůbec poprvé v kariéře. Důležitější však je skutečnost, že díky němu Saints přeskočili v tabulce West Ham a jsou velmi blízko kvalifikaci do Evropské ligy.

Zápas se pro ně přitom nevyvíjel úplně optimálně. Už v páté minutě musel Forster zasahovat na brankové čáře po ráně Lamely. Po čtvrthodině hry však vysoký brankář kapituloval - a neměl úplně čisté svědomí. Zmaten mrtvým ofsajdem Kanea pomalu vyběhl proti nájezdu Sona, jenž ho až příliš snadno oběhl a po kratičkém sólu okolo obránců zasunul balón do sítě.

Southampton odpověděl v jednatřicáté minutě podobně pohlednou akcí. Martinův dlouhý míč pohotově vrátil do šestnáctky Tadić a Steven Davis ještě bryskněji prodloužil merunu za Llorisova záda. Vyrovnaný stav vydržel až do přestávky; i proto, že se Harry Kane protáhl kolem těžkopádného Fonteho, ale tváří v tvář Forsterovi nedokázal zachovat chladnou hlavu. Z úhlu míč našil pouze do gólmana, jenž si poradil i s následnou Eriksenovou dorážkou.

Po obrátce se na White Hart Lane čekalo, že Tottenham převezme otěže utkání a připraví domácím fanouškům důstojnou rozlučku s parádní sezónou. Namísto toho se však prokázalo, že Spurs ještě do mistrovského celku potřebují dozrát. Byli to totiž oni, kdo ve druhém poločase inkasoval a jsou to právě oni, kdo z celé Premier League ztratil z vedoucích pozic vůbec největší množství bodů (20).

Davis si na hranici šestnáctky narazil s Tadićem a poslal na Llorise velmi nedůraznou střelu - byla však dobře umístěná a Francouz měl problémy se zorientovat ve spleti nohou svých spoluhráčů. Plazivka k tyči tak dojela až do sítě, kde ztvrdila překvapivý zisk tří bodů pro Southampton. Mimochodem, Dušan Tadić se v posledních třech zápasech (včetně tohoto) postaral o sedm (!) gólů svého týmu. Dva dal a u pěti asistoval.

Více informací k zápasu

Leicester City - Everton FC 3:1

07.05.2016 18:30

Góly: 5. Jamie Vardy, 33. Andy King, 65. Jamie Vardy (pen.) - 88. Kevin Mirallas

V týdnu nějaký ten hráč Leicesteru bezesporu trpěl na kocovinu, ovšem na trávníku King Power Stadium dnes po žádné mistrovské kocovině ani vidu ani slechu. Foxes namísto toho doručili velice přesvědčivou stvrzenku titulu, když před slavícím publikem přejeli Everton 3:1...

V Leicesteru se pochopitelně všichni v první řadě třásli na prezentaci mistrovské trofeje, kterou šampionům doslova před pár minutami předala klubová legenda Alan Birchenall, ovšem ještě předtím musel Claudio Ranieri své svěřence řádně namotivovat na klání s odevzdaným Evertonem - a to se mu povedlo do puntíku...

Leicester se koneckonců vedení ujal už po pěti minutách skrz obvyklého podezřelého Vardyho. Ten si našel prostor mezi Oviedem a Stonesem a z první usměrnil do sítě Kingův centr z naprostého klidu. Už tehdy bylo znát, že defenzíva Evertonu jako obvykle není příliš soustředěná, a to jenom potvrdil také Kingův vlastní zářez, kterému předcházel Mahrezův bezstarostný tanec skrz dva protihráče.

Lišky si skutečně mohly své závěrečné domácí představení jenom vychutnávat, přičemž se občas zacházelo až k absurdním situacím, kdy si například jeden takový slalom dovnitř pokutového území střihl také stoper-kolohnát Wes Morgan.

Třetí trefu přidával opět Jamie Vardy z pokutového kopu poté, co rozhodčí benevolentně nevyloučil faulujícího Matthewa Penningtona. Hattrick potom mohl anglický reprezentant zkompletovat opět z puntíku, tehdy se však na Harryho Kanea na čele tabulky střelců dotáhnout odmítl, když přestřelil.

V závěru utkání si navíc Vardy natáhl hamstring, a tak ho může pořádně těšit akorát fakt, že vyrovnal Linekerův klubový rekord v počtu ligových zásahů napříč jednou sezonou (24). Koncovka exhibičního utkání se potom plně nevyvedla ani Leicesteru jako celku, když jedno povedené sólo utěšeně zakončil Mirallas.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - West Bromwich Albion 1:1

07.05.2016 16:00

Góly: 82. Matt Ritchie - 16. Salomón Rondón

Nevalné výsledky Bournemouthu i West Bromwiche nadále přetrvávají. Remízový duel má však svého hrdinu v podobě Artura Boruce, který před odchodem do šaten nedovolil soupeři výraznější únik a poradil si s pokutovým kopem i následnou dorážkou. Matt Ritchie tak v závěru zápasu prodloužil dvouměsíční čekání hostů na vítězství.

Baggies vstupem do utkání nikoho nepřekvapili, přes nicotný zájem o míč však po čtvtrhodině otevřeli skóre. Evans dostal u levé lajny spoustu času k zamíření na Rondóna, který ve vzdušném souboji přemohl Cooka a hlavičkou poslal míč přesně k protější tyči. Přes následnou drtivou převahu Bournemouthu se ve 28. minutě musel opět činit Boruc, to když jedovatou ránu z dálky vypustil Gardner.

V samém závěru navíc fauloval Elphick Dawsona a právě Gardner mohl z pokutového vedení před odchodem do šaten přeci jen potvrdit. Boruc však vyzrál nejen na něj, ale i na nechtěnou dorážku Cooka, kterou zlikvidoval tygřím skokem.

Přes stále stejný obraz hry, snad jen s ještě pragmatičtějším výkonem hostů, se počet domácích gólových šancí rovnal nule. Zábavu si tak vzal na starosti sudí Clattenburg, který nejprve udělil žlutou kartu Evansovi, jemuž se však vzápětí omluvil a v zápisu bude jako potrestaný figurovat Yacob.

Právě on se pak stal nešťastníkem zápasu, když deset minut před koncem přizvedl autové vhazování Cooka a doručil tak vyrovnávací zásilku k Ritchiemu, jenž zblízka propálil bezradného brankáře. Vyměnění hráči Cherries se s bodem spokojit nechtěli, nicméně poté, co Olsson zaskočil za Fostera při dobré akci Grabbana, museli za remízu děkovat, protože Dawsonův pokus z 87. minuty zastavila až branková konstrukce.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Newcastle United 0:0

07.05.2016 16:00

Góly: -

Rafa Kouzelník patrně dokouzlil. Ačkoliv boj o záchranu pochopitelně ještě není zcela uzavřen, v kombinaci s výhrou Sunderlandu a vyhlídkou na poslední zápas se silným Tottenhamem se tato ztráta s beznadějně poslední Aston Villou jeví jako zcela kritická. Pokud birminghamští fanoušci před výkopem zpívali "Jdete dolů spolu s Villou", zřejmě nebyli vůbec daleko od pravdy...

Pro Aston Villu šlo svým způsobem o historický zápas: bezbrankovou remízou jen taktak neproměnila možnost stanovit nový rekord v počtu po sobě jdoucích ligových porážek. Ono ostudné číslo se takto zaseklo na 11, které se vínovým podařilo seskládat vedle sebe už v 60. letech.

Newcastle po tomto utkání zůstává jediným celkem, kterému se letos Aston Villu nepodařilo ani jednou zlomit, a vyčítat si to určitě bude ještě dlouho. Na druhou stranu, šancí na udolání slabšího soka zas až tak neměl, speciálně v obecně nezajímavé první půli, kdy ani jeden z brankářů nebyl jedinkrát povolán do akce.

Po přestávce už to bylo mírně lepší, evidentně to však nestačilo. Pozoruhodnému dění mohl dát vzniknout jeden Townsendův z pravé strany, Cissé se s ním ovšem nedokázal spojit a Colbackova dorážka mířila přespříliš vysoko. Řádně nebezpečný potom Newcastle začal být, jakmile Mitrović nahradil mizerného Cissého, srbský forvard se však zmohl akorát na ránu do břevna.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Stoke City 2:1

07.05.2016 16:00

Góly: 47. Dwight Gayle, 68. Dwight Gayle - 26. Charlie Adam

Definitivní krok k udržení prvoligové příslušnosti dnes udělal Crystal Palace díky obratu v druhé půli, kdy se dvěma zásahy prezentoval Dwight Gayle. Hráči Stoke tak pokračují v tristní sérii výsledků a vlastní rekord v počtu bodů z loňské sezóny už s jistotou ani nevyrovnají.

Mírnou převahu domácích mohl v osmé minutě s potvrdit Gayle, který si v souboji s Bardsleym říkal o penaltu, Kevin Friend však mírným postojem nechal diváky na první šanci ještě čekat. Po čtvrthodině se tak probrali hosté a Hennessey musel nejprve likvidovat hlavičku Petera Crouche i samostatný únik Shaqiriho.

Nestačil až na Adamovu přízemní ránu, který se po 349 dnech konečně prosadil a své díky musel směrovat především k Arnautovićovi, jenž mu trestuhodně širokým bulvárem poslal za obranu parádní nabídku. Jaká byla odpověď domácích? Gayle ležící ve vápně po souboji s Bardsleym, i tentokrát bez hvizdu sudího.

Až změna stran tak přinesla tu správnou reakci, i když si po parádním sólu šel pro penaltu Bolasie, ztracený míč však okamžitě napálil Dwight Gayle a po zemi ke vzdálenější tyči dokázal vyrovnat. Stejný hráč si navíc mohl připsat i asistenci, když chytrou patičkou uvolnil Puncheona, ten ale mířil příliš vysoko. Vzápětí zakončoval Wickham, po centru Souarého však jen rozezněl brankovou konstrukci.

Na druhé straně odmítl opětovné vedení Shawcross hlavičkou nad břevno, aby posléze fauloval Wickhama a z přímého kopu dokonal obrat agilní Gayle, který přes uklouznutí nádhěrně obstřelil zeď a trefil volný prostor u bližší tyče. Až moc pozdě se pak vrátili ke snaze útočit Potters a Eagles tak připisují druhé vítězství v roce 2016.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Chelsea FC 3:2

07.05.2016 16:00

Góly: 41. Wahbi Khazri, 67. Fabio Borini, 70. Jermain Defoe - 14. Diego Costa, 45+3. Nemanja Matić

Záchranářská bitva se s největší pravděpodobností smrskla na severoanglický tandem. Sunderland udělal obrovský krok k záchraně v utkání s Chelsea, která nenavázala na vitální výkon z pondělní "války" s Tottenhamem a v rozmezí dvou minut věnovala Mackems všechny tři body. O bleskový obrat se ve druhém poločase postarali Fabio Borini a hrdina zápasu Jermain Defoe.

Zápas v Sunderlandu byl dost možná tuze hořkou tečkou Johna Terryho za kariérou v Chelsea. Kapitán týmu ještě pořád nedostal nabídku na prodloužení smlouvy, která skončí po domácím utkání s Leicesterem. No a ten lídr Blues propásne vinou červené karty v závěru na Stadium of Light.

Duel se přitom pro Chelsea vyvíjel přímo fantasticky. Probuzený Eden Hazard nejprve vytvořil šanci pro Williana, aby pak ve čtrnácté minutě založil akci vedoucí k první brance utkání. Gary Cahill si v šestnáctce poradil jako zkušený forvard, s trochou štěstí uvolnil Diega Costu a ten z úhlu překonal Mannoneho.

Sunderland se vrátil do zápasu krátce před koncem prvního poločasu. Defoeovu hlavičku v šestadvacáté minutě ještě Courtois kryl, ale když se v závěru dějství chopil příležitosti Wahbi Khazri, zůstal i belgický gólman v němém úžasu. Série hlaviček donesla míč kousek za vápno, tuniský záložník se odhodlal k pohotovému voleji a byl z toho překrásný gól.

Jenže gól do šatny dala Chelsea. Ve třetí minutě nastavení uvolnil Azpilicueta Nemanju Matiće, který vlétl do otevřené obrany a mezi nohama Mannoneho vrátil Blues vedení. Hostující tým, jmenovitě Diego Costa, však po změně stran odmítl vstřelit rozhodující branku, což se mu krutě vymstilo. V obou situacích měl opět prsty Hazard, ale Vito Mannone tentokrát Costu v obrovských příležitostech zastavil.

Především akce Fábregase po hodině hry měla skončit gólem. Trest přišel brzy, byl nečekaně krutý a charakterizoval celý ročník Chelsea. V rozmezí dvou minut a dvaceti vteřin totiž za přispění teče Johna Terryho vyrovnal Fabio Borini, aby vzápětí završil obrat Jermain Defoe. Zmar Hiddinkovy party dokonal v posledních minutách právě Terry, který viděl dvě žluté karty za zbytečné šlapáky a pravděpodobně tím uzavřel svou kariéru v Chelsea.

Více informací k zápasu

West Ham United - Swansea City 1:4

07.05.2016 16:00

Góly: 68. Stephen Kingsley (vl.) - 25. Wayne Routledge, 31. André Ayew, 51. Sung-yueng Ki, 90+3. Bafétimbi Gomis

Po šedesáti letech a teprve podruhé v historii odváží Swansea z Upton Parku vítězství. Mužstvo, kterému již o nic významného nejde, tak letos prvním překročením dvou zásahů na půdě soupeře sebralo Bilićově družině reálné šance na Ligu mistrů.

Kladiváři na své hosty okamžitě udeřili a na konci druhé minuty už prezentoval svůj technický um Diego Payet, který zpoza vápna točil svůj pokus ke vzdálenější tyči, kam včas doskočil pozorný Fabiański. Oliverem posvěcený tvrdší způsob hry síly postupem času vyrovnal, v 18. minutě tak domácí fanoušci doufali, že jejich génius na přímé kopy skóre přeci jen otevře. Stejně jako tři minuty poté z podobné vzdálenosti však chyběly k dalšímu magickému gólu decimetry.

Ve 25. minutě tak spustil ledovou sprchu domácím Ki přesným centrem na Naughtona, který z první našel na malém vápně Routledge, který měl už snadnou úlohu k otevření skóre. Jediní dva útočníci ve vápně přitom byli s dostatečným odstupem naprosto volní. Brzy poté mohl srovnat krok Ogbonna, když po rohovém kopu špatně vyběhl Fabiański, nicméně zaskočený Ital odkrytou branku přestřelil.

Po půlhodině hry tak přišel šok číslo dva. Po sérii osobních soubojů se k centru z levé strany dostal Kingsley a lépe mohl přihrát jen těžko. Ayew už pouze nastavil nohu a nešťastný náhradník Randolph znovu lovil míč ze sítě. Opaření domácí se sice nevzdávali, nervozita na kopačkách ovšem jakoukoliv snahu o snížení před poločasem mařila. To ostatně zdokumentovala i akce v nastavení, kdy Carroll nedokázal usměrnit Payetův centr mezi tři tyče, nechtěně však nahrál Lanzinimu, jenž ležel před opuštěnou brankou. Pohotovým kopem ale ze dvou metrů přestřelil.

Krátce po změně stran navíc dostaly ataky Kladivářů na pohárové příčky další ránu. Barrow si skvělou kličkou u lajny poradil s Antoniem a perfektní centr do šestnáctky usměrnil nechytatelně k tyči z voleje Ki. Zesměšněný obránce chtěl v 54. minutě odpovědět, jenže prudkou ranou z hloubi vápna trefil dobře postaveného Fabiańského.

Stejný pár se znovu utkal po centru Payeta, brankář hostů tentokrát vyrazil pouze k Sakhovi, jehož první dorážku magicky ztlumil, kvůli zmateným obráncům se však vystřídaný hráč dostal k ještě jedné střele a konečně síť rozvlnil. Marná sláva, domácí ani přes získaný náboj branku hostů nedokázali zasypat nebezpečnými akcemi, místo toho ohrožovali jen tu vlastní. To Antonio v 87. minutě schytal Gomisův nepřesný pokus a balón odrazil do břevna.

V nastaveném času ještě vyzkoušel pozornost brankáře nejaktivnější hráč domácích, jenže vybojovaný rohový kop se obrátil proti němu - rychlý protiútok brilantně vyřešilo duo Ayew - Gomis, který posunul balón do svatyně vykoupaného Randolpha.

Více informací k zápasu

Norwich City - Manchester United 0:1

07.05.2016 13:45

Góly: 72. Juan Mata

Tohle prostě nestačí a nikdy stačit nebude; Norwichi se už počtvrté za sebou nepovedlo vstřelit ani gól a záchrana se stává pomalu neuskutečnitelnou. Kanárci rozhodně musí vyhrát zbývající dva zápasy a doufat. Naopak Manchester United se takto díky jediné trefě Maty dotáhl na konkurenční City, které teď na pátou příčku živí pouze jednobodový náskok...

Některá poobědová představení v rámci Premier League dovedou jednoho řádně naladit na odpolední hlavní chod - tohle však nebylo jedním z nich ani omylem. Fauly po celém hřišti zkraje zdárně narušovaly jakýkoliv rytmus a celkově se ve velkém norfolkském horku hrálo za neadekvátního tempa a při minimálním vzrušení; jako by se snad potkávaly celky ze středu tabulky bez jakékoliv motivace.

Do zápasu vstoupil o něco lépe Norwich, když se De Gea hned zpočátku musel vytasit s parádním zákrokem nohou proti hlavičce Jeromeho, tohle prvotní zdání však klamalo tělem. Ve zbytku zápasu si už Canaries vesměs pranic nevytvořili, a to i přes neutuchající aktivitu Nathana Redmonda. Ve vápně soupeře permanentně scházeli hráči na zakončení, což víceméně platilo i po 63. minutě, kdy Neil začal hrát na dva urostlé útočníky.

Manchester United si na druhé straně nevedl o moc lépe a také on se občas v rozehrávce dopouštěl příšerných ztrát. Ve 29. minutě nicméně po rohu nebezpečně hlavičkoval Smalling a v 72. minutě došlo i na ojedinělý gól. Rooney tehdy sice zdánlivě přetáhl balon do neškodné pozice, nakonec však ale z otočky za vlastními zády našel volného Matu a ten už se nemýlil. Jakýkoliv pokus Norwiche vrátit se do zápasu už potom ani nestojí za řeč.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Leicester City372311367:3580
2.Tottenham Hotspur371913568:3070
3.Arsenal FC371911761:3668
4.Manchester City371981070:4065
5.Manchester United36189944:3163
6.Southampton FC371791155:4060
7.West Ham United361514761:4759
8.Liverpool FC3616101061:4858
9.Chelsea FC3612121257:5148
10.Stoke City371391539:5448
11.Swansea City3712101541:5146
12.Everton FC3610141256:5244
13.Watford FC361281636:4444
14.Crystal Palace371191738:4742
15.West Bromwich Albion3710121533:4742
16.AFC Bournemouth371191744:6442
17.Sunderland AFC368111743:6035
18.Newcastle United378101939:6434
19.Norwich City36872135:6231
20.Aston Villa37382627:7217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (725)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele