37. kolo
08.05.2016 17:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Watford FC 2:0

Tentokrát se zuřivá rotace Jürgenu Kloppovi nevymstila. Liverpool si ve čtvrtek vybojoval účast ve finále Evropské ligy, za což byla řada opor odměněna zaslouženým volnem, i výrazně pozměněná sestava však na Watford stačila. Ojedinělou brankou se zaskvěl Joe Allen, aby potom výhru z lavičky potvrzoval Firmino...

Liverpool popravdě nebyl o tolik lepším týmem, největší rozdíl dělala jeho efektivita před brankou soupeře. Allen s Firminem oba nelítostně trestali lapsy v obranné fázi hry Watfordu, zatímco Hornets nebyli schopní totéž dělat na druhé straně. Ighalo například nepochodil se svým ambiciózním obloučkem po Allenově zkažené přihrávce a Abdi jindy pálil z voleje nad bránu.

Watford zejména v první půli neměl příliš problémů s prosazováním se proti Liverpoolu a zejména jeho improvizované stoperské dvojici Škrtel - Lucas, koncovka však byla pro Hornets vskutku nemalým problémem. Ighalo třeba pěkný pas od Jurada proměnil akorát ve zblokovanou střelu.

V dresu Liverpoolu směrem dopředu opět vynikal Sheyi Ojo, Reds však dlouho především jen dominovali na balonu, aniž by si tvořili šance. Allenův gól ve 35. minutě tedy přišel docela zčistajasna, když nehlídaný Benteke hlavou sklepával míč na penaltový puntík pro pohotového Velšana.

Watford mohl vzápětí vyrovnat, Ighalovu ránu však záhadně vytěsnil nad břevno pružný Mignolet. Místo toho pak v 76. minutě doručil stvrzenku střídající Firmino poté, co Ojo výborně zablokoval Anyovu snahu o odkopnutí balonu.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Melda

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele