37. kolo
07.05.2016 16:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

West Ham United - Swansea City 1:4

Po šedesáti letech a teprve podruhé v historii odváží Swansea z Upton Parku vítězství. Mužstvo, kterému již o nic významného nejde, tak letos prvním překročením dvou zásahů na půdě soupeře sebralo Bilićově družině reálné šance na Ligu mistrů.

Kladiváři na své hosty okamžitě udeřili a na konci druhé minuty už prezentoval svůj technický um Diego Payet, který zpoza vápna točil svůj pokus ke vzdálenější tyči, kam včas doskočil pozorný Fabiański. Oliverem posvěcený tvrdší způsob hry síly postupem času vyrovnal, v 18. minutě tak domácí fanoušci doufali, že jejich génius na přímé kopy skóre přeci jen otevře. Stejně jako tři minuty poté z podobné vzdálenosti však chyběly k dalšímu magickému gólu decimetry.

Ve 25. minutě tak spustil ledovou sprchu domácím Ki přesným centrem na Naughtona, který z první našel na malém vápně Routledge, který měl už snadnou úlohu k otevření skóre. Jediní dva útočníci ve vápně přitom byli s dostatečným odstupem naprosto volní. Brzy poté mohl srovnat krok Ogbonna, když po rohovém kopu špatně vyběhl Fabiański, nicméně zaskočený Ital odkrytou branku přestřelil.

Po půlhodině hry tak přišel šok číslo dva. Po sérii osobních soubojů se k centru z levé strany dostal Kingsley a lépe mohl přihrát jen těžko. Ayew už pouze nastavil nohu a nešťastný náhradník Randolph znovu lovil míč ze sítě. Opaření domácí se sice nevzdávali, nervozita na kopačkách ovšem jakoukoliv snahu o snížení před poločasem mařila. To ostatně zdokumentovala i akce v nastavení, kdy Carroll nedokázal usměrnit Payetův centr mezi tři tyče, nechtěně však nahrál Lanzinimu, jenž ležel před opuštěnou brankou. Pohotovým kopem ale ze dvou metrů přestřelil.

Krátce po změně stran navíc dostaly ataky Kladivářů na pohárové příčky další ránu. Barrow si skvělou kličkou u lajny poradil s Antoniem a perfektní centr do šestnáctky usměrnil nechytatelně k tyči z voleje Ki. Zesměšněný obránce chtěl v 54. minutě odpovědět, jenže prudkou ranou z hloubi vápna trefil dobře postaveného Fabiańského.

Stejný pár se znovu utkal po centru Payeta, brankář hostů tentokrát vyrazil pouze k Sakhovi, jehož první dorážku magicky ztlumil, kvůli zmateným obráncům se však vystřídaný hráč dostal k ještě jedné střele a konečně síť rozvlnil. Marná sláva, domácí ani přes získaný náboj branku hostů nedokázali zasypat nebezpečnými akcemi, místo toho ohrožovali jen tu vlastní. To Antonio v 87. minutě schytal Gomisův nepřesný pokus a balón odrazil do břevna.

V nastaveném času ještě vyzkoušel pozornost brankáře nejaktivnější hráč domácích, jenže vybojovaný rohový kop se obrátil proti němu - rychlý protiútok brilantně vyřešilo duo Ayew - Gomis, který posunul balón do svatyně vykoupaného Randolpha.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu že na zápas letím tak si přeju jakoukoliv výhru.Come on Irons.

Reagovat
smazaný uživatel

Uzi si to.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele