37. kolo
07.05.2016 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Stoke City 2:1

Definitivní krok k udržení prvoligové příslušnosti dnes udělal Crystal Palace díky obratu v druhé půli, kdy se dvěma zásahy prezentoval Dwight Gayle. Hráči Stoke tak pokračují v tristní sérii výsledků a vlastní rekord v počtu bodů z loňské sezóny už s jistotou ani nevyrovnají.

Mírnou převahu domácích mohl v osmé minutě s potvrdit Gayle, který si v souboji s Bardsleym říkal o penaltu, Kevin Friend však mírným postojem nechal diváky na první šanci ještě čekat. Po čtvrthodině se tak probrali hosté a Hennessey musel nejprve likvidovat hlavičku Petera Crouche i samostatný únik Shaqiriho.

Nestačil až na Adamovu přízemní ránu, který se po 349 dnech konečně prosadil a své díky musel směrovat především k Arnautovićovi, jenž mu trestuhodně širokým bulvárem poslal za obranu parádní nabídku. Jaká byla odpověď domácích? Gayle ležící ve vápně po souboji s Bardsleym, i tentokrát bez hvizdu sudího.

Až změna stran tak přinesla tu správnou reakci, i když si po parádním sólu šel pro penaltu Bolasie, ztracený míč však okamžitě napálil Dwight Gayle a po zemi ke vzdálenější tyči dokázal vyrovnat. Stejný hráč si navíc mohl připsat i asistenci, když chytrou patičkou uvolnil Puncheona, ten ale mířil příliš vysoko. Vzápětí zakončoval Wickham, po centru Souarého však jen rozezněl brankovou konstrukci.

Na druhé straně odmítl opětovné vedení Shawcross hlavičkou nad břevno, aby posléze fauloval Wickhama a z přímého kopu dokonal obrat agilní Gayle, který přes uklouznutí nádhěrně obstřelil zeď a trefil volný prostor u bližší tyče. Až moc pozdě se pak vrátili ke snaze útočit Potters a Eagles tak připisují druhé vítězství v roce 2016.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 stoke je slaboucky jako caj

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele