Premier League - souhrn 13. kola

24.11.2017, 22:53, aktualizováno 26.11.2017, 18:54
Komentáře a souhrny
Manchester City veze body ze hřiště Huddersfieldu a zůstává neohroženě na špici. Liverpool v souboji s Chelsea sahal po třech bodech, nakonec se ovšem musí smířit jenom s remízou 1:1. Manchester United si poradil s Brightonem a pojistil si druhou příčku tabulky. Těšit ho může i jeden výsledek z Londýna, Tottenham totiž jenom remizoval s West Bromwichem Albion, před Tottenham se navíc dostal Arsenal...

Huddersfield Town - Manchester City 1:2

26.11.2017 17:00

Góly: 45+1. Nicolás Otamendi (vl.) - 47. Sergio Agüero (pen.), 84. Raheem Sterling

Huddersfield Town se za mohutného povzbuzování svých fanoušků udatně bil s favoritem a po první půli nad ním dokonce vedl, ale Manchester City nakonec i díky střídajícímu Jesusovi dokázal otočit vývoj utkání.

Manchester City se chystal na ošemetnou půdu nováčka, kterému se zatím poměrně dobře daří. Přesto málokdo pochyboval, že by mohl hrát vyrovnanou hru s rozjetou mašinou hlavního strojvůdce Pepa Guardioly. Zvláště, když hostující nasadili hvězdy jako Kompany, De Bruyne, Silva, Sterling nebo Agüero se Saném. Na lavičce přitom byli připraveni Bernardo Silva nebo Gabriel Jesus.

Domácí postavili houževnatou obranu vedenou Smithem, Schindlerem, Malonem nebo Incem s Mooyem. Ofenzivní momenty měl vepsány v popisu práce Depoitre podporován van La Parrou. Právě ten se ve druhé minutě snažil přejít přes bránícího Walkera až do šance, ale bek Citizens s ním neměl pochopení. Leroy Sané se o pár chvil později snažil kombinovat s De Bruynem, ale obránci domácího celku jim v tom zabránili.

Stadion Johna Smithe vytvářel parádní atmosféru a obě jedenáctky mu s díky vracely podporu dějem na hřišti. Kevin De Bruyne rozehrál volný přímý kop centrem za obranu na Sergia Agüera, který hned vstřelil gól, jenže jeho radost měla krátkou expirační dobu - ofsajd. Raheem Sterling obdržel balón, prošel přes obránce a málem se už dostával do šance, nicméně ho na poslední chvíli zastavil Malone.

Citizens pokračovali ve své klasické kombinaci a agresivním napadání. David Silva vyslal do šance Leroye Saného, který ještě hledal Agüera. Zkušeného Argentince však zastavil bránící Jonas Lössl. Po třiceti minutách si míč našel útočník Depoitre a podařilo se mu dokonce projít přes Otamendiho, jenže na poslední chvíli za něj zaskočil Kompany a odvrátil balon. Sergio Agüero na druhé straně také neuspěl, protože po nádherné akci Davida Silvy pálil kvůli teči mimo!

Citizens přidávali na tempu a rychlosti. Když to nešlo kombinací, pokusil se brankáře domácích překonat ranou z dálky Nicolás Ootamendi. O chvíli později se neprosadil ani Sergio Agüero, který dostal krásnou nahrávku. Brankář Lössl čaroval a ke konci první půle vychytal také Agüera. Po něm dorážel do brány Raheem Sterling, jenže minul!

Krátce před koncem první půle udělili domácí svému slavnějšímu soupeři pořádnou lekci z produktivity. Rohový kop Inceho si totiž po teči vrazil do vlastní brány Nicolás Otamendi a nechtěně rozjásal nacpané tribuny John Smith‘s Stadium - 1:0!

Překvapivý stav ale netrval moc dlouho. Prakticky hned po návratu ze šaten se favorit cpal několikrát do zakončení a dvě minuty po startu druhé půle se dočkal. Raheem Sterling si naběhl do vápna na nádhernou nahrávku z první od Silvy a po kontaktu s Malonem upadl! Píšťalka hlavního arbitra označila jasnou penaltu, o kterou se pohodlně postaral Sergio Agüero - 1:1.

A hosté neustávali. Příliš často se ale uchylovali k zákrokům za hranou či teatrálním pokusům o odpískání další penalty. Sudí Craig Pawson, aby si uchoval svou autoritu i důstojnost, začal udělovat karty, aby chování obou jedenáctek trochu utlumil. Zatímco Manchester se soustředil především na tlak a kombinační hru, domácí napjatě očekávali každou příležitost k brejku.

S přibývajícím časem se hostím ztrácela vidina tří bodů, a tak dal manažer Guardiola deset minut brazilskému kanonýrovi Gabrielovi Jesusovi v naději, že jej Jesus spasí. A třebaže neskóroval, měl k tomu hodně blízko. Brankáře Lössla sice ve skluzu nepřekonal, jenže míč se od něj odrazil k Raheemu Sterlingovi a ten už si poradil! Manchester City otočil skóre utkání a ukončil pohádku Huddersfieldu!

Více informací k zápasu

Burnley FC - Arsenal FC 0:1

26.11.2017 15:00

Góly: 90+2. Alexis Sánchez (pen.)

V loňské sezoně londýnský Arsenal v obou vzájemných duelech s Burnley ukořistil všechny body zásluhou vítězného gólu po vypršení základní hrací doby, a přesně totéž se opakovalo do třetice. Vše již nasvědčovalo tomu, že Clarets na Turf Moor po kvalitním výkonu uhájí navzdory úbytku sil bezbrankový stav, jenže v poslední minutě dvouminutového nastavení zařídil Kanonýrům důležitou výhru 1:0 úspěšně proměněným pokutovým kopem Alexis Sánchez.

Za dychtivé podpory domácích fanoušků se hráči Burnley na svého soupeře od úvodních minut nebojácně vrhli a testovali obranu Arsenalu jedním ostrým centrem za druhým. Největší šanci první půle si ovšem Clarets vybojovali ziskem míče na polovině hřiště po zaváhání Bellerína, z čehož vzešel rychlý protiútok a povedené zakončení Johanna Gudmundssona. Ten naznačením střely oklamal stínujícího Monreala a vypálil na Petra Čecha tvrdou ránu, kterou k úlevě českého gólmana zastavila přední tyč.

Odpověď Arsenalu neměla dlouhého trvání. Jen pár minut po Gudmundssonově nebezpečném pokusu vyzrál Alexander Lacazette na levé straně hřiště na Tarkowského a přízemním centrem vybídl ke střele nabíhajícího Aarona Ramseyho. Velšský záložník však skákající míč v obtížné pozici netrefil podle svých představ a z nadějné pozice branku přestřelil.

Neúprosný boj ve vysokém tempu pokračoval i nadále a natěšené tribuny Turf Moor bouřily při každém zisku míče domácího týmu. Zatímco Arsenal se zmohl jen na nepřesné ostřelování z uctivé vzdálenosti, Burnley do přestávky ještě jednou zahrozilo přímým kopem Robbieho Bradyho. Petr Čech ale proti kroucené ráně pod břevno zvládl zakročit a postaral se tak v poločase o bezbrankový stav.

Po změně stran již byl na trávníku k vidění jiný obrázek. Burnley upustilo od vyčerpávajícího napadání a v hlubokém defenzivním bloku trpělivě přečkávalo nastalou herní dominanci Arsenalu. Právě v těchto chvílích byla nejpatrnější absence Mesuta Özila, jehož z nominace vyřadila nemoc. Domácí defenziva tak bezpečně potvrzovala, proč aspiruje na čtvrté čisté konto v řadě, a brankář Nick Pope s výjimkou Lacazettovy nedůrazné střely ani nemusel zasahovat.

I vzhledem k pouhému dvouminutovému nastavení se zdálo, že utkání dospěje k remíze, ovšem Arsenal proti čím dál unavenějšímu soupeři stihl podniknout ještě jednu akci, která konečným výsledkem řádně zamávala. Centr na zadní tyč posunul nehlídaný Kolašinac k Aaronu Ramseymu, jenž po zákroku Tarkowského padl k zemi a sudí Lee Mason nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu.

Obřího tlaku rozhodnout zápas se zhostil Alexis Sánchez, a to na výbornou. Jeho tvrdou přízemní ránu nedokázal Pope zastavit, přestože vystihl směr letu míče, díky čemuž Arsenal stejně jako loni dramaticky gólem v nastavení ukořistil na Turf Moor velecennou výhru 1:0. Kanonýři se tak v tabulce posunuli na čtvrté místo před Liverpool i Tottenham a za třetí Chelsea zaostávají již jen o jeden bod.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Everton FC 4:1

26.11.2017 14:30

Góly: 18. Dušan Tadić, 52. Charlie Austin, 58. Charlie Austin, 87. Steven Davis - 45. Gylfi Sigurdsson

Naprostý zmar Evertonu nezná konce. Karamelky totiž znovu prohrály, když nezvládly duel na půdě Southamptonu, který zvítězil vysoko 4:1. Hosté se tak i nadále krčí jen pár bodů nad sestupovými vodami.

První příležitost si vypracovali fotbalisté Southamptonu, když se k odraženému míči dostal Austin, ovšem svou ranou vysoko přestřelil. Tentýž hráč trefil o pár minut později po centru Tadiče tyč Pickfordovy branky. Dvě varování však hostům nestačila a tak zákonitě přišel trest - to se domácí parádním způsobem vymanili z tlaku, následně poslal Bertrand parádní míč za obranu Evertonu a Tadič si již ve vyložené šanci věděl rady.

Everton se dlouho k ničemu nedostal, ovšem z prvního výraznějšího ohrožení se mu podařilo srovnat stav - Sigurdsson se za pokutovým územím uvolnil a přehodil si míč na svou pravou nohu, načež pak parádní střelou o břevno překonal bezmocného Forstera.

Everton však remízu neudržel dlouho, po přestávce totiž přesný centr Bertranda našel na bližší tyči nabíhajícího Austina, který hlavičkou strhl vedení opět na stranu Southamptonu. O pár minut později se síť za Pickfordem vlnila znovu, přitom šlo vlastně o kopii druhé branky - jen v roli centrujícího hráče se tentokráte ocitl Tadič, autor branky byl pak totožný.

Definitivní podobu výsledku stanovil tři minuty před koncem řádné hrací doby Steven Davies, který se po zpětné přihrávce Warda-Prowse opřel do míče a uklidil jej přesně za tyč hostující svatyně. Southampton tak svého soka po jednoznačném průběhu přehrál vysoko 4:1

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Chelsea FC 1:1

25.11.2017 18:30

Góly: 65. Mohamed Salah - 85. Willian

Šlágr kola na Anfield Road dopadl nerozhodně, Liverpool s Chelsea si nakonec rozdělili po bodu. V prvním poločase byli nebezpečnější hosté, jejichž hru řídil především aktivní Hazard, ve druhé části převzali otěže domácí, které také po hodině hry poslal do vedení Salah. Za hosty srovnával pět minut před koncem šťastnou trefou Willian.

V první fázi utkání domácí kontrolovali průběh hry a měli častěji míč na kopačkách. Jako první zahrozil Momo Salah, střelou ze střední vzdálenosti však branku netrefil. Na straně druhé poslal Drinkwater do rychlého protiútoku Hazarda, ten si navedl míč na střed a ranou na bližší tyč pořádně protáhl Mignoleta. Při další nebezpečné akci si oba hráči Chelsea své role vyměnili - Hazard se odhodlal k další sólo akci, na jejím konci vyslal precizní kolmici na nabíhajícího Drinkwatera, jemuž šanci zmařil včasným vyběhnutím Mignolet.

S projektilem z hranice vápna neuspěl ani Zappacosta a po jednom z rohových kopů se před brankou domácího celku strhl pořádný závar, ovšem ani Morata, ani Bakayoko se ke kvalitnímu zakončení nedostali. A když se na druhé straně neujala ani Salahova kroucená střela, odcházelo se do kabin za stavu 0:0.

Ve druhém dějství byl nebezpečnější Liverpool, Chelsea byla zatažena na vlastní půlce a k rušivým kontrům se dostávala málokdy. Po jednom z mála takových se po tečovaném centru Zappacosty k míči prodral Morata, břichem jej však nasměroval pouze mimo. Po hodině hry se do velké příležitosti dostal Sturridge, jeho zakončení však na poslední chvíli zablokoval Azpilicueta. Tentýž hráč však již nic nezmohl se situací o pár minut později. To se totiž Coutinho nebojácně rozběhl mezi obránce, pasem, který trestuhodně nezvládl zachytit Bakayoko, našel Chamberlaina, ten přiklepl Salahovi, který se již tváří v tvář Courtoisovi nemýlil.

Deset minut před koncem se k nebezpečné hlavičce po rohu Coutinha prodral Wijnaldum, belgický brankář však byl pozorný. Hosté se logicky víc tlačili do ofenzivy, vyložené šance si však nevypracovali, přesto byli za zvýšenou aktivitu odměněni - a to když se střídající Willian na kraji vápna uvolnil a nepovedeným centrem přehodil Mignoleta, čímž srovnal stav na konečných 1:1

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Stoke City 2:1

25.11.2017 16:00

Góly: 56. Ruben Loftus-Cheek, 90+2. Mamadou Sakho - 53. Xherdan Shaqiri

Crystal Palace zaznamenalo svou teprve druhou výhru v letošní sezóně, když na vlastním hřišti přehrálo Stoke City. Vítězství se ale nerodilo vůbec lehce, domácí i inkasovali jako první a výsledek tak museli složitě otáčet.

Po pětadvaceti minutách svým spoluhráčům zle zavařil Sakho, který při pokusu o agresivní rozehralvku balón jen odevzdal soupeři, který okamžitě vysunul Shaqiriho, jehož střelu však Hennessey dokázal zlikvidovat. Na druhé straně se po centru Loftus-Cheeka k hlavičce prodral McArthur, Grant mu však tygřím skokem pod nohy příležitost zmařil.

V druhé půli nejprve Cabaye perfektní přihrávkou oslovil Bentekeho, který svou ránu nasměroval pouze do boční sítě. Poprvé tak udeřilo na druhé straně a šlo skutečně o parádní trefu - domácí ve středu pole ztratili míč, Shaqiri se okamžitě vydal do brejku, proběhl klubkem čtyř protihráčů a precizní ranou k tyči otevřel skóre.

Palace však zareagovali vskutku bleskově - hned o tři minuty později totiž centr Townsenda propadl až na zadní tyč k Loftus-Cheekovi, který chladnokrevně srovnal stav utkání.

Poslední desitiminutovka přinesla infarktovou podívanou. Rozhodnout mohli nejprve hosté - to když se po centru Shaqiriho na zadní tyči zjevil volný Shawcross, na dlouhou nohu však balón do sítě neusměrnil. O chviličku později zase Jese ve vápně našel Zouma, jehož přízemní střelu nakonec Hennessey zastavil před brankovou čarou.

Vítězná branka tak padla na straně druhé - Zaha si pohrál se svým strážcem, přetáhl centr až na zadní tyč, kde si jej zpracoval Cabaye a pohotově zakončil. Svým pokusem sice orazítkoval pouze tyč, litovat toho ale pranic nemusel, jelikož se míč odrazil přesně pod nohy Sakha, který rozhodl o výhře Crystal Palace.

Více informací k zápasu

Manchester United - Brighton & Hove Albion 1:0

25.11.2017 16:00

Góly: 66. Ashley Young

Manchester United žádné překvapení nedovolil a Brighton doma nakonec porazil 1:0. Rudým ďáblům trvalo hodinu, než poprvé a naposledy překonali brankáře Ryana. Autorem vítězné trefy se stal Ashley Young. Brighton neodehrál špatné utkání, ale branku De Gey ohrozit nedokázal.

Brighton nesehrál na Old Trafford vůbec špatnou partii. Manchesteru byl i přes větší držení balónu v podání domácího celku rovnocenným soupeřem. První poločas zas tolik výrazných brankových příležitostí nepřinesl, na druhou stranu si diváci v ochozech "divadla snů" nemohli na tempo utkání stěžovat.

Manchester United mohl jít do vedení až před koncem prvního poločasu, kdy se po Rushfordově vráceném centru na dvakrát dostal k zakončení Lukaku, jenomže belgický útočník si vylámal zuby na skvělém Ryanovi. Bohužel Lukakova šance byla vlastně jediná v průběhu prvního poločasu. Domácím příznivcům ještě zatrnulo, když se na trávník svalil Paul Pogba a chvílemi vůbec nebylo jasné, zdali bude ve hře pokračovat.

Francouzský záložník se nakonec objevil na trávníku i po změně stran a Manchester pokračoval v nastoleném trendu většího držení balónu, avšak mála brankových příležitostí. Jinými slovy, obraz hry byl ve druhém dějství totožný. José Mourinho s tím ale nemohl být spokojen a po hodině hry se rozhodl poslat na hřiště toho nejpovolanějšího - uzdraveného Zlatana Ibrahimoviće. A opravdu to netrvalo dlouho a United šli do vedení. Rohový kop Rushforda hosté odvrátili jen k Ashleymu Youngovi, jehož rána i s pomocí teče nechytatelně zapadla do branky.

Brighton se snažil o vyrovnání a nějaké náznaky šancí měl. Po skvělém průniku Bruna nedosáhli na balón Hemed s Grossem. Na druhé straně zase vybojoval roh po individuální akci Ibrahimovič a těsně před koncem po narážečce s Pogbou netrefil branku. Brighton dostal do vínku ještě pět minut nastaveného času, ale Manchester si hubený náskok dobře hlídal a závar před svojí brankou ustál.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Watford FC 0:3

25.11.2017 16:00

Góly: 19. Will Hughes, 45+1. DeAndre Yedlin (vl.), 63. Andre Gray

Newcastle pokračuje ve výsledkové mizérii, prohrál už počtvrté v řadě a klesá tabulkou stále níže. Nad jeho síly byl tentokráte Watford, který získal poprvé v sezóně své druhé vítězství v řadě a i nadále se drží v horní polovině tabulky. Do poločasu vedli hosté o dvě branky, po přestávce si pak na své konto připsali ještě jeden přesný zásah.

Ne že by domácí byli směrem dopředu tak bídní, jak by mohlo napovídat konečné skóre, jednoduše však na rozdíl od svého soupeře neproměňovali své šance. Nejprve se trefil Will Hughes, po něm si vlastní gól vsítil v nastavení první půle DeAndre Yedlin, a nakonec tři body The Hornets pečetil zhruba po hodině hry rovněž Andre Gray.

Do první příležitosti se propracoval v 11. minutě Newcastle. Ritchie si seběhl zprava blíže do středu za vápno, narovnal si míč na svou levačku a tlačil svůj pokus na bližší tyčku, nicméně zamířil jen mimo. Naopak na druhé straně Zeegelaar přihrál zleva do pokutového území, tam našel Hughese, jenž střelu z první usměrnil po zemi přesně do dolního rohu brány.

Náskok mohl navýšit jen o pár chvil později Doucouré, jenže naprosto selhal v koncovce a pravačkou vypálil pouze mimo tři tyče. Následně se osmělili opět domácí, po brejku se ocitl ve slušné možnosti Joselu, avšak jeho pokus zablokoval stoper Kabasele. Ve 36. minutě mohl Španěl skórovat znovu, z úhlu však na brankáře Gomese nevyzrál.

V nastavení pak z ničeho nic udeřil podruhé Watford. Zeegelaar se snažil svým pasem uvolnit někoho ve vápně, balón ale tečoval protihráč Yedlin, a to zrovna tak nešťastně, že ho umístil přesně na bližší tyčku. Po obrátce se pak The Magpies aspoň na vyrovnání nezmohli, ačkoli šancí si nevytvořili málo. To už však bylo v době, kdy prohrávali o tři góly.

V 62. minutě totiž Richarlison poslal přesně načasovaný centr do brankového území, kam si naběhl Gray, a ten ve skluzu překonal gólmana Elliota. V 67. minutě se nepodařilo snížit Joseluovi, jehož vychytal Gomes, aktivní byl také střídající Mitrovič, jenže Newcastlu v tomhle duelu prostě nebylo souzeno jakkoli skórovat.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 1:1

25.11.2017 16:00

Góly: 74. Harry Kane - 4. Salomón Rondón

Fotbalisté anglického Tottenhamu nedokázali potvrdit úlohu favorita a v domácím prostředí se rozešli smírně s West Bromwichem po výsledku 1:1. Nenavázali tak na předchozí parádní vystoupení v základní skupině Ligy mistrů na půdě německého Dortmundu, kde si po výhře 2:1 zajistili první místo ve skupině. Na ligové scéně podruhé za sebou nevyhráli a v tabulce Premier League jsou na čtvrtém místě se čtyřiadvaceti body o bod za třetí Chelsea.

Hosté dokázali naplno bodovat pouze v úvodních dvou kolech, své čekání na vítězství tak protáhli už na jedenáct duelů v řadě za sebou. Nicméně vzhledem k síle soupeře má pro ně remíza cenu zlata, neboť Albion alespoň přerušil svou nelichotivou bilanci čtyř porážek v řadě za sebou. Momentálně mu patří sedmnáctá příčka s jedenácti body a před sestupovou pozicí West Hamu United je pouze o bod.

West Bromwich měl naprosto skvostný vstup do zápasu a už po čtyřech minutách se dostal do vedení. Po zaváhání domácích ve středu hřiště přihrál Livermore do běhu na Salomóna Rondóna. Ten na pravé straně pokutového území přetlačil v osobním souboji obránce Sáncheze a poté po zemi zamířil přesně ke vzdálenější konstrukci. Brankář Lloris zůstal stát jako přikovaný před brankovou čarou. "Kohouti" mohli srovnat po necelé půl hodině hry.

Hvězdný kanonýr Hotspur Harry Kane si udělal místo hned mezi třemi protihráči a poté vystřelil z nějakých dvaadvaceti metrů, pravou tyč minul jen o několik decimetrů. Ve 32. minutě to z dvaceti metrů zkusil Heung-Min Son a jeho kroucenou ránu dokázal brankář Foster parádně odvrátit na rohový kop. V dalším průběhu se hosté výborně bránili a soupeře téměř k ničemu nepouštěli, jenomže v 74. minutě z ničeho nic srovnal Kane.

Čtyřiadvacetiletý útočník vsítil svůj devátý ligový gól v této sezóně a dostal se do čela tabulky střelců nejvyšší anglické soutěže. Tentokráte si naběhl do předbrankového prostoru po pasu Alliho a u bližší tyče jemnou tečí uklidil míč do sítě mezi nohama Fostera. V páté nastavené minutě mohl rozhodnout Rondón, jenž po rychlém přečíslení a vodorovné nahrávce od Phillipse zakončoval ve skluzu před Llorisem, avšak prostor tří tyčí zhruba o metr netrefil.

Více informací k zápasu

Swansea City - AFC Bournemouth 0:0

25.11.2017 16:00

Góly: -

V určitě lepším rozpoložení byl před tímto duelem Bournemouth, který v posledních čtyřech kolech hned třikrát naplno bodoval, tentokráte ale musel být s konečnou bezbrankovou remízou spokojený. Swansea, kterou porazil v uplynulých třech vzájemných zápasech, totiž především ve druhém poločase měla ke třem bodům určitě blíže.

Je pravda, že hned ve dvou případech domácím možná i uškodil hlavní rozhodčí Attwell. Nejprve jim totiž v závěru prvního poločasu neuznal vstřelenou branku a v závěru druhého dějství nenařídil v jejich prospěch penaltu. Minimálně se jednalo o situace, které byly sporné a určitě se daly vyřešit jinak, než jak k nim hlavní arbitr nakonec přistoupil.

Velšský klub vstoupil do utkání hodně zostra, z pravé strany pokutového území vypálil Ayew a jeho pokus skončil možná trošku překvapivě na brankové konstrukci. Jinak však toho první dějství opravdu moc nenabídlo. Oba týmy kupily chyby v rozehrávce, vymyslet nějakou kloudnější akci byl problém. Chyběla jim prostě jakási fotbalovost.

Takže nepovedená střela Martina Olssona ze 36. minuty nebo ta od Renata Sanchese byly vlastně jedněmi z mála vzrušujících momentů. Do daleko nebezpečnější pozice se ve 43. minutě následně propracovali hosté. Pugh zleva našel svou přihrávkou Kinga, ten zakončil z první, avšak pouze doprostřed brány, kde stál připravený gólman Fabiaňski.

Těsně před obrátkou pak přišel na řadu onen první moment, po němž většina na stadionu Liberty Stadium spílala muži s píšťalkou. Poté, co ve vápně nevystřelil dobře Renato Sanches, aspoň sklepl hlavou míč do pokutového území pro Bonyho, a ten ho uklidil pod břevno. Zřejmě kvůli nějakému faulu však tahle trefa nakonec neplatila.

Ani ve druhé půli se obrázek hry příliš nezměnil. Ačkoli The Swans byli směrem dopředu o něco aktivnější a existovaly pasáže, kdy svého protivníka dostali pod nemalý tlak, vyložené tutovky si vytvořit nedokázali. Tedy až na závěrečnou desetiminutovku, která byla možná tou nezajímavější částí tohoto bezgólového střetnutí.

V 83. minutě trestuhodně selhal v koncovce náhradník Fer. Z levé strany si to naštrádoval do vápna, odtud nepřekonal brankáře Begoviče, a následnou dorážku poslal místo do poloodkryté brány jen mimo. V pokutovém území pak padl ne vlastní vinou Abraham, domácí mohli klidně zahrávat desítku, ale Attwell na bílý puntík prostě neukázal.

Více informací k zápasu

West Ham United - Leicester City 1:1

24.11.2017 21:00

Góly: 45. Cheikhou Kouyaté - 8. Mark Albrighton

David Moyes si v roli kouče fotbalistů West Hamu připisuje první bodový zisk! Jeho svěřenci totiž s předminulým mistrem z Leicesteru uhráli remízu 1:1, když na brzký gól Albrightona odpověděl těsně před pauzou Kouyate.

Kladiváři si jistě přáli do utkání vstoupit co nejlépe, bohužel už po osmi minutách bylo jasné, že se jim něco takového pranic nevydařilo. To totiž po levém křídle pláchl Vardy, zpětnou přihrávkou našel volného Albrightona, který v pádu uklidil míč přesně do protipohybu zkoprnělého Joa Harta.

Fotbalové krásy střetnutí v následujících minutách moc nenabídlo, diváci tak mohli pouze mudrovat nad množstvím technických nedostatků a pokažených přihrávek. Tuto hluchou pasáž utnul až po pětadvaceti minutách hry Lanzini, který do šestnáctky vyslal parádní centr z volného přímého kopu, který nikým neatakován prolétl až na zadní tyč. Schmeichel byl však u své tyče včas a míč dokázal vytěsnit. Osm minut před přestávkou si na centr z levé strany naběhl Carroll, dostal se i k zakončení mezi stopery, ovšem koncovku vyřešil prachbídně, když branku netrefil o dobrých pár metrů.

West Ham se ale vyrovnání přece jenom dočkal ještě do poločasu - to si na rohový kop vyskočil nejvýše Kouyate a ani zoufalá snaha Simpsona na brankové čáře již hosty od inkasování neuchránila.

V druhém dějství už byl West Ham tím o něco aktivnějším družstvem. Po hodině hry pláchl po levé straně Masuaku, jeho přízemní střelu však Schmeichel pokryl. O chvíli později se po centru Lanziniho dostal k zakončení Arnautovič, svou hlavičku však nenamířil přesně.

Deset minut před závěrečným hvizdem domácí příznivce pořádně vyděsil Masuaku, který na hranici vlastního pokutového území hloupě přišel o balón a vybídl ke skórování Vardyho, kterého však o příležitost připravil brilantní obranný zákrok Reida. A když si v nastavení cestu do sítě nenašly ani parádní nůžky Ayewa, rozdělily si oba celky po bodu za remízu 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City13121042:837
2.Manchester United1392228:629
3.Chelsea FC1382324:1126
4.Arsenal FC1381423:1625
5.Tottenham Hotspur1373321:1024
6.Liverpool FC1365225:1823
7.Burnley FC1364312:1022
8.Watford FC1363422:2121
9.Brighton & Hove Albion1344513:1416
10.Southampton FC1344513:1516
11.Huddersfield Town134369:1915
12.Leicester City1335517:1914
13.AFC Bournemouth1342711:1414
14.Newcastle United1342711:1714
15.Stoke City1334616:2613
16.Everton FC1333713:2812
17.West Bromwich Albion1325610:1911
18.West Ham United1324712:2610
19.Swansea City132387:159
20.Crystal Palace132298:258

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (701)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele