13. kolo
25.11.2017 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 1:1

Fotbalisté anglického Tottenhamu nedokázali potvrdit úlohu favorita a v domácím prostředí se rozešli smírně s West Bromwichem po výsledku 1:1. Nenavázali tak na předchozí parádní vystoupení v základní skupině Ligy mistrů na půdě německého Dortmundu, kde si po výhře 2:1 zajistili první místo ve skupině. Na ligové scéně podruhé za sebou nevyhráli a v tabulce Premier League jsou na čtvrtém místě se čtyřiadvaceti body o bod za třetí Chelsea.

Hosté dokázali naplno bodovat pouze v úvodních dvou kolech, své čekání na vítězství tak protáhli už na jedenáct duelů v řadě za sebou. Nicméně vzhledem k síle soupeře má pro ně remíza cenu zlata, neboť Albion alespoň přerušil svou nelichotivou bilanci čtyř porážek v řadě za sebou. Momentálně mu patří sedmnáctá příčka s jedenácti body a před sestupovou pozicí West Hamu United je pouze o bod.

West Bromwich měl naprosto skvostný vstup do zápasu a už po čtyřech minutách se dostal do vedení. Po zaváhání domácích ve středu hřiště přihrál Livermore do běhu na Salomóna Rondóna. Ten na pravé straně pokutového území přetlačil v osobním souboji obránce Sáncheze a poté po zemi zamířil přesně ke vzdálenější konstrukci. Brankář Lloris zůstal stát jako přikovaný před brankovou čarou. "Kohouti" mohli srovnat po necelé půl hodině hry.

Hvězdný kanonýr Hotspur Harry Kane si udělal místo hned mezi třemi protihráči a poté vystřelil z nějakých dvaadvaceti metrů, pravou tyč minul jen o několik decimetrů. Ve 32. minutě to z dvaceti metrů zkusil Heung-Min Son a jeho kroucenou ránu dokázal brankář Foster parádně odvrátit na rohový kop. V dalším průběhu se hosté výborně bránili a soupeře téměř k ničemu nepouštěli, jenomže v 74. minutě z ničeho nic srovnal Kane.

Čtyřiadvacetiletý útočník vsítil svůj devátý ligový gól v této sezóně a dostal se do čela tabulky střelců nejvyšší anglické soutěže. Tentokráte si naběhl do předbrankového prostoru po pasu Alliho a u bližší tyče jemnou tečí uklidil míč do sítě mezi nohama Fostera. V páté nastavené minutě mohl rozhodnout Rondón, jenž po rychlém přečíslení a vodorovné nahrávce od Phillipse zakončoval ve skluzu před Llorisem, avšak prostor tří tyčí zhruba o metr netrefil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
popltak

WBA tragické poslední zápasy, takže 1-1.

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele