Premier League - souhrn 10. kola

27.10.2018, 17:56, aktualizováno 29.10.2018, 22:58
Komentáře a souhrny
Zastavit Manchester City se nepodařilo ani Tottenhamu. Hosté vyhráli ve Wembley 1:0 a vrátili se do čela tabulky před Liverpool, který už o víkendu doma přehrál Cardiff. Za vedoucí dvojicí je třetí Chelsea, která si věděla rady s Burnley. Ztratil naopak Arsenal, jenž neudržel vedení na půdě Crystal Palace a zapsal jen bod za remízu 2:2. Man Utd potvrdil zlepšující se formu a porazil Everton...

Tottenham Hotspur - Manchester City 0:1

29.10.2018 21:00

Góly: 6. Riyad Mahrez

Tohle už vypadá vážně. Manchester City je především v domácích zápasech brutálně silný v ofenzivě. Když je ale potřeba zatáhnout za obrannou brzdu, dokáže se k vítězství probít rovněž s neochvějnou jistotou. Tak jako ve Wembley na place pro americký fotbal, kde hraje domácí zápasy Tottenham. Spurs byli proti Guardiolově týmu dokonale sterilní a zaslouženě prohrál 0:1 po jediné brance Riyada Mahreze.

Úroveň očekávaného šlágru předznamenal už zmíněný povrch ve Wembley, kde se jen o den dřív odehrál zápas amerického fotbalu. Tottenham měl totiž touto dobou už hrát na svém novém stánku, ale problémy s jeho výstavbou a následné prodlevy nutí Kohouty k tomuto nepopulárnímu opatření. A nejinak tomu bude do konce roku 2018.

No, a hned pět minut po startu se nehostinná plocha stala pro domácí ještě větší pohromou. Edersonův dlouhý nákop zle odhadl Kieran Trippier, který dal možnost k úprku Sterlingovi. Rychlý křídelník neváhal, navíc se svého reprezentačního kolegy ještě jednou zbavil i ve vápně a naservíroval míč před prázdnou branku pro Riyada Mahreze.

Tottenham mohl brzy zareagovat, Harry Kane zpoza vápna pálil tvrdě a přesně - jenže těsně přestřelil břevno. V desáté minutě hlavičkoval po rohu Alderweireld a Ederson musel zasahovat. Bohužel, tohle byla jediná střela na bránu pro svěřence Mauricia Pochettina v celém utkání...

V obrovské příležitosti selhal Sissoko, měl totiž ve vápně ohromné množství času i prostoru, ale místo střely se zbavil zodpovědnosti přihrávkou pod sebe, kterou zastavil vracející se Fernandinho. Krátce na to se v podobné pozici na druhé straně ocitl Mahrez a ukázal, jak by se to mělo dělat. Po rychlé kličce trefil tyč - s drobnou Llorisovou pomocí.

Tottenham měl možnosti, ale vždycky je zpackal. Citizens měli problémy na levé straně obrany, kde hořel Mendy - Kanea však třeba zastavil včasným výběhem Ederson. Po změně stran zase sám před bránou zazmatkoval David Silva, a tak se do slabší pozice dostal Sterling, jehož zblokoval Trippier. Dvakrát to pak zkoušel Agüero, ale byly to spíš propagační pokusy a Lloris s nimi neměl potíže.

Deset minut před koncem měl na noze vyrovnání Erik Lamela, jehož do stoprocentní pozice před bránou vyslal Dele Alli. Jenže argentinský záložník selhal a míč poslal nad. No a protože Tottenham neudeřil ani z rohového kopu v závěru nastaveného času, slavili po závěrečném hvizdu fotbalisté Manchesteru City.

Více informací k zápasu

Manchester United - Everton FC 2:1

28.10.2018 17:00

Góly: 27. Paul Pogba, 49. Anthony Martial - 77. Gylfi Sigurdsson (pen.)

United brali tři body zásluhou francouzského dua Martial, Pogba. Zvláště první jmenovaný potvrdil svou formu z posledních zápasů, když se podílel na obou dvou brankách. Že by se však jednalo o nějakou spanilou jízdu se říct nedá. Domácí spíše po vzoru penaltového rozběhu Pogby docupitali k plnému bodovému zisku a i přes něj stále zůstávají daleko za čelem tabulky. Víkendový program Premier League uzavřel souboj Manchesteru United s Evertonem. Domácí si po úterní prohře s Juventusem chtěli spravit chuť, ale hosté, kteří zažívají vzestup formy, neměli představovat lehké sousto.

To potvrdili již v první čtvrthodince, ve které byli aktivnějším týmem, jejich převaha však vyústila pouze v hlavičku Gomese, se kterou neměl De Gea žádný problém. O pár minut později se poprvé osmělili i Rudí Ďáblové, Matovi s Martialem stál v cestě dobře připravený Pickford. Skóre se tak otevřelo až ve 27. minutě. Anthony Martial se v pokutovém území dostal před bránícího Ganu, který se ho lehce dotknul, načež francouzský útočník dosti nepřesvědčivě nafilmoval pád. Rozhodčí Jonathan Moss rozhodl ve prospěch Martiala a United kopali penaltu. K puntíku se postavil Paul Pogba, zvolil i na jeho poměry pomalý rozběh a napálil míč pouze do Pickforda. Naštěstí pro něj se míč od brankáře odrazil zpět, a tak jej mohl doklepnout do sítě.

Domácím vstřelená branka dodala sebevědomí a ve 30. minutě už zvedali ruce nad hlavu podruhé, jenže zase je rychle museli spustit, protože Rashfordova dorážka do prázdné branky přišla ve chvíli, kdy se mladičký Angličan pohyboval v ofsajdovém postavení. Po zbytek poločasu již k dalším velkým šancím nedošlo, Toffees nedokázali využít chyb obrany Red Devils, která vůbec nepůsobila jistým dojmem, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Druhá půle začala ve velkém stylu. Minutu po úvodním hvizdu otestoval rukavice De Gey Bernard. Jeho střela ale neměla dostatečnou razanci. To ho mohlo mrzet o tři minutky později, když Pogba přiťukl míč na hranici vápna Martialovi a ten nechytatelným obstřelem zdvojnásobil vedení svého týmu. Bernard dostal vzápětí druhou šanci, když se na De Geu hnal sám a i přesto, že ho dokázal oběhnout, nepodařilo se mu odkrytou branku trefit. Na druhé straně se blýskl famózní dvojicí zákroků Pickford. Nejprve zlikvidoval únik Rashforda a pak lapil i střelu Pogby.

Zběsilé tempo zchladila až branka na 2:1. Paul Pogba lacině ztratil míč na vlastní polovině a Chris Smalling pak nevybíravě podrazil ve vápně unikajícího Richarlisona. S velkým přehledem proměnil nařízenou penaltu Gylfi Sigurdsson a chvíli to vypadalo, že by ještě mohlo dojít na drama v závěru. Opak byl pravdou, hosté se už na vážnější šanci nezmohli, a když ve čtvrté nastavené minutě Anthony Martial naprosto zazdil svůj samostatný únik, kterým mohl zpečetit vítězství domácích, bylo už jasné, že skóre se na Old Trafford měnit nebude.

Hráč zápasu: Jordan Pickford - Nabízela by se volba z francouzské dvojice Pogba, Martial, ani jeden z nich se však nevyvaroval laxního řešení v důležitých situacích. Anglická reprezentační jednička se i přes dvě obdržené branky neměla za co stydět. Chytil penaltu, zlikvidoval mnoho nebezpečných situací a na Martialův gól nárok neměl. Sečteno podtrženo Pickford zaslouženě bere pomyslné ocenění pro hvězdu utkání.

Příjemné překvapení: Anthony Martial - Vypadalo to, že je odepsaný a teď střílí branky, jak na běžícím páse. Znovunabitý sebevědomím je Anthony Martial opět postrachem obran soupeře.

Propadák zápasu:Chris Smalling - Tomu se zápas vůbec nevydařil, dělal jako celá obranná řada Rudých Ďáblů zbytečné chyby a zavinil penaltu. Dnešní výkon si za rámeček určitě nedá.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Chelsea FC 0:4

28.10.2018 14:30

Góly: 22. Álvaro Morata, 57. Ross Barkley, 62. Willian, 90. Ruben Loftus-Cheek

Ještě žádnému manažerovi Chelsea nepovedlo bodovat ve všech prvních deseti ligových zápasech v tomto horkém křesle. Až doteď. Maurizio Sarri zakončil první desítku utkání v Premier League naprosto dokonale, když na půdě houževnatého Burnley vyhrál zcela suverénně a hladce 4:0. Trefil se navíc i Álvaro Morata, který i přes herní krizi skóroval potřetí v posledních čtyřech zápasech.

Start zápasu ale vypadal poněkud odlišně, než napovídá konečný výsledek. Burnley se povedlo na hostujícího favorita vlétnout a potvrdit, že Chelsea má i přes impozantní předvedené výkony zřetelné slabiny. Obzvlášť, když v sestavě nefiguruje tak mimořádná osobnost jako Eden Hazard.

Poté, co Joe Hart senzačně vytáhl z šibenice Moratovu hlavičku, už začali úřadovat domácí fotbalisté. Nejdřív měl Kepa problémy s Lowtonovým centrem a Brady odražený balón napálil těsně vedle. Zlobil i Gudmundsson, který utekl Alonsovi a celou situaci musel hasit David Luiz.

Jenže Chelsea byla o poznání efektivnější. Po Moratově přihrávce mířil jen do tyčky Willian, ale vzápětí už se za Hartem třepotala síť. Kanté našel Barkleyho, Barkley vyslal do samostatného nájezdu aktivního Moratu a ten neměl (zaplaťpánbůh) ani vteřinu na rozmyšlenou. Proto do míče píchl bodlem a otevřel skóre.

Španělský útočník byl v zápase k neudržení, dostával se do velkého množství šancí a ani v zakončení neselhával tak jako dřív. Na sklonku první půle mu do vápna poslal nádherný oblouček Jorginho a Morata se do balónu opřel velmi slušně - Joe Hart měl ale skvělou formu a tenhle projektil zastavil.

Až jedenáct minut po startu druhého dějství si vzal od Kantého míč Ross Barkley a ze solidní vzdálenosti poslal míč přesně k tyči. Úplně stejně si počínal o pět minutek později Willian - na levé straně si poradil s Gudmundssonem a technicky tentokrát zamířil dokonale a mimo dosah Harta.

Chelsea v tomhle zápase vycházelo prakticky všechno - až na střelecké pokusy Oliviera Girouda. Střídající forvard pálil těsně vedle po Willianově přihrávce, netrefil nádherně vyhlížející volej z Alonsova centru a nakonec ho famózně zastavil Hart při hlavičce z bezprostřední blízkosti. Na konečných 4:0 tak musel uzavírat po následném rohu další žolík Ruben Loftus-Cheek.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Arsenal FC 2:2

28.10.2018 14:30

Góly: 45. Luka Milivojević (pen.), 83. Luka Milivojević (pen.) - 51. Granit Xhaka, 56. Pierre-Emerick Aubameyang

Vítězná série Arsenalu je u konce. Na půdě Crystal Palace nepodali Kanonýři nijak oslnivý výkon, a přestože se jim typicky povedlo zvrátit skóre dvěma slepenými góly po změně stran, neodpustili si individuální chyby, z nichž pramenily dva pokutové kopy soupeře. Luka Milivojević dostal důvěru i po neproměněné penaltě v minulém kole s Evertonem a odvděčil se Royi Hodgsonovi suverénním zakončením v obou případech. Dramatické utkání tak skončilo dělbou bodů po výsledku 2:2.

Přestože Unai Emery na předzápasové tiskové konferenci adresoval problém pomalých nástupů svého týmu do utkání, tento problém pro Kanonýry přetrval i tentokráte. Potíže Arsenalu s obsazením postu levého obránce se poprvé projevily v patnácté minutě, kdy Townsendův centr okolo stínujícího Xhaky proletěl až k volnému Wilfriedu Zahovi, jehož skryté ráně na přední tyč scházely jen centimetry, neboť orazítkovala brankovou konstrukci. Sotva pár vteřin nato předvedli domácí exkluzivní kombinaci, na kterou by i Arsenal byl hrdý, avšak skvělou práci Zahy s Van Aanholtem nedokázal Andros Townsend ve vyložené pozici náležitě využít a zamířil mimo tři tyče.

Teprve pak o sobě dal vědět i Arsenal. Nejprve se po zaváhání Milivojeviće dostal do slibné šance Alexander Lacazette a chvíli nato povedenou kombinaci francouzského útočníka s Mesutem Özilem mohl zužitkovat Héctor Bellerín, ale zakončení mu trvalo až příliš dlouho a bránící hráči tak stihli jeho gólovou ránu zablokovat.

Když už se zdálo, že se půjde do kabin za bezbrankového stavu, natropili Eagles chaos v šestnáctce Arsenalu po rohovém kopu, s nímž si neporadili jak Leno, tak Bellerín, a zoufalý zákrok Mustafiho přinesl po pádu Kouyatého pokutový kop, který Luka Milivojević na rozdíl od minulého kola s Evertonem bezpečně proměnil. Domácí fanoušci tak po dlouhých 417 minutách nové sezony v Selhurst Parku konečně mohli slavit gól svého týmu.

Do druhé půle již nevyběhl pravděpodobně zraněný Bellerín, jehož zastoupil Lichtsteiner, ovšem ani tak se nic nezměnilo na tom, že po změně stran jdou výkony Arsenalu strmě nahoru. V 51. minutě se hosté dostali k přímému kopu z výrazného úhlu na samém rohu pokutového území, k němuž se postavil Granit Xhaka. Švýcarský reprezentant místo očekávaného centru vypálil přímo na bránu a jeho ukázkovou pumelici do horního růžku sice brankář Hennessey zvládl jemně přizvednout, ale míči v cestě do sítě nezabránil.

Dalším dobrým zvykem Kanonýrů je v letošní sezoně střílení slepených branek, jež od sebe obvykle dělí jen pár minut. Totéž se opakovalo i v Selhurst Parku, když Xhakův roh posunul bránící Ayew nešťastně na zadní tyč, kde se jako vždy zjevil ve správný čas na správném místě Piérre-Emerick Aubameyang a procpal zblízka míč do sítě. K ověření platnosti gólu bylo nutno použití brankové technologie, neboť Hennessey zvládl míč zastavit sotva centimetr za brankovou čarou, a opakované záběry navíc přinesly i kontroverzi v podobě Lacazettova možného hraní rukou v souboji s Ayewem.

Domácí se však nečekaným zvratem nenechali zaskočit a brzy měli zase herně navrch. Meyerova rána z ostrého úhlu ještě skončila jen na brankové konstrukci, ovšem sedm minut před koncem se neúnavný Wilfried Zaha přece jen dočkal vlastního příspěvku ke změně skóre. Po nezdařeném brejku Arsenalu se hráči Palace vrhli do rychlého kontru, díky čemu se Zaha ocitl na hranici šestnáctky sám proti Xhakovi a chytře si na těžkopádném soupeři vymodlil u sudího Atkinsona pokutový kop, který Milivojević i podruhé v zápase proměnil.

V samém závěru mohl Arsenal ještě jednou strhnout vedení na svou stranu, avšak střídající Ramsey po dobré Xhakově pobídce nedokázal svou hlavičku lépe usměrnit. Dramatické utkání ve vysokém tempu tak nakonec skončilo remízou 2:2 a vítězná série Arsenalu končí na čísle jedenáct.

Více informací k zápasu

Leicester City - West Ham United 1:1

27.10.2018 18:30

Góly: 89. Wilfred Ndidi - 30. Fabián Balbuena

V sobotním podvečeru si nakonec týmy Leicesteru a West Hamu rozdělily po bodu, hosté se ujali vedení zkraje zápasu, přibrzdilo je však vyloučení kapitána Noblea. V druhém poločase se v samém závěru podařilo vyrovnat Ndidimu, konec utkání pak ještě poznamenalo ošklivé zranění Amarteyho.

Jako první zahrozil domácí Albrighton, střelou ze střední vzdálenosti však těsně minul vzdálenější tyč. Po deseti minutách zase vlastního brankáře vystrašil Balbuena a Fabianski se skutečně měl co natahovat, aby takto tečovaný míč vytěsnil alespoň na rohový kop.

Hosté o sobě dali vědět nejprve střelou Andersona, kterou ještě Schmeichel bez potíží zlikvidoval. Po půlhodině hry se však skóre poprvé měnilo - po standardní situaci vracel Rice na Balbuenu, jenž svůj první pokus sice nasměroval jen do tyče, s velkou dávkou štěstí se však dostal i k dorážce, při které se již nemýlil.

Veledůležitý okamžik se odehrál po necelých 40 minutách hry - to si Mark Noble nešikovně ukopl míč a odhodlal se k nebezpečnému skluzu, za který jej sudí Oliver odměnil rovnou červenou kartou. Ještě do poločasu mohl vyrovnat Iborra, ve velké příležitosti však svou hlavičku nasměroval jen do Fabianskiho.

V druhé půli mohl vyrovnat nejprve Vardy, jeho hlavička si však cestu mezi tři tyče nenašla. V další šanci se ocitl Albrighton, ani ten nadvakrát hostujícího brankáře nepropálil. Úspěšný nebyl ani o pár minut později Vardy, který svou hlavičku z vyložené pozice nasměroval jen nad hostující svatyni.

Domácí se však přece jenom dočkali zaslouženého vyrovnání, když minutu před koncem základní hrací doby napřáhl ze střední vzdálenosti Ndidi a s přispěním výrazné teče konečně překonal Fabianskiho a upravil tak na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Wolverhampton Wanderers 1:0

27.10.2018 16:00

Góly: 48. Glenn Murray

No to byl měsíc! Brighton dokonal říjnovou jízdu, potřetí v řadě vyhrál 1:0 a definitivně se vymanil ze spodních pater tabulky. Stejně jako na začátku měsíce, i tentokrát vstřelil jedinou branku utkání kanonýr Seagulls Glenn Murray, jenž se tak dostal už na třetí příčku v tabulce střelců. Wolverhampton naopak podruhé v řadě prohrál a je desátý - jeden bod a jednu pozici před Brightonem.

Je zvláštní, jak se můžou věci z ničeho nic změnit. Wolves platili za kometu Premier League, ve stejném složení jezdili po celé Anglii trhali soupeře - věrni své přezdívce. Jenže teď už vyšli podruhé v řadě naprázdno a ukázalo se, že i Rui Patrício je pouze člověk, který občas taky inkasuje. No a Brighton jejich roli hbitě převzal. Zásluhou gólmana Ryana a perfektní stoperské dvojice Duffy - Dunk najel na vítěznou vlnu.

Není to ale tak suverénní a konsolidovaná jízda, jako nedávno v případě Wolverhamptonu. Třeba Doherty byl krátce po startu blízko gólu a jen těsně minul. Stejně jako v závěru první půle, kdy v jasné pozici na druhé straně hlavičkoval vedle Duffy.

Jenže hned po obrátce střílel nepřesně Bruno Saltor - naštěstí pro Brighton zrovna do místa, kde stál a pohotově sklepával Glenn Murray - jeho gól byl už stý v klubu. Domácím ale tři body musel zachránit i gólman Matthew Ryan. Skvěle vyrazil Dohertyho ránu, se štěstím chytil i Nevesovu dělovku a nakonec jednou rukou zastavil i tutovku Bennetta.

Více informací k zápasu

Fulham FC - AFC Bournemouth 0:3

27.10.2018 16:00

Góly: 14. Callum Wilson (pen.), 82. David Brooks, 85. Callum Wilson

Trápení Fulhamu nemá konce a po dalším bídném výkonu defenzivy je pozice kouče Jokanoviče opravdu krajně nejistá. Naproti tomu Bournemouth pokračuje v senzačním vstupu do sezóny a momentálně poskočil už na skvělé šesté místo.

Do první nadějné příležitosti se přitom po přihrávce Seriho protlačil Kamara, který hlavičkou zády k brance jen těsně přestřelil. Po necelé čtvrthohině však přišla pro domácí studená sprcha - do vápna totiž vtrhl hostující Wilson, kterého velmi hloupě k zemi srazil Fosu-Mensah a byla nařízena penalta. K té se postavil sám postižený a nekompromisně ji proměnil.

Fulham do konce poločasu zahrozil ještě ranami Seriho a Schürrleho, vyrovnat se mu však nepodařilo. Na začátku druhé půle se prezentoval parádní pumelicí stoper Francis, brankář Rico ovšem jeho projektil vytěsnil. Po sedmdesáti minutách však už byla situace domácího celku kritická - po rychlém brejku totiž Fraser vysunul Davida Brookse, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a výrazně tak přiblížil svůj celek zisku dalších tří bodů.

Závěrečná čtvrthodinka pak z pohledu domácích přinesla naprostý zmar - nejprve byl po chybě v rozehrávce a následném faulu vyloučen po druhé žluté kartě Kevin McDonald, pět minut před koncem pak na konečných 0:3 upravil svou druhou brankou v zápase Callum Wilson.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Newcastle United 0:0

27.10.2018 16:00

Góly: -

Newcastle zůstává v letošní sezóně i nadále bez vítězství, zatímco Southampton čeká už dobrých pět zápasů na gól. O nudnosti utkání svědčí i fakt, že hosté za celý zápas netrefili prostor mezi třemi tyčemi.

První šance přitom přišla už po pouhých dvou minutách, to se ke zblokované střele dostal Elyounoussi, jenže tváří tvář brankáři selhal, když místo přihrávky na zcela osamoceného Austina volil zakončení, se kterým si Dúbravka bez větších potíží poradil. Sám Charlie Austin se o slovo přihlásil o pár minut později, jeho přízemní projektil však brankář hostí zneškodnil. Úvodní dvacetiminutovku ukončil nepřesnou ranou Redmond, od té doby však aktivita domácích výrazně ustala. Těsně před poločasem se ještě k zakončení z malého vápna protlačil Lemina, jenže jeho projektil parádním zákrokem zneškodnil Dúbravka.

Jestliže první poločas nenabídl nějakou bůhvíjakou podívanou, druhá část představovala hotové utrpení. Za zmínku stojí snad jen akce Ingse, kterého na poslední chvíli zablokovala obrana hostí, dále pak také šance Redmonda, jehož gólovou střelu však na poslední chvíli tělem zablokoval jeden ze zadáků Newcastlu. A protože závěrečný tlak domácích k ničemu nevedl, rozešly se oba týmy smírně 0:0.

Více informací k zápasu

Watford FC - Huddersfield Town 3:0

27.10.2018 16:00

Góly: 10. Roberto Pereyra, 19. Gerard Deulofeu, 80. Isaac Success

Žádné překvapení se nekonalo, Hornets si rozdílem tří branek poradili s trápícím se Huddersfieldem. Ten tak zůstává na poslední pozici ligové tabulky.

První minuty neodpovídaly předvídanému scénáři. Hosté se vrhli do útoku a byli nebezpeční. Střelu Aarona Moye však zlikvidoval Ben Foster. Sympatický začátek v podání hostů, kteří v dosavadní sezóně vsítili pouze tři branky a s nulou na kontě vyhraných zápasů doufali v prolomení této krize, neměl dlouhého trvání. V 10. minutě si vzal míč Roberto Pereyra, neatakován sólovým únikem vyřadil ze hry doslova celou obranu Terriers a otevřel skóre zápasu. Domácím vstřelená branka dodala sebevědomí a ujali se otěží zápasu. Na druhou branku nemuseli dlouho čekat. Opět se jednalo o samostatnou akci. Barcelonský odchovanec Gerard Deulofeu si ladně poradil s dvojicí protihráčů a s přehledem zakončil svůj průnik tvrdou střelou. Huddersfield mohl reagovat vzápětí, ale Löweovu střelu vyškrábl špičkami rukavice na břevno Forster. Diváci na Vicarage Road se opravdu nenudili. Další pohledná akce domácích skončila střelou Deulofea těsně vedle tyče. Lössl mohl jen sledovat očima, jak míč míjí o kousíček levý roh branky. Do poločasu se přihodilo ještě několik zajímavých situací. Z nichž nejnebezpečnější byla dalekonosná střela Billinga z 38. minuty. I s tou si však skvěle chytajíci Foster poradil.

Na začátku druhé půle se sám na Lössla hnal Deulofeu. Svůj únik ale nedokázal přesně zakončit. Španělský křídelník neměl dost a proháněl dál a dál obranou čtveřici Huddersfieldu. V 59. minutě stál u zrodu akce, kterou po přiťuknutí patičkou od Pereyry zakončoval Hughes. Lössl ale reflexivně sklapl nohy k sobě a nedovolil přízemní střele průchod mezi tři tyče. Z protiútoku na druhé straně zahrozil Mbenza, ale Foster byl tento zápas nepřekonatelný. Pokud existovala naděje Huddersfieldu na bodový zisk, zhasla v 80. minutě. Přímý kop zahraný na zadní tyč sklepl pro Isaaca Successe Femenía a nigerijský forvard se z malého vápna nemýlil. Zlomení Terriers se už nezmohli na žádnou odpověď. Naopak mohli být rádi, že neodjeli domů s větším výpraskem. Pereyrovu střelu v nastaveném čase, ale vytěsnil Lössl. Trápení hostí tak pokračuje. Drží se na samotném chvostu tabulky a příští týden je čeká souboj s Fulhamem, což by mohl být v konečném důsledku jeden z klíčových zápasů v boji o udržení. Naopak domácí mohou být spokojeni. I přes absenci kapitána Deeneyho se dokázali gólově prosadit, a to nejen jednou. Na Javiho Garciu tak čeká v příštím týdnu nelehký úkol při skládání útočné řady. Může jej však uklidňovat, že příštím soupeřem Hornets jsou Straky z Newcastlu, které hnízdí na předposledním místě a měly by tak být snadným soustem pro rozjeté žluté dresy.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Cardiff City 4:1

27.10.2018 16:00

Góly: 10. Mohamed Salah, 66. Sadio Mané, 84. Xherdan Shaqiri, 87. Sadio Mané - 77. Callum Paterson

Liverpool pokračuje ve vynikajícím startu do sezóny a po další výhře se minimálně do pondělí posouvá na první místo tabulky. Tentokráte odneslo řádění Kloppovy družiny mužstvo Cardiffu, které sice ještě deset minut před koncem drželo naději na bodový zisk, v samém závěru však inkasovalo dvě branky a nakonec odjelo s nepořízenou.

O reprezentační pauze se hojně probírala forma Mohamada Salaha, který v úvodní fázi sezóny jakoby zapomněl dávat branky. Od té doby se však egyptskému útočníkovi podařilo své kritiky umlčet, když skóroval proti Huddersfieldu, Bělehradu a skóre otevřel i v sobotním klání, když se po deseti minutách nejrychleji zorientoval ve skrumáži před brankou a s přehledem poslal míč do sítě. Po třinácti minutách mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový, na parádní centr Salaha si totiž naskočil Van Dijk a hlavou orazítkoval tyč hostující branky. Tlak Liverpoolu ani v následujících minutách neustával, nicméně střely Salaha ani Firminha se neujaly.

Krátce po pauze mohlo být naopak vyrovnáno, když po standardní situaci Murphyho míč do sítě dopravil Bobby Reid, celé akci však předcházel ofsajd, a tak Liverpoolu zůstálo jednobrankové vedení. Skóre se naopak měnilo na druhé straně - Mané trochu šťastně protlačil míč skrz dva soupeře a parádní ranou na zadní tyč navýšil vedení.

Hostům se však přece jenom podařilo duel zdramatizovat, k tečovanému centru se totiž poněkud šťastně dostal Paterson, který míč před vyběhnuvším Alissonem usměrnil míč do sítě.

Byli to však nakonec domácí, kteří měli poslední slovo - nejprve fanoušky na Anfield Road uklidnil Shaqiri, který využil pobídku Salaha a zhruba ze značky pokutového kopu se trefil přesně k tyči. Definitivní tečku za utkáním pak udělal Mané, který po dalším pasu Salaha přehodil vyběhnuvšího brankáře a upravil na konečných 4:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City1082027:326
2.Liverpool FC1082020:426
3.Chelsea FC1073024:724
4.Arsenal FC1071224:1322
5.Tottenham Hotspur1070316:821
6.AFC Bournemouth1062219:1220
7.Watford FC1061316:1219
8.Manchester United1052317:1717
9.Everton FC1043316:1415
10.Wolverhampton Wanderers104339:915
11.Brighton & Hove Albion1042411:1314
12.Leicester City1041516:1613
13.West Ham United102269:158
14.Crystal Palace102267:138
15.Burnley FC1022610:218
16.Southampton FC101456:147
17.Cardiff City101279:235
18.Fulham FC1012711:285
19.Newcastle United100376:143
20.Huddersfield Town100374:213

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (659)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele