Představení účastníků MS 2018 - Rusko

03.06.2018, 12:00
Profily, historie
Zaujalo nás
Mistrovství světa již netrpělivě klepe na dveře a před jeho zahájením vám jako obvykle každého účastníka podrobně představíme. Začínáme klasicky u země pořádající, kterou je tentokráte Rusko. Při letmém pohledu na to, jak si v posledních 20 letech pořadatelské země vlastně vedly, by někdo snadno mohl nabýt dojmu, že by snad Rusové po roce 2008 a třetím místu na Euru mohli napsat další báječný příběh. Realita je ovšem daleko pesimističtější.

Výběr kouče Stanislava Čerčesova je totiž mnohými považován za vůbec ten nejhorší celek, který kdy Rusko na fotbalovém mundialu reprezentoval. Přesto však má reálnou šanci proniknout do osmifinále - k pořádajícímu národu byl totiž prosincový los základních skupin opravdu velmi vřelý.

Protivníci v podobě Saúdské Arábie, Egypta a Uruguaye husí kůži zrovna nenahánějí. I tak se však jedná pouze o slabou náplast - Rusové totiž mají tolik vlastních problémů, že jim ani tato přízeň štěstěny nemusí být nic platná.

Stav, ve kterém se jejich národní tým momentálně nachází, můžeme okomentovat zhruba takto - jestliže budete dumat nad přednostmi pořádající země, připravte si delší časový úsek na přemýšlení a ani tak nemusíte být ve svém pátrání úspěšní. Naopak slabiny vám na jazyk naskočí s až banální lehkostí. Stoprocentně však neopomenete zmínit defenzivní řady, které jsou momentálně doslova v troskách. Ostatně tuto situaci okomentoval i ruský expert Igor Rabiner: "Největší slabinou ruského výběru je rozhodně slabá obrana. Současný kouč Stanislav Čerčesov již zkusil vše možné a nemožné, doposud však nenašel žádné složení zadní řady, které by mělo odpovídající kvalitu. Březnové přátelské duely pak naplno ukázaly, jak špatná ona situace skutečně je."

Historie


Rusko se může pyšnit bohatou fotbalovou historií, dějiny kopané v tomto státě sahají do konce devatenáctého století, kdy převážně angličtí a skotští dělníci pracující v Petrohradě založili své lokální fotbalové týmy. První soutěžní zápas se konal 24. října roku 1897. V roce 1912 se pak ruská fotbalová federace připojila k organizaci FIFA.

Po vzniku Sovětského svazu však mezinárodních konfrontací přibývalo skutečně jen velmi pomálu. V září 1922 Sovětský svaz porazil Finsko, o rok později si totéž zopakoval i v Helsinkách, načež pak ještě přemohl i reprezentanty Švédska. O rok později ještě poměřil síly ve dvou duelech s Tureckem, ovšem ty na dlouhá léta představovaly poslední mezinárodní klání. Sovětský svaz vstoupil do organizace FIFA až v roce 1946 a o šest let později se poprvé ukázal na mezinárodním fotbalovém turnaji, konkrétně na Olympijských hrách v Helsinkách, kde však díru do světa neudělal.

Svou první účast na Mistrovství světa v kopané zaznamenal v roce 1958, kde po vítězství nad Rakouskem a Anglií došel až do čtvrtfinále, kde se musel sklonit nad uměním Švédska. Na následujícím mistrovství se fotbalová Sborná probojovala opět mezi nejlepších osm družstev, kde ji vyřadilo pro změnu Chile. Největším úspěch tak přišel až v Anglii v roce 1966, kdy parta okolo Lva Jašina zvítězila ve všech třech zápasech základní skupiny, prokletí čtvrtfinále prolomila proti Maďarsku a stopku jí vystavilo až v semifinále Západní Německo. Po prohře s Portugalskem tak Sborná nakonec obsadila konečné čtvrté místo.

Na šampionátu v roce 1970 Sovětský svaz proklouzl do tradičního čtvrtfinále, kde však v prodloužení nestačil na Uruguay. Připsal si zde také jeden významný zápis do historie - stal se totiž historicky první zemí, která na světovém šampionátu provedla střídání.

V sedmdesátých letech však fotbalová Sborná výrazně ztratila na lesku a dostavila se řada neúspěchů - byla diskvalifikována z mistrovství 1974 a na to následující se dokonce ani neprobojovala. Na lepší časy se začalo blýskat až počátkem let osmdesátých - v roce 1982 skončil Sovětský svaz ve druhém kole základních skupin (jednalo se o systém se dvěma koly základních skupin), o čtyři roky později si tentokráte v osmifinále zuby vylámal na Belgii. Šampionát v roce 1990 byl tím posledním, kam fotbalisté Sovětského svazu zavítali - po dvou porážkách s Argentinou a Rumunskem se jim však nepodařilo proklouznout ze základních skupin.

Po rozpadu Sovětského bloku odehrála samostatná Ruská reprezentace svůj první duel 16. března roku 1992, kdy porazila Mexiko výsledkem 2:0. Na mistrovství světa pak poprvé vyrazila o dva roky později, v USA však vypadla hned v základní skupině. O dalších osm let později pak ruský výběr zavítal do Koreje a Japonska, kde sice na úvod svého účinkování porazil Tunisko, následně ovšem podlehl domácímu Japonsku i Belgii a s turnajem se rozloučil předčasně.

Po neúspěchu v kvalifikaci na mistrovství světa v Německu přišly zlaté časy - kormidla se ujal zkušený Guus Hiddink a partu okolo Andreje Aršavina dovedl ke třetímu místu na evropském šampionátu v roce 2008. O to větší to však byl šok, když Rusko v barážovém klání podlehlo Slovinsku a světový šampionát v roce 2010 tak jeho fotbalisté sledovali pouze u televizních obrazovek.

Rusku však vyšla kvalifikace na poslední světový šampionát, když pod vedením slavného Fabia Capella vyhrálo svou kvalifikační skupinu a až za sebou nechalo třeba slovutné Portugalsko. Bohužel v samotné Brazílii to již žádná sláva nebyla, svěřenci italského kouče se prezentovali mdlými výkony, v prvním utkání po kiksu brankáře Akinfejeva horko těžko zachraňovali remízu s Jižní Koreou, následovala porážka s Belgií a remíza s Alžírskem, která je odsoudila k předčasné cestě domů.

Evropský šampionát ve Francii a rok starý Konfederační pohár na vlastní půdě se pak nedá klasifikovat jinak než jako naprostý propadák. Ve Francii patřilo Rusko mezi ta nejhorší mužstva a po porážkách od Slovenska a Walesu a remízu s Anglií zcela zaslouženě putovalo domů. Loňský Konfederační pohár pak přinesl další dávku zklamání, domácí tým sice porazil outsidera z Nového Zélandu, pak se však musel sklonit nad silou Portugalska a Mexika a byl opět vyřazen po základní skupině. Jestliže se takový scénář uskuteční také v roce 2018, nutno podotknout, že to žádné překvapení nebude.

Infograficky



autor: Jakub Tymčík

Cesta na šampionát


Coby pořádající země mělo Rusko účast zajištěnou a nemuselo se účastnit kvalifikačních bojů. To byla bezesporu značná výhoda, poněvadž vzhledem k síle současného kádru by tato reprezentace rozřazovacím sítem vůbec nemusela projít.

Na druhou stranu na onu absenci soutěžních zápasů si pořadatelské země často žehrají, jelikož se v dvouletém cyklu před šampionátem nemohou dostat do provozní teploty. Je pro ně pak také složitější zjistit, jak jejich hráči následně obstojí v psychicky vypjatých momentech.

Od propadáku na Euru 2016 ve Francii odehrála ruská reprezentace celkem 19 zápasů - třikrát se jednalo o soutěžní klání v rámci loňského Konfederačního poháru, zbytek tvořila utkání přátelská. Celková bilance zní následovně - svěřenci Stanislava Čerčesova dosáhli na 5 výher, 5 remíz a ve zbylých 9 případech odešli poraženi. To skutečně není nic, co by ruského příznivce mělo naplnit jakýmkoliv optimismem.

Je to však především nedávná forma, která domácím fanouškům nahání pořádný strach - od startu Konfederačního poháru v červnu 2017 totiž Rusko porazilo jen Nový Zéland a Jižní Koreu. K tomu je ještě nutno přičíst cennou remízu se Španělskem, avšak tím výčet pozitiv končí. O hroutící se defenzivě již zmínka byla, nyní ji můžeme ještě dokumentovat řečí čísel - domácí reprezentace již devět utkání v řadě neudržela čisté konto, za tuto dobu inkasovala hned 17 branek. A z toho jich rovnou 10 bylo v posledních čtyřech kláních!

Na nějaké experimenty v zadních řadách již každopádně není čas, domácí fotbalisty čeká v úterý 5. června generálka s Tureckem, na což o devět dní později navazuje úvodní klání Mistrovství světa proti Saúdské Arábii.

Trenér — Stanislav Čerčesov


Po neúspěšném evropském šampionátu byl od týmu odvolán Leonid Sluckij, kterého na podzim roku 2016 nahradil Stanislav Čerčesov. Ten byl tedy pověřen poctou vést vlastní reprezentaci na domácím mistrovství. Ovšem při pohledu na současnou situaci ruského fotbalu může člověk snadno získat dojem, že úkolem současného lodivoda je spíše zamezit potenciální národní ostudě.

Ostatně to, jak velká práce na Čerčesova vlastně čekala, krásně dokumentuje výrok jeho předchůdce krátce po zpackaném zápase s Walesem na Euru ve Francii. Ten na pozápasové tiskové konference naplno uvedl, že současný kádr Ruska stojí kulantně řečeno "za starou bačkoru".

Čtyřiapadesátiletý Čerčesov má za sebou bohatou hráčskou kariéru, v jejím průběhu strážil branku moskevského Lokomotivu a Spartaku, zavítal také na zahraniční angažmá do německého Dynama Drážďany a rakouského Tirolu Innsbruck. Na počátku devadesátých let byl považován za nejlepšího brankáře Sovětského svazu a připsal si celkem 49 reprezentačních startů. Účastnil se mimo jiné Mistrovství světa 1994 a 2002 a také Eura 1996.

Svou trenérskou dráhu nastartoval v rakouském FC Kufstein, kde však vydržel jen necelý rok. Následně se ujal kormidla Wackeru Tirol, ve kterém vydržel do května 2006. Pak se již vrátil do rodného Ruska, kde byl nejprve jmenován sportovním ředitelem Spartaku Moskva, v roce 2007 se posléze posunul na post hlavního kouče. Ani zde však díru do světa neudělal a v létě 2008 byl odvolán. Nejúspěšnější štací ruského kouče se tak stal pobyt na lavičce polské Legie Varšava, které se ujal na startu ročníku 2015/16 a v téže sezóně s ní slavil zisk polského titulu a národního poháru.

Sám Čerčesov toho však z pozice trenéra příliš mnoho nezmůže, hlavní problém totiž tkví v tom, že Rusové momentálně nemají, kde brát. Žádného nového Aršavina či Žirkova, tedy fotbalisty, kteří by se proslavili i v zahraničí, v současném kádru nenajdete. Ruská fotbalová asociace sice na upadající hráčskou kvalitu zareagovala už v roce 2015, ovšem provedla to notně řečeno po svém. Jako hlavní příčinu upadající kvality národního týmu identifikovala příliš velké množství zahraničních hráčů v domácí lize a zavedla regule, dle kterých mohl každý tým mít na své soupisce pouze 6 cizinců.. A to navzdory tomu, že fotbalisté s jiným než ruským pasem bylo v soutěži jen 43 procent. Dá se tak poměrně přesvědčivě namítat, že efekt této změny je přesně opačný. Ruští fotbalisté jsou totiž v domácí lize královsky placeni, a tak nemají potřebu odcházet do zahraničí, kde by si sice vyzkoušeli soutěž lepší kvality, jenže by pobírali nižší plat. Nové pravidlo pak zapříčinilo, že se ani v ruských klubech nemusí tolik snažit, aby si své místo v základní sestavě udrželi - vzhledem k danému omezení totiž nečelí tak velké konkurenci.

Pozitiva se tak dají hledat alespoň v zavedení nového konceptu práce s mládeží, kde se Rusko inspirovalo německou školou, převzalo její filozofii a navázalo spolupráci s tamějšími experty. Výsledky této změny však nebudou viditelné dříve než za nějakých osm či deset let.

Pokud však Rusko bude do budoucna spoléhat výhradně na generaci mladých fotbalistů, pak se Čerčesov zdá býti dobrou volbou. Dle slov kolegů se totiž jedná o poměrně trpělivého trenéra, který rád pracuje s nezkušenými hráči, pomáhá jim v růstu a víru v ně neztrácí ani navzdory jejich nejrůznějším chybám.

Tahoun týmu — Fjodor Smolov (FK Krasnodar)



zdroj: soccersoul.com

Útočník ruského FC Krasnodar je momentálně asi tou nejzářivější hvězdou ruského fotbalu. Domácí světový šampionát jej zastihl prakticky v tu nejvhodnější dobu - ve svých osmadvaceti letech již dostatečně dozrál a je tak připraven svou reprezentaci na největší fotbalové akci táhnout za kýženým postupem ze skupiny.

Než se z talentovaného hocha stal skutečný pilíř ruského národního výběru, určitou chvilku to zabralo. Za svých mladých let se Smolov nedokázal pořádně usadit - svou seniorskou kariéru nastartoval v Dynamu Moskva, odkud byl na zkušenou poslán do holandského Feynoordu. Tím ale cestování mladého hrota neskončilo - následující ročník strávil v Dágestánu hraním za Anži Machačkalu. A aby toho nebylo málo, před sezónou 14/15 byl pro změnu vypůjčen do Uralu Jekatěrinburg. V roce 2016 se pak Smolov konečně dočkal trvalého transferu - po vypršení kontraktu podepsal novou smlouvu v Krasnodaru. Zástupci tohoto klubu si tentokrát nedovedli představit, jaký jackpot to vlastně trefili.

Hned ve své první sezóně si totiž v 29 startech připsal luxusní porci 20 branek a stal se nejlepším střelcem ruské ligy. Vynikající formu navrch potvrdil i v roce následujícím, kdy zaznamenal dalších 18 přesných zásahů a obhájil korunu pro krále střelců. O tu jej až v letošním roce připravil Promes ze Spartaku Moskva, 14 přesných tref tentokráte Smolovovi stačilo "jen” na druhé místo.

Po zranění Alexandra Kokorina je tak Fjodor Smolov tou největší ofenzivní hvězdou domácího výběru a také jedním z mála fotbalistů, kterým se povedla loňská generálka v podobě Konfederačního poháru. V kuloárech se už šuškalo o zájmu evropských klubů - jmenovitě pak třeba West Hamu United či Borussie Dortmund - a dá se tedy směle tvrdit, že povedené Mistrovství světa by tomuto ruskému útočníkovi mohlo vynést angažmá v jedné z předních evropských fotbalových lig.

Na prahu slávy — Aleksandr Golovin (CSKA Moskva)



zdroj: news.coral.co.uk

Nejmladším členem očekávané základní jedenáctky domácího celku je teprve čerstvě dvaadvacetiletý ofenzivní záložník Aleksandr Golovin. I přes svůj mladý věk však tento hráč CSKA Moskva patří k hlavním pilířům ruské sestavy a patří ke třem vyvoleným (společně s Akinfejevem a Smolovem), kteří mají své místo prakticky bez okolků jisté.

Golovin je odchovancem CSKA Moskva, jehož barvy hájí již od roku 2012. Svůj debut v prvním týmu si připsal o tři roky později a od té doby se stal stavebním kamenem základní sestavy tohoto celku, což dokládají i data z letošního ročníku. Celkově tento záložník zasáhl do 43 zápasů, ve kterých si na své konto připsal 7 branek a dalších 6 asistencí.

Mezi největší přednosti dvaadvacetiletého mladíka lze zařadit driblink a solidní zrychlení - svým stylem hry tak trochu připomíná opěvovaný ruský talent minulého desetiletí v podobě Alana Dzagojeva. Na druhou stranu si situace na hřišti občas až moc komplikuje, z čehož pak pramení laciné ztráty v nevhodných prostorech. Jako výhoda se dá ještě označit flexibilita tohoto hráče - krom středu zálohy totiž zvládne zaskočit i na obou křídlech.

V minulosti se v souvislosti s tímto ruským talentem spekulovalo o zájmu Chelsea či Arsenalu, ve hře byl údajně i přestup na Britské ostrovy s tím, že by Golovin ještě rok zůstal v moskevském CSKA. Povedený šampionát by tak dvaadvacetiletému mladíkovi mohl definitivně otevřít dveře do světa.

Pravděpodobná sestava a taktický profil týmu




Ruská sestava zůstává i necelých čtrnáct dní před zahajovacím zápasem obestřena rouškou tajemství. Nejasné je především složení defenzivy, kde dost možná ani sám Čerčesov ještě úplně neví, koho vyšle čelit útokům forvardů Saúdské Arábie.

Na postu brankáře je situace naprosto jasná - jedničkou bude již dvaatřicetiletý Igor Akinfejev, který svatyni ruské reprezentace stráží již více než 10 let. Domácí mistrovství pro něj bude již šestým šampionátem (evropským i světovým), na který se ve své kariéře podívá. Celé Rusko bude doufat, že se mu podaří správně načasovat formu - dlouholetá opora CSKA Moskva je totiž schopna vyprodukovat senzační zákroky, zároveň se však nevyvaruje občasným ztrátám koncentrace, z čehož pak pramení laciné hrubky. Záda mu budou pravděpodobně (konečná nominace ještě není plně odkryta) krýt kolegové Vladimir Gabulov a Andrey Lunyov.

Jisté je, že trenér Čerčesov vsadí na formaci s pětičlennou defenzivní linií. To ostatně uvedl okamžitě po svém nástupu do funkce - jako důvody zmínil fakt, že s klasickou obranou čtveřicí Rusové v poslední době nic nedokázali, navrch zhruba polovina ruských ligových týmů využívá právě formace s pětičlennou defenzivou. Jak však bude vypadat její složení, to zůstává záhadou.

Po EURU 2016 s reprezentací skončila trojice zkušených veteránů - dvojčata Vasilij a Alexej Berezuckij společně se Sergejem Ignaševičem. Čerčesovi tedy nezbylo nic jiného než začít experimentovat s méně zkušenými hráči - v obraně se mihli například Fjodor Kudrjašov, Ilja Kutepov, Giorgij Džikia nebo Viktor Vasin. Především poslední dva jmenovaní zaujali kvalitními výkony, jenže kvůli vážnému zranění se na turnaj nepodívají. Kvůli tomu byl na provizorní soupisku zapsán i Sergej Ignaševič, který již přitom oznámil reprezentační konec - bylo by však velkým překvapením, kdyby se nakonec na šampionátu opravdu objevil. Z toho mála, co se o stavu ruské obrany dá vyčíst, můžeme odhadovat, že do úvodního duelu pravděpodobně vyběhne trojice Vladimir Granat, Ilja Kutepov a Fjodor Kudrjašov. Pozice křídelních obránců by posléze měla obsadit dvojice Aleksandr Samedov a Jurij Žirkov.

Ve středové řadě se otazník vznáší nad obsazením postu defenzivního záložníka. Nejlepší volbou se zdá být Igor Denisov z Lokomotivu Moskva, jenže je tu jeden háček - když se společně s trenérem Čerčesovem v roce 2015 potkali v Dynamu Moskva, slušně řečeno si nepadli do oka. Současný lodivod ruské reprezentace pak tohoto hráče za svého panování ani jednou nepovolal do národního výběru. Místo něj na tomto postu nejčastěji nastupoval Denis Glušakov, jenže tomu se tato sezóna vůbec nevyvedla. Volba tak nejspíše padne na Dalera Kuzjaeva, kterého doplní Aleksandr Golovin a Roman Zobnin. Na lavičce náhradníků bude na svou šanci čekat třeba takový Alan Dzagojev.

Na samém vrcholu sestavy se zcela jistě objeví Fjodor Smolov, který představuje hlavní útočnou zbraň domácího celku. Jeho parťákem by se za normálních okolností takřka určitě stal Alexandr Kokorin, toho však ke smůle Ruska ze šampionátu vyřadilo vážné zranění kolene. V tandemu jej tak zřejmě doplní Alexej Mirančuk.

Tip redakce na umístění: konec ve skupině


Program zápasů - skupina A

14.06.2018
17:00
Rusko
5:0
Saúdská Arábie
Moskva
19.06.2018
20:00
Rusko
3:1
Egypt
Petrohrad
25.06.2018
16:00
Uruguay
3:0
Rusko
Samara

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Igor Akinfejev
08.04.1986
CSKA Moskva
Vladimir Gabulov
19.10.1983
Club Bruggy
Andrej Luňov
13.11.1991
Zenit Petrohrad
Obránci
Datum nar.
Klub
Mário Fernandes
19.09.1990
CSKA Moskva
Vladimir Granat
22.05.1987
Rubin Kazaň
Sergej Ignaševič
14.07.1979
CSKA Moskva
Fjodor Kudrjašov
05.04.1987
Rubin Kazaň
Ilja Kutepov
29.07.1993
Spartak Moskva
Andrej Semjonov
24.03.1989
Achmat Groznyj
Igor Smolnikov
08.08.1988
Zenit Petrohrad
Záložníci
Datum nar.
Klub
Denis Čeryšev
26.12.1990
Villarreal CF
Alan Dzagojev
17.06.1990
CSKA Moskva
Jurij Gazinskij
20.07.1989
FK Krasnodar
Aleksandr Golovin
30.05.1996
CSKA Moskva
Aleksandr Jerochin
13.10.1989
Zenit Petrohrad
Daler Kuzjajev
15.01.1993
Zenit Petrohrad
Anton Mirančuk
17.10.1995
Lokomotiv Moskva
Aleksandr Samedov
19.07.1984
Spartak Moskva
Roman Zobnin
11.02.1994
Spartak Moskva
Jurij Žirkov
20.08.1983
Zenit Petrohrad
Útočníci
Datum nar.
Klub
Artjom Dzjuba
22.08.1988
Arsenal Tula
Aleksej Mirančuk
17.10.1995
Lokomotiv Moskva
Fjodor Smolov
09.02.1990
FK Krasnodar

Autor: Víťa Srp

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2018 - Japonsko
13.06.2018, 17:55
Představení účastníků MS 2018 - Senegal
13.06.2018, 14:04
Představení účastníků MS 2018 - Kolumbie
13.06.2018, 09:15
Představení účastníků MS 2018 - Polsko
12.06.2018, 19:00
Představení účastníků MS 2018 - Anglie
12.06.2018, 15:54
Představení účastníků MS 2018 - Tunisko
12.06.2018, 10:28
Představení účastníků MS 2018 - Panama
11.06.2018, 22:46
Představení účastníků MS 2018 - Belgie
11.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Korejská republika
11.06.2018, 10:27
Představení účastníků MS 2018 - Švédsko
10.06.2018, 21:00
Představení účastníků MS 2018 - Mexiko
10.06.2018, 12:28
Představení účastníků MS 2018 - Německo
10.06.2018, 09:00
Představení účastníků MS 2018 - Srbsko
09.06.2018, 21:30
Představení účastníků MS 2018 - Švýcarsko
09.06.2018, 14:40
Představení účastníků MS 2018 - Kostarika
09.06.2018, 11:04
Představení účastníků MS 2018 - Brazílie
08.06.2018, 18:20
Představení účastníků MS 2018 - Nigérie
08.06.2018, 12:42
Představení účastníků MS 2018 - Island
08.06.2018, 09:21
Představení účastníků MS 2018 - Argentina
07.06.2018, 17:37
Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko
07.06.2018, 13:58
Představení účastníků MS 2018 - Dánsko
06.06.2018, 20:00
Představení účastníků MS 2018 - Peru
06.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Austrálie
06.06.2018, 12:11
Představení účastníků MS 2018 - Francie
06.06.2018, 07:52
Představení účastníků MS 2018 - Maroko
05.06.2018, 16:28
Představení účastníků MS 2018 - Írán
05.06.2018, 12:00
Představení účastníků MS 2018 - Španělsko
04.06.2018, 22:32
Představení účastníků MS 2018 - Portugalsko
04.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Uruguay
04.06.2018, 12:34
Představení účastníků MS 2018 - Egypt
03.06.2018, 23:52
Představení účastníků MS 2018 - Saúdská Arábie
03.06.2018, 16:00

Komentáře (462)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Rusko

Reagovat
Seydou Doumbia

co tobě osobně udělali že na ně bleješ u každého příspěvku?

Reagovat
widlak

Vodku

Reagovat
smazaný uživatel

Až dokončíš základku, pochopíš.

Reagovat
Baronne

Reagovat
Seydou Doumbia

Vím co se kdysi dělo a proč lidi tehdy nesnášeli SSSR, ale proč někomu vadí ruský fotbalový mančaft to opravdu nechápu.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna dneska jr to taková móda... nebo spíš póza.

Reagovat
božský John

Protoze to jsou furt Rusaci. Sice uz nehraji pod jmenem Sovetsky svaz, ale furt to jsou ty stejny Rusaci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JeséRodriguez

hlavně nechápu, že to někomu po X letech vadí, protože jim to někdo řekl ve škole

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on je zcela legitimni duvod nesnaset rusaky i kvuli tomu co delaj ted a ne kvuli tomu co delali 30 let zpatky.

Reagovat
Baronne

Reagovat
JeséRodriguez

jestli ti něco dělaj špatnýho, tak neříkám nic, já třeba pár rusů znám a jsou v pohodě...bordel ve světě dělá každá velmoc, nikdo nemůže nikomu nic vyčítat, takže to bych nemohl s tímhle myšlením snášet tak půl světa

Reagovat
FruFru

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Y.N.W.A

já znám taky několik Rusů a Rusek, který žijou v Česku a žijou tu proto, protože (dle jejich slov) v tom podělaným Rusku žít nechtěj

Reagovat
Neutron

a rovnako neznasas aj amikov za to co robia teraz? Alebo co robili pocas vojny vo Vietname napriklad?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. USA kvuli Trumpovi nemusim zrovna tak.

Reagovat
Neutron

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

a co dělají? že působí jako víceméně jediná seriozní (nepočítám Kima) protiváha ušákům a jejich agresivní politice, kterou dokolečka ospravedlňují událostí už 17 let starou.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne treba vadi jejich dezinformacni kampane, snahy o ovlivnovani voleb a vubec vmesovani do zalezitosti jinych statu. A je toho vic samozrejme.

Reagovat
Baronne

Tak zrovna v těchhle věcech který si vystih je USA možná ještě horší než Rusko ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To je uplne fuk ale. Poukazovani na USA je cistej whataboutismus, rec je o Rusku.

Za druhy.. jak pisu vejs. Ja stejne USA rovnako nemusim.

Reagovat
Baronne

Hele já mám stejnej názor, jak na Rusko, tak na USA, jen mi přijde, že jsou horší věci, co dělaj nebo dělali, za který je můžu nesnášet

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by USA jakožto světovej policajt a posel míru měly mít protiváhu? Změníš názor až ti přestanou posílat rublíky.

Reagovat
smazaný uživatel

Posel míru

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty budeš asi fakt po lobotomii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak konkrétně ti škodí ruský fotbalisti?

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo mluvil o ruskych fotbalistech?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme na fotbalovém webu pod článkem o ruském národním týmu. Z toho jsem si to odvodil.

Reagovat
smazaný uživatel

z kontextu diskuze jde jasne videt, ze o tom nikdo nemluvi

Reagovat
Seydou Doumbia

Ono to je taková česká mentalita nenávidět všechny ostatní...Poláky, Němce, Slováky, Rusáky...všichni jsou špatní

Reagovat
smazaný uživatel

tady ta ublizenost na vsechny, spis sedi prave na ty rusaky...

Reagovat
smazaný uživatel

To tak má snad každá národnostně homogenní země světa.

Reagovat
smazaný uživatel

je to časté, žial.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

na 40 let prakticky zastavili vývoj v naší zemi a jen kvůli nim dnes nejsme mnohem bohatší země. Máme důvod je pořád nenávidět, protože výsledky jejich zločinů nás ovlivňují dodnes.

Reagovat
Baronne

Přesně tak, navíc je to arogantní národ kterej nás považuje za podřadný, dokonce se to i učej na jejich školách..

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jeňa

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší na kritiku komunismu jsou děti co v té době ani nežili a serou to sem do fotbalu aby se vyblili. A propo voe, my jsme nejbohatší země na světě jestli to nevíš.

Protože pořád se krade a pořád je co ))))

Reagovat
smazaný uživatel

Kritika komunismu nijak nesouvisí s věkem, ne? Pořád je to zločinný režim.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

ono nebude trvat dlouho a budeš za jejich ochranu ještě děkovat, chlapečku

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Lul

Reagovat
Baronne

Reagovat
pepinho2

Ochranu

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Před imperialistickým západem přece.

Reagovat
pepinho2

Reagovat
bobis21

a před čím by mě měli chránit?

Reagovat
Nebelung

Až bude chtít Pražská kavárna s podporou západu svrhnout pana presidenta, tak vyšlou mírové jednotky na dovolenou do České republiky.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba před těmi frontami v Penny? Prázdný regály na věčný časy a nikdy jinak!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si debil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
mayday

Tak objektivně ten vývoj nezastavili přímo oni, ale spíš jaksi naší vlastní lidé, kteří, přiznávám, podlehli ideologii. Ale bez osmačtyřicátýho by to vypadalo jinak a nebýt Gotwalda a spol., je tady klid a dnes jsme v mnoha ohledech velmoc.

Reagovat
smazaný uživatel

Gottwald byl po válce už jenom roztřesenou loutkou. Rusko zvané Sovětský svaz si udělalo z dobytých území vazaly a lokální komunisty dotlačili k moci. Nedělám si o československých komunistech iluze, ale bez rudého bratra z východu by se tak daleko nedostali.

Reagovat
mayday

Tak pravda je na obou stranách asi no. Bez rudýho bratra by se tak daleko nedostali, na druhou stranu v osmačtyřicátým bylo furt mnohem víc nekomunistů. Ale tak to nemá asi cenu teď řešit.

Reagovat
fenixLFC

tak on svoju rolu zohral uz benes a jeho tuzba po moci za kazdu cenu

Reagovat
mayday

Tak touha po moci, Beneš byl hlavně po válce úplně v hajzlu a sesypal se, často je označovanej jako viník, ale jak říkám, nekomunistů byla furt většina, tam se to prostě projelo jinak.

Reagovat
Mindas

40 let? Jako ty to opravdu pocitas uz od toho roku 48? Ok, v tom ale pripade nadavej hlavne na tehdejsi ceskoslovenskou, bolsevickou galerku. Jinak, ideologie vzesla z Nemecka, za financni podpory se dostala do Ruska, kde do nejhruznejsi podoby byla “vylepsena” jednim Gruzincem a v trochu soft verzi, a to i rok 68, ho nasledoval jeden Ukrajinec. Kde v tom vidis nejakeho Rusa? Zrovna jeden stal za rozpadem SSSR. Jinak nejvice obeti komunistickeho besneni v SSSR ma nakonec zrovna rusky narod...

Reagovat
bobis21

počítám to od chvíle, kdy nás donutili neúčastnit se Marshallova plánu - to byla věc která pomohla zemím mimo sféru vlivu SSSR postavit se po válce na nohy a to byl základ toho rozdílného ekonomického vývoje. V tuhle chvíli ještě nešlo ani o komunismus samotný, ale prostě jen o to, že kvůli své "moci" nám nedovolili zapojit se do (podle mě) nejlepší možné poválečné pomoci jaká byla k dispozici.

Reagovat
Mindas

Tak donutili... Vis jak, Benes a cela spolecnost byla dost poznamenana rokem 38 a jejich pohledem na zapadni spojence. Do toho osvobozeni drtive vetsiny Ceskoslovenska vojsky RA. Tady to proste po valce jinak dopadnout nemohlo, bohuzel.

Reagovat
bobis21

tak to úplně nebylo. Na to setkání v Paříži které tomu plánu předcházelo naše tehdejší vláda pozvání přijala (spolu s námi i Polsko). Následně si Stalin pozval Masaryka (tehdy ministr zahraničí) do Moskvy a "přátelsky mu vysvětlil" že máme odmítnout - podobně to vypadalo i s Polskem. USA navíc nemělo s mnichovem nic společného a pokud vím, byli jeden z mála států který nikdy existenci protektorátu neuznal ...

Reagovat
Mindas

Tak tady nejde jen o tehdejsi politiky, ale i naladu ve spolecnosti. Jedna vec je, zda jsme meli sanci patrit do jine sfery vlivu, nez bylo SSSR a druha, zda bychom vubec chteli tehdy patrit nekam jinam. Byla zde opravdu silna prosovetska nalada a hlavne socialisticka. I dle vyjadreni nekterych historiku, tak priklon lidi k socialismu byl zde po valce zcela prirozeny a tezko mohlo prijit neco jineho. Ale to jsme teda hooodne odbocili. Rec byla primarne o Rusech, jako narodu, a ti moc zasluh na nasem letitem zaostavani zasadne nemaji. Nejvetsi bestie v historii SSSR byli vzdy hlavne zastupci neruskych narodu. A zrovna v roce 68. bylo nejvyssi predstavenstvo prolezle Ukrajinci a zastavali dve nejdulezitejsi funkce, ktere rozhodly o vpadu vojsk.

Reagovat
bobis21

samozřejmě že jsme neměli šanci patřit do jiné sféry vlivu, SSSR si nemohla dovolit ztratit československo. Ale o to tady vůbec nejde. Pochybuji že byla nálada ve společnosti na to, aby si lidé řekli: "nechceme opravit zemi po válce a vybudovat moderní infrastrukturu, protože se nám líbí socialismus", to je podle mě fakt přehnané. Nebyl jediný důvod tu nabídku nepřijmout kromě toho, že nás k tomu přinutila SSSR - to je prostě fakt.

Samozřejmě že byli ve vedoucích pozicích i komunistické svině z jiných "republik", ale zase si nehrajme na to, že rusové nebyli dominantní v rámci SSSR. Tak jak to píšeš to skoro vyznívá, že chudáčci rusové byli utlačování těmi zlými ukrajinci a gruzínci - to prostě není realita.

A já ani nemám problém s rusy jako národem, mám několik ruských kamarádů (teda většinou spíš ženské ...). Mám problém s těmi, kteří nedokáží uznat věci jako že SSSR páchala ve východním bloku zločiny, že nám invazí a okupací nijak nepomáhali.

Reagovat
Mindas

No, ze ty o necem pochybujes, tak to moc veci nemeni. Jedna vec je, ze diky protektoratu jsme zem opravovat zasadne nepotrebovali a druha byla ta, ze neco podobneho se cekalo i diky “spojenectvi” s SSSR. Ty se na to hrozne divas dnesnima ocima. V dobe sdileni informaci, kapitalismu a vseobecne ruske demonizace. Tehdejsi lidi byli uplne v jine pozici a tyto “starosti” vubec nemeli.

Ne “i”, ale hlavne byli ve vedoucich pozicich zastupci neruskych narodu. Ted mluvim o tech nejhorsich erach SSSR. Tim nikdo z Rusaku chudacky nedela, ti meli svini take pozehnane, ale tohle je zkratka fakt. A z rozlohy a historie je logicke, ze ustredni zemi SSSR bylo Rusko, ale to nic nemeni na tom, ze opet nejvice obeti za ery SSSR ma rusky narod. A ti, co neuznavaji sovetskou okupaci jsou obycejni sraci, kterych ma kazdy stat pozehnane. Zasadni je OFICIALNI stanovisko statu, a to se za rok 68. omluvilo. A ze vsech statu SSSR pouze Rusko, mimochodem. Tohle bych cekal od vsech statu SSSR a tehdejsich clenu VS.

Reagovat
bobis21

to si vážně myslíš že bychom nijak neprofitovali z Marshallova plánu? To jako vážně? Tady nejde o žádnou "ruskou démonizaci", ale prostě realitu. Marshallův plán každé zúčastněné zemi obrovsky pomohl a bylo od začátku jasné že jim to pomůže.

A jak říkám, já nemám problém s rusy. Jen s těmi, kteří ty zvěrstva podporují - stejně jako lidé z jiných zemí které takové věci podporují. Ale to že ruská státní média i dnes označují okupanty za hrdiny a pořád tvrdí že nám pomáhali ji něco, co v ostatních republikách SSSR ani v jiných zemích VS prostě dnes už neslyšíš. Co je víc, jejich "oficiální" omluva, nebo to, že to i dnes pořád podporují? Činy jsou více než slova - a činy ruské vlády jsou jasné.

Reagovat
Mindas

A to pisu kde, ze bychom ze spojenectvi se zapadem, tedy presneji z Marshallova planu, neprofitovali? Ja mam na to v dosti vecech podobny nazor, ale ja celou dobu mluvim o pohledu lidi roku 1945, ty to celou dobu hodnotis dnesni optikou. Tehdy jeste lidi nevedeli, ze socialismus stoji za hovno, jako my dnes. Tedy i kdyz nekteri komisari z EU take ne. Ale tohle uz vubec zde nechci resit. Byla uplne jina nalada v lidech. Za protektoratu dostala mistni inteligence take dost pokourit, coz k povalecnemu rozlozeni sil ve spolecnosti take moc nepomohlo. Do toho rozvoj zemedelstvi(po valce prirozeny stav) a prumyslu, tedy idealni manevrovaci prostor pro SSSR a jejich “investice”. Diky LL pomoci od USA za valky se dostali k dosti vyrobnim technologiim, takze meli co nabidnout. Minimalne to tehdy mistni komousska galerka pouzivala jako slusnou agitku. To je tak, kdyz si komous mysli, ze traktor je nejvetsi highend technologie. Abych to shrnul, tak ja ti rozumim, ale tehdy to nebylo zkratka jen o tom, zda jsme meli nejakou jinou moznost, ale i o tom, zda jsme i o nejakou jinou moznost stali.

To, o cem mluvis, tak byla akce jednotlivcu, za kterou se musela televize ve finale omluvit. Postoj primo Putina, tedy RF, je na okupaci v 68. roce jasny a znamy. Zrovna rusti komousi, tedy opozicni strana, nemaji Putina vubec v oblibe...

Reagovat
bobis21

ale mě jde o to, že Marshallův plán jsme mohli přijmout a použít ty peníze na investice a přitom jsme se mohli stát socialistickým státem. Ty dvě věci se navzájem nevylučovaly, protože Marshallův plán byl nabídnut i socialistickým zemím. Takže rozhodování "socialismus x Marshallův plán" nikdy nebylo, bylo pouze rozhodování "Marshallův plán x Molotov Plan", tedy určitě pomoc od USA nebo možná pomoc od SSSR. I kdyby lidé chtěli socialismus, pořád to podle mě není důvod nechtít přijmout Marshallův plán.

Reagovat
Mindas

Tak takhle to jednoduche opravdu nebylo a nikdy neni, promin... Snad tu nebudeme ted resit, jak funguje tzv “sfera vlivu” a co to obnasi.

Reagovat
bobis21

ale vždyť já uznávám že jsme byli ve sféře vlivu SSSR a nikdy jsme neměli jinou možnost. To ale s tímto nijak nesouvisí. Marshallův plán nám nabídnut byl a nepřijmout ho byla chyba a k nepřijmutí nás donutila SSSR. Se kterou částí tohoto nesouhlasíš?

Reagovat
Mindas

No protoze je to porad dokola a jak do dubu. Lidi TEHDY vubec nevedeli, ze je to chyba a ani nevedeli, jaky bude dalsi vyvoj v Evrope. Ty to porad stavis na tom, ze nam SSSR dal jako nuz na krk, abychom byli jeho satelitem. Ale on zkratka nemusel, chapeme? Osvobozeni udelalo sve, Mnichov udelal sve, prorusky Benes udelal sve a tak bych mohl pokracovat... S prichodem prvniho sovetskeho vojaka na nase uzemi bylo rozhodnuto...

Reagovat
bobis21

ale to já vůbec neříkám, tady jde o to že ty pořád nechápeš co já říkám. Netvrdím že SSSR nám dalo nůž na krk abychom byli jejich satelitem, ale že nám dali nůž na krk abychom nepřijali Marshallův plán. A proč by si tehdy někdo mohl myslet že by nám ten plán nepomohl? Jak říkám, bylo klidně možné přijmout Marshallův plán a stejně pak být socialistickou zemí. I s tím by podle tebe měli lidé problém?

Reagovat
Mindas

No nebylo to mozne. Prijeti Marshallova planu by ukoncil socializaci statu, to by bylo u USA nepruchozi. I takhle funguje sfera vlivu. Moje penize, moje pravidla. A proc by si tehdy nekdo myslel, ze by plan pomohl? Lidi nemeli informace, srovnani. Naopak tu jela komousska agitka. 50. leta lidi nechala vystrizlivet...

Reagovat
bobis21

proč by si někdo myslel že to nepomůže? To je to na co se ptám. Jaká část toho mohla vypadat jako že nám to nepomůže? A USA nabídlo MP i socialistickým zemím

Reagovat
Mindas

Promin, na to nemam... Nabidlo, protoze politika, tlak. Takhle funguje politika dodnes. Od zacatku vedeli, ze v osvobozenych zemich RA je to nepruchozi. Ale teda ok, abych ti odpovedel na tu prvni cast, tak proc by si nekdo myslel, ze jim nepomuze “sovetsky plan”? A snad mi na to ani neodpovidej, protoze do dalsiho kola o tom samem fakt jit nechci...

Reagovat
bobis21

přečti si ty dva plány. Rozdíl je tam naprosto jednoznačný. Sovětský plán nezaručoval vůbec nic. Když si přečteš ty dva dokumenty tak je mezi nimi obrovský rozdíl. Od začátku se vědělo že to není to samé.

Reagovat
Mindas

Ano, prectu si to, jako si to mohl tehdy precist kdekdo... Krome spicek vlady se k tomu nikdo nedostal a ti byli tehdy uz dost nejednotni s vetsim zastupem “prosovetu”. V ktere zemi osvobozene RA byl uplatnen MP?

Reagovat
bobis21

tak neříkej že to lidé nechtěli, když o tom ani nevěděli - to jsou dvě úplně rozdílně věci

nebyl v žádné takové zemi, protože jim to SSSR zakázal - což je přesně to s čím já mám problém.

Reagovat
Mindas

Ok. Ne, SSSR nemusel nic zakazovat. To je zase to, o cem celou domu zde mluvim ja...

Reagovat
bobis21

naše vláda to přijala -> Stalin si je pozval do Moskvy -> vláda změnila názor. Museli nám to zakazovat, protože před tím než to zakázali jsme to přijali

Reagovat
Mindas

Jej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. jenže oni nám Rusové přislíbili pomoc místo toho marshalova plánu. Což mimochodem odnesla hladomorem Ukrajina. Musíš se na to fakt dívat tehdejšíma očima. Rusové nás osvobodili. kdyby se Amerika nezastavila u Plzně mohlo to dopadnout jinak. Navíc Mnichovská zrada taky udělala své. A lidé samozřejmě vůbec nevěděli co to komunismus je a co se v Rusku děje. A alespoň jednu výhodu komunismus pro dnešní dobu má. Nejsou tu žádné nogo zóny apod. a máme šanci vyvarovat se chyb, které Západ udělal a za které bude v budoucích letech pykat.

Reagovat
bobis21

já vím že SSSR taky slíbila pomoc a že ji potom odnesla hladomorem ukrajina - což je o důvod víc mít k rusům kteří tohle podporují rezervovaný postoj ... já pořád nechápu co má USA společného s Mnichovem, když jako jedna z mála zemí byli proti tomu ... nogo zóny neexistují ani na západě, to si vymyslel reportér na FOX "news", pak se dokonce FOX přiznal že si to vymysleli, ale evropská média už si to převzala a berou to jako fakt, ale je to opravdu jen výmysl amerických propagandistů - kteří to i uznali ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já mluvím o vztahu k Západu. Tam ani tak nešlo o USA ale o spojení se s těmi co nás před 6 lety zradili - se Západní Evropou. A pachuť z toho určitě v mnohých lidech byla.

Nogo zóny samozřejmě existují. https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=467265&sId&mId

Reagovat
bobis21

ne, neexistují. A přesně v tom místě o kterém článek mluví jsem strávil minulé léto a na klidnějším místě jsem v životě nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jasně. Stále nechápu jak v dnešní době internetu mohou lidi o něčem co existuje tvrdit, že to neexistuje.

Reagovat
bobis21

já zas nechápu jak někdo může věřit každé hovadině kterou vidí i když k tomu neviděl jediný důkaz člověk který si to vymyslel přiznal že si to vymyslel - co víc chceš?

Reagovat
smazaný uživatel

To ještě neznamená, že neexistují.

Reagovat
bobis21

aneb "sice to není pravda, ale mohla by být"

Reagovat
smazaný uživatel

To, že řekne, že neexistují neznamená, že opravdu neexistují.

Reagovat
Mindas

Tezko cekat s Ukrajinou lepsi zachazeni po jeji “kolaboraci” s Nemeckem. Zverstva pachana na ruskych zidech byla na urovni jednotek SS a nekdy i horsi. To by tehdy neodpustil i civilizovanejsi narod nez Rusove. My jsme toho dobrym prikladem...

Reagovat
bobis21

SSSR taky spolupracoval s Německem, dokonce spolu napadli jednoho z našich nejbližších spojenců

Reagovat
Mindas

A je, oblibena spoluprace SSSR s Nemeckem... Zjisti si, co znamena smlouva o neutoceni. To neni spojenecka smlouva. A o Polsku bych radeji pomlcel, ti maji diky Tesinsku na hlave masla dost.

Reagovat
bobis21

SSSR jim už od začátku 30. let pomáhala porušovat Versailleskou smlouvu (např. tím, že umožnili německým vojákům tajně cvičit v rusku). A když se bavíme o polsku, tak to prostě nemůžeš nazvat "neútočením". Spolu napadli Polsko - to podle tebe není spolupráce?

Reagovat
Mindas

Vyhledej si neco o historickych Rusko-polskych vztazich a o jake uzemi Polska vlastne slo...

Reagovat
bobis21

tohle všechno já vím, ale to nic nemění na tom že to byla invaze. Nebo snad chceš tvrdit že nebyla? Že neobsadili společně s Německem tehdejší území polska? Co se tady vlastně snažíš tvrdit?

Reagovat
Mindas

Obsadili uzemi, ktere drive obsadilo Polsko. Je to historicky horke uzemi a spolu ve valce byli temer neustale. O tohle uzemi panovalo krehke primeri, kdyz to nazvu hodne zjednodusene.

Reagovat
bobis21

a? co z toho mění něco na faktu, že to byla invaze?

Reagovat
Mindas

Ale ja nikde, kurva uz, nerikam, ze ne! Stalinovske SSSR by si pro toto uzemi “doslo” bez ohledu na Nemecko, protoze staleti se o neho pretahuji! Invaze Nemecka do Polska pro ne tehdy byla v tomhle jako dar z nebes, protoze to slo temer bez prace. Ale porad by to nebyl duvod pro svetovou valku, protoze se jednalo o sporne uzemi. Polsko s Ruskem jsou historicti souperi a valcili spolu i nedlouho pred zacatkem valky...

Reagovat
bobis21

takže vlastně souhlasíš úplně se vším co od začátku říkám a hádáš se se mnou o tom. OK

Reagovat
Mindas

Ne, ty si napsal, ze SSSR spolupracovalo s Nemeckem a tim i rozpoutalo valku, coz je proste picovina a ja ti vypsal proc. A pokud bych mel jit zcela do dusledku, tak valka zacala v roce 38 japonsko-cinskou valkou.

Reagovat
bobis21

kde jsem řekl že tím rozpoutali válku? Možná by bylo dobré přestat si vymýšlet

Reagovat
Mindas

Tak ja si vymyslim... Ty mi tady v nekolika komentarich podsouvas neco, co jsem vubec nerekl a ani jsem ti nedal duvod, aby sis to myslel a pak me obvinis, ze ja si vymyslim? Aha. Kdyz napises, ze SSSR spolu s Nemeckem spolupracovalo a SPOLU napadli Polsko, diky cemuz spojenci vyhlasili valku Nemecku, tak co by si pod tim kdokoliv jineho myslel, ze si myslel? Jen, ze SSSR zacalo valku stejne jako Nemecko. A ono ne... Nespolupracovali a Stalin by stejne v blizke dobe Polsko napadl, ale diky charakteru a historickemu vyvoji daneho uzemi by to nezapricinilo celosvetovy konflikt. Konec, uz jsem zde ztratil casu dost mluvenim porad o tom samem dokola.

Reagovat
bobis21

opět píšeš něco úplně jiného než jsem napsal já. To je prostě marné

Reagovat
Mindas

“bobis2104.06.2018 11:36#

SSSR taky spolupracoval s Německem, dokonce spolu napadli jednoho z našich nejbližších spojenců

Ano, uplne neco jineho... To, ze mi na kazdy druhy komentar napises, ze “tohle vsecko vim”, tak si myslim, ze nevis, no.

Reagovat
bobis21

řekl jsem že spolu napadli Polsko - což je taky pravda. Nikdy jsem netvrdil že tím rozpoutali WWII, to sis vymyslel.

Reagovat
Mindas

A na zaklade ceho vyhlasili spojenci Nemecku valku, hm?

Reagovat
bobis21

Německu, ne SSSR ti tím totiž porušili dohody

Reagovat
Mindas

No vidis, takze od zacatku tvuj komentar o nejakem spolecnem napadeni Polska vubec nesouvisel s ukrajinskou kolaboraci a byl zcela zbytecny. Parada.

Reagovat
bobis21

ty vole to je fakt marné, ten člověk nemá mozek ... spolupracovali spolu a napadli spolu polsko - pořád nevím který z těchto faktů se ti nelíbí

Reagovat
Mindas

No NESPOLUPRACOVALI spolu a nenapadli SPOLU Polsko, doprdele uz. Dokazes to pochopit? Kdyby tomu tak bylo, tak by museli byt pod spojeneckou smlouvou a vyhlaseni valky Nemecku by se rovnalo vyhlaseni valky jejich spojencum(zde SSSR!) v prime reakci na obsazeni Polska. SSSR si historicky toto uzemi narokovalo(stejne i Polsko) a napadlo by Polsko bez dohledu na Nemecko. Pod Stalinem zcela urcite. Zde “jen” sproste a v rezimu komunistickych svini vyuzili invazi Nemecka pro temer bezbolestne zabrani tizeneho uzemi, ale bez spojenecke smlouvy a se smlouvou o vzajemnem neutoceni. Spojenecka smlouva se nerovna smlouve o neutoceni.

Ty si fakt odpust hodnotit, kdo ma a kdo ne mozek, protoze ty plaves v zakladnich politickych pojmech a historickych faktech nemluve. A to, ze das nekam vysmate smailiky, tak to historii nezmeni. Pa a satecek...

Reagovat
bobis21

jak nespolupracovali? Vždyť spolu spolupracovali už od janovské konference v roce 1922 kdy spolu uzavželi Rapallskou smlouvu. Rusové získali od německa vojenské technologie a zbraně, Německo naopak mohlo obcházet Versailleskou smlouvu tím, že umožnili německu "tajně" cvičit svou armádu (nad rámec toho co měli povolené). Dokonce měli několik společných vojenských zařízení. Vždyť ve druhé světové spolu pak několikrát stáli velitelé kteří se osobně znali protože spolu roku cvičili ty ses prostě rozhodl popírat realitu

Reagovat
Mindas

Za prve si zjisti, co tebou zminovane smlouvy obsahovaly a ceho se tykaly. A za druhe si zjisti rozdil mezi Leninovym SSSR a Stalinovym, a to hlavne a predevsim mezi Nemeckem v letech tebou zminovanych smluv a NACISTICKYM Nemeckem. Ty spoluprace...

Reagovat
bobis21

Rapallská smlouva a její nástupce Berlínská smlouva byly platné i v době kdy v Německu vládla NSDAP a v SSSR Stalin

Reagovat
Mindas

“Smailik tlucici hlavou o zed” Tak jeste jednou, zjisti si, co tebou zminovane smlouvy obsahovaly a ceho se tykaly. Obnoveni diplomatickych vztahu a dale jejich rozsireni neni spojenecka smlouva. Diplomaticke vztahy a i mezinarodni obchody si udrzuji i USA s Ruskem. Jsou oni spojenci? Asi tezko, ze?! Spolupracuji vojensky? Ted take ne. Tedy az na vesmirny vyzkum... SSSR pod Stalinem zazilo utuzeni komunistickeho rezimu, ktery byl po Zidech hned ten nejvetsi nepritel pro Hitlera. Jak doma v Nemecku, tak primo v SSSR. Obe zeme byly ve vzajemne NEUTRALITE a i v pripade napadeni jinym statem jich samotnych.

Reagovat
bobis21

ano, spolupracovali vojensky Měli společné vojenské základny a společné výcvikové zařízení. SSSR navíc umožnila Neměcku porušit versaillsou smlouvu, podle které mohlo mít Německo maximálně 100 000 vojáků - SSSR jim umožnilo další desítky tisíc tajně cvičit v rusku. Pokud tohle není spolupráce, pak už asi není spolupráce nic

Reagovat
Mindas

Ne ty vole, ja se tu budu porad dokola bavit o tom samem a zbytecne... Mas hezky nactenou wiki, ale priste pouzij lepsi zdroj a nebo si alespon srovnej politicke terminy a roky. Mimochodem, ta “tvoje” Berlinska smlouva davno pred zacatkem valky skoncila(platnost smlouvy 10 let). Respektive nebyla prodlouzena. Proc asi? Ze by Hitler a NACISTICKE Nemecko? Tedy to, co jsem zminoval vys. Od zacatku tu je rec o obsazeni Polska v roce 39 a ty tahas politiku hluboko pod tento rok(ty resis roky dvacate, ja celou dobu tricate, tedy zasadni pro rok 39). Do doby, kdy bylo jine SSSR a hlavne Nemecko. Ale jednou, dvakrat to zde asi nestaci ti napsat, jak koukam. Takze na zacatek puvodniho komentare a uz fakt naposledy(vysilil si me, protoze to je jak s ditetem). V roce 1939(!)spolu zadnou spojeneckou smlouvu nemeli a ani nespolupracovali pri obsazovani Polska(ne na vojenske urovni, diplomaticky ano=normalni stav).

Dalsi odpoved uz necekej, protoze tobe odpovidat je jak hazet hrach na zed. Pa...

Reagovat
bobis21

aha, takže jinak. Od začátku jsi nepochopil co jsem psal. Ta spolupráce a napadení Polska byly dvě úplně odlišné věci. Nikdy jsem netvrdil že byli v té době spojenci Ty sis prostě vymyslel že jsem něco tvrdil a teď děláš hrdinu že řekneš že to co jsem nikdy neřekl není pravda. Prostě komedie

Reagovat
fenixLFC

pretoze jedine rusko sa poklada za nastupcu ZSSR. chciet ospraveldnenie od vsetkych statov zssr je ako keby sa slovaci maju ospraveldnovat nemcom za benesove dekrety

Reagovat
Mindas

Tak zrovna clenove VS neni pouze o pokracovateli Rusku, takze tam by omluva byla uplne v poradku. A pokud jde primo o SSSR, tak je to v souvislosti s narodnosti hlavnich predstavitelu, o kterych zde byla rec. Zrovna Breznev byl hrdy Ukrajinec a daval to vzdy najevo. Jinak napriklad ostatni republiky SSSR, ze kterych byl sportovec, tak podelily medaile z OH a MS spolecne s Ruskem, jakozto pravnim pokracovatelem SSSR. Jednoduse receno, tak uspechy se delily a zlociny zdedilo jen Rusko, a to mi nepripada moc koser,

Reagovat
smazaný uživatel

Vy byste se měli ospravedlnit za Slovenský Štát a líbat nám ruce za to, že jste nebyli bráni po válce jako poraženej stát.

Reagovat
fenixLFC

vy by ste sa mali ospravedlnit za nastup komunistov. a ako porazeny stat sme neboli brany kvoli SNP, cesi s tym nemali vobec nic spolocne

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím, že by to mělo takový vliv. Prostě jste se zase připojili k Česku a Československo bylo bráno jako vítězný stát. Hlavně kvůli Česku. Ten váš útok na SSSR vás taky mohl vyjít pěkně draho. Těžko říct co by v tehdejší náladě Rusko udělalo.

Reagovat
fenixLFC

tak si este raz nastuduj historiu

Reagovat
smazaný uživatel

To spíš ty.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Crustyq

Reagovat
smazaný uživatel

A němce máš rád?

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
drussbarb

Já je taky nemám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

nesmi chybet

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Black Jagir

Říkal jsem si, kdo začne první

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Snatus

* Putin a oligarchové Rusko

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
alcantara

Pekna krajina, dementny narod.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Dayman

Reagovat
smazaný uživatel

to mě bude zajímat, co budeš dělat teprve u německa

Reagovat
Zark

Ach ta tvoje šablona, podle které opakovaně bliješ na ty samé země, či lidi... musíš mít hodně zábavný život, takhle omezený člověk. Hlavně že pivo máš studený a večeru na stole, ne? Burane

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
anarchochuligan

Reagovat
smazaný uživatel

USA

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
cink

:D

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělá práce, od vás by se mohli čeští sportovní "žurnalisté" učit.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně si někdo všiml článku

Reagovat
avicii

strasne nudny tim...ale som zvedavy ako sa doma predvedu...

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadnou ve skupině, Egypt a Uruguay půjdou. Na slávu let osmdesátých to nemá, na úspěch Hiddinka taky ne. Čerčesova znàm, průměr brankář i trenér i když Euro proti nám mu šlo. Ale bere moc starých kamarádů, zapomíná na talenty jako Nabiulin a sází na Akinfeeva místo Luneva kterej má top formu. Škoda pro rusy velká zranění Kokorina

Reagovat
Seydou Doumbia

Ruskou fotbalovou ligu nesleduju proto je pro mě stoperská trojice + dva střední záložníci velkou neznámou...pokud ale Sbornou potáhne mladá raketa Golovin, solidní útočník Smolov a zkušení hráči jako Zhirkov či Samedov tak ten postup ze skupiny reálný je...snad se jím na úkor Arabu a Egyptu podaří postoupit

Reagovat
Stannis Baratheon

Oni nepočítají s Kokorinem ani Čeryševem do základu? a Kokorin nebyl ani v širší nominaci?

Reagovat
Stannis Baratheon

*s Dzagojevem?

Reagovat
smazaný uživatel

Kokorin je zraněnej ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho parťákem by se za normálních okolností takřka určitě stal Alexandr Kokorin, toho však ke smůle Ruska ze šampionátu vyřadilo vážné zranění kolene.

Reagovat
Stannis Baratheon

jo, díky moc.

to je škoda, to by zase ta sestava bylo o něčem jiným.

Reagovat
Elliasson

Snad ten Čeryšev vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

čti.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoč z okna.

Reagovat
Hurrikane

Po eliminaci Salaha věřím v druhé místo a postup aspoň do osmifinále.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak co se tyce toho pravyho beka, tak co Mario Fernandes?

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Rakousku hrál, ale prej to moc slavný nebylo.

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

V nominácii bude určite, ale nejakú istotu v zostave nemá, myslím, že začne skôr na lavičke.

Reagovat
smazaný uživatel

Rusové musí být zostuzeni třemi prohrami a vypískáním vlastními fanoušky.

Reagovat
Stannis Baratheon

to se nesplní, hádám

Reagovat
Blasphemer

Že je po minuým MS na fotce zrovna Akinfejev. https://youtu.be/aPBNl8L1t3U

Reagovat
Stannis Baratheon

spíš jak ho ty fanoušci Alžírska osvítili laserem

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

to jsi četl na foru24 nebo necem podobnem ne?

Reagovat
Stannis Baratheon

Tyhle sračky nečtu, tak se laskavě netahej zase politiku. Viděl jsem to v televizi v přímým přenosu, ty vomastku.

Reagovat
raduinho

A co jako. Pořád je to největší osobnost v týmu.

Reagovat
blade115

Paráda, už jsem si říkal, jestli se toho představení týmů dočkáme !

Reagovat
FC Porto FC

Obrana Ruska je hodně špatná. Je zajímavé že za těch 10 let nebo vlastně kolik když šefovali obraně Vasilij a Alexej Berezuckij a Ignaševič neurodil někdo nový a kvalitní

Reagovat
bobis21

Zirkov ještě hraje

Reagovat
Csaplárova past

Tipuju je na 4 body ve skupině ...

Reagovat
smazaný uživatel

To že mi přijde že ani neví v jakým složení budou hrát mi přijde taky zarážející. Sem koukal na reporty k zápasu s Rakouskem na ruských serverech a prej hrozná bída. Sem zvědavej na zápas s Turkama na ten se kouknu celej, ale takhle to vyúadá že by Egypt mohl mít dobrou šanci. Jinak na zápasu byl i samotný Chosé Muríňo

Reagovat
smazaný uživatel

*bude hrát obrana

Reagovat
Rudnevs

Som ani nevedel, že Tschertschessow trénuje ruskú reprezentáciu... Ja ho mám zafixovaného v drese Dynama Dresden, kde v Hinrunde sezóny 1994/95 urobil neskutočnú chybu proti Mönchengladbachu. Pri rozohrávke sa s loptou snažil žonglovať, čo nevyšlo a loptu získal Dahlin, ktorý mu dal gól.

https://www.youtube.com/watch?v=qC5qZeoOqMY (video je vlastne reportáž ran z rovnakého zápasu v Rückrunde, pretože reportáž z Hinrunde sa mi nájsť nepodarilo, každopádne hneď na začiatku moderátor spomína na tú legendárnu chybu, ktorá je tam i ukázaná)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Dobrej ocas Jinak tuším, že na EURU 96 taky nebyl zrovna jistej.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Stanislaw Salamowitsch Tschertschessow

Kruté jméno

Reagovat
Mastný Chobot

čiže jeho otec sa volal salám?

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Tschertschessow

Wtf

Reagovat
božský John

Prijdes si zajimavej, kdyz vsecko pises ponemcene/nemecky?

Reagovat
Hachim Mastour

Ako ponemčene???

Reagovat
FruFru

Asi myslím Dresden - Drážďany

Reagovat
FruFru

*myslel

Reagovat
fenixLFC

jj lepsie je vsetko pocestovat-cachy, Děvin, Horní plac...

Reagovat
Spalovač šancí

Lepší kvůli skloňování

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ono se to město tak nejmenuje.

Reagovat
smazaný uživatel

cesky se tak jmenuje.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

a co treba madarske mesta, ktere maji jine slovenske a madarske nazvy. to slovenske taky neplati, nepouzivas je?

Reagovat
fenixLFC

napriklad? ostrihom namiesto estergom? to je tak jedina vynimka, aj ked je to neico skoro rovnake. nie ako aachen a cachy alebo Devin pre Magdeburg A uz vobec nemam potrebu na niekoho utocit ze chce byt zaujiamvy ked to pise v originalnom (a skutocnom) zneni

Reagovat
smazaný uživatel

uvedomujes si, ze on psal o rusakovi? ten se asi originalne nejmenuje Tschertschessow . zadny devin nikdo nepouziva, tak si nevymyslej, je to starocesky. a i kdyby jo, tak v tom neni zadny problem, podobne jako cachy to vyplynulo z mnoha let souziti, jako ve vsech zemich na svete. https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_miest_v_Ma%C4%8Farsku tady mas jen ty nejvetsi mesta a u cca poloviny je slovensky nazev, u hranic to bude jeste markantejsi. ze neznas vlastni rec je tvuj problem ne muj, tak si tu nehraj na to, ze predelavani cizich nazvu do sveho jazyka je cesky vynalez

Reagovat
fenixLFC

a vsimnes si ze ten slvoensky nazov je ten isty ako madarsky, len ma makcene alebo zdoraznenu originalnu vyslovnost? Z tych co sa pouziva je bezny tak max stolicny belehrad a ani ten som tka nikdy nenazval, vzdy to bol Székesfehérvár.

Nejdem zabiehat do toho, ze vase pocestovanie klasickych (nie hranicnych alebo co by boli enjak spolocne s ceskom) nemeckych meist je sialene. To, na co som narazal o dzaiciatku (a co si sa vo svojej debilite rozhodol ignorovat) je vycitat mu, ze pouziva nemecke nazvy- vid napriklad Dresden. No to si teda vela dovolil, pekne po cesky to mal napisat! hnusny zradca naroda

Reagovat
smazaný uživatel

jestli umis cist, tak vis, ze ja mu nic nevycitam(ale asi kazdemu je jasne, ze ten uvodni komentar patril k tomu, podle tebe, originalnimu Tschertschessowi ne k dresden) cele tohle vlakno vzniklo tak, ze ses vysmal tomu, ze cachy se cesky nazyvaji cachy. takze se vysmivas tomu samemu, co u nej podporujes nebo aspon omlouvas (ponemcovani). to je pokrytectvi, uz?

Reagovat
fenixLFC

cachy sa cesky volaju cachy- nie, aachen z nejakeho dovodu volate cachy. Ked precitas to meno v nemcine, tak znie uplne rovnako. to ti pride podobny pripad ako uplne odlisne slovo?

este raz a naposledy- narazal som na to, ze za pouzivanie nemeckych (v samotnom prispevku z 50% spravne) nazvov sa niekto zacne rozculovat ze si dotycny udajne pripada dolezity ked pouziva nemecke nazvy. A nie, nazov toho mesta nie je Cachy, ale to uz je nepodstatne

Reagovat
smazaný uživatel

najdi si jak nemci rikaji treba liberci, to znie taky uplne rovnako? logicky jmeno bude znit stejne, kdyz je to jen prepis z rustiny do nemciny/cestiny. mesto je neco jineho, neco se utvarelo v prubehu staleti, fakt to chces srovnavat? cachy je cesky nazev mesta aachen, to jsem napsal a to je pravda. a ja ti potreti pisu, zes na to narazel debilnim zpusobem, kdy jsi delal to same, cos kritizovsl.

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

co je devin, horni plac?

Reagovat
smazaný uživatel

a nechapu, proc kritizujes pocesteni, kdyz to same od Nemcu ne.

Reagovat
Spalovač šancí

Hlavně se to dělá úplně ve všech jazycích.

Reagovat
stas87

Sorry, ale Cáchy alebo Řezno je naprosto odporne len ked to vyslovis. Ja tiez radsej pisem napriklad Köln namiesto Kolin a Rudnevs to ma podobne, kedze obaja sledujeme BL. U miest je to v pohode ale mena by podla mna mal pisat po slovensky a nie po nemecky. Takze Cercesov a nie to, co pouzil.

Reagovat
smazaný uživatel

ja rudnevse nikde nekrituzuju, at si to pise jak chce( i kdyz u jmen bych se taky priklanel bud k originalu nebo univerzallnimu jazyku - anglictina, ale chapu, ze u nej tuto funkci supluje prave nemcina, takze jak pisu je mi to jedno).

krizuju nekoho, kdo pokrytecky vysmiva pocestovani, jako kdybychom byli jedina zeme na svete, co to dela... a jinak k tem cachum, reznam, lipsku atd. nic odporneho na tom nevidim, jednoduse to v historii vzniklo a uchytilo se, jako kazdy jiny nazev. resit, to mi prijde absurdni.

Reagovat
stas87

Ok, sak ani ja sa nevysmievam cechom, ze maju svoj nazov napriklad pre Graz. Mne tym komentarom islo ciste o to, ze Řezno mi doslova trha usi. Je to skratka aboslutne nechutne ked to pocujem alebo vidim niekde napisane.

Reagovat
smazaný uživatel

rezno je super, ma to riz

Reagovat
stas87

Hajzle.

Reagovat
andrew96

I Cáchy, je to cool. Chytří lidé ti Češi.

Reagovat
Riviera Kid

Já myslím, že je trénuje Čerčesov.

Reagovat
LidoOP

Reagovat
smazaný uživatel

Rada by mu dal, žongly!

Reagovat
Rudnevs

Vidím, že to tu vyvolalo určité diskusie, tak ohľadom toho mena: Ja som to kopíroval z nemeckej wikipédie, keď som hľadal to video na YouTube, pretože pod menom “Čerčesov” by mi nevyhľadalo nič. A keď už som to mal skopírované, tak som to prilepil i do príspevku.

Pokiaľ vám to teda fakt tak vadí, tak sa teda ospravedlňujem...

A myslím, že na názve Dynamo Dresden nie je nič zvláštne. Mne osobne sa viac páčia tie originálne nemecké názvy, tak ich používam, pokial sa to teda dá (v niektorých prípadoch to nejde, napr. idem do Viedne a nie do Wienu - to druhé znie strašne neprirozdene). Ale Dynamo Dresden je úplne v pohode, používa to tak veľa ľudí a myslím, že to i znie lepšie ako “Dynamo Drážďany”.

Reagovat
stas87

To som si aj myslel, ze si kopiroval z nemeckej wiki. No a inak mozes napisat len obycajne SGD a vsetci budu vediet. Ja to casto pouzivam a nikdy s tym nemal nikto problem.

Reagovat
johnik

Remíza se Saudama a konec...

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
johnik

Těsně no....

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně seriál dobrých článků

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Yes Těšil jsem se!

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wishmaster

Reagovat
martin1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

To mělo přijít ale měsíc předem a ne 14 dní na tolik týmů, čekat na nominace jak idioti

Reagovat
Kily

tak určitě...

Reagovat
smazaný uživatel

nebo se mohly zkopirovat texty z minuleho MS, ty nominace vlastne ten turnaj vubec neovlivni

Reagovat
Pride

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Teď ještě ty podcasty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Adhol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
veikko

Uvidíme, co s nimi dokáže udělat domácí prostředí. Postup ze skupiny je stejně reálný jako 4. místo.

Reagovat
mayday

Konečně jsou preview tady Postup budu přát Uruguayi a Egyptu, ale myslím, že Rusko tu skupinu asi ukope na úkor Egypta.

Reagovat
Stannis Baratheon

Egypt

Reagovat
Kixi Syhimour

?

Reagovat
fenixLFC

Najslabsi tim na sampionate

Reagovat
veikko

To zase ne. Panama je přece jenom úplně někde jinde. Viz debakl se Švýcary.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

tomu sám nevěříš

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
REPLIKATOR

Saúdská Arábie, Egypt, Maroko, Írán, Korea, Panama, Tunisko, Japonsko jsou slabší

Reagovat
Baronne

Řek bych že Korea je lepší, ale jinak souhlas

Reagovat
Stannis Baratheon

Kostarika, Austrálie

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
REPLIKATOR

ty jsem přehlédl

Reagovat
smazaný uživatel

kostarika by dala rusakum tak sedmicku

Reagovat
Stannis Baratheon

To jo

a Oostende by porazilo Barcelonu na penalty.

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

jsi nevidel dnesni pratelak s irskem (a to ani nehral bryan s urenou)? jen z rohu by dali tak 4 goly...

Reagovat
fantomas

Maroko, Írán

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
raduinho

Vždyt je to pravda. U Íránu stoprocentní.

Reagovat
fantomas

Aha.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jako že Rusko je slabší než Írán? Ale notak

Reagovat
fantomas

No... ano. Předváděnou hrou, konsolidací bezesporu.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
smazaný uživatel

Maroko jsem videl v priprave proti Ukrajine a pokud by mel byt tohle nejslabsi tym na MS tak by to bylo skvele

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Maroko, Irán?

Reagovat
smazaný uživatel

Až na Maroko a možná Egypt

Reagovat
fantomas

A Tunisko. Prostě blábol

Reagovat
Liquid

Reagovat
fenixLFC

takze nakoniec tam vobec cosi zostalo?

Reagovat
Benfica

Egypt, Maroko a Tunisko určite nie sú slabší..

Reagovat
Liquid

Egypt bez Salaha je opravdu jeden z nejslaších týmů tam, snad jen Panama a právě Saudové jsou slabší

Reagovat
Benfica

no ja im verím, že postúpia aj bez Salaha.. ten tím je celkom dobrý a to dlhodobo, len škoda, že až teraz sa dostali na svetový pohár..

Reagovat
Liquid

býval skvělý kolem roku 2008 jen jim nešli kvaldy

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to MS neporadali, tak by tam ani nebyli no.

Reagovat
Hokaido

Nejslabší ne, ale rozhodně jeden z těch slabších. Zaráží mě, že podle kurzů je Rusko 11. největší favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vždycky je tu velká šance, že domácí celek protáhne rozhodčí (Korea 2002), nebo se třeba fakt hecnou a něco uhrajou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tunisko/Saudská arábie.

Reagovat
fenixLFC

saudi max. preto aj bude vtipne ze suboj dvoch najhorsich timov sampionatu bude otvaracim

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
mimi_united

Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

R O S S I J A

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
juveforever

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
lampas

Reagovat
božský John

Reagovat
Dayman

Reagovat
paver

Reagovat
Liquid

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipný, že tomu dost lidí v republice skutečně věří.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Spasitel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubazi

Reagovat
Neutron

Kerzhakov...toho som mal rad aj ked teda ktovieaku karieru neurobil...

Reagovat
Kixi Syhimour

Konečná nominace

Brankáři: Igor Akinfejev (CSKA Moskva).

Ten to sám nezvládne

Reagovat
djwenca

Ignaševič ukončil v roce 2016 repre karíéru - jak se píše v článku....Jak to, že je tedy v nominaci????

Reagovat
REPLIKATOR

"Především poslední dva jmenovaní zaujali kvalitními výkony, jenže kvůli vážnému zranění se na turnaj nepodívají. Kvůli tomu byl na provizorní soupisku zapsán i Sergej Ignaševič, který již přitom oznámil reprezentační konec - bylo by však velkým překvapením, kdyby se nakonec na šampionátu opravdu objevil."

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ho teda dávali na přípravný zápas těsně před MS do základu ? To má nějakej smysl

Reagovat
fantomas

To sou už dvě otázky, který by zodpovědělo prostý přečtení článku. Pozoruhodný.

Reagovat
cetto

Rusko, po tom vzestupu v prvním desetiletí milénia, zase kleslo tam, kde bývalo v minulosti. Kvalitu ligy drží vpodstatě jen zahraniční hráči díky "černým" penězům, ale i tak je ta druhá půlka ligy srovnatelná s naší ligou. Nedaří se jim vychovávat mladé kluky a jsou tak v podobné situaci, jako my, možná výhledově ještě horší. Je to škoda, Rusové na takové turnaje určitě patří a měli by být schopni sestavit jedenáctku hráčů, kteří budou minimálně usilovat o postup ze skupiny. To by však v tomto konkrétním případě bylo velkým překvapením.

Reagovat
Elliasson

Noo…. Jako budu Rusku přát ten postup.

Reagovat
stas87

Preco maju styroch brankarov v nominacii?

Reagovat
fantomas

Ještě to nesesekali.

Reagovat
fenixLFC

ruska taktika-nejde to kvalitou tak to pojde poctom

Reagovat
smazaný uživatel

Nas mnogo

Reagovat
juveforever

Uruguay si v tej skupine dá rozcvičku pred osemfinále

Reagovat
smazaný uživatel

Rusi majú v podstate podobný problém, ako Angličania. Akurát oni zregulovali ligu a efekt z toho je skôr negatívny. Ak im aj občas vyskočí nejaký talent, zvyčajne to nikam nedotiahne a zahrabe sa v domácej súťaži, kde je vďaka svojmu statusu vysoko cenený, čo nemá dobrý vplyv na motiváciu ani pracovnú morálku. Typický príklad je Dzagoev. Snáď Golovinovi výjde ten prestup do Monaca už toto leto, má na to ideálny vek, ak by toto preváhal, môže dopadnúť podobne, ako niekoľko jeho kolegov na čele s Dzagoevom a Akinfeevom.

Ja rusom nefandím a bolo by mi úplne jedno, ak by skončili s hanbou už v skupine, nikdy mi futbalovo ničím neimponovali a celkový vzťah a vnímanie tej krajiny mám skôr negatívne, ale tá ich skupina je vážne smiešna a ak Egypt nebude mať k dispozícii 100%-ného Salaha, tak si myslím, že sa hecnú a nejako ten postup ukopú...

Reagovat
SpartaOvenka

RUSKO

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
pingla

parádní článek

Reagovat
Noustress

kvalitu podla mňa nemajú ani na to aby postúpili zo skupiny, ale vzhladom na to, že je to domácí šampionát očakávam podobnú frašku ako Korea-Japan 2002

Reagovat
Hokaido

Ta defenzivní část týmu je fakt otřesná. Pokud bude zdravý Mo, tak si myslím, že Rusko vybouchne a ani nepoustoupí ze skupiny.

Reagovat
ondrvo

Tak na stoperu by mohl hrát třeba Neustädter, kterej tam hraje ve Fenerbahce ne?

Reagovat
fantomas

Neustädter nejede.

Reagovat
ondrvo

aha rip

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kdy se da začít pracovat na svém týmu v te ofiko FIFA fantasy na MS?

Mate někdo odkaz kde se tam už lze třeba i registrovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Sedmyho to otviraj.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Dík.. ale to je ještě z minulého MS, ne? Tady se to toho 7.6 zaktualizuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha ted koukám no. Ono to bude dostupný asi až po uzavření všech nominací. Asi toho 7.6.

Reagovat
Hokaido

Určitě to bude otevřený od toho 7. . A je tu Counter? Budou zase fantačlánky?

Reagovat
Counter

Jestli mi to eurofotbaloví pohlaváři schválí, tak budou.

Reagovat
Wat

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Approved.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana je opravdu otřesná , záloha Kuzjajev, Golovin , Zobnin a Mirančuk je dost slušná + Smolov. Rozhodující bude zápas s Egyptem

Reagovat
celeb

Rusi mozu Ramosovi ruky bozkavat. Takto maju sancu postupit zo skupiny. Proti kompletnemu Egyptu by vyhoreli (a mozno bude nad ich sily aj bez Salaha).

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Já věřím, že hra Egyptu jim zrovna nebude moc po chuti, snad vyhraje.

Reagovat
celeb

tak to bude najdolezitejsi zapas skupiny. SA je v roli fackovacieho panaka, Uruguaj by si zas s prehladom mal postrazit 1. miesto v skupine.

Reagovat
Counter

Salah prý na Rusy už bude fit.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
fantomas

Ok, tak Rusové se konečně rozhoupali a seškrtali nominaci na 23 členů. Teď už je zde v článku opravdu jen ta konečná podoba. Omlouváme se za zmatky (snad to Saúdové a Egypťani stihnou).

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Ignaševič jede. Mě bylo divný že by ho jinak cpali na tu přípravu

Reagovat
Baronne

Dneska ještě jedno preview? Nemůžu se dočkat

Reagovat
fantomas

Dvě. Každej den tři, původní informace byla vadná

Reagovat
smazaný uživatel

predstaveni mest taky bude?

Reagovat
fantomas

Jojo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

*Umě nasvícených unimobuněk a kulis

Reagovat
smazaný uživatel

umně, kdyz uz

Reagovat
Baronne

<3

Reagovat
Jeňa

Máte stanovený nějaký čas, kdy to preview vyjde nebo náhodně?

Reagovat
fantomas

Mělo by to bejt orientačně 12, 16 a 20; plus mínus hodina.

Reagovat
Jeňa

Díky

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

A ty podcasty teda budou nebo ne?

Reagovat
fantomas

Podle nynějšího plánu dva, na úvod a na konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň něco.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: Postup z druhého místa.

Reagovat
Pasha

Paráda, na tieto články čakám

Reagovat
Adyss
Reagovat
Liquid

ta hráčská kvalita tam šla neskutečně dolů, skoro to vypadá na nejslabší ruský tým za posledních tak 15 let, na druhou stranu jim hraje do karet jedna z nejslabších skupin co mají, Uruguay jde z prvního místa a domácí Rusko ho doprovodí dál, Saudové nemají kvalitu na postup a Egypt bez zraněného Salaha v zápase proti domácím neuspěje, navíc Egypt bude mít i problém porazit i souseda, El Neny rozhodně není žádný tahoun

Reagovat
smazaný uživatel

Nie že skoro, ale je to tak.

Reagovat
Pablos

Na toho Golovina jsem zvědavej

Reagovat
monkej

Ignaševič ten bol mimo už na EURE

Reagovat
Zark

Mohla být v historii ještě zmínka, že v roce 1994 byl nejlepším střelcem MS Rus Oleg Salenko.

Reagovat
A Seleção

Reagovat
John Obi Mikel

Žirkov

Reagovat
Spasitel

Slabý tím ale z tej skupiny môžu kľudne postúpiť

Reagovat
xhejl

Konečně tyhle články

Reagovat
smazaný uživatel

Nechystá sa niekto do Kaliningradu na futbal? Ja rozmýšlam, že by som išiel a spojil to s návštevou Varšavy. Pre vstup do Ruska je potrebné vízum alebo nejaké iné byrokratické sračky? Pozeral som na oficiálnu stranku FIFA a lístky na prvý zápas Chorvátska tam sú už vypredané. No predpokladám, že pred Arénou sa budú dať zohnať na čierno. Akú cenu by som tak mohol podľa vás čakať?

Reagovat
Usty

Vízum je potřeba, cena ve stovkách eur.

Reagovat
smazaný uživatel

Vizum potreba neni, protoze tvoje fan id funguje jako vizum. A fan id musi mit kazdej, jinak se nedostane na stadion. A abys dostal fan id, tak uz musis mit koupenej listek na svy jmeno.

Takze jedine, ze ti prodaj listek i fan id na stejny jmeno. Nebo na ruzny jmena a budes doufat, ze si toho nikdo nevsimne. No a pokud vsimne, tak te nejspis predbezne oznacej za teroristu a nekam odvezou

Reagovat
smazaný uživatel

* samozrejme jestli tam chce jet jen tak bez fotbalu, tak je vizum potreba.

Reagovat
Kucka

A normalne se da sehnat za 1500, ne za stovky eur.

Reagovat
Miguel19

Někdo tu tuším psal, že když máš lístek, tak funguje jako vízum. Ale musíš je mít předem no..

Reagovat
Kucka

Na MS je vízum v ceně lupenu, nemusí se zařizovat zvlášť

Reagovat
Liquid

hodně dlouho jsem to právě do Kaliningradu zvažoval, nakonec kvůli horší dopravě, tuším že se tam z Polska vlaky ani autobusy jet přímo nedá, jen směrem od Litvy, jsem to zavrhl i kvůli distribuci lístků

Reagovat
Kucka

Co Mirančuk, má na víc? Ve FM je to slušné dělo

Reagovat
jaris7

Letos byl perfektní, vidím ho brzy jako hvězdu č.1 v ruské lize

Reagovat
smazaný uživatel

Jak podle Vás dopadne na MS Anglie? Upřímně si myslím, že by letos ten tým mohl něco předvést. Na vítězství to nevidím, ale takové čtvrtfinále/semifinále

Reagovat
smazaný uživatel

U Anglicka je vsetko ine ako vitazstvo sklamanie. Ocakavania su tam vysoke.

Reagovat
Counter

To usuzuješ z čeho? Po té sérii failů si právě podle mého lidi od nároďáku už nic moc neslibují a spíš doufají, že z toho konečně bude nějaký konkurenceschopný výkon a výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to futbalova veľmoc, stvrtfinale nemoze byt uspech.

Reagovat
Counter

Tak druhá otázka, odkud jsi vytáhl to čtvrtfinále jakožto úspěch?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dostali sa do stvrtfinale na EURU a prehrali s Islandom. A bola z toho blamaz. Čo mozes cakat na menej kvalitne obsadenom MS.

Reagovat
Counter

1) S Islandem prohráli v osmifinále.

2) Je rozdíl napsat "cokoli jiného než titul je zklamání" a "čtvrtfinále nemůže být úspěch".

3) MS není lehčí než EURO.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v osemfinale. Nie je to jedno? Stale je to v Anglicku blamaz. A MS je lahsie ako EURO.

Reagovat
Pride

Reagovat
smazaný uživatel

A vsetko ako vyhra je pre Anglicko neprijatelne. Iny ciel nemozu mat. A za tym si stojim.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel tu fobalovou velmoc prokazují jen v kvalifikaci.. Když přijde na samotný šampionát, tak vyhoří.

Reagovat
smazaný uživatel

Prave a preto je to neuspech.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si dobře pamatuji tak MS vyhráli jen v roce 1966 od té doby nebyli nikdy ve finále. Proto si myslím, že v současné době anglický fanoušek neočekává velký výsledek..

Reagovat
smazaný uživatel

A zároveň na to nahlíží také jinak.. Semifinále by bylo velké překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

blbost

Reagovat
smazaný uživatel

akoze stvrtfinale ma Anglicko uspokojit? A potom aky je rozdiel medzi stvrtfinale a semifinale? V podstate ziadny. Ide len o vyhru. Anglicko, Francuzsko, Nemecko, Španielsko, Brazilia, Argentina. U tychto repre je uspech len vyhra.

Reagovat
Counter

To snad nemyslíš vážně Když prohraješ v semifinále, jdeš ještě hrát o třetí místo, ty žádný rozdíle.

Reagovat
smazaný uživatel

Parada, tretie miesto. kazdy to oceni z? Podobne ako na MS90, Anglicko skoncilo 4. po prehre proti Taliansku. Paradny uspech ze? Kazdy na neho spomina v Anglicku ty mudrc.

Reagovat
fenixLFC

mozno preto ze to nebola medaila? keby su treti tak sa z toho tesia, kedze az tolko tych medaily zo svetovych sampionatov nemaju. a robit z nich nejakych favoritov, to fakt nie

Reagovat
smazaný uživatel

Medaila z MS? Toto nie je hokej. O to podľa mňa fakt nejde. Ide len o toto:https://goo.gl/images/MXWSwH

Reagovat
fenixLFC

ved prave ze to nie je hokej. na MS v hokeji tie mediale nemaju ziadnu cenu, na MS vo futbale je aj bronz neskutocne ceneny

Reagovat
Counter

Ale lidi mi budou pořád tvrdit, že jsi rozumný diskutér

Reagovat
smazaný uživatel

O tebe mám tiež svoj názor, no aj iný ho majú podobný.

Reagovat
smazaný uživatel

podle me by ctvrtfinale rozhodne nebrali jako propadak, ale jako neco, na co jejich tym realne ted ma. a semifinale by byl pro ne velky uspech.

anglie nepatri mezi tyto tymy (do kterych bych jeste dal italii a argentinu neco mezi anglii a tou petici), ani historicky moc ne a v soucasnosti rozhodne ne.

Reagovat
pobody's nerfect

Ze skupiny by postoupit měli, cokoli nad osmifinále bude úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

postup ze skupiny a potom vypadnou s papirove slabsim tymem na penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by se nejvíce zamlouvalo rozestavení 4-2-3-1.

Butland; Walker, Stones, Maguire, Rose; Dier, Henderson; Rashford, Alli, Sterling; Kane.

S trochou štěstí by se mohl povést nějaký slušný výsledek a odčinit tak výpadek s Islandem na Euru 2016.

Reagovat
Seydou Doumbia

taký to může být rychlý konec už po skupině, kde skončí třeba za Tuniskem...u nich nikdy nevíš

Reagovat
smazaný uživatel

Futbal je šport, kde (na rozdiel od geologie) je Vám matematika na prd.

V cca 140 milionovej krajine niet 10-15 výborných hráčov + 1 či 2 brankári kvalít L.I. Jašina? Veru nie, veď aj v susednej číne žije 1,3 miliardy sráčov a futbal hrať nevedia.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak škoda že to nedělají jako v hokeji. Prorazit do lepší ligy a pokud se tam hráč neuchytí tak se přeci kdykoli může vrátit domů. Určitě fotbalisty kvalitní v takové míře jako hokejisty neprodukují, ale rozhodně o některé hráče Sborné měli zájem i zahraniční celky. Pro ty hráče i pro celou repre by to bylo prospěšné.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ve fotbale je největší lákadlo Liga mistrů a tu mají ruští hráči mnohem větší šanci hrát za domácí top kluby. Ze špičkových evropských klubů o ně asi takový zájem není a ten druhý sled hravě přeplatí moskveské týmy, Zenit... V hokeji je situace naprosto odlišná, tam je zatím pořád nejvíc SC ikdyž teď kvůli OH i NHL něktěří obětují.

Reagovat
Generalní Gladiator

Kvuli oh urcite ne,ale kvuli prachum

Reagovat
Seydou Doumbia

Jasný to chápu...ale kdyby třeba na rok na dva zkusili jinou ligu a odehráli tam nějaké zápasy mohl by s toho prosperovat celý národní tým a i ten hráč, který jak by se vracel zpátky domů měl by královský plat jako hráč, který to zkusil i v zahraničí a nabral tam důležité zkušenosti

Reagovat
stas87

Co Kuzjajev? Zenit som videl asi 3x a prisiel mi dobry. Kvalitou zalohy by mali rusi byt vyssie ako saudi a egyptania. Uruguay ma lepsi tim ako Rusko.

Reagovat
Desmond

Dzagojev je už úplně zabitý?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co jsem koukal na konečné nominace na MS, tak zatím nejstarší hráči MS jsou Tim Cahill se Sergejem Ignaševičem. Má tam být ještě někdo starší?

Reagovat
pobody's nerfect

Nějaký brankář, myslím že egyptský, by mohl být nejstarším hráčem historie, je mu myslím 44

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.eurofotbal.cz/hraci/essam-el-hadary-9836/

Jestli to je tenhle, tak toho si pamatuju z Mistrovství Afriky 2006, kdy jsem to tenkrát viděl na Eurosportu finále mezi Egyptem a Pobřeží Slonoviny, kdy právě tento brankář vychytal v penaltách titul Egyptu.

Reagovat
cink

Dekuji redakci za skvele info. Opravdu muj nejoblibenejsi server. Myslite, ze by jste mohli taky napsat kdo kope penalty a primaky za ty tymy?

Reagovat
pawelFCB

Tady je zase nablito... do sportu politika nepatri. Clovek snad muze byt pouze rusofil nebo rusofob... pritom obe ty skupiny lidi jsou totalni kreteni...

Reagovat
smazaný uživatel

Esteze ty si nad vecou.

Reagovat
cink

Dekuji redakci za skvele info. Opravdu muj nejoblibenejsi server. Myslite, ze by jste mohli taky napsat kdo kope penalty a primaky za ty tymy?

Reagovat
cink

nepostoupi ze skupiny @3.25

rusko- s.arabie x2 @2.90

rusko- s.arabie oba daji gol @2.49

Reagovat
oli9

Rusáci konečná ve skupině , prostě na to nemají tým..záleží ovšem jaká bude tlačenka...jestli to co např na MS v korei

Reagovat
smazaný uživatel

Počet účastí na MS: 3

Nejlepší výsledek: skupina

To je ostuda pro tak velký národ. Nemehla. A letos opět jeden z největších outsiderů.

Reagovat
Stannis Baratheon

tak velký národ? a co teprve taková Čína, Bangladeš a nebo Indonésie

Reagovat
Shevchenko

Tak je to od roku 1994, že.

Reagovat
smazaný uživatel

Konec ve skupině?

Reagovat
diastan

Egypt se precenuje no

Reagovat
Jolly Roger

Víme, že Putin je nejlepším hokejistou světa. Ale nevím, jakým je Vladimír Vladimirovič fotbalistou.

Reagovat
mayday

Tým je slabej, ale pokud je ostatní vyloženě nerozdupou a nesmetou, tak Rusko s pomocí sudích ze skupiny v klidu.

Reagovat
Mariano13

Ja som asi pri tých Rusoch zaspal, tú výmenu generácií ... nesledoval som ich, ale prekvapilo ma viac vecí, absencia Neustadtera v nominácii a v základe som očakával Dzagoeva, Čeryševa, Smolnikova, možno aj Fernandesa .. čo sa tam stalo ?? Nemajú formu, alebo nezapadajú do systému ?

Reagovat
mike.84
Reagovat
smazaný uživatel

Totálne maximum, s giggantickou dávkou šťastia, by bol postup do osemfinále. Stopku im má vystaviť Španielsko.

Reagovat
Stannis Baratheon

tak nakonec ne

Reagovat
smazaný uživatel

Matka Rus,

(ne)plakať skús,

márny sen triumfu

skolený torreadormi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele