Představení účastníků MS 2018 - Uruguay

04.06.2018, 12:34
Aktuality
Zaujalo nás
Stálice světových šampionátů se do Ruska probojovala s až nečekanou lehkostí a odměnou je Uruguaycům papírově snadná skupina s ruskými pořadateli, Saúdskou Arábií a Egyptem. Postup do vyřazovací fáze berou Celeste jako povinnost na cestě za ukončením osmašedesátiletého čekání na titul, který vskutku není mimo jejich dosah. Toto je nová, mladší a atraktivnější Uruguay, která se nebojí nikoho a ničeho.

Pod dlouholetým vedením Óscara Tabáreze se Uruguayci prezentovali vždy konzervativním pojetím hry se zajištěnou obranou, která se nikam nehnala, a nekompromisními bojovníky ve středu pole, jejichž ofenzivním přínosem bylo povětšinou jen posunutí míče k slavnějším a talentovanějším spoluhráčům v útoku. Zkušený uruguayský kouč tento přístup vysvětloval omezenými možnostmi kádru, který nemá na to hrát v "evropském stylu", což u země s ani ne 3,5 milionu obyvatel není nic šokujícího.

Nyní však přišel zlom. Stará garda se s národním týmem rozloučila minulým šampionátem a zdánlivě úzkoprsý Tabárez nastartoval revoluci. Během kvalifikačního cyklu, který se Uruguaycům povedl náramně, dal jednasedmdesátiletý kouč šanci hned čtyřiadvaceti debutantům, přičemž u jednadvaceti šlo o přeřazení z juniorské reprezentace.

Střed pole najednou místo zápasnické dvojice Pérez - Arevalo Ríos okupují kreativní mladíčci a novou vervu je možno zaznamenat také na podstatně ofenzivnějších choutkách krajních obránců. Úspěch tím zaručen není, ovšem rozhodně bude v uruguayských zápasech na co se dívat.

Historie


Úplně první MS, to v roce 1930, se hrálo v Uruguayi. To samo o sobě naznačuje, že Uruguay je historií fotbalu. Tohoto šampionátu se zúčastnilo 13 národních týmů a hrálo se ve 4 skupinách, přímo do semifinále postoupil každý vítěz. Domácí nejprve vyhráli nad Peru 1:0 a v souboji o první místo rozdrtili Rumunsko 4:0. V semifinále číhala Jugoslávie, která za sebou nechala Brazílii. Vujadinovič sice hned ve 4. minutě zmrazil 80 tisíc diváků na stadionu Centenario, ale pak to již byl koncert v jihoamerickém provedení. Ve dvou krátkých blocích padlo po 3 brankách. Ten první trval 4 minuty, od 19. do 23., a z 0:1 to bylo rázem 3:1. Ten druhý začal v 63. minutě a za 9 minut se už domácí těšili vedení o rozdílu třídy 6:1.

Ve finále se domácím postavila Argentina, rival rivalů. Uruguayci se dostali do vedení, ale soupeř do poločasu skóre otočil na 1:2. Pořadatelé MS ovšem prahli po titulu a také ho získali. Hráli výborně, a tak 93 tisíc příznivců fotbalu mohlo slavit. Výhra 4:2 a první mistr světa byl na světě. Stala se jím Uruguay.

Dalších dvou světových klání se ovšem obhájce titulu nezúčastnil, do Evropy připravující se na válečný konflikt se nikomu nechtělo. Až po 20 letech, to válka již skončila, se MS vrátilo na jihoamerický kontinent. Hrálo se v Brazílii a Uruguay všem vypálila rybník.

Postoupit bylo snadné, kvalifikace se opět v této části nehrála, kdo se přihlásil, jel rovnou. A uruguayské štěstí zářilo dál. Soupeři ve skupině, Skotsko a Turecko, se odhlásili, a tak zůstal jediný, Bolívie. Žádné nebezpečí z toho neplynulo, zápas skončil 8:0 a finálová skupina se stala skutečností. Čtveřici zemí, které si to vzájemně rozdaly o titul, doplnily k Uruguayi týmy Brazílie, Španělska a Švédska.

Když v prvním utkání domácí rozdrtili Švédy 7:1 a Uruguay remizovala se Španělskem 2:2, nikdo o mistrů světa nepochyboval. Další drtivé vítězství "kanárků", tentokráte nad Španělskem 6:1, jen tuto jistotu umocnilo. Uruguay sice situaci trochu zdramatizovala výhrou 3:2 nad Švédskem, ale téměř 200 tisíc diváků přišlo 16. července 1950 na Maracaná slavit. Po bezbrankovém poločase přišel hned v první minutě toho druhého tolik očekávaný gól. Dal ho Friaça, nadšení nebrala konce. Když o 12 minut později Schiaffino vyrovnal, brala to většina přítomných jen jako drobné zdržení na cestě za titulem. Ale za 3 minuty Ghiggia přidal druhý gól a bylo zle. Říká se hrobové ticho, že? V tomto případě se Maracaná stalo největším hrobem na světě. Výraz "předvést Maracanazo" natolik zlidověl, že pozbyl fotbalové tématiky a lze jím nyní označit jakoukoli možnou naději na zázrak.

Tím ovšem úspěchy, ty velké, pro Uruguay skončily. Pravda, dostat se 3x do semifinále, 1954, 1970 a právě naposledy v roce 2010, a odjíždět s onou pověstnou "bramborovou medailí" je jistě nutno přidat do slavné historie této země, ale po dvou titulech následovala jen zklamání. Z devatenácti MS se Uruguay do místa konání probojovala v jedenácti případech. Přesto se díky dvěma titulům a třem čtvrtým místům právem řadí mezi velikány fotbalu.

Infograficky



autor: Jakub Tymčík

Cesta na šampionát


Od roku 1996, kdy došlo k zavedení stávajícího kvalifikačního formátu jihoamerické zóny CONMEBOL se všemi účastníky kontinentu v jedné skupině, si Uruguay neužila jedinou poklidnou chvilku. Po zpackaném sedmém místě a neúčasti na MS 1998 následovala ničím nerušená šňůra pátých míst hned čtyřikrát za sebou a o postupu Uruguayců na šampionát s odřenýma ušima musela vždy rozhodnout až baráž. Už jen proto je druhé místo z posledního kvalifikačního cyklu tak mimořádné.

Suverénní Brazilci byli nedostižní, ovšem ze zbylých devíti uchazečů o postup byli ti uruguayští nejlepší, což dokazuje i druhý nejvyšší počet nastřílených branek s desetigólovým nejlepším kvalifikačním střelcem Edinsonem Cavanim. Až za Celeste skončila ambiciózní Argentina či Kolumbie a od tolik oblíbené baráže je dělilo pět bodů.

Klíčem k vůbec nejlepší kvalifikaci posledních dvaceti let bylo málo ztrát s papírově slabšími soupeři, což Tabárezův tým v základní skupině na mistrovství potřebuje zopakovat. Remízy s Brazilci či Argentinci pak svědčí o tom, že Uruguay dokáže čelit komukoli.

Trenér — Óscar Tabárez


Je mu 71 let a nosí přezdívku "El Maestro". Jak také jeho věk napovídá, není v žádném případě nováčkem mezi trenéry. Dokonce již měl možnost v minulosti vést národní tým své země na MS. Psal se rok 1990, Uruguay byla nalosována do skupiny E a postupně remizovala se Španělskem 0:0, prohrála s Belgií 1:3 a zachránilo ji až vítězství v posledním utkání nad Jižní Koreou v poměru 1:0. V dalším kole se ovšem objevil soupeř nad síly svěřenců trenéra Tabáreze a po prohře s Itálií 0:2 přišlo loučení a návrat domů.

Před zahájením MS 2010 prohlásil Tabárez, že skupina A, Jihoafrická republika, Francie, Mexiko a Uruguay, je tou nejvyrovnanější a postoupit může opravdu každý. Klasická mantra Celeste, sedět hezky za bukem a nechat ostatní, aby se jako zdánliví favorité vyhřívali na výsluní. O to lépe se pak Uruguaycům hraje, což v Jižní Africe náležitě ukázali. Konečné čtvrté místo sice dodalo úspěšné pouti do semifinále jemnou pachuť, přesto šlo o navýsost vydařený šampionát, kde Diego Forlán dokonce dostal cenu ze nejlepšího hráče turnaje. V roce 2011 pak Tabárez dokázal vyhrát Copu América a dovedl Uruguay i do Brazílie.

Mezi evropskými kluby, které Tabárez v minulosti trénoval, se nachází AC Milán, Oviedo a hned ve dvou případech Cagliari. V čele reprezentace Uruguaye je již od roku 2006 a má tak zde na kontě více odtrénovaných zápasů než kterýkoli z dalších koučů na šampionátu. Byť podle vlastních slov není pověrčivý, za dlouhá léta strávená v reprezentaci na něj už přece jen některé zvyky dolehly. "Když hráči věří, že si musím nasadit určitou kravatu, aby znovu zvítězili, tak si ji taky vezmu." Dobře tedy sledujte, co bude velezkušený El Maestro nosit kolem krku v úvodním zápase s Egyptem...

Tahoun týmu — Edinson Cavani (Paris Saint-Germain)



zdroj: sporten.com

Přestože na sebe největší pozornost strhává Luis Suárez, detailního představení se již barcelonský střelec dočkal v našem reprezentačním profilu před čtyřmi lety, a tak se tentokráte zaměříme na jeho neméně gólového bratra ve zbrani, Edinsona Cavaniho. Oba slavné hráče a největší hvězdy Tabárezovy družiny spojuje nejen schopnost sázet jednu trefu za druhou, ale také shodný věk (Cavani je o pouhé tři týdny starší), a dokonce i místo narození. Salto, druhé největší uruguayské město po Montevideu, může být na své syny patřičně hrdé.

Zatímco Suárez se v útlém věku stěhoval do hlavního města a nastartoval svou fotbalovou kariéru v tamním Nacionalu, Cavani se odmalička proháněl s míčem u nohy po ulicích Salta a tříbil své fotbalové dovednosti, kdykoli to jen šlo. Ve dvanácti letech pak ale vytáhlý forvard rovněž zamířil do Montevidea, neboť si jej vyhlédli v prestižní akademii Danubio, jíž dříve prošli třeba Diego Forlán či Álvaro Recoba. Stejně jako tito vyhlášení střelci si i Cavani nechal narůst delší vlasy, kvůli čemuž si u spoluhráčů (v kombinaci s hlubokou vírou) vysloužil přezdívku Ježíš. Edinsonův důvod byl ovšem méně prozaický, a to podobat se svému idolu, Gabrieli Batistutovi.

Po úspěšném přesunu do prvního týmu si Cavani v roce 2007 vysloužil pozvánku na jihoamerický juniorský šampionát v Paraguayi, kam se agenti a skauti ze všech koutů světa přijeli podívat na talentované mladíčky jako Arturo Vidal či Alexandre Pato. Nejlepším střelcem turnaje se však se sedmi góly stal Cavani, jenž Uruguayi dopomohl k třetímu místu a sobě k eminentnímu zájmu předních evropských klubů.

Kvůli vazbám na Sicílii skrze své prarodiče ovšem Cavani vzal zavděk ambicióznímu Palermu, kde zakotvil na závěr zimního přestupového období. Když se pak v březnu dočkal z lavičky soutěžního debutu proti Fiorentině, ukázal hned po několika minutách pobytu na hřišti, jak velký talent ve věčně pracovitém a skromném Cavanim dříme. V jednasedmdesáté minutě za stavu 0:1 se k uruguayskému útočníkovi odrazil míč na hranici pokutového území, ten s ničím neváhal, a tak trochu po vzoru slavného gólu Marca van Bastena z finálového zápasu proti Sovětskému svazu dopravil míč do sítě excelentní ranou z voleje.

Jako celek ale Cavaniho působení v Palermu přineslo smíšené dojmy. Mladý střelec se musel vypořádat s tvrdou konkurencí v podobě místního miláčka Miccoliho či brazilské hvězdy Amauriho a často tak nastupoval na křídelních pozicích. Ke prospěchu nebyly ani neustálé rošády na trenérských pozicích, a tak Cavani putoval do Neapole na hostování s opcí na přestup s nijak oslnivou bilancí 21 branek ve 129 ligových zápasech.

Neapolskému kouči Walteru Mazzarrimu se však tento kousek povedl na výbornou. Tehdy pětadvacetiletý Cavani dostal prostor na svém oblíbeném hrotu, při debutu v předkole Evropské ligy skóroval proti Elfsborgu hned dvakrát a následně se svému novému zaměstnavateli za vloženou důvěru odměnil i 26 ligovými góly. Následovaly dvě neméně plodné sezony a s pověstí nejlepšího střelce Serie A putoval Cavani za rekordní cifru 64 milionů eur do Paris Saint-Germain, kde střílí góly po tuctech dodnes a svůj všestranný talent prokazuje i u basketbalové obruče.

Po dobu působení v Itálii a Francii byl uruguayský milovník lovu s přiléhavou přezdívkou El Matador nedílnou součástí národního týmu, za nějž již nastoupil v rovné stovce případů a pyšní se bilancí 42 reprezentačních branek. Stejně jako na klubové úrovni Cavani potvrdil pověst mistra debutů a prosadil se hned ve svém premiérovém zápase s Kolumbií.

Právě v poslední době střelecká čísla Cavani vylepšuje nejvíce, neboť během kvalifikace se trefil rovnou desetkrát a na výtečnou formu navázal i v letošním kalendářním roce, kde se exkluzivní trefou "nůžkami" prosadil v přátelském utkání s Českou republikou a postaral se také o jedinou branku následného duelu s Walesem. Luis Suárez zkrátka na vystřílení uruguayského úspěchu není sám.

Na prahu slávy — Matías Vecino (Inter Milán)



zdroj: sport.sky.it

Střed uruguayské zálohy bude na šampionátu patřit Matíasi Vecinovi. Kariéra šestadvacetiletého záložníka je na vzestupu s každou přibývající sezonou, což dokládá i loňský přestup do milánského Interu, kde se Vecino prosadil do základní sestavy, stejně jako v národním týmu. Nyní může rodák ze San Jacinta posunout své úspěchy zase o kus dále.

Než se Vecino vypracoval až do pozice základního kamene Tabárezovy revoluce, musel ujít pořádně dlouhou cestu. Ve čtrnácti letech Matíasovi při autonehodě zemřel otec, sám někdejší profesionální fotbalista, jenž ho ke kopání do míče přivedl. "V ten večer jsem celou rodinu usadila ke stolu a pověděla, co se stalo," vzpomíná Vecinova matka Dolly. "Ale pokračovali jsme ve svých životech, naše rodina je silná. Nechtěli jsme jen plakat a hledat soucit u druhých." Dolly, učitelka angličtiny, pak na uživení Matíase a jeho bratra i sestry musela skloubit dohromady hned tři pracovní úvazky.

Vecinův první klub Central Espaňol se nacházel v Montevideu, kam malý Matías dennodenně jezdil 50 km vlakem. Po návratu domů předal kopačky babičce, aby mu je vyčistila na další den. "Jiné boty ani neměl, dodnes mu připomínají, jak daleko již ušel," líčí Dolly. V sedmnácti letech došlo na Vecinův soutěžní debut a čím dál větší role v prvním týmu, která mu vynesla účast na jihoamerickém šampionátu do 20 let v Peru, kde přispěl k vydobytí uruguayské účasti na Olympijských hrách v roce 2012 a přestupu do Nacionalu, kde se ohřál jen rok a půl před příchodem do Evropy.

Po Vecinovi sáhla Fiorentina, která jej obratem poslala hostovat do Cagliari a Empoli, a právě tam se pod vedením Maurizia Sarriho vytáhlý středopolař opět posunul na další výkonnostní stupeň. Jeho kvalitní výkony dokonce upoutaly i samotného Antonia Conteho, jenž z pozice kouče italského národního týmu Vecina přemlouval, aby si nechal zřídit občanství a reprezentoval zemí z Apeninského poloostrova. Neúspěšně. "Řekl mi, že mu to nepřišlo správné, chtěl si raději počkat na šanci hrát za Uruguay," vysvětluje Vecinova matka.

Na onu šanci došlo v březnu roku 2016. Óscar Tabárez Vecina vrhl střemhlav do základní sestavy v kvalifikačním utkání, a to rovnou na půdě Brazílie. Brzké dvoubrankové vedení domácích nesvědčilo o ničem dobrém, avšak Uruguayci favorita přesto dokázali šokovat a vydobyli si v Recife bod za remízu 2:2. "Nervozita se doma dala krájet, ale nemohla jsem si to nechat ujít. Viděla jsem všechny jeho debuty," líčí hrdě Dolly. Od té doby již Matías z Tabárezovy jedenáctky vyjma zranění či karetního trestu nevypadl.

V posledním kole italské Serie A naskočil Vecino rovněž v základní sestavě, a to v ostře sledovaném zápase s Laziem, neboť Inter v přímém boji o Ligu mistrů musel v Římě stůj co stůj zvítězit. Přestože domácí dvakrát vedli, pokaždé o náskok přišli a devět minut před koncem pak kapitulovali definitivně, když se hlavou prosadil právě Vecino. Díky této brance se milánští poprvé od roku 2012 objeví v milionářské soutěži a její střelec tento gól označil za "nejdůležitější v kariéře". Před sebou má však stále spoustu možností, jak jej ještě překonat. Počínaje letním šampionátem.

Předpokládaná sestava a taktický profil týmu





Základní osa týmu navzdory atraktivnějšímu pojetí hry zůstává stále stejná. Brankářskou jedničkou zůstává dlouholetá stálice Fernando Muslera, před nímž nastoupí Diego Godín a José María Giménez, tedy raritní případ stoperské dvojice, která nemusí řešit potíže se sehraností, neboť pospolu nastupuje týden co týden i na klubové úrovni v dresu Atlética Madrid. To kraje obrany jsou o poznání větší neznámá a lze jen spekulovat, zda Tabárez sáhne po zkušenosti Maxiho Pereiry s Martínem Cáceresem, anebo po nastupujícím dravém mládí v podání Guillerma Varely a Diega Laxalta.

Středová řada Uruguaye prošla v posledních letech největší změnou. Vedle Matíase Vecina by se měla objevit teprve dvacetiletá hvězdička Juventusu Rodrigo Bentancur a dvaadvacetiletý záložník Bocy Juniors Nahitan Nández. Excelentní sezonu má za sebou rovněž dvaadvacetiletý Lucas Torreira, jehož výkony v Sampdorii Janov neunikly pozornosti předních klubů. O poslední záchvěv staré gardy a zkušenosti se pak postará Cristian Rodríguez, s nímž se může alternovat o osm let mladší Giorgian De Arrascaeta.

Pravou uruguayskou chloubou je ovšem útok. V drtivé většině národních týmů by se špičkoví střelci letošního ročníku La Ligy Cristhian Stuani (21 branek) a Maxi Gómez (19 branek) řadili k největším hvězdám svého výběru, zatímco zde hrají jen druhé housle za "neopominutelnými" Luisem Suárezem a Edinsonem Cavanim. Kdyby Celeste teklo do bot, mají v honbě za obratem skóre opravdu kam sáhnout.

Zatímco na předešlých turnajích Tabárez šil týmovou formaci na míru soupeři, v Rusku již na podobné strategické kroky nejspíše nedojde. Dočkáme se pravděpodobně stabilního rozestavení 4-4-2, v němž se bude obzvláště Cavani při bránění stahovat a aktivně vypomáhat v záloze.

Po losu základních skupin se sázkové kurzy na uruguayské vítězství celého šampionátu propadly až na polovinu původní hodnoty, neboť v konkurenci se Saúdskou Arábií, Ruskem a Egyptem jsou Celeste jednoznačnými favority na postup. Proti těmto soupeřům se tak bude Tabárezovi hodit zmíněná progresivní změna stylu s vyšším držením míče a bohaté ofenzivní možnosti. O poznání vážnější potíž představuje případné osmifinále, kde bude nejspíše čekat Španělsko či Portugalsko.

Tip redakce na umístění: osmifinále


Program zápasů - skupina A

15.06.2018
14:00
Egypt
0:1
Uruguay
Jekatěrinburg
20.06.2018
17:00
Uruguay
1:0
Saúdská Arábie
Rostov
25.06.2018
16:00
Uruguay
3:0
Rusko
Samara

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Martín Campaña
29.05.1989
CA Independiente
Fernando Muslera
16.06.1986
Galatasaray SK
Martín Silva
25.03.1983
Vasco da Gama
Obránci
Datum nar.
Klub
Martín Cáceres
07.04.1987
SS Lazio
Sebastián Coates
07.10.1990
Sporting CP
José Giménez
20.01.1995
Atlético Madrid
Diego Godín
16.02.1986
Atlético Madrid
Maximiliano Pereira
08.06.1984
FC Porto
Gastón Silva
05.03.1994
CA Independiente
Guillermo Varela
24.03.1993
CA Peñarol
Záložníci
Datum nar.
Klub
Rodrigo Bentancur
25.06.1997
Juventus FC
Giorgian De Arrascaeta
01.06.1994
Cruzeiro EC
Diego Laxalt
07.02.1993
Janov CFC
Nahitan Nández
28.12.1995
Boca Juniors
Cristian Rodríguez
30.09.1985
CA Peñarol
Carlos Sánchez
02.12.1984
CF Monterrey
Lucas Torreira
11.02.1996
UC Sampdoria
Urreta
19.03.1990
CF Monterrey
Matías Vecino
24.08.1991
Inter Milán
Útočníci
Datum nar.
Klub
Edinson Cavani
14.02.1987
Paris Saint-Germain
Maxi Gómez
14.08.1996
Celta Vigo
Cristhian Stuani
12.10.1986
Girona FC
Luis Suárez
24.01.1987
FC Barcelona

Autor: Martin Kantor / theguardian.com, backpagefootball.com, dictatethegame.com, oddschecker.com

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2018 - Japonsko
13.06.2018, 17:55
Představení účastníků MS 2018 - Senegal
13.06.2018, 14:04
Představení účastníků MS 2018 - Kolumbie
13.06.2018, 09:15
Představení účastníků MS 2018 - Polsko
12.06.2018, 19:00
Představení účastníků MS 2018 - Anglie
12.06.2018, 15:54
Představení účastníků MS 2018 - Tunisko
12.06.2018, 10:28
Představení účastníků MS 2018 - Panama
11.06.2018, 22:46
Představení účastníků MS 2018 - Belgie
11.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Korejská republika
11.06.2018, 10:27
Představení účastníků MS 2018 - Švédsko
10.06.2018, 21:00
Představení účastníků MS 2018 - Mexiko
10.06.2018, 12:28
Představení účastníků MS 2018 - Německo
10.06.2018, 09:00
Představení účastníků MS 2018 - Srbsko
09.06.2018, 21:30
Představení účastníků MS 2018 - Švýcarsko
09.06.2018, 14:40
Představení účastníků MS 2018 - Kostarika
09.06.2018, 11:04
Představení účastníků MS 2018 - Brazílie
08.06.2018, 18:20
Představení účastníků MS 2018 - Nigérie
08.06.2018, 12:42
Představení účastníků MS 2018 - Island
08.06.2018, 09:21
Představení účastníků MS 2018 - Argentina
07.06.2018, 17:37
Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko
07.06.2018, 13:58
Představení účastníků MS 2018 - Dánsko
06.06.2018, 20:00
Představení účastníků MS 2018 - Peru
06.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Austrálie
06.06.2018, 12:11
Představení účastníků MS 2018 - Francie
06.06.2018, 07:52
Představení účastníků MS 2018 - Maroko
05.06.2018, 16:28
Představení účastníků MS 2018 - Írán
05.06.2018, 12:00
Představení účastníků MS 2018 - Španělsko
04.06.2018, 22:32
Představení účastníků MS 2018 - Portugalsko
04.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Egypt
03.06.2018, 23:52
Představení účastníků MS 2018 - Saúdská Arábie
03.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Rusko
03.06.2018, 12:00

Komentáře (164)

Přidat komentář
smazaný uživatel

největší favorit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si ešte stále decko!

S Urugayem je třeba vždy počítat!

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Urugayem to je nějaká forma gaye?

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
icka

Reagovat
adoxx

Větší než Anglie

Reagovat
icka

jak hned kope uplakanek

Reagovat
adoxx

Jsi ty Já jen říkám fakta, bohužel pro tebe to tak je a Anglie je ještě víc v prdeli než Uruguay

Reagovat
icka

vsak fnukej dale

Reagovat
adoxx

Reagovat
adoxx

Reagovat
REPLIKATOR

někoho pokousat

Reagovat
El-Pistolero-68

Torreira základ.

Reagovat
Largo

Reagovat
Mr.Mike

pokud by prošli přes osmifinále, což není nereálný, tak maj na medaile

Reagovat
Jordi Alba

Docela moudro.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím, na takých Portugalčanov určite môžu vyzrieť.

Reagovat
Rakoid

Reagovat
smazaný uživatel

"pokud vyhrajou osmifinale, tak muzou vyhrat i ctvrtfinale"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vyhrajou čvtrtfinále, tak mužou vyhrat i semifinále...

Reagovat
smazaný uživatel

lopta je gulata, hra sa vzdy od 0:0 a dolezite bude aby v kabine bola vyborna nalada a hraci sa futbalom bavili....

Reagovat
cink

oni klidne muzou zrusit i spanelsko

Reagovat
Mr.Mike

pokud by prošli přes osmifinále, což není nereálný, tak maj na medaile

Reagovat
ttopi

Docela moudro.

Reagovat
SixtoRodriguez

Súhlasím, na takých Portugalčanov určite môžu vyzrieť.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím, na takých Portugalčanov určite môžu vyzrieť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

"pokud vyhrajou osmifinale, tak muzou vyhrat i ctvrtfinale"

Reagovat
Messi14

uz sem se lek, ze jsem jak ten rozhodci z pribrami

Reagovat
rickroll

Pokud vyhrajou čvtrtfinále, tak mužou vyhrat i semifinále...

Reagovat
Josifek

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Marko Marin se chystá opustit Olympiakos Pireus. Ofenzivní německý fotbalista má smlouvu ještě na jeden rok a jeho další kroky povedou do Srbska, v dohledné době bude dotažen transfer do Crvene Zvezdy

Reagovat
ttopi

A dneska se hraje na FO zajímavá bitva: S. Williams - Sharapova

2:1 Serena

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že jo , Serena je určitě lepší

Reagovat
iHawX

Pamatuju si na něj ještě v Brémách v LM, škoda že se pak nikde jinde nechytl.

Reagovat
smazaný uživatel

u nás se chytl , měl slušnou sezonu , ale přesto nechce zustat

Reagovat
iHawX

Tak u vás máte toho nabubřelýho majitele, to mu asi nesedlo?

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak , jinej duvod nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguayi docela přeju. Skupinu by měli zvládnout v klidu. Tým mají dobrý. Měl jsem rád i arevala s perezem, ale Vecino s Bentacurem by mohli fungovat dobře. Aspoň podle kvalifikace. A v útoku mají velkou sílu.

Reagovat
ADM

Prekvapenie turnaja. Tipujem, že zájdu veľmi ďaleko, ďalej než väčšina čaká.

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Liquid

černej kůň celýho turnaje, to Portugalsko klidně vyřadit můžou po jasném vítězství ve skupině

Reagovat
Shevchenko

Docela moudro.

Reagovat
Liquid

co bys taky čekal od jednoho z nejrespektovanějších uživatelů

Reagovat
David143

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
technecium

Ve čtvrtfinále končí. Ale Ronalda pošlou domů

Reagovat
Medico

Je hezky videt, ze veris Ronalda, ze da aspon skupinu

Reagovat
Stannis Baratheon

já bych řekl že na LB bude Laxalt. Už párkrát tam zahrál solidně a docela mu ta pozice sedí

Reagovat
adoxx

Reagovat
johnik

Cavani jaký basketbalista

Reagovat
pobody's nerfect

myslím, že v osmifinále si s Portugalskem v klidu poradí a dostanou se až do semifinále

Reagovat
Realita

Tenhle tým bude kousat..

Reagovat
pobody's nerfect

dle fotky zcela jednoznačně

Reagovat
lajka30

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Tenhle tým se v klidu může překousat až do finále...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim si, ze po prohranym osmifinale to muzou otocit a zautocit na medaili.

Reagovat
Counter

Reagovat
Ligter

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli prohrajou osmifinále, tak ve čtvrtfinále už zaručeně neprohrajou.

Reagovat
ttopi

Reagovat
langosh

Diskuze

Reagovat
ttopi

Samá moudra

Reagovat
rickroll

Docela moudro.

Reagovat
adoxx

Reagovat
Liquid

docela mě překvapuje nízský kurz na Srby proti Kostarice, vůbec bych neřekl že je Srbsko favorit, naopak čekal bych nižší kurz u Chorvatů proti NIG

Reagovat
Azazelo RD

Ty jsi taky nízskej.

Reagovat
cink

souhlas oba

Reagovat
smazaný uživatel

těm to nelze nepřát, snad se dostanou hodně daleko

Reagovat
Ligter

nejmíň finále

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Reagovat
Switchback

hm, to by to pak mohli i vyhrát

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Sympatický tým s nesympatickym syslem

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle určitě není černý kůň ale jeden z favoritů.

Černých koňů tam je víc, třeba Senegal (Mané, Balde Keita,Konate, Koulibaly,Niang) , Dánsko, Nigerie, Švýcarsko.

Reagovat
smazaný uživatel

To zase bude MS černých koňů

Reagovat
smazaný uživatel

Řekněme, že jeden z 32 účastníků ten turnaj vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

No je to tak, v každém týmu je kopa talentů.

Reagovat
ttopi

Podle mě by černý kůň měl být jen jeden. Pak to postrádá smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko

Reagovat
ttopi

Může být.

Reagovat
smazaný uživatel

To by museli mít kvalitnější obranu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jenže na kterém černém koni se všichni shodnou? Polsko, Senegal, Kolumbie, Dánsko, Chorvatsko, Srbsko...a ted si vyber

Reagovat
technecium

Chorvatsko bylo za Černýho koně vždycky a nevyšlo to nikdy. Za mě fakt ti Uruguajci, ta jejich hra má hlavu a patu

Reagovat
Seydou Doumbia

Uruguay uz podle me neni cerny kun ale spolufavorit

Reagovat
Josifek

Jeden či dva ještě klidně taky, při tom počtu mančaftů, co tam je..

Reagovat
vanGomm

A našel by se tam mezi nima i bílý kůň?

Reagovat
ttopi

Kdokoliv z Afriky

Reagovat
Nihilister

Bohužel, Česko i Itálie zůstali doma.

Reagovat
Filipow

Půlka živnostníků

Reagovat
smazaný uživatel

mezi favority nepatri, kdyz dosahnou ctvrtfinale, tak budou spokojeni

Reagovat
adoxx

To samé se dá říct o Argentině

Reagovat
smazaný uživatel

to teda neda, ale taky nepatri mezi favority

Reagovat
maxton

jeden z timov, ktore budu hrat najkrajsi futbal ale nakoniec aj tak doplatia na nevyspelost v taktike.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na ně zvědav, soupiska vypadá poměrně zajímavě.

Reagovat
juveforever

tipujem v osemfinále že sa stretnú s Portugalskom. tých by mohli dať

Reagovat
vanGomm

Překvapení ohledně postupu ze skupin určitě nějaká znova budou.Na minulem MS v Brazílii vypadlo už ve skupině Španělsko,Itálie,Anglie a Portugalsko.Trochu řekvapením bylo i vypadnutí Chorvatska a s ohledem na složení skupiny možná i Ruska.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já osobně bych se nedivil vyřazení Portugalska, Argentíny či Anglie/Belgie ihned ve skupině...všichni favoriti rozhodně nepostoupí

Reagovat
Jeňa

Nepostup Argentiny, by mě osobně, moc nepřekvapil. Ve svojí skupině můžou ztratit úplně se všema

Reagovat
Seydou Doumbia

právě...proti ním nastoupí tři úplně odlišné styl fotbalu což ale platí pro všechny...záleží kdo se s tím nejvíce popere...osobně vůbec nevěřím Islandu, ale nedivil bych se už fakt ničemu

Reagovat
Jeňa

Islandu paradoxně nejméně věřím proti Nigéri, která působí papírově nejslabší. Islanďané ví, že Chorvaty můžou porazit a výsledek zápasu s Argentinou se nedvažuju tipovat

Reagovat
Seydou Doumbia

V osmifinále by si hravě měli poradit s Tuniskem.

Reagovat
alcantara

Ked vyhraju finale, tak budu majstri sveta?

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě taky zajímalo co se pak stane, moc tomu nevěřím.

Reagovat
vanGomm

Mohlo by se to vrátit k systému za výhru 2 body.Tady to v těch skupinách,kde hraje každý pouze 3 zápasy ztrácí smysl.Ty tabulky pak nakonec vypadají stejně jeli za vyhru 3,nebo 2 body.Ono to v drtivé většině nerozhoduje ani v dlouhodobých soutěžích.Kdo npř. v naší lize vyhraje 4 zápasy,tak stejně spadne i kdyby bylo za tu výhru 10 bodů Pokud to tenkrát zavedli kvůli tomu,že ubude remíz,tak spíše opak je pravdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej až budou skupiny po třech to bdue teprva pecka

Reagovat
mayday

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavé je, že v minulosti sa o korupcii a titule hovorilo v súvislosti so sezónou 1996/97, keď práve Trnava stratila šancu získať prvé miesto a predbehli ju Rezešove Košice. - Spravedlnosti bylo učiněno za dost případ uzavřen

Reagovat
SaianSupaCrew

Šílenost.

Mě by zajímalo v jaké míře to funguje u nás. Od druhé ligy níž si nedělám iluze, ale při pohledu na ty lidi, co se u nás ve fotbale pořád angažujou, tak na tom první liga nebude o moc líp.

Co ty si třeba myslíš o "pohár za ligu"?

Reagovat
Greny

pohar za ligu je dle me nejvetsi blbost pokud se teda ten pohar nehraje v tydnu pred nebo po lize

Reagovat
SaianSupaCrew

Já to neviděl. Ale i podle mě je to kravina.

Ještě bych pochopil ovlivňování konkrétních hráčů. Ale neumím si představit, že by někdo přišel do kabiny a řekl "kluci, oni nám, my jim.."

Reagovat
vanGomm

Ono tyhle věci vyplavou až po čase.Bud je to promlčené,nebo jsou "aktéři" po smrti.Viz třeba poslední kolo ročníku 1965/66 kdy hráli o titul Sparta,Slavia a Dukla.Před posledním kolem Měla Sparta 33,Slavia 33 a Dukla Praha 31.V tom posledním kole musela Sparta do Košic ty se zachranovali.Co ale tam se dělo!!!Říkalo se,že by tehdy v Košicích prohrál i Real Madrid.Slavia měla doma Inter Bratislava tomu už o nic nešlo.Titul ale přesto schrábla Dukla Praha.Slavii prohrála 0:1 gólem z penalty.Přitom ji stačila k titulu remíza.Nebo další komedie sezona 1974/75 ohledně sestupu Sparty.Podrobnosti mohu když tak napsat.Jsou až komické!.Dalších příkladů by se našlo samozřejmě víc.Snad tyhle dva postačí.Takže si to klidně představ i v dnešní době.Tedy pokud nejsi úplně naivní.Akorát si na podrobnosti musíš počkat tak 30 let

Reagovat
smazaný uživatel

klasika slovensky bordel - cela tato nasa podtatranska dzamahirija sa ruti priamo na moralne dno. pocnuc ficom, ktoremu z chlastu a nedostatku sexu uplne prepina, cez "sparadla", tragikomickeho danka, ktoreho vyskyt je snad casopriestorovou deviaciou, opozicia plna machistickych alfa samcov s priam exponencialne konvergujucim egom, do toho cudny zakon o sporte kde hrozi, ze skrachuju snad vsetky profi kluby, hokej v prdeli, futbal skoda reci, zvysok su len tak minoritne paberkujuce spolky nadsencov ziviacich svoje zaluby z vlastnych prachov... krajina vyrabovana, doslova znasilnena v priamom prenose, oligarchia si s nou robi ganbang, dialnice ziadne, zeleznice zufale, vsetky eurofondy su uz na belize ("doba kesu" podla byvaleho ministra vnutra, ktory nonstop lyzuje na kolumbijskom prasane), vychod krajiny uplne vymrety, vsetko sa trepe do bratislavy kde kolabuje doprava lebo primatori namiesto infrastruktury vsetko rozpredali developerom.... no cele zle. ALE - chod sa teraz prejst poobede a podvecer von po bratislave a zdravemu chlapovi musi vtak besniet z toho co vidi dookola. ja by som zo zakona prikazal leto cely rok !!!

Reagovat
Liquid

do Bratislavy jezdím často a opakovaně kolem sebe říkám, že tam jsou nejhezčí holky na světě, už při výstupu na hlaváku je jich tam plno a je tam dobrej kontrast, na straně na schodech jsou pochcaný bezdomovci a tak 4 metry od nich koukají na tabuly s vlakama holky kategorie VIP escort

Reagovat
Milan.B

s uruguayom treba vzdy pocitat

Reagovat
Hachim Mastour

Až na kraje obrany a zálohy špičkový tím.

Reagovat
adoxx

a za 4 roky to s nadějnými krajními obránci bude ještě lepší

Reagovat
Hachim Mastour

Federico Ricca?

Reagovat
adoxx

Může být, ale hlavně jsem myslel Saracchiho a Olazu Ale Ricca popřípadě Mathiás Oliveira taky můžou být budoucí hvězdy

Reagovat
Filipow

za 4 roky budou Cavani se Suárezem už staří.

Reagovat
adoxx

Ale bude tu Maxi Goméz s Joaquinem Ardaizem (pokud se teda chytí) a spolu s nimi bych na tento post vyjmenoval dalších několik nadějných mladíků

Reagovat
havrys99

2010 jsem jim hrozně fandil, Suarezův zákrok a Gyanovu penaltu mám dodnes před očima. V Brazílii vyletěli dost nenápadně a tady v osmifinále nejspíš Šp./Port. není vůbec nic jistýho, ale přá bych jim úspěch.

Reagovat
Artaxerxes

Jsem hodně na Vecina zvědavej, nepřišlo by mi, že by hrál nějak přesvědčivě, ale taky byl zraněnej. Teď ho maj akorát všickni rádi kvůli jednomu gólu

A určitě se těšim na Cavaniho, to je skělej hráč, pro PSG mnohem důležitější než nějakej Neymar

Reagovat
cink

muzes mi rict proc fandis iranu?

Reagovat
Artaxerxes

Zajímám se o tu zemi, kultura, dějiny a tak.

Ze bych měl nějak nasledovanej jejich fotbal, to zas ne

Reagovat
salami

Vůbec by mi nevadilo, kdyby z tyhle skupiny nepostupoval nikdo, ale když už, tak at jde aspon dal Egypt, Uruguay si to asi taky pohlida, tak aspon bude v semifinále proti komu fandit.

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez

Reagovat
adoxx

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
El Cid z City

Za to jak vyndali ghanu jim nejde nepřat, uzasnej moment sledovat ty namistrovany africany,jak se pakovali, navzdy jeden z nejkontroverznejsich momentu,kterej nejde zapomenout..jak nemam simulanta rad,tady ukazal,ze tym je pro nej vic nez on, ta radost v tunelu

Reagovat
mayday

No úžasný bylo taky sledovat, jak tam ten nechutnej simulantskej zmrd s předkusem skákal jak postiženej u lajny.

Reagovat
Josifek

Tvl a já dle úvodní fotky myslel, že přichází do kin nový Jurský park

Nicméně jako tým se Uruquay prezentuje docela fotbalově, mají pár TOP hráčů na klíčových postech a zbytek taky nejsou žádný pometla, takže bych se ani moc nedivil, kdyby toho uhráli víc než místy předimenzovaná Argentina..

Reagovat
Counter

On ale vážně za pár týdnů přichází, tohle je součást skryté marketingové kampaně

Reagovat
Josifek

No vidíš, super product placement

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Taky mě to přesně napadlo Plakát k Jurskýmu parku nebo ke Godgille.

Reagovat
Switchback

Tohle by mohl být Cavaniho turnaj

Reagovat
adoxx

Reagovat
Kepy_FCB

Uruguay je fotbal a naopak

Reagovat
Josifek

No vidíš, super product placement

Reagovat
Josifek

měla být reakce..

Reagovat
REPLIKATOR

Myslím, že tento tým uvidíme minimálně ve 3 zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

Torreira - Bentancur spolu ve středu zálohy. Do pár let nejlepší středová dvojice na světové reprezentační úrovni.

Reagovat
pajka-juve

Klidně bych bral, kdyby spolu hráli i na klubové úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby tam nebyl Zubaréz, tak je to sympatický tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta fotka sedí. Pravý herec do 6. pokračování Twilight. Může hrát mix upíra a vlkodlaka.

Reagovat
smazaný uživatel

Chiméra slávy zašlých čias,

slávne bitky zvedú zas,

Brazília im Nemezis,

semifinále a juhoafrické dé javú..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele