Představení účastníků MS 2018 - Dánsko

06.06.2018, 20:00
Profily, historie
Zatímco nadpřirozené příběhy z pera Hanse Christiana Andersena měly většinou smutný konec, jeho krajané ve fotbalových dresech mají příležitost zakončit svou pohádku vesele. Co to znamená? Základem je samozřejmě postup ze skupiny, dál se fantazii meze nekladou.

Na první pohled by to neměl být větší problém. Jasně, hlavní roli v tříaktovce o čtyřech hrdinech bude nejspíše hrát silná Francie, s výběry Austrálie i Peru by si však měl tým ze severu Evropy poradit a zajistit si cestu dál ze druhého místa.

Aby se tak skutečně stalo, musí se v Rusku rozsvítit hvězda z nejzářivějších. Andersenův skorojmenovec Eriksen patří mezi tahouny Pochettinova Tottenhamu a ještě klíčovější je jeho vliv na dánské národní mužstvo. Pokud má tým kapitána Simona Kjaera na šampionátu vyhrávat, autor 11 branek z kvalifikace a baráže musí potvrdit své nesporné kvality...

Historie


Světový šampionát v kopané je fotbalovým svátkem vždy pro celou zeměkouli, pro Dány je ovšem stále ještě svátkem obecně. I přes více než stoletou historii místního fotbalu se totiž Seveřanům podařilo na závěrečný turnaj mistrovství světa kvalifikovat teprve popáté.

Na svou první účast dokonce museli čekat až do roku 1986. Na šampionátu, jenž kompletně patřil božskému Diegu Maradonovi, přitom došli mezi nejlepších 16. Ze skupiny sice postoupili suverénně dokonce z prvního místa, když za sebou nechali i silné Západní Německo, v osmifinále však bylo nad dánské síly Španělsko v čele s nejlepším střelcem turnaje Butragueñem.

Po svém debutu se na turnaji dvaatřiceti nejlepších představili ještě čtyřikrát, přičemž nejsilnější stopu zanechali ve Francii v roce 1998. Dánové došli až do čtvrtfinále, kdy statečně vzdorovali pozdějším finalistům z Brazílie.

Když ale fotbalovou scénu zúžíme pouze na prostředí evropské, jsou dánské úspěchy hned znatelnější - vždyť v roce 1992 dokráčela tato země dokonce k překvapivému titulu. Na šampionát se přitom dostala až těsně před jeho začátkem jako náhradnice za původně postoupivší Jugoslávii.

Na tomto Euru, které si kvůli neshodám s trenérem nechal ujít hvězdný Michael Laudrup, tak Dánové parádně navázali na semifinále z roku 1984. Na postup mezi nejlepší kvarteto na jakémkoliv velkém turnaji však od památného triumfu Seveřané čekají.

Infograficky



autor: Jakub Tymčík

Cesta na šampionát


Ve své kvalifikační skupině E si v pohodě zajistili druhé místo za Polskem a o účast na turnaji museli zabojovat v baráži. Tam Kjaer a spol. dostali do cesty Iry a zatímco na domácí půdě k postupu na šampionát bezbrankovou remízou zrovna nenakročili, v Dublinu už Dánové dali jasně najevo, kdo je tady pánem.

Nebohé Irsko v odvetě smetli 5:1 a trojice gólů nese podpis koho jiného než Christiana Eriksena. Dánové po famózním představení na irské půdě mohli slavit postup na šampionát a po absenci v Brazílii před čtyřmi lety se fotbalisté z této země znovu vracejí na elitní světovou scénu.

Trenér — Åge Hareide


Když se řekne kouč dánského nároďáku, nejspíše se většině lidí stále vybaví jméno Morten Olsen. Legendární dánský trenér vedl své krajany dlouhá léta, mužstva se ujal po nepovedeném Euru 2000 a šéfem lavičky byl až do podzimu 2015, kdy se mu nepodařilo postoupit na evropský šampionát ve Francii.

Jeho nástupcem se stal právě Åge Hareide. Pro dnes 64letého kouče se přitom nejednalo o první reprezentační štaci, pět let totiž už předtím vedl norské reprezentační mužstvo. Jde totiž o občana právě této severské země.

Jiná státní příslušnost však nebyla nijak na škodu a zkušený kouč, který má na klubové úrovni v životopisu třeba i postup do základní skupiny Ligy mistrů se švédským Malmö, deklarovaný cíl postoupit na šampionát do Ruska bez větších obtíží splnil.

Tahoun týmu — Christian Eriksen (Tottenham)



zdroj: cartilagefreecaptain.sbnation.com

O tom, kdo by měl být tahounem dánského celku v Rusku, vážně nemůžou být pochyby. Eriksen je hráčem nejvyššího světového kalibru, který v Premier League už pár let dokazuje svou extratřídu. V národním týmu sice není kapitánem, neboť tato funkce náleží zkušenému stoperu Simonu Kjaerovi, co se týče herní produktivity, je však lídrem nezpochybnitelným.

Jen posuďte sami - v kvalifikaci si připsal 8 branek a 4 asistence, v barážovém dvojboji pak sestřelil Iry hattrickem v odvetě. Pokud namítnete, že problémem Dánska je, že nemá gólového útočníka, neboť Nicolai Jörgensen ani Yussuf Poulsen nejsou v národním dresu dvakrát produktivní, máte pravdu.

Zároveň je ale nutno dodat, že tuto roli v červenobílém trikotu zkrátka přebírá Eriksen. Stejně jako mnohé další role. Hareide dobře ví, jak důležitým hráčem pro něj hvězda Spurs je. Proto mu i v jinak poměrně důsledně organizovaném herním systému nechává na hřišti patřičnou volnost.

Volně se pohybuje ve středu hřiště, tu doplňuje útočníky, tu se stáhne v rámci formace 4-3-3 stáhne ke dvojici středních záložníků, kterou tvoří William Kvist a Thomas Delaney, z nichž je pochopitelně tím nejofenzivnějším.

Je skvělý na míči, se kterým umí pohotově vymýšlet. Nečekaná přihrávka, rychlá kolmice, střela z dálky nebo řešení bleskového brejku - to vše má 26letý hráč v repertoáru. Jedná se zkrátka o komplexního ofenzivního záložníka a největší pozornosti se mu od fanoušků i médií dostává zcela zaslouženě. Pokud má být ruský turnaj pro Dány úspěšný, Eriksen v něm stejně jako v kvalifikaci a baráži musí hrát klíčovou roli.

Na prahu slávy — Yussuf Poulsen (RB Lipsko)



zdroj: tv2.dk

Když loni Lipsko coby bundesligový nováček suverénním způsobem a atraktivním fotbalem dokráčelo k šokujícím druhému místu za Bayernem, většina pozornosti mířila za gólovým Timem Wernerem, šikovným Emilem Forsbergem či středopolařem Nabym Keitou. Důležitou roli pro tým Ralpha Hasenhüttla ale hrál i Yussuf Poulsen. A to i přesto, že coby útočník příliš neplnil to na první pohled nejdůležitější - nedával góly..

Rakouský stratég ale věděl, proč dnes 23letého čahouna na hřišti posílá. Ve dvoučlenném útoku Wernera skvěle doplňoval a odváděl za něj černou práci - vyhrával osobní souboje, provokoval obránce, dával hráčům soupeře pořádně zabrat. Jeho čísla tak na rozdíl od Wernera či Forsberga nesvítila vysokými hodnotami, přesto měl jeho fyzický styl hry pro Hasenhüttla velikou cenu.

V reprezentaci je to podobné - v dánském dresu nastřílel ve 27 zápasech jen 3 branky, přesto Hareide ví, proč ho na hřiště posílá v základní sestavě. Jeho role je přitom krapet odlišná od té, kterou zná z Lipska. V rozestavení 4-3-3 působí na pravé straně útoku, díky velké ofenzivní variabalitě, kterou se Dánsko pod Hareidem vyznačuje, se však často ocitne na hrotu útoku po boku Nicolaie Jörgensena, kterému je urostlý forvard velmi dobrým parťákem.

Pravděpodobná sestava a taktický profil týmu




Jak už bylo řečeno, byť je základní formací, do které zkušený kouč svůj tým na hřišti staví, rozestavení 4-3-3, nic není dogma. Vše se může měnit v závislosti na soupeři, průběhu hry i hráčích , které má šedivý kouč v danou chvíli k dispozici.

Co se ovšem mění málokdy, je osoba v bráně. Toto místo v dánské sestavě zkrátka patří Kasperu Schmeichelovi. Jednička Leicesteru je v 31letech jasnou oporou své reprezentace stejně jako kdysi jeho otec Peter. Teď ještě přivézt z Eura jako on zlato.

Místo ve středu obrany vedle kapitána Simona Kjaera zaujímá Andreas Christensen. Nasazení mladého stopera Chelsea do základní sestavy se může jevit logicky, za normálních okolností by tomu tak ovšem nebylo. Téměř celou kvalifikaci totiž po boku Kjaera odehrál jiný Andreas - Bjelland.

Christensenův jmenovec sice hraje jen za druholigový anglický Brentford, v reprezentaci však odvádí spolehlivé služby a s Kjaerem po boku jim to šlape náramně. I proto se už na podzim Hareide nechal slyšet, že pokud se Bjellandův mladší konkurent chce do základu prosadit, musí o to více zabojovat, a dokonce by to podle dánského kouče mohlo být i na jiném postu.

Bjelland se ale nakonec do kádru vůbec nedostal. Z nominace ho nakonec Hareide vyřadil z důvodu zranění, kvůli kterému stoper promarodil část druhé poloviny sezony. Prý dosud není natolik fit, aby na šampionát mohl odjet. S tím ale bek Brentfordu vůbec nesouhlasí a nechal se slyšet, že ho trenérovo rozhodnutí ohromně zklamalo. Tak či tak, Christensen si nakonec na stoperu zřejmě zahraje. O dost méně kontroverze pak nabízejí kraje obrany. Na těch pravidelně hrají Jens Stryger Larsen z Udine a Bjellandův kolega z Brentfordu Henrik Dalsgaard.

Ve středu zálohy mají svou roli William Kvist a Thomas Delaney. Zatímco zkušený středopolař z Kodaně vše spolehlivě jistí zezadu, hráč Werderu Brémy se mnohdy nerozpakuje podpořit Christiana Eriksena v ofenzivním snažení.

S borcem Tottenhamu pak vše stojí a padá - zatímco vymýšlí útočné hrozby pro obranu soupeře, nápomocni mu v tom jsou zmíněný Yussuf Poulsen, zleva Pione Sisto ze Celty Vigo a na hrotu Nicolai Jörgensen.

Jak už bylo řečeno, rozestavení 4-3-3 pak není ničím, čeho by se dánský tým nutně na hřiště držel. Díky Eriksenovým ofenzivním přednostem se z něj často stává 4-2-3-1, stejně tak se ale při přesunu mohutného Poulsena na hrot útoku může jednat o 4-2-2-2. V takovém případě tahoun týmu operuje pod vápnem se Sistem, který ve 23 letech ve španělské nejvyšší soutěži ukazuje svůj velký ofenzivní talent.

Do hry se ze známějších hráčů můžou dostat třeba Michael Krohn-Dehli, Andreas Cornelius nebo duo z Ajaxu Amsterdam Lasse Schöne - Kasper Dollberg. Zejména druhý jmenovaný pak může být v posledních minutách utkání velmi vítaným oživením. A kde je lord Bendtner? Doma.

Třicetiletého forvarda, jenž se loni na podzim dočkal nominace do národního týmu po dvou letech, na šampionát nepustí zranění. I bez něj však Dánové mohou předvést na turnaji veliké věci. Dá-li Bůh a Eriksen.

Tip redakce na umístění: osmifinále


Program zápasů - skupina C

16.06.2018
18:00
Peru
0:1
Dánsko
Saransk
21.06.2018
14:00
Dánsko
1:1
Austrálie
Samara
26.06.2018
16:00
Dánsko
0:0
Francie
Moskva

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Jonas Lössl
01.02.1989
Huddersfield Town
Frederik Rønnow
04.08.1992
Brøndby IF
Kasper Schmeichel
05.11.1986
Leicester City
Obránci
Datum nar.
Klub
Henrik Dalsgaard
27.07.1989
Brentford FC
Andreas Christensen
10.04.1996
Chelsea FC
Mathias Jørgensen
23.04.1990
Huddersfield Town
Simon Kjaer
26.03.1989
Sevilla FC
Jonas Knudsen
16.09.1992
Ipswich Town
Jens Stryger Larsen
21.02.1991
Udinese Calcio
Jannik Vestergaard
03.08.1992
Mönchengladbach
Záložníci
Datum nar.
Klub
Thomas Delaney
03.09.1991
Werder Brémy
Christian Eriksen
14.02.1992
Tottenham Hotspur
Michael Krohn-Dehli
06.06.1983
Deportivo La Coruña
William Kvist
24.02.1985
FC Kodaň
Lukas Lerager
12.07.1993
Girondins Bordeaux
Lasse Schöne
27.05.1986
AFC Ajax
Pione Sisto
04.02.1995
Celta Vigo
Útočníci
Datum nar.
Klub
Martin Braithwaite
05.06.1991
Girondins Bordeaux
Andreas Cornelius
16.03.1993
Atalanta Bergamo
Kasper Dolberg
06.10.1997
AFC Ajax
Viktor Fischer
09.06.1994
FC Kodaň
Nicolai Jørgensen
15.01.1991
Feyenoord Rotterdam
Yussuf Poulsen
15.06.1994
RB Lipsko

Autor: Jan Pikous

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2018 - Japonsko
13.06.2018, 17:55
Představení účastníků MS 2018 - Senegal
13.06.2018, 14:04
Představení účastníků MS 2018 - Kolumbie
13.06.2018, 09:15
Představení účastníků MS 2018 - Polsko
12.06.2018, 19:00
Představení účastníků MS 2018 - Anglie
12.06.2018, 15:54
Představení účastníků MS 2018 - Tunisko
12.06.2018, 10:28
Představení účastníků MS 2018 - Panama
11.06.2018, 22:46
Představení účastníků MS 2018 - Belgie
11.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Korejská republika
11.06.2018, 10:27
Představení účastníků MS 2018 - Švédsko
10.06.2018, 21:00
Představení účastníků MS 2018 - Mexiko
10.06.2018, 12:28
Představení účastníků MS 2018 - Německo
10.06.2018, 09:00
Představení účastníků MS 2018 - Srbsko
09.06.2018, 21:30
Představení účastníků MS 2018 - Švýcarsko
09.06.2018, 14:40
Představení účastníků MS 2018 - Kostarika
09.06.2018, 11:04
Představení účastníků MS 2018 - Brazílie
08.06.2018, 18:20
Představení účastníků MS 2018 - Nigérie
08.06.2018, 12:42
Představení účastníků MS 2018 - Island
08.06.2018, 09:21
Představení účastníků MS 2018 - Argentina
07.06.2018, 17:37
Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko
07.06.2018, 13:58
Představení účastníků MS 2018 - Peru
06.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Austrálie
06.06.2018, 12:11
Představení účastníků MS 2018 - Francie
06.06.2018, 07:52
Představení účastníků MS 2018 - Maroko
05.06.2018, 16:28
Představení účastníků MS 2018 - Írán
05.06.2018, 12:00
Představení účastníků MS 2018 - Španělsko
04.06.2018, 22:32
Představení účastníků MS 2018 - Portugalsko
04.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Uruguay
04.06.2018, 12:34
Představení účastníků MS 2018 - Egypt
03.06.2018, 23:52
Představení účastníků MS 2018 - Saúdská Arábie
03.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Rusko
03.06.2018, 12:00

Komentáře (148)

Přidat komentář
smazaný uživatel

asi konec ve skupině , dál pujde Francie a Peru

Reagovat
Stannis Baratheon

v nominaci chybí Bjelland

Reagovat
Stannis Baratheon

Nebo v sestavě přebývá?

Reagovat
Gedofrey

Bjelland se ale nakonec do kádru vůbec nedostal. Z nominace ho nakonec Hareide vyřadil z důvodu zranění, kvůli kterému stoper promarodil část druhé poloviny sezony. Prý dosud není natolik fit, aby na šampionát mohl odjet.

Reagovat
Stannis Baratheon

teď už to vím, ale oni ho měli v předpokládané sestavě místo Christensena.

Reagovat
paver

Příprava tedy extrémně slabá Nevěřím v jejich postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Peru je lepsi,doufam ze postoupi.

Reagovat
veikko

Normálně bych jim fakt přál, ale Peru by mi v osmifinále chybělo. Tak leda přes Frantíky, borci.

Reagovat
C-M@ster

Pro mě osobně asi nejzajímavější skupina.

Reagovat
paver

Reagovat
smazaný uživatel

Postup ze skupiny společně s Francií.

Reagovat
Kepy_FCB

Dánsko oplotí hranici s Německem....

Reagovat
Mr.Mike

Poulsen od pohled utypickej dán

jinak už se to tu asi psalo ale proč nejel Wass?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl vybrán do konečné nominace.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Gedofrey

Ten, co hrál kdysi za ETG? Tam byl parádní a chvíli byl i spojován s námi. Kde je mu konec?

Reagovat
Rudnevs

https://youtu.be/Shl3gibbFKs

Ten už má 38, už ukončil kariéru... Po Eviane potom hral ešte za Ajax a za Kodaň.

A pôvodný príspevok sa vzťahoval pravdepodobne na Yusuffa Poulsena, toho, čo hrá za Leipzig...

Reagovat
Gedofrey

Já myslel Wasse, naposledy jsem ho viděl právě v ETG.

https://www.youtube.com/watch?v=hUJouHtF-KQ

Reagovat
Rudnevs

Jasné, pardon, moja chyba...

Wass hrá inak momentálne v Španielsku za Celtu Vigo. Tí dosť obľubujú privádzať Dánov/hráčov z dánskej ligy - Lobotka, Sisto, Mor, Wass, Hjulsager, predtým Krohn-Dehli...

Reagovat
Gedofrey

Tak proto jsem o něm už neslyšel. Španělskou ligu nesleduji. Každopádně přímáky měl parádní

Reagovat
Messiáš

Wass je pořád parádní, letos pravděpodobně přestoupí ze Celty, kde je neoddiskutovatelným hráčem základní sestavy do týmu, kde se bude hrát LM. Nejpravděpodobněji vypadá Valencie.

Wass měl nejen jet, ale měl by být i v základní sestavě, ale na Marce či AS psali, že se nemusí s trenérem, jelikož mu dříve po přestupu do Španělska odmítl nominaci kvůli únavě. Tudíž i zařazení do širší nominace bylo trochu překvapivé, ale vlastně ve stylu.. Vlk se nažral a koza zůstala celá..

Reagovat
mayday

Zajímavé, o tom jsem nevěděl. Wasse jsem vždycky považoval do základu v Dánsku. Jinak by mě zajímalo, jak to berou fanoušci, když v tom je zjevně něco osobního, protože kvalitou do nominace asi patří.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Urs

OT: Jak teď na ČT Sport dávají záznam finále MS 90 Německo-Argentina, tak ten zápas řídí nějaký Listkiewicz, to je ten co působil teď u nás jako předseda komise rozhodčích?

Reagovat
Carrick

ano

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo

Reagovat
Rudnevs

Brehme

Reagovat
Urs

Hodně krutý konec pro Argentinu, ale Německo zaslouženě, přece jenom byli Němci lepší a Argentinci byli zcela neškodní. Celkově ale zápas nic moc, dost opatrný a samé nakopávané balóny co jsem teď měl možnost vidět.

Reagovat
Kixi Syhimour

Němci to měli vyhrát už v Mexiku, krásně se v Itálii pomstili.

Reagovat
Trapný diskutér

v mexiku byli němci trapný, tam neměli ve finále co dělat

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak já to mám zkreslené tím finále, když už to vypadalo, že to urvou. Argentina měla lepší soupeře, možná, že si to asi fakt zasloužili víc. Ale Ně!či fakt trapní nebyli

Reagovat
Trapný diskutér

mrkni na jejich cestu turnajem, to byla totální haluz.. ve finále konečně trochu zahráli, ale na vítězství to fakt nebylo

Reagovat
Kixi Syhimour

Jo, vím to Maroko, to byla haluz, Mexiko asi snadný nebylo, no. Ale už proti Francii to bylo relativně lepší, ve finále pak dotáhli a už to vypadalo na jejich vítězství, jenže oni si nechám dát góly z protiútoku tuším

Reagovat
Trapný diskutér

jj, Burruchaga

úplně nesmyslnej gól - německá obrana nikde, kam všichni zmizeli?

Reagovat
Trapný diskutér

jj, už chápu - pět němců stojí a čumí kolem Maradony, kterej to z první dává dopředu: protiútok 2 na 1. dobrá kokotina tohle udělat pět minut před koncem finále

Reagovat
Kixi Syhimour

fakt mašťáci

Reagovat
Bakary3

Taky jsem koukal a trochu mě to pobavilo vzhledem k dnešním komentářům, jak dřív byl fotbal o hodně lepší, nesvázanej, žádný simulanti... Na Maradonu nikdo nemá...

Přitom se hrálo hodně takticky, Kohler tam na konci zahrál smrt, penalta na Vollera docela diskutabilní, byl tam od něj jasnej úmysl si pro ní dojít... Od hráčů k rozhodčímu taky dožadování se faulů... Maradona bídnej, samý ztráty míče... Mathaus se mi líbil, ale zřejmě tam udělal penaltu...

Akorát ta dnešní masáž médií i díky rozšíření internetu je neuvěřitelná a u dnešních hráčů se hodnotí každý uprdnutí, jsou víc na očích při více zápasech, jsou zatížený mnohem větším množstvím vlivů a tím pádem je pravděpodobnější nějakej jejich výbuch, ať už herní, nebo chováním..

No prostě, nemám až tak pocit, jak byl dřív fotbal romantickej a dnes je to žumpa o penězích.

Co se mi líbilo, to zas jo, nebyly tam zástupy navoněnejch metroušů, ikdyž na tu dobu třeba taky jo.. Alespoň nebyla ještě moda tetování...

Reagovat
mayday

Já jsem to sledoval zběžně s jinými činnostmi a to bylo hrozný finále Asi určitě nejslabší v historii. Němci v klidu balón dozadu gólmanovi z půlky, ten počká, pak si to chytne v klidu, hodí jinam a znova...

Reagovat
Kixi Syhimour

No, ale pak jako mistři vypadnout už ve čtvrtfinále s Bulharskem

Reagovat
Rudnevs

Franzovi vtedy po WM 1990 tie prognózy o neporaziteľnosti moc nevyšli, no... Bulharsko bolo ale prekvapením turnaja, nakoniec skončili štvrtí.

Každopádne teraz je šanca to napraviť a titul obhájiť! 1954, 1974, 1990, 2014, 2018...

Reagovat
Kixi Syhimour

Snad

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale ten tým se mi zdá slabší než ESP, FRA, BRA.... Nevím, no. Navíc poslední 2 obhájci se pakovali už ve skupinách. Podle mě to bude tak semifinále/čtvrtfinále....

Reagovat
Rudnevs

Tak tá bilancia posledných dvoch obhájcov je síce strašiak, ale v praxi to pre Nemecko nemusí nič znamenať... Nevidím v tom nejaku “nevýhodu” Nemecka oproti ostatným tímom.

Priznám sa, že tie spomínané reprezentácie som poriadne hrať ani nevidel, ale čo sa týka kvality kádra, tak sú podľa mňa tak na porovnateľnej úrovni...

Tá prehra s Rakúskom mi trochu robí starosti, ale ono sa to do WM ešte doladí... Ostatne, i by som sa čudoval, keby to tento pán nezvládol - https://youtu.be/p5YBzdiqSSQ

Reagovat
Kixi Syhimour

Asi jo, ale hlavně u Španělů se nepředpokládal takový výbuch, stejně jako teďka u Němců. Trochu mi dělá starosti forma před MS, Oezil nic moc, Neuer teprve začal, stopeři hráli na konci dosti laxně.... Ten tým ani nemá takovou motivaci jako FRA, BRA. Je to sakra zkušený tým, ale už na ME jsem neviděl ten hlad jako na MS2014. Tam hráli vcelku špatně, vydřené vítězství nad Ukrajinou, remíza s Polskem, penalty proti Itálii, jenom vy jste to odnesli. Naopak Francouzi na ME to byla jízda, jednoznačně ten titul chtěli. Brazílie se chce pomstit ve velkém stylu. Nedivil bych se kdyby se Löw pakoval i se svou družinou domů už po zmiňovaném čtvrtfinále. A poslední kdo obhájil byla Brazílie před půl stoletím

Reagovat
Rudnevs

Tak zasa žiaden tím nehrá úplne suverénne... Francúzsko som vtedy na EM 2016 zas tak nesledoval, ale trebárs v prvom zápase, tuším proti Rumunsku, to taktiež bolo vydreté víťazstvo. To isté i Nemecko na WM 2014, tam taktiež neboli suverénni, v skupine remízovali s Ghanou a proti Alžirsku to bolo vydreté víťazstvo. Mertesacker sa vtedy čertil, keď ich novinári kritizovali, vravel že na WM predsa nehrajú karnevalové súbory... A ako možno i najlepší príklad poslúži Portugalsko, ktoré to pred dvoma rokmi celé vyhralo, tam mali veľa remíz, snáď všetky výhry vydreté a celkovo mali značnú dávku šťastia.

Nemecku sa podľa mňa pred dvoma rokmi nevyplatila stávka na falošné deviatky a povolanie iba jedného použiteľného klasického útočníka (Gomez), ktorý sa zranil... Nebyť Gomezovho zranenia, tak cez Francúzsko možno i prejdu.

Neuer zachytal proti Rakúsku dosť solídne... A celkovo tá forma a zohranosť, to sa ešte doladí.

Nuž, som proste optimista - Deutschland!!!

Reagovat
Kixi Syhimour

To vídím, že jdi optimista

To co jsi napsal je nepochybně pravda, ale dost se obávám, že ten šampionát nezvládnou. Nu což nezbývá než doufat

Reagovat
Pablos

Moc to teda nezvládl bych řekl

Reagovat
Urs

No tohle písknout v závěru zápasu mistrovství světa...

Reagovat
Thelvin

Eriksen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Marshall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný úkaz talentů a dříčů. Liga možná horší jak naše, koeficientově určitě a hráči talentovaní. Hodně hrajou v Ajaxu a z něho pak jdou pryč. No, jo. Kdyby naši komedianti v druhý lize i v první makali a běhali 90 minut, tak si jich jistě nějaký skaut všimne a jdou taky. Moc bych Dánům úspěch přál. Ti naši tupečci by se pak mohli chytnout za rypák.

Reagovat
David143

Nevím jak vám, ale Dani jsou mi opravdu nesympaticti. Hlavně Poulsen.. doufám ze na jejich úkor postoupí Peru

Reagovat
Rudnevs

Jeden z tímov, ktorým budem priať...

Reagovat
Mates_Matesović

Sympaťáci, budu fandit.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Xaviercreus

Rychlá korekce Christensen za Bjellanda, respekt

Reagovat
smazaný uživatel

Eriksen. Nástupca Laudrupa.

Reagovat
lajka30

Wass

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Pablos

Co ten Dolberg a letošní sezóna vůbec ? Potvrzuje svůj potenciál ?

Reagovat
El-Pistolero-68

5 golu jenom, tak asi moc ne...

Reagovat
smazaný uživatel

schick dal jenom 3 a taky se z neho porad muze kazdej pojebat..

Reagovat
Baronne

Včera sem se málem pojebal, když nedal tu tutovku no

Reagovat
ladyboy arsenal

Dolberg je dřevo a Ajax se může dnes akorát drbat na hlavě, že ho nestrelili, když se za něj dostávali nabídky kolem 40M

Reagovat
Spasitel

Najslabšia skupina bez Lorda postupia Frantici a Peru.

Reagovat
Pablos

jinak ten výsledek Jordánsko - Dánsko 3:2 ... mě celkem zarazil, to asi měli taky celkem príma den

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl tam snad jedinej hráč z týhle nominace. Věsměs výběr z domácí ligy.

Reagovat
Pablos

Oka to beru, ale to nijak moc nemění na tom, že to moc príma den pro Dány nebyl... však Jordánsko není snad ani v první stovce.

Reagovat
mayday

Já bych jen tak bez dívačky řekl, že jsou ve stovce. Nedávno na nějakým mistrovství Asie měli celkem solidní tým, ale možná si to s někým pletu.

Reagovat
Pablos

Tak jsem se mrknul 2x se dostali v MS Asie do čtvrtfinále v roce 2004 a 2011, byly to zároveň jediné účasti. A k listopadu 2017 byli 107. v žebříčku FIFA

Reagovat
mayday

Aha. Tak to byl asi ten rok 2011, vím, že se jim něco povedlo.

Reagovat
Pablos

Jinak já MS Asie vůbec nesleduji... trošku mě zarazily ty letopočty 2004 a 2011 ...jednou sudej, jednou lichej. Jak to tam mají vůbec, nevíš ?

Reagovat
mayday

Ani já to nesleduju, max výsledky. Ale to Jordánsko jsem prostě nějak někdy zaregistroval S těmi termíny to ale náhodou vím, šampionát se koná po čtyřech letech a tehdy to dali místo 2008 na 2007, aby se to nekrylo s olympiádou v Pekingu, od té doby jedou v lichých letech po čtyřech.

Reagovat
Pablos

Dík ..jsem zas o něco ,,chytřejší"

Reagovat
mayday

Za málo, o moc víc už o asijským fotbalu totiž nevím

Reagovat
stas87

Dost im budem priat, hlavne kvoki Delaneymu a aj Jannikovi. Je tam niekolko hracov co posobili v BL, tak aj z tohto pohladu su pre mna zaujimavi.

Rönnow by mal patrit SGE. Uz som to niekde cital, ze prestupil.

Reagovat
Rudnevs

Jj, Rönnow šiel do Frankfurtu za 2,8 mio. €, dokonca tu o tom bola i debata, vtedy sa to zvrtlo na celkom zaujímavú diskusiu o dánskom futbale... Ale v tých nomináciách sa zvyknú pri hráčoch uvádzať asi tie kluby, za ktoré hrali uplynulú sezónu, čiže je to správne.

Inak súhlas, taktiež im budem priať, jednak kvôli tým hráčom z BL a druhak kvôli tomu, že i tá krajina sama o sebe je celkom zaujímavá...

Reagovat
stas87

Chcel som ho viac ako Pavlenku. Tak som zvedavy, ci ho dokaze vo svojej premierovej sezone prekonat.

Je celkom mozne, ze Baumann zasa podpise hraca zo severu. Mame mat zaujem o mladika z DIF. Je to RV a mohol by vytvorit tlak na Gebreho. A odist by mal Gondorf. Nikdy som ho nemal rad a nevadi mi, ze ide prec.

Reagovat
Rudnevs

Tá “severská” cesta Werderu od príchodu Baumanna sa mi páči... Možno si to už čítal, ale na TM je v diskusii nejaky nemecký fanúšik Djurgardensu, a ten ho opísal tak, že je rýchly, dobrý do ofenzívy, má dobrú techinku, ale smerom dozadu má problém s pozičnou hrou.

Gondorfa asi moc nemusíš kvôli darmstadtskej minulosti a faulu na Fritza, čo?

Odísť by inak mohol i Eilers, ktorý by sa podľa jeho agenta mohol vrátiť do Dynama... To by bolo celkom fajn, Werder bol pre neho asi fakt až príliš a i vinou zranení nakoniec za tie dva roky neodohral za áčko ani jeden súťažný zápas. Dynamo naopak po odchode Kutschkeho poriadneho útočníka stále hľadá. Tí inak zrovna dnes priviedli i Eberta, včera nejakeho Dumica z Utrechtu, plus plánujú opäť zaloviť v Rakúsku - kontrétne v Mattersburgu.

Reagovat
stas87

Nn, nebol cas citat dnes forum na TM. Podobne sa profiloval aj Gebre ked prichadzal z Liberca. Paci sa mi, ze skusenost predstavuje Augustinsson a Gebre ale nahradnici by boli Friedl a Felix. Ak teda podpise zmluvu a dohodneme sa s Djurgardenom.

Za mna je to len nahradnik a nie hrac zakladu. Jeho minuty mohol dostat Eggestein. Zmluvu nebude mat nizku a kvalitu na Startelf skratka nema. No, obe veci mu u mna prilis sympatii neziskali.

Reagovat
stas87

Eilers mal smolu na zranenia. Nikdy nevydrzal dlhsie fit tak, aby mal natrenovane a dostal sa do nominacie na zapas. Ja myslim, ze oba kluby sa dohodnu a on sa vrati. Ebert moze mat rovnaku rolu aku ma Tiffert vo Wismute. Su to dobre posily podla mna.

Kedze sledujes Tipico BL, co mi mozes napisat o Maresicovi zo Sturmu? Toho by som rad videl v SVW casom.

Reagovat
Rudnevs

O Maresicovi ti toho moc nepoviem, nejake plusy a mínusy určite nie, sledujem skôr len zostrihy, zápas tak párkrát do mesiaca... A keď už som videl nejaky zápas Sturmu, tak som mal šťastie na zápasy proti rôznym St. Pöltenom (tí mali mimochodom šialenú obranu, to by sa mohlo vysielať na Silvestra, tí musia ďakovať za tie reformy, že ostávajú v lige) a podobným tímom, kde sa predviedla skôr ofenzíva. Ale všeobecne je okolo neho v Rakúsku teraz solídny “Hype” a spolu s Caleta-Carom zo Salzburgu je považovaný za najlepšieho stopéra ligy.

Sturmu sa to teraz dosť rozpadá, ešte je len začiatok prestupového obdobia a už sú isté odchody hráčov ako Schoissengeyr, Potzmann, Jeggo, Edomwonyi (ten tam iba hosťoval) a Röcher (ten je jediný z vypísaných, za ktorého dostanú peniaze, ide za 1 mio. € do Ingolstadtu). Maresic ale naopak skoro až prekvapivo predlžil zmluvu a ostáva.

Ebert sa po odchode z Herthy nikde poriadne nechytil a tak ho skúsi Dynamo... On má inak vlastne stále len 31, to zasa ešte nemá toľko, čo Tiffert - ten bol v uplynulej sezóne starší než tréner i asistent trénera a tak fungoval ako taká predlžená ruka trénerov na ihrisku. Inak ďaľší tréner Aue by mal byť taktiež Tiffertov vrstevník - chcú nejakeho Kwasnioka, čo práve prešiel trénerskou akadémiou.

Reagovat
stas87

Maresic je len moj tajny tip. Pochybujem ze by z Werderu vobec prisla ponuka. Je mozne, ze Salzburg preda Caletu-Cara a kupi Maresica. Necudoval by som sa tomu. Tak je normalne, ze po uspesnej sezone sa to Sturmu rozpadne. Tieto kluby musi predavat aby prezili. Rad spominam na tim Rapidu, ked vyradili Ajax a hrali nadherny futbal. Kainz uz v BL je a teraz v Nemecku bude aj Schaub.

Aue uz rata s odchodom Drewsa?

Reagovat
Rudnevs

Jj, je to žial tak... A možno ani nie tak kvôli tomu, že tie kluby potrebujú peniaze, ale i kvôli tomu, že pre tých fakt dobrých hráčov slúži rakúska liga skôr len ako odrazový mostík. Dôležitých hráčov musí predávať i bohatý Salzburg - za posledné roky Laimer, Keita, Soriano, Upamecano, Hinteregger, Mane (ten si odchod vytrucoval tým, že neprišiel na tréning ani na dôležitý zápas) a ďalší. Tí však majú dosť kvalitný skauting a akadémiu, čiže tých hráčov dokážu vždy zaujímavo nahradiť a v posledných rokoch ani nepotrebujú peniaze od Red Bullu na prestupy (hoci bez ních by samozrejme nebola ani tá akadémia ani nič a kto vie, kde by bola Austria Salzburg, keby nebola odkúpená).

Rapid mal vtedy dobrý tím, tých mám tiež celkom rád... Silný boli ešte i pár rokov predtým, keď dali trebárs Salzburgu sedmičku a v útoku tam mali Hoffera s Maierhoferom. Teraz boli obaja Viedeňáci troška v útlme, ale obaja na novú sezónu posilujú dosť zaujímavo, Austria hrá navyše od novej sezóny na vlastnom štadióne.

Drews už je preč, pár dní po tej baráži s KSC rezignoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti líbí na Dánsku?

Reagovat
Rudnevs

Sú mi proste sympatické tie severské krajiny. A čo som pozeral, tak je tam dobrá životná úroveň, najnižšia nezmestnanosť v Európe, údajne najšťastnejší ľudia, dosť sa tam dbá na dodržiavanie predpisov a podobne... Každopádne to môžu byť kľudne i nič neznamenajúce štatistiky, osobnú skúsenosť nemám, čiže s tebou sa v tomto fakt nemôžem rovnať a preto sa radšej nechcem púšťať do sporu.

Prečo ti teda príde divné, že mi je Dánsko sympatické? Čo sa ti tam nepáči?

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas s vysokou životní úrovní, rozhodně ne nejnižší nezaměstnaností v EU, Dánsko má kolem 5,2%, myslím, že v tuhle vede ČR 2,4 (Január, zdroj Statista.com), souhlas s tím, že Dánové opravdu dbají na předpisy, tj. i třeba ve 2 ráno ti člověk stojí na křižovatce na přechodu na červenou (samozřejmě ne všichni). Nejšťastnější národ, to je dle mého na zváženou. Letos to vyhrálo Finsko (Dánsko třetí), ale kdykoliv se zeptáš jakéhokoliv Dána, málokterý ti řekne, že je opravdu šťastný, spíš si myslím, že je to z velké části marketing, ostatně i jako s nejnižší pracovní dobou, kterou promují kolem 33-34/w, v realitě je to 40/w. Myslím, že velký trade-off je v tom systému, který funguje skvěle, přihlédne-li člověk k té mentalitě. Zkrátka rovnost je pro Dány důležitá a je to cítit všude. Ne v úplně těch ryze "dánských" oblastech, kde bohužel žiju , ale i zde se to lepší a berou ty internationals více a více. Kodaň, Aarhus, Odense, případně pohraničí nemají problém.

Nepřijde mi to divné, sám jsem měl Dánsko dost v oblibě, předtím, než jsem v něm žil, spíš mě zajímalo, jaké motivy jsi měl ty . Ty žiješ někde venku?

Reagovat
Rudnevs

Nie, zatiaľ žijem v Bratislave (plus poslednou dobou som dosť často v pohraničnom Rakúsku), ale do budúcna som tej myšlienke bývania v zahraničí otvorený, dosť ma to láka...

Díky za presné informácie. To, čo som písal hore, boli informácie z nejakych slovenských stránok a navyše už asi pár rokov staré. Každopádne ten príklad s tými semafórmi tam bol tuším taktiež.

A dosť mi je sympatická inak i dánska futbalová Alka Superliga, snažím sa sledovať zostrihy, prestupy a celkové dianie... A od budúcej sezóny by som si rád občas pustil i zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde by tě to lákalo? Německo?

Pokud to byly nějaké agentury, které mají na starost dostávat studenty do Dánska a dalších zemí, tak ty víceméně jen kopírují tu líbivou "pravdu" Neboj, já žil v té samé představě.

Tak tady myslím, že máš rozhodně navrch, já ten fotbal tolik čas sledovat neměl, zato hraji za lokální klub, což je taky zajímavá zkušenost. Ten fotbal je dost odlišný, ostatně jako v prvních ligách. ČR/SR je dost takticky provázané, kdežto zde se jede na plný plyn, ale tolik se u toho nepřemýšlí

Reagovat
Rudnevs

Tak tých krajín je asi viac, ale keby som sa mal rozhodnúť, tak Nemecko... To je moja vysnívaná krajina!

Nebola to agentúra, to som niekde našiel nejaky normálny článok o živote v Dánsku.

Mňa k tej Alka Superlige dosť priviedol Zorniger so svojou nemeckou ekipou a útočným futbalom a taktiež Midtjylland a ten ich netradičný prístup k futbalu... A celkom môžem i FC Kodaň. Každopádne som si asi istý, že keby som to sledoval podrobnejšie, tak by som si asi obľúbil nejake slabšie kluby a ten vrch tabuľky by som asi zas tak nemusel (najmä teda asi FCK).

Reagovat
smazaný uživatel

Super, díky za vysvětlení.

Reagovat
ladyboy arsenal

Dánsko zní jako sen, ale moc nadsenej teda nejseš dle toho co píšeš. Velká očekávání versus odlišná realita? Co sem doposud potkal Dány, tak bez výjimky super lidi, pohodovi a s nadhledem, ale možná jsem měl jen štěstí. Velkej rozdíl v mentalitě mezi velkými městy a venkovem, kde žiješ? Dánštinu si uměl ještě než si tam odjel anebo se učíš "za běhu"? Předpokládám, že s angličtinou se vystačit nedá, i když ji všichni ovládají. Kdybys utrousil pár vět budu rád, uvažuju, že bych se tam časem přemístil

Reagovat
smazaný uživatel

Nenech se vyvést z omylu, Dánsko miluju a chci tu zůstat (i když teď "musím odjet" na stáž). Spíš bych jen mírnil ty informace, které ty internet poskytuje, nebo nedej bože, jako v mém případě, agentura.

Souhlas, Dánové jsou skvělý, je to opravdu naprosto diametrálně odlišná mentalita. Jsou dost easygoing a možná i dost pohodlný, ale ostatně na tom mají i postavený systém. Kdybych ti měl vypíchnout 5 věcí na Dánsku, které opravdu zbožňuji, tak je tohle tam určitě patří. Dál bych řekl ta rovnost a respektování cizího soukromí. K čemuž se váže i to respektování jeden druhého, je jedno jestli jsi popelář nebo kydáš hnůj, furt přispíváš do společnosti do jejího well-being. Dál asi i otevřenost. I když určitě záleží. Já jsem v Aalborg, kde si na ty internationals stále ještě zvykají, v těch ostatních městech to není takový problém, je to pro ně minimálně běžnější praxí.

Ha ha, dánština, to je kapitola sama pro sebe. Úplně jsem se na ní vyprdnul, zkrátka proto, že jsem věděl, že tu teď nebudu tak dlouho a prioritou pro mě byli jiné aktivity, škoda. Takže spíše za běhu a takové ty běžné fráze, které se naučíš v opilosti anebo které můžeš použít pouze v opilosti. Na druhou stranu jsem randil s dvěma Dánkami, což je taky zajímavá zkušenost . Jinak Dány mám fakt moc rád, chvilku to trvalo, než jsem si tu udělal kamarády, ale teď už se internationals spíš vyhýbám, ČR/SK primárně, i když jich mám hodně ve škole. Na druhou stranu my občas chybí ten humor, takže furt jsem tu za ně občas rád.

S angličtinou to záleží. Ve větších městech bez problému, v těch menších (rozuměj Aalborg a méně) může být problém, alespoň tohle slýchám od lidí z těch měst, kdy mají opravdu problém najít nějakou práci, zato, když se učí dánsky, jde jim to rychleji, protože tam není tolik internationals. Já dělám za barem (student job), a k tomu dostávám od státu stipendium, takže v podstatě vydělávam jako student slušné peníze. Shrnul bych to tak, že čím víc umíš, tím snazší je si najít práci. IT je bez problému, pokud nemáš moc zkušeností, tak počítej s prací ve službách. A dost záleží i od té úrovně té angličtiny. Mám spoustu spolužáků, kteří jsou tu mnohem déle, umí docela slušně dánsky, ale stejně mají horší práce, protože ani dánština ani angličtina nejsou na dostatečně vysoké úrovni.

Pokud chceš jít do školy, šel bych buď do Aarhus nebo Kodaně. Není vůbec složité najít si tam práci jako student, v Odense mám z těch studijních měst asi nejméně kamarádů, tak nevím. Na full time, to bych šel asi jen do Kodaně, ale zase záleží, co je tvůj obor specializace.

Snad pomohlo

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že si možná trochu protiřečím s tím vyhýbáním se krajánkům a braťia , ale sem chodím rád

Reagovat
ladyboy arsenal

Právě na to, co "se píše a říká", seru z vysoka, není nad osobní zkušenost jakou máš ty, proto sem se zeptal.

Já myslel, že seš někde na venkově a ne v Aalborgu, vždyť to je 4. (?) největší město.

Právě ten respekt nezávisle na tom, jestli ses dělník nebo vědec, se mně líbí a setkal jsem se s ním v celé Skandinávii. IMHO to je důvod, proč je jejich společnost tak vyspělá a nekonfliktní zároveň. Každej kravatak si je přirozené vědom, že když nebudou existovat lidí, kteří budou ochotni dělat treba popeláře, tak i jejich životní úroveň rapidně klesne a jejich bohatství jim bude k hovnu, když by se museli prodírat odpadkama na každým kroku. Pravej opak toho jak to chodí u nás. Já sem ten disrespekt už dávno vzdal a žiju v Anglii, což je fajn posun, ale určitě vím, že se tady nechci usadit do konce života, proto uvažuju kam dál. Finsko krz jazyk mně přijde nereálný, tak to vidím na něco z trojice Dánsko/Švédsko/Norsko. Práce v mém oboru je zda se všude, takže to bude o tom se naučit jazyk, což netuším, jestli jako samouk je možný. Němčina tak třeba jde, ale Dánština nevím nevím.

Že chodíš na EF a přitom se vyhybas Čechům se vůbec nevylučuje, mám to úplně stejně já se jim ani vyhýbat nemusím, žiju na maloměstě, kde žádní cz/sk nejsou, dokonce ani o Polakach nevím. V práci su jen s místními a úplně mně to vyhovuje. Fakt je, že zrovna britskej humor je podobnej tomu našemu, takže o srandu je postarany.

Každopádně díky za info a ať se daří!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak to bude, má kolem 120k ubyvatel.

S tou nekonfliknostní bych i souhlasil, na druhou stranu tu máš i války gangů, kde se vyloženě zabíjejí lidé, což u nás není (alespoň si toho nejsem vědom), ale stejně jak války gangů, tak i kriminalita se v drtivé většině váže k přistěhovalcům či secondos (potomci přistěhovalců), který zkrátka nezapadají.

Žil jsem ve Skotsku, takže ti asi dokážu porozumět, i když Skotsko je zase trochu jiná krajina než Anglie. Kde přesně žiješ?

Co se jazyka týče, tak online si to absolutně nedovedu představit, protože to, co ti vyjede Google je prostě diametrálně odlišný oproti reálu + třeba Dánsko má šíleně moc akcentů, kdy konkrétně lidem v Aalborgu už relativně rozumím, nebo alespoň odhadnu o čem je řeč (mám nějaký základy němčiny, ke které je to alespoň v psané podobě relativně blízko, a v té mluvené v podstatě též, jen měkčí výslovnost a desetkrát protočený jazyk s bramborou v puse, jinak to samé ).

O Norsku toho tolik nepovím, jen, že je drahý chlast, proto chlastají v DK ve Švédsku jsem byl jen krátce, takže by to též nebylo úplně reprezentativní. V obou případech, jestli máš rád přírodu, tak Norsko i Švédsko jsou lepší volby.

Ať se daří!

Reagovat
Posledni Kovboj

v CR lidi nestojej na cerveny na prechodu ve dve rano? Vsak v tu dobu je vsude tuna policajtu

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, z jakého města jsi, ale já se s tímhle naprosto nikdy nesetkal. Zas abych Dány jen nevychvaloval, tak 2 týdny zpět byl v Aalborg karneval (největší v severní Evropě), cca 80 000 lidí tenhle rok. Město se během dopoledne probudilo ve veřejnou skládku, neuvěřitelnej bordel.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se na Delaneyho těším

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Svine. Este predtym ako Kohfeldt pidpisal novu zmluvu, tak ste sa okolo neho zacali zaujimat. Pridaj si k tomu nezmyselny faul na polke od Sokratisa na Bartelsa a necuduj sa, ze Dortmund nemam vobec rad.

Reagovat
smazaný uživatel

Sokratise už ani já nemůžu vystát. Snad ho tomu Arsenalu fakt střelíme.

Btw. myslíš, že Delaney na to má?

Reagovat
stas87

Hraca jeho typu aktualne v time nemate. On ta neohuri fantastickou technikou ci pumelicou z dialky. Ale ma skvely vyskok, takze je nebezpecny hlavickar. Je to celkom fyzicky typ hraca, takze suboje mu nerobi problem a rozdat ranu tiez. Taky Weigl je oproti nemu slabucky ako caj. Po Maxim je ro nejbehavejsi zaloznik SVW, takze ziadny chodec a nehra ani alibisticky tak, ze sa mu neda prihrat pretoze sa neschova medzi superov. Kupujete ho v idealnom veku a za Kodan si zahral CL. Ja myslim, ze sa u vas presadi a nebude to vyhodenych 20 milionov.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

to je ten kůň stříbrný

Reagovat
C-M@ster

Kromě fantasy, co bude snad brzo zveřejněná, je na stránce fify i nějaká tipovačka, kde naházíte pořadí ve skupině, celkovýho vítěze a kdo ví, co dalšího

https://bracketchallenge.fifa.com/bracket/prediction

Budete to taky hrát?

Reagovat
C-M@ster

Pak je tam ještě tipovačka na všechny výsledky...

Reagovat
C-M@ster

A nějaký sbírání samolepek online nebo co?

http://www.fifa.com/worldcup/fan-zone/

Zahrneš, Countere, do svýho článku o fantasy (pokud nějakej bude) i tyhle věci?

Reagovat
Free_player

klidně, když tak dej vědět když bude víc lidí

Reagovat
C-M@ster

No, já doufám, že se spustí fanta (ještě není ready), pak Counter napíše článek (kdyžtak zkopíruje ty předcházející úvodní) a tam se bude nějak víc řešit tady toto všechno...

Reagovat
smazaný uživatel

nech to skladam ako skladam, furt mi z toho vylezu ako prvi nemci))))

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

no fuj

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to nějak naklikám, ale fanta je fanta.

Reagovat
Spalovač šancí

Mně vyšlo finále Nigérie vs Korea

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

anglie-argentina to jsem.necekal

Reagovat
smazaný uživatel

Finále Francie - Argentina

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Tommy the Gunner

Finale Brazilie vs Spanelsko

Vitez Brazilie

Reagovat
Free_player

Nevím co od nich čekat snad má Eriksen formu .... buďto překvapí nebo to neskutečně podělají

Reagovat
Free_player

někdo někde psal, že by tu fantu měli spustit 7.6. - dnes

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Liquid

tým takovej zprasenej, Poulsen poslední zápasy za Lipsko vůbec nehrál, tu je v základní sestavě, Christensen na jaře příšernej v Chelsea, jediný nadprůměrný hráč Eriksen, ostatně i on jim vystřílel postup jinak ten tým může být rád, že se vůbec na MS dostal, nahrát by jim mohlo klimaticky blízké Rusko i případná větší podpora Dánů než Peruánců, ale přípravné zápasy katastrofa, nedávají góly, prohra se slabými Jordánci, horko těžko porazili Panamu 1:0 - nejslabšího účastníka MS, mají kvalitního trenéra, ale kádr o dost slabší než v době Laudrupů, Peru by mělo jít dál, Dánové budou mít zřejmě problémy i porazit Austrálii

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju, že jsi viděl jediný zápas..

Reagovat
Liquid

viděl jsem baráž oba zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám dalších otázek

Reagovat
Liquid

tak aby ses smál i po skupině dacane ostravskej

Reagovat
Zark

nefandil jsi chelsea, nebo se mi s někým pleteš

Reagovat
ladyboy arsenal

Danove maj dobře vyvážený tým, postup ze skupiny by měli dát

Reagovat
Elliasson

No nevím. V té přípravě moc ty výsledky nemají a Peru s Francií působí celkem silným dojmem. Kvůli Eriksenovi bych postup Dánům hodně přál. Ale... Jsem spíše skeptičtější.

Reagovat
ladyboy arsenal

No tu přípravu mají pravda přesně opačnou oproti Peru, ale to nic nemusí znamenat, každopádně i tahle skupina bude pěkně zamotaná a zásadní imho bude, kdo ztratí s Austrálii

Reagovat
Liquid

Reagovat
jenage

Bez Lorda bez šance.

Reagovat
chavi.27

No Bendtner no party ....

Reagovat
Fakt

Tip :

1.Francie 7b

2.Peru 7b

3.Austrálie 1b

4.Dansko 1b

Reagovat
langosh

Teda moc je neznám, ale bilance z posledních pěti zápasů dvakrát 1:0 a dvakrát 0:0 FDF forever

Reagovat
Jeňa

Lasse Schöne

Jeden z nejnedocenějších fotbalistů současnosti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele