Představení účastníků MS 2018 - Belgie

11.06.2018, 16:00
Profily, historie
Už třetí šampionát v řadě budou řazeni do širšího okruhu favoritů, minimálně čtvrtfinále se považuje za samozřejmost. Nicméně napodobení výsledku z posledního MS i Eura by už bylo tentokrát asi vážně považováno za obrovské zklamání. Nevytěžit z téhle báječné generace kolem Hazarda a dalších víc než je účast mezi nejlepší osmičkou? To by byl neúspěch. I proto fanoušci v Belgii doufají, že letos přijde konečně toužebně očekávaný Rok ďábla.

Mezi ty úplně největší favority Belgie ale přesto nepatří. I přesto, že většina hráčů hraje prim v předních evropských klubech, dle mnohých fanoušků i expertů mužstvo nehraje týmově, nedrží při sobě jak má a chybí mu vítězná mentalita.

S velkým nadšením veřejnost nekvitovala ani angažování Roberta Martíneze, který na postu kouče nahradil neúspěšného a takticky nepříliš zdatného Marka Wilmotse. Teď má španělský stratég příležitost kritiky překvapit a dovést asi nejlepší belgickou generaci všech dob k tomu, na co fanoušci zatím marně čekají - k cennému kovu ze světového šampionátu.

Historie


Největším dosavadním úspěchem belgické reprezentace na světových šampionátech je čtvrté místo, které Rudí ďáblové uhráli na MS 1986 v Mexiku. Hned na druhé pozici pak je čtvrtfinálová účast z posledního šampionátu v Brazílii, podobný výsledek by ale tentokrát byl asi považován už opravdu za zklamání. Z 21 světových šampionátů, které se dosud odehrály, se Belgičané představili na dvanácti. Hned šestkrát z toho ale skončili hned ve skupině, případně v první fázi turnaje, což platilo pro první tři turnaje šampionátu.

Co se týče evropských mistrovství, je bilance belgických fotbalistů o něco úspěšnější. Z Eura mají Belgičané cenný kov, konkrétně z turnaje 1972, kdy před domácím publikem došel tým složený čistě z hráčů jen belgické ligy ke třetí místu. Druhé evropské mistrovství, které dostali Belgičané na starost coby pořadatelé, už tak slavně pro domácí celek neskončilo - v roce 2000 organizoval Belgie šampionát spolu s Nizozemskem a na rozdíl od něj skončila už ve skupině, když byly nad síly Rudých ďáblů Itálie a Turecko.

Infograficky



autor: Jakub Tymčík

Cesta na šampionát


Ve své kvalifikační skupině byla Belgie favoritem, což také beze zbytku potvrdila. Během 10 duelů poztrácela pouhé dva body (domácí remíza s Řeckem) a suverénně si došla pro přímý postup z prvního místa, s luxusním devítibodovým náskokem právě na Řeky.

Nutno říci, že ji los nadělil poměrně snadné soupeře - kromě Řecka se Martínezovi svěřenci museli popasovat s Bosnou a Hercegovinou, Estonskem, Kyprem a Gibraltarem. Alespoň si tak s chutí zastříleli a nadělili svým protivníkům občas pořádné debakly - třeba Estonci odjeli z Bruselu po fiasku 1:8, nebohý Gibraltar dostal v Lutychu dokonce ještě o branku více a žádnou nevstřelil.

Takto lehká kvalifikační skupina znamenala pro Belgii v podstatě jistou vstupenku na šampionát, zároveň ale platí, že Ďábly během přípravy na turnaj nikdo pořádně neprověřil.

Trenér — Roberto Martínez


Každý národní tým má nějakou Achillovu patu. Skvěle sehranou obranu, ale impotentního útočníka. Produktivní ofenzivu, nebo naopak zadní řadu děravou jak ementálský sýr. Fantastický střed pole, ale chybujícího gólmana.

Belgičané ničím z toho netrpí. Mají velmi dobrého gólmana (a další kvalitní alternativy v záloze), spolehlivé stopery, kreativní ofenzivní hráče i velký výběr mezi útočníky. Bolavé místo této ambiciózní reprezentace je jinde. Na postu trenéra.

Reprezentace Rudých ďáblů zažívá svůj zlatý věk - stejně jako my jsme si užívali zlatou generaci v éře ME 2004, posledních pár roků si svá zlatá léta užívají Belgičané. Zatím z nich ale nevytěžili tolik, kolik by si vzhledem k hvězdami nabitému týmu, který je tvořen oporami největších evropských mužstev, určitě přáli.

Konec ve čtvrtfinále MS 2014 a vypadnutí ve stejné fázi turnaje o dva roky později na ME od Walesu, to rozhodně nejsou výsledky, které by si fanoušci od Hazarda a spol. představovali. Faktem je, že Belgičané ani na jednom z turnajů nepředváděli dechberoucí fotbal, což šlo na vrub především trenéra Marca Wilmotse.

Bývalý hráč se jako trenér národního mužstva neosvědčil a jeho taktická nevyzrálost se na hřišti projevovala téměř v každém zápase. Člověka hned napadne třeba úvodní duel Eura 2016 proti Itálii, kdy si nabitý belgický tým Antonio Conte namazal na chleba a z belgického pohledu se fanouškovi vybaví především pohled na De Bruyneho, který se ve Wilmotsově taktice trápil u lajny.

Po fiasku na ME byl Wilmots odvolán a belgický svaz sáhl po Robertu Martínezovi. A leckoho napadlo ono pověstné "z bláta do louže." Španěl má proti svému předchůdci nespornou výhodu zkušenosti trénování na klubové úrovni. Těmi Belgičan v podstatě nedisponoval, protože drtivou většinu trenérské kariéry strávil u národního mužstva, nejprve jako asistent, později jako šéf lavičky.

To Martínez se může pochlubit mnohaletými angažmá z anglické ligy, ať už šlo o Swansea, Wigan nebo Everton. Právě během svého angažmá u liverpoolském celku se zapsal asi nejvýrazněji u fotbalové veřejnosti, byť už předtím s Wiganem senzačně ovládl FA Cup.

Jeho angažmá u reprezentace Belgie přesto vzbuzuje rozpaky. Dle mnohých nedokáže z objektivně skvělých hráčů (Lukaku, Mertens, Hazard, De Bruyne) dostat to nejlepší, najít pro ně na hřišti tu pravou pozici. To se ukázalo např. v přátelském utkání proti Portugalsku, kde si proti protivníkovi, kterému přitom chyběl Ronaldo, nebyli s to vypracovat jedinou kloudnou šanci. Za to se také Belgičané dočkali jasné odezvy, když je v poločase fanoušci vypískali.

Zápas nakonec skončil bezbrankovou remízou a vzhledem k nabušenému belgickému útoku až bila do očí nemohoucnost v ofenzivě, kterou se Rudí ďáblové prezentovali. De Bruyne byl utopený ve středu hřiště a ani on, ani jeho spoluhráči, nebyli schopni přijít s rychlou kombinací či překvapivým řešením. To jde na vrub právě Martíneze, který nedokáže do belgické hry přinést překvapivý prvek, jenž by přenesl papírovou kvalitu týmu i do reality na trávníku.

Tahoun týmu — Kevin De Bruyne (Manchester City)



zdroj: mcfcwatch.com

Má za sebou snovou sezónu. Se svým týmem suverénně ovládli Premier League a až na pár lehkých výpadků předváděli celou sezonu skutečně dechberoucí fotbal. S ním v čele. Jasně, Manchester City k titulu dovedla celá řada skvělých hráčů, ať už jde o Agüera, Sterlinga, Gündogana či Saného, šestadvacetiletý Belgičan však hrál prim.

Ostatně, 8 branek a s 16 asistencemi titul nejlepšího nahrávače prestižní ostrovní soutěže, mluví jasně. Teď je ale načase, aby si svou skvělou formu konečně přenesl i do reprezentačního dresu a stal se tím lídrem, jakého v něm Belgie potřebuje mít.

Zatímco na klubové úrovni o De Bruynovi nikdo nepochybuje, dle mnohých expertů i belgických fanoušků zatím v trikotu národního mužstva takovým tahounem není. Teď v Rusku má ideální příležitost to změnit.

Na druhou stranu, dle mnohých za jeho nedostatečnou výkonnost na úrovni národních mužstev ani tak nemůže De Bruyne sám, jako spíš belgický herní styl, který dle některých názorů technicky velmi dobře vybavenému blonďákovi nevyhovuje.

Vzhledem k rozestavení se třemi stopery, dvěma wing-backy a dvěma podhrotovými útočníky Hazardem a Mertensem, kteří podporují jediného klasického forvarda, kterým je Romelu Lukaku, zbývají logicky doprostřed zálohy dva hráči, přičemž jedním z ním je De Bruyne. Z logiky věci tedy vyplývá, že nebude zrovna složité Belgičany ve středu pole (už jenom z čistě početního hlediska) přetlačit. Na De Bruyna tak chtě nechtě padají i určité defenzivní povinnosti, které můžou špílmachrovi Citizens brát sílu a prostor na vymýšlení kreativních akcí či nečekaných nápaditých přihrávek, které mu jsou jinak více než vlastní.

O to těžší to má, že ani jeho potenciální parťák na postu středopolaře mu tu práci příliš neubere. Moussa Dembelé z Tottenhamu a Axel Witsel sice dovedou zahrát do defenzivy slušně, nejsou ale typem neúnavného "autíčka", které bude lítat od vápna k vápnu, podstupovat velké množství osobních soubojů a odvádět potřebnou černou práci.

Na tuto pozici by se skvěle hodil Radja Nainggolan z AS Řím, ten ale k překvapení mnohých zůstal doma. Uvidíme, zda toho Martínez v průběhu turnaje nebude litovat. V De Bruynovi má totiž fantastického kreativního záložníka, který ve spojení s Hazardem či Mertensem může být klíčem k belgickému úspěchu. Nesmí mít ale zbytečně svázané ruce.

Na prahu slávy — Yuri Tielemans (AS Monako)



zdroj: scoopnest.com

V Anderlechtu zaujal natolik, že ho před uplynulou sezonou koupilo Monako. V týmu v té době úřadujícího francouzského mistra se chytil a byť musel několik zápasů vynechat kvůli zranění, patřil většinou mezi stálé členy základní sestavy - ať už na postu jednoho ze středopolařů, či ofenzivního záložníka ve formaci Leonarda Jardima 4-2-3-1.

Ve svých 21 letech je stále ve vývoji a v belgické reprezentaci mu stálé místo na hřišti zatím nenáleží, co ale není, brzy může být. Nesmíme zapomenout na to, že se o odchovance Anderlechtu zajímaly oba slovutné celky z Manchesteru. On si však namísto megapřestupu do velkoklubu zvolil rozumný mezikrok v podobě Monaka a ve francouzském knížectví se pod stratégem Jardimem nadále rozvíjí.

Tielemans začínal v dospělém fotbale spíše coby tvořivý defenzivní záložník, tehdejší kouč Besnik Hasi ale objevil jeho ofenzivní potenciál a rozhodl se ho na hřišti vysunout více dopředu.

To se ukázalo jako dobrý tah a vzrůstem menší fotbalista se kouči Anderlechtu ihned odvděčil góly, kterých začal střílet daleko víc. Tielemans, jehož vzorem je Zinédine Zidane má navíc lídrovské schopnosti a nebýt jeho odchodu do Monaka, prý nebyl daleko od toho stát se novým kapitánem Anderlechtu.

Sportovní ředitel bruselského mužstva Herman van Holsbeeck navíc záložníka nazval "neobyčejným talentem, který patří na seznam nejperspektivnějších mladých hráčů na světě". Do určité míry mohlo jít o promo v rámci budoucího prodeje, něco pravdy na tom však jistě bude. V reprezentaci zatím 21letý talent nastoupil k 8 zápasům, ve většině z nich ale pouze střídal a starty v národním dresu sbíral po minutách. Celý duel zatím odehrál jen jednou, při kvalifikační výhře 4:0 nad Kyprem. Zda si další starty připíše i v Rusku, je otázkou, ve středu zálohy by ale mohl být k Witselovi či Dembelému vítanou alternativou.

Pravděpodobná sestava a taktický profil týmu




Na pozici gólmana mají Belgičané spolehlivou jistotu, kterou je Thibaut Courtois z Chelsea. Záda mu kryjí Koen Casteels z Wolfsburgu, který i přes mizernou sezonu klubu podával standardně dobré individuální výkony, a Simon Mignolet z Liverpoolu. Vzhledem k tomu, že Martínez sází na rozestavení 3-4-2-1 a jeho variace, najdeme v sestavě Belgie tři stopery.

Jedním z nich by měl být Vincent Kompany. Zkušený stoper Manchesteru City má přirozené lídrovské schopnosti a v obraně by neměl chybět - pokud bude fit. Pokud by nebyl k dispozici, může na levé straně tříčlenné obrany naskočit Laurent Ciman, který hraje v USA. Druhou možností je Thomas Vermaelen, který ale poslední přípravné duely vynechal kvůli svalovému zranění.

Dalšími členy tříčlenné defenzivy budou spoluhráči z Tottenhamu Toby Alderweireld a Jan Vertonghen. V pozici wing-backa se na pravé straně představí Thomas Meunier, druhý kraj bude brousit nejspíš Yannick Carrasco, který v únoru překvapil fanoušky přestupem do Číny. Další variantou může být Nacer Chadli.

O dvou středopolařích už byla řeč. Jedním z nich bude Kevin De Bruyne, kterému by se parťák navíc s defenzivnějšími úkoly hodil. Změna rozestavení se ale asi čekat nedá a vzhledem k tomu, že posun KDB na podhrotovou pozici místo Mertense asi taky nelze očekávat, De Bruyneovi nezbude, než aby to ve dvoučlenném středu hřiště vydržel - buď s dalším čínským přeběhlíkem Axelem Witselem, který odehrál většinu kvalifikace nebo se spoluhráčem stoperů ze severního Londýna Moussou Dembélém.

Na pozici podhroťáků, kteří budou podporovat osamocenou klasickou devítku, dostanou velmi pravděpodobně příležitost Eden Hazard a Dries Mertens. Nejlepší z bratrů Hazardových je pochopitelně spolu s De Bruynem asi největší hvězdou belgické nominace a měl by být tahounem týmu.

Jeho neapolský kolega má v repre výrazně jinou roli než v italském týmu. Zatímco fanoušci druhého mužstva Serie A znají Mertense jako klasického hroťáka v rozestavení 4-3-3, u nároďáku dostává na tomto postu přednost Romelu Lukaku a Mertens tak musí pracovat níže, než je zvyklý. Případnými alternativami do ofenzivy mohou být Michy Batshuyai, který na hostování v BVB příjemně překvapil a dost možná nabídl fanouškům Chelsea otázku, zda neměl dostat v týmu větší šanci, zejména ve srovnáním s letos víceméně impotentním Moratou. Na pozici křídla, které si sbíhá do vápna, může naskočit i Edenův mladší bratr Thorgan či Adnan Januzaj. Právě nominace vyhaslého někdejšího talentu na úkor třeba Nainggolana leckteré fanoušky fotbalu musela překvapit.

Co se týče kvality hráčů, nemůže si Martínez stěžovat. Hazard je hvězda první velikosti, De Bruyne dost možná nejlepší záložník v Premier League, Mertens zažívá zlaté časy v Neapoli, Lukaku je silný a produktivní forvard, jenž má navíc za sebou skvělou sezonu v United.

Jde ale o to, aby si zmínění hráči přenesli klubovou formu i do národního dresu a fungovali jako tým. Tým, který chce vyhrávat. Protože kvalitu na to určitě má.

Tip redakce na umístění: čtvrtfinále


Program zápasů - skupina G

18.06.2018
17:00
Belgie
3:0
Panama
Soči
23.06.2018
14:00
Belgie
5:2
Tunisko
Moskva
28.06.2018
20:00
Anglie
0:1
Belgie
Kaliningrad

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Koen Casteels
25.06.1992
VfL Wolfsburg
Thibaut Courtois
11.05.1992
Chelsea FC
Simon Mignolet
06.03.1988
Liverpool FC
Obránci
Datum nar.
Klub
Toby Alderweireld
02.03.1989
Tottenham Hotspur
Dedryck Boyata
28.11.1990
Celtic FC
Vincent Kompany
10.04.1986
Manchester City
Thomas Meunier
12.09.1991
Paris Saint-Germain
Thomas Vermaelen
14.11.1985
FC Barcelona
Jan Vertonghen
24.04.1987
Tottenham Hotspur
Záložníci
Datum nar.
Klub
Kevin De Bruyne
28.06.1991
Manchester City
Mousa Dembélé
16.07.1987
Tottenham Hotspur
Leander Dendoncker
15.04.1995
RSC Anderlecht
Marouane Fellaini
22.11.1987
Manchester United
Eden Hazard
07.01.1991
Chelsea FC
Thorgan Hazard
29.03.1993
Mönchengladbach
Nacer Chadli
02.08.1989
West Bromwich Albion
Adnan Januzaj
05.02.1995
Real Sociedad
Youri Tielemans
07.05.1997
AS Monaco
Axel Witsel
12.01.1989
Tianjin Quanjian
Útočníci
Datum nar.
Klub
Michy Batshuayi
02.10.1993
Borussia Dortmund
Yannick Carrasco
04.09.1993
Dalian Professional
Romelu Lukaku
13.05.1993
Manchester United
Dries Mertens
06.05.1987
SSC Neapol

Autor: Jan Pikous

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2018 - Japonsko
13.06.2018, 17:55
Představení účastníků MS 2018 - Senegal
13.06.2018, 14:04
Představení účastníků MS 2018 - Kolumbie
13.06.2018, 09:15
Představení účastníků MS 2018 - Polsko
12.06.2018, 19:00
Představení účastníků MS 2018 - Anglie
12.06.2018, 15:54
Představení účastníků MS 2018 - Tunisko
12.06.2018, 10:28
Představení účastníků MS 2018 - Panama
11.06.2018, 22:46
Představení účastníků MS 2018 - Korejská republika
11.06.2018, 10:27
Představení účastníků MS 2018 - Švédsko
10.06.2018, 21:00
Představení účastníků MS 2018 - Mexiko
10.06.2018, 12:28
Představení účastníků MS 2018 - Německo
10.06.2018, 09:00
Představení účastníků MS 2018 - Srbsko
09.06.2018, 21:30
Představení účastníků MS 2018 - Švýcarsko
09.06.2018, 14:40
Představení účastníků MS 2018 - Kostarika
09.06.2018, 11:04
Představení účastníků MS 2018 - Brazílie
08.06.2018, 18:20
Představení účastníků MS 2018 - Nigérie
08.06.2018, 12:42
Představení účastníků MS 2018 - Island
08.06.2018, 09:21
Představení účastníků MS 2018 - Argentina
07.06.2018, 17:37
Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko
07.06.2018, 13:58
Představení účastníků MS 2018 - Dánsko
06.06.2018, 20:00
Představení účastníků MS 2018 - Peru
06.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Austrálie
06.06.2018, 12:11
Představení účastníků MS 2018 - Francie
06.06.2018, 07:52
Představení účastníků MS 2018 - Maroko
05.06.2018, 16:28
Představení účastníků MS 2018 - Írán
05.06.2018, 12:00
Představení účastníků MS 2018 - Španělsko
04.06.2018, 22:32
Představení účastníků MS 2018 - Portugalsko
04.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Uruguay
04.06.2018, 12:34
Představení účastníků MS 2018 - Egypt
03.06.2018, 23:52
Představení účastníků MS 2018 - Saúdská Arábie
03.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Rusko
03.06.2018, 12:00

Komentáře (211)

Přidat komentář
Geordies

Jestli Martínez upřednostní Witsela před Dembélém, tak už se asi fakt dočista pomátl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
norro6

Keby ten Witsel ostal v Európe, tak by som sa nemusel ani pýtať, kto to je

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
ladyboy arsenal

soubor hvězd bez trenéra, jediný jejich štěstí je, že maj nejvíc triviální skupinu ze všech, snad skončí hned v osmifinále

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno z nejpřeceňovanějších mužstev mezi fanoušky, které shoří stejně jako Argentina a Španělsko. Tésné druhé místo za skvělou Anglií, ale konec v osmf

Reagovat
Benfica

za skvelou Anglií

Reagovat
smazaný uživatel

Proc jsi to musel zazdit tou anglii na konci

Reagovat
Realita

Reagovat
PP

Ta síla jmen je neskutečná.. Co pozice a jméno, to světový hráč.

Pro znalce jejich repre týmu - to hrají s takto prázdným středem? Stačí vymazat De Bruyneho a jakákoliv kreativita je fuč.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, kdyz si predstavim, ze Löw nenominoval stejne kvalitniho fotbalistu jako je Bruyne, tak na tu uplnou spicku to opravdu zdaleka neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Sane nema co delat v Lowovi sestave. On profituje jenom z Pepkuv formaci a ten Low nehraje.

Navic je to stale zbrkly hrac do zakonceni. Ostatne by stejne tolik minut na hriste nedostal a je lepsi mit ho mimo kabiny, nez aby delal problem primo na MS, ze nehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

OK. Nicmene to nemeni nic na tom, ze Sane je skvely hrac a sestava Belgie neni tak nabusena, jak by se mohlo zdat.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám takovou otázku mimo - ty jsi cizinec, že?

Reagovat
Reggie

Uz i ja se na to jednou ptal a nekdo mi na to odpovedel, cituji: "Pise jako dement schvalne" , takze tak

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele musí hrát....

Reagovat
madridcan

Neda sa do tejto pozicie vcitit, ale kvoli osobnym nezhodam sa vyjebat na Radju je slusny nezmysel

Reagovat
Benfica

To je moc.. skôr vyhrajú ako španieli..

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych jim medaili

Reagovat
Hokaido

Ten pocit, když máš 2 ze 4 nejlepší střeďáků světa a hraje ti tam Witsel.

Reagovat
pepinho2

Reagovat
Miguel19

Jména?

Reagovat
smazaný uživatel

Marouane Fellaini

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Hokaido

Dembele, Radja, Bus a Kanté.

I když Radja je určitě ofenzivnější než zbylí tři. Typově by asi patřil spíš do skupiny s Kroosem a Modričem.

Reagovat
TheTopFootbaler

Až na to, že Kroos a Modrič jsou jiná skupina. Radja je takový silovější Modrič.

Reagovat
Snatus

Radju si asi dlouho neviděl hrát

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bych pochopil, kdybys tam bral i kdb ale radja?? to uz tam muze byt pomalu i takovy khedira..

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět že hraješ FIFU jinak bys nemohl napsat Naingolana

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
hefy

Reagovat
smazaný uživatel

Miluju trotly co nadávaj na hráče jako Witsel nebo Augusto a ani je neviděli hrát v jejich letošní formě. Witsel je tam právem, bude jejich top hráč, což se o některých tzv.hvězdách říct nedá. Spoustě debilkům navíc jaksi uniká že hvězda PL nerovná se hvězda MS. Na MS se rodí většinou jiné překvapivé hvězdy

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Pablos

Zesměšňuješ a nadáváš lidem, který mají jíný názor než Ty s argumentem, který je úplně stejný jen obráceně ..že bude Witsel jejich top hráč. To si ale můžeš jenom myslet... protože a světe div se, žádnej zápas MS 2018 se ještě neodehrál

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
diastan

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Tibo - Vertonghen, Kompany, Toby, Meunier - Dembele, Radja, KdB - Hazard, Lukaku, Mertens

Možná někoho jinýho na RW, ale rozhodně bych se na tohle podíval radši.

Reagovat
Tuxedo

Radja ťažko

Reagovat
icka

Jestli bude hrat Witsel misto Dembeleho tak je to slusna demence

Reagovat
Liquid

výbornej tým, bohužel ve čtvrtfinále je čeká Brazílie a zase tak nevystoupí ze svého stínu, poslední šance této generace tedy bude vyhrát aspoň Euro 2020, každopádně z těch silných je to nejsympatičtější tým a je škoda, že tam není spartakus Raja

Reagovat
smazaný uživatel

Trapné už bude, ak v takomto zložení nedokážu vyhrať ani skupinu...

No, ale pozrime sa na turnaj ezotericky..

Usporiadateľská krajina má v tajných náukách červenú farbu, takže uspeje ako "čierny kôň" nejaký nároďák, ktorý nastupuje v červených (karmínových?) dresoch. Také máme štyri - Rusko, Maroko, Belgicko a Srbsko.

A keďže v druhom slede by túto podmienku spĺňali aj Peru, Poľsko, Švajčiarsko a Tunisko, je jasné že len ezoterický vhľad nám teraz nepomôže..Mimo elitnú pätku ale najviac verím Maroku a Poľsku.

Reagovat
Liquid

propo mohl by je převzít po MS Zidane, když mu to vyšlo v Realu, kde dokázal skloubit individuální hvězdy, tak Belgii by třeba taky zvládl

Reagovat
smazaný uživatel

176 cm - maličký fotbalista? ::biggrin: :

Reagovat
Pablos

né asi... že to nikoho netrkne, když to píše

Reagovat
mikelinos

Hodit facepalm do biggrinu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

OT: Komentáři ČT pro MS 2018:

Jaromír Bosák (Na místě v Rusku), Vlastimil Vlášek, Jiří Štěpán, David Kalous, Ondřej Prokop (to je kdo omg????)

Experti klasická skvadra, Zelíčko s Mírou v Rusku, ostatní v teple doma + obohaceni o Tomáše Pešíra

Opravdu nechápu, že ČT má tak bídnou redakci v nejsledovanějším sportu na světě, když se to srovná s hokejem, kde jsou už roky plus mínus ta stejná skupina, tak ten fotbal je opravdu bída, kdy nedokážou poslat ani pořádný tým na místo dění, nedej bože tam mít i studio...

Velká bída je, že si prostě všechny ty mladé nadějné komentátory nechali odejít jinam, a pak ten fotbal musí komentovat co, co zbude...

Jinak ten Prokop je jako kdo? Ten už něco na ČT komentoval, nebo ho nahrali někde na ulici, aby měli aspoň někoho?

Reagovat
johnik

OMG furt s těma komentátorama Si vypni zvuk když tě tak serou....

Reagovat
Kang & Kodos

Si někdy říkám, že na to některý experti koukaj jenom kvůli tomu, aby si tady mohli zanadávat na komentátory

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uz neni modni nadavat na hrace, takze novy cil znicit komentatory

Reagovat
Greny

kdyby sel vypnout jen koment klidne kdybych slysel fans atd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by komentovat Dusík klidně, když zvládá hokej, atletiku a na ZOH zvládá komentovat další sporty věřím že by pro něj nebyl problém ani fotbal

Reagovat
KnoxXx

s prstom v nose bybol najlepsi

Reagovat
pepinho2

Budu teda asi sledovat radši BBC, nebo něco.

Reagovat
Y.N.W.A

já si taky radši pustím péčko, i když Vláškovo výkřiky se tomu občas rovnaj

Reagovat
Uwe háže buly

Prokop dělal na radiožurnálu.

Reagovat
Mimalu

kteří nadějní odešli jinam?

Reagovat
fabec1222

Vrba, Lípa, Svěcený

Reagovat
Mimalu

tak to nebyli úplně mladí nadějní komentátoři, ale už zaběhlá jména, která akorát odešla za lepším...

Reagovat
pepinho2

Pečeně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pepinho2

Co jsem tak pochopil, tak odešel i z důvodu, že mu nedali možnost více komentovat. Komentoval před 2 lety pár zápasů na ME a nebyl vůbec špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela v pohodě byl no. Mě asi třeba nevadí ani Bosák na kterýho se tu dost plive. Asi kromě Vláška toho moc nemusím a pak toho super komentátorskýho zážitku z EL (Kalouda ale už nevim s jakým druhým vemenem tam byl) mi ty komentátoři nevadí.

Reagovat
pepinho2

nebyl to Hrčka?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo.

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
TheTopFootbaler

Česká Televize není žádný park, aby komentovali Lípa nebo Vrba!

Reagovat
jk

Filip Horký.

Reagovat
pepinho2

Ale tak ten byl na ČT24

Reagovat
Hokaido

Nejdřív byl na EF, tady ho nechtěli, tak chudák musek do ČT.

Reagovat
pepinho2

EF

Reagovat
FUnk

Reagovat
Hokaido

*musel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Hošek nebude?

Reagovat
Gimme

Měl by být, protože u Výborný na Českým rozhlase o tom mluvil minulý čtvrtek

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Dayman

ale jen jako expert ve studiu při zápasech Anglie

Reagovat
FUnk

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

to tam jako fakt poslou jen dva lidi? hlavne ze na posrany hokej poslou snad kazdeho, koho tam maji... uz nemaji LM a misto, aby si vazili, ze maji aspon toto, tak na to serou. nereknu kdyby to bylo nekde pres pul sveta ale v rusku.. vzdyt tam posilaji vic lidi i na tu blbou karjalu nebo co to je...

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Švancapiča ne, to je hlavní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Realita

V Rusku jen Bosák?? Proč nei ostatní? Nebo má nějaká privilegia? Nebo si chce zase napsat další knihu?? Měl jsem ho rád, ale už tu jeho přechytračelost nemusím. K tomu interesantní pumlíč a nedejbože, když fanoušek zapálí prskavku, to u něj bude zase idiot, kterému nebylo shůry dáno....

Reagovat
fabec1222

Tak je komentátorská jednička, taky je možný, že mu třeba i zčásti zadotuje to nakldatelství, kde vydává tu knihu, nebo si část zaplatí sám...

Reagovat
smazaný uživatel

i Vlášek tam pojede ale ten až později

Reagovat
Realita

Ostatně nevím, proč tam komentátoři musejí být? Když občas vypadne komentář na streamu, to je lahoda. Nepotřebuju vědět, co rád snídá Ronaldo, nepotřebuju aby mi říkali, že Özil hledal ve vápně Wernera, nepotřebuji narušovat atmosféru fandění bohapustými plky nebo Karochovým smíchem nad vlastním trapnohumorem..... Tak proč se kurva musí komentovat??

Reagovat
TheTopFootbaler

Pro ty, co nejsou ty.

Reagovat
Realita

Dobře, ale tak předpokládám, že člověk sleduji fotbal proto, že ho to baví a trošku aspoň se v tom vyzná ne? A přece asi vidíš, že te´d nahrál hráč A hráči B, nebo že střelu útočníka chytil golman... To přece nemusí nikdo říkat..

Reagovat
TheTopFootbaler

Samozřejmě máš pravdu, ale pokud ti to tak hrozně vadí, doporučuji asi vypnout zvuk A byť se považuji za člověka se solidním rozhledem o fotbalovém světě (v rámci možností samozřejmě ), komentář mi pomáhá lépe se orientovat v zápase a dozvědět se nové info - je-li teda co k čemu, no.

Reagovat
Nebelung

A co Karoch?

Reagovat
fabec1222

"Klasická skvadra expertů"

Reagovat
Nebelung

Už jsem se lekl, že ho vynechali. Každopádně pořád lepší než ho poslouchat 90 minut. Nedejbože kdyby se prodlužovalo.

Reagovat
Realita

to je ten mamlas, co vždy začíná větu slovem Néé! Pak se zasměje vlastní hlášce. Zdá se jako pohodář, ale není takový. Mimo kameru je to hrozný arogán...

Reagovat
Nebelung

Osobně jsem neměl zkušenost. A ani o ni vlastně nestojím. Ale ta první část sedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Je nějaká možnost, že by Pepa Němec třeba zdechnul?

Reagovat
Realita

pověsit ho na spojnici rozměrů 7,32×2,44

Reagovat
stas87

Ty vole, El Gringo je sympatak. Toho mam celkom rad, takovej neskodnej bambulak. Karoch alebo Svancapica je daleko horsi.

Reagovat
smazaný uživatel

co děláš vole, Němec má aspoň příjemný hlas a nemele stračky jako pička Hyský, který sežral všechnu moudrost světa

Reagovat
smazaný uživatel

wtf? 2. nejlepsi spolukomentator

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ti stačí, že tam bude sedět nějakej moula a opakovat fráze tak ok.

Reagovat
stas87

Ale nie je vtieravy, neposobi arogantne a ma prijemne vystupovanie. Viem ze ponuka malo a v idealnom pripade by sa nemal bat povedat svoj nazor. Lenze tito ludia nie su v CT v kurze a preto schytavaju kritiku a casto dost zasluzenu. By ma zaujimalo, preco inde v europe maju v studiu byvalych hracov a ti sa neboji povedat svoj nazor a neschovavaju sa za fraze. Jasne, aj sa taky niekto najde ale su aj opacne pripady. Ale v CT ich nepocujes, tam jede pohodova atmosfera cely prenos, keby im tam dali väcsi stol a k tomu pivo, tak nepoznas rozdiel medzi krcmou a TV.

Reagovat
Carrick

Prokop? Nemá to být spíše Josef Prokouk, správce hřbitova?

Reagovat
smazaný uživatel

Martinezov Wigan a Everton nikdy problemy s utocenim nemali, no co s tyka obrany, tak to bola vzdy jedna katastrofa. Preto som nikdy nechapal ako mohli vybrat jeho ako trenera. Tak snad tieto majstrovstva sa stane vynimka a nebude to obrana, ktora vyhra titul.

ALLEZ LES BELGES

Reagovat
fenixLFC

skoda, super repre a pri hre na troch stoperov aspon eliminuju tu dlhorocnu nepritomnost bekov. ale preco to zas musi viest taky traged fakt mam pocit ze ked uz sa najde tim, ktory ma tim vyvazeny a ma skvele mena (chorvati, belgicania...) tak im to musi kazit nejaky diletant...

Reagovat
MySch017

Skvelý mančaft... verím, že budú v top štvorke

Reagovat
REPLIKATOR

Do čtvrtýho místa určitě budou... ve skupině

Reagovat
Stiksxx

Vítězové MS.

Reagovat
Pablos

v kterým roce ?

Reagovat
Whitemedia

letos s Martinezem těžko..

Reagovat
mayday

Ty jména na výběr mají neskutečný, to je komický, když si to srovnáme s ČR. Ale tak to bývá, před 10-15 rokama to bylo opačně. Naingolan podle mě patří jasně do základu a tohle se jim může si myslím klidně i vymstít. To je borec, kterej je schopnej celej střed zabezpečit a uhrát sám. Jestli tam bude hrát Witsel a Naingolan není ani v nominaci, tak to je na hlavu.

Reagovat
eLJay.91

Jména super, ale trochu to na mě působí, jako by se snažili všechny ty jména narvat za každou cenu do sestavy. Zrovna ten střed složenej jen z KdB a Witsela vypadá dost jako průchoďák. Sledujete je někdo? Funguje jim to?

Reagovat
Whitemedia

Já teda kvaldu a přípravu nesleduji, ale i kdyby jim to fungovalo, tak to vzhledem k jejich soupeřům v kvaldě nic moc neznamená

Reagovat
eLJay.91

Jako jsem na tu jejich zálohu zvědavej proti silnějším týmům zvědavej. Už Anglie by je mohla vyškolit.

Reagovat
Gimme

Už vidím Carrasca v systému 3-5-2 na wingbackovi

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla komedie..

Reagovat
smazaný uživatel

v repre tam hraje normálně

Reagovat
Free_player

čemu se jako divíš ?

Reagovat
Gimme

No nemám ho z Monaca ani z Atletica zafixovanyho jako nějakýho pracanta co piluje lajnu tam a zpátky Možná mu to v reprezentaci stačilo při kvalifikaci, ale proti silnějším soupeřům si ho tam neumím představit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak má tam za sebou Verze, který letos hraje za tři hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Príliš ofenzívna zostava.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie skvely start, horsi skupinu a Anglie na konci. To vypada, ze se mohou rozjet pomalu.

Zkusenosti uz maji z ME16, tak snad min. SF. Ikdyz ja je odepisuju pred MS nekam do CF

Reagovat
diastan

Papírově klidně finále, ale zas vyletí v 1. vyřazovacím kole

Reagovat
Kokesh

Prrr kone, prrr. Jakoze maji lepsi tym na papire nez Spanelsko, Brazilie, Francie a Nemecko?

Reagovat
Miguel19

Lepší ne, ale srovnatelný ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Kokesh

Mozna tak pro fanousky PL.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

nez francie aj ano

Reagovat
smazaný uživatel

kdy vyleteli v 1. vyrazovacim kole??

Reagovat
diastan

tak 2. Zklamání by to bylo do třetice úplně stejné...

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych v tom nevidel zklamani, objektivně mezi 4 nejlepší tymy nepatri.

a z tech predchozich je zklamani jen ME kvuli losu.

Reagovat
diastan

Mezi nejlepší 6 bych je klidně pasoval....a jestli se na 3 pokusy nedostanou ani do 4, tak to zklamaní bude..

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě na vanoce jsem je viděl v TOP 3 favoritů. Čím je to MS blíž tím víc si začínám myslet, že spíš vyhoří.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší evropský tým kurz 8. To by se mohlo zkusit.

Reagovat
pepinho2

No nevím, někdo z trojice Španělsko, Francie, Německo bude na 99% lepší. Martínez to nedá.

Reagovat
diastan

Klidně bych věřil i Portugalsku

Reagovat
smazaný uživatel

6y 0:0 a finále na penalty

Reagovat
TheTopFootbaler

Ale v Evropě máš Němce.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie má lepší kádr. Uznávám že kouč je problém.

Reagovat
Whitemedia

škoda peněz

Reagovat
REPLIKATOR

Jménama možná nejlepší tým. Ale stejně zase propadnou. Největší slabinou trenér.

Reagovat
smetos

Přesně

Reagovat
Free_player

Snad už konečně naplní ten potenciál co ten tým má a budou pořádně válcovat a ničit

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu si myslíte, že bude hrát Witsel v základu?

Reagovat
FCSL
Reagovat
smazaný uživatel

Že nevzal Radju jsem překousnul, ale že ignoruje i Dembeleho.. Ten Martinez mě fakt nepřijde normálníí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Teď na ČT Sport záznam utkání z MS 94 Brazílie-USA, snad poprvé to dnes uvidím s původním českým komentářem tedy Pavlem Čapkem Jinak co jsrm měl možnost vidět sestřoh, tak taky těch šancí moc nebylo, tak jak v roce 90, ale i tak se na to stojí podívat, když tam běhají hráči jako Baggio, Maldini, Baresi, Donafoni, Romario, Dunga nebo Bebeto.

Reagovat
GEGE

Čapek jak furt brečí, že talosi betonujou

Reagovat
Anacron

Jo je to zajímavý srovnání, ale hlavní co, tak tam nevidí člověk nikoho se válet po zemi neustále, běhat za rozhodčím, pískání pomalu každého doteku hráčů atd.

Reagovat
monkej

Ale zasa tých simulácií tam bolo docela dosť...

Reagovat
ttopi

Chvíli jsem na to koukal (2.poločas) a popravdě se to moc nedalo. Odhaduju to tak na 30% zkažených přihrávek. Všechno na pár metrů a přes hráče, který to vždy zblokoval. Bylo to finále těch nejlepších, takže to zrovna mohl být ne úplně vypovídající zápas o tehdejší hře, ale fakt se to nedalo, musel jsem to asi po 10 minutách vypnout.

Čapek dobrej

Reagovat
andkoo

moje prve MS, co som sledoval a hlavne tento zapas..ale ked som si spomenul, ze nepadli goly, malo sanci a ze sa oplati vlastne az uplny zaver a baggiova penalta, tak som siel radsej spat

Reagovat
KnoxXx

Velke stastie, ze maju najlahsiu skupinu - takze to bude dokonca pohodobe prve miesto, v inych skupinach by som to tak pozitivne nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

jak ted sleduji belgii, tak se nemuzu ubranit, tomu, ze Eden je asi o 46 parseku vetsi tahoun nez kdb... at uz herne nebo mentalne. uzasne hraje

Reagovat
smazaný uživatel

KdB nic moc no.

Reagovat
Miguel19

Dřív to bylo docela naopak ne?

Reagovat
smazaný uživatel

to nevim kdy, na EURU je tahl taky eden

Reagovat
Whitemedia

Těšil jsem se na Edena jako tahouna a oni tam nacpou KdB

Reagovat
Omanomet

Letos dají bronz

Reagovat
smazaný uživatel

Existuje nějaké aspoň trochu rozumné vysvětlení nechat Radju doma? Já myslel že je zraněný... Strašný blázen ten bob. Naprosté diletantství od belgického svazu, vyklopit takovou generaci do hnoje nejdřív s Wilmontsem a teď s Bobem. Ten ale aspoň umí utocit a má kredit i za to přeskupení na tři stoletý, protože tohle je jednoznačně nejkvalitnější stopersky val na MS. SF by byla paráda.

Reagovat
Pasha

Utápať KdB tak hlboko v poli je podľa môjho názoru normálne trestný čin...

Reagovat
Counter

V ManCity hraje taky hluboko a kromě Salaha to byl nejlepší hráč PL. Ale je pravda, že tam má obvykle k ruce o záložníka víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Co to dnešní zranění Hazarda?

Reagovat
vilp

Jen šlapák. Pohoda.

Reagovat
Whitemedia

ufff, bez něj já bych tu Belgii vůbec nemusel sledovat..

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=g4a4Mez2M8o

čas 9:48-9:50 Hazard ses tím nesere

Reagovat
Ondiis

Reagovat
merlick

http://www.nutirene.com/wp-content/uploads/2018/06/5b1da4e2dda4c8b94e8b457f.jpeg

bude sa aj toto riesit nasledujuci mesiac a ukazovat sa nato aky je to nehumanny syn Bafometa? ruka v ruke s clovekom ktory ma krv na rukach, narozdiel od Recepa ktory "iba" zatvara. Poprosil by som studiu miestnych odbornikov.

ps: pre nechapajucich, je to iba ilustracia ako lahko sa dostanete do miestnosti s nespravnymi ludmi, alebo ako lahko sa odmieta podavanie ruk/vymena dresov pripadne pozvania od prezidentov, resp. ako vacsina ludi ani netusi s kym si podava ruku

Reagovat
vladino10

Asi som nechápajuci, ale vidim celkom rozdiel v tom si podať s niekým ruku a v tom, že napíšem na dres "môjmu prezidentovi" keď som reprezentantom úplne inej krajiny

Reagovat
vladino10

A ako sorry- dajakeho čečenca pozná málokto, uz dupľom nie egyptan.. stavím sa, že ani nevedel komu tu ruku dáva..

Naproti tomu kto v Nemecku nepozná erdogana, tak je proste idiot

Reagovat
merlick

urazas ludi ktory nepoznaju erdogana, avsak ospravedlnujes nepoznanie Kadyrova. Trosku divne.

Nefunguje svet nahodou na principe nepoznanie neospravedlnuje?

a mojmu prezidentovy, nenapisal mojej republike.. stale sa citi nemcom, avsak respektuje ineho statnika. Neviem ci sa vycitalo Kenanom ked boli rozradosteni z prichodu Obamy a povazovali ho za cloveka sice nie ich priameho prezidenta, ale cloveka ktory im nejakym sposobom zlepsuje zivot. Nevidim tam nejaku implicitu k narodnosti. Len k osobe. Neobhaujem tu nikoho, spravili to vsetci zle ktorych sme tu vymenovali, len my vadi ako sa to hned hadze na narodnostnu rovinu a ze by ho mali rovno expatriovat

Reagovat
vladino10

Precoby mal egyptan poznať čečenca?

Naproti tomu sa bavíme o človeku, ktorý je v Nemecku hlavne medzi turkami mimoriadne známy, o človeku, ktorý si v Nemecku robí kampaň- ak jeho niekto v nemecku nepozná, tak je vytrhnuty zo života..fakt v tom nevidíš rozdiel?

Nepoznať čečenca si vyžaduje oveľa nižšiu mieru ignorancie ako nepoznať človeka čo smeruje svoju kampaň na Nemecko a o ktorom sa píše aspoň raz mesačne v každých druhých novinách..

Ak ti tieto dve situácie prídu rovnaké, tak na mňa ani nereaguj

A druhá vec- keď už džubnem na dres "môjmu prezidentovi" tak to v prvom rade znamená, že už o ňom asi niečo viem, minimálne to, že je prezident a že vyznáva určitú ideológiu o ktorej si môžem niečo zistiť predtým, ako za ním prídem.

Keď za tebou príde niekto cudzí a natiahne ti ruku, tak nemáš veľmi čas zisťovať čo je zač

A tretia vec- tým obrázkom akože podkladas to, že "ilustracia ako lahko sa dostanete do miestnosti s nespravnymi ludmi, alebo ako lahko sa odmieta podavanie ruk/vymena dresov pripadne pozvania od prezidentov, resp. ako vacsina ludi ani netusi s kym si podava ruku "..prečo taký Emre Can to pozvanie dokázal odmietnuť??

A takisto dávaš na roveň podávanie rúk s navstevou- pred návštevou mám možnosť si zistiť, za kým idem.

Tu na 99% nejde o žiadnu náboženskú rovinu, ide o to, aké majú nemci s erdoganom momentálne politické vzťahy a ide o to, že sa v tomto "konflikte" takto gundogan postavil na stranu diktátora erdogana. Ak by došiel Klose do Poľska a urobil toto isté, tak by zďaleka nedostal taký pucung od novinárov..

Reagovat
vladino10

*národnostnú rovinu

Reagovat
merlick

zaujimave ako mu vidis do hlavy. Mne to pride uplne normalne mat respekt ku dvom prezidentom, pripocitajme k tomu este jeho etnicke korene. Robis ako by sa ho spytali - Erdogan alebo Steinmeier? Celu svoju politicku viziu tymto nevyjadril, nebolo by odveci odsudit na zaklade veci ktore mu idu z ust, nie to z obrazkov.. avsak.. age of image rozumiem.

- preco by mal egyptan poznat cecenca to som ti uz vysvetlil. Ignoracia nie je povolenie k robeniu si svojvole.

btw si troska napachnuty eurofutbalom nie? :) sa normalne bavime, toto ef motto dufam nemas na priatelkynej riti vytetovane: nereaguj namna ak nezdielas moj nazor

Reagovat
vladino10

Ak nevidíš rozdiel medzi popularitou kadyrova v Egypte (0) a Erdogana v Nemecku a medzi oficiálnou návštevou a podaním tak sa s tebou fakt nemám o čom baviť

Jeden podporil diktátora v prezidentskej kampani venovaním a druhý podal typkovi ruku..

A keď sa teda chceme baviť o priatelkinom zadku- tak tebe doporučujem si na zadok tej svojej vytetovať kedy sa píše mi a kedy my..

Reagovat
merlick

ukoncime radsej tuto diskusiu nech sa nedostaneme este do trapnejsej roviny ako ukazovanie na gramatiku. gratulujem ti ze vies pisat my/mi. stastny to zivot.

Reagovat
vladino10

tak ked sa môžme baviť o tetovackach na zadkoch, tak že dám aj tebe jeden dobrý tetovací tip

Ďakujem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
vladino10

..a ak urazam ľudí čo nepoznajú erdogana- fajn, možme to zúžiť..ten kto nepozná erdogana nie je idiot..idiot je ten, kto nepozná erdogana a napriek tomu k nemu ide na návštevu s pripraveným dresom miesto toho aby to meno napísal do googlu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
merlick

aha, oligarcha demagogie vitaj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava se mi nějak nezdá..

Reagovat
smazaný uživatel

Síce neviem ako skončia, ale tak na to sú počítačové programy..

Výsledok dľa umelej inteligencie - Belgicko skončí v osemfinále po prehre s Poľskom..

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele