Představení účastníků MS 2018 - Německo

10.06.2018, 09:00
Profily, historie
Obhájci mistrovského titulu. Tým, který od roku 2006 každé dva roky vozí z velkého turnaje medaili. A taky aktéři jednoho už trochu zprofanovaného výroku někdejšího fotbalisty, dnes televizního moderátora a závisláka na sociálních sítích.

Němci možná v tipech odborníků či sázkařů nejsou řazeni na první místo. Přece jen, Francie nebo Španělsko mají možná tým hvězdnější a Brazílie je zase vzhledem k dlouhému čekání na cenný kov z MS na velký turnaj více nabuzená. Myslet si ale, že se s úřadujícími šampiony nedá počítat, by byl velký omyl.

Jasně hovoří neskutečná kvalifikační jízda, široký kádr plný kvalitních hráčů téměř na všech postech a zkušený trenér Jogi Löw. Otazníky naopak vyvolává situace v brankovišti (bude Neuer fit?) a souhra ofenzivních řad (bude Reus ve formě? Je skutečně správným krokem absence Saného po jeho parádní sezoně v Citizens?). Tak či tak, Němci patří k favoritům tohoto šampionátu.

Historie


K Němcům toho není třeba z historického pohledu moc povídat. Je to jedna z nejúspěšnějších reprezentací, čtyřnásobný světový šampion, který zatím poslední titul získal právě před čtyřmi lety v Brazílii. Tímhle triumfem dohnali svěřenci Jogiho Löwa v celkové tabulce druhou Itálii, na první Kanárky jim však ještě jeden triumf chybí. Jako honbu za pátým titulem ostatně Němci i celou cestu na šampionát pojali, viz slogan Best NeVer Rest na týmovém merchandisingu i autobusu, s příznačně velkým V uprostřed, symbolizujícím pětku.

A zatímco třeba výhra na MS v roce 1990 dodnes budí diskuse (a Argentinci v čele s Maradonou by asi nejradši rozhodčího za pár zápasových rozhodnutí prokleli), před čtyřmi lety se tak nějak celý fotbalový svět shodl na tom, že si Nationalelf dokráčela k titulu světových šampionů oprávněně. Němci hráli celý turnaj skvělý fotbal, vyprášili Portugalce, pak ukázali charakter v těžkém souboji s Alžírskem, ve čtvrtfinále přechytračili Francouze a v souboji o finále uštědřili Brazílii kolosální debakl.

Po jednom z nejpamátnějších duelů historie kopané pak přišla výhra nad Argentinou, pod kterou se podepsali žolíci Mario Götze a Andre Schürrle (ani jednoho v letošní nominaci nenajdeme). Asi skutečně největším hrdinou zápasu však minimálně pro autora článku zůstává Bastian Schweinsteiger. Záběry na jeho zkrvavenou tvář po 120minutové bitvě byly jedním z highlightů celého mistrovství. Takhle vypadal skutečný gladiátor ze středu pole.

Infograficky



autor: Jakub Tymčík

Cesta na šampionát


Pohoda. Naprostá. Němci byli v naší kvalifikační skupině jasným favoritem, a jak bylo předpovídáno, tak se také stalo. Deset zápasů, třicet bodů, čtyři inkasované góly. Takový hezký trénink na zahřátí pro tuhle fotbalovou partu. K tomu dva debakly San Marina, přičemž po jednom se Thomas Müller nechal slyšet, jestli má cenu zápasy proti takovým nazdárkům vůbec hrát (a vysloužil si pořádnou salvu kritiky) a dva zápasy i s českým týmem, který se aspoň může chlácholit tím, že se postaral o jeden ze 4 gólů, které německá obrana dovolila (zdravíme Vladimíra Daridu, to byla aspoň trefa!).

Nevýhodou tedy může být, že Němce v kvalifikaci skutečně nikdo neprověřil - druhý nejlepší tým skupiny Severní Irsko uhrál o 11 bodů méně a ani v jednom zápase Němce nikterak extra nepotrápil. Skutečně složité písemky tak přijdou až na šampionátu.

Trenér — Joachim Löw


U týmu je už řadu let. Nejprve pomáhal Jürgenu Klinsmannovi jako asistent na MS 2006, pak už tým převzal sám. Jeho bilance mluví za vše - z každého velkého turnaje Němci přivezli medaili, před čtyřmi lety v Brazílii přišla zlatá tečka v podobě vítězství na světovém šampionátu.

Loni Němci i bez mnoha největších opor suverénně ovládli Konfederační pohár. Neustále tak mnohé napadá otázka - je Löw tak dobrý trenér, nebo má prostě jen štěstí na výjimečnou generaci, která je minimálně ve své šířce skutečně nedostižná (Němci by mohli sestavit z fleku tři týmy, které by se na MS mohly rvát o medaile)? Odpověď bude někde uprostřed.

Jogi čas od času slyší názory, že by si měl zkusit trénování i jiného typu, vyslyšet volání některého z klubových mužstev. Logickou námitkou ale je, proč by to vlastně dělal. Tady má šlapající stroj, na jehož zavedení se sám výraznou měrou podílel.

Ano, výběr z nepřeberného množství skvělých hráčů je velkou zásluhou revoluce, která v německém fotbale na přelomu století odstartovala, vliv právě Klinsmanna s Löwem na pozdější famózní výsledky ale nelze přehlížet.

Byli to oni, kdo dali situaci v německém týmu do pořádku, zavedli fyzické testy pro v té době nepříliš dobře připravené hráče z Bundesligy (dnes naprosto nemyslitelná záležitost, před dvanácti lety prostě realita), opustili myšlenku "máme ty nejlepší hráče, ti to uhrají sami" a zaměřili se na dlouhodobější taktický koučink.

Jogi Löw má zkrátka na současném skvělém německém reprezentačním fotbale velkou zásluhu. A teď se může dočkat další odměny v podobě cenného kovu. Když započítáme Konfederační pohár a domácí MS v roce 2006, kde byl v roli asistenta, měl by už číslo 8.

Tahoun týmu — Mats Hummels



zdroj: successstory.com

O Mikelu Artetovi se svého času říkalo, že ať dělá na hřišti cokoliv, vždy u toho vypadá dobře. O Matsu Hummelsovi to platí taky, tentokrát už ale bez jakékoliv nadsázky. 29letý hráč je dokonalým prototypem elegantního stopera. Má fantastickou rozehrávku, skvělý přehled na hřišti, nezpochybnitelnou herní inteligenci.

Navíc vzhledem k urostlé vysoké postavě umí dát gól i hlavičkou z rohového kopu, což ostatně dokázal i před čtyřmi lety, kdy se nejprve ve skupině podílel na demolici Portugalců a pak jedinou branku rozhodl čtvrtfinálový duel proti Francii, čímž nasměroval svůj tým do semifinále. Co následovalo tam, všichni víme...

Hummels může navíc těšit ze spolupráce s Boatengem, se nímž se dobře zná jak z nároďáku, tak z poslední sezony v Bayernu Mnichov. Coby ten zodpovědnější z dvojice může navíc občas Boatenga usměrnit či za něj hasit občasné defenzivní chybičky.

Klíčem k úspěchu na velkém turnaji je samozřejmě perfektně fungující obrana, která se odvíjí od hry a jistoty stoperské dvojice. V tomto ohledu může být Jogi Löw poměrně klidný a právě tmavovlasý dirigent Hummels na tom má velký podíl.

Na prahu slávy — Joshua Kimmich



zdroj: sport360.com

V tomhle případě uznáváme, že název rubriky trochu zavádějící. Říci o někom, kdo pravidelně hraje v základní sestavě německé reprezentace i mnichovského Bayernu, že je na prahu slávy? Ano, Joshua Kimmich už pochopitelně slavný je. Přesto vzhledem ke svému mladému věku a velkému počtu hvězdných jmen v jeho okolí ještě nepatří mezi ta na první pohled nejzářivější lákadla pro fanoušky.

To se ale na letošním šampionátu může změnit. 23letý mladík má všechny předpoklady pro to, aby v Rusku naplno zazářil. Svou první sezonu na postu pravého beka zvládl na výbornou. I přesto, že mnichovský gigant sezonu vzhledem k prohře ve finále německého poháru a vypadnutí z Ligy mistrů v semifinále asi nemůže hodnotit úplně pozitivně (titul z Bundesligy už se v Allianz Areně považuje za automatický), muž s číslem 32 na zádech rozhodně není tím, na koho by se měli šéfové klubu Hoeness či Rummenigge zlobit.

V přetěžké úloze nahradit Philippa Lahma obstál na výbornou a stal se nástupcem legendárního německého kapitána jak v reprezentaci, tak i na klubové úrovni. Když Jogi Löw před dvěma lety na Euru Kimmicha na pravý kraj obrany nasadil poprvé, vypadalo to jako z nouze ctnost.

Z experimentu se ale stal výborný krok a pravá strana defenzivní čtveřice rozhodně není místem, kde by Němce v sestavě tlačila bota. Kimmich je na tom výborně technicky, nevypouští souboje, skvěle přihrává i centruje - a navíc je gólový. K duhu mu navíc přispívá obdivuhodná univerzálnost - do Bayernu přišel kdysi ze Stuttgartu, který ho prodal do Bavorska hned po zpětném odkupu z Lipska, coby defenzivní středopolař, Pep Guardiola z něj pak kvůli nedostatku stoperů udělal právě středního obránce, teď je z něj plnohodnotná náhrada za Lahma.

Pokud vám předcházející řádky přijdou jako přehnaný chvalozpěv, nechť promluví samotná čísla. Kimmich v kvalifikaci nevynechal jedinou minutu, všechny německé zápasy v cestě na MS odkroutil od začátku do konce. Připsal si v nich dva góly a hlavně neuvěřitelných devět asistencí - lepšího nahrávače v kvalifikaci nenajdete.

Sympatický blonďák může v následujícím měsíci ukázat všem fotbalovým fanouškům z celého světa to, co už příznivci německého mančaftu či Bayernu dávno vědí - že má potenciál stát se absolutní fotbalovou hvězdou.

Pravděpodobná sestava a taktický profil týmu




Pojede Manuel Neuer, nebo ne? Asi největší kauza celé německé nominace, která se táhla celou sezonu a na poslední chvíli ji lehce konkurovala jen aféra kolem nezařazení Leroye Saného. Situace byla naprosto jasná - pokud bude gólman Bayernu fit, bude v nominaci a bude chytat. Neuer byl ale od září mimo hru a do konce sezony už za mnichovské mužstvo nenaskočil do jediného zápasu. Následná příprava pak měla ukázat jediné, zda se chlapík, který promarodil skoro celý ročník, dokáže dát na MS do kupy. Nakonec se tak dle Löwa stalo a muže s číslem 1 můžeme čekat na světovém šampionátu v brankovišti. Nutno ale říci, že se nejednalo o tak hrozný problém. I kdyby Neuer k dispozici nebyl, je připravena famózní alternativa jménem Marc André ter Stegen. Gólman Barcelony na sobě neustále pracuje, definitivní zisk postu jedničky v katalánském klubu mu pomohl k sebejistotě a i kdyby Neuer na šampionát neodjel, stejně by měl Löw mezi tyčemi fantastického brankáře.

Zajímavé naopak bude, pokud se Neuerovi nebude úplně dařit. Přece jen, byť jde o možná nejlepšího gólmana světa, téměř devítiměsíční herní pauza může být znát a pokud by jeho výkony nebyly stoprocentní, je dost možné, že si zkušený kouč vyslechne kritiku, že nenasadil celou sezonu výtečně chytajícího ter Stegena.

O pravé straně obrany nemá cenu se bavit, o talentu jménem Joshua Kimmich už bylo napsáno dost. Jestli ale někde Němce tlačí bota, je to ten druhý kraj obrany. Jonas Hector rozhodně není špatným hráčem a sestup Kolína rozhodně nelze dávat za vinu jemu, přesto je levý kraj obrany v jinak nabité německé sestavě asi nejslabším prvkem. Hector si poctivě plní své povinnosti dozadu, dopředu však nenabízí mnoho zajímavých řešení. Špičkového levého beka zkrátka Němci nemají, ostatně před čtyřmi lety na tomto postu hrál stoper Höwedes.

Ve středu obrany se pak můžeme těšit už na ustálenou dvojici z Bayernu Mats Hummels a Jerome Boateng. O prvním jmenovaném netřeba dlouze povídat, tmavovlasý elegán patří mezi nejlepší stopery světa a o jeho zařazení nemůže být pochyb. Jeho starší kolega přece jen autora textu vybízí k otázkám. Boateng sice na klubové úrovni nemá za sebou špatnou sezonu, naopak, když byl v základní sestavě, Bayern téměř neprohrával. Přesto je čas od času schopen vymyslet nějaký kiks či zaváhání v defenzivě a tak jak udivuje svými nádherným balony za obrany, tak občas v negativním slova smyslu překvapí i neskutečnou hrubkou, která by například v semifinále proti silnému týmu mohla Němce mrzet.

Ve středu zálohy, jo, tam si Němci můžou vybírat. Posuďte sami - o Tonim Kroosovi nemá smysl se více bavit, jeden z nejkomplexnějších záložníků dekády je v sestavě mistrů světa inventářem a naprosto zaslouženým. Skvělá technika, přehled a vítězná mentalita - čtyřnásobný vítěz Champions League patřil před čtyřmi lety k nejlepším hráčům mistrovství a dost možná to tak bude i letos.

Doplňovat ho bude Sami Khedira z Juventusu. Pokud by Němci chtěli hrát uprostřed pole ofenzivněji, mohou sáhnout po fantastickém Ilkayi Gündoganovi, který se v City radoval z mistrovského titulu a celý ročník ukazoval, proč na něj Guardiola do Dortmundu ukázal. Připraveni pak jsou i univerzál Leon Goretzka a defenzivněji laděný poctivec Sebastian Rudy.

Jestli přece jen nějaký post v německé sestavě vyvolává otázky, je to kromě levé obrany i obsazení obou křídel. Na pravé straně hraje Thomas Müller, u kterého už jsme zvyklí na to, že to prostě není klasické křídlo - Müller je tzv. Raumdeuter.

Dá se tedy čekat, že bude opět hrát svého oblíbeného second strikera, bude dráždit soupeřovy obránce, z druhé vlny nabíhat do šestnáctky a celkově doplňovat Wernera na hrotu útoku. Jeho nedostatečnou křídelní hru pak může vyvážit přítomnost právě spoluhráče z Bayernu Kimmicha, který za něj pravý kraj zálohy lidově řečeno odjezdí.

O Müllerovi už se dost pochybovalo, pod Carlem Ancelottim se z nepostradatelného hráče stal plejer na pomezí sestavy a lavičky a zlí jazykové tvrdili, že svérázný komediant má už svá nejlepší léta za sebou. To se ale změnilo s návratem Juppa Heynckese na lavičku mnichovského celku - Müller pod svým oblíbeným koučem ožil, dostal se do své staré formy a když přičteme, jak mu na rozdíl od Eura sedí právě světový šampionát (dal na nich už 10 branek), musí být obrany německých protivníků na pozoru.

Nalevo zřejmě dostane příležitost Marco Reus, který sice značnou část sezony promarodil, třetí velký turnaj v řadě si už ale známý smolař ujít nenechá. Je ale otázkou, nakolik fit a ve formě bude. Pokud si na obě otázky odpovíme kladně, budou mít Němci na levém kraji obrovskou kvalitu.

Pokud tomu tak nebude, nabízejí se alternativy. Jednou z nich je Julian Draxler, který ale v PSG zrovna nezáří a stále častěji se mluví o případném přestupu. Dalším v řadě je pak Julian Brandt, který patří k nejpříjemnějším německým překvapením posledních let. Na hřišti hráč Leverkusenu ukazuje nesmírnou šikovnost, pracovitost a chytrost, mimo něj pak charakter a velmi rozumný přístup k fotbalu, za což získává body u fanoušků i médií.

Právě Brandt má být dle Löwa důvodem, proč se do nominace nedostal Leroy Sané. Nabízí se ale otázka, zda neměli jet oba - oba by se totiž v pozici žolíků německému týmu hodili a jejich případné nasazení do unavených obran soupeře ve vyrovnaných zápasech v play off by mohlo nadělat pěknou paseku. O přínosu Saného vzhledem k jeho perfektní sezoně v Manchesteru City a skvělých schopnostech 1 na 1 nelze pochybovat.

Nabízí se tedy otázka, zda neměl Löw vzít oba a nechat doma třeba Rudyho - je opravdu třeba mít vzhledem k nabitému středu pole defenzivní alternativu ke Khedirovi? A nebo, kacířská myšlenka - neměl zůstat doma třeba Draxler?

Jakkoliv můžeme diskutovat o hráčích na křídlech, na postu ofenzivního záložníka v rozestavení 4-2-3-1 žádná diskuse není. Tady prostě hraje Mesut Özil. Bohužel, bohudík? Nezpochybitelně nadaný fotbalista má místo v sestavě u Jogiho v podstatě předplacené, často se ale na jeho výkony objevuje kritika. Zápas čas od času odchodí, nedá fotbalu to, co by měl. Pokud ale zapne, určitě může být pro Němce přínosem.

Otázkou ale je, zda bude dostatečně fit, neboť se v současnosti potýká se zraněním kolene. Pokud by nebyl, nabízí se využití Leona Goretzky či Draxlera, kteří se v ofenzivní trojici pod hroťákem mohou točit dle libosti.

Jak je důležité míti hrotového útočníka, to Němcům ukázal závěr evropského šampionátu před dvěma lety. Právě zranění Maria Gomeze bylo možná jedním z důvodů, proč Němci nezvedli pohár pro vítěze turnaje nad hlavu. Klasický útočník má v německém stylu hry podstatnou úlohu a na hřišti je třeba. Proto fanoušky může těšit, že snad definitivně skončily experimenty typu Mario Götze na falešné devítce (což opravdu nebyl dobrý nápad) nebo Müller úplně nahoře (protože to prostě není jeho post a nedokáže tam prodat všechny své přednosti, pro které je právě tak výjimečný a ceněný).

Zatímco dřív se mohli Němci opřít pouze o Kloseho, který už byl poměrně za zenitem, byť svou úlohu si stále plnil (MS 2014) či Gomeze, který se pak zranil (ME 2016), teď měl Löw v nominaci luxus výběru hned mezi několika útočníky.

Jasnou jedničkou by měl být Timo Werner. Mladý, dravý, rychlý, zvyklý na parádní kombinační fotbal, který se ordinuje v Lipsku. Kromě toho, že je gólový a má všechny instinkty, které má správný forvard - gólostroj mít, není v žádném případě jen obyčejným kladivem do vápna - naopak, jde o komplexního a šikovného útočníka.

Alternativou pak bude už zmíněný Mario Gomez. Nominací nakonec jen prosvištěl Nils Petersen, který se do finálního výběru nepodíval, byť jeho nominace nebyla tak mimo, jak se na první pohled mohlo zdát (skvělý charakter, skromný přístup, druhý nejlepší střelec Bundesligy) a ani do širšího kádru se nedostal Sandro Wagner, zřejmě kvůli poněkud kontroverznějšímu vystupování. Tak či tak, Němci by na turnaji neměli hrát bez útočníka, což může jejich hře jedině prospět.

Německo tak veze do Ruska velmi silný kádr, zkušený tým, plný hráčů té nejvyšší kvality. Proti papírově slabším soupeřům by tenhle tým neměl mít jakýkoliv problém, protože i kdyby to drhlo v koncovce, svou zkušeností a silou ve středu pole (znovu zmiňuji často nedostatečně oceňovanou extratřídu Toniho Kroose), protivníka pokaždé přetlačí. Na lámání chleba tak dojde, až se Němcům v play off postaví na souboj někdo typu Španělska, Brazílie či Francie. Pak začne ta pravá řežba těch nejlepších. Máme se na co těšit...

Tip redakce na umístění: 4. místo


Program zápasů - skupina F

17.06.2018
17:00
Německo
0:1
Mexiko
Moskva
23.06.2018
20:00
Německo
2:1
Švédsko
Soči
27.06.2018
16:00
Korejská republika
2:0
Německo
Kazaň

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Manuel Neuer
27.03.1986
Bayern Mnichov
Marc-André ter Stegen
30.04.1992
FC Barcelona
Kevin Trapp
08.07.1990
Paris Saint-Germain
Obránci
Datum nar.
Klub
Jérôme Boateng
03.09.1988
Bayern Mnichov
Matthias Ginter
19.01.1994
Mönchengladbach
Jonas Hector
27.05.1990
1. FC Köln
Mats Hummels
16.12.1988
Bayern Mnichov
Marvin Plattenhardt
26.01.1992
Hertha BSC
Antonio Rüdiger
03.03.1993
Chelsea FC
Niklas Süle
03.09.1995
Bayern Mnichov
Záložníci
Datum nar.
Klub
Julian Draxler
20.09.1993
Paris Saint-Germain
Leon Goretzka
06.02.1995
Schalke 04
Ilkay Gündogan
24.10.1990
Manchester City
Sami Khedira
04.04.1987
Juventus FC
Joshua Kimmich
08.02.1995
Bayern Mnichov
Toni Kroos
04.01.1990
Real Madrid
Mesut Özil
15.10.1988
Arsenal FC
Marco Reus
31.05.1989
Borussia Dortmund
Sebastian Rudy
28.02.1990
Bayern Mnichov
Útočníci
Datum nar.
Klub
Julian Brandt
02.05.1996
Bayer Leverkusen
Mario Gómez
10.07.1985
VfB Stuttgart
Thomas Müller
13.09.1989
Bayern Mnichov
Timo Werner
06.03.1996
RB Lipsko

Autor: Jan Pikous

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2018 - Japonsko
13.06.2018, 17:55
Představení účastníků MS 2018 - Senegal
13.06.2018, 14:04
Představení účastníků MS 2018 - Kolumbie
13.06.2018, 09:15
Představení účastníků MS 2018 - Polsko
12.06.2018, 19:00
Představení účastníků MS 2018 - Anglie
12.06.2018, 15:54
Představení účastníků MS 2018 - Tunisko
12.06.2018, 10:28
Představení účastníků MS 2018 - Panama
11.06.2018, 22:46
Představení účastníků MS 2018 - Belgie
11.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Korejská republika
11.06.2018, 10:27
Představení účastníků MS 2018 - Švédsko
10.06.2018, 21:00
Představení účastníků MS 2018 - Mexiko
10.06.2018, 12:28
Představení účastníků MS 2018 - Srbsko
09.06.2018, 21:30
Představení účastníků MS 2018 - Švýcarsko
09.06.2018, 14:40
Představení účastníků MS 2018 - Kostarika
09.06.2018, 11:04
Představení účastníků MS 2018 - Brazílie
08.06.2018, 18:20
Představení účastníků MS 2018 - Nigérie
08.06.2018, 12:42
Představení účastníků MS 2018 - Island
08.06.2018, 09:21
Představení účastníků MS 2018 - Argentina
07.06.2018, 17:37
Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko
07.06.2018, 13:58
Představení účastníků MS 2018 - Dánsko
06.06.2018, 20:00
Představení účastníků MS 2018 - Peru
06.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Austrálie
06.06.2018, 12:11
Představení účastníků MS 2018 - Francie
06.06.2018, 07:52
Představení účastníků MS 2018 - Maroko
05.06.2018, 16:28
Představení účastníků MS 2018 - Írán
05.06.2018, 12:00
Představení účastníků MS 2018 - Španělsko
04.06.2018, 22:32
Představení účastníků MS 2018 - Portugalsko
04.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Uruguay
04.06.2018, 12:34
Představení účastníků MS 2018 - Egypt
03.06.2018, 23:52
Představení účastníků MS 2018 - Saúdská Arábie
03.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Rusko
03.06.2018, 12:00

Komentáře (252)

Přidat komentář
Trapný diskutér

konec v osmifinále s brazílií

Reagovat
smazaný uživatel

Brzlíci dojdou max do čtf

Němci mistr světa znovu, Werner nej střelec MS s 8 goly

Němci selžou jen pokud mě překvapí mí favorité na semifko s nima Kolumbie Anglie Francie

Reagovat
smazaný uživatel

Kolumbie i Anglie skončí ve čtvrtfinále.

Reagovat
Seydou Doumbia

Anglie ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Finále dají, pak děj se vůle páně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
ZB 07

Reagovat
kylo ren

Kdy hrajem s mexikem?

Reagovat
bart_ik

Vítěz :)

Reagovat
Kongo

Nejslabší Německo od Eura 2004.

Reagovat
Geordies

Můj tip na vítěze. Už kolikrát byli těsně před mistrovstvím odepisováni pro jejich nepřesvědčivé výsledky v přátelácích, ovšem pokud se dá o někom mluvit jako o turnajovém týmu, jsou to Němci.

Reagovat
monty25

Na semifinále jim teda vůbec nevěřím. Doufám, že Löw dostane nenominaci Leroye pořádně sežrat...

Reagovat
meno

Reagovat
Riviera Kid

Že skupiny asi vylezou, ale pak už konečná.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som to postavil takto: Ter Stegen - Kimmich, Hummels, Sule, Hector - Kroos, Goretzka - Brandt, Muller, Reus - Werner

Goretzka už hráva AM, ale zvládne i CM.

Reagovat
Seydou Doumbia

nerealne...Jogi sází na své koně

Reagovat
db18

Očekávám max. osmifinále.

Spoléhání se na Mesuta, který není v pohodě a fakt, že prvním kandidátem v záložní řadě na poslání do hry je Ilkay, u kterého je situace obdobná není moc dobrá... a pak na lavičce nějaký rozdílový hráč snad vůbec není (snad akorát ještě Draxler). Do toho se na týmu podle mne ještě podepíše, že 5 z posledních 6 zápasů nevyhráli a Saudskou Arábii nakonec porazili jen se štěstím... Kroos už je z toho pár zápasů nasraný a Bierhoff vše prezentuje, jako že je to v pohodě a aspoň se trenérskému štábu ukázalo, na čem je ještě potřeba zapracovat, i když je zmršená už nominace.

Škoda, že to Löw sestavoval podle obliby hráčů a že ho nakonec po MS nezlákal Real Madrid.

(jo a Joshua přišel ze Stuttgartu, nikoliv z Lipska )

Reagovat
Spalovač šancí

Buď vypadnou ve skupině, nebo vyhrají.

Reagovat
db18

Podle mne stačí zranění Khediry nebo Kroose a budou úplně v prdeli.

Reagovat
Spalovač šancí

tak snad se ti to splní

Reagovat
ACSMan

Reagovat
fantomas

Ale tak... nemělo Německo mizerný přípravy v podstatě před každym nedávnym turnajem?

Reagovat
Bayern +

Skoro

Ale inak toľkej rozkoše v strede poľa ako sa píše v článku ja moc neverím. Vypadne jeden z tej základne dvojice a rysuje sa celkom prúser...

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Ale že až tak, aby je po rozdělení dvojice Kroos - Khedira přehrávala Saudská Arábie? (řečeno vlastně kdokoliv... nechci nějak křivdit S.A. fotbalu, ale přece jen tam tuším mají hráče, kteří byly posláni do Španělska na hostování, kde pak ale nehráli...)

Reagovat
smazaný uživatel

nie je o com - buduci majster sveta. cokolvek nemci robia, robia perfektne. ich naturel je obdivuhodny. vo finale daju s prehladom niekoho z juznej ameriky, v europe nemaju konkurenciu.

Reagovat
Benfica

Reagovat
celeb

akurat teda na inych MS

Reagovat
Spalovač šancí

Trošku moc ódy na Hummelse. Občas naprosto nesmyslně vystupuje a vytváří díry.

Reagovat
smazaný uživatel

a nejrychlejsi taky.neni

Reagovat
Kepy_FCB

Výběr světa finále dá, bohužel

Reagovat
martin1

Muller dal na MS 10 gólů, ne 8.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
havrys99

16 by mohl překonat

Reagovat
martin1

Přál bych mu to, navíc má šanci i za 4 roky ve 32.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady není o čem. Jasné zlato.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už i tady předsudky na Mesuta?

Je to obdivuhodný fotbalista a každý, kdo tvrdí něco jiného je jen zmanipulovan medii

Reagovat
db18

Vždyť je to lenoch... jediný hráč "osvobozený" od pressingu...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by to chtělo se dívat na fotbal z trosku širšího úhlu pohledu

Reagovat
TrueCommunist

No, když ho porovnáš třeba s Messim, tak při obraný fázi vypadá ještě docela dost dobře , toho bych nazval teprve "lenochem a chodičem"

Reagovat
smazaný uživatel

nevim co na tom furt vidíte..Nejkreativnější hráč logicky nebude plýtvat energii na to, v čem ho můžou nahradit jiní. On jí pak využije ve svojí genialitu vepředu, v čemž ho nikdo nahradit nemůže - uplně logickej krok.. Samozřejmě to platí jen v případech, kdy je za ním opravdu řada bránících hráčů, jinak by se ten i onen do bránění a napadání pustili. A Messi teda vepředu umí napadat mnohem líp, než Ozil, ale zase to dělá chytře a tehdy, kdy vycítí, že by se opravdu k balonu mohl dostat, nebo vyvinout tlak, kterej by vedl ke ztrátě soupeře (tj. proto se na to většinou vybodne, jelikož by to bylo jen plejtvání sil)

Reagovat
db18

Problém je, že on podle mne sere i na situace, kde by mohl být mnohem dřív než ostatní hráči, de facto jde ta akce kolem něj, ale on to ignoruje...

Jako občas se to pochopit dá, třeba jako proti Rakousku, kdy napadali 3-4 hráči kolem něj a on zůstal uvolněný, pak se k němu taky dostal balon a on toho mohl využít, ale takových akcí mi přijde málo a občas na to právě kašle, když on to může mít jednoduché, ale pro spoluhráče už to odebrání balonu/stavení akce je dost složitější...

Reagovat
smazaný uživatel

takhle, já si myslim, že ikdyby to opravdu odfláknul, tak jemu to prostě musí odpustit každej, protože potom až je u balonu, tak tu energii přetaví v skvostnou útočnou akci...Ale spíš si myslim, že on má tak vysokej fotbalovej intelekt a umí natolik dobře předvídat hru, že prostě ví, kdy to napadání má smysl a kdy je jen malá šance na úspěch. Já být trenér, ordinuju mu tohle šetření energie..navíc to taky minimalizuje možnost, že se zraní, takže...

Reagovat
valloire

on ale mluví o Ozilovi ty jeden messifile

Reagovat
db18

Reagovat
TrueCommunist

vysokej fotbalovej intelekt tak to je taky dobrý

Reagovat
Kokesh

Dalsi Messiho nadpozemska schopnost. Vsichni napadaji a behaji jak jantari, jen on citi kdy se ma a nema rozbehnout, protoze tusi kdy souper ztrati nebo kontroluje mic. OMG

Reagovat
valloire

....a tudíž nezapresuje skoro nikdy bůh

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co je na tom vtipného, prostě šetří síly na hru směrem dopředu a napadá jen když to má z jeho pohledu cenu.

Nadpozemský schopnosti z toho děláš jen ty. A samozřejmě se musel přidat Valloire, který rád tvrdí jak je mu Messi volnej, ale je první co přiběhne jakmile je o něm řeč.

Reagovat
valloire

když už jsem tady....

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Co si ty fanoušci Barcelony ještě nevymyslí

Reagovat
smazaný uživatel

co to meles? vzdyt tu volnost maji snad vsichni top utocnici/nej hvezdy tymu a s vyjimkou cavanuse se v obrane snad nikdo nepretrhne..

Reagovat
valloire

Jo, ale jenom u Messiho z toho udělal zemík geniální vlastnost.

Reagovat
smazaný uživatel

zapracuj na cteni, tohle tam nikde nepise

Reagovat
valloire

Fakt jo?

"Ale spíš si myslim, že on má tak vysokej fotbalovej intelekt a umí natolik dobře předvídat hru, že prostě ví, kdy to napadání má smysl a kdy je jen malá šance na úspěch."

"zase to dělá chytře a tehdy, kdy vycítí, že by se opravdu k balonu mohl dostat, nebo vyvinout tlak, kterej by vedl ke ztrátě soupeře (tj. proto se na to většinou vybodne, jelikož by to bylo jen plejtvání sil)"

Reagovat
smazaný uživatel

jo. nikde nepise, ze je to genialni vlastnost, ale v ramci jeho stylu hry je to nejlepsi reseni. navic cast toho cos zkopíroval je srovnani s ozilem. ostatni hraci toho taky v pohode schopni, jen ve hre barcelony je ten kontrast mezi jeho obrannym chováním a ostatnich hracu vyssi, a tak u nej jde lip pozorovat ty schopnosti, o kterych zemik pise..

Reagovat
valloire

když mysliš

Reagovat
TrueCommunist

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Coz nechapu proc, v RM dokazal, ze je i vyborny tymovy pracant. Dost asi dela jeho postaveni v tymu, ale nemyslim si, ze by mel mit v nemecke repre podobne privilegia jako v Arsenalu.

Reagovat
db18

Spíš si myslím, že na to navykl a už se nedokáže přizpůsobit...

Reagovat
Kokesh

To je asi jen o jeho hlave, musi mu to prepnout. Tezko pomyslet v Arsenalu na poradne uspechy, v reprezentaci je to ale jina pisnicka. Musi byt skvelou soucasti tymu, jinak trofeje nebudou. Nemce extra nesleduju, ale nerikej mi, ze je to 10 bojovniku a Mesut. Kdyz prece vidis kvalitu a chtic od spoluhracu, neda ti to se nepridat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*

Reagovat
Hristo Stoichkov

To, že není tak rychlý a má skvělou poziční hru bez míče rozhodně neznamená, že je lenoch. Podobně jako třeba Kroos. Právě tihle hráči dělají na hřišti největší rozdíl, místo těch oslavovaných atletů typu Khediry či Mullera.

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos je stredný záložník, Ozil je ofenzívny, ofenzívny musí viac robiť pressing. Okrem toho, v Arsenale viackrát ukázal, že kašle na súboje a vyslovene sa díval na protihráča bez toho, aby sa pokúsil získať loptu alebo podstúpiť súboj.

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
teenz

Mesut uz dva roky po sobe je jeden z prvnich v Arsenalu ve sprintech a ubehnutych km za zapas. Liny vazne neni.

Reagovat
Minister

ale no tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

je to náladová turecká děvka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
technecium

Neuvěřitelně nesympaticky tým. Snad vyletí ve skupině

Reagovat
valloire

dam ti palec

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sympaťáci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Wehrmacht prosím max čtvrtfinále, ať vyhraje zas někdo jinej. Ale ta šňůra je impozantní, od 2006 furt semifinále minimálně, to je masakr. Sice z toho jen jeden titul, ale teď si nevybavím z historie tým, kterej by udělal 6x v řadě semifinále.

Reagovat
valloire

tak snad 4x a nikdo

Reagovat
mayday

No tak od MS 2006 byli pokaždý a furt v semifinále, to je 3x MS a 3x ME, to je šňůra šesti semifinále za sebou.

Reagovat
valloire

no já počítal jenom MS

Reagovat
mayday

Jo, samotný MS mají vlastně čtyři semifinále v řadě. Já zas MS + EURO, šest semifinále v řadě, s MS 02 dokonce 7 semifinále z posledních 8 turnajů. Neskutečný.

Reagovat
valloire

Němcí no, přitom hrajou hovno.

Reagovat
Rudnevs

Trebárs naposledy len 7:1, no...

Reagovat
Baronne

Reagovat
valloire

to hrála pro změnu hovno Brazílie

Reagovat
bayern987

Reagovat
Glonden2

Takovej Real mezi nároďáky..

Reagovat
Jardman

Ta fotka u chLöwa Každopádně já fandím Němčourům!

Reagovat
bobis21

pokud se Reus nezraní tak ten tým prostě nemá slabinu. Finále s Francií je podle mě nejpravděpodobnější výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
jaris7

Za mne- v semifinále vyklepnou Brazílii a ve finále porazí Francii.

Reagovat
Liquid

v tom případě podle tebe Brazilci nebo Němci nevyhrajou skupinu

Reagovat
jaris7

pravda, teď na to taky koukám

Reagovat
REPLIKATOR

Německo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší země na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Němci budou 100% výš než 4. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Majú to už v názve hymny!

Od 60tych rokov vždy jeden z favoritov MS. Odvtedy pohoreli len trikrát !!!/ 1978; 1994; 1998/.

Aj teraz to vyzerá na umiestnenie v prvej štvorke.

Reagovat
Liquid

velmi silný výběr, na druhou stranu slabší než při posledním MS, nechápu jak mohl nominovat Rüdigera, snad největšího tragéda v současné Chelsea, měl příšernou sezónu, úplný opak oproti Sanému, který má smůlu, zajímavostí je i nominace jakéhosi Hectora z týmu 1.FC Köln, s nímž už hodně dávno sestoupil z bundesligy, propo Trapp v PSG letos také moc nechytal ne? Wernera jsem viděl na vlastní oči před 2 měsíci a aktuálně v Lipsku dobrou formu neměl. Přesto Němci jsou turnajový tým a semifinále se Španěli bude ozdobou MS, nicméně ve finále podlehnou Brazílii

Reagovat
Rudnevs

Veľmi dávno??? Veď zostúpili v tej uplynulej sezóne...

Na jeho pozícii tam nemá veľkú konkurenciu a jedná sa o dlhodobo stabilného hráča základnej zostavy reprezentácie. Nemecko nemá problém povolať hráča i z 2. BL a navyše sa to na tieto WM moc nevzťahuje, keďže v uplynulom ročníku hral ešte Bundesligu a dokonca i Europa League proti Arsenalu.

Reagovat
vladino10

Tak už to je mesiac, to je celkom dávno

Reagovat
Whitemedia

Vůbec nemá cenu na něj reagovat, je to troll

Reagovat
Liquid

ten sestup měli zpečetěný dávno - takto to bylo myšleno, prostě suverénně nejhorší tým z bundesligy, jen si prostě všímám zajímavostí, je to jako by Jarolím povolal po této sezóně do repre někoho z Brna

Reagovat
Le Gunner

Pokud by v Brně hrál někdo, kdo v reprezentaci podává stabilně nadstandardní výkony a v rámci ligy hraje i přes sestup týmu obstojně, nebyl by problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Hector je hodně kreativní hráč. Přesně to, co Löw potřebuje pro kombinaci na levém křídle.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Liquid

a propo příšerný výsledky v přípravě

Reagovat
smazaný uživatel

Najmenej sympatický tým a krajina vôbec.

Reagovat
Kincl

Podle tebe :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Uwe háže buly

Angie?

Reagovat
Uwe háže buly

*Anglie

Reagovat
Bayern +

Preboha...

a čo potom Portugalsko a im podobní?

Reagovat
valloire

Portugalsko má velmi sympatický tým v čele s Králem a řízným obráncem Pepém.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Mr. International

Mesut Ozil by měl být na pozici tahoun týmu. Jeden z mála dokáže být rozdílovým hráčem, který je v ofenzívě o něco více znát než v defenzívě. Viděli jsme to teďka s Saudskou Arabií, kdy absolutně chyběla kreativita či moment překvapení. Jak řekl kdysi Philip Lahm: "Mesut má nejlepší vidění hry které jsem kdy viděl, je to sen každého útočníka". Kdokoliv tvrdí, že není kličovou postavou, je jen zmanipulován medií, kteří buď jen kopírují ostatni média nebo ho v koutu srdce nemají rádi pro svůj původ. Kdyby to byl čistokrevný neměc tak je hrdinou. A bohužel stači malinko viru ve společnosti a ono se to lehce rozříší.

Reagovat
Nikikrew

Lahm

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Inter Eterno Amore

To si iba robil srandu z jeho veľkých očí

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Já jen doufám, že jejich zápasy nebudou komentovat němečtí fanoušci Bosák a Hyský.

Reagovat
Stannis Baratheon

Rozhodně jsem pro Bittengela a Němce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jeňa

Němce bude komentovat Hošek

Reagovat
pepinho2

I je? Já myslel, že Angličany.

Reagovat
Jeňa

Byl zpravodajem i v Německu a i v LM občas komentoval německé týmy, tak bych řekl, že bude komentovat i Němce

Reagovat
pepinho2

To já vím, ale slyšel jsem, že říkal, že bude komentovat Anglii, o Němcích jsem neslyšel.

Reagovat
F.Torres

ne, dorazí Straka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kincl

Nejde jim nepřát :) Ti co tu píšou že skončí ve skupině tak tomu asi hodně rozumí :D

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite im ide nepriat

Reagovat
Rudnevs

Stále premýšľam, ako sa ti dostal ten Lautern do uživateľského mena...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dobře předevčírem vypískali němci Gundogana snad si i s Ozilem zahrajou co nejmíň

Reagovat
FCSL

Hodně se těšim na Reuse. Konečně na velký akci, snad se nezraní a zazáří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tuard.MUTD

Reagovat
smazaný uživatel

taky tak

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Löw má bezesporu obří podíl na výsledcích reprezentace z poslední doby. Je to vynikající stratég. Ten debakl Brazílie nebyl jen tak náhodou. Záloha je schopná přehrát kohokoliv na bázi promyšlené taktiky, nejde jen o individuální kvalitu. Co se sestavy týče, myslím, že první poločas se Saudskou Arábií ukázal možnosti souhry Draxler - Reus - Werner, takže Özil může zůstat klidně sedět. Je mi líto Saného. Umím si to vysvětlit snad jen vzájemnou antipatií, protože Julian Brandt rozhodně není lepším hráčem. Umí se sice dostat do šance, ale hodně zkazí. Jeho efektivita je žalostná.

Reagovat
CHONG

Snad vypadnou co nejdřív.

Reagovat
goodbay

Poradil by mi někdo odkud je nejlepší spoj do Ruska? Klidně se můžete rozepsat, zajímají mi i vlaky, busy a samozřejmě letadla. Přijde mi, že do toho Ruska krom Moskvy a Petrohradu je to spojení se světem celkem mizerné. Třeba i do toho Kaliningradu je to hodně složité.

Reagovat
pepinho2

Pražský hrad.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
xjert02

Reagovat
mayday

To jako si mám teď sednout a hledat ti spoje do Ruska, aby se ti to líbilo? Neber to samozřejmě špatně, ale...

Reagovat
Spalovač šancí

Nejlepší spoj do Ruska je z Donbasu. Stačí si tam stoupnout na výpadovce a někoho si stopnout. Každou chvíli se tudy vrací nějaký Rus domů z dovolené.

Reagovat
Rudnevs

Pekne to povedal Hitzlsperger - napriek výhre so Saudskou Arabiou pôsobí ten zápas ako “Stimmungskiller”... Ostatne rovnako ako prehra s Rakúskom a fotenie Özila a Gündogana s Erdoganom. Je pravda, že za posledné týždne sa moc pozitívnych udalostí v súvislosti s Nemeckom neodohralo.

Dúfam, že ich to nejak výraznejšie nepoznamená a i tak dojdu ďaleko - prinajlepšom až za piatym titulom.

Reagovat
valloire
Reagovat
smazaný uživatel

Me se to slozeni tymu nelibi, ale jsou to nemci a ti svou kuzi lacino nedaji.

Reagovat
Alan_Shearer

OT: Jak to vypada s trenerem pro Real? Na Tipsportu jsou vypsany kurzy, jednoznacne nejmensi je na Gutiho a po nem je propastnej rozdil ... (Conte, Poche, Allegri).

Reagovat
valloire

zatim nijak

Reagovat
Whitemedia

stopro to bude jeden z dvojice Guti a Conte

Reagovat
Alan_Shearer

Na Gutiho 1,8 a na Conteho 8, premyslel jsem, ze bych z prdele hodil neco malo na Conteho.

Reagovat
smazaný uživatel

Je šance,že by se mohl vrátit Ancelotti??

Reagovat
CHONG

Však teď podepsal v Neapoli...

Reagovat
fenixLFC

Ked teraz podpjsal zmluvu s neapolom? Sotva

Reagovat
CHONG

Zatím nijak, ale vzhledem k tomu, jak se to vyvíjí, tak vsázím na Gutiho (a i když bych to ještě před týdnem neřekl, tak v něj začínám i doufat).

Reagovat
Rudnevs

Prezident Murcie tuším povedal, že chceli Gutiho, ale že ten sa nestane trénerom Murcie preto, lebo sa stane trénerom Realu Madrid...

Reagovat
smazaný uživatel

Weltmeister!!! Není o čem

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
valloire

a já myslím, že to Rusko nedaj ani teď

Reagovat
smazaný uživatel

Teď to ale bude deathmach kazdej proti kazdymu.. Zadny tymy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak "o čom" podľa mňa práveže je Ale snáď to výjde

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsku ste pripočítali 1 štart na MS a Nemecku ktovie aké repre výbery ...

Reagovat
smazaný uživatel

Aby pohrobkovia Náckov skončili až štvrtý, museli by sa nájsť 2-3 nároďáky ktoré by ich porazili. A síce ak by neskončili v skupine prvý, ľahko by mohlo dôjsť k masakru v osemfinále s BRZ, takže ani 4 miesto by nedosiahli.

Ale, na 98% tie kurvy zas budú v prvej trojke.

Reagovat
Benfica

Oni vybuchnu.. nemaju to co je najdolezitejsie a to timovy duch a k tomu este ich vlastny fans piskaju na najvacsiu hviezdu..

Reagovat
Rudnevs

Gündogan neni najväčšia hviezda.

Reagovat
Benfica

ale Ozil je..

Reagovat
Rudnevs

Ani ten nie je... Povedzme, že patrí medzi tých kvalitnejší (hoci v rerezentácii to až tak neukazuje), ale najväčšia hviezda to nie je. Nemecko nemá najväčšiu hviezdu, Nemecko má tím.

Reagovat
vladino10

Btw, pískalo sa vôbec niekde aj na ozila?

Proti Arabii nehral a zápas s Rakúskom som nevidel- lebo predsalen..ozil sa "iba" fotil, nebyť toho Gundoganovho dresu tak by ozila nikto ani neriešil si myslím (a ak, tak iba z toho hľadiska, že erdogan je erdogan)..

Ale v zásade odfotiť sa s niekým aj keď to je erdogan stále nie je v očiach fans taký prúser ako ten gundoganov dres..

Reagovat
Rudnevs

Proti Rakúsku sa pískalo i na Özila... Nemajú sa s ním čo fotiť a riešilo by sa to i tak, ale súhlas, že to, čo spravil Gündogan je horšie.

Reagovat
vladino10

Jop, akurát fanúšikovia často odpustia svojim hráčom kadečo a ak by to bola "iba" fotka, tak by ich síce médiá zožrali, ale pískať by sa nepiskalo.. Takto si to ozil vyziera aj za gundogana (niežeby si to nezaslúžil)..

Aspoň môj názor teda, že nebyť toho dresu, tak aj ozil by to schytal menej

Reagovat
db18

Erdogan z toho udělal kampaň... to je ten průser... jako Mesut se z toho mohl klidně vylhat, že to na něj Ilkay narafičil...

...každopádně je vtipný jak je Gündogan realizačním týmem obhajován za to, co Özil neudělal.

Reagovat
Benfica

Ze tim..

Reagovat
vladino10

a máme aj niečo čím to podlozime?

Reagovat
Benfica

napríklad bitka medzi kimichom a rudigerom..

Reagovat
Benfica

+ nazi politici útočia na ozila a gundogana

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neni

Reagovat
vladino10

Nie, nie je

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Dobry drist...ale tak co cakat od fanusika repre, ktora mala len tri momenty kedy zahviezdila a na repre scene ju niekto respektoval. Skor sa staraj o Portugalsko, aby vobec vyliezlo zo skupiny a usetri si tieto kraviny. Keby Nemecko netvorilo tim, nepostupovalo by pravidelne do semifinale. A zakladat to na tom, ze sa Kimmich s Rüdigerom pohadali...to je uz uplna blbost. Ked to iste urobili Robben a Ribery, tak to novinari tiez nafukli a v skutocnosti ziadny problem nebol. Takze asi tolko k tvojim nazorom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Portugalsko je nie je o nic horsie ako ti sasovia z Nemecka.. ale to taky zadubenec ako ty nemoze pochopit..

Reagovat
stas87

Jo jo, nie je vobec horsie. Kvalitou su pomerne daleko za Spanielskom. Nemeckom, Braziliou a Francuzskom. Vyslo im euro v roku 2004 a 2016. Inak nikdy vysledky nemali a skor boli radi za postup do stvrftinale. Sak ono ti sklapne, ked poleti mozno uz po skupinach domov ci osemfinale.

Reagovat
Benfica

slepa ovca.. wc 06 euro 12.. a na tom eure 04 to tvoje nemecko ani zo skupiny nepostupilo..

Reagovat
vladino10

Kto zo základu portugalska by sa dostal do nominácie nemcov?

Inak teda Nemecko jasne úspešnejšia krajina, historicky aj momentálne

Reagovat
Benfica

Ronaldo, Pepe, Bernardo.. zato z nemcov v Portugalsku akurat Ozil..

Nepopieram ze uspesnejsie, ale posledny turnaj bol português..

Reagovat
stas87

Jj, Pepe by hraval namiesto zohratej dvojky z Bayernu na IV. A taky Kimmich by urcite neposadil Cedrica...a Müller so svojou Mundial formou by sedel a hral by Quaresma....ty pico, ty ides bomby. Guerreiro dlho marodil a ktovie v akej bude forme. A aj keby nehral, tak pochybujem, ze Rui je vyrazne lepsi ako Hector. Na Kroosa sa kvalitou nechyta ani jeden portugalcan zo stredu ihriska. Werner svoju kvalitu potvrdil v repre a aj v klube. To Silva v klube len striedal a nicim neohuril. Takze jedine dva posty, kde maju portugalcania lepsieho hraca, tak to je Ronaldo a Bernardo Silva. Nevadi, skusil si, mozno nabuduce to vyjde.

Reagovat
Benfica

Kimich to drevo?? Ten nemá ani na Cédriga, ani Ricarda, ani Cancela a ani na Semeda.. Muller by neposadil hlavne Ronalda.. Werner neni lepší ako Gudes a André Silva v repre hral vždy dobre, to že mu nedali šancu v Miláne, to je ich vec.. Hector z Kolína, že je lepší ako Rui z Neapola hej? a Guerreiro isto bude OK takže pohodka.. Kroos no máš pravdu on je dobrý to hej, ale aj tak by som ho nevymenil za Moutinha s Williamom..

no nič na Eure 2016 bolo najlepšie Portugalsko, od toho eura je portugalský tím, ešte lepší a ešte menej závislí na Ronaldovi.. no nič nevadí vidím, že repre Portugalska poznám lepšie a tebe trocha chýba rozhľad, ale nevadí..

No nič končím s touto debatou.. maj sa..

Reagovat
Rudnevs

Je pravda, že sa Portugalsko zlepšilo, ale na tú špičku, kam patrí trebárs Nemecko, nemajú...

Reagovat
vladino10

Kamo skús trochu objektivity..je to ťažké keď fandis, ale nebudeš potom zo seba robiť debila..

Reagovat
stas87

Kimmich svoju kvalitu ukazuje v BL, CL a aj v Nationalelf. Kde ju ukazuje Cancelo alebo Cedric? No, kazdopadne slusn material mas, ked o nom tvrdis ze je drevo. Ani citat nevies...kde pisem ze je Hector lepsi ako Rui? William sa z Lisabonu este nepohol a ktovie ci vobec pojde prec a aj tak si myslim, ze Güdogan je lepsi hrac a Khedira nie je oproti nemu ovela horsi. Aj ked mal zlu sezonu v Taliansku, tak v repre vylozene zlyhal minimalne. A co cakat od stareho Moutinha?

Strasne si ich po jednom turnaj idealizujes. A oni dokazali prehrat vo Svajciarsku...co je slaby tim oproti Nemecku. Ale to je jedno, pretoze uz Maroko im moze poriadne zatopit a kludne ich porazit. Ja nepopieram ze Portugalsko sledujem len cez HL, ale ty nezmyselne znizujes kvalitu nemeckych hracov a tomu skratka nerozumiem.

Reagovat
smazaný uživatel

A Bernardo Silva je jakože lepší než kdo?

Reagovat
stas87

Reus?

Reagovat
smazaný uživatel

hm.. ne.

Reagovat
stas87

Ja si myslim, ze sa Reus do svojej naj formy nevrati a Bernardovi patri buducnost. Aktualne si myslim, ze taky vyrazny rozdiel v prospech Marca tam skratka nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tam stačí jen říct, že Sane, který ani nebyl nominovaný ( ) je o parník lepší jak Bernardo

Reagovat
stas87

Jo, s tym sa da suhlasit ze Sane je lepsi hrac, respektive mal lepsiu sezonu ako Silva. Pokial to Jogimu vyjde, tak si na Saneho nikto nespomenie. Mna fakt prekvapuje, ze si niekto mysli, ze portugalcania maju lepsich hracov ako nemci. To je proste nejaky hodne nepodareny vtip.

Reagovat
vladino10

Pozeral si Saudskú? Ako Bernarda moc nepoznám popravde, ale v tom nemeckom zmare mi aspoň v prvom polčase Reus prišiel skvely- bol snáď pri všetkom čo smrdelo nebezpečenstvom..neviem či jeho naj forma, ale myslím, že bol o dosť viditeľnejší ako Draxler napr..

Reagovat
stas87

Nn, bol som v robote na poobednej. Nepozeral som ani zostrih.

Reagovat
fenixLFC

Jj v plrtugalsku by hral iba ozil a zaroven len traja hraci portugalska su lepsi slovami klasika- to mi nevychadza

Nehovoriac o tom ze pepe a bernardo by zaklad nehrali

Reagovat
stas87

Priam neskutocne vysledky vzhladom k tomu, ako dlho sa pohybuju na repre scene. Fakt spadni na zem, pretoze Portugalsko ma daleko horsi tim ako Nemecko a jeden titul na eure dva rok spät bola vec, ktora sa tak casto opakovat nebude.

No nepostupilo...ale od tej doby urobili obrovsky pokrok. V poslednej konfrontacii dostali portugalcani stvorku a tiahli po skupine domov, styri roky spät tak tak uhrali postup.

Reagovat
Benfica

V poslednej konfrontacii po vymyslenej penalte a vymyslenej cervenej.. to je fakt uspech..

A zas sa budem opakovat ale nemci nesu o nic lepsi momentalne..

Reagovat
vladino10

je mi to jasné hneď ako sa pozriem na to v akých kluboch hrajú portugalskí hráči

Reagovat
stas87

Tieto kokotiny chces fakt vydat za seriozny nazor? Penalta jasna a uz vtedy mohli byt radi, ze toho faulujuceho hraca nevyhodil von. Dement Pepe sa vrati k Müllerovi, ktory nejavi zaujem o to, pokracovat v hre a ten debil ide do fyzickeho kontaktu.

Uvidis na turnaji, ze su. A ty sudis podla jedneho turnaja dva roky spät a podla toho, ze sa pohadal Kimmich s Rüdigerom. Svoje problemy maju, ale je to turnajovy mancaft a to o Portugalsku povedat nemozes. Mna by prekvapilo, ak by isli dalej ako do osemfinale.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

pohrebné lietadlo?

Reagovat
db18

Letí do Ruska... tak už jsou preventivně připraveni.

Reagovat
pepinho2

Letadlo SS?

Reagovat
smazaný uživatel

Tutomu se prostě nedá přát nic jinýho než co nejrychlejší konec.

Reagovat
Kokesh

Messi on his tax problems: "There was an order from Madrid attack me, beat me and take advantage of a moment of weakness” [Marca via Sport]

Paranoia lvl 1000, zlaty Pique haha.

Reagovat
smazaný uživatel

I have been through some tough times, like everything with the tax office. It was hard because of the way they attacked me and said things about me, my family, my dad, my people. I felt attacked from Madrid and it was hard. I felt really attacked but I was lucky enough to have the backing of those close to me, of Barcelona, of Catalonia, of journalism (in Catalonia). That kept me a little more calm.

A víš že tím myslel úřady a novináře z Madridu?

Reagovat
Kokesh

Ne myslel tim Ramose, ten muze za vsechno prece.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tu šaškárnu co se točí kolem Ramose zrovna nijak neprožívám.

Reagovat
stas87

https://www.youtube.com/watch?v=EkW7gMWe7d0

Ocakavam, ze si zahraju zapas o medailu. Takze postup do semifinale bude a potom uz bude len na nich, ci zvladnu oba zapasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Na velké turnaje se vždy dokážou připravit výborně. Uvidíme jak dopadnou letos. Podle mne dojdou maximálně do semifinále.

Reagovat
Carrick

Dnes jsem koukal na Brazilce. Jedním slovem paráda, seřízená mašina bez jediné slabiny. A se smrtícím rychlým přechodem. Sice jsou to jenom přáteláky, ale z těch favoritů, které jsem viděl, vypadají jednoznačně nejlépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadali vyborne Nedostavaji goly, hraji i tymove kdyz je potreba+ty individuality smerem dopredu a jejich kreativita. Jestli to dokazou prenest i na ten turnaj, tak to muzou cely vyhrat..

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Jo maji formu...do prvniho nepovedeneho zapasu. Pak se sesypou jak domecek z karet. A ten zapas na MS prijde uz ve skupine Takze Deutschland.

Reagovat
John Obi Mikel

Já jsem taky koukal, doufám, že je potkáme až ve finále.

Reagovat
Realita

Jsem zvědav, jestli dají soupeřům vůbec čuchnout anebo to očuchá všechno sám Löw

Reagovat
smazaný uživatel

Koho tipujete na nejlepsiho strelce turnaje ?

Reagovat
Liquid

Neymar

Reagovat
smazaný uživatel

No, osobne som ich tipoval na majstra sveta...

ale umelá inteligencia vidí ich osud na XXI. Mundiale inak, postup zo skupiny, v osemfinále pošlú domov Srbov, aby vo štvrťfinále sami boli poslaný domov Kolumbiou..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele