Představení účastníků MS 2018 - Švédsko

10.06.2018, 21:00
Profily, historie
To jsou oni. Ti, co překazili Gigimu Buffonovi sen o výletu na poslední světový šampionát. Jenže to by Italové museli ve dvojzápase proti Švédům dát aspoň jeden gól. Tak se nestalo a po výsledcích 1:0 a 0:0 postoupili překvapivě na mistrovství světa do Ruska fotbalisté ze severu Evropy.

Vzhledem k tomu, že Švédové Italy přemohli především týmovostí a poctivým výkonem směrem do defenzivy, příliš se nepředpokládá, že by na šampionátu rozjeli nějakou ofenzivní smršť. Spíše se o nich hovoří jako o jednom z nejnudnějších celků, které na turnaji vůbec najdeme.

To ale může být předčasná a lichá úvaha. I ve švédském kádru totiž můžeme najít pár hráčů, kteří umí vymyslet parádní kombinaci i oku lahodící kombinační kousky. A jelikož na šampionát v roli hráče neletí legendární Zlatan Ibrahimovič, budou to právě Forsberg a spol, za kterými půjde ta největší zodpovědnost...



Historie


Švédové sice nepatří mezi úplně nejpravidelnější účastníky fotbalového svátku jménem MS, ostatně na posledních dvou šampionátech chyběli a naposledy si zahráli v roce 2006 v Německu. O to více ale překvapí, že když už se na turnaj dostanou, bývají zpravidla docela úspěšní. O tom svědčí jedna stříbrná finálová účast, dva bronzy a jeden postup do semifinále bez medaile. Je ale fakt, že poslední švédský úspěch na světovém šampionátu už má svá léta. Datuje se k roku 1994 a k mistrovství v USA. Tam švédské naděje na finále zhasl až brazilský Romário, tak si aspoň Seveřané spravili chuť v souboji o třetí místo s Bulharskem, rozdrtili ho 4:0 a přivezli domů, do jinak spíše hokejové země, bronzovou medaili.

To na evropský šampionát se země tří korunek dostává poslední téměř tři dekády víceméně vždycky. Od roku 1992 chybělo Švédsko jen v Anglii 1996, kde zazářil český tým, od té doby ale stejně jako my už byl na každém evropském turnaji. Pravdou je, že se mu na nich ale nijak extra nedaří. Když pomineme extrémně úspěšné domácí Euro před šestadvaceti lety, kde Seveřané došli až do semifinále (a z velkých turnajů ME 1992 a MS 1994 tak mají parádní kombo dvou bronzových medailí), jen jednou se zemi vyznávající modré a žluté barvy podařilo postoupit ze skupiny.

Stalo se tak na Euru 2004 a na podrobnosti tohoto postupu si asi všichni vzpomínáme. Švédové potřebovali v posledním zápase základní skupiny remizovat s Dány 2:2, aby oba týmy postoupili na úkor favorizované Itálie... a překvapivě se tak také stalo. Od tohoto turnaje už byla pro severský celek vždy konečnou stanicí již základní skupina.

Infograficky



autor: Jakub Tymčík

Cesta na šampionát


Jasný favorit a dva vlčáci, kteří si to rozdají o druhé místo zaručující (velmi pravděpodobně, pokud neskončíte mezi týmy z druhých pozic úplně poslední) baráž. Takhle zhruba vypadala kvalifikační skupina A v evropské části boje o turnaj. Francie byla v téhle skupině jasným favoritem a nakonec si také z prvního místa přímý postup do Ruska zajistila, nebyla to však taková dominance, jakou předvedli ve své kvalifikační skupině třeba Němci.

Výběr Didiera Deschampse nakonec nasbíral jen o jednu výhru a čtyři body více než Švédové a Seveřanům se dokonce podařilo hvězdami nabité "Les Bleus" jednou porazit, když na domácím hřišti slavili před rokem výhru 2:1. Největší konkurent Švédů v boji o druhé místo Nizozemsko pak nasbíralo stejně bodů jako oni, mělo ale horší skóre a ostrouhalo.

Baráž týmu Janneho Anderssona nadělila asi nejtěžšího možného soupeře, slovutnou Itálii. První zápas doma se ale Švédům zásluhou branky Jakuba Johanssona (který se na šampionát nakonec kvůli zranění vůbec nechystá) podařilo vyhrát 1:0 a v Itálii, konkrétně v Miláně, to pak byl boj o to neinkasovat. To se povedlo a po bezbrankové remíze 0:0 slavili Švédové senzační postup. Buffon byl v slzách, Itálie byla v slzách... a Švédsko začínalo bookovat letenky na první světový šampionát po dvanácti letech.

Trenér — Janne Andersson


Dbá na defenzivu a je to vidět. Čísla mají v tomto ohledu Švédové více než slušná. Z dvanácti zápasů v kvalifikaci i v baráži proti Italům inkasovali Seveřané pouhých devět branek, což je zatraceně slušné.

Pětapadesátiletý trenér je zatím koučem víceméně národního významu - celou svou kariéru zatím strávil na lavičkách pouze švédských klubů, za hranice své rodné země se jako kouč nepodíval. Ostatně ani jako hráč ve své předchozí kariéře, kterou strávil také pouze v týmech této země.

Zřejmě nejvýraznějšího trenérského úspěchu dosáhl v roce 2015 s týmem IFK, se kterým překvapivě dosáhl na mistrovský titul. O rok později už mířil ke švédské reprezentaci, když u vesla pro kouče národního týmu nahradil Erika Hamréna, který tým vedl na Euru 2016, který mužstvo vedl dlouhých sedm let.

Za co je Andersson občas kritizován, je právě defenzivní a poměrně čitelná taktika. Švédové sice v kvalifikaci nedostávali moc gólů, občas je ale ze strany novinářů či příznivců natírán za to, že je švédská hra předvídatelná a soupeř se na ni může snadno připravit. Andersson totiž sází výhradně na rozestavení 4-4-2 s důrazem na obrannou hru a ofenzivní cestičky po křídlech, kde má talentované tahouny Forsberga s Claessonem. Je otázkou, jestli v těžké skupině s Německem a Mexikem nebude sázka na jedinou taktiku nevýhodou.

Tahoun týmu — Emil Forsberg



zdroj: theunitedstand.com

Lipsko v předminulé sezoně coby nováček vtrhlo do Bundesligy jako velká voda. Tým Ralpha Hasenhüttla uchvacoval atraktivním kombinačním fotbalem. A mezi ty, které v ofenzivě východoněmeckého celku zářili nejvíc, patřil vedle Tima Wernera i Emil Forsberg. Ostatně, bundesligová bilance 30 odehraných zápasů a 30 "kanadských bodů" za 8 gólů a 22 (!) asistencí asi hovoří za vše.

Minulá sezona už ve Forsbergově podání tak slavná nebyla. Odehrál v lize jen 21 utkání, některá vynechal kvůli zranění, jiná kvůli disciplinárnímu trestu. Ani týmu jako takovému se tolik nedařilo a po senzačním druhém místu přišla až šestá pozice, Ligu mistrů si Emil Forsberg v příští sezoně nezahraje. Tedy, pokud nepřestoupí...

Už teď se hovoří třeba o zájmu Arsenalu a jistě by se našly i další kluby. Povedené reprezentační představení na MS by cenu skvělého křídelníka ještě vyšponovalo. Forsberg ale nemůže doufat v dobré výkony jen kvůli svému osobnímu zájmu. Hra celého Švédska na něm totiž dost stojí a bez jeho přínosu jen těžko může Anderssonův mančaft reálně myslet na postup ze skupiny.

Jestliže je totiž jinak švédský výběr stavěn poměrně defenzivně, Forsberg je jeden z mála hráčů, který je schopen v ofenzivní části hry přijít s něčím nečekaným, překvapivým, nápaditým. Tomu také odpovídá fakt, že v jinak jasně daném rozestavení má poměrně volnou roli - ve formaci 4-4-2 mu patří levá strana zálohy, v případě křídelníka RB Lipsko to ale není vyloženě dogma. Má směrem do ofenzivy poměrně dost volnosti, může se z kraje přesunout do středu pod hrot a vypomoct forvardům Toivonenovi s Bergem či zahrozit střelou z dálky. Forsberg má navíc výhodu, že ho v případě posunu doprostřed hřiště může u levé lajny zastoupit poměrně dynamicky hrající Augustinsson.

Na prahu slávy — Victor Claesson



zdroj: aftonbladet.se

V předchozí rubrice jsme sáhli pro hráče z levého křídla, teď se přesuneme na druhý kraj švédské ofenzivní zálohy. Tam najdeme borce, pro kterého nebude Rusko coby pořadatelská země šampionátu žádné novum. Už tam totiž pár let hraje. Victor Claesson je už rok a půl hráčem Krasnodaru, kam zamířil ze švédského Elfsborgu. Je velmi pravděpodobné, že tahle informace už ale dlouho platit nebude a 26letý záložník své dosavadní působiště vymění za jiné.

Hraje totiž báječně. Nechme promluvit čísla: 10 gólů a 8 nahrávek v uplynulé sezoně ruské Premier Ligy, k tomu další dva zásahy v předkolech ligy Evropské. Kromě produktivity ho zdobí skvělý herní přehled, umí se zapojit do kombinace, umí vystřelit z první, což několikrát i v této sezoně dokázal. Ruskou ligu už zkrátka přerostl a není divu, že se o něj zajímají třeba i kluby Premier League.

Dlouhodobě ukazuje, že patří do top 5 nejlepších soutěží v Evropě a pokud by navíc na hojně sledovaném MS pomohl skvělými výkony Švédům i k nějakému týmovému úspěchu, není vyloučeno, že si na něm Krasnodar pěkně namastí kapsu. Tenhle 26letý hráč sice už možná není talentovaný mladíček, je to ale komplexní ofenzivní tahoun v nejlepších fotbalových letech a rozhodně do dnešního moderního fotbalu patří. Pokud jemu a Forsbergovi šampionát sedne, nemusí být základní skupina pro Švédy rozhodně nepřekonatelnou bariérou. Pokud hroťáci Toivonen s Bergem budou proměňovat šance, které jim duo FC připraví.

Pravděpodobná sestava a taktický profil týmu




Dlouhá, předlouhá léta jsme byli v brance Švédska zvyklí na Andrease Isakssona. Někdejší brankář Rennes, PSV nebo Citizens ale po Euru 2016 svou bohatou reprezentační kariéru ukončil a hledala se nová gólmanská jednička. Volba padla na Robina Olsena, toho času gólmana dánské Kodaně.

Ten toho ale v poslední době za repre moc neodehrál a je otázkou, v jaké formě v Rusku bude. Případnou alternativou budou Karl-Johan Johnsson či Kristoffer Nordfeldt ze Swansea.

Velkou sílu mají Švédi ve středu obrany, ostatně jinak by asi za 12 zápasů kvalifikace a baráže před MS neobdrželi jen 9 branek. Zkušenost a spolehlivost dodává kapitán a lídr mužstva Andreas Granqvist, doplňuje ho talentované mládí v podobě Victora Lindelöfa z Manchesteru United.

Levý kraj obrany patří Ludwigu Augustinssonovi z Werderu Brémy, který zazářil před třemi lety na Euru jednadvacítek v Česku, které Švédové dokonce vyhráli, a letos patřil mezi spolehlivé členy kádru brémského týmu.

Na hřišti má přehled, nebojí se útočit a pohybovat se víceméně na křídle (což je někdy zkrátka třeba, když před vámi hraje Forsberg, který se často posouvá až do středu pole), přitom ale netrpí syndromem dnešních moderních krajních beků, že pro samé bezhlavé útočení zapomínají na to podstatné - na bránění. Defenzivní povinnost svého řemesla si Augustinsson plní velmi dobře a bude li pokračovat v dosavadních výkonů, je možné, že se dočká angažmá v některém významnějším klubu.

Druhý kraj obrany brousí Mikael Lustig z Celtiku, jenž má tu výhodu, že může případně zaskočit i na postu stopera. Duo defenzivních záložníků tvoří Albin Ekdal z Hamburku, který tak má možnost si v reprezentačním dresu spravit chuť po letošním některými německými příznivci mnoho let toužebně očekávaném vypadnutí HSV z nejvyšší ligy, a Sebastian Larsson, který celou kariéru strávil v anglických klubech a momentálně působí v druholigovém Hullu, kam před rokem přestoupil ze Sunderlandu.

Na stranách pak najdeme oba již dříve zmíněné hráče, se kterými bude stát a padat nejspíš celá švédská ofenziva. V jinak poměrně rigidním a předvídatelném herním systému mají totiž Emil Forsberg a Victor Claesson nezastupitelnou úlohu.

Zatímco směrem do obrany nelze Švédům vytknout v podstatě nic a jejich famózní poziční hra a neuvěřitelná kompaktnost je důvodem, proč na šampionátu jsou a proč vyřadili třeba favorizované Italy, směrem dopředu je to od Seveřanům až příliš často na jedno brdo.

Vepředu jsou dva silní útočníci Ola Toivonen s Markusem Bergem, kteří vybojují hodně balónů, tak to na ně budeme posílat, oni buď dají gól, nebo aspoň sklepnou míč pod sebe a někdo to dorazí. Takhle v kostce vypadá švédská ofenzivní taktika většinu času.

Aby tomu tak nebylo a Švédové vymysleli něco překvapivého, od toho jsou v týmu právě Forsberg s Claessonem. Ti mají za úkol být klíčovými aktéry při budování postupného útoku ze své poloviny.

Zde se využije dynamika a univerzálnost Ludwiga Augustinssona, který při Forsbergově aktivitě před vápnem zaujme pozici na levém křídle, a také zkušenost a přehled v rozehrávce Albina Ekdala, který si často chodí pro balony hluboko do pole, aby útočnou akci později rozvinul směrem k soupeřově šestnáctce.

Německo si coby obhájce titulu asi první místo ve skupině ujít nenechá, Švédové si to reálně může rozdat o druhé místo s Mexikem. Američané jsou obecně asi lepší fotbalisté a více budou hrát na míči, Švédové je ale můžou otrávit urputnou defenzivou a nepříjemnou fyzickou hrou třeba Berga s Toivonenem. K postupu bude ale kromě skvělého systému a týmového výkonu třeba i určitá individuální nadstavba. Na již tolikrát zmiňované hvězdě z Lipska tedy je, aby se vytáhl. Aby Švédové na velkém turnaji po 24 letech znovu obdivovali Forsberga. Tentokrát fotbalového.

Tip redakce na umístění: konec ve skupině


Program zápasů - skupina F

18.06.2018
14:00
Švédsko
1:0
Korejská republika
Nižnij Novgorod
23.06.2018
20:00
Německo
2:1
Švédsko
Soči
27.06.2018
16:00
Mexiko
0:3
Švédsko
Jekatěrinburg

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Karl-Johan Johnsson
28.01.1990
EA Guingamp
Kristoffer Nordfeldt
23.06.1989
Swansea City
Robin Olsen
08.01.1990
FC Kodaň
Obránci
Datum nar.
Klub
Ludwig Augustinsson
21.04.1994
Werder Brémy
Andreas Granqvist
16.04.1985
FK Krasnodar
Filip Helander
22.04.1993
Bologna FC
Pontus Jansson
13.02.1991
Leeds United
Emil Krafth
02.08.1994
Bologna FC
Victor Lindelöf
17.07.1994
Manchester United
Mikael Lustig
13.12.1986
Celtic FC
Martin Olsson
17.05.1988
Swansea City
Záložníci
Datum nar.
Klub
Victor Claesson
02.01.1992
FK Krasnodar
Jimmy Durmaz
22.03.1989
Toulouse FC
Albin Ekdal
28.07.1989
Hamburger SV
Emil Forsberg
23.10.1991
RB Lipsko
Oscar Hiljemark
28.06.1992
Janov CFC
Sebastian Larsson
06.06.1985
Hull City
Marcus Rohdén
11.05.1991
FC Crotone
Gustav Svensson
07.02.1987
Seattle Sounders
Ola Toivonen
03.07.1986
Toulouse FC
Útočníci
Datum nar.
Klub
Marcus Berg
17.08.1986
Al Ain Club
John Guidetti
15.04.1992
Deportivo Alavés
Isaac Kiese Thelin
24.06.1992
Waasland-Beveren

Autor: Jan Pikous

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2018 - Japonsko
13.06.2018, 17:55
Představení účastníků MS 2018 - Senegal
13.06.2018, 14:04
Představení účastníků MS 2018 - Kolumbie
13.06.2018, 09:15
Představení účastníků MS 2018 - Polsko
12.06.2018, 19:00
Představení účastníků MS 2018 - Anglie
12.06.2018, 15:54
Představení účastníků MS 2018 - Tunisko
12.06.2018, 10:28
Představení účastníků MS 2018 - Panama
11.06.2018, 22:46
Představení účastníků MS 2018 - Belgie
11.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Korejská republika
11.06.2018, 10:27
Představení účastníků MS 2018 - Mexiko
10.06.2018, 12:28
Představení účastníků MS 2018 - Německo
10.06.2018, 09:00
Představení účastníků MS 2018 - Srbsko
09.06.2018, 21:30
Představení účastníků MS 2018 - Švýcarsko
09.06.2018, 14:40
Představení účastníků MS 2018 - Kostarika
09.06.2018, 11:04
Představení účastníků MS 2018 - Brazílie
08.06.2018, 18:20
Představení účastníků MS 2018 - Nigérie
08.06.2018, 12:42
Představení účastníků MS 2018 - Island
08.06.2018, 09:21
Představení účastníků MS 2018 - Argentina
07.06.2018, 17:37
Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko
07.06.2018, 13:58
Představení účastníků MS 2018 - Dánsko
06.06.2018, 20:00
Představení účastníků MS 2018 - Peru
06.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Austrálie
06.06.2018, 12:11
Představení účastníků MS 2018 - Francie
06.06.2018, 07:52
Představení účastníků MS 2018 - Maroko
05.06.2018, 16:28
Představení účastníků MS 2018 - Írán
05.06.2018, 12:00
Představení účastníků MS 2018 - Španělsko
04.06.2018, 22:32
Představení účastníků MS 2018 - Portugalsko
04.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Uruguay
04.06.2018, 12:34
Představení účastníků MS 2018 - Egypt
03.06.2018, 23:52
Představení účastníků MS 2018 - Saúdská Arábie
03.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Rusko
03.06.2018, 12:00

Komentáře (67)

Přidat komentář
Rudnevs

Zaujímavosť - Dcéra trénera Anderssona inak poslala svojmu otcovi do Ruska šálku s potlačou Sheldona Coopera zo seriálu “Teoria veľkého tresku” a priložila mu k tomu odkaz, že ten je tak trochu ako ty... Andersson totiž vraj chce doma mať všetko v poriadku a zoradené, chce jesť stále to isté jedlo a sedieť stále na tom istom mieste.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Pasha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

aspergerov syndrom a obsesivno-kompulzivna povaha....

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejnudnějších týmů MS

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

neprohodí se Forsberg s Claessonem?

Reagovat
smazaný uživatel

jediné zajímavé na jejich týmu asi je, jak překvapivě ''švédská'' jejich nominace je

Reagovat
Jeňa

Na to, že se na některých SPD diskusích dělá ze Švédska pomalu chalífát, tak v nominaci 0 muslimů a 2 míšenci. To je o jednoho míšence víc než je v českém nároďáku

Reagovat
smazaný uživatel

tak jedině dobře, nejsou můj šálek čaje, ale raději se podívám na jejich poctivý fotbal, než kdyby v sestavě měli 10 Ibrahimů nebo Mohamedů

Reagovat
mayday

Reagovat
Stannis Baratheon

stranky toho hnoje SPD či jak se to jmenuje nenavštěvuji, ale s muslimama ve Švédsku mám zkušenost, a to jsem jenom projížděl. A skutečně jsem si chvíli připadal jako v Bagdádu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel, v 2006 to tam bylo jeste fajn. I namesti bylo cistejsi ve vsech aspektech (odpadu i lidi)

Doufam, ze tihle se drzi jenom ve vetsi mestech a na severu od Uppsalu ke Kirune zatim moc nejsou

Reagovat
Stannis Baratheon

já teda projížděl jen na jihu, ale zastavoval jsem na občerstvení v nějakém městečku za Goteborgem, a byla to síla takhle rychle jsem do auta dlouho neutíkal.

No, tam už je na ně snad zima

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tam uz to neni moc huste zabydleny a hlavne prace v lese nebo drevarske prumyslu...

Reagovat
bobis21

naposledy jsem strávil nějaký čas v Helsingborgu a Malmö a na žádný problém jsem nenarazil. Ve srovnání s ČR to bylo mnohem klidnější...

Reagovat
Stannis Baratheon

já žádný problém taky neměl, protože jsem jen projížděl do Norska, a asi 2x jsem zastavoval. Ale těch cizinců se snědší kůži jsem viděl fakt dost,

Reagovat
valloire

vždyť je

Reagovat
johnik

Nj

Reagovat
smazaný uživatel

Švédsko mám rád těším se na ně a budu fandit

Reagovat
bobis21

jeden z týmů na které se nejvíce těším snad se poperou o postup s Mexikem

Reagovat
C-M@ster

Co tě na nich tak láká?

Reagovat
bobis21

tak Švédsko je jedna z mých nejoblíbenějších zemí a jezdím tam kdykoliv se naskytne možnost ... nejde ani tak o fotbalový tým, který objektivně není tak zajímavý jako jiné, ale spíše o ten pozitivní vztah k zemi, díky kterému jim přeji

Reagovat
C-M@ster

Tak to potom jo, já myslel, že tě něčím uchvátila jejich hra, což mě zajímalo čím.

Reagovat
Benfica

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Jimmy Durmaz , toho zbožňuju

Reagovat
smazaný uživatel

Ha, Gay

Reagovat
Counter

Community ♥

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Tři vstřelené branky v šesti přípravných zápasech.. s těmi teda bude zábava

Reagovat
stas87

Ked od nich ocakavas pevnu defenzivu a minimum strelenych golov a hru na nulu vzadu, tak nemozes byt prekvapeny. Uz sa tesim na komentare odbornikov o tom, aky nudny styl hraju a ze sa na to neda pozerat.

Reagovat
Whitemedia

Už teď je jasné, že kvůli nim na zápasy koukat nebudu.. naštěstí chytli do skupiny super týmy Mexika a Německa, takže ty zápasy prostě nudné nebudou

Reagovat
stas87

Na Oly vtedy dokazali zo stavu 4-0 urobit 4-4. Ale to bola kvalifikacia, toto bude uplne iny zapas. Budu branit proti Mexiku a aj proti sikmacom. Mam take tusenie, ze jeden z tych dvoch zapasov umlati za tri body s nulou vzadu. Ak chcu pomyslat na postup, musi nutne vyhrat prvy zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

hodně zajímavé je, že zatímco měl Forsberg v minulé sezoně za Lipsko neuvěřitelných 22 asistencí v Bundeslize, letos měl jenom jenom 2

Reagovat
Rudnevs

Celkovo RB malo túto sezónu dosť slabšiu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je jasné, ale stejně je ten statistický rozdíl neuvěřitelný

Reagovat
Jeňa

Protože hrál letos stabilně tužku

Reagovat
Liquid

on je hlavně psycho, když o něco fakt jde, tak udělá stupidní červenej faul, loni proti Bayernu a letos na jaře proti Hoffenheimu

Reagovat
Komix

Když si vzpomenu, že Claesson byl už jednou nohou u nás..

Reagovat
smazaný uživatel

A místo něho dorazil Kessel...

Reagovat
Liquid

vůbec nedávaj góly, chybí Zlatan, příprava mizerná, bude to 3.místo ve skupině, ale jsem mco rád, že tu hnusnou Itálii vyřadili

Reagovat
Liquid

teda netipl bych, že zrovna Švédové budou nároďák odkud jsem viděl nejvíc hráčů na živo (7) a to jsem zrovna na moc zápasech nebyl - Augustinsson, Helander, Lindelöf, Guidetti, Thelin (finále U21 SWE-POR 2015), Granqvist (SPA-KRA), Forsberg (LEI-HOF)

Reagovat
Liquid

tak 8 - Hijlemark tam byl taky v tom finále, Portugalci tam mají 5 zástupců toho finále

Reagovat
REPLIKATOR

Tady vidím velký špatný co se týče střílení branek.

Reagovat
smazaný uživatel

odjedou s bodem za remízu s Koreou a bez vstřelené branky

Reagovat
mayday

Asi nepostup.

Reagovat
Hany45

no Zlatan, no party

Reagovat
Counter

Podle mě tou svojí fyzičností zadupou Korejce i Mexičany do země. Nebude to hezké na pohled, ale postup z druhého místa a souhrnným skóre tak 2:1 by mě nepřekvapil.

Reagovat
smazaný uživatel

a taky vyřazení ve čtvrtfinále na penalty..

Reagovat
smazaný uživatel

Dľa umelej inteligencie by ich mali zastaviť v osemfinále Brazílčania. Takže hore mám chybu, Švédi vo štvrťfinále na Mundiale nebudú účinkovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Postup s Německem, už se hrozně těším.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejnudnější tým ME 2016.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele