Představení účastníků MS 2018 - Srbsko

09.06.2018, 21:30
Aktuality
Na svůj třetí světový šampionát se chystá samostatná reprezentace Srbska (pokud počítáme i její partnerství s Černou Horou), která si pro svou Ruskou anabázi namíchala zajímavý mix zkušenosti a mládí. Zadním řadám vládnou ostřílení borci jako Kolarov či Ivanovič, v záloze se objeví třeba hvězda Manchesteru United Nemanja Matič, a to vše pak doplní talentovaní Mitrović či Milinković-Savić.

Ačkoliv na papíře onen reprezentační výběr nevypadá vůbec špatně, pochybnosti panují nad tím, zda se hráčům podaří vytvořit tu správnou partu, která je k jakémukoliv úspěchu naprosto nezbytná.

Ostatně velkou paralelu bychom mohli vidět třeba při srovnání s Chorvatskem - vypadá to vypadá, že balkánské země jsou skutečně ze stejného těsta. Stejně jako jejich kostkovaní kolegové totiž i Srbsko po konci kvalifikace vyměnilo kouče, momentální lodivod Mladen Krstajić pak rozhodně nemůže těžit z vydatných zkušeností, přitom je to právě on, kdo musí soubor individualit poskládat dohromady. A to vzhledem ke známé srbské výbušnosti nemusí být vůbec snadný úkol.

Je tomu již dvacet let, co se Srbsku naposledy podařilo přejít nástrahy základních skupin, tehdy ve Francii to dotáhli alespoň do osmifinále - na dalších dvou šampionátech však následovalo zklamání a výbuch. Kam se zařadí tato srbská parta?

Historie


Srbští fotbalisté po dlouhá léta nastupovali pod vlajkou Jugoslávie, kterou tvořili společně s Černou Horou. V devadesátých letech se však kvůli mezinárodním sankcím nemohli účastnit kvalifikačních bojů o světový šampionát v roce 94 a o turnaj evropský o dva roky později. Na reprezentační scénu se tak Jugoslávie oficiálně vrátila až při kvalifikaci na mistrovství světa 98, která okamžitě dopadla úspěšně. Ve své skupině skončila na druhém místě, v baráži ji los přisoudil reprezentaci Maďarska. Výsledek dvojzápasu však byl jednoznačný - favorit v prvním venkovním utkání zvítězil vysoko 7:1, na což navázal další demolicí v Bělehradu v poměru 5:0.

Do Francie odjížděl tehdejší výběr Jugoslávie jako jeden z možných černých koní turnaje. Výsledky v základních skupinách dávaly tomuto označení za pravdu - balkánský celek totiž nejprve porazil Írán, následně v duelu s Německem ztratil vedení a odnesl si pouze bod, načež si poradil i s výběrem USA. V osmifinále číhal výběr Nizozemí - první půle se Jugoslávii vůbec nepovedla a soupeř se ujal vedení, v dějstvím druhém se ovšem situace obrátila, balkánští fotbalisté vyrovnali a měli dokonce výhodu pokutového kopu.. Ten však neproměnili, což se ukázalo býti klíčovým momentem - o pár chvil později se totiž na druhé straně prosadili Nizozemci a černého koně poslali z turnaje domů.

Na kvalifikačních duelech o postup na světový šampionát o čtyři roky později se výrazně podepsala nestabilní politická situace v celé zemi. Reprezentační trenér Ilija Petković byl nucen hned po prvním (dokonce vyhraném) soutěžním zápase odstoupit, v následujících duelech pak Jugoslávie zaostala za očekáváním - kvůli remízám se Švýcarskem, Slovinskem a prohrou s Ruskem nakonec skončila až na neuspokojivém třetím místě.

Před zahájením bojů o další světový šampionát v Německu proběhl v Jugoslávii politický převrat a balkánští fotbalisté do nich již vstupovali pod záštitou země s názvem Srbsko a Černá Hora. A kvalifikační jízda se jim nadmíru povedla - svou skupinu tehdy vyhráli, když až za sebou nechali hvězdami nabitý kádr Španělska. Samotný turnaj však představoval ohromné zklamání, po úvodní těsné prohře s Holandskem následoval šestigólový debakl od Argentiny, který znamenal konec nadějím na postup. V utkání o čest pak Srbové vedli nad Pobřežím Slonoviny o dvě branky, kvůli totálnímu kolapsu v druhém poločase ovšem i tentokrát odešli poraženi.

Do Brazílie pak celek vedený bývalým reprezentantem Sinišou Mihajlovićem vůbec nepostoupil. Přidělena mu byla poměrně složitá skupina s Belgií, Chorvatskem, Skotskem, Makedonií a Walesem, kterou reprezentanti Srbska zakončili až na třetím místě.

V Rusku tak přichází jejich další šance, další pokus o to, aby soubor velmi dobrých fotbalistů vytvořil kvalitní tým. Hlavní otázka tedy zní - podaří se jim naplnit očekávání svých příznivců a konečně proniknout nástrahami základních skupin?

Infograficky



autor: Jakub Tymčík

Cesta na šampionát


Srbsko při cestě na světový šampionát poměřilo síly s Irskem, Walesem, Rakouskem, Gruzií a Moldavskem. Start přitom nebyl bůhvíjaký - v úvodním klání uhrál balkánský celek pouze remízu s Irskem. Následovala povinná výhra v Moldavsku a přestřelka s Rakouskem, která naštěstí dopadla lépe pro Srby. Další ztráta přišla ve Walesu, kde na úvodní branku hvězdného Balea odpověděl čtyři minuty před koncem Mitrović.

Parta okolo Branislava Ivanoviče přivezla tři body i z horké půdy Gruzie, v dalším domácím klání ale zaváhala, když opět remizovala s ostrovním Walesem. V říjnu 2017 přišla povinná výhra nad Moldavskem následovaná klíčovou výhrou v Irsku, kterou trefil Aleksandr Kolarov.

Srbsko tak mělo k dispozici dva říjnové mečboly - ten první k velkému zklamání národa ještě nevyužilo, když v další přestřelce s Rakouskem tentokráte kvůli dvěma brankám z poslední patnáctiminutovky tentokráte padlo, ovšem v posledním duelu již neponechalo nic náhodě a po vítězství 1:0 nad Gruzií si hráči mohli na onu letní ruskou anabázi balit kufry.

Trenér — Mladen Krstajić


Jak už v článku padla zmínka, srbský výběr na závěrečném turnaji nepovede kouč, který s ním úspěšně prošel kvalifikačním sítem. Slavoljub Muslin sice dovedl svou reprezentaci na první příčku své skupiny, jenže přízeň fanoušků si nikdy nezískal.

Dlouhodobá nespokojenost s nominacemi, nelibost příznivců a spory se samotnými hráči nakonec vedly k tomu, že byl tento muž v říjnu 2017 ze své funkci odvolán - v podstatě jen pár dní poté, co se Srbskem pronikl na mistrovství do Ruska.

Fotbalová asociace se tak měla co činit - necelých osm měsíců před vypuknutím nejsledovanější fotbalové akce světa totiž neměla hlavního kouče. Na uvolněný post dosadila čtyřiačtyřicetiletého Mladena Krstajiće - nejprve se zdálo, že pouze dočasně, později mu byl post hlavního kouče svěřen nastálo.

Ten se může pochlubit bohatou hráčskou kariérou, s trenéřinou už je to ovšem horší. Současný srbský trenér si coby hráč udělal jméno v Partizanu Bělehrad, kde na konci devadesátých let minulého století patřil k základním pilířům tehdejší sestavy. V Německu si jej tak vyhlédl Werder Brémy, který za něj zaplatil jeden milión eur. Kariéra Krstajiće pokračovala strmě vzhůru - zařadil se mezi nejlepší obránce celé Bundesligy, s Brémami vyhrál ligovou soutěž i národní pohár a v roce 2004 odešel do konkurenčního Schalke 04. Za tento celek odehrál dalších 131 duelů a stal se i kapitánem.

V roce 2009 se pak vrátil do srbského Partizanu, kde odehrál 43 klání, připsal si tři branky v roce 2011 ukončil hráčskou kariéru. V jejím průběhu také v 59 případech navlékl reprezentační dres.

Jako trenér však bývalý srbský zadák nemá prakticky žádné zkušenosti - od roku 2016 dělal asistenta Slavoljubovi Muslinovi, v říjnu 2017 se posunul na pozici hlavního kouče. Vzhledem ke své minulosti si může snadno vybudovat bližší vztah s hráči, u kterých by měl mít patřičný respekt, nabízí se však otázka, jak svému týmu pomůže v momentech, kdy začne jít takříkajíc do tuhého. To by se chybějící zkušenosti mohly projevit jako opravdu velmi závažný problém.

Tahoun týmu — Nemanja Matić (Manchester United)



zdroj: manutd.pl

Současný záložník Manchesteru United patří k ústředním postavám své reprezentace. Společně s Milivojevićem a Milinkovićem-Savićem tvoří neprostupný střed zálohy, na který Srbové hodně spoléhají.

Nemanja Matić svou kariéru zahájil v srbském klubu FK Jedinstvo, kde si jej vyhlédli skauti slovenských Košic. Ti si jej tak zadarmo přetáhli do svého klubu, odkud jej v roce 2009 vykoupila londýnská Chelsea. Ta jej vyslala na zkušenou do holandského Vitesse a posléze jej jako součást výměny za Davida Luize prodala do portugalské Benfiky. Zde si srbský záložník udělal pořádné jméno, vynikajícími výkony v průběhu tří sezón přilákal pozornost evropských velkoklubů a světe div se, byla to opět londýnská Chelsea, která za něj v lednu 2014 vyplázla 25 miliónů liber. V barvách Blues odehrál 121 utkání, v průběhu tří a půl sezón vyhrál dvakrát ligový titul, jeden Ligový pohár a před ročníkem 2017/18 se stěhoval za portugalským manažerem Jose Mourinhem do Manchesteru United.

S tím však prozatím žádnou trofej nezískal, ve své první sezóně sice patřil k neotřesitelným členům základní jedenáctky, v ligové soutěži však Rudí ďáblové skončili na druhém místě, v Ligovém poháru ztroskotali ve čtvrtfinále, v Champions League překvapivě vypadli již v osmifinálových bojích se Sevillou a ve finále FA Cupu podlehli bývalému zaměstnavateli Matiće, Chelsea FC.

Pro Matiće také půjde o první reprezentační turnaj v kariéře - do kádru pro mistrovství světa 2010 se tehdy ještě neprobojoval a od té doby Srbsko na závěrečných turnajích chybělo.

Na prahu slávy — Sergej Milinković-Savić (Lazio Řím)



zdroj: mcfcwatch.com

I navzdory výborným výkonům tento třiadvacetiletý hráč prakticky nezasáhl do kvalifikačních bojů. Důvod? Údajné osobní spory s tehdejším koučem Slavoljubem Muslinem. Kdyby tak nedošlo k říjnové trenérské rošádě, patrně by teď Milinković-Savić užíval zasloužené dovolené.

Nový kouč však s záložníkem Lazia nemá žádné problémy a jasně řekl, že do svého výběru vezme ty nejlepší srbské záložníky, mezi které Milinković-Savić neoddiskutovatelně patří. V Rusku jej tak s největší pravděpodobností uvidíme v základní sestavě na pozici podhrotového hráče.

Milinković-Savić svou kariéru nastartoval v mládežnických výběrech Vojvodiny a postupně se propracoval až do prvního týmu. Odtud jej vykoupil belgický Genk, za který odehrál jednu sezónu, připsal si 24 startů a vsítil 5 branek.

V červenci 2015 byl oznámen jeho přestup do italského Lazia, kde se stal základním stavebním kamenem týmu. Jeho výkony pak přivábily i zájem nejrůznějších evropských gigantů, vydařeným šampionátem by si tak mohl vybojovat přestup do jednoho z nich.

V říjnu 2015 si byl poprvé nominován do reprezentačního áčka, v duelech s Albánií a Portugalskem ovšem byl jen nevyužitým náhradníkem. Další pozvánku obdržel od Slavoljuba Muslina v květnu 2016 pro přátelské zápasy s Kyprem, Izraelí a Ruskem. Do hry se však opět nedostal a po konfliktu s trenérem se do reprezentace vrátil až po jeho odvolání a nástupu Krstajiće.

Pravděpodobná sestava a taktický profil týmu




Zatímco pod Muslinem se srbská reprezentace nejčastěji rozestavila do formace 3-4-3, nový kouč bude sázet na klasické schéma 4-2-3-1. Alespoň to se tedy dalo vyčíst z dosavadních duelů, kteří Srbové pod jeho taktovkou odehráli.

V brance by se měl objevit zkušený harcovník Vladimir Stojković, který momentálně hájí barvy Partizanu Bělehrad. Tomu budou záda krýt kolegové Predrag Rajković z Maccabi Tel Aviv a Marko Dmitrović ze španělského Eibaru.

Defenziva je společně se záložní linií považována za silnou stránku tohoto výběru - na pravém beku by měl řádit velezkušený Antonio Rukavina, stoperskou dvojici vytvoří sehraní Branislav Ivanović s talentovaným Nikolou Milenkovićem. Na levém kraji obrany pak kraluje hráč AS Řím, Aleksandar Kolarov.

Ve středové řadě rozhodně nebude chybět Nemanja Matić, po jehož boku by dle předpokladů měl nastupovat defenzivní záložník Crystal Palace, Luka Milivojević. Na pozici podhrota se pak tvorba hry očekává od třiadvacetiletého Milinkoviće-Saviće.

Na pravém křídle by obrany soupeře trápit Dušan Tadić ze Southamptonu, na straně druhé by obdobnou roli měl zastávat Adem Ljajić. Střílení branek se následně očekává od Aleksandara Mitroviće z Fulhamu.

Tip redakce na umístění: Osmifinále


Program zápasů - skupina E

17.06.2018
14:00
Kostarika
0:1
Srbsko
Samara
22.06.2018
20:00
Srbsko
1:2
Švýcarsko
Kaliningrad
27.06.2018
20:00
Srbsko
0:2
Brazílie
Moskva

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Marko Dmitrović
24.01.1992
SD Eibar
Predrag Rajković
31.10.1995
Maccabi Tel-Aviv
Vladimir Stojković
28.07.1983
FK Partizan
Obránci
Datum nar.
Klub
Branislav Ivanović
22.02.1984
Zenit Petrohrad
Aleksandar Kolarov
10.11.1985
AS Řím
Nikola Milenković
12.10.1997
ACF Fiorentina
Milan Rodić
02.04.1991
FK Crvena Zvezda
Antonio Rukavina
26.01.1984
Villarreal CF
Uroš Spajić
13.02.1993
RSC Anderlecht
Duško Tošić
19.01.1985
Beşiktaş JK
Miloš Veljković
26.09.1995
Werder Brémy
Záložníci
Datum nar.
Klub
Marko Grujić
13.04.1996
Cardiff City
Filip Kostić
01.11.1992
Hamburger SV
Nemanja Matić
01.08.1988
Manchester United
Sergej Milinković-Savić
27.02.1995
SS Lazio
Luka Milivojević
07.04.1991
Crystal Palace
Dušan Tadić
20.11.1988
Southampton FC
Útočníci
Datum nar.
Klub
Luka Jović
23.12.1997
Eintracht Frankfurt
Adem Ljajić
29.09.1991
Turín FC
Aleksandar Mitrović
16.09.1994
Fulham FC
Aleksandar Prijović
21.04.1990
PAOK Soluň
Nemanja Radonjić
15.02.1996
FK Crvena Zvezda
Andrija Živković
11.07.1996
SL Benfica

Autor: Víťa Srp

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2018 - Japonsko
13.06.2018, 17:55
Představení účastníků MS 2018 - Senegal
13.06.2018, 14:04
Představení účastníků MS 2018 - Kolumbie
13.06.2018, 09:15
Představení účastníků MS 2018 - Polsko
12.06.2018, 19:00
Představení účastníků MS 2018 - Anglie
12.06.2018, 15:54
Představení účastníků MS 2018 - Tunisko
12.06.2018, 10:28
Představení účastníků MS 2018 - Panama
11.06.2018, 22:46
Představení účastníků MS 2018 - Belgie
11.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Korejská republika
11.06.2018, 10:27
Představení účastníků MS 2018 - Švédsko
10.06.2018, 21:00
Představení účastníků MS 2018 - Mexiko
10.06.2018, 12:28
Představení účastníků MS 2018 - Německo
10.06.2018, 09:00
Představení účastníků MS 2018 - Švýcarsko
09.06.2018, 14:40
Představení účastníků MS 2018 - Kostarika
09.06.2018, 11:04
Představení účastníků MS 2018 - Brazílie
08.06.2018, 18:20
Představení účastníků MS 2018 - Nigérie
08.06.2018, 12:42
Představení účastníků MS 2018 - Island
08.06.2018, 09:21
Představení účastníků MS 2018 - Argentina
07.06.2018, 17:37
Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko
07.06.2018, 13:58
Představení účastníků MS 2018 - Dánsko
06.06.2018, 20:00
Představení účastníků MS 2018 - Peru
06.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Austrálie
06.06.2018, 12:11
Představení účastníků MS 2018 - Francie
06.06.2018, 07:52
Představení účastníků MS 2018 - Maroko
05.06.2018, 16:28
Představení účastníků MS 2018 - Írán
05.06.2018, 12:00
Představení účastníků MS 2018 - Španělsko
04.06.2018, 22:32
Představení účastníků MS 2018 - Portugalsko
04.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Uruguay
04.06.2018, 12:34
Představení účastníků MS 2018 - Egypt
03.06.2018, 23:52
Představení účastníků MS 2018 - Saúdská Arábie
03.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Rusko
03.06.2018, 12:00

Komentáře (119)

Přidat komentář
Kepy_FCB

Cíl MS pokořit albánce

Reagovat
smazaný uživatel

Každý má takého súpera. Väčšinou je to susedná krajina, resp. krajiny. Emócie sú tam vybičované historickými reminescenciami.

Málokto má takho súpera Austráliu.

Reagovat
LidoOP

Nový Zéland? možná

Reagovat
smazaný uživatel

Za silnou Kostarikou a druhou Brazílií bohužel jen nepostup

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska v suchom triku prešli Bolíviu ..

Reagovat
REPLIKATOR

Bolívie umí hrát jenom v horách.

Reagovat
TrueCommunist

Na to bych se nevymlouval, pro všechny jsou podmínky stejny.

Reagovat
Briggus
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Counter

Perfektně to Nooruddean vystihl

Reagovat
Kucka

Reagovat
Spalovač šancí

Nechápu, že tyto nacvičené akce vytahují v přáteláku

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
John Obi Mikel

IVANOVIC

Reagovat
Benfica

toto bude čas Živkoviča!!

Reagovat
Liquid

na MS v roce 2010 měli velmi silný výběr, bohužel propadli na celé čáře, nyní mají o dost slabší výběr, hvězdy typu Ivanovič, Kolarov jsou už přestárlý, tipuji je na 4.místě, ale bylo by fajn, kdyby obrali Švýcary o body

Reagovat
Stannis Baratheon

Kolarov je právě snad v tý nejlepší formě, co kdy byl

Reagovat
Milan.B

Reagovat
REPLIKATOR

Opět vyhoří.

Reagovat
Bandita_Harry

Všetky tímy na ktoré narazia

Reagovat
REPLIKATOR

Srbští fanoušci jim podpálí hotel?

Reagovat
Benfica

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Briggus

Zajímavostí je, že Srbsko si zvolilo svoji základnu v Kaliningradu, zbytek účastníků MS je v té větší části Ruska...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pipo123

Ta stredová trojica je brutálna, vsetko hraci co do subojov chodia na 100%

Reagovat
Bandita_Harry

Výber katastrofa mal ísť Fejsa, Gacinovic miesto tých zvezdinich čo ich potrebujú predať, dufam že Albánsko-Bosnianske Céčko padne, Kostarika tiež a s lavičkou Brazílie by sa tiež v poslednom zápase mohlo niečo uhrať. Jedan tim, srcem svim!

Reagovat
Benfica

tiež som neveril keď nezobral Fejsu..

Reagovat
Mr.Mike

poslední místo ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nech pozerám ako pozerám, na viac ako nanajvýš stopku v osemfinále s Nemeckom to nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

V bránke je dosť slabina, snáď sa to výrazne neprejaví. Som zvedavý na výkony tímu!:)

Reagovat
Bandita_Harry

Stojkovic je topka

Reagovat
smazaný uživatel

bodaj by si mal pravdu

Reagovat
Benfica

poriadne stará topka..

Reagovat
Bandita_Harry

nic lepsie predsa neexistuje, ako vyzreta kvalita

Reagovat
Benfica

Reagovat
Benfica

pozerám, není až tak starý.. neviem prečo ale myslel som že už má 40+

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
pepinho2

Ale brzo snad začne chytat Rajkovič.

Reagovat
jaris7

SRBIJA!!!

Reagovat
jaris7

Škoda, že můj milovaný Tošič už na to nemá :(

Reagovat
Bandita_Harry

Ale anooo, v Partizane to slo len to niesu preferovani hraci ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli uz letos neprestoupi nekam vys, tak je podle mne s nim konec. Musi uz jit nahoru, musi se mu pomoct kdyztak, v Sotonu s takovou uplne odejde do kytek..

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ty pises o Tosicovi ti byli dva ne? kde je jim konec? jeden byl v CSKA a byl v tu hodne dobrej i v tom Rusku

Reagovat
jaris7

Joo, myslim Zorana. To je pro mne totální BÚH mám snad každej domácí dres CSKA od s jeho jménem tý doby co tam přišel

Reagovat
smazaný uživatel

ale Tadic me v tom Sotonu i tak sere

Reagovat
Bandita_Harry

no už tak pred rokom bol čas odísť, lenže kam, Arsenal? potom už asi len mimo PL ak to má byť fakt posun

Reagovat
smazaný uživatel

slusny tym, ale vzhledem k tomu, ze jsou to srbove a maji nejakeho divneho trenera, tak se pravdepodobne rozhadaji a snad nepostoupi

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

nic moc tym no. A snad se rozeserou i Chorvati...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rudnevs

Ďalší “starý známy” bundesligista - Mladen Krstajic. Toho priviedol Assauer spolu s Ailtonom z vtedy majstrovského Werderu do Schalke... V Bundesliga Klassiker na DSF bol k tým prestupom šot, v ktorom Assauer stál pred tým ich vysúvacím trávnikom vo Veltins Arene a tváril sa, že ho diriguje.

Reagovat
ladyboy arsenal

Multikulti repre

Reagovat
jaris7

co?

Reagovat
Benfica

no zrovna táto nie

Reagovat
smazaný uživatel

To ako ktorá?

Reagovat
Trapný diskutér

tahle a ještě island

Reagovat
smazaný uživatel

viac multikulti su ibz faercania...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Carrick

Myslím, že Lopetegui by měl svou důvěru vložit do Aspase. Nevím, jestli k tomu najde odvahu, ale v tom jejich výběru je to nejlepší útočník. Zabiják, top hráč.

Reagovat
Jordi Alba

Ideální by bylo 1. Aspas, 2. Rodrigo, 3. Costa.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ideální by bylo kdyby tam Costa vůbec nebyl

Reagovat
Jordi Alba

Na to už je trochu pozdě.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nikomu to nepřeju, ale kdyby se zranil tak by jel někdo jiny přece ne?

Reagovat
Jordi Alba

Ano, ale to radši s Costou, než aby se zranil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
Jordi Alba

Má pravdu.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Vobec

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Kucka

Těším se na ně, i když to může dopadnout stejně neslavně jak v Německu

Reagovat
Spalovač šancí

Přál bych jim postup společně s Kostarikou.

Reagovat
Alan_Shearer

Само слога Србина спасава !!

Reagovat
Riviera Kid

Čtvrtfinále dají v suchým triku.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepsi jak Chorvati to nemaj a Chorvati nic moc teda...

Reagovat
Elliasson

Budu fandit!

Reagovat
Benfica

už vidím jak ich fans budú celý turnaj skandovať "Kosovo je Srbija"

celé futsalové Euro 2018 bolo u nich len o tom..

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Ja sa im nečudujem

Reagovat
AnthonyR

A nemají bez toho Kosova větší klid?

Reagovat
Bandita_Harry

Ne, oni by si ho spravili keby im v to dovolili

Reagovat
Benfica

Reagovat
celeb

asi aj hej, ale na ten sposob, ako sa to odohralo este par generacii nezabudne. Srbsko bolo fackovaci panak a testovaci kralik slabosti Ruska z konca 90. rokov 20. storocia. Letecka kampan proti Srbsku na dopravne uzly, elektrarne, urady ... no comment. Dalo sa to spravit uplne inak keby sa chcelo. Ale chcelo sa prave tak, ako sa stalo.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Elliasson

Mimochodem, Prijović se jeví jako hodně zajímavý hráč. Sice v řecké lize, ale stihl dát za 28 zápasů 19 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 s tou vaší slavnou Bolívií.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trapný diskutér

slavnou? kdo tady kdy v tomhle století hypoval bolívii?

Reagovat
smazaný uživatel

Když byla řeč o jihoamerické konkurenci, tak tam jihoameričtí fobové hypovali, jak je těžký hrát s Bolívií, že by s ní měl kdejaký evropský tým problém. Tak to vidíte.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě né "fobové", ale "filové"

Reagovat
smazaný uživatel

1. Kostarika

2. Brazílie

3. Švýcarsko

4. Srbsko

Reagovat
John Obi Mikel

1. Brazílie 9

2. Švýcarsko 4

3. Kostarika 2

4. Srbsko 1

Reagovat
Trapný diskutér

Srbsko je Bosna

Reagovat
smazaný uživatel

frydek je mistek

Reagovat
Briggus

Frýdek je blb

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Diego2

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Bandita_Harry

Europa a Amerika je Srbsko

Reagovat
db18

Jovic

Reagovat
smazaný uživatel

Mitrovič je hráč Fulhamu?

Reagovat
pepinho2

Newcastlu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no já si taky nejsem vědom, že by přestoupil, tak jestli mi něco neuteklo

Reagovat
pepinho2

Spíš chyba autora

Reagovat
Rudnevs

Zvykne sa udávať tím, za ktorý daný hráč hral v uplynulej sezóne (hoci to bolo len hosťovanie), čiže je to v poriadku...

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Aj v chorvatskej supiske/preview hoci Pjaca patri Juve mal tam napisane Schalke kvoli hostovaniu.

Reagovat
LFC & STEVEN 8

dle pravidel FIFA se má uvádět u hráče tým, za který nastoupil naposled k mistrovskému zápasu.

Reagovat
Pasha

V niektorých preview mi chýba podrobnejší opis hráčov a trénerov. Pri Milinkovičovi-Savičovi by sa dalo vzhľadom na jeho perfektný rok napísať mnoho. Verím, že na neho bolo povedaných tisíc slov chvály, nielen od novinárov, ale hlavne od koučov a spoluhráčov.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
Mr. International

Balkánské týmy to pro svoji nedisciplinovanost prostě nikdy nedotáhnou daleko.

Reagovat
Bandita_Harry

V kvalifikácii boli tiež vo vyrovnanej skupine a dokážu vyhrať keď niesu jasne lepším tímom alebo remizovat keď sú slabší čo bude rozhodujúce a postúpia

Reagovat
salami

Věřím jim, fyzicky nadupanej tým, ty zápasy s nima budou bolet a budou pro kazdyho nepříjemným souperm, jestli to nezkusenej trenér ukociruje, tak můžou dojít daleko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele