Představení účastníků MS 2018 - Mexiko

10.06.2018, 12:28
Profily, historie
Mexiko je takovou zvláštní konstantou světových šampionátů. Pokud máte dojem, že se v dnešním dynamickém světě už nemáte o co opřít, sázka na další mexický postup ze skupiny a okamžitý krach v osmifinále by vám měla vrátit aspoň kus ztracené jistoty. Anebo snad tentokrát mohou El Tri ze začarovaného kruhu konečně vybřednout?

Mexičtí fanoušci by si na to nevsadili. Byť na místo nezkrotného živlu Miguela Herrery tentokrát zelené na velkém turnaji povede přemýšlivý, odměřenější stratég, velká část Mexičanů by ho nejradši ještě vpředvečer šampionátu z vážené trenérské židle vykopala.

Ničemu nepomohla ani kauza devíti reprezentantů, kteří si měli přípravu na mistrovství zpestřit večírkem se 30 společnicemi. Ačkoliv fotbalisté, mezi nimiž byli nejméně čtyři členové základní sestavy, trestáni nebyli (sám kouč party povolil) a Osoriovo Mexiko po většinu času provázel silný týmový duch, list El País záhy přišel s tím, že tento skandál celou kabinu rozdělil.

Pakliže nicméně člověk nahlédne trochu dále pod pokličku, za mnohdy přehnanou kritiku diváků i televizních expertů, nemá problém nabýt dojmu, že Mexičané do Ruska zajíždí lépe připraveni než na minulé dva šampionáty. Hráči za Osoriem jdou jako jeden muž, přičemž se kolumbijský lodivod může opírat o řadu borců, kteří tým táhnou a zároveň mají vzhledem ke svému věku poslední dobrou šanci přetrhat frustrující šňůru šesti osmifinálových nezdarů.

Konfederační pohár loni úplně mexickou vyspělost nepředznamenal — El Tri se zase sesypali ihned, jakmile šlo v semifinále do tuhého, a Němcům se odevzdali v podstatě během prvních deseti minut. Na druhou stranu na Poháru FIFA také proti úřadujícím evropským mistrům málem brali bronz, nebýt pozdního zásahu Pepeho. Jenže to je pořád málem, málem, málem...

V říjnu 2015 byli Mexičané na vysoké vlně: zkompletovali kvarteto triumfů v rámci CONCACAF zóny, když jejich seniorské i mládežnické výběry (do 22, 20 a 17 let) ovládli své turnaje. Zároveň nyní platí, že vůbec poprvé v historii Mexičané vstupují do světového šampionátu s většinou kádru tvořenou legionáři. Pod Juanem Antoniem Osoriem vyhráli dvě třetiny zápasů.

Mexičané tedy nutně nevyvolávají pozitivní dojem ve většině zaujatých pozorovatelů, to dokonce možná ani omylem, ale ti neutrální by mohli být v Rusku příjemně překvapeni...

Historie


Od samotného počátku světových mistrovství si Mexiko tuto velkou slávu jen zřídka nechalo ujít. Byť na tom úplně prvním, pořádaném v Uruguayi, skončila mexická reprezentace na posledním třináctém místě, postavení mezi smetánkou světového fotbalu jí již nikdo nevezme. V historii světových šampionátů půjde pro Mexičany už o šestnáctou účast, přičemž současná generace fotbalových fanoušků si El Tri ani nemůže pamatovat jinak než jako úspěšného harcovníka v bojích o postup ze základních skupin. Na všech šesti posledních mítincích se totiž Mexiku vždy v tomto ohledu zadařilo, i když následně pokaždé vypadlo hned v osmifinále.

Již dvakrát byli Mexičané sami pořadateli MS, a to v letech 1970 a 1986. Zároveň jde o jediné ročníky, kdy se i díky mohutné podpoře tribun probojovali mezi nejlepší světovou osmičku. A zvláště v druhém případě chybělo jen málo k ještě většímu průlomu: po suverénním ovládnutí skupiny a překonání Bulharska 2:0 v osmifinále došlo v zápase se Spolkovou republikou Německo po bezbrankové základní hrací době i prodloužení až na pokutové kopy. Tam nicméně německá mašina ukázala pevnější nervy a všechny pokusy proměnila, zatímco Mexičané si hned ve dvou případech vylámali zuby na brankáři Schumacherovi.

Po těsném nedosažení na snové semifinále to s Mexikem šlo z kopce. Šampionát v roce 1990 v Itálii se jej vůbec netýkal kvůli zákazu FIFA za podvodné zkreslování dat narození mexických reprezentantů v mládežnických kategoriích. Čtyři roky nato pak ve Spojených státech amerických začala mexická šňůra úspěšných postupů ze skupiny a krutých vyřazení v prvním kole finálového pavouka — tehdy znovu po penaltách s Bulharskem. 1998 — prohra s Německem navzdory tomu, že v utkání Mexičané vedli. 2002 — překvapivé selhání s rivalem z USA. 2006 — ani skvělý výkon proti Argentině nebyl Mexiku nic platný, stačil jen na prohru 1:2 po prodloužení. 2010 — za táhlých zvuků vuvuzel v Jihoafrické republice byli katy Mexika znovu Argentinci, když jim tentokrát k výhře 3:1 pomohla i brzká branka Téveze z jasného ofsajdu. A konečně 2014 — málokdy vídaný kolaps v poslední šestiminutovce, vedoucí ke ztrátě původního vedení, opepřený neslavným Robbenovým průlet před klíčovou penaltou.

Infograficky



autor: Jakub Tymčík

Cesta na šampionát


Zatímco s ohledem na předešlý světový šampionát se Mexiko pyšnilo druhou nejhorší ofenzivou ve finálové kvalifikační skupině i záporným skóre a po trapném umístění až na čtvrté příčce i za Hondurasem se muselo plácat s interkontinentální baráží proti Novému Zélandu, tentokrát si El Tri s ohněm v žádném případě nezahrávali, když ihned v prvním utkání předvedli výkon, který je pozitivní energií spolehlivě nabyl pro celý, veskrze bezproblémový zbytek cyklu.

Utkání na americké půdě bylo jedním z nejdiskutovanějších v nedávné mexické historii. Předtím El Tri v Columbusu čtyřikrát v řadě prohráli, vždy nějakou záhadou poměrem 0:2, a tak se začalo hovořit o regulérní kletbě. V listopadu 2016 však došlo k jejímu zlomení, skrze pozdní zásah veterána Rafy Márqueze ze standardní situace, a jednalo se přitom o notně symbolický okamžik, když se daný duel odehrával teprve pár dní po zvolení Donalda Trumpa prezidentem USA. (O Trumpově vztahu k Mexičanům, hádám, netřeba dlouze referovat.)

Na toto slavné vítězství sice Mexičané navázali pouhou bezbrankovou remízou v Panamě, ovšem vzápětí Ochoovu, resp. Talaverovu sérii nepřekonatelnosti prodloužili až na 400 minut skrze další tři výhry. V červnu 2017 sice Mexičané doma prováhali možnost po dlouhé době v obou kláních vyzrát na USA a odskočit jim už na devět bodů, ovšem postup na mistrovství přesto stvrdili hned u první nadcházející příležitosti, když na mexickou půdu zavítala Panama.

Následná remíza v Kostarice (1:1) a skvostný comeback proti Trinidadu a Tobagu (3:1; všechny tři góly obstarané po 77. minutě) potom znamenaly definitivu prvního kvalifikačního finiše El Tri coby lídra CONCACAF zóny od dávného roku 1997. Závěrečná, první prohra v Hondurasu už vůbec nic neřešila.

Trenér — Juan Carlos Osorio


Trenéři v latinské Americe si od fanoušků i novinářů běžně užívají oslovení "Profe". Mexický reprezentační kouč není žádnou výjimkou; a je jedině přiléhavé, že jeho příjmení onen titul po vyslovení vlastně dokonale doplňuje. Profe Osorio. Tomuto muži byste totiž profesuru bez problémů přiklepli.

Jedná se o bývalého kondičního trenéra Manchesteru City, kterého fascinují pohybové, kombinační vzorce basketbalistů, lidský mozek, rugby a fotbalová data všeho druhu. Jedná se o trenéra, kterému se pro jeho nezvyklé metody přezdívá "El Recreacionista", a jenž pro své ovečky nechal vytvořit speciální online databázi s personalizovanými daty a 60 cvičeními pojmenovaných po jednotlivých členech kádru (jimž ale nejsou výhradně určena). A krom toho se také jedná o trenéra, který věří, že každý sport je z 90 % tvořen duševním aspektem.

Osoriovo Mexiko proto do Ruska cestuje s mentálním koučem, Španělem Ibarrondem, který hráče udržuje v naprosté pohodě. Předtím, než týmu začal ordinovat zvláštní diamantové rozestavení 3-4-3, šel se Osorio seznámit s rodinami a rodinným zázemím všech svých svěřenců. Jeho přísná rotační politika existuje v první řadě proto, aby v nikom nebujel dojem favoritismu vůči ostatním. Mexická kabina díky němu snad nikdy nedržela takhle pohromadě.

Životopis přemýšlivého trenéra z Kolumbie nikterak nebere dech; jeho výsledky v severoamerické MLS a kolumbijské Primeře nijak nevyčnívají. S Mexikem zatím širou veřejnost zaujal hlavně skrze historický debakl 0:7 od Chile ve čtvrtfinále výroční Copy Amériky. Při nedávném přátelském zápase se Skotskem se z tribun ozývaly hlasité pokřiky "Osorio ven!" a jeho plánovaný konec u reprezentace ihned po završení ruského dobrodružství je veřejným tajemstvím, které sám Osorio v dubnu přiživil doznáním, že ho zajímají 2-3 posty (možnými variantami jsou národní celky USA či Kolumbie).

Přesto je 57letý kouč jednou z největších nadějí Mexika na úspěch na tomto turnaji. Ona drtivá prohra s Chile ho prý razantně změnila, obdobně jako kdysi pětihodinová večeře se Sirem Alexem Fergusonem (potažmo snad i březnová rozprava s Guusem Hiddinkem), o níž Osorio vždy rád bez vyzvání vypráví. Jeho puntičkářství a relativní nevyzpytatelnost mohou na takovémto turnaji parádně fungovat a konečně Mexičanům vynést kýžené první čtvrtfinále od dávného roku 1986.

Tahoun týmu — Javier Hernández (West Ham)



zdroj: whufc.com

Andrés Guardado týmu kapitánuje, Héctor Herrera je dost možná jeho nejdůležitějším prvkem, když v Osoriově éře zaznamenal nejvíce dotyků s míčem, vytvořil nejvíce šancí a nahrál na největší počet gólů, ovšem největší pozornosti se nejspíš opět bude těšit Javier Hernández.

Ač na klubové scéně nepůsobí vždy jako útočník top úrovně, v reprezentaci ukazuje "Hrášek" tradičně jinačí tvář. Vždyť má na kontě 49 reprezentačních branek, díky kterým se stal nejlepším kanonýrem reprezentace všech dob. Tentokrát však v kvalifikaci jako kanonýr úplně nepůsobil. Pouhé tři góly v kvalifikaci nejsou nijak oslnivou bilancí útočníka Chicharitových kvalit. Jediný zásah na předloňské výroční Copě Américe, kde Mexiko neúspěšně obhajovalo titul, byl rovněž pro fanoušky zklamáním.

Nyní má tedy 30letý forvard zřejmě poslední velkou šanci se na obří světové scéně pořádně předvést poté, co minulé dva šampionáty strávil s výjimkou jediného utkání (osmifinále s Argentinou na MS 2010) celé v pozici střídajícího žolíka. Zatímco Miguel Herrera mu jako startérovi nevěřil, Osoriovu důvěru má Hernández téměř stoprocentní a dle svých slov se s ním spojil i po emocionální stránce. Na podzim 2017 vůbec nic nenamítal ani proti plnění jemu dočista cizí role levého křídelníka. "Chce, aby mexičtí hráči všechno chápali. Aby věděli, proč dělají vše, co mají dělat," chválil trenéra Chicharito, který konečně v týmu cítí všeprostupující důvěru.

Letošní sezónu ve West Hamu útočník zakončil s vizitkou osmi gólů ve 28 startech. Bilance, která nenadchne ani neurazí. Právě na jeho propojení s koučem Osoriem a schopnost dostat se do šancí a hlavně je proměnit bude spoléhat celé Mexiko, jehož ofenziva totiž trpí na obrovské množství spálených šancí, které by mohly v konkurenci Švédů, Korejců a Němců v konečném důsledku stát Mexičany postup ze skupiny.

Na prahu slávy — Hirving Lozano (PSV Eindhoven)



zdroj: the18.com

Tenhle chlapík by klidně mohl být letošní edicí Jamese Rodrígueze 2014 ™. Už teď se o něho mají zajímat kluby jako Everton, Valencia či Villarreal, a to ještě 22letý křídelník nedostal šanci se předvést na té největší scéně. Možnost zaujmout na předloňské olympiádě skrze matné výkony promrhal, po senzační premiérové sezoně v PSV Eindhoven, kde se okamžitě po přestupu z Pachuky blýskl 17 brankami a osmi asistencemi, už si nicméně Mexičané od "Chuckyho" slibují vyspělejší výkony. Kór když ani v reprezentačním dresu talentované levé křídlo poslední dobou nezahálelo a se čtyřmi zásahy se stalo nejlepším střelcem Mexika v kvalifikaci.

Za nejstarší mexický klub Pachuca se Lozano trefil ihned při svém debutu v únoru 2014 a od té doby jeho kometa strmě stoupala vzhůru. Pouze sedm hráčů se od té doby až po jeho odchod v mexické lize podílelo na více brankách než Chucky, který sám skóroval 31krát a u dalších jednadvaceti gólů asistoval. V podobném rytmu šikovný pravák pokračoval v Eindhovenu, kde měl okamžitě ve své debutové sezoně podíl na největším počtu gólů z celého mužstva; nejbližší spoluhráč zaostával o sedm branek. Jinak řečeno PSV v Lozanovi našlo podobně produktivního křídelníka jako dříve v Memphisovi Depayovi, byť Mexičan není až takovým atletem.

Lozano je samozřejmě velmi dobře technicky vybaveným fotbalistou, který především velice zdatně klame těle, ovšem ve srovnání se svými kolegy z reprezentace je především o mnoho přímočařejší. Jeho oblíbeným kouskem je klička do středu hřiště a následná tvrdá střela. Ve trojici s občas v zakončení zbrklým Chicharitem a ne tak přímočarými Velou či Coronou se nakonec právě Chucky klidně může zařadit mezi největší hvězdy turnaje, jehož góly posunou Mexičany ze skupiny.

Pokud však udrží nervy na uzdě. Jestli v něčem vězí vážná slabina talentovaného rodáka ze Ciudad de México, pak v disciplíně. V letošní sezóně musel vynechat rovnou čtyři zápasy kvůli dvěma červeným kartám. Obě dostal shodou okolností proti Heerenveenu za neuvážené reakce na soupeřovy provokace. Jedny nizozemské noviny navrhovaly, že by se Lozano měl začít poohlížet po profesionální pomoci psychologa; jiné ho začaly přirovnávat k mladému Suárezovi. Doufejme, že nám v Rusku Lozano ukáže tu přívětivější suárezovskou tvář...

Pravděpodobná sestava a taktický profil týmu




Vytvořit před turnajem taktický profil Mexičanů není nic jednoduchého. V kvalifikaci přecházeli mezi systémem se třemi a čtyřmi obránci a až na pár jmen sestava zejména v zadních řadách působila jako kolotoč. Svou roli při časté rotaci obrany jistě sehrál i fakt, že Mexiko se na turnaj kvalifikovalo již poměrně brzy a trenérovi se tak naskytla možnost vyzkoušet si různé varianty.

V kvalifikaci a přípravě tedy El Tri nastupovali jak v rozestavení 4-3-3, tak i 3-4-2-1, 4-2-3-1 a 4-3-2-1. V průběhu zápasu se však rovněž za užití systému se čtyřmi obránci na papíře při zisku míče rozestavení mění na útočně laděné 3-4-3. Mexická hra je založena především na rychlých narážečkách a hře po křídlech, nezavrhuje však ani centrované míče do vápna či střelbu z dálky. Těšte se, Mexičané by svou hrou měli bavit.

Kde je ovšem jistota, tak to mezi třemi tyčemi. Ač Mexiko disponuje nesmírně kvalitní a zkušenou brankářskou trojicí, jasnou jedničkou pro MS by měl být Guillermo Ochoa. Tento nepříliš vysoký gólman Lutychu už léta udivuje svými neuvěřitelnými reflexy a skvělými zákroky. Záda mu bude krýt už 37letý José de Jesús Corona. Pokud vše půjde podle plánu, bude však snažení svých kolegů pozorovat pouze z lavičky.

I přes vysoký počet středních obránců v závěrečné nominaci (6) začnou Mexičané pravděpodobně na papíře se dvěma stopery. Zde je také největší slabina jinak ofenzivně velmi silného celku. Vytížení mexických stoperů na klubové úrovni není nijak závratná. Za normálních okolností by byl stoperem číslo jedna jistě Héctor Moreno, hráče Realu Sociedad nicméně letos trápila zranění a jeho zápasová praxe tak letos nebyla nijak valná — pouhých 13 ligových zápasů. Přesto by majitel 91 reprezentačních startů, pokud mu vydrží zdraví, neměl v sestavě chybět. Šanci v základní sestavě by za normálních okolností dostal také Diego Reyes, který však není zcela fit. Navíc nad Reyesem visí otazník, neboť v Portu nenastupoval pravidelně. Kdyby nechyběl na MS kvůli zranění Néstor Araújo, pravděpodobně by Reyese ze sestavy vytlačil. Takto se na úkor hráče Porta do sestavy zřejmě podívá Hugo Ayala z Tigres, spolehlivý 31letý stoper, jehož slabinou by mohla být absence zkušeností z top soutěže.

Překvapivým tahem by pak mohlo být zařazení 20letého Edsona Álvareze do základní sestavy. Álvarez je schopen kromě stopera zahrát i na pravém beku, jako v přípravě proti Skotům, a utvořit tak zajímavou taktickou variantu. Pokud se těšíte na Rafaela Márqueze v základní sestavě, nejspíš vás budeme muset protentokrát zklamat. Populární Rafa neprožil s Atlasem nijak povedenou sezónu a na šampionát jede nejspíš hlavně kvůli rekordu v počtu účastí na MS. Ale pozor, Rafa stále ještě nepatří do starého železa, což ukázal například důležitým vítězným gólem ve vypjatém zápase proti USA. Na účast významnější než pár minut na konci zápasu, případně pokud Mexičanům poteče do bot a bude potřeba hráče, který je schopen dát hlavou důležitý gól, ovšem neradno sázet.

Jelikož sestava čítá pouze dva kované krajní beky, budou se Mexičané modlit, ať vydrží zdraví Miguelu Layúnovi. Hráč, který po přestupu z Porta do Sevilly ožil, hraje sice primárně pravého obránce, nicméně v reprezentaci je schopen (/nucen) hrát také zleva, přičemž už byl vyzkoušen i ve středu hřiště. Druhým krajním obráncem na soupisce je Jesús Gallardo, který si ale na svou šanci pravděpodobně bude muset ještě chvíli počkat. Pozici pravého beka totiž zřejmě obsadí Carlos Salcedo, který sice na klubové úrovni nastupuje na pozici stopera, v reprezentaci se však obvykle přesouvá doprava. Právě Salcedo by měl zároveň umožňovat přechod na tři stopery.

O poznání stabilněji působí středová řada. Neotřesitelnou pozici má v reprezentaci Andrés Guardado, takřka neunavitelný box-to-box záložník, který sice na hřišti občas může působit jako splašená myš, pobíhající ze strany na stranu, ve skutečnosti jde ale o dost možná nejdůležitějšího hráče Mexika, kapitána, který spojuje defenzivní a ofenzivní činnost týmu, odvede spoustu práce, a navíc je schopen i sám zakončit. Druhým tahounem záložní řady je Héctor Herrera. Kapitán Porta by se svou vynikající kopací technikou měl, v rámci možností, tvořit hru a rozdávat balóny do křídel a celkově do nebezpečných prostor. Herreru zdobí rovněž skvělá střelba z dálky. Třetím záložníkem do party by pak dle zkušeností i kvalit měl být Giovani dos Santos, nicméně letošní sezóna ho v MLS nezastihla v nejlepší formě, byl dokonce samotnými hráči zvolen nejpřeceňovanějším hráčem ligy, a k tomu jej trápilo zranění. Ovšem trenér ví, jaký potenciál v něm dříme. Hráč vzhledem trochu připomínající Ronaldinha má naprosto fantastické vedení míče a v přípravném zápase proti Skotsku ukázal, že ještě nezapomněl dávat góly. Alternativou je pak Giovaniho mladší bratr Jonathan, který je o něco defenzivněji laděný než Giovani, případně Marco Fabián, kterého ovšem také letos pronásledovaly zdravotní problémy.

Chloubou Mexičanů je jistě útok. Ať už zmínění Hirving Lozano a Javier Hernández, nebo Carlos Vela s Jesúsem Manuelem Coronou. Vela letos opustil španělský Real Sociedad a vydal se vydělávat americké dolary do Los Angeles FC. Tam skutečně září a ve 12 duelech již stihl nasázet sedm gólů. Až konfrontace s pevnou defenzivou Švédů a Němců ho však skutečně prověří. Prostor určitě dostane i "Tecatito" Corona, jehož technické finesy určitě budou těšit oči nezaujatých fotbalových fanoušků. Alternativou na hrot je pak buď veterán Oribe Peralta, nebo Raúl Jiménez z Benfiky, který i přes svou výšku disponuje, jako vlastně všichni Mexičani, výbornou technikou. Problémem ofenzivy je snad jedině efektivita. Mexičané jsou schopni si za zápas vytvořit klidně desítku jasných gólových šancí... a všechny je trestuhodně spálit. Pokud by tedy dostali první gól a nepodařilo se jim brzy vyrovnat, mohou být náchylní k chybám a nedisciplinovanosti.

Tip redakce na umístění: osmifinále


Program zápasů - skupina F

17.06.2018
17:00
Německo
0:1
Mexiko
Moskva
23.06.2018
17:00
Korejská republika
1:2
Mexiko
Rostov
27.06.2018
16:00
Mexiko
0:3
Švédsko
Jekatěrinburg

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
José de Jesús Corona
26.01.1981
Cruz Azul
Guillermo Ochoa
13.07.1985
Standard Lutych
Alfredo Talavera
18.09.1982
Deportivo Toluca
Obránci
Datum nar.
Klub
Edson Álvarez
24.10.1997
Club América
Hugo Ayala
31.03.1987
Tigres UANL
Rafael Márquez
13.02.1979
Atlas Guadalajara
Héctor Moreno
17.01.1988
Real Sociedad
Carlos Salcedo
29.09.1993
Eintracht Frankfurt
Záložníci
Datum nar.
Klub
Javier Aquino
11.02.1990
Tigres UANL
Jesús Corona
06.01.1993
FC Porto
Jonathan dos Santos
26.04.1990
Los Angeles Galaxy
Marco Fabián
21.07.1989
Eintracht Frankfurt
Jesús Gallardo
15.08.1994
Pumas UNAM
Andrés Guardado
28.09.1986
Real Betis
Erick Gutiérrez
15.06.1995
CF Pachuca
Héctor Herrera
19.04.1990
FC Porto
Miguel Layún
25.06.1988
Sevilla FC
Útočníci
Datum nar.
Klub
Giovani dos Santos
11.05.1989
Los Angeles Galaxy
Javier Hernández
01.06.1988
West Ham United
Raúl Jiménez
05.05.1991
SL Benfica
Hirving Lozano
30.07.1995
PSV Eindhoven
Oribe Peralta
12.01.1984
Club América
Carlos Vela
01.03.1989
Los Angeles FC

Autor: Tomáš Daníček / Jaroslav Novotný

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2018 - Japonsko
13.06.2018, 17:55
Představení účastníků MS 2018 - Senegal
13.06.2018, 14:04
Představení účastníků MS 2018 - Kolumbie
13.06.2018, 09:15
Představení účastníků MS 2018 - Polsko
12.06.2018, 19:00
Představení účastníků MS 2018 - Anglie
12.06.2018, 15:54
Představení účastníků MS 2018 - Tunisko
12.06.2018, 10:28
Představení účastníků MS 2018 - Panama
11.06.2018, 22:46
Představení účastníků MS 2018 - Belgie
11.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Korejská republika
11.06.2018, 10:27
Představení účastníků MS 2018 - Švédsko
10.06.2018, 21:00
Představení účastníků MS 2018 - Německo
10.06.2018, 09:00
Představení účastníků MS 2018 - Srbsko
09.06.2018, 21:30
Představení účastníků MS 2018 - Švýcarsko
09.06.2018, 14:40
Představení účastníků MS 2018 - Kostarika
09.06.2018, 11:04
Představení účastníků MS 2018 - Brazílie
08.06.2018, 18:20
Představení účastníků MS 2018 - Nigérie
08.06.2018, 12:42
Představení účastníků MS 2018 - Island
08.06.2018, 09:21
Představení účastníků MS 2018 - Argentina
07.06.2018, 17:37
Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko
07.06.2018, 13:58
Představení účastníků MS 2018 - Dánsko
06.06.2018, 20:00
Představení účastníků MS 2018 - Peru
06.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Austrálie
06.06.2018, 12:11
Představení účastníků MS 2018 - Francie
06.06.2018, 07:52
Představení účastníků MS 2018 - Maroko
05.06.2018, 16:28
Představení účastníků MS 2018 - Írán
05.06.2018, 12:00
Představení účastníků MS 2018 - Španělsko
04.06.2018, 22:32
Představení účastníků MS 2018 - Portugalsko
04.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Uruguay
04.06.2018, 12:34
Představení účastníků MS 2018 - Egypt
03.06.2018, 23:52
Představení účastníků MS 2018 - Saúdská Arábie
03.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Rusko
03.06.2018, 12:00

Komentáře (60)

Přidat komentář
lajka30

Hernandez v základu asi nebude ne?

Reagovat
Frantszek

Reagovat
MySch017

že ty si to nečítal

Reagovat
David143

Jeden z mých oblíbených týmu. Mexico hraje pohledný útočný fotbal a postup ze skupiny by jim nemel uniknout, myslím ze mají i na víc než je osmifinále, záleží pouze na tom koho dostanou ve vyřazovací fázi

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý místo ve skupině, konec ve čtf

Reagovat
Frantszek

přeju jim co nejlepší umístění. Přeně moje slova. Jejich fotbal hrozně baví.

Reagovat
Filipow

Pravděpodobně chytnou Brazílii.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně ta nejzajímavější skupina :)

Reagovat
Error

Na Lozana se neskutecne tesim

Reagovat
Kucka

ve FM absolutní dělo, jsem na něj zvědav na velké scéně

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zvědavej jako mu to sedne. Na tomhle MS by mohl vyletět nahoru.

Reagovat
Whitemedia

Hodně se na ně těším

Reagovat
smazaný uživatel

Na pravym křídle bych viděl spíš Coronu. Vela jako žolík na unavenou obranu.

Reagovat
veikko

Ono vážně těžko predikovat, jak to bude. Corona třeba v reprezentaci často hraje i zleva. Na hrotu v generálce zase pro změnu začal Peralta, který ale nepodal dobrý výkon. Jistou základní sestavu mají snad jenom Ochoa, Guardado a Herrera. I Lozana často využívali až jako žolíka.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Oribe “El Guapo” Peralta bude fakt jenom zolik, na vic bohuzel nema

Reagovat
veikko

Proto mě překvapilo, že začal generálku v základu. To už jsem spíš čekal Jiméneze, když už.

Reagovat
Juan Román Riquelme

V zakladu bude urcite Chicharito. Na hrot by h se nebal dat i Carlitose, ale ten bude spis alternovat na kridle s Giom. Raul Jimenez by se mel vratit do Mexika, protoze svym pristupem na Evropu nema

Reagovat
Frantszek

Tak Velu bych rozhodně do základu dal.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to neni ta motorová myš, jako kdysi. Corona je na křídle platnější, dokáže obejít hráče a nahrát do gólový šance. Vela je spíš dříč na napadání a vytvoření tlaku na obranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sú slabší ako Dánsko, to hovorí za všetko. Postup zo skupiny možný, ale rovnaké šance dávam i Švédom...

Reagovat
Inter Eterno Amore

VIVA EL TRI !

Reagovat
Seydou Doumbia

Že bude mít jednatřicetileý Guadrado více startu v repre jak Marquez, který je o osm let starší bych nečekal. Kéžby v osmifinále vyřadili Brazílii. Tým je to rozhodně zajímavý.

Reagovat
fantomas

Oba mají stejně

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Seydou Doumbia

Aha oka. Myslel jsem že Rafa má o dva méně.

Reagovat
Reggie

Jestli se nepletu, tak Rafa byl dost casto zraneny...

Reagovat
smazaný uživatel

Možno čierny kon turnaja a nie precenovany Belgičania..

Reagovat
Reggie

Na Mexico stejne jako na vsechny JA repre se strasne tesim. Jen skoda, ze ve skupine budou nejlip 2. a to bude asi znamenat Brazilce. Bylo by super, kdyby skupinu vyhrali a sli treba na Srby, ale to asi neklapne

Reagovat
Inter Eterno Amore

Mexiko nie je Južná Amerika

Reagovat
Reggie

Napsal jsem to blbe, ale vim, kam Mexico geograficky patri.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Základní vzdělání znovu neproběhlo, jak mělo.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Reggie

A ja nekde pisu, ze Mexico je z Jizni Ameriky, ty genie? Napsal jsem, ze budu drzet palce Mexicu a taky vsem, co jsou z Jizni Ameriky. Mozna jsem to nenapsal uplne jasne, ale da se to pochopit. Kdybych napsal, ze se nejvic tesim treba na Nemce stejne jako na tymy z JA, tak to znamena, ze Nemecko je v JA? Aha

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

ne no, dej si kurz čtení

Reagovat
Taiger

Ty si dobrej dement.

Reagovat
smazaný uživatel

2. místo ve skupině by mohli ukopat.

Reagovat
Kepy_FCB

Na tak lidnatou a fotbalovou zemi je to historicky bída. Ani letos nebude výjimka i když by mi jako medailisté vůbec nevadilo, naopak...

Reagovat
Liquid

blbej pavkou no, Brazilci v osmifinále.....

Reagovat
Kepy_FCB

2006 a 2010 Arg. ve stejné fázi, 1998 měli na lopatě skopčáky, smolaři

Reagovat
Liquid

velmi pravděpodobně jdou v osmifinále na Brazilce, celkem smůla na los, mít ve skupině posledního vítěze a v osmifinále chytnout hned největšího favorita, každopádně kdyby neskončili 2. tak bude v Mexiku trenér "lynčován" a bude muset skončit, byl by to neúspěch, ale Švédové nejsou ořezávátka

Reagovat
smazaný uživatel

Nic není sto pro, bůhví jak se to zamotá. Němci blbá příprava, Brazilci dva nepříjmený evropský týmy ve skupině. Bude to otevřený.

Reagovat
Counter

Mexičanům fandím ze všech účastníků MS nejvíce, ale zároveň jim letos vůbec nevěřím

Reagovat
cristiano.K.

tak nějak od dob Gonzala Blanca, to byl frajer

Reagovat
Liquid

Gonzalo ?

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Juan Román Riquelme

Myslis Cuauhtémoca, ze jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Mexičani téměř vždycky hrají na MS zajimavý fotbal a představí neokoukané hráče. Jeden z týmů na které se obvykle člověk těší, protože opravdu MS obohatí. Bohužel snad pokaždé co si pmatuju smolně vypadnou hned na začátku vyřazovací části. Někdy smůla na los, někdy možná právě menší zkušenosti z top evropských lig, LM.

Reagovat
Stannis Baratheon

Někdy létající Robben

Reagovat
smazaný uživatel

carlos vela ❤ ❤ ❤

Reagovat
Counter

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel

Maria Sharapova

https://i.gifer.com/FhqB.gif ♥♥♥♥♥♥♥♥

Reagovat
Shevchenko

Vamos Mantequilla!

Reagovat
Juan Román Riquelme

Mantequilla je maslo, fyi

Reagovat
Shevchenko

Ne fakt?

Reagovat
mayday

Bude klasická mexikovina, postup ze skupiny a konec v OF.

Reagovat
smazaný uživatel

Na takú krajinu je aj tretie miesto v základnej skupine pekný výsledok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele