Představení účastníků MS 2018 - Peru

06.06.2018, 16:00
Profily, historie
Na nejslavnější fotbalovou scénu se vrací po dlouhých šestatřiceti letech, reprezentace Peru ale rozhodně na šampionát necestuje v roli otloukánka, což potvrzuje i zatím stoprocentní bilancí z přípravy, během níž si Garecova družina stačila poradit s Chorvatskem, Islandem, Skotskem i Saúdskou Arábií.

Peru navíc po zdánlivě nekonečných tahanicích bude moci na turnaji počítat i se svou největší hvězdou, kapitánem a historicky nejlepším reprezentačním střelcem, Paulem Guerrerem. A tak v táboře Los Incas panuje optimistická, bojovná nálada. Ještě dlouho po startu kvalifikace to přitom vypadalo, že se Peruánci do bojů o postup vůbec nezapojí. Vyplatila se však projevená důvěra vložená v nového trenéra Garecu.

Ten postupem času začal sbírat plody své práce a výsledkem je kromě samotné účasti na světovém šampionátu i fakt, že La Blanquirroja momentálně drží dvanáctizápasovou sérii bez porážky. Natáhne Peru tuto šňůru i na mistrovství světa?

Historie


Přestože více než tři dekády Peruánci na závěrečném turnaji chyběli, tradice jejich účasti sahá tak daleko, jak jen to jde. Již při úplně prvním mistrovství světa v historii totiž přijali pozvání na turnaj do Uruguaye, kde ale ve skupině s domácím výběrem a reprezentací Rumunska nezískali ani bod a skončili tak bez úspěchu. Přesto našli způsoby, jak se zapsat do historie. Jen zhruba třístovka diváků totiž přihlížela jejich utkání s Rumunskem, což dodnes zůstává historicky nejnižší návštěvou světových šampionátů. Ve stejném zápase se navíc Peruánec Placido Galindo stal vůbec prvním vyloučeným hráčem v dějinách MS.

Po sérii zrušených účastí i neúspěchů v kvalifikaci se Peru na další MS poměrně načekalo, hned z toho ale bylo pro zemi ze západního pobřeží Jižní Ameriky nejúspěšnější období v historii. Na mistrovství světa v Mexiku v roce 1970 se Peru dostalo po výhrách nad Bulharskem a Marokem do čtvrtfinále, kde se parta kolem nejlepšího Peruánce všech dob, Teófila Cubillase, postavila čelem výzvě jménem Brazílie. V úchvatném souboji nakonec po výhře 4:2 slavili kanárci, přesto se v Peru na tento turnaj dodnes s radostí vzpomíná.

O osm let později v Argentině Peruánci čtvrtfinálový výsledek zopakovali. V první fázi turnaje nejprve hladce přešli přes Skotsko, Nizozemsko a Írán, následná skupina už se ale stala Peru osudnou. Po prohrách s Brazílií i Polskem bylo rozhodnuto, La Blanquirroja navíc ještě odjížděla z MS s pořádným škraloupem, když na závěr podlehla domácí Argentině vysoko 0:6, čímž přesně svému soupeři darovala postup na úkor Brazílie.

Také na další turnaj v roce 1982 se podařilo Peru kvalifikovat, tentokrát už ale hvězdný Cubillas na sklonku kariéry nezářil a svůj tým ze základní skupiny nedostal. Od té doby Peru na další velký turnaj čekalo. Blízko bylo ještě v roce 1998, v rozhodujícím kvalifikačním zápase ale nestačilo na Chile. A tak po zdánlivě nekonečném období trápení nastal zlom až v kvalifikaci na MS 2018 v Rusku...

Infograficky



autor: Jakub Tymčík

Cesta na šampionát


Náročná jihoamerická kvalifikace nezačala pro Peru vůbec dobře. Na nový cyklus sice dorazil i nový trenér Ricardo Gareca, jenž do své sestavy zařadil i několik nadějných mladíků. Týmu ale vstup do kvalifikace nevyšel, z prvních šesti soutěžních zápasů získali Peruánci pouhé čtyři body a krčili se u dna tabulky.

Fanoušci už už začínali volat po Garecově hlavě, peruánský svaz se však po letech neúspěchu rozhodl, že stávajícího trenéra podrží. A toto rozhodnutí začalo nést ovoce velice záhy.

Od září roku 2016, kdy Peruánci (pravda, kontumačně) zvítězili v Bolívii, se nastartovali k obdivuhodnému tažení, kdy ve zbývajících dvanácti utkáních padli pouze dvakrát a ze zdánlivě beznadějné situace se rázem zapojili do boje o postup. Vše Peru korunovalo remízou s Kolumbií, po níž byly nakonec spokojené oba celky - Kolumbie se radovala z přímého postupu, Peruánce zase bod poslal o skóre před páté Chile, a tedy i do baráže. Rozhodující vyrovnávací trefu zařídil Guerrero, jehož střelu z nepřímého volného kopu si nepochopitelně srazil do sítě gólman Ospina.

V ní se Peru utkalo s Novým Zélandem. Po úvodní opatrné bezbrankové remíze v Oceánii představovala domácí odveta jedinečnou příležitost podívat se na světový svátek fotbalu. Zápas doprovázela kontroverze, když novozélandský let nejprve nabral bez zjevného důvodu čtyřhodinové zpoždění, následně i cesta na hotel trvala podezřele dlouho a vše završily noční alarmy v areálu. Oslabeného protivníka Peru přejelo, po trefách Farfána a Ramose zvítězilo 2:0 a stalo se tak posledním, dvaatřicátým účastníkem MS 2018, a celá země se mohla kromě vyhlášeného státního svátku radovat i z velkého sportovního úspěchu.

Trenér — Ricardo Gareca


Hledání správného lodivoda peruánské posádky nebylo vůbec jednoduché. Může se to zdát až neuvěřitelné, ale Sergio Markarián, jenž Peru vedl mezi roky 2010 a 2013, je v historii reprezentace vůbec nejdéle sloužícím koučem.

Již sedmapadesátým mužem, jenž přijal výzvu chopit se peruánské reprezentace, se tak v roce 2015 stal Argentinec Ricardo Gareca. Jeho pozice už od samotného počátku bylo ztížená faktem, že to byl právě on, kdo ještě během své hráčské kariéry svým gólem v dresu Argentiny rozhodl o tom, že Peruánci namísto šampionátu 1986 zůstali doma. Fanoušci Garecovi tuto skutečnost nezapomněli, o to nezáviděníhodnější tak byla pozice nového trenéra. Sám šedesátiletý trenér navíc v žádném přechozím angažmá nevydržel déle než čtyři roky, a tak se zřejmě ani dlouhodobá spolupráce zase tolik nečekala.

Po úvodní euforii ze semifinálové účasti na Copě Américe, záhy vystřídané rozpačité fázi seznamování s jihoamerickou částí kvalifikace, si ale Gareca dokázal peruánskou veřejnost získat na svou stranu, a když nakonec dotáhl tažení Peru až na světový šampionát, z nenáviděného se stal hrdina. "Jsme na mistrovství světa, takže mi snad konečně lidé přestanou říkat, že Peru něco dlužím," říkal po postupu v nadsázce Gareca. "Cítím od fanoušků obrovskou podporu a spoustu lásky," dodal už se vší vážností.

Muž, jenž dokázal s Vélezem Sarsfield hned třikrát ovládnout argentinskou ligu, se vyznačuje sázkou na pevnou defenzivu a rychlý, efektivní přechod do útoku. S Vélezem pravidelně míval nejlepší obranu v lize, u peruánské reprezentace sice v tomto směru nezačal nejlépe a v prvních pěti kvalifikačních utkáních sledoval svůj tým inkasovat hned jedenáctkrát, za dalších třináct duelů už ale Peru kapitulovalo jen třináctkrát, v baráži pak ani jednou a v přípravě proti Peru ze čtyř silných soupeřů slavil gólový úspěch jen jeden - Island.

Gareca si potrpí na disciplíně, Peruánci tak naposledy soutěžní nedohráli zápas v plném počtu hráčů v roce 2015. Přestože však musí všichni hráči dodržovat taktické pokyny, v ofenzivě Gareca nechává svým ofenzivním lídrům poněkud více volnosti než jeho předchůdci, a tak je ve hře Peru i směrem dopředu na co se dívat.

Tahoun týmu — Paolo Guerrero (Flamengo)



zdroj: spin.ph

Přestože se Peru chystá na svou první účast na MS po šestatřiceti letech, místo natěšení na velkou událost se zrak peruánské veřejnosti upínal spíše k případu Paola Guerrera. Kapitán reprezentace byl nejprve po říjnovém kvalifikačním klání s Argentinou pozitivně testován na kokain, za což dostal půlroční zákaz činnosti.

Trest mu sice vypršel, do věci ale zasáhla Mezinárodní sportovní arbitráž CAS, jež zpřísnila Guerrerův distanc na 14 měsíců a vyřadila ho z MS. Útočník brazilského Flamenga sice dokázal, že se mu kokain do těla dostal cizím přičiněním a bez jeho vědomí, u šéfa FIFA Gianniho Infantina ale s odvoláním i přes podporu kapitánů peruánských soupeřů ze základní skupiny nadcházejícího šampionátu nepochodil. Až úplně poslední jiskřička naděje vzplála v pořádný oheň, švýcarský soud totiž Guerrerovi start na turnaji na poslední chvíli povolil.

Byla by velká škoda, kdyby kapitán a nejlepší střelec Peru na prvním šampionátu své země po 36 letech chyběl. Bývalý fotbalista Bayernu Mnichov, Hamburku a Corinthians má na svém kontě již 84 reprezentačních startů, v nichž nasázel celkem čtyřiatřicet branek. Ani v pokročilém věku navíc rozhodně ještě nepatří do starého železa, což dokázal i šesti góly v kvalifikaci včetně toho klíčového v posledním klání kvalifikační skupiny proti Kolumbii. Celkem Guerrero chyběl během kvalifikace jen v jednom utkání, u baráže pak už sice kvůli trestu být nemohl, o vrchol své kariéry ale nakonec nepřijde.

Guerrerovo příjmení v překladu znamená "válečník", a tak by se dal peruánský útočník charakterizovat i na hřišti. Za svůj tým je ochoten položit život, za svoji zemi pak dvojnásob. "Dostat se s Peru na mistrovství světa pro mě vždy bylo největším snem," neskrývá Guerrero. Společně se svým nejlepším kamarádem Jeffersonem Farfánem, další ofenzivní hvězdou reprezentace, s nímž se zná již od svých dvanácti let, má teď Guerrero za úkol dokázat, že po letech úpadku je Peru na správné cestě, a že se mezi fotbalovou smetánku dostalo právem.

Na prahu slávy - Édison Flores (Aalborg)



zdroj: larepublica.pe

Cesta kvalifikací by se z pohledu Peru dala rozdělit na dvě etapy - dobu před Édisonem Floresem, a dobu s ním. V úvodu cyklu ještě Flores mezi stabilní členy reprezentačního kádru nepatřil, pozorný čtenář pak již jistě ví, že se Peru v té době vůbec nedařilo. Svůj debut v seniorském týmu si odbyl v remízovém zápase s Venezuelou, kdy si zahrál závěrečnou půlhodinu.

Od duelu s Bolívií, kdy započala ona spanilá peruánská jízda za postupem, pak už Flores chyběl v základní sestavě pouze dvakrát, z toho jednou při prohře s Brazílií. Je jasné, že tento výsledkový i herní obrat nenese výhradně Floresovo jméno, čerstvě čtyřiadvacetiletý křídelník ale výraznou měrou přispěl k peruánskému úspěchu a prakticky okamžitě se zařadil k základním stavebním kamenům Garecova mužstva.

Muž s přezdívkou "Oreja" kvůli svým charakteristickým výrazným uším se nejlépe cítí na levém křídle, kde také nastupuje i v reprezentaci. Je vynikajícím driblerem, což mu umožňuje přecházet přes své protivníky v soubojích jeden na jednoho, mezi jeho výrazné dovednosti navíc patří i rychlost. Někdy mívá tendence až příliš dlouho držet míč, když už se ale rozhodne hledat své kolegy, činí tak velice kvalitními prudkými centry.

Na čem musí ještě zapracovat, to je rozhodně střelba, a co je možná ještě důležitější, konzistence výkonů. V dánském Aalborgu, kde poslední dvě sezony působí, se zatím nedokázal pravidelně gólově prosazovat. Pokud ho ale světový šampionát zachytí v dobré formě, může se Flores hlasitě přihlásit o mnohem věhlasnější evropský klub.

Pravděpodobná sestava a taktický profil týmu




La Blanquirroja po celou dobu působení argentinského kouče Garecy drží stejný styl hry. Peru vychází z pevné defenzivy, z níž přechází po křídlech v rychlé protiútoky vedení Farfánem a Floresem. Následné centry pak má za úkol uklízet do protivníkovy sítě buď Guerrero, nebo zpravidla z druhé vlny útok doplňující Cueva.

Neotřesitelnou brankářskou jedničkou je Pedro Gallese, jenž odchytal drtivou většinu kvalifikace a do branky se jistě postaví i na závěrečném turnaji.

Ona vlastně celá sestava s výjimkou zranění či karetních trestů přílišného počtu změn nedoznávala. Na pravém kraji obrany by se tak měl představit Luis Advíncula, stoperskou dvojici utvoří Anderson Santamaría a Christian Ramos a doleva se postaví Miguel Trauco. Ambice na základní sestavu má zřejmě i Alberto Rodríguez, minimálně v prvním utkání s Dánskem ale pravděpodobně zůstane na lavičce.

Před obrannou čtveřicí čistí prostor dvojblok ve složení Renato Tapia - Yoshimar Yotún, který má za úkol primárně pomáhat defenzivě, v druhé řadě pak rozdělování míčů do stran na rozběhnuté křídelníky. O ofenzivní část hry se ve středu hřiště bude starat Christian Cueva, výborný nahrávač, který se ale rozhodně nebojí podpořit hrotového útočníka a z druhé vlny často a rád po centrech ze stran zakončuje.

Největší ofenzivní zbraní aktuálního peruánského mužstva je hra po křídlech. Na tom pravém se představí všem dobře známý Jefferson Farfán, u levé postranní čáry bude pro změnu pobývat Édison Flores. Ti oba disponují vysoce nadprůměrnou rychlostí, kvalitním driblinkem i přesným centrem. Tím budou hledat nejlepšího střelce týmu Paola Guerrera, jenž bude minimálně v začátku turnaje na hrotu osamocen.

Tip redakce na umístění: konec ve skupině


Program zápasů - skupina C

16.06.2018
18:00
Peru
0:1
Dánsko
Saransk
21.06.2018
17:00
Francie
1:0
Peru
Jekatěrinburg
26.06.2018
16:00
Austrálie
0:2
Peru
Soči

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Carlos Cáceda
27.09.1991
Deportivo Municipal
José Carvallo
01.03.1986
Universidad TC
Pedro Gallese
23.02.1990
Tiburones Rojos Veracruz
Obránci
Datum nar.
Klub
Luis Advíncula
02.03.1990
Lobos BUAP
Miguel Araujo
24.10.1994
Alianza Lima
Aldo Corzo
20.05.1989
Universitario Deportes
Nilson Loyola
26.10.1994
FBC Melgar
Christian Ramos
04.11.1988
Tiburones Rojos Veracruz
Alberto Rodríguez
31.03.1984
Atlético Junior
Anderson Santamaría
10.01.1992
Puebla FC
Miguel Trauco
25.08.1992
CR Flamengo
Záložníci
Datum nar.
Klub
Pedro Aquino
13.04.1995
Lobos BUAP
Wilder Cartagena
23.09.1994
Tiburones Rojos Veracruz
Christian Cueva
23.11.1991
São Paulo FC
Édison Flores
14.05.1994
Aalborg BK
Paolo Hurtado
27.07.1990
Vitória SC Guimarães
Renato Tapia
28.07.1995
Feyenoord Rotterdam
Yoshimar Yotún
07.04.1990
Orlando City
Útočníci
Datum nar.
Klub
André Carrillo
14.06.1991
Watford FC
Jefferson Farfán
28.10.1984
Lokomotiv Moskva
José Paolo Guerrero
01.01.1984
CR Flamengo
Andy Polo
29.09.1994
Portland Timbers
Raúl Ruidíaz
25.07.1990
Monarcas Morelia

Autor: Michal Hruška / fifa.com, theguardian.com, espn.com

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2018 - Japonsko
13.06.2018, 17:55
Představení účastníků MS 2018 - Senegal
13.06.2018, 14:04
Představení účastníků MS 2018 - Kolumbie
13.06.2018, 09:15
Představení účastníků MS 2018 - Polsko
12.06.2018, 19:00
Představení účastníků MS 2018 - Anglie
12.06.2018, 15:54
Představení účastníků MS 2018 - Tunisko
12.06.2018, 10:28
Představení účastníků MS 2018 - Panama
11.06.2018, 22:46
Představení účastníků MS 2018 - Belgie
11.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Korejská republika
11.06.2018, 10:27
Představení účastníků MS 2018 - Švédsko
10.06.2018, 21:00
Představení účastníků MS 2018 - Mexiko
10.06.2018, 12:28
Představení účastníků MS 2018 - Německo
10.06.2018, 09:00
Představení účastníků MS 2018 - Srbsko
09.06.2018, 21:30
Představení účastníků MS 2018 - Švýcarsko
09.06.2018, 14:40
Představení účastníků MS 2018 - Kostarika
09.06.2018, 11:04
Představení účastníků MS 2018 - Brazílie
08.06.2018, 18:20
Představení účastníků MS 2018 - Nigérie
08.06.2018, 12:42
Představení účastníků MS 2018 - Island
08.06.2018, 09:21
Představení účastníků MS 2018 - Argentina
07.06.2018, 17:37
Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko
07.06.2018, 13:58
Představení účastníků MS 2018 - Dánsko
06.06.2018, 20:00
Představení účastníků MS 2018 - Austrálie
06.06.2018, 12:11
Představení účastníků MS 2018 - Francie
06.06.2018, 07:52
Představení účastníků MS 2018 - Maroko
05.06.2018, 16:28
Představení účastníků MS 2018 - Írán
05.06.2018, 12:00
Představení účastníků MS 2018 - Španělsko
04.06.2018, 22:32
Představení účastníků MS 2018 - Portugalsko
04.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Uruguay
04.06.2018, 12:34
Představení účastníků MS 2018 - Egypt
03.06.2018, 23:52
Představení účastníků MS 2018 - Saúdská Arábie
03.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Rusko
03.06.2018, 12:00

Komentáře (91)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad postoupi ze skupiny, moc jim fandim

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

strašně se teším na Guerrera !

Reagovat
Stannis Baratheon

Carillo?

Reagovat
aurelio

Zatiaľ najslabší profil, vidno, že redaktor o tíme veľa nevie, vymenovať iba hráčov základnej zostavy a nespomenúť ani Carilla, to je proste málo... Pre mňa je Peru najsympatickejší tím na majstrovstvách, dúfam, že prejdú aspoň do štvrťfinále (ideálne cez Argentínu).

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, u Peru je velká škoda absence detailnějšího rozboru. Osobně je tipuji minimálně na postup že skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to trochu škoda no Oproti zbylým previews je to trochu ochuzené. Hráče moc individuálně neznám, tak sem čekal větší rozbor. Jinak ten fotbal co teď hráli v přípravě byl super a snad to bude v podobným duchu i na turnaji. Z pro mě ne příliš známých týmů se na ně těším asi ze všech nejvíc.

Reagovat
aurelio

Mám z nich podobné pocity, verím, že nahradia môj obľúbený Paraguaj, určite majú na to, aby sa dostali zo skupiny, aj keď Dánsko bude veľmi silný konkurent.

Reagovat
ladyboy arsenal

Taky mám nejradši Paraguay z těch latinskoamerických repre

Reagovat
FC Porto FC

taky sem si řikal. Víc podrobná byla i Saudská Arábie

Reagovat
veikko

Carrillo byl teď v přípravě naprosto famózní. Dále si myslím, že zmínit se dal jako alternativa za Advínculu Corzo, který pár zápasů v kvalifikaci odehrál. Hlavně doporučuju sledovat Cuevu, ten je skvělý a skutečným tahounem by měl být on, protože na jeho pasech za obranu Peru staví. A jako poslední bych nezapomněl na Trauca, který by si taky měl říct o angažmá v Evropě. Kvalitní ofenzivní bek s dobrým centrem.

Reagovat
Shevchenko

Na Peru se těším ze všech nejvíc Konečně nějaký neokoukaný tým z Jižní Ameriky, snad dojdou co nejdál.

Reagovat
paver

Reagovat
Greny

bohuzel s fetakem v sestave...

Reagovat
Zdechlina

Co to placas ty blbecku?

Reagovat
Greny

Guerrero dost mi vadi, ze tam jede borec , co ma pozitivni dopingovy test a hrozil mu konec kariery(4 roky stop)

Reagovat
frankiefcb

chápeš, že se to do jeho těla dostalo nedopatřením plus už si dostatečný trest odpykal.

Reagovat
LAM

Nedopatřenim To je snad ta nejblbější výmluva.

Reagovat
Spalovač šancí

Pomáhal staré babičce s těžkým nákupem a ta mu za odměnu uvařila čaj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

chapu ze to rekl, nebo se to dokazuje jak? podobne to proslo treba i Contadorovi ktery snedl maso spatny a Johaug mela zase spatnej krem

Reagovat
frankiefcb

Mluvíš o něm jako fetakovi, coz je nesmysl a trest si odpykal. Dátvmu měsíce navíc je prostě prasátka za takovou blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Uklouzl a spadl nosem do hromady kokainu?

Reagovat
frankiefcb

ne vypil čaj z koky. Oblíbený v Peru a Ekvádoru. Stačí se trošku o to zajímat

Reagovat
Zark

a uklouzl snad na čaj z koky nosem?

Reagovat
ladyboy arsenal

Se stane ani nevíš jak

Reagovat
ttopi

Nedopatření

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

feťáka v sestavě má Plzeň

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

"Gareca si potrpí na disciplíně, Peruánci tak naposledy nedohráli zápas v plném počtu hráčů v roce 2015." Nevím jeslti autor bere v potaz jen kvalifikace, ale v přípravě tam redka byla tuším.

Reagovat
paver

Škoda, že to nestihl Pizzarro s Vargasem

Reagovat
Seydou Doumbia

No Pizarra za ty dlouholeté služby nominovat určitě mohli.

Reagovat
aurelio

Uvažovalo sa o tom, keď hrozilo, že Guerrero šampionát nestihne, no napokon odmietol samotný Pizarro.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Jinak Peru nehrálo na MS 1974 ale 1978, tudíž to bylo 8 let po tom nejlepším mistrovství. A s Argentinou neprohráli 6:1 ale 6:0.

Reagovat
Shevchenko

Tak první věc jste opravili, teď ještě druhou

Reagovat
smazaný uživatel

3. místo za Francií a Dánskem.

Reagovat
FC Porto FC

Směrem dopředu ještě může solidně Peru pomoct Carrillo a Hurtado, zasloužili by si zmínku

Reagovat
veikko

Taky Gallese není až tak neotřesitelná jednička. Sice odchytal většinu kvalifikace, ale v závěru nastupoval i Cáceda, který taky nechytal špatně. Nevím ale, jestli neměl Gallese jen nějaké zdravotní problémy.

Reagovat
waynemarkrooney

A ještě Ruidíaz

Reagovat
LeonardoUžoa

Advincula.

Reagovat
Liquid

luxusní výsledky v přípravě, aby nezaskočili i Francouze, ale zrovna tak z toho může být i nepostup, ale tipnu si je na 2.místo, ale v osmifinále už znova Chorvaty neporazí a ani Argentinu

Reagovat
veikko

Argentina s nima dvakrát remizovala, z toho ten výsledek 0:0 byli lepší Argentinci, ale ten zápas 2:2 měl skončit tak 8:2 pro Peru, tam se Argentina vůbec nechytala. Navíc osobně si myslím, že Argentina s tou sračkou, co předvádí, ani nepostoupí ze skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž bys měl pravdu

Reagovat
ladyboy arsenal

To doufám taky

Reagovat
Seydou Doumbia

Co tak čtu mají hodně solidních hráčů. Uměl bych si nějakého hráče Peru po MS představit v Lyonu. Jinak ten Cueva je co za post?

Reagovat
veikko

Ofenzivní záložník. A fakt je třída

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ani náhodou k nám pujdou ale mužete si vzít Cuevu a my Florese

Reagovat
Seydou Doumbia

radši naopak

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ted ne pak nás náhodou potkáte v pohárech a on nás popraví

Reagovat
Seydou Doumbia

to je jedno který hráč vás popraví ne?

Reagovat
smazaný uživatel

žádný doufám

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Claudia Pizzara ?

Reagovat
Seydou Doumbia

to je dobrý jako backup za Diaze stačí Maloida

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
veikko

Dovolím si doplnit info k jednotlivým hráčům, kdybych se u některých pletl, opravte mě. Gallese (mimochodem, to ll se tam nečte jako j, ale l, tak schválně, co naši komentátoři ) je brankář s výborným reflexem, občas jde do zákroků trochu neortodoxním způsobem, ale vychází mu to. Spolehlivá jednička. Dvojka Cáceda si pravděpodobně nezachytá, ale taky pro něj platí dobrý reflex, občas trochu horší ve vzduchu. Obsazení pravého beka bych neviděl tak jasně, jak se píše v článku.

Favorit na základní sestavu je sice Advíncula, ale minimálně proti Francii bych si vsadil na Alda Corza, který je více defenzivní a hlavně hrozně obětavý, což v kombinaci s Traucem, který se na druhé straně častěji vrhá do útoku, může být vhodnější varianta. Na druhou stranu rychlost Advínculy může dělat soupeřům problémy.

Stoperskou dvojici si nedovolím příliš hodnotit, protože jsem ji viděl jen v sestřizích, kde ovšem působila spolehlivě, ať už to byla dvojice Ramos-Rodríguez nebo Ramos-Santamaría.

Na levého beka Trauca se hodně těším. Hodně ofenzivní bek, který občas působí až jako druhé křídlo. Dobrá technika a hlavně skvělé centry, včetně pasů za obranu, ze kterých těží hlavně Guerrero.

Hodně nepříjemný soupeřům bude Yotún. Je to takový malý, nepříjemný šmejd s docela dobrou technikou. Příslibem do budoucna je Renato Tapia, který je platný při standardkách (Peruánci jsou poměrně malí, Tapia by měl být s 1,85 m nejvyšším v poli a hlavou se prosadil i třeba proti Islandu). Mozkem týmu by měl být Cueva, uvidíme, jak obstojí proti silným soupeřům. Má výbornou techniku a umí poslat finální přihrávku i sám zakončit. Taky posílá obloučky za obranu, které dělaly v kombinaci s až fanatickou Guerrerovou bojovností (přirovnal bych ho k Barymu letos) obranám soupeřů velký problém.

Florese a Guerrera rozebral už autor článku. Posledním členem sestavy bude jeden z dvojice Farfán/Carrillo a já si netroufnu říct, kdo z nich to bude, protože posadit jednoho z nich je prostě škoda Tyhle hráče asi stejně máte všichni nasledované lépe než já, tak snad jen za zmínku stojí, že Farfán v repre občas působí jako druhý hrot, stahuje se do středu a zabíhá za obranu (a hrál tak i při absenci Guerrera). Hraje hodně přímočaře a je i gólovější než Carrillo, který je typické křídlo. Osobně si myslím, že v základu začne Farfán, i když se Carrillovi skvěle vydařila příprava a soupeři si s ním moc nevěděli rady.

Reagovat
veikko

Ještě snad k Tapiovi se sluší říct, že má výborný výběr místa a je i rychlý. Troufnu si říct, že pokud se Yotúnovi s Tapiou podaří uhlídat Eriksena (a určitě na to mají), tak jsou Dánové bez šance.

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Bakary3

takovyhle popisy mi v clanku chybi, skvely, diky

Reagovat
Rakoid

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
fantomas

Supr. Můžem tě zaměstnat na profil Mexika a Kolumbie? (Vážně míněná otázka)

Reagovat
aurelio

Výborný súhrn, si môj hrdina

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Kucka

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

supr!

Reagovat
TrueCommunist

1. Franice

2. Dánsko

3. Austrálie

4. Peru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

O Floresa sa pred prestupom do Aalborgu zaujimal Werder. Takze pre mna bude minimalne on hracom, ktoreho budem pozornejsie sledovat. Dansko ma podla mna lepsi tim ale podcenit ich by bola chyba. Takze Peru ja osobne vidim na tretom mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

Videl som asik takmer všetky zápasy Peru a môžem povedať že tento tím bude hrýzť aj Francúzov.. jedna z najlepších dvojíc čo sa týka krajných bekov Advincula a hlavne Trauco sú fakt špička.. defenzívu majú veľmi slušnú čomu napomáhajú aj veľmi skvelý Yotun a Tapia.. Cueva je veľmi dobrý playmaker a dosť dôležitý hráč v tíme.. čo sa týka útoku Farfan, Guerrero, Flores či Carrillo budú veľmi nebezpečný pre obrany súperov veľmi sa na nich teším aj keď mi chýba Chile chcel som tam oboch no snáď Peru ukáže svoju kvalitu ktorú rozhodne ma

Reagovat
veikko

Jak je v článku zmínka o centrech do vápna, tak ty většinou neposílají křídelníci, ale právě beci Trauco s Advínculou. Podle přípravy bych řekl, že s Dány by si Peru mělo poradit. Spíš kdo ví, jak dopadne zápas s Austrálií. Individuální kvalita je určitě na straně Peru, ale Australani jsou dost nevyzpytatelní.

Reagovat
Hany45

Vamos Peru, Vamos Paolo Guerrero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

jihoamerickej Island, outsider = miláček publika, sympatickej tím, že má na dresech šerpu... aby bylo jasno, nedělám si srandu, přeju jim taky

Reagovat
ladyboy arsenal

Přípravný zápasy jak z partesu

Reagovat
smazaný uživatel

Pizzaro Měl tam být.

Reagovat
smazaný uživatel

Zábavná hra, zábavných ľudí.

Posledný v skupine,

prvý v našich srdciach.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele