LaLiga - souhrn 8. kola

05.10.2018, 22:53, aktualizováno 07.10.2018, 22:39
Komentáře a souhrny
Barcelona pouze remizovala ve Valencii a zůstává za Sevillou, která si poradila s Celtou Vigo. Atlético zdolalo Real Betis, Villarreal odjíždí s prázdnou ze hřiště Espanyolu. Alavés v sobotu pozdním gólem udolal Real Madrid, jenž si tím připsal druhou venkovní porážku za sebou.

Valencia CF - FC Barcelona 1:1

07.10.2018 20:45

Góly: 2. Ezequiel Garay - 23. Lionel Messi

Valencia sice neprožívá úplně ideální chvíle, ale přesto se dokázala postarat o překvapení. Před vlastními fanoušky obrala o dva body Barcelonu a vybojovala remízu! Netopýry poslal už ve 2. minutě do vedení Ezequiel Garay, načež o dvacet minut později srovnal Lionel Messi.

Už tři zápasy se Barcelona trápí a nedokázala je vyhrát. Ve čtvrtém z nich chtěla za každou cenu vylepšit svou obranu a získat tři body. Trenér Ernesto Valverde k tomu využil hráče jako Rakitić, Vermaelen, Messi, Coutinho nebo Arthur se Semedem. Do cesty katalánskému gigantu se postavili Netopýři vedení Gameirem, Parejem, Garayem, Netem nebo Guedesem.

Valencia věděla, že své šance bude muset pořádně využívat, neboť Barcelona jí nedá moc prostoru. A to se domácím povedlo na jedničku. Už ve druhé minutě se po rohovém kopu dostal v závaru ve vápně k hlavičce urostlý obránce Ezequiel Garay. K němu propadl míč na zadní tyči a Garay už měl úlohu snadnou - 1:0 pro domácí Valencii.

To bylo pro Barcelonu samozřejmě hodně nepříjemné uvítání. Blaugranas pokračovali svou typickou zdlouhavou rozehrávkou, kterou chtěli soupeře ukolébat. I když Barcelona dokázala tvořit a kombinovat, k větším šancím to nevedlo. Naopak se krásnou ranou málem prosadil záložník Kondogbia, který pálil nakonec těsně vedle. Pro Valencii se první půle ale nevyvíjela úplně nejlépe.

Ve 12. minutě se totiž zranil portugalský křídelník Guedes a musel střídat. Následně se po spolupráci mezi Gameirem a Basthuayiem zkoušel druhý jmenovaný prosadit točenou ranou k tyči, kterou však minul. Ve 23. minutě se po sprintu do vápna a dlouhém nákopu srazili Suárez s Gabrielem Paulistou, ale sudí tento střet neposoudil jako penaltu.

Přesto se Barcelona branky dočkala a nutno říct, že zcela zaslouženě. Po delší kombinaci kolem vápna se vpřed s míčem u nohy vydal Arthur, který si vybral ke kombinaci Messiho. Argentinský mág spolupracoval se Suárezem, který mu míč do uličky vrátil a Messi krásnou ranou k tyči nedal Netovi šanci - 1:1.

Ke konci první půle Barcelona ještě několikrát zahrozila a dostala se poměrně blízko k vápnu soupeře, ale šanci si už nevytvořila žádnou. Když už to vypadalo, že by se Coutinho nebo Messi mohli prosadit, zapracovala velmi dobrá stoperská dvojice Netopýrů. Po změně stran se do jedné větší šance pomalu probíjel Denis Čeryšev, jehož zakončení šajtlí dostalo opačnou faleš, než jakou by si mladý Rus přál.

Na opačné straně rozjel katalánský gigant skvělou a rychlou kombinaci, na jejímž konci stál Lionel Messi. Jeho pokus brankáře Neta sice vyzkoušel, ale nepřekvapil. Střelecké pokusy se začaly množit a další z nich si na své konto připsal útočník Kevin Gameiro. Tomu sice nechyběla razance, ale s přesností už to bylo mnohem horší. Gameira posléze vystřídal další útočník Rodrigo. Valencia se ničeho neostýchala a poměrně často větrala postranní prostory Blaugranas.

Po dalším centru, který vyslal Gayá, musel do vzduchu obránce Piqué. Domácí hráči si byli velmi dobře vědomi síly Messiho a toho, že když mu nechají čas, může hrozit. Takže k němu přistupovali se vší opatrností a velmi rychle. Rakitić posílal do šestnáctky polovysoký centr, který směřoval na Suáreze. Jeho zakončení ale postrádalo razanci i přesnost. A když v samém závěru Messi nepřešel přes pečlivě bránícího Pareja, bylo o výsledku jasno.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Villarreal CF 3:1

07.10.2018 18:30

Góly: 7. Hernán Pérez, 79. Sergio García, 90+2. Pablo Piatti - 45. Karl Toko Ekambi

Villarreal opět zklamal a pokračuje v hodně nutných výkonech. Žlutá ponorka se zatím řadí mezi nejhorší překvapení ročníku a její forma se stále nezlepšuje. Tentokrát si tři body nechal Espanyol Barcelona, který se trefil třikrát.

Villarreal před utkáním hlásal, že se chce změnit a že hodlá proměňovat daleko více šancí. O to se měli starat především Toko Ekambi, Moreno nebo Trigueros s Fornalsem. Kanonýr Carlos Bacca zůstal tentokrát jen na lavičce náhradníků. Domácí Espanyol zase spoléhal na Dardera, Garcíu nebo Granera s Iglesiasem. Právě ten se už ve třetí minutě dostal do první velké šance. Iglesias se hnal po rychlé kolmici za obranu na brankáře Asenja, jenže ten mu zmenšil střelecký úhel bravurně!

Espanyol však působil daleko více živým dojmem a jeho první branka visela ve vzduchu. Domácí příznivci se jí dočkali už o čtyři minuty později, když Villlarreal opět propadl v obraně. Espanyol tak ve větším přečíslení mohl zaútočit, míče se zmocnil Hernán Pérez a i když jej brankář Asenjo fauloval svým výběhem, Pérez jej dokázal přehodit!

O sedm minut později málem Espanyol navýšil své vedení a Villarreal opravdu v obraně hořel. Po parádním pasu se dostal do samostatného úniku Iglesias, avšak Asenjo vynikajícím zákrokem podržel svůj tým. Další Iglesiasova akce skončila jen na boční síti. Se svou troškou do mlýna přispěchal také Sergi Darder, který pálil těsně nad bránu!

Villarreal své šance moc neproměňoval a Moreno toho byl v 37. minutě živým důkazem. Povedlo se mu sice obejít brankáře a zakončit do prázdné brány, jenže na poslední chvíli se vrátil obránce, kterého Morenova rána napálila. Přesto Villarreal alespoň srovnal. Karl Toko Ekambi byl ve 45. minutě tím hráčem, který byl ve správný čas na tom správném místě a dopravil balon po centru ze strany do sítě - 1:1.

Ekambi byl aktivním hráčem také po změně stran a jednou táhl velmi povedený útok. Jenže místo střely nebo nahrávky otálel a těsně před vápnem o míč přišel. Na opačné straně vyslal krásnou střelu na brankáře Asenja obránce Dídac Vilà a Asenjo měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil.

O chvíli později se snesl do vápna Asenja centr a hlavičkou se do něj opřel záložník Sergi Darder. Míč nakonec zamířil těsně nad bránu! V dalších momentech utkání došlo na několik střídání a deset minut před koncem se začalo dařit Espanyolu. Sergi Darder totiž stál na středu vápna, když k němu centrovaný míč odvrátil Trigueros. Darder na nic nečekal a poslal balon za záda brankáře Asenja!

A nebylo to všechno. Villarreal poté zbylé síly vrhl do útoku, ale nedával si pozor na obranné linie. Léo Baptistão toho ještě nevyužil, ale střídající Pablo Piatti v nastaveném čase už ano. Piatti podnikl útok přes dvojici obránců a dokázal zamířit přesně - 3:1.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Celta Vigo 2:1

07.10.2018 18:30

Góly: 39. Pablo Sarabia, 61. Wissam Ben Yedder - 85. Sofiane Boufal

Sevilla si dokázala poradit s nebezpečnou Celtou Vigo a díky třem bodům se dostala na čelo LaLigy! O výhru domácího favorita se svými zásahy postarali Pablo Sarabia a Wissam Ben Yedder. Celta Vigo hrála třicet minut v početním oslabení a branka Boufala už pro ni nic nezměnila.

Sevilla hodlala znovu dokázat, že má výtečnou formu a navázat tak na minulou výhru proti Eibaru. K tomu trenér Machín využil služeb Vázqueze, Ben Yeddera, Andrého Silvy nebo Banegy. Brankář Celty Vigo Sergio Álvarez mohl očekávat hodně náročné utkání a jeho představy se začaly plnit hned od začátku. Franco Vázquez byl tím prvním mužem, který jeho pozornost vyzkoušel a zkušeného brankáře už ve 2. minutě protáhl.

Ve 13. minutě musel zasahovat také Tomáš Vaclík. Ve vápně Sevilly dostal balon Maxi Gómez a se štěstím jej sklepl k Pionemu Sistovi. Mladý útočník na nic nečekal a ihned vypálil. Brankář Vaclík musel ukázat hodně rychlé reflexy, aby zabránil inkasování. O pár minut později musel český brankář zasahovat opět, tentokrát vybíhal proti dlouhému nákopu směřujícímu na Maxiho Gómeze.

Sevilla nedominovala utkání tak, jak by asi její fanoušci čekali. Spíše vyčkávala a občas se připomněla střelou. Třeba ve 32. minutě, když velmi dobře pálil Franco Vázquez a brankář Álvarez musel opět zasahovat. Ani jeho zákroky ale Sevillu neudržely na uzdě. Pět minut před koncem první půle totiž odražený míč zachytil Jésus Navas, který poslal perfektní balon do vápna. Tam si naskočil na míč Pablo Sarabia a hlavou otevřel gólový účet utkání.

Druhý poločas začal v aktivnějším duchu. Iago Aspas ještě zůstal po šanci Celty Vigo na hraně ofsajdu a z úhlu pořádně protáhl Tomáše Vaclíka. Český brankář ale svou úlohu velmi dobře zvládl a ránu mířenou na zadní tyč vyrazil! Na opačné straně chybovala obrana Celty, čehož využil Ben Yedder. Ten s díky převzal balon a naservíroval jej před bránu Andrému Silvovi. Portugalský talent ale z blízka přestřelil bránu!

V 58. minutě utkání přišel možná zlomový okamžik, protože v rozmezí tří minut si nechal dát dvě žluté karty za zbytečné zákroky Néstor Araujo a oslabil tak Celtu! O pár vteřin později dostal krásný pas od hostující obrany Wissam Ben Yedder, jenže sám před Sergiem Álvarezem neuspěl a tento dárek v gól neproměnil.

Povedlo se mu to až o dvě minuty později, když Sarabia dostal krásný pas na hranu ofsajdu a před prázdnou bránou našel Ben Yeddera - 2:0. Celta se sice nevzdala a po krásné individuální akci Sofiane Boufal kroucenou střelou přes dva obránce snížil, ale víc už hosté z Viga nestihli. Sevilla je na prvním místě, Celta naopak v tabulce dál klesá.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Betis 1:0

07.10.2018 16:15

Góly: 74. Ángel Correa

Nakonec jen jednu branku nabídlo zajímavé utkání na Wanda Metropolitano mezi Atlétikem Madrid a Betisem Sevilla. Ze tří bodů se raduje madridský celek, jehož spasil čtvrthodinu před koncem Ángel Correa.

Kdo čekal utkání plné brankových příležitostí, či snad samotných gólů, ten musel být hned od začátku velmi zklamán. Od úvodního hvizdu bylo patrné, jakým směrem se bude utkání ubírat. Cholo Simeone zkrátka vsadil na taktiku, která nakonec svůj cíl splnila.

Žádné závratné tempo k vidění nebylo, Atlétiko čekalo co soupeř předvede a dokonce mu dovolilo místy až 75% držení míče. V 17.minutě museli hosté velmi citelně střídat, klíčový muž zálohy Guardado musel kvůli zranění opustit hrací plochu, takže ho nahradil William Carvalho. První poločas nenabídl ani jednu vážnější příležitost a pomalu ani žádný náznak šance. Diváci se na Wanda Metropolitáno zkrátka nudili.

Nezbývalo doufat, než že se po změně stran herní styl obou týmů změní. A skutečně změnil. V 52.minutě konečně zvedl diváky ze sedadel Nikola Kalinić, když svojí ránu opřel do tyče! Chvíli na to pak Rodri protáhl Lópeze a brankář Betisu měl najednou více práce.

Opora hostujícího celku ještě jednou zasáhla proti Kalinićovi, ale v 74.minutě se už Atlétiko prosadilo. Ztráta ve středu hřiště vyšla Béticos pořádně draho, protože Ángel Correa nic nevymýšlel a přesnou ranou k tyči zajistil Los Colchoneros vedení!

Betis pak měl ještě čtvrthodinu na vyrovnání, ale hra Atlétika a jeho skálopevná defenzíva mu absolutně nic nedovolili. Svěřenci Diega Simeoneho výsledek udrželi a v tabulce předskočili Real Madrid.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - SD Huesca 1:0

07.10.2018 12:00

Góly: 28. Rubén Alcaraz

Nejtěsnějšího vítězství dosáhl Real Valladolid, který doma udolal jedinou brankou z volného přímého kopu v podání Rúbena Alcaraze poslední Huescu 1:0. Hosté sice měli po inkasované brance ještě hodinu na odpověď, ale dobře pracující defenzívu domácích přelstít nedokázali.

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný a trvalo zhruba dvacet minut, než se začaly rodit první brankové příležitosti.

Ve 24. minutě orazítkoval v pádu tyčku Duje Čop a za další čtyři minuty už mohl Valladolid slavit branku. Po faulu Semeda rozehrával domácí tým volný přímý kop a Rúben Alcaraz parádní ranou poslal Valladolid do vedení. Kop to byl precizní a brankář Jovanović se jen ohlédl.

Domácí se po vstřelené brance nikam nehnali, kontrolovali hru a poločas dotáhli bez újmy do zdárného konce. Huesca byla každopádně stále ve hře o body, po změně stran ale potřebovala směrem dopředu výrazně přidat. Jenže to se nestalo a Valladolid mohl přidat druhou branku. Přesněji řečeno jí přidal, ale kvůli ofsajdovému postavení nebyl gól správně uznán. Po hodině hry pak nebezpečně zakončoval Moyano a zasahovat musel Jovanović.

Huesca byla směrem dopředu bezzubá, vyrovnat do konce zápasu nedokázala a opět prohrála, což znamená, že na posledním místě LaLigy se ani po tomto kole nic nemění.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Rayo Vallecano 1:0

06.10.2018 20:45

Góly: 14. Guido Carrillo

Leganés se alespoň na chvíli odpoutalo od poslední příčky v LaLize a zvládlo přímou konfrontaci s Rayem Vallecano. Před vlastními fanoušky o tom už ve 14. minutě rozhodl Guido Carrillo, který se stal jediným střelcem utkání.

Leganés vstoupil do utkání velmi sebevědomě a už ve 4. minutě mohl zahrávat volný přímý kop, který však po ráně Rodrígueze skončil jen ve zdi. Hostující Rayo zahrozilo o pár chvil později, když peruánský univerzál Luis Advíncula hledal nabíhajícího Medrána, jenže u míče byl dřív pozorný brankář Iván Cuéllar, který míč sebral.

Už ve 14. minutě se však Leganés prosadil. Na pravé straně se uvolnil Santos a vzápětí vyslal přízemní pas do pokutového území. Tam našel nabíhajícího Guida Carrilla, který sice upadl, ale přesto dokázal v krkolomné pozici prostřelit brankáře Alberta Garcíou a domácí vedli!

O pouhých pět minut později vyslal El Zhar parádní nahrávku do vápna na Michaela Santose, jenže uruguayský útočník neměl moc štěstí a pálil těsně vedle! Velmi aktivní Santos měl na kopačce další branku poté, co postupoval až k vápnu. Jeho ránu k tyči musel brankář García vytáhnout velmi dobrým zákrokem. Rayo naopak nic vymyslet nedokázalo a prakticky po celý první poločas jen odvracelo ataky svého soupeře. K jeho konci se ještě do sebe pustili Medrán s Rodríguezem a oba dostali po žluté kartě.

Santos začal aktivně také druhou půli a jeho skákavá rána nadělala Albertu Garcíovi pořádné komplikace. Deset minut po změně stran hlavičkoval Guido Carrillo skvěle zahraný rohový kop, ale ačkoli s ním nikdo neskákal, nezamířil přesně. Na opačné straně zakončoval tvrdou ranou na zadní tyč Álex Moreno, ale ani on neslavil úspěch.

Rayo dnes trápilo především množství nepřesností, což nenapravila ani další dělovka z dílny Morena. Dvacet minut před koncem pak Álvaro Medrán krásnou ranou z volného přímého kopu orazítkoval jen břevno. Právě Medrán se stal pro hosty symbolem zmaru, protože místo vyrovnání se po zbytečném faulu dočkal jen druhé žluté karty. Deset minut před koncem proto oslabil svůj tým, který už neměl sílu bojovat.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Real Madrid 1:0

06.10.2018 18:30

Góly: 90+5. Manu García

Real Madrid prohloubil svou krizi a připsal si další nešťastný výsledek. O velké překvapení se postaralo domácí Deportivo Alavés, které nejenže udrželo hvězdné hráče Bílého baletu na uzdě, ale v 95. minutě si vysloužilo vedoucí gól!

Bílý balet pod vedením trenéra Julena Lopeteguiho zažil poměrně dobrý začátek sezony, jenže v posledních chvílích se Madridu nedaří. Hovoří se o sporech v kabině a herně i výsledkově se gigant trápí. Tentokrát už konečně potřeboval naplno zapnout a na obranu Deportiva se sesypali hráči jako Benzema, Kroos, Modrić nebo Bale, čili osvědčená jména.

Deportivo spoléhalo na tradiční sestavu s oporami jako Pacheco, Laguardía, Maripán nebo Wakaso, přičemž o ofenzivní část hry se starali Gómez, Calleri nebo Jony. Od prvních momentů to vypadalo, že se Real poučil a opět v jeho týmu všechno funguje. Karim Benzema pálil těsně vedle, Ceballosovu ránu musel brankář Pacheco vyrážet mimo jen s vypětím všech sil. Domácí si po akci Calleriho snažili vymodlit pokutový kop, ale sudí Santiago Jaime Latre jejich přání správně ignoroval.

O chvíli později se Gareth Bale dostal v pokutovém území do hlavičkového zakončení, avšak zamířil příliš vysoko nad bránu. Real dnes až příliš často brzdila nepřesnost v kombinaci, což mělo za následek nepříliš velké množství šancí. Belgická hvězda v bráně Realu Madrid moc problémů neměla a když už se například Wakaso dostal do vápna, jeho zakončení mířilo vedle.

Aktivní Dani Ceballos se ke konci první půle pokoušel hned dvakrát procpat míč ve vápně na Benzemu, ale toho si obránci Deportu příliš dobře hlídali. A francouzské kanonýr dnes neměl zrovna svůj den. I proto byl trenérem Lopeteguim stažen hned o poločasové přestávce, aby uvolnil místo mladému Marianovi Díazovi. Někdejší hráč Lyonu se procpal do vápna pomocí kliček, ale v něm už nemířil přesně.

Casemiro střílel z dálky k bližší tyči, jeho pokus po zemi však nebyl nebezpečný. Ze třiceti metrů se připomněl také Duarte, který však rovněž brankáře Realu Madrid z míry nevyvedl. Realu to moc nešlo a především v útoku se hodně nevýrazně potácel, aniž by soupeři způsobil vážnější problémy. Změnit to měl Marco Asensio, kterému uvolnil místo Casemiro.

Bale zkoušel vzít zodpovědnost na sebe, ovšem jeho rána z úhlu minula vzdálenější tyč. Patnáct minut před koncem dostal Real první varování. Ofsajdové pasti se totiž vyhnul Jony, který dostal balon do běhu. S ním u nohy sprintoval na Courtoise, jenže míč poslal těsně vedle tyče!

To Realu nestačilo a kromě toho, že si nevytvořil žádný tlak v závěru, ještě inkasoval. Stadion Mendizorrotza totiž v nastavení přivedl k extázi Manuel García, který na zadní tyči využil chyby Courtoise a hlavou dorazil míč do sítě!

Více informací k zápasu

Getafe CF - Levante UD 0:1

06.10.2018 16:15

Góly: 60. Enis Bardhi

Levante pokračuje v dobrých výkonech a připisuje si další tři body. Tentokrát je veze z Madridu, kde o ně obralo domácí Getafe. Výhru hostím zařídil jedinou branku Enis Bardhi, který se prosadil ve druhém poločase.

Do první větší šance se prohnal mladý Ghaňan Emmanuel Boateng, který se už v šesté minutě dostal až do zakončení. To mu však vůbec nesedlo a jeho střela zapadla někam do sedmé řady. Po dalším pokusu Jasona Remeseira se cpal do šance José Luis Morales, jenže místo něj byl u míče jako první obránce Getafe Bruno González. Zkušený domácí brankář Oier Olazábal musel zasahovat až ve 13. minutě, když jej z úhlu tvrdou ranou prověřil Jorge Molina.

Jinak to moc záživné utkání nebylo. Změnit to mohl po třiceti odehraných minutách Nemanja Maksimović, který skvěle zachytil špatnou rozehrávku soupeře, jenže tváří v tvář brankáři Oierovi naprosto selhal. Krátce před koncem první půle Prcić napřáhl k pěkné střele z první zpoza vápna a míč jen o několik desítek centimetrů minul tři tyče.

Právě neefektivního Sanjina Prciće vystřídal hned ve 46. minutě Enis Bardhi a bylo to zlaté střídání. Aktivnější byli přesto domácí hráči. Nejprve Jorge Molina skvěle vystihl přihrávku ze strany a hlavičkoval z velké blízkosti. Narazil ale na brankáře Oiera.

V 56. minutě se málem hosté dostali do vedení, když byl u delší přihrávky dřív útočící Morales. Brankáře Soriu sice oběhl, jenže pak zamířil jen vedle prázdné brány! To bylo pro Getafe varování, které se o pouhé čtyři minuty naplnilo. Po faulu u vápna zahrával Enis Bardhi volný přímý kop a balon zakroutil parádně mimo dosah brankáře Sorii, který se po míči natahoval marně!

Levante mohlo o chvíli později skórovat znovu. Toño se po rychlé kombinaci překvapivě dostal do pozice před brankářem, ze které orazítkoval jen tyč! Levante už do konce utkání udrželo těsné vedení a pomohlo mu k tomu i to, že se v 90. minutě nechal zbytečně vyloučit domácí záložník Francisco Portillo, takže případný tlak Getafe se nemohl konat.

Více informací k zápasu

Girona FC - SD Eibar 2:3

06.10.2018 13:00

Góly: 40. Cristhian Stuani, 42. Cristhian Stuani - 12. Charles (pen.), 45+4. Anaitz Arbilla, 72. Sergi Enrich

Dobrá, pětigólová přestřelka se šťastným koncem pro hostující Eibar byla k vidění v Katalánsku. Girona znovu poměrně překvapivě prohrála a její někdejší forma vzala definitivně za své. Zápas ve prospěch Eibaru rozhodl brankou čtvrthodinu před koncem Sergi Enrich.

Diváci, kteří si našli cestu na stadion Municipal de Montilivi, nemohli litovat. Už první poločas nabídl strhující podívanou se čtyřmi brankami. Začátek zápasu byl pořádně divoký, o čemž svědčí i počet rozdaných žlutých karet. Hlavní arbitr zápasu rozdal do poločasu sedm žlutých karet.

Ve 12. minutě se měnilo skóre poprvé. Aday zahrál po střele Orellany rukou a sudí po shlédnutí VAR nařídil pokutový kop. Charles ho suverénně proměnil a zajistil Eibaru rychlé vedení. Domácí si následně vytvořili několik příležitostí, ale dočkali se až na sklonku prvního poločasu. Porrův výborný centr doplachtil na hlavu Stuani, který srovnal na 1:1. Závěr prvního poločasu byl zase ze strany obou celků pořádná divočina. Ve 42. minutě totiž otočil výsledek na stranu domácího celku opět Stuani, ale ještě v nastavení znovu srovnal na 2:2 po rohovém kopu hlavičkující Anaitz Arbillá.

Zajímavou podívanou sliboval i druhý poločas, ale jak se ukázalo, ten byl na branky i brankové příležitosti výrazně chudší. V 58. minutě sice postupoval sám na Dimitroviće Portugués, ale Girona se do opětovného vedení nedostala. Naopak, přišla 72. minuta a rozhodnutí z kopačky Sergiho Enricha. Z pravé strany přišel do malého vápna centrovaný balón a Sergi Enrich hlavou jakýmsi padáčkem překonal Bounoua.

Girona se hnala za vyrovnáním marně. K dispozici ještě měla pětiminutový nastavený čas, ale Eibar si příležitost nenechal vzít a nakonec zvítězil.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Sociedad 1:3

05.10.2018 21:00

Góly: 32. Iker Muniain - 30. Mikel Oyarzabal (pen.), 47. Luca Sangalli, 74. Mikel Oyarzabal (pen.)

Proti Realu Madrid i Barceloně se v nedávných kolech La Ligy dokázal Athletic vytáhnout a favorizovaným celkům být vyrovnaným soupeřem, ovšem ve zbytku ligových střetnutí klub z Bilbaa zaostává. Naposledy se tak stalo v páteční předehrávce, kde v prestižním baskickém derby Athletic padl s Realem Sociedad na domácí půdě v poměru 3:1. Na úvodní branku Oyarzábala z penalty ještě dokázal střelhbitě odpovědět Muniain, ale hosté si na úvod druhé půle vzali vedení zpět díky Sangallimu a o poklidné dohrání zápasu se postaral znovu penaltový exekutor Oyarzábal čtvrthodinu před koncem.

První důležitý moment zápasu přišel krátce před odehranou půlhodinou hry. Iňigo Martínez, jenž do Athleticu dorazil jako náhrada za Aymerica Laporteho právě ze Sociedadu, neohleduplně napálil do hlavy Lucu Sangalliho, za což si na radu videorozhodčího vysloužil žlutou kartu a daroval hostům výhodu pokutového kopu, který Mikel Oyarzábal bezpečně proměnil.

Ještě než opadlo nadšení fanoušků Sociedadu, mohl se zničehonic radovat tábor domácích příznivců na San Mamés. Přízemní centr z pravé strany totiž s notnou dávkou štěstí doskákal až k volnému Ikeru Muniainovi, pro nějž už nebyl žádný problém uklidit míč do sítě z bezprostřední blízkosti.

Z Martínezova lapsu v první půli se však Athletic nepoučil ani po změně stran. Tentokráte byl vrchním viníkem Yuri Berchiche, jehož ztrátu míče vytrestal rychlým kontrem Zubeldía, který připravil palebnou pozici aktivnímu Sangallimu a mladý španělský forvard nekompromisní ranou vrátil vedení na stranu Sociedadu.

Tentokráte již tým Eduarda Berizza odpověď nenašel, a aby toho nebylo málo šestnáct minut před koncem inkasoval do třetice. Zaváhání Yeraye Gómeze se na poslední chvíli snažil před všudypřítomným Sangallim zachránit brankář Simón, ale místo míč trefil jen hráče soupeře a Oyarzábal proměnil suverénně i druhý pokutový kop večera. Real Sociedad tak ve jámě lvové obstál na výbornou a navzdory početné marodce včetně Morena, Zurutuzy či Williana Josého veze z Bilbba všechny body za prestižní výhru v derby 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC851218:816
2.FC Barcelona843119:915
3.Atlético Madrid84319:415
4.Real Madrid842212:714
5.Espanyol Barcelona842211:714
6.Deportivo Alavés842211:814
7.Real Valladolid83327:612
8.Real Betis83325:612
9.Real Sociedad832312:1111
10.Celta Vigo824213:1210
11.Levante UD831412:1410
12.SD Eibar83149:1210
13.Valencia CF81616:79
 Getafe CF82336:79
15.Girona FC823310:139
16.Villarreal CF82246:78
17.Athletic Bilbao71429:137
18.CD Leganés82157:127
19.Rayo Vallecano71247:155
20.SD Huesca81257:185

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (397)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele