8. kolo
05.10.2018 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Sociedad 1:3

Proti Realu Madrid i Barceloně se v nedávných kolech La Ligy dokázal Athletic vytáhnout a favorizovaným celkům být vyrovnaným soupeřem, ovšem ve zbytku ligových střetnutí klub z Bilbaa zaostává. Naposledy se tak stalo v páteční předehrávce, kde v prestižním baskickém derby Athletic padl s Realem Sociedad na domácí půdě v poměru 3:1. Na úvodní branku Oyarzábala z penalty ještě dokázal střelhbitě odpovědět Muniain, ale hosté si na úvod druhé půle vzali vedení zpět díky Sangallimu a o poklidné dohrání zápasu se postaral znovu penaltový exekutor Oyarzábal čtvrthodinu před koncem.

První důležitý moment zápasu přišel krátce před odehranou půlhodinou hry. Iňigo Martínez, jenž do Athleticu dorazil jako náhrada za Aymerica Laporteho právě ze Sociedadu, neohleduplně napálil do hlavy Lucu Sangalliho, za což si na radu videorozhodčího vysloužil žlutou kartu a daroval hostům výhodu pokutového kopu, který Mikel Oyarzábal bezpečně proměnil.

Ještě než opadlo nadšení fanoušků Sociedadu, mohl se zničehonic radovat tábor domácích příznivců na San Mamés. Přízemní centr z pravé strany totiž s notnou dávkou štěstí doskákal až k volnému Ikeru Muniainovi, pro nějž už nebyl žádný problém uklidit míč do sítě z bezprostřední blízkosti.

Z Martínezova lapsu v první půli se však Athletic nepoučil ani po změně stran. Tentokráte byl vrchním viníkem Yuri Berchiche, jehož ztrátu míče vytrestal rychlým kontrem Zubeldía, který připravil palebnou pozici aktivnímu Sangallimu a mladý španělský forvard nekompromisní ranou vrátil vedení na stranu Sociedadu.

Tentokráte již tým Eduarda Berizza odpověď nenašel, a aby toho nebylo málo šestnáct minut před koncem inkasoval do třetice. Zaváhání Yeraye Gómeze se na poslední chvíli snažil před všudypřítomným Sangallim zachránit brankář Simón, ale místo míč trefil jen hráče soupeře a Oyarzábal proměnil suverénně i druhý pokutový kop večera. Real Sociedad tak ve jámě lvové obstál na výbornou a navzdory početné marodce včetně Morena, Zurutuzy či Williana Josého veze z Bilbba všechny body za prestižní výhru v derby 3:1.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele