LaLiga - preview 8. kola

05.10.2018, 08:55, aktualizováno 07.10.2018, 09:37
Previews
Sevilla se rozehrála ke skvělým výkonům a na další výhru má políčeno před soubojem s Celtou. Villarreal cestuje do Barcelony k souboji s Espanyolem, Valladolid hostí Huescu a Atlético si to rozdá s Betisem. Velkou pozornost poutá večerní poslední duel tohoto kola, proti sobě se postaví Valencia a Barcelona...
Real Valladolid - SD Huesca  (neděle 12:00)
Nedělní várku zápasů španělské nejvyšší soutěže odstartují Valladolid a Huesca. Tedy dvanáctý celek s tím úplně posledním. Hosté dosud zvítězili jen v úvodním kole a od té doby na tři body marně čekají. Huesca má ale s Valladolidem dobrou bilanci a na Estadio José Zorrilla věří v úspěch.

A tím by byl zisk bodu, nejlépe však všech tří. Huesce se sice minulý týden podařilo zastavit sérii porážek remízou s Gironou, ale to je na tým, který se chce zachránit, pořád málo. Velkým problémem se ukázalo střílení branek, pokud Huesca vstřelila dva góly, až na zápas s Barcelonou pokaždé získala body, ale to se stalo jen v pouhých dvou případech.

Domácí Valladolid nic jiného, než tři body s posledním týmem LaLigy ani chtít nemůže. Zvláště, když poslední dvě kola dokázal vyhrát. Nejprve porazil těsný výsledkem Levante a minulý týden senzačně zvítězil ve Villarrealu, když jedinou branku zápasu obstaral Leonardo Suárez. Šest bodů z posledních dvou zápasů rázem katapultovalo Valladolid na dvanácté místo tabulky.

Ačkoliv je Valladolid mírnějším favoritem, proti Huesce ho nečeká nic jednoduchého. Loni se oba celky potkávaly ve druhé lize a každý zvládl své domácí utkání. Před dvěma lety dokonce hosté dvakrát ve Valladolidu vyhráli a není důvod si nevěřit i tentokrát.

Domácímu celku budou chybět Daniel Verde a Óscar Plaňo, oba jsou zranění. Ztráty hlásí i soupeř, zranění do hry nepustí Luisinha a minimálně nejisté jsou starty Akapa a Melera.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - nacho, Calero, Olivas, Moyano - Suárez, Alcaraz, Míchel, Suárez - Čop, Ünal
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Jovanovič - Miramón, Pulido, Semedo, Akapo - Gómez, Aguilera, Melero - Gallar, Hernández, Ávila
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.56 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Real Betis  (neděle 16:15)
Velmi zajímavou podívanou slibuje utkání Atlética Madrid s Realem Betis na Wanda Metropolitano. Vítěz může za jistých okolností poskočit do čela celé soutěže, i když bude záležet i na výsledcích dalších zápasů. Oba celky mají výbornou formu.

Oba celky mají za sebou úspěšná pohárová vystoupení. Atlético doma splnilo povinnost a belgické Bruggy porazilo 3:1, což znamená, že po dvou zápasech základních skupin je stoprocentní. Tři body získal i Betis, který si doma nedělal problémy s lucemburským překvapením Dudelange (3:0). Andalusané mají ve skupině Evropské ligy tři body a patří jim druhé místo za vedoucím AC Milán, se kterým mají na programu dvojzápas.

Ligová forma je u Atlética a Betisu podobná. Los Colchoneros prohráli ze sedmi kol jediný zápas, na druhou stranu poměrně dost bodů "poztráceli" díky nerozhodným výsledkům. I když bod ze hřiště Realu Madrid a Valencie má svojí váhu. Atléticu patří aktuální páté místo, avšak s minimální bodovou ztrátou na čelo. Svěřenci Diega Simeoneho před svým zápasem vědí, že Real Madrid opět prohrál, takže pokud porazí Betis, půjdou v tabulce před svého městského rivala.

Jenže stejnou motivaci má i Betis. Ten se po katastrofálním vstupu do sezony konečně rozehrál a nyní představuje velmi nebezpečného soupeře, který může porazit kohokoliv. Betis minulý týden udolal Leganés a připsal si druhou nejtěsnější výhru v řadě, předtím totiž dokázal stejným výsledkem přehrát i Gironu. Hosté napříč všemi soutěžemi nenašli přemožitele už osm zápasů, dokáží uspět i na půdě Atlética, nebo poprvé od poloviny srpna prohrají?

Loni dokázal Betis na Wanda Metropolitano remizovat, ale jinak má s Atléticem výrazně horší vzájemnou bilanci, což staví madridský celek do role favorita.

Betis je do očekávané bitvy v plném stavu, což se nedá říci o Atléticu. Cholo Simeone nemůže nasadit zraněné trio José Giménez, Stefan Savić, Vitolo a nejistý je start bojovníka Diega Costy.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Luis, Godín, Hernández, Juanfran - Lemar, Koke, Rodrigo, Ňíguez - Griezmann, Costa
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Mandi, Bartra, Sidnei - Francis, Celso, Guardado, Firpo - Canales, Morón, Joaquín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.59 - 6.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Fotbalisté Espanyolu doma přivítají Villarreal, kterému se zatím moc nedaří. Žlutá ponorka se krčí až ve druhé polovině tabulky a zatím marně bojuje s prokletím domácího stadionu Estadio de la Cerámica. Osmé kolo španělské ligy jí tentokrát zavede do Katalánska, na půdu solidně hrajícího Espanyolu.

Přitom už to vypadalo, že se Villarreal zvedá. Tři zápasy v řadě neprohrál a i když doma jenom remizoval v derby s Valencií, byl na dobré cestě. Minulý týden se ale vše opět pokazilo domácí porážkou od Valladolidu. Zní to až neuvěřitelně, ale Villarreal doma ze čtyř ligových zápasů ani jeden nevyhrál a nepovedlo se to ani v Evropské lize v zápase se skotskými Rangers. V tomto kole se Žlutá ponorka podívá do Katalánska, kde jí čeká Espanyol.

Villarreal měl v posledních letech v těchto soubojích navrch. Espanyol vyhrál za deset let nad Villarrealem pouze dvakrát, naposledy před více jak třemi lety.

Každopádně domácí mají lepší aktuální formu a v tabulce je to znát. Zatímco Žlutá ponorka se plácá až ve druhé polovině na patnáctém místě, Espanyol je v těsném kontaktu se špičkou na sedmé pozici. Katalánci mají zcela opačný problém, než trápí Villarreal. Doma se Espanyolu náramně daří a zatím získal všechny body, jenže jakmile opustí brány stadionu Cornellá-El Prat, je poloviční.

Co se týče absencí na domácí straně, tak otazník visí jen nad startem Maria Hermosa. V tomto ohledu má Villarreal mnohem více starostí. Na marodce stále zůstává Bruno Soriano, Santiago Cáseres a Javi Fuego. K dispozici nebude ani potrestaný Mario Gaspar.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Vilá, Naldo, David López, Javi López - Granero, Roca, Darder - García, Iglesias, Baptistao
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Diego López - Vilá, Naldo, David López, Javi López - Granero, Roca, Darder - García, Iglesias, Baptistao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.28 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Celta Vigo  (neděle 18:30)
Sevilla má velkou příležitost posunout se minimálně na pár hodin do čela celé soutěže a proti Celtě Vigo jí k tomu bude stačit i bod. Los Rojiblancos by však rádi naplno bodovali a potvrdili tím výtečnou formu. Sevilla by se také ráda omluvila fanouškům za porážku v Krasnodaru.

Porážka v Krasnodaru byla vůbec první letošní porážkou na evropské scéně a celkově třetí soutěžní. Aktuálně druhý celek ruské ligy předvedl proti Španělům výborný výkon a přestože prohrával, dokázal nakonec získat tři body. I přes tuto ztrátu je však Sevilla nadále horký favorit nejen na postup ze skupiny, ale i na celkové vítězství.

V domácí soutěži je Sevilla na výborné cestě a pokud bodově zvládne zápas se Celtou Vigo, posune se minimálně na pár hodin do čela, přesněji do doby, než své večerní utkání sehraje Barcelona. Sevilla už ví, že druhý Real Madrid ztratil všechny tři body a doma toho může využít. Forma je rozhodně na straně Andalusanů, ti vyhráli v lize čtyři zápasy a v jednom utkání remizovali. Před týdnem dokázali porazit Eibar 3:1 a za poslední tři ligová klání získali dohromady devět bodů a nastříleli přitom úctyhodných dvanáct branek.

Celta Vigo ale nebude snadný soupeř. Hosté dokonce prohráli jen jedno utkání a ve zbylých šesti pokaždé bodovali. Celta ani nijak za Sevillou výrazně nezaostává. Je sice až na devátém místě, avšak s tříbodovým odstupem, pokud tedy v Andalusii vyhraje, bodově se na svého soupeře dotáhne. Celestes v minulém kole dělili body v Getafe.

Seville se doma proti Celtě Vigo daří, nicméně svému soupeři má co oplácet. V dubnu letošního roku totiž Celta doma dokázala Sevillu zesměšnit čtyřmi brankami.

Zatímco Celta Vigo bude na stadionu Rámona Sáncheze Pizjuána v plné zbroji, domácí tým se musí obejít bez několika zraněných opor. Problémy mají Gonalons, Amadou, Escudero, Mercado a Vidal. Sevilla má ale dostatečně široký kádr a kouč Machín má na jejich posty adekvátní náhrady.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Gómez, Kjaer, Carrico - Arana, Vázquez, Banega, Navas - Sarabía - André Silva, Ben Yedder
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Cabral, Araújo, Alonso - Jensen, Beltrán, Lobotka - Aspas, Gómez, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.70 - 6.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - FC Barcelona  (neděle 20:45)
Valencia zatím prožívá hodně smolnou a rozpačitou sezonu, v níž jen marně hledá nějaká pozitiva. Ta zřejmě nemůže očekávat ani v neděli večer, protože v rámci 8. kola se na Mestallu podívá slovutná Barcelona.

Netopýrům se dlouhodobě nedaří na Barcelonu vyzrát a v utkáních s katalánským gigantem se spíše trápí. Když Netopýři naposledy Barcelonu porazili, bylo to před více než dvěma a půl lety. Na domácí půdě je to ještě starší kousek, neboť sahá až do první poloviny roku 2008. Ani letos to nevypadá na překvapení, protože Valencia se hodně trápí.

Ambiciózní tým toužil na začátku sezony ukázat, že chce bojovat o nejvyšší příčky. Investice do kádru, který se ale oproti loňské sestavě neměnil zase tak výrazně, stálý trenér a široký kádr. To všechno Valencia měla a snažila se to maximálně využít. Jenže v úvodu sezony se jí zase tak moc nedaří. Mnoho výkonů je rozpačitých a Valencia ztrácí body tam, kde s tím dříve vůbec neměla problémy.

V rámci LaLigy jí patří dokonce až 14. příčka a v táboře fanoušků se už delší dobu mluví o krizi herní i výsledkové. Největší potíže má Valencia se střelbou branek, protože v elitní španělské společnosti jich dokázala dát jen pět! Žádný hráč pak neskóroval víckrát než jednou. Valencia hledá svého top střelce nejen v LaLize, ale rovněž v Lize mistrů. Nejprve doma prohrála s Juventusem, ačkoli měla 70 minut početní výhodu. Naposledy se pak na Old Trafford rozešla smírně s United a opět nedala ani gól.

Výhodou je, že Valencia nedostává moc branek. A podíl na tom má i obránce José Gayà. "Osobně cítím, jak se zlepšuju každý den. A to nejen v obranné činnosti, ale také v ofenzivě. Mám lepší výsledky na trénincích a moje fyzička jde každým dnem nahoru. Celkově mě mrzí, že se nám nepodařilo rozhodnout několik minulých utkání a jsme v tabulce tak nízko, ale pokud jde o obranu, tak s ní jsme teď spokojeni," dodává mladý bek.

Velkou zkouškou pro tým, který zatím dostal jen šest branek, bude právě Barcelona. Ta si z ofenzivou hlavu neláme a volně sází jednu branku za druhou. Aktuálně jich jen v rámci LaLigy nastřílela už 18 a má nejproduktivnější útok v lize. Navíc se jí daří udržet se na čele tabulky před ataky soupeřů. A to i přesto, že posledních několik zápasů se jí hrubě nepovedlo.

Barcelona remizovala s Gironou a ještě větší šok zažila v utkání s Leganésem. Proti poslednímu celku byla znovu suverénní, jenže tentokrát nepochopitelně neproměňovala své šance a vyrobila dvě chyby. Obě Leganés potrestal a Blaugranas poprvé padli! Naštěstí na nepříznivé tři duely zareagovala Barcelona tím nejlepším způsobem - vítězstvím v Lize mistrů. Messiho dvě branky byly zásadní pro porážku Tottenhamu Hotspur a Barcelona se opět naladila na vítěznou vlnu.

Na ní by moc ráda zůstala, o čemž hovoří obránce Nélson Semedo. "Máme za sebou několik ne úplně pozitivních výsledků, ale ani jeden z nich nás nezlomil. Bojovali jsme i proti Tottenhamu, což bylo důležité. Teď bude klíčové to, abychom na tento výkon navázali. Máme dostatečně široký a kvalitní kádr na to, aby se s tím vyrovnal. Nesmíme znovu zaváhat, protože bychom mohli přijít o první místo," ví zkušený obránce katalánského mistra.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Vezo, Gariel Paulista, Diakhaby, Lato - Wass, Kondogbia, Parejo, Čeryšev - Gameiro, Rodrigo
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Sergi Roberto, Lenglet, Vermaelen, Jordi Alba - Rakitić, Busquets, Coutinho - Messi, Suárez, Dembélé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.89 - 4.19 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girona FC - SD Eibar  (sobota 13:00)
V sobotu krátce po poledni uvítá domácí Girona na Estadio Municipal de Montilivi Eibar. Girona už několikrát dokázala překvapit i mnohem většího favorita, naopak Eibaru se letošní sezona zatím vůbec nedaří.

Je zajímavé, že z hlediska historie by měl být Eibar jasným favoritem a ještě bychom se měli dočkat pořádné porce branek. V novodobé historii v rámci LaLigy se oba týmy utkaly dvakrát a oba duely Eibar s přehledem vyhrál. Dokonce se právě proti Gironě vždycky nebývale rozstřílel a svému soupeři nasázel vždy čtyři branky! Gironě se proti Eibaru naopak vůbec nedaří.

To bude chtít Girona změnit nyní, protože má všechny trumfy v ruce. Zatím v sezoně i bez kouče Machina prohrála jen dvakrát, proti Realu Madrid a Realu Betis. Jinak se jí ale daří pravidelně sbírat body. Už jich má na svém kontě devět a to jí stačí na průběžné jedenácté místo, což rozhodně není špatná bilance. V minulém kole neměla zase tak moc štěstí a s Huescou si po jedné penaltě na každé straně rozdělila body, což bylo mírné zklamání.

Eibar prohrál už dva duely za sebou a nutně potřebuje bodovat, aby se v jeho táboře nemluvilo o krizi. Po smolné porážce od Espanyolu Barcelona si na Eibar vyšlápla taky Sevilla, která mu v minulém kole LaLigy nasázela tři branky. Eibaru se nedaří ani na jedné straně hřiště a aktuálně posbíral jen sedm bodů. Navíc má záporné skóre 6:10 a především jeho útočníci se hodně trápí.

Zkušený obránce Pedro Bigas je ale přesvědčen, že kvalita týmu je dostatečně vysoká. "Dlouhodobě se nám nedaří koncentrovat se a často nám první minuty utkání úplně utečou. To je velký problém, na kterém chceme pracovat. Jinak ale nechceme dramatizovat naši situaci. Víme, že je v našich silách se zlepšit a podávat mnohem lepší výkony. Potřebujeme jeden dobrý zápas, který by povzbudil naši sebedůvěru," přemítá obránce Eibaru.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - B. Espinosa, Juanpe, Muniesa - Aleix Garcia, Pons, Portu, Borja Garcia, Aday - Douglas Luiz, Stuani
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Ramis, Cote, Bigas - Pena, Hervias, Diop, Orellana, Alvarez - Kike, Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.32 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Levante UD  (sobota 16:15)
Levante v minulém kole zvládlo klíčovou bitvu s Alavésem a teď na ni bude chtít navázat podobným výsledkem. V sobotu odpoledne se chystá na Coliseum Alfonso Perez, kde jej čeká domácí Getafe.

Madridské Getafe se na sobotní utkání těší z několika důvodů. Jednak ho poženou dopředu vlastní fanoušci, v jejich náručí je vždycky mnohem silnějším a lepším týmem. Jednak se jeho forma postupně stabilizuje. A kromě jiného přijede Levante, kterému se na půdě Getafe moc nedaří. Levante vyhrálo na Coliseum Alfonso Perez za dlouhých patnáct let jen tři duely, což je pro Getafe další dobrá zpráva.

Navíc se domácí mohou těšit z krásné deváté příčky. Na kontě v tuto chvíli mají devět bodů a vyrovnané skóre 6:6. Od začátku letošní sezony Getafe nestačilo jen na dva madridské giganty, Real s Atléticem. Jinak se mu daří pravidelně sbírat alespoň po bodu. Třeba jako v minulém kole, když Getafe jelo do Viga. Domácí Celta se rychle dostala do vedení a zdálo se, že Getafe pojede domů s prázdnou. V 78. minutě se s tím ale nespokojil Jaime Mata, který srovnal!

A právě Mata v rozhovoru pro klubovou stanici přemýšlel nad tím, co udělat proti Levante lépe. "Samozřejmě jsme moc rádi za to, že jsme se nevzdali a dokázali urvat alespoň bod. Ale úplně spokojeni být nemůžeme. Soupeř nás přehrával hlavně ve středu pole a jen díky jeho nepřesnosti v zakončení jsme nedostali víc branek. Na tom musíme pracovat, abychom se tolik nebáli chodit do soubojů a hráli na určených pozicích.

Hostující Levante je na tom mnohem hůř a dostalo už 14 branek, což je druhé nejvyšší číslo hned za nováčkem Huescou. Sérii pěti zápasů bez výhry, v níž se objevily také tři po sobě jdoucí prohrané zápasy, rázně ukončilo až v minulém kole. Levante doma sice s Alavésem prohrávalo, ale nakonec dokázalo díky trefám Remeseira s Toñem otočit vývoj zápasu a připsalo si velmi důležité tři body.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - D. Suarez, Dakonam, Bruno, Antunes - Portillo, Maksimović, Arambarri - Angel, Molina, Ndiaye
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Postigo, Cabaco, Toňo, Rober - Morales, Campaňa, Prcić, Jason - Boateng, Rochina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.98 - 5.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Real Madrid  (sobota 18:30)
Real Madrid se pokusí odvrátit řeči o krizi v sobotu v podvečer, kdy má v plánu výlet na Estadio Mendizorrotza. Ačkoli o favoritovi nemůže být pochyb, domácí ekipa cítí, že tentokrát by snad mohla mít šanci.

Tři zápasy v řadě. Přesně tolik už fanoušci Realu Madrid čekají na zlepšení a tři body. Bílý balet se trápí nejen v rámci ligového ročníku, ale rovněž v pohárové Evropě, což dřív neexistovalo. Po solidním úvodu do sezony se tým trenéra Julena Lopeteguiho nemůže dostat do tempa a jeho hra nepřináší kýžené výsledky. V šestém kole šokovala své i soupeřovy fanoušky Sevilla, která ještě v rámci první půle nasázela Realu tři branky.

Pak Real jen remizoval ve šlágru kola s Atléticem a jeho fanoušci rovněž nebyli příliš nadšení. Největší smůla se ale přilepila hráčům na paty v Lize mistrů, tedy soutěži, kterou Real tradičně vyhrává a dominuje v ní. Jenže ruské CSKA si z toho nic nedělalo a nad slavným soupeřem dokázalo zvítězit! O tři body se brankou už ve druhé minutě postaral Nikola Vlašić, který se ihned stal hrdinou.

Trenér Julen Lopetegui, který převzal těžký úkol vést hvězdnou ekipu po úspěšném Zinedinu Zidanovi, má o čem přemýšlet. A i když se stále častěji ozývají hlasy tvrdící, že v kabině není zrovna příjemná atmosféra a že je to z velké části chyba právě trenéra, zkušený obránce Nacho zůstává pozitivní.

"Je pravda, že zklamání teď rozhodně převažuje, protože takový výsledek proti CSKA jsme rozhodně nečekali. Neodehráli jsme špatné utkání a mrzí nás, že jsme prohráli tak trochu nefér. Neměli bychom dělat takové chyby vzadu a naopak náš útok by se měl prosazovat častěji. Víme o našich slabších místech, ale neustále na nich pracujeme. Každý, kdo nastoupil, dal do utkání maximum. Naše motivace je stále stejná a chceme pořád vyhrávat. Ne vždycky to jde, ale jsem si jist, že najdeme správnou cestu," přemítá obránce.

Problémy má dlouhodobě především útok Realu. Ten dal jen v Lize zatím dvanáct branek, což je jen o dvě víc než jeho nynější protivník, Alavés. Dobrou zprávou pro Real Madrid je to, že s Alavésem od roku 2001 jen jednou remizoval a ani jednou neprohrál. Horší zprávou je zranění obránce Marcela, který si poranil lýtkový sval a nebude Bílému baletu k dispozici. Menší zdravotní problémy má také Dani Carvajal.

Dobrou zprávou pro Alavés je návrat dvojice Burgui a Rubén Duarte, která již trénuje s týmem. Alavés prožívá velmi povedený start do nového ročníku nejvyšší španělské ligy a aktuálně sídlí na skvělém šestém místě s jedenácti body na kontě. Deportivo musí mrzet snad jen to, že v posledních dnech nemá úplně ideální formu. Po remíze s Getafe se v rámci minulého kola utkalo s Levante a ačkoli brzy vedlo, Levante dokázalo vývoj utkání otočit ve svůj prospěch.

A k tomu obránce Víctor Laguardia poznamenal: "Minulé kolo pro nás vůbec nebylo dobré, protože jsme se nechali příliš uspokojit vedením. Jenže jsme zapomněli dávat dostatečný pozor a dvakrát jsme inkasovali. Tohle se nám nesmí stávat. V sobotu doufáme, že nás naši fanoušci budou opět skvěle podporovat a že se jim na hřišti za to odvděčíme. Real možná nemá formu, ale pořád tu mluvíme o Realu Madrid, takže to nebude nic snadného."
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Maripan, Duarte, Martin, Laguardia - Pina, Ibai Gomez, Burgui, M. Garcia - Guidetti, Sorbino
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Reguilon, Varane, Ramos, Nacho - Modrić, Casemiro, Kroos - Vazquez, Benzema, Bale
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.47 - 5.39 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CD Leganés - Rayo Vallecano  (sobota 20:45)
Poslední Leganés má za sebou hodně špatný úvod do sezony a musí konečně zabrat, pokud chce pomýšlet na záchranu. Šanci vidí v domácím duelu s Rayem Vallecano, které má jen o jeden bod víc.

Sobotní program LaLigy vyvrcholí duelem dvou potápějících se lodí, které hledají správný směr. Domácí Leganés dlí na posledním místě a nedaří se mu prakticky nic. Doposud nasbíral jen čtyři body a vstřelil pouze šest branek. Nevedlo se mu ani v minulém kole, které pro něj rovněž bylo zklamáním. Po šokující výhře nad Barcelonou, kterou nečekal vlastně nikdo, se zdálo, že Leganés nabral nový směr a do jeho krev proudí znovu život.

Jenže proti Betisu to Leganés nepotvrdil. Ještě dvě minuty před koncem sice hrál na remízu a šlo mu to, jenže pak se najednou trefil Loren Morón a tři body tak těsně připadly Betisu. Z tohoto výsledku samozřejmě hráči neměli radost, ale fotbal je zkrátka někdy takový. Optimismus a naději hledají hráči Leganésu v domácím prostředí, o čemž svědčí slova Rubéna Péreze.

"Víme, že to v posledních dnech bylo jako na houpačce, ale nesmíme nic vzdávat. Naší silou a pevností je stadionu Butarque, kde se cítíme nejlíp. Naši fanoušci nás podporují za každého stavu a společně jsme silnější. Věřím, že také proti Vallecanu ukážeme zlepšený výkon konečně vyhrajeme. Potřebujeme ustálit naše výkony a věříme, že v dalším kole se to už podaří. Musíme ale na sto procent odpracovat celé utkání a udělat maximum pro to, aby na nás mohli být naši fanoušci hrdí," přemítá Pérez.

Pravdou je, že Rayo Vallecano dokázalo nad Leganésem na jeho půdě vyhrát v historii jen jednou, konkrétně v roce 2006. Jinak se daří mnohem častěji týmu vedenému jako domácí. Vallecano má za sebou špatný start do sezony, ale postupem času se zlepšuje. Po remíze s Realem Sociedad uhrál remízu rovněž s Espanyolem, i když ani v minulém kole to neměl jednoduché. O bodu rozhodla penalta Kakuty a Vallecano je nyní osmnácté.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Juanfran, Tarin, Bustinza, Silva, Garcia Carnero - Gumbau, O. Rodriguez, Ruben Perez, El Zhar - En-Nesyr
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Cabrera - Advincula, Ba, Amat, Moreno - Trejo, Comesana, Imbula, Kakuta - De Tomas, Bebè
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.27 - 3.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Real Sociedad  (pátek 21:00)
Předehrávka osmého kola nejvyšší španělské ligy bude opravdovou lahůdkou. V pátek se totiž do sebe pustí dva nesmiřitelní rivalové, kteří budou bojovat o nadvládu nad celým Baskickem. Athletic Bilbao přivítá Real Sociedad.

V pátek večer se na stadionu San Mamés představí Real Sociedad a pokusí se prolomit domácí hradbu. Derby je pro něj hodně emotivní záležitostí, přestože prestiž obou soupeřů v poslední době upadá. Bilbao má o něco lepší formu a velkou pomocí mu v tom bylo minulé kolo.

Baskičtí Lvi prohráli jen jedno utkání z šesti odehraných a v minulém kole dokázali skvělý počin. Udrželi totiž na uzdě samotnou Barcelonu a remizovali s ní! Navíc byli hodně blízko třem bodům z Camp Nou, než šest minut před koncem utkání srovnal na konečných 1:1 mladík Munir El Haddadi. Bilbao každopádně podalo skvělý výkon a to by mohlo hráčům do dalších zápasů hodně pomoci.

Mladý obránce Bilbaa Yeray Álvarez v rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Tento zápas je pro nás obrovskou motivací a jsme rádi za to, že jsme uhráli remízu. To se proti Barceloně nepovede každý den. Rozhodně na sebe můžeme být pyšní. Teď je důležité, abychom minimálně stejný výkon předvedli také v derby proti Realu Sociedad. To pro nás i naše fanoušky samozřejmě bude ještě větší zápas a tři body z něj by byly skvělé."

Athletic se v současné době nachází na 15. místě se sedmi body na kontě, ale je pravda, že má jedno utkání k dobru. Real Sociedad má jen o jeden bod víc a sídlí na třináctém místě LaLigy. Poslední vzájemný souboj obou týmů skončil vítězstvím Realu Sociedad. Tomu se však v Bilbau nedaří a za posledních 18 let zde vyhrál jen třikrát!

Real Sociedad hodně střídá formu a se stálostí si moc netyká. Zatím se mu v sedmi odehraných kolech povedlo třikrát prohrát, dvakrát vyhrát a dvakrát si rozdělit body se svým sokem. Minulé kolo se Realu Sociedad také příliš nepovedlo, protože po remíze s Vallecanem se utkalo s Valencií. Té stačila jediná branka útočníka Kévina Gameira ke třem bodům a domácí La Real se neprosadil ani jednou.

Tentokrát jsou hráči odhodláni konečně skórovat. Střelec Willian José zmínil: "Chtěl jsem od začátku prodloužit smlouvu, protože se tady cítím skvěle. V rámci města i týmu, máme skvělé spoluhráče a já se každý den zlepšuji. Chceme co nejdřív zapomenout na nešťastné utkání s Valencií a naopak se soustředit na skvělý duel v pátek večer. Klíčové bude, abychom proměňovali naše šance," přeje si mladý hrot.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - De Marcos, Peru, Yeray, Yuri - Raul Garcia, D. Garcia, Beňat - Susaeta, Williams, Muniain
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moya - Aritz, Raul Navas, Moreno, Kevin - Illaramendi, Zubeldia - Oyarzabal, Pardo, Sandro - William José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.40 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona742118:814
2.Real Madrid742112:614
3.Sevilla FC741216:713
4.Atlético Madrid73318:412
5.Real Betis73315:512
6.Deportivo Alavés732210:811
7.Espanyol Barcelona73228:611
8.Celta Vigo724112:1010
9.Real Valladolid72326:69
 Getafe CF72326:69
11.Girona FC72328:109
12.Villarreal CF72235:48
13.Real Sociedad72239:108
14.Valencia CF71515:68
15.Athletic Bilbao61418:107
16.Levante UD721411:147
17.SD Eibar72146:107
18.Rayo Vallecano61237:145
19.SD Huesca71247:175
20.CD Leganés71156:124

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (353)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele