LaLiga - souhrn 5. kola

20.09.2016, 21:56, aktualizováno 22.09.2016, 23:57
Komentáře a souhrny
Valencia konečně zabrala a porazila Alavés. Leganés otočil zápas na půdě Deportiva, zatímco Osasuna podlehla Espanyolu. Real doma po ambivalentním představení Ramose ztratil s Villarrealem, remízou 1:1 skončil i souboj Barcelony s Atléticem. Celta urvala výhru z penalty. Sevillské derby nabídlo jenom jeden gól, které vstřelilo favorizované domácí FC. Páté, vložené kolo španělské nejvyšší soutěže vykoplo vítězství Málagy, která se ovšem s nováčkem z Eibaru měla co ohánět a otáčela z 0:1 na konečných 2:1...

Valencia CF - Deportivo Alavés 2:1

22.09.2016 22:00

Góly: 28. Víctor Laguardia (vl.), 88. Dani Parejo (pen.) - 45. Gaizka Toquero

Valencia se konečně dočkala vítězství, ale byla to pořádná fuška! Nerozhodný výsledek změnilo až rozhodnutí sudího odpískat dvě minuty před koncem poměrně přísnou penaltu, kterou Parejo bezpečně proměnil. Už v prvním poločase se každý z týmů jednou prosadil, Laguardia si vstřelil vlastňák a Torquero srovnával z hlavičky.

Ponížená Valencia, bez vítězství či vůbec nějakého bodu, přivítala Deportivo Alavés, který před nedávnem "loupil" na Camp Nou. Nebyl u toho už trenér Ayestarán, kterého vedení pro neuspokojivé výsledky odvolalo.

Valencia byla lepší, byla častěji na míči a celkově udávala tempo hry. Rodrigo si v první šanci navedl míč do středu hřiště a přízemní střelou těsně minul branku. Gólově se Netopýři prosadili až později a hosté jim k tomu výrazně dopomohli. Gayá odcentroval a obránce Laguardia si hlavou vstřelil nešťastný gól. Alavés po inasované brance přeci jenom trochu zabral, k ohrožení Diega Alvése se však nedostával. Přesto dokázal na sklonku poločasu nováček srovnat. Na malém vápně nejvýšše vyskočil po rohovém kopu Torquero a hlavou srovnal na 1:1.

Domácí tak znovu museli zabrat, neboť i remíza by byla z tohoto utkání málo a navíc by prodloužila čekání na vítězství. Alavés ale ve druhém poločase dobře bránil a Valencia mnoho šancí neměla, byť byla jasně aktivnější. Před koncem zápasu pálil Parejo a Pacheco vytasil skvělý zákrok.

O vítězství Netopýrů nakonec rozhodla poměrně sporná penalta. Domácí Bakkali vnikl do šestnáctky, ale přes trio bránících hráčů neměl moc šancí, po nevýrazném Llorenteho kontaktu se proto skácel k zemí a rozhodčí ukázal na pokutový kop. Přísným rozhodnutím Parejo nepohrdl, Pacheco skákal na úplně jinou stranu a Valencia byla blízko blizoučko vítězství. Alavés už neměl mnoho času, v nastavení si žádný velký nápor nevytvořil a Mestallu opustil s nepořízenou.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Espanyol Barcelona 1:2

22.09.2016 20:00

Góly: 68. Sergio Léon - 42. Léo Baptistão, 72. Gerard Moreno

Osasuna nezvládla domácí utkání a v rámci dohrávky 5. kola Primera Division přišla o body. Všechny tři si odváží barcelonský Espanyol, který za ně děkuje především střelcům Leu Baptistaovi a Gerardu Morenovi, který vstřelil rozhodující branku.

Espanyol Barcelona veze z Pamplony tři body! Jednu dobu se sice strachoval o výsledek a musel opět přidat, ale po jednom z protiútoků se o radost ze tří bodů postaral Gerard Moreno. Espanyol si díky výhře polepšil a aktuálně sídlí na 15. místě, zatímco krize Osasuny se ještě více prohloubila. Tým z Pamplony má na kontě jen 2 body, které stačí na poslední místo v tabulce.

První minuty rozhodně nebyly nudnou podívanou a minimálně tempo utkání bylo hodně vysoké. Na jedné straně se zajímavou akcí se zakončením prezentoval Leo Baptistao, jenže jeho rána mířila těsně vedle. José Antonio Reyes se pokusil oslovit rozběhnutého Péreze, který byl ale zastaven. Osasuna se přiblížila gólu jako první, když míč od rohového praporku mířil na hlavu Unaie Garcíi. Brankář López ale vše pohlídal a skvělým zákrokem brance zabránil.

Posléze tempo trochu opadlo a do hry se začaly loudit nepřesnosti na obou stranách. Na zmar svých kolegů se už nemohl dívat Sergio León, který si míč přehodil na silnější nohu a vyslal na hostující bránu parádní projektil. Škoda, že mířil o pár centrimetrů vedle tyče! Brankář López by míč pravděpodobně neměl. Hosté kontrovali skvělou akcí, po níž se před brankářem Fernándezem objevil Hernán Pérez. Fernández ale včas vyběhl a míč sebral.

O pouhé dvě minuty později se už ale hosté radovali. Přesný centr ze strany si ve vápně našel Leo Baptistao, kterého nikdo pořádně nehlídal. Pak už tedy nic nebránilo, aby útočníkova přesná a důrazná hlavička skončila v síti - 1:0 pro hosty.

Po změně stran se nerhál moc pohledný fotbal a ani jeden z týmů se nedokázal dostat k nějakému souvislému tlaku. Po hodině hry málem přidal další trefu střídající Roca, ale jeho hlavičku brankář Fernández nakonec chytil. A právě tehdy domácí konečně udeřili. Diop zaváhal ve středu hřiště a balon se poté dostal k rozběhnutému Romerovi. Ten našel naběhnutého Sergia Leóna a muž s nápadně podobným příjmením, jakým se pyšní proslulý italský režisér westernů, zavěsil - 1:1.

To ale nebylo vše, protože radost domácím netrvala moc dlouho. Javi Fuego na polovině hřiště založil útok Espanyolu, míč se dostal k Rocovi a ten jej nahrál Morenovi. Útočník Espanyolu si nejprve kličkou položil protihráče a nakonec vstřelil rozhodující branku utkání. Na konec domácím nepomohl ani tlak, protože Espanyol spasil dvakrát brankář López.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - CD Leganés 1:2

22.09.2016 20:00

Góly: 31. Celso Borges - 55. Luciano, 61. Gabriel

Překvapení se zrodilo na Riazoru, kde La Coruňa přivítala Leganés a svojí neschopností v ofenzívě mu darovala všechny body. Domácí byli dlouho lepším týmem, dokonce vedli, ale po dvou zásazích Leganés kapitulovali.

Proměnit ještě alespoň jednu šanci, tolik potřebovala La Coruňa k tomu, aby doma s nováčkem uspěla. Ale asi by to nebyl Depor, kdyby doma nějaký zápas nezpackal.

První pozdrav na hostující branku vyslal Moreno, Serantes však pohotově vyrazil. Deportivo svojí převahu korunovalo ve 32.minutě po hezké kombinaci Luisinha a Borgese. Prvě jmenovaný poslal mít na značku pokutového kopu a Borges bez přípravy pohodlně skóroval! Ještě do poločasu měli domácí několik náznaků šancí, ale skóre se nepohnulo.

Domácí chtěli ve druhém poločase co nejdříve nováčka dorazit druhou brankou a začali pěkně zostra. Andone v jasné tutovce orazítkoval jen břevno a to nakonec rozhodlo o celém neúspěchu. Leganés vzápětí z ojedinělé akce srovnal, když Luciano hlavičkou z malého vápna nedal Luxovi šanci. O pár minut později obrana La Coruni totálně selhala a Gabriel rovněž hlavou strhl vedení na stranu Leganésu.

Opařená a šokovaná La Coruňa nedokázala reagovat. Domácí se sice tlačili dopředu, ale to je tak jediné, na co se zmohli. Leganés coby nováček vyučoval produktivitu a z La Coruni veze všechny body.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - UD Las Palmas 4:1

21.09.2016 22:00

Góly: 1. Willian José, 22. Carlos Vela (pen.), 35. David Zurutuza, 53. Willian José (pen.) - 56. Tana

Překvapení z Las Palmas ostře narazilo při výjezdu na sever Španělska, kde ostrovní celek prohrál s Realem Sociedad vysoko 4:1. O perfektní start domácích do zápasu se gólem postaral hned v první minutě Willian José a hostům navíc nepřidalo ani brzké vyloučení Kevina Prince Boatenga.

Sociedad měl postupně během zápasu výhodu hned dvou pokutových kopů, jež oba bezpečně využil skrze Carlose Velu a znovu Williana Josého. Mezi obě tyto trefy se ještě vklínil David Zurutuza, stejně jako hostující Tana, jenž alespoň trochu zkorigoval tvrdý debakl. Real se díky tomuto triumfu posunul na osmé místo a na svého středečního soupeře již v tabulce ztrácí pouze tři příčky a dva body.

Na úvodní gól zápasu se diváci opravdu dlouho nenačekali. Leckdo se možná ještě ani nestihnul uvelebit v přidělené sedačce a už mohl skákat radostí, neboť Willian José převzal míč od Mikela Oyarzábala a přesnou ranou nedal brankáři Varasovi šanci zasáhnout. Ve dvacáté minutě pak bylo pro Las Palmas ještě hůř, když Kevin-Prince Boateng zastavil rukou hlavičku aktivního Williana Josého a rozhodčímu nezbylo nic jiného než udělit ghanskému reprezentantovi červenou kartu spolu s pokutovým kopem. Carlos Vela touto nabídnutou příležitostí nepohrdl a navýšil již skóre na 2:0.

Ještě do přestávky navíc přidal třetí zásah večera domácí Zurutuza povedenou hlavičkou po centru Xabiho Prieta a zbytek utkání si již diváci na stadionu mohli vychutnat bez jakýchkoli obav. Osm minut po změně stran navíc David Simon fauloval ve vlastní šestnáctce Oyarzábala a druhou penaltu večera pro změnu proměnil Willian José. Tana sice hned záhy snížil zpět na rozdíl tří branek, když vypálil po pasu Roqueho Mesy, avšak blíže se již Ostrované svému soupeři nepřiblížili.

Šanci odčinit tuto vysokou porážku dostanou svěřenci kouče Quiqueho Setiéna v sobotu večer, kdy na svém stadionu uvítají favorizovaný Real Madrid. Sociedad zase pro změnu čeká lokální baskické derby na půdě Eibaru.

Více informací k zápasu

Granada CF - Athletic Bilbao 1:2

21.09.2016 22:00

Góly: 44. Mehdi Carcela-González - 15. Raúl García, 77. Aymeric Laporte

Ani na pátý pokus se nepodařilo Granadě udržet čisté konto a po porážce 1:2 s Bilbaem i nadále zůstává jen v sestupovém pásmu. Baskický celek naopak navázal na své poslední vítězství nad Valencií a postupně stoupá tabulkou výše. Hosty poslal do vedení Raúl García, na jeho gól dokázal odpovědět Mehdi Carcela-González, ale poslední slovo si vzal nakonec Aymeric Laporte.

Athletic Club poprvé udeřil po patnácti minutách hry. Raúl García si na hranici vápna narovnal míč na svou levačku a krásnou táhlou střelu umístil přesně k tyči branky Guillerma Ochoay. Po půlhodině hry mohl náskok navýšit Aritz Aduriz, jenž se po snadné kličce dostal do vyložené pozice, nicméně svůj pokus nasměroval pouze do domácího brankáře.

Domácím se podařilo vyrovnat minutu před koncem poločasu. Byl to opravdu velký boj a velký závar, Bilbao nebylo ve své vlastní šestnáctce dostatečně důrazné, Foulquierova střela se nakonec odrazila k nohám Carcely-Gonzáleze a ten i z úhlu následně prostřelil gólmana Kepu. Zkraje druhé půle mohl dokonce Alberto Bueno otočit zápas na stranu Granady, jenže z dálky trefil pouze břevno.

V 52. minutě mohl skórovat podruhé v utkání Raúl García. Znovu ukázal, že zakončení má prostě výborné, a nebýt perfektního zákroku Guillerma Ochoay, zapadl by jeho pokus z halfvoleje zase parádně k tyčce. V 65. minutě hlavičkoval z hranice brankového území nebezpečně Aritz Aduriz, avšak Guillermo Ochoa byl i v téhle chvíli pozorný.

O osudu tohoto střetnutí se rozhodlo třináct minut před koncem. Po centru z rohového čtvrtkruhu Beňata Etxebarriy ještě Guillermo Ochoa hlavičku Mikela San Josého zlikvidoval, balón se ovšem nakonec odrazil k nohám Laporteho, jenž ho pohodlně dorazil do sítě. Pro Francouze to zároveň byla vůbec první trefa v této sezóně.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Atlético Madrid 1:1

21.09.2016 22:00

Góly: 41. Ivan Rakitić - 61. Ángel Correa

Šlágr pátého kola mezi Barcelonou a Atlétikem Madrid nakonec po velké bitvě skončil smírně 1:1, a tak je nakonec největším vítězem tohoto klání Real Madrid. Bílý balet sice rovněž pouze remizoval s Villarrealem, ovšem díky dělbě bodů mezi oběma největšími rivaly v boji o titul si uchoval náskok na čele ligové tabulky.

Domácí do utkání vstoupili lépe a zajistili si skrze Rakitićovu gólovou hlavičku poločasové vedení. Atlético však po změně stran ještě vyšponovalo svůj typický bojovný výkon a zásluhou střídajícího Ángela Correy se dočkalo krátce po hodině hry zaslouženého vyrovnání. V té době již na hřišti nebyli Sergio Busquets a Lionel Messi, tedy dva takřka nepostradatelné články barcelonské hry. I tyto absence nakonec přispěly k tomu, že strhnout vítězství zpět na svou stranu se již Barceloně nepodařilo.

Jako první pokoušel střelecké štěstí Messi, jehož ve čtrnácté minutě vychytal bez větších potíží brankář Jan Oblak. Na opačné straně zase zahrozil Yannick Ferreira Carrasco, ovšem Marc-André ter Stegen se jeho kroucenou ranou po čtvrthodině hry rovněž zaskočit nenechal. Na další šanci katalánského velkoklubu si museli fanoušci počkat až do třiatřicáté minuty, kdy Jordi Alba našel přízemním centrem Luise Suáreze, ovšem uruguayského kanonýra na poslední chvíli ubránil jeho krajan Diego Godín.

S blížícím se koncem první půle se domácí tribuny marně dožadovaly odpískání pokutového kopu za nastřelenou ruku Gabiho a průlom skóre záhy nezaznamenal ani Neymar, jenž po dobré práci Rakitiće zamířil těsně vedle. Čtyři minuty před odchodem do kabin však Barcelona přece jen slavila úspěch, a to zrovna nečekaným způsobem - po standardní situaci. Nakrátko rozehraný rohový kop totiž nachytal hostující defenzivu v nedbalkách a Iniestův výtečný centr našel trestuhodně nehlídaného Rakitiće, pro nějž už nebyl problém uklidit míč zblízka do sítě.

Atlético se po změně stran snažilo o bleskovou odpověď prostřednictvím Antoina Griezmanna, avšak ani jedna ze dvou ran francouzského útočníka se gólově neuchytila. Poté ovšem došlo na zmíněná zranění Busquetse s Messim, jenž bude dle pozápasového klubového vyjádření mimo hru po dobu tří týdnů. A aby toho pro domácí nebylo málo, hned vzápětí navíc jejich soupeř srovnal stav. U zrodu celé akce byl narychlo rozehraný přímý kop směrem k Fernandu Torresovi, jenž jej posunul směrem k Ángelu Correovi a zoufalý Javier Mascherano spolu již pouze ze země sledoval, jak Correova přízemní rána s pomocí tyče zapadá za záda bezmocného ter Stegena.

Zodpovědnost při absenci Messiho v závěru utkání padla na duo Neymar - Suárez, přičemž obzvláště první jmenovaný představoval pro branku Atlétika neustálé nebezpečí, jež musel pravý bek Juanfran pravidelně krotit na samé hranici faulu. Když pak v závěru po Neymarově centru neuspěl ani Gérard Piqué a Jordi Alba v slibné šanci přestřelil, zbyl ještě čas na jeden kritický moment na opačné straně. Brankář ter Stegen si však s Godínovou hlavičkou efektním zákrokem poradil, a tak se musely oba celky spokojit se ziskem bodu za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Sporting Gijón 2:1

21.09.2016 20:00

Góly: 66. Hugo Mallo, 87. Iago Aspas (pen.) - 80. Duje Čop (pen.)

Celta Vigo v pátém kole zdárně ukončila čekání na první ligové vítězství v nové sezoně, když po tuhém boji zdolala v domácím prostředí Sporting Gijón v poměru 2:1. O vítězství galicijského celku nakonec až tři minuty před koncem rozhodl proměněným pokutovým kopem Iago Aspas.

Domácí sice šli do vedení již v šestašedesáté minutě zásluhou obránce Huga Malla, jenže deset minut před vypršením základní hrací doby srovnal Duje Ćop ze značky pokutového kopu a zdálo se, že si Sporting jde pro cenný bod. Místo toho ale hosté odjíždějí s nepořízenou a připisují si druhou porážku v řadě, neboť Aspas trefil přesně levý dolní růžek branky a nedal Ivanu Cuéllarovi šanci zasáhnout.

Domácí po výtečných výsledcích z předešlých sezon pociťují na úvod nového ročníku nečekanou krizi, kdy se v ligové tabulce pohybovali s jediným bodem v sestupovém pásmu s hrozivým skóre 2:7. Ani první klání skupinové fáze Evropské ligy Celtě nevyšlo zcela dle očekávání, neboť pouze remizovala se Standardem Lutych 1:1. Svěřenci kouče Berrizza tak nyní jistě doufají, že tímto vítězstvím matné formě již konečně udělali přítrž.

Lepší vstup do zápasu měla Celta. Theo Bongonda se zvládl prokličkovat až k hranici pokutového území, odkud vypálil prudkou ránu směřující mezi tři tyče, jenže brankář Cuéllar se vytasil se špičkovým zákrokem. Z následného rohového kopu málem poslal domácí do vedení Pablo Hernández, jenž se nečekaně zjevil v šestnáctce nikým neobsazen, avšak svůj hlavičkový pokus nasměřoval až nad břevno. Do kabin se tak v poločase odcházelo za bezbrankového stavu.

Dvacet minut po změně stran se již diváci na stadionu Balaidos přece jen dočkali. Pione Sisto se umně uvolnil a poslal do šestnáctky vydařený centr, na který si naběhl Hugo Mallo a ideálně jej usměrnil k tyči. O poklidný závěr však domácí připravil Facundo Roncaglia, jenž srazil k zemi Dujeho Ćopa, čímž soupeři vysloužil výhodu pokutového kopu, který sám faulovaný chorvatský útočník bezpečně proměnil. Poslední slovo ovšem měla přece jenom Celta, jíž rozhodčí v sedmaosmdesáté minutě rovněž dopřál penaltu za zbrklý zákrok Fernanda Amorebiety a Iago Aspas v klíčové chvíli nezaváhal.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Villarreal CF 1:1

21.09.2016 20:00

Góly: 48. Sergio Ramos - 45. Bruno Soriano (pen.)

Real Madrid nakonec historický rekord v počtu výher za sebou nepřekonal. V domácím zápase s Villarrealem totiž Bílý balet uhrál pouze remízu 1:1, o kterou se značnou měrou postaral Sergio Ramos. Kapitán Realu totiž nejprve zapříčinil pokutový kop, který panenkovským obloučkem proměnil Bruno Soriano, a následně také zařídil vyrovnání. Více však domácí proti obětavému Villarrealu nepředvedli a jejich vítězná šňůra se tak zastavila na čísle šestnáct.

V základní sestavě Realu se sice znovu objevilo hvězdné duo Cristiano Ronaldo - Gareth Bale, jenže pro změnu se odpočinku dočkal Luka Modrić, na němž hra vedoucího celku La Ligy do značné míry závisí. Záloha Villarrealu tak dokázala svému favorizovanému sokovi s přehledem vzdorovat a s výjimkou střely Karima Benzemy z devatenácté minuty dohromady Real k ničemu nebezpečnému nepustila. To svěřenci Frana Escriby ohrozili brankáře Casillu ranami Čeryševa či Sansoneho a ještě do přestávky také slavili průlom skóre.

Hostům možná lehce pomohla i krátkodobá absence levého beka Marcela, místo nějž ještě nestihl na trávník dorazit Dani Carvajal. Hlavním viníkem však byl Sergio Ramos, který stejně jako v minulém kole zahrál rukou, ovšem tentokráte již provinění proti pravidlům nedokázal umně zakrýt a musel se smířit s nařízenou penaltou. K jejímu zahrání se postavil hostující kapitán Bruno Soriano, jenž prokázal hodně pevné nervy a krásným obloučkem do středu brány zařídil Villarrealu poločasové vedení.

Po změně stran hodlal Ramos svou chybu co nejdříve odčinit, což se mu povedlo hned záhy. V osmačtyřicáté minutě totiž rohový kop Jamese Rodrígueze přistál právě na hlavě španělského kapitána, který jej s přehledem uklidil do sítě. Real byl v tu chvíli na koni a šance střídala šanci. Ani Benzema, Ronaldo i Bale své možnosti nedokázali proměnit a v závěru na brankáři Asenjovi ztroskotal i střídající Álvaro Morata, jenž povedenou hlavičkou přinutil hostujícího gólmana ke skvostnému zákroku. Utkání tak skončilo lehce překvapivou dělbou bodů za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Betis 1:0

20.09.2016 22:00

Góly: 51. Gabriel Mercado

Velké sevillské derby nakonec vyznělo lépe pro domácí FC Sevillu, která porazila Real Betis nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jedinou branku utkání se šest minut po změně stran postaral Gabriel Mercado, jenž šťastně v pádu usměrnil do sítě přímý kop Samira Nasriho. Hosté pak sice záhy dokázali vyrovnat, ovšem o gólovou radost i možný bodový zisk je připravil zdvižený praporek čárového rozhodčího, přestože opakované záběry postavení mimo hru nepotvrdily.

Sevillští se tak posunuli již na průběžné druhé místo v ligové tabulce a jejich nový kouč Jorge Sampaoli si po neúspěšných superpohárových střetnutích proti Realu Madrid a Barceloně přece jen užívá pozitivní vstup do nové sezony. To Gus Poyet na lavičce Betisu mohl jen běsnit kvůli zmíněnému neexistujícímu ofsajdu Rubéna Castra, který dle rozhodčích předcházel gólu Alexe Alegríi.

Lokální derby začalo takřka tradičně sveřepým bojem ve středu pole, který přinesl po celou dobu zápasu moře žlutých karet na obou stranách, a jednalo se takřka o malý zázrak, že nakonec oba celky dohrály o jedenácti hráčích. Hned v první minutě se jako první dostal na seznam pokáraných hostující Petros a brzy následovali také Pezzella či domácí N’Zonzi s Vázquezem.

Co se samotné hry týče, úvodní střelecký pokus večera si připsal Sergio Escudero, jenž vysoko přestřelil. Podobně si záhy počínal i Vázquez a v zakončneí neuspělo ani duo Vietto - Nasri. Závěr první půle se pak znovu zvrhnul v karetní mariáš, z nějž Samir Nasri vyvázl jen se štěstím bez vyloučení za zákrok na Felipeho Gutiérreze, neboť již dříve uviděl první napomenutí.

Krátce po změně stran se již fanoušci přece jen dočkali kýženého průlomu skóre. Nasriho přímý kop z jednapadesáté minuty doletěl až k hranici malého vápna, kam si naběhl argentinský obránce Mercado a navzdory krkolomné pozici usměrnil lehkou tečí míč za brankáře Adána. Celý stadion v čele s koučem Sampaolim vybuchl nadšením, které však rázem vzalo zasvé...

Hned vzápětí totiž Betis srovnal, když si Rubén Castro naběhl na jemný oblouček Brašanace a předložil míč před odkrytou síť Alegríovi, jenž se nemýlil. Místo euforie hostí však hvizd rozhodčího na chybný pokyn pomezního ulevil Sevillským. Domácí gólman Sergio Rico posléze musel být na pozoru při ráně aktivního Castra, jenž pak znovu pokoušel štěstí i v samotném závěru, ovšem v obou případech si na španělského brankáře nepřišel. Sevilla tak s odřenýma ušima zvítězila ve vypjatém zápase 1:0.

Více informací k zápasu

Málaga CF - SD Eibar 2:1

20.09.2016 20:00

Góly: 44. Sandro Ramírez, 76. Youssef En-Nesyri - 42. Nano

Fotbalisté Málagy dosáhli prvního vítězství v sezoně, když před vlastním publikem dokázali otočit vývoj a nakonec Eibar porazit 2:1. Rozhodující branku trefil třináct minut před koncem technickou střelou Youssef En Neysri.

Eibar chtěl na půdě Malagy potvrdit dobrou formu, však už tři kola v řadě neprohrál. Na druhé straně domácí stále čekají na první výhru, ze čtyř kol totiž vydolovali jen dva body.

Úvodní minuty byly opatrné, ale postupem času se oba týmy rozehrály k lepším výkonům a tlačily se do koncovky. Jako první zahrozili hosté. González se dostal k odraženému balón a rovnou z první ho poslal vysoko nad. Málaga musela už v prvním poločase střídat. Zraněný Juan Pérez přenechal místo na hřišti Miguelovi Torresovi.

Změna skóre přišla až s koncem prvního poločasu. Ve 42. minutě odcentroval Inui přesně na malé vápno do míst, kde stál nikým nehlídaný Nano a ten hlavou poslal Eibar do vedení! Domácí ale bleskurychle odpověděli. Sandro Ramírez se ve vápně dostal k balónu a z úhlu tvrdou ranou překonal Riesga. Málaga tak remizovala v prvním poločase s Eibarem 1:1.

Remíza každopádně nevyhovovala žádnému z týmů. Málaga i Eibar se tlačily dopředu, nicméně žádné stoprocentní šance nepřibývaly. V 66. minutě střílel autor vyrovnávací trefy Ramírez, ale scházela razance a Riesgo s tímto pokusem neměl problémy.

Rozhodující okamžik přinesla 77. minuta, Youssef En Neysri vyslal na branku Riesga krásnou technickou střelu a ta zapadla do sítě. Eibar měl zhruba čtvrthodiny na to, aby odpověděl, ale v tomto čase už se prosazoval těžce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid541013:413
2.Sevilla FC532010:611
3.FC Barcelona531114:610
4.Atlético Madrid523011:29
5.UD Las Palmas530212:99
6.Villarreal CF52306:39
7.Athletic Bilbao53026:59
8.Real Sociedad52128:77
9.SD Eibar52126:67
10.CD Leganés52125:87
11.Sporting Gijón52125:97
12.Deportivo Alavés51314:46
13.Deportivo La Coruña51223:45
14.Málaga CF51225:75
15.Espanyol Barcelona51229:125
16.Real Betis51227:115
17.Celta Vigo51133:84
18.Valencia CF51047:113
19.Granada CF50236:122
20.CA Osasuna50234:102

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (139)

Přidat komentář
Jerichoo

S nováčkem z Eibaru?

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Billy McClane

Kiezby sa takto prezentovali vsetci cules

Reagovat
smazaný uživatel

ale notak. nekaž to

Reagovat
blaugrana

Jj. Všetci culés to tu zabalíme a necháme vyniknúť madridistov.

Reagovat
smazaný uživatel

En Nesiry pani to bude utocnik..

Kto bol vcera lepsi v derby? Nemohol som kukat.

Reagovat
blaugrana

Ten Mercado vyzerá ako člen nejakého drogového kartelu.

Reagovat
smazaný uživatel

inač Betis už rozhodci túto sezónu riadne dodrbali, to je už po niekoľký krát

Reagovat
Hachim Mastour

Benzema musí hrať do konca.

Reagovat
madridcan

Vedel som, ze Misinho na stadione neznamena nic dobre

Reagovat
Nihilister

Reagovat
teenz

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
misinho7

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

co to má být ty kecy po hvizdu!!! naprosto zbytečné žluté karty a cigánské manýry ala uefalona za dob největší slávy Valdese... doufám, že za to dostanou flastry...

výkon v druhé půlce dobrej, nevadí, je to ztráta, ale jedeme dál

Reagovat
smazaný uživatel

real bez realu podle vzoru cirkus bez cirkusu

Reagovat
Mateo16

Konecne nas stasticko opustilo

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

( )

Reagovat
teenz

Jako real10 si byl dobrej, ted ti ale solidne jebe.

Reagovat
Mateo16

Ani nie skôr sa teším že sa niečo zlepší , stratu ZZ potreboval aby sa poučil

Reagovat
teenz

Jasne, prohrat potrebuje kazdej aby si uvedomil, ze to nejde samo. ZZ je mladej trener, ma cas se ucit a rust. Za tech par mesicu zvladl hodne, mozna i neco, co by ti nejlepsi nedokazali. Budme vdecni, navic ma madridske srdce. I kdyz nejsem spokojenej s kazdym krokem (James, Isco, Bale...), tak vim, ze by to mohlo bejt dalekoooo horsi (treba mit Rafu).

Reagovat
Mateo16

to hej dnešná strata mrzí celkom z hľadiska že to bolo doma pretože viem aké ťažké je vyhrať vonku . Snáď to pôjde hore celkovo o tom ani nepochybujem. Keďže stále hráči hrajú pod svoje možnosti

Reagovat
hntlyl

jebalo mu i předtím, viz poslední 2 příspěvky

http://efsearch.owny.cz/?a=real10&s=&f=&t=&o=n

Reagovat
teenz

Ty si se nikdy neozral do hoven ?

Reagovat
hntlyl

asi ne, takový sračky jsem na net nepsal, stejně tak jsem nikde nedostal ban, abych tam pak zas otravoval pod jiným nickem, to je špatná omluva

Reagovat
teenz

To nebyla omluva.

Reagovat
Jordi Alba

Ale zas ožrat se a jediný, co pak dělat, je jít na eurofotbal ..

Reagovat
teenz

To už záleží na tom, kolik máš času.

Reagovat
Diego2

Ozrat se, privrit jedno oko , tzv. zaostrit a na mobilu natukat eurofotbal

Reagovat
Kang & Kodos

ambivalentním

Reagovat
Hokaido

hmmm

Reagovat
One-Real

U spousty věcí nepochybuju ve zlepšení, ale co mě opravdu znepokojuje, je to lpění bez ústupků na systému 4-3-3 ze kterýho se očividně prostě nepohneme, i když není ani zdaleka ten nejvhodnější.

Reagovat
LAM

Tak tohle jsem opravdu nečekal.Skvěle Villareal Konečně tam Realu zas něco nepadlo v závěru.

Teď ta další těžká věc a to porazit Atlety.

Jinak teda Real nepřekonal serii výher,jen vyrovnal ne?

Reagovat
ADM

tak

Reagovat
Switchback

Hustý, to jsem nečekal ... tak snad to dnes stáhneme

Reagovat
smazaný uživatel

Uprimne Villarreal mal dnes obrovske stastie a Real obrovsku smolu. Ponorka potrebuje kuput aspon 2 obrancov nad 180 cm co vedia hlavickovat. Ale sranda zapas. Tabulka sa nam aspon trocha vyrovna

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto logický vyústění tý herní bídy, kterou už nějakou dobu předvádíme. Ta druhá půle už lepší, ale příště by to chtělo předvést takové nasazení i v době, kdy nemusíme dohánět. Jestli s tímhle mamvpičistickým způsobem z první půle vyběhneme i na Dortmund, tak nás rozsekají na malý kousky.

Reagovat
smazaný uživatel

Troska mimo. Ved real hral dnes skvely zapas, rozhodli nepremenene sance. Chce to vychladnut v hlave. Fotbal je casto nespravodlivy a najma v La lige v poslednych tyzdnoch plati dvojnasobne

Reagovat
teenz

Ten Dortmund nevypada dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

faktor cerysev

Reagovat
LAM

Jinak Opravdu by někdo dal Ronaldovi GB?

Reagovat
smazaný uživatel

misinho a jiní hloupí lidé

Reagovat
smazaný uživatel

čekal jsem, který kretén tady začne mluvit o téhle sračce jako první, gratuluji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
JM

Reagovat
bobis21

já bych dal na první letos asi Griezmana (teda za jaro + EURO, na podzim jsem ho ještě hrát neviděl), ale i CR by se do top 3 nejspíš vešel.

Reagovat
Robochelsea

Zlatá lopta nie je o tom, aby to dostal niekto nečakaný, ale najlepší. A verím tomu, že si si vedomý, že Griezmann Ronaldovi, Messimu a Suarezovi zatiaľ nemôžu konkurovať.

Reagovat
smazaný uživatel

chyba mi zidanov real, ktory na supera vletel od uvodnych minut...v poslednej dobe sme neskutocne staticky a vzdy zapneme neskoro...james zase klobuk dole, v druhom polcase asi najlepsi na ihrisku, navyse zase asistencia...nemozem si pomoct, ale trio BBC je hlboko v lese, s garethom suverenne na cele...na las palmas by som si prial do zakladu moratu alebo vazqueza...co sa tyka defenzivy, varane mi pride akokeby si bol isty svojou poziciou, ze nejake minuty dostane aj ako 3. stoper, tak to ma v pazi, kedysi makal urcite viac a taka vec by bola unho nepripustna...ramosa nekomentujem, zavinil, odcinil...mal sa este minimalne gol pridat...obrovska skoda, musime sa zlepsit inak o vedenie prideme mozno uz vikend...a som zvedavy, ako je na tom marcelo, nevie sa uz nieco?

Reagovat
smazaný uživatel

*cez vikend

Reagovat
-Carles-

Zidane za 9 mesiacov nedokázal s tým tímom prakticky nič. Síce po Rafovi priniesol do šatne nejaký optimizmus, podarila sa mu vďaka tomu LM ale inak celkom bieda.

Reagovat
madridcan

,,Nedokazal s tym timom prakticky nic" vs. ,,podarila sa mu vdaka tomu LM"

Ty si kokooooot

Reagovat
teenz

Reagovat
Spalovač šancí

A tak LM byla pro Real hlavní soutěž. Zrušil bych aktuální formát a navrátil se k PMEZ. Akorát to degraduje význam ligového titulu. A ostatně ani vítězství v LM nemůže mít takovou prestiž jako v PMEZ

Reagovat
madridcan

Koho to zaujima?

Reagovat
Nihilister

Celej příspěvek absolutní blbost a ani se mi nechce rozepisovat proč

Reagovat
JM

Reagovat
smazaný uživatel

Este si mohol okrem LM spomenut aj to vyrovnanie rekordu, aby to nic lepsie vyniklo . Aj keby ze chcem pochopit co tym myslis, tak aj herne sa to po Rafovi vyrazne zlepsilo

Reagovat
-Carles-

Ja som ale nenarážal na výsledky Nič = Nie je v tej hre nič navyše, žiadny jeho "rukopis", skôr priposranosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Zizu je mlady kouc a svoj rukopis iba hlada..Zatial sa len ucil od mnoho velikanov a snazi sa do toho svojho zakomponovat vsetko. Volnost, drzanie lopty, roztahovanie ihriska, zodpovednu defenzivu atd.. Vysledkom je, ze z toho je zatial trosku bordel, to vsak neznamena, ze este z toho nieco prave Zizuovske nevzide . Dalsia vec je, ze nie kazdy uspesny kouc ma nejaky uplne specificky styl, samozrejme rozne prvky tam bude vidiet, ale nie kazdy je taky specificky ako Pep ci Mou.

Reagovat
Whitemedia

Real doma po ambivalentním představení.. nešlo by to napsat normálně?

Reagovat
Spalovač šancí

V prvním poločase hrál na piču. V druhém taky, ale alespoň vyrovnal. Stačí?

Reagovat
Whitemedia

Použil jsem google a našel si, co to znamená.. ale pořád si myslím, že by to šlo napsat normálně pro nás hloupější..

Reagovat
smazaný uživatel

hloupejsi..tim myslis cukotkare nebo zlinaky?

Reagovat
Whitemedia

Každého, kdo nemá slovo ambivalentní ve slovníku.

Reagovat
Spalovač šancí

Asi by šlo. Na druhou stranu se alespoň někdo naučí nové slovíčko

Reagovat
Whitemedia

Stejně ho nikdy nepoužiji a ani si na něj nevzpomenu

Reagovat
Spalovač šancí

To skoro vypadá, že nejsi homeostatický

Reagovat
Whitemedia

Psal si ten článek ty a nebo fantomas?

Reagovat
m.sali

Reagovat
m.sali

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu co je tohle za taktiku. To proste nemuzeme na soupere vletet jako za Carla, dat mu 2-3 goly a mít klid? Za Carla by tendle Villarreal odjel s burem a ani by si neskrtl. Na todle se neda divat, Zizou mi cim dal vice pripomina Beniteze, ikdyz Rafa nebyl obliben, tak jsme soupere aspon prehravali,ale ted? Nic. Morata mel jit na hriste mnohem drive nez v 78 minute, Karim byl ocividne mimo, stejne jako jeho kolegove s utoku. Rychle musí prijit nejaka zmena, bud v herním systemu, nebo v rozestavení. Zkusil bych 4-2-3-1,nebo 4-4-2, tohloupe lpeni na 433 nam ocividne nesedí..

Reagovat
misinho7

Co dodat k zapasu...kazdy ho asi videl cize tak...prvy polcas vieda druhy uz ovela lepsi ale chyba mi real pod Zizum ktory vybehol strelil 3 goly a bol pokoj. Co sa tyka stadiona tak to je uzas, skoro plny stadiom atfosmera uzasna, James je jasny milacik publika a dneska aj velmi pekny vykon od neho, ten chalan musi hrat zaklad..kto sklamal bol Cristiano...uplne frustrovany neslo mu to pomaly a parkrat schytal piskot..snad sa po zraneni dostane spat lebo inac to bola bieda...Alvaro dalsi milacik publika tiez velmi snazivy vykon skoda sance...neviem co ta penalta na konci na stadione to schytal sudi nevidel som to uplne ale vyzeralo to ako faul..zaznam som nevidel cize mozno sa mylim...celkovo pekny vecer ktory zakoncujem v miestnom madridskom bare so stamgastami z madridu a fandime Atletom proti zlu z Katalanska tak na zdravie

Reagovat
misinho7

Btw nepoznam hraca proti ktoremu som mal vacsiu averziu ako proti Danilovi...a mam pocit ze podobne to citi tristvrte stadiona

Reagovat
smazaný uživatel

prece Iker

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

Škoda no, snad to u Leoše nebude vážnější

Reagovat
patas92

Škoda, ztracené 2 body, Atleti předvedli docela hovno. Důležitější je ale stav Messiho a Buse

Reagovat
smazaný uživatel

atleti se proprasili k vitezstvi, rozhodci no comment

Reagovat
LAM

Ztráta hlavně kvůli zranění Messiho a Sergia,což jsou asi 2 nejdůležitější hráči.Potom ještě smolnej gol po podklouznutí

Nedá se nic dělat,Atleti to zas ubetonovali a před náma je dalších 33 kol.Snad to nebylo nic vážnýho a za tejden v Německu bude moc Leo hrát.Hra s nim je totiž o level lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten hnus se prostě těžko hledá recept. Nechápu, že Juanfran nestál u Neymara po celých 90 minut a nedržel jej za ruku, když by mu za to sudí stejně nedal kartu.

Hlavně aby byl Messi brzo dobrý a Bus taky.

Reagovat
X-bano-X

Dnes sme stratili 2 body, Atleti zas bod získali, avšak horšie ako body sú tie zranenia, Busq, Messi, no uvidíme ako sa s tým vyrovnáme.

Reagovat
ADM

Grc. Strata bodov mi ani tak nevadí, kedže sa to dalo čakať ale tieto zápasy s Atléticom sú to najhoršie, čo nás v kalendári vždy stretne (a nie len nás). A väčšinou sa na to nedá pozerať. Nemyslel som si, že ešte niekedy budem nejaký tím neznášať ako Chelsea pod Mourinhom, ale tento robotnícky štýl Atlética sa ozaj sezónu od sezóny prekonáva

Reagovat
Phillipinho

Ja nevim co cekas. Tohle je nejlepsi taktika s jakou muzes na Nou Camp prijet. S Barcelonou se tady na takhle velkym hristi neda hrat otevrenej urocnej fotbal a Cholo to moc dobre vi. Ackoliv tobe by se samozrejme libilo aby vsichni prijeli hrat to co Celtic.

Reagovat
ADM

Sak ja viem ze to je ucelne.

Ale neda sa na to pozerat a duplom nie 4 rok po sebe. Na Nou Camp sa da prist aj s tym, co hra Real alebo Bayern, takze to tu nezuzujme na to, ze chcem vidiet dalsich 7-0

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético má doma větší hřiště než je na Camp Nou

Reagovat
smazaný uživatel

Tedy alespoň dle wikipedie. Marca uvádí u obou klasických 105 x 68 m.

Reagovat
ADM

A Neymar ma teda už od začiatku roka nebaví. Snád to bolo tentokrát spôsobené systémom Atletica, ale po LM od neho velké sklamanie, po tom čo šiel Messi dole som čakal že sa toho ujme a bude skúšať viac ako nezmyselne predržiavať loptu na kraji

Reagovat
smazaný uživatel

dneska se mi právě líbil, protože chodil přímo do zakončení

Reagovat
ADM

Do zakončenia chodil - lebo dostal loptu.

Ale JEHO práca na lajne proti kvalitným súperom je už nejaký ten zápas úplne o ničom. Cez kvalitného hráča sa nedokáže 1 na 1 presadiť. Skôr zastaví hru, tancuje okolo lopty a prihrá Albovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti s Barcou nejlepší možný výsledek.

I když na druhou stranu, o to víc ta dnešní ztráta mrzí..

Reagovat
Ángel di María 22

Zizou to prokaučoval, ale remíza Atletů je dobrá.

Teď prostě záleží jen na nás, co budeme hrát. Já jsem byl nějakej nasranej z toho, ale kašlu na to. Teď Zidane ukáže, jestli na to má, nebo ne. Jestli ne, tak to bude sezóna v piči, ale aspoň budeme vědět, na čem jsme.

Reagovat
Kokesh

V čem? Že dal prakticky nejsilnější palbu co můžeme mít? Chtělo se šetření Modrice, máme ho. Chtěli jsme Jamese, 2x po sobě základ. Byt opatrnější že začátku, vy týkalo by se mu zase priposranost.

Za to co odehraje ale například Cristiano, Zizu nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, v první půli (a nebylo to poprvý) byl problém s tím, že ty hráči to měli brutálně na párku. To za Zidanem nejde. Když už nic, tak on je motivátor a ty hráče dokáže vyburcovat, takže tady dobrý. Ale pak tu je třeba tohle:

https://twitter.com/OmVArvind/status/778669040734699520

(za celý zápas jsme se pak vyšplhali na 53(!) centrů)

A to jde za Zidanem.

Reagovat
Kokesh

Ja dnesni zapas nevidel a zaznam me ani nelaka. Nejde motivovat na kazdy zapas v sezone, to by musel dostat asi Nobelovu cenu. Cristiana jako hrace proste nenamotivujes, on se motivuje sam. A kdyz vidim, s jakou motivaci a chuti hral Bale na ME a s jakou dokaze odplouzit nekolik zapasu v sezone, tohle je i z velke casti jenom o nich. Spoustu domacich zapasu zaciname lezernim stylem, postupne samozrejme gradujeme.

Kazda ztrata se bude vycitat v prve rade trenerovi, to je jasny, ale treba videt i trochu dal, nez jen na lavicku.

Reagovat
teenz

Reagovat
Counter

Bez Modriće to je fakt bída no.

Reagovat
vilp

Jak první poločas nejde za Zidanem? Takže když žoldáci v City pressují a jdou celkově za vítězstvím každý zápas od samého začátku, tak to za Guardiolou nejde? Samozřejmě, že je to hlavně trenérův problém, kór když sestavu (hlavně útok) staví takovým způsobem jako Zizou.

Reagovat
Ángel di María 22

se divim, ze to nekdo nechape.

Reagovat
ADM

Mne by inak tento rok strata ligy ani nejak nevadila, ak by to samozrejme vykompenzovala LM

Reagovat
Visca el barca

Já si nemůžu pomoct mě to Atlético přestává bavit. Od nich to není nikdy o fotbale. Ztráta mrzí, ale to se prostě stává, spíš mě sere, že s nima se vždy 40 minut nehraje.

Reagovat
KKralik77

Reagovat
Hurrikane

Škoda té remízy, byl by krásný náskok

Reagovat
Counter
Reagovat
smazaný uživatel

To Atletico ma proste skur.vene stastie, az to nie je mozne a este mala byt odpiskana proti nim penalta, ked mal Gabi ruku. Dufam, ze mi to Bayern vynahradi v LM s krasnym kurzom, comu aj verim. Inak, zaujimave, ze ked strati body Real, tak aj Barca a naopak, akoby sa dohodli.

Reagovat
ADM

Messi out cca na 3 tyzdne

Reagovat
Kokesh

Zranil se v dobry cas, zmeska jen tri zapasy, pote zase repre pauza. Trislo potrebuje hlavne klid.

Reagovat
smazaný uživatel

Tie vysledky z tohto kola sa mi veľmi páčia. Asi najvydarenejšie kolo

Reagovat
smazaný uživatel

prvy polovica tabuľky sa nám začíta krištalizovať

Reagovat
smazaný uživatel

Včera ne moc pěkný, ale zajímavý a vyhrocený zápas. Atleti hráli svoji klasiku - je naprosto neuvěřitelný, jak dokáže Cholo připravit svoje hráče a jak dokáže funkčním systémem vytěžit z každýho (hlavně) defenzivního hráče víc jak 100 % jeho výkonu a schopností. Tenhle styl se mi nikdy líbit nebude, ale Cholova práce je fakt něco, co se ve fotbale ukáže jednou za čas. On je skvělý. Na jednu stranu bych na to byl zvědavý a na druhou stranu mě děsí představa, že by se dostal někam do Anglie, kde by měl neomezený budget na nakupování. A teď trochu kritiky - že jeho hra sebou nese tvrdé zákroky, to bych pochopil, ale strašně mě od nich mrzí to jejich zdržování. To je zápas co zápas, kdy se víc nehraje než hraje a kdy jim to sudí žere i s navijákem. Na konci dokonce dostal žlutou Alba za to, že upozorňoval sudího, že Oblak zdržuje - bizardní situace.

K naší hře - přes Atlety jsme se strašně těžko prokousávali, ale druhou půlku poločasu už to bylo o dost lepší - tam jsme měli přidat druhou branku. Druhá půlka už byl z naší strany boj o život - prvně odstoupí Sergio, aby ho za pár minut doprovodil do kabin zraněný Messi, abychom navíc chytli strašně strašně smolný gól, který byl jak vystřižený z nějakýho cirkusovýho představení s Mashem jako hlavním klaunem. Atleti rozehráli rychle standardku (což je něco, co sudímu strašně vadilo u nás), pak projde balon tak tak Piquemu mezi nohama, pak Mashovi ujede noha a vyválí se útočníkovi pod nohama a pak Correovi sjede balon, který se šourá směrem k bráně a o tyč spadne do sítě. Prostě pech. Z tohohle trojúderu už jsme se nebyli chopní zvednout, ač času bylo ještě fůra ... hrubého času ... ve skutečnosti už se z tý poslední půlhodiny nic moc neodehrálo. Škoda.

Nebudeme si nalhávat, že plichta s Atletama doma není ztráta dvou bodů, ale na stranu druhou - v tom mači se proti nám spiklo dost věcí, takže ten bod musíme brát. Popravdě jsem se obával, aby tam Atletům nespadla nějaká další šmudla.

Nejlepší na place z naší strany byl Pique. Hrál jak král. Škoda, že při gólu mu to tam procedili skrz nohy a dvakrát škoda, že mu tam nepadla ta hlavička v závěru, kde už to asi většina viděla v síti. Každopádně byl úžasný. Ta akce, kdy to tam přerušil dvěma skluzama za sebou ... mňam. Dobrý byl i Raketa. Zápas určitě vyšel i Sergi Robertovi.

Naopak zápas se nepovedl duu Luisito a Mash. Jeden byl bezzubý v útoku, druhý vyklauniádoval kus soupeři.

Ze strany Atletů hrála dobře defenziva - oba stopeři výborní, strašně se mi líbí Carrasco. 23 let a takhle si dává velké mače ... úžasné.

Reagovat
Mercury

Carrasco je boží

Reagovat
Visca el barca

Mně teda ta jejich hra už začíná fakt vadit, sralo mě to v LM a teď zas to samý. To, že hrají beton ok, to nějak skousnu, každej se prezentuje jinak. Ale to ustaviční zdržování mě už fakt sere. Včera naprosto zbytečná ztráta, takhle stupidní góly dostávat prostě nemůžem. JUá spíš nechápu lucha, sám musí vidět že arda nemůže hrát na druhým křídle. Plus sakra kupoval se útočník proto, aby v těhle situacích šel do hry a dal golaso ne?.

Reagovat
Phillipinho

Atletico proste proti nejlepsim tymum na svete-Barca, Real, Bayern hrat nebude. Zvykni si.

Reagovat
Sergi Samper

"pak projde balon tak tak Piquemu mezi nohama, pak Mashovi ujede noha a vyválí se útočníkovi pod nohama a pak Correovi sjede balon, který se šourá směrem k bráně a o tyč spadne do sítě. Prostě pech"

Za mě to třeba bylo výborné intuitivní sklepnutí torrese na correu, který rychlou změnou směru poslal mascherana na párek a stegenovi nedal šanci. Ty to napíšeš jak kdyby dojel soubor kopyt a my neměli den

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím taky spíš jak jirka. Kdybychom dali takový gól my, tak se budu spíš smát než radovat.

Reagovat
Sergi Samper

Tak jsou messi s neymarem za bohy

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Posledni Kovboj

ty ses taky bizarDni ty jelito

Reagovat
celeb

a pritom Masch paradoxne podal snad najlepsi vykon za pol roka. Bez srandy. Ako ho tu dlhu dobu hejtujem, tak 1. polcas bol z jeho strany paradny, v 2. polcase mal stale spolahlive zakroky az na ten tragicky moment, ked bolo najviac treba, aby nas podrzal ( a mozno este 1 moment). Inak vyborne odoberal lopty v strednom az utocnom pasme a likvidoval protiutoky hned v zarodku.

Lenze toto je dane prave jeho DM genmi. Hra vo velmi vysoko vysunutej obrane s rychlim Albom ako poistkou a proti timu, ktory nema dlhodobo tlak a nebude sa nas snazit prekonat centrami a dlhodobo kridelnou hrou.

Atleti vytazili z minima maximum. Ich defenzivny blok bol dobry, ale aj tak sme mali dostatok sanci na skorovanie, problem bolo okamzite dostupovanie a blokovanie, preto sa aj Messi vzdy snazil strielat takmer bez pripravy (a aj tak bol skoro vzdy uspesne vyblokovany).

Luis je v poslednej dobe trochu mimo herne, strelecky mu to (hlavne v spolupraci MN) ide, ale akoby sa menej zapajal do samotnej rozohravky a pripravoval sance zbytku tria.

Arda a prava strana - ta tvrdohlavost Lucha v tomto je az nepochopitelna. Aj slepy musi vidiet rozdiel v tom, ako hra Arda na lavo a na pravo. Ja chapem, ze Neymar hrava v lavo, lenze jemu ziavne nerobi problem zbehnut na pravu stranu a hrat snad rovnako kvalitne aj tam. U Ardu je to ovela vacsi rozdiel. Preco ich niekedy Lucho neskusi vymenit?

Ako ked porovnavam experimentovanie, taktiku a celkove trenerske schopnosti, tak Pep je u mna neporovnatelne dalej ako Lucho. Ten moze mat s nami rekordnu sezonu, ale ked porovname v akom stave bola Barca pri prichode Guardiolu a LE a ake hracske zmeny (ne)nastali ...

Lucho hra (snad az na 1 zapas, ktory nam navyse vobec nevysiel) 4-3-3 s pokial mozno stabilnou zostavou Alves(SR) - Pique - Mascherano - Alba; Rakitic - Busq - Iniesta a MSN v predu. Pokial moze, tak na kazdy tazsi zapas da tuto zostavu, ziadne prekvapenie, ziadna zmena, stale sa hra to iste s tymi istymi hracmi.

Pokial nastane problem, ako minuly rok vytazenie Rakitica, tak impakt na celu hru je obrovsky. Lucho nebol schopny zmenit system, skusal nahradit Rakitica Ardom, ktory mal hrat 100% Ratitica, co bola blbost. Potom skusil tam hodit SR (ak bol volny) a viac sa uz v tej dobe so zranenym Rafinhom ani spravit.

Dnes to iste. Dosiel Gomes hrat Busquetsa a Arda hrat Messiho. Ziadna zmena rozostavenia, presuny medzi stranami, ci nebodaj nejake komplexnejsie zmeny (3-4-3, ...).

Ja chapem, ze 4-3-3 nam so 100% stavom vyhovuje a jemu sa to menit nechce, problem nastava, ze ked idealna zostava nie je k dispozicii, Lucho sa nevie adaptovat.

Reagovat
smazaný uživatel

jak říkáš, včera hrál dobře a ani za ten gól nemohl jako jediný - pět lidí se tam nejprve spí a potom se motají jak po deseti pivech a může za to Masch? aspon se po tom míči ještě snažil skočit a nestál tam na špičkách jak komik Vidal

Reagovat
celeb

za ten gol mohol samozrejme naviac. Zahrali to narychlo, Piquemu sa to smolne odrazilo od lytka , ale posledny stoper bol Masch a ten nemoze 1 vs 1 takto zlyhat. Urcite neporovnatelne lepsi vykon oproti poslednej dobe, to fakt uznavam, ale zlyhal v rozhodujucom momente a za ten gol ide na neho.

BTW: Vidal nehral.

Reagovat
smazaný uživatel

..a s maschem si to taky vychytal

Reagovat
smazaný uživatel

Luis ted bude mit "tvorici" obdobi...miva to celou karieru, ze rok dva kdy hraje bozsky se pak nejakou vetsi mirou stara o celou ofenzivu

Reagovat
smazaný uživatel

Tieto 5 stranove analyzy toho isteho dookola a furt dookola ked to citam mam zdravotne tazkosti normalne.. nuz keby mal simeone neobmedzeny rozpocet niekde v Anglicku. (Neobmedzeny rozpocet nema nikto a ani v Anglicku), tak by snad okrem hrotoveho utocnika kupil tych istych hracov co aj v lete kupil, lebo sa mu hodia do systemu. Co pokazil enrique a co nie a ci ma formu Suarez a ci mu odskakuje lopta neni podstatne, Barcelona nema kvalitu na to v dlhodobom horizonte porazat Atletico. Atletico ma proste lepsich hracov, trenera a lepsi system. Jedine kde ma Barca navrh je utok. Utocna trojka barcelony je kvalitnejsia ako utocnici atletica

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
CHONG

Barcelona s Atléticem ideální výsledek, velká škoda té naší ztráty, i když na druhou stranu je skoro zázrak, že nás ta sračka, kterou hrajeme nestála body už dřív. Teď se musíme pořádně profackovat a na Palmy vletět jak vandráci do putyky.

Reagovat
Lifted

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Ked sa "nedari", clovek pozera na moznosti zmeny. Moja zmena by bola stiahnut jedno kridlo a poslat tam siloveho hrota. Zjednodusit hru, prestat kombinovat az do kuchyne a viac centrovat do 16ky.

Suarez - Mario Gomez a pod nimi Messi.

Reagovat
Phillipinho

Correa nejlepsi nahradnik v lize.

Reagovat
teenz

James.

Reagovat
smazaný uživatel

no nakonec asi zaslouzeny vitezstvi netopyra, ale nebyt takovehle ''penalty'', tak to zas nedaji..to je bida

Reagovat
Neuminho92

První gol Vale vlastně zařídil soupeř a druhý tak trochu rozhodčí no nemyslím si, že by se díky dnešnímu zápasu mělo blýskat na lepší časy výkon zase nemastný neslaný jak to tak už tuhle sezonu bývá pravidlem

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad poprvé, co jsme se Santosem v základu vyhráli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele