5. kolo
22.09.2016 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

CA Osasuna - Espanyol Barcelona 1:2

Osasuna nezvládla domácí utkání a v rámci dohrávky 5. kola Primera Division přišla o body. Všechny tři si odváží barcelonský Espanyol, který za ně děkuje především střelcům Leu Baptistaovi a Gerardu Morenovi, který vstřelil rozhodující branku.

Espanyol Barcelona veze z Pamplony tři body! Jednu dobu se sice strachoval o výsledek a musel opět přidat, ale po jednom z protiútoků se o radost ze tří bodů postaral Gerard Moreno. Espanyol si díky výhře polepšil a aktuálně sídlí na 15. místě, zatímco krize Osasuny se ještě více prohloubila. Tým z Pamplony má na kontě jen 2 body, které stačí na poslední místo v tabulce.

První minuty rozhodně nebyly nudnou podívanou a minimálně tempo utkání bylo hodně vysoké. Na jedné straně se zajímavou akcí se zakončením prezentoval Leo Baptistao, jenže jeho rána mířila těsně vedle. José Antonio Reyes se pokusil oslovit rozběhnutého Péreze, který byl ale zastaven. Osasuna se přiblížila gólu jako první, když míč od rohového praporku mířil na hlavu Unaie Garcíi. Brankář López ale vše pohlídal a skvělým zákrokem brance zabránil.

Posléze tempo trochu opadlo a do hry se začaly loudit nepřesnosti na obou stranách. Na zmar svých kolegů se už nemohl dívat Sergio León, který si míč přehodil na silnější nohu a vyslal na hostující bránu parádní projektil. Škoda, že mířil o pár centrimetrů vedle tyče! Brankář López by míč pravděpodobně neměl. Hosté kontrovali skvělou akcí, po níž se před brankářem Fernándezem objevil Hernán Pérez. Fernández ale včas vyběhl a míč sebral.

O pouhé dvě minuty později se už ale hosté radovali. Přesný centr ze strany si ve vápně našel Leo Baptistao, kterého nikdo pořádně nehlídal. Pak už tedy nic nebránilo, aby útočníkova přesná a důrazná hlavička skončila v síti - 1:0 pro hosty.

Po změně stran se nerhál moc pohledný fotbal a ani jeden z týmů se nedokázal dostat k nějakému souvislému tlaku. Po hodině hry málem přidal další trefu střídající Roca, ale jeho hlavičku brankář Fernández nakonec chytil. A právě tehdy domácí konečně udeřili. Diop zaváhal ve středu hřiště a balon se poté dostal k rozběhnutému Romerovi. Ten našel naběhnutého Sergia Leóna a muž s nápadně podobným příjmením, jakým se pyšní proslulý italský režisér westernů, zavěsil - 1:1.

To ale nebylo vše, protože radost domácím netrvala moc dlouho. Javi Fuego na polovině hřiště založil útok Espanyolu, míč se dostal k Rocovi a ten jej nahrál Morenovi. Útočník Espanyolu si nejprve kličkou položil protihráče a nakonec vstřelil rozhodující branku utkání. Na konec domácím nepomohl ani tlak, protože Espanyol spasil dvakrát brankář López.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

remízka 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele