5. kolo
21.09.2016 22:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Real Sociedad - UD Las Palmas 4:1

Překvapení z Las Palmas ostře narazilo při výjezdu na sever Španělska, kde ostrovní celek prohrál s Realem Sociedad vysoko 4:1. O perfektní start domácích do zápasu se gólem postaral hned v první minutě Willian José a hostům navíc nepřidalo ani brzké vyloučení Kevina Prince Boatenga.

Sociedad měl postupně během zápasu výhodu hned dvou pokutových kopů, jež oba bezpečně využil skrze Carlose Velu a znovu Williana Josého. Mezi obě tyto trefy se ještě vklínil David Zurutuza, stejně jako hostující Tana, jenž alespoň trochu zkorigoval tvrdý debakl. Real se díky tomuto triumfu posunul na osmé místo a na svého středečního soupeře již v tabulce ztrácí pouze tři příčky a dva body.

Na úvodní gól zápasu se diváci opravdu dlouho nenačekali. Leckdo se možná ještě ani nestihnul uvelebit v přidělené sedačce a už mohl skákat radostí, neboť Willian José převzal míč od Mikela Oyarzábala a přesnou ranou nedal brankáři Varasovi šanci zasáhnout. Ve dvacáté minutě pak bylo pro Las Palmas ještě hůř, když Kevin-Prince Boateng zastavil rukou hlavičku aktivního Williana Josého a rozhodčímu nezbylo nic jiného než udělit ghanskému reprezentantovi červenou kartu spolu s pokutovým kopem. Carlos Vela touto nabídnutou příležitostí nepohrdl a navýšil již skóre na 2:0.

Ještě do přestávky navíc přidal třetí zásah večera domácí Zurutuza povedenou hlavičkou po centru Xabiho Prieta a zbytek utkání si již diváci na stadionu mohli vychutnat bez jakýchkoli obav. Osm minut po změně stran navíc David Simon fauloval ve vlastní šestnáctce Oyarzábala a druhou penaltu večera pro změnu proměnil Willian José. Tana sice hned záhy snížil zpět na rozdíl tří branek, když vypálil po pasu Roqueho Mesy, avšak blíže se již Ostrované svému soupeři nepřiblížili.

Šanci odčinit tuto vysokou porážku dostanou svěřenci kouče Quiqueho Setiéna v sobotu večer, kdy na svém stadionu uvítají favorizovaný Real Madrid. Sociedad zase pro změnu čeká lokální baskické derby na půdě Eibaru.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Mořská vosa

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele