5. kolo
21.09.2016 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Sporting Gijón 2:1

Celta Vigo v pátém kole zdárně ukončila čekání na první ligové vítězství v nové sezoně, když po tuhém boji zdolala v domácím prostředí Sporting Gijón v poměru 2:1. O vítězství galicijského celku nakonec až tři minuty před koncem rozhodl proměněným pokutovým kopem Iago Aspas.

Domácí sice šli do vedení již v šestašedesáté minutě zásluhou obránce Huga Malla, jenže deset minut před vypršením základní hrací doby srovnal Duje Ćop ze značky pokutového kopu a zdálo se, že si Sporting jde pro cenný bod. Místo toho ale hosté odjíždějí s nepořízenou a připisují si druhou porážku v řadě, neboť Aspas trefil přesně levý dolní růžek branky a nedal Ivanu Cuéllarovi šanci zasáhnout.

Domácí po výtečných výsledcích z předešlých sezon pociťují na úvod nového ročníku nečekanou krizi, kdy se v ligové tabulce pohybovali s jediným bodem v sestupovém pásmu s hrozivým skóre 2:7. Ani první klání skupinové fáze Evropské ligy Celtě nevyšlo zcela dle očekávání, neboť pouze remizovala se Standardem Lutych 1:1. Svěřenci kouče Berrizza tak nyní jistě doufají, že tímto vítězstvím matné formě již konečně udělali přítrž.

Lepší vstup do zápasu měla Celta. Theo Bongonda se zvládl prokličkovat až k hranici pokutového území, odkud vypálil prudkou ránu směřující mezi tři tyče, jenže brankář Cuéllar se vytasil se špičkovým zákrokem. Z následného rohového kopu málem poslal domácí do vedení Pablo Hernández, jenž se nečekaně zjevil v šestnáctce nikým neobsazen, avšak svůj hlavičkový pokus nasměřoval až nad břevno. Do kabin se tak v poločase odcházelo za bezbrankového stavu.

Dvacet minut po změně stran se již diváci na stadionu Balaidos přece jen dočkali. Pione Sisto se umně uvolnil a poslal do šestnáctky vydařený centr, na který si naběhl Hugo Mallo a ideálně jej usměrnil k tyči. O poklidný závěr však domácí připravil Facundo Roncaglia, jenž srazil k zemi Dujeho Ćopa, čímž soupeři vysloužil výhodu pokutového kopu, který sám faulovaný chorvatský útočník bezpečně proměnil. Poslední slovo ovšem měla přece jenom Celta, jíž rozhodčí v sedmaosmdesáté minutě rovněž dopřál penaltu za zbrklý zákrok Fernanda Amorebiety a Iago Aspas v klíčové chvíli nezaváhal.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Mořská vosa

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele