LaLiga - souhrn 38. kola

19.05.2017, 22:34, aktualizováno 21.05.2017, 21:52
Komentáře a souhrny
Real Madrid si poradil s Málagou a slaví tím zisk mistrovského titulu! Barcelona sice přestřílela Eibar, přesto zůstala o tři body na druhé příčce. Villarreal vyhrál ve Valencii a pečetil tak své konečné páté místo. Šestý končí po remíze ve Vigu Real Sociedad, který předskočil Athletic. Sevilla rozstřílela Osasunu, Granada znovu prohrála a skončí poslední...

FC Barcelona - SD Eibar 4:2

21.05.2017 20:00

Góly: 63. David Juncà (vl.), 73. Luis Suárez, 76. Lionel Messi (pen.), 90+2. Lionel Messi - 7. Takashi Inui, 61. Takashi Inui

Poměrně hodně se Barcelona na závěr této sezóny natrápila na vítězství nad Eibarem, které bylo nutností pro zachování naděje na zisk ligového titulu, nicméně ani tříbodový výsledek Kataláncům ke kýženému úspěchu nakonec nepomohl. Real totiž uspěl na půdě Málagy, a na domácí tak zbyla jen pozice vicemistra španělské nejvyšší soutěže.

Ačkoli v konečném účtování měli svěřenci kouče Luise Enriqueho nejlepší útok i obranu, připsali si na své konto o jednu porážku více, než měl madridský sok, a čistý hattrick v podobě triumfu v LaLize jí unikl o tři body. Přece však ještě může uspět alespoň v Copa del Rey, v němž se ve finálovém duelu střetne s Deportivem Alavés.

Když Barca senzačně postoupila do čtvrtfinále Ligy mistrů přes PSG díky parádnímu výkonu, kromě jejího skvělého obratu se také hodně mluvilo o nasimulovaných pádech, a to především v souvislosti s Neymarem a Luisem Suárezem. Možná ještě mnohem horší herecký výkon v tomto duelu předvedl Jordi Alba, který si nakonec opravdu vymodlil penaltu.

Tenhle moment byl ovšem vlastně jen jedinou černou kaňkou jinak velmi kvalitního fotbalového střetnutí, v němž se diváci na Camp Nou rozhodně nenudili. Eibar nepředvedl na půdě jasného favorita žádný ustrašený výkon a dokonce vedl o dvě branky po hodině hry. Pak se však FCB nadechl k perfektnímu otočení průběžného skóre.

Už v 7. minutě hosté načali gólový účet. Ander Capa přetáhl centr z pravé strany na zadní tyč, odkud Inui zakončil parádně pod břevno. Jen o pár chvil později mohl na druhé straně srovnat Suárez, jenže z vyložené pozice pálil trestuhodně mimo. Ve 33. minutě se ocitl v dobré pozici Rakitič, ale svůj přízemní pokus nasměroval jen do gólmana Yoela.

O tři minuty později odmítl skórovat zase Suárez, který opět našel skulinku v soupeřově defenzívě, jenže jeho době mířenou střelu k tyči konečky prstů vyrazil fantastický Yoel. Minutu před koncem naopak mohl udeřit baskický celek. Inuiovu ránu vyrazil brankář ter Stegen pouze na nohy Rubéna Peni, ten ale z blízkosti nepochopitelně minul.

V 56. minutě si v koncovce nepočínal vůbec dobře Messi, jenž sám před vyběhnuvším Yoelem nasměroval míč mimo tři tyče. A naopak po hodině hry Eibar přidal druhý přesný zásah. Šokující výsledek byl na světě poté, co Sergi Enrich prostrčil balón na Inuie, jehož dělovka levačkou zapadla od břevna za brankovou čáru.

Smůlu v zakončení měl o dvě minuty později Neymar, který trefil pouze brankovou konstrukci, nakonec však Barcelona o chvilku později přece jenom snížila, protože Neymarovu střelu do tyčky si srazil do vlastní sítě nešťastně Juncá. Pak na řadu přišla komická etuda v šestnáctce ze strany Jordiho Alby.

Ten nikým neatakován zakopl zřejmě o malý vánek, který mu zavětřil pod jeho kopačky, jinak si jeho pád nelze vysvětlit. Každopádně sudí Alejandro Hernández ukázal možná ještě nepochopitelněji na bílý puntík. Pokutového kopu se jal Messi. Jindy by jeho tvrdá střela skončila v síti, to by však v bráně nesměl stát parádně čapající Yoel.

V 73. minutě Barca přece zremizovala dosavadní rezultát, po rohovém kopu na zadní tyči zacílil Suárez. Ander Capa se chvilku na to nechal vyloučit po druhé žluté kartě a následné červené, kopala se regulérní penalta, a tu již Messi proměnil. V závěru po krásném sólu od půlky hřiště Messi svému týmu pojistil konečnou výhru.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Real Madrid 0:2

21.05.2017 20:00

Góly: 2. Cristiano Ronaldo, 55. Karim Benzema

Překvapení se nekonalo - Real Madrid dokonal dlouhou pouť za ziskem ligového titulu, kterou v posledním kole završil výhrou v Malaze 2:0. O ideální vstup Bílého baletu do zápasu se postaral hned v druhé minutě Cristiano Ronaldo, jehož deset minut po změně stran doplnil gólovou pojistkou Karim Benzema. Real tak letošní ročník La Ligy končí se ziskem 93 bodů a prvním titulem po pětileté odmlce.

Madridští do utkání vstupovali s vědomím, že i samotný bod za remízu jim k jistotě titulu postačí, přičemž i to bylo odvislé od souběžně hraného zápasu Barcelony s Eibarem, kde hosté ještě po hodině hry vedli 2:0. Přestože nakonec katalánský velkoklub zvládl skóre otočit a zvítězit 4:2, tento tříbodový zisk už byl málo platný. V Malaze se totiž žádné překvapení ani náznakem nekonalo, bylo takřka hotovo dřív, než utkání pořádně začalo.

Hned po jedné odehrané minutě se totiž odrazil míč ve středu hřiště k Iscovi, jenž s ničím neváhal a sladil svou kolmici s náběhem Cristiana Ronalda, čímž společnými silami vyšachovali ofsajdovou past a zbytek už byl na portugalské superstar. Ronaldo tváří v tvář brankáři Kamenimu nezaváhal, ladně jej obešel a zasunul míč do prázdné branky. Jednalo se o příhodného autora gólu - právě Ronaldo v posledních týdnech nejvíce táhnul svůj klub za titulem, jak ostatně dosvědčuje skvostná bilance čtrnácti zásahů v osmi zápasech.

Před zápasem byl hojně probírán přístup domácích k tomuto závěrečnému utkání, obzvláště v kontextu madridské minulosti manažera Míchela, ovšem Malaze především v první půli nešlo nasazení vyčítat ani v nejmenším. Obzvláště nejlepší střelec a někdejší hráč Barcelony Sandro Ramírez dělal vše pro to, aby ještě párty Realu překazil, ovšem ani jedna z jeho střel si na Keylora Navase nepřišla, přičemž obzvláště zákrok kostarického gólmana na Sandrův přímý kop byl z kategorie špičkových.

Jakékoli naděje soupeře na zvrat pak v pětapadesáté minutě hosté definitivně zadupali do země. Modrićův rohový kop přistál u Sergia Ramose, jehož ránu ještě dokázal Kameni vyrazit, jenže následný fotbalový biliár v pokutovém území Malagy skončil až u nohou Karima Benzemy, jehož dorážka z bezprostřední blízkosti již byla nechytatelná. Průběžné změny stavu zápasu z Barcelony už tak po zbytek utkání sloužily pouze jako kolorit, Real Madrid už v tu chvíli nemohl o titul připravit nikdo.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 3:1

21.05.2017 16:45

Góly: 8. Fernando Torres, 11. Fernando Torres, 89. Ángel Correa - 71. Iñaki Williams

Bilbao nedokázalo bodovat na půdě Atlética Madrid, spadlo v tabulce na sedmou příčku, a bude muset počkat, jak dopadne finále Copa del Rey mezi Barcelonou a Alavésem, aby si příští ročník zahrálo Evropskou ligu. Domácí svému soupeři nenechali nic zadarmo, i když měli pojištěnou třetí pozici, a rozloučili se se sezónou důstojným způsobem.

Athletic Club držel více míč na svých kopačkách, byl o něco střelecky aktivnější, jenže v koncovce nebyl tak úspěšný jako jeho soupeř. Hosté doplatili především na hrubě nevydařený start do utkání, dvakrát se do jejich sítě trefil Fernando Torres, a Iňaki Williams snižoval poměrně pozdě. Pak vítězství madridského celku pojistil Ángel Correa.

Protože Villarreal dokázal zvítězit na půdě Valencie a Real Sociedad uhrál bod na půdě Celty Vigo, vyšli z této trojice po třiceti osmi kolech nejhůře Los Leones. Ti ale i tak nemusejí smutnit, pořád totiž můžou na evropské poháry myslet. Musejí však za týden fandit Barceloně, aby ve finálovém utkání domácího poháru přetlačila Deportivo.

Los Colchoneros vstupovali do zápasu s čistou hlavou, dávno vzali za vděk fakt, že letos výsledkově nemohli konkurovat Realu Madrid ani Barceloně, a uvolněná atmosféra týmu evidentně prospěla. Už v 8. minutě Griezmann sklepl míč hlavou do strany na volného Fernanda Torrese, který z blízkosti pohotově zacílil.

A jen o tři minuty později Atlético náskok navýšilo, tentokráte to byl Koke, kdo z levé strany hlavou přihrál na Fernanda Torrese, jehož bizarní zakončení z krkolomné pozice skončilo šťastně obloučkem za zády gólmana Kepy. Bilbao působilo v první půli i nadále bezradným dojmem a poprvé výrazněji zahrozilo vlastně až těsně po přestávce.

K hlavičce po standardní situaci se prosadil Laporte, jeho střelu směřující pod břevno však vyškrábl pozorný brankář Oblak. Na druhé straně se snažil přidat třetí přesný zásah domácích Carrasco, ovšem jeho pravačka skončila nakonec vedle brány. A pak hattrick Fernandovi Torresovi znemožnil stoper Laporte, jenž zastavil míč na brankové čáře.

Devatenáct minut před koncem přece došlo ke zdramatizování tohoto duelu. De Marcos našel svým pasem Iňakiho Williamse, jenž levačkou zamířil do protipohybu Oblaka přesně na bližší tyčku. V 89. minutě udeřilo potřetí mužstvo kouče Diega Simeoneho, po Griezmannově střele do tyčky se do prázdné brány trefil z dorážky pohodlně Correa.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Villarreal CF 1:3

21.05.2017 16:45

Góly: 54. Nani - 1. Roberto Soldado, 58. Manuel Trigueros, 88. Nicola Sansone

Villarreal si odváží tři body z Valencie a díky nim končí na páté příčce, která mu zaručuje přímý postup do Evropské ligy. Utkání hodně ovlivnila brzká branka, kterou už v první minutě vstřelil Roberto Soldado. K němu se za hosty přidali ještě Trigueros a Sansone, zatímco domácí Nani již jen korigoval.

Villarrealu šlo ve Valencii hlavně o to, aby ho nepředběhl Real Sociedad San Sebastian. Trenér Fran Escribá k tomu nasadil hráče jako Gaspar, Bonera, Costa, dos Santos, Trigueros, Bruno Soriano nebo dvojici Bakambu a Soldado, Domácí Netopýři spoléhali na hrotového střelce Zazu, kterého podporovali Soler, Cancelo, Rodrigo a Nani. V obraně pak působili Montoya, Santos, Mangala a Gayá.

Svůj poslední domácí a celkově letošní duel ale Valencia moc dobře nezačala. Už v první minutě totiž šel do vedení její soupeř, když domácí obrana chybovala a dala tím prostor pro Roberta Soldada. Ten se míče s poděkováním zmocnil a propálil bezbranného brankáře Jaumeho Doménecha. Ten mohl jen "děkovat" své obraně, že mu nechala prostor k vyniknutí.

Když takhle brzy inkasujete branku, velmi těžko se s utkáním něco dělá. Valencia sice nevzdávala snahu o srovnání stavu, ale nevýhodný stav hned na začátku ji poškodil. Valencia byla pod tlakem a její kombinace moc nedávaly smysl. Navíc se do zakončení stále častěji tlačil Villarreal. Z hranice pokutového území vypálil Manu Trigueros, jenže minul. Na opačné straně se musel ukázat brankář Fernández, který zlikvidoval parádní střelu Pareja.

Andrés Fernández měl plné ruce i nohy práce a musel stále dokazovat své kvality. Hostující brankář předvedl další výborný zákrok, když ho vyzval k souboji obránce Gayá. Jeho ránu ale Fernández zlikvidoval. Domácí kapitán Pareja pak zkoušel ještě v samém závěru první půle rohový kop, ale ten se mu nevydařil podle představ. Začátek do poločasu druhého už byl slibnější.

Do útoku se prohnal Cédric Bakambu, ale trefil jen boční síť. Hned z následného protiútoku ale Valencia srovnala. Rodrigo totiž povedeným pasem našel Naniho a zkušený Portugalec hlavou poslal balon přesně do sítě - 1:1.

Remízový stav ale dlouho nevydržel. Pouhé čtyři minuty stačily Villarrealu k tomu, aby se opět ujal vedení. Z pravé strany poslal přízemní centr do šestnáctky dos Santos a Manuel Trigueros už si se zakončením poradil bez potíží - 2:1.

Valencia se opět nevzdávala, ale Zaza poslal z úhlu balon vedle. Dvacet minut před koncem zase italského útočníka skvěle vychytal dnes brilantní brankář Andrés Fernández, který jeho hlavičku vyrazil na poslední chvíli! A byl to důležitý zákrok, protože dvě minuty před koncem našel Adrián López za obranou nabíhajícího Nicolu Sansoneho a ten Žluté ponorce krásnou ranou pojistil výhru!

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Sociedad 2:2

21.05.2017 16:45

Góly: 54. Iago Aspas (pen.), 90. Andrew Hjulsager - 82. Mikel Oyarzabal, 90+4. Juanmi

Kdyby Juanmi ve čtvrté minutě nastavení nezremizoval duel na půdě Celty Vigo, ostrouhal by Real Sociedad, co se postupu do Evropské ligy týče. Tímhle konečným rezultátem ale nakonec předskočil v tabulce Bilbao a skončil na šestém místě. Domácí zůstali na konečné třinácté pozici, každopádně od výhry po šesti kolech strádání nebyli vůbec daleko.

Hostům nemusela v Galicii stačit ani konečná výhra, museli zkrátka spoléhat na zaváhání Athletic Clubu na půdě Atlética Madrid. A tahle podmínka byla nakonec splněna, takže svého soka v tabulce předskočili. Suma sumárum, souboj těchto dvou baskických celků letos lépe vyzněl pro Txuriurdin, kteří získali o pouhý jeden bodík navíc.

První poločas byl z obou stran poměrně vyrovnaný. A o všem podstatném se rozhodovalo až po obrátce. Do jakési první pološance se propracoval Wass, jenže ze slušné pozice namířil míč jen vysoko nad bránu hostujícího gólmana Rulliho. Na druhé straně vychytal hlavičku Williana Josého z blízkosti fantasticky brankář Sergio Álvarez.

Ve 34. minutě si San Sebastián vytvořil největší příležitost prvního dějství. Nejprve se před Sergiem Álvarezem zjevil Vela, ovšem ze složitého úhlu na svého protivníka nevyzrál, míč se každopádně odrazil k Mikelovi Oyarzabalovi, jehož střelu mířící do brány zastavil na brankové čáře až dobře se vracející levý bek Jonny Castro.

Těsně před přestávkou pak naopak roli Sergia Álvareze zastoupil stoper Cabral, který zastavil v cestě do sítě pokus Xabiho Prieta. Neproměněné šance nakonec hosty stály hodně. Měli štěstí, že Rulli zasáhl proti Jozabedovi, o chvilku později se však kopala penalta po zákroku Íňiga Martíneze na Iaga Aspase, a sám faulovaný bezpečně proměnil.

Závěr utkání byl opravdu hodně hektický. Nejprve v 82. minutě Mikel Oyarzabal pohodlně zužitkoval dlouhý pas zprava od Xabiho Prieta a bylo srovnáno, jenže Celta se znovu ujala vedení o osm minut později, když Hjulsager zamířil přesně do šibenice. Na závěr ale po Canalesově centru z rohového kopu ještě hlavou stačil skórovat Juanmi.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - CA Osasuna 5:0

20.05.2017 21:00

Góly: 10. Vitolo, 20. Franco Vázquez, 35. Stevan Jovetić, 60. Franco Vázquez, 80. Vitolo

Sevilla si doma pohrála s Osasunou, která měla své dny v první lize stejně dávno sečteny. Pro Sevillu se z hlediska postavení v tabulce také nic nemění, snad kromě vylepšení skóre a důstojného rozloučení s domácím prostředím. Po dvou brankách dali Vitolo s Francem Vázquezem, jednou se trefil Jovetić.

Sudí Carlos Del Cerro vedl na trávník dvě zajímavé jedenáctky, které byly připravené bojovat a užít si poslední ligový zápas tohoto ročníku. V dresu domácího favorita nastoupili Kranevitter, Lenglet, Krohn-Dehli, Correa, Vázquez, Vitolo nebo falešná devítka Jovetić. Hosté kontrovali Oiérem, Torresem, Loém, Čaušićem nebo útočným tandemem Riera a Kodro.

Sevilla byla viditelně lepší a měla jasno v tom, co a jak hrát. To se o Osasuně už delší dobu říct nedá. Do první šance se dostal Stevan Jovetić, který se snaží podávat dost dobré výkony na to, aby jej Sevilla vykoupila. Jeho první rána však mířila po rychlé kombinaci těsně vedle. S úderem desáté minuty se už ale Sevilla prosadila.

Na přihrávku za obranu si naběhl Correa, jehož střelu vyrazil brankář Sirigu jen před sebe. Tam se nejrychleji zorientoval Vitolo, který už měl jednoduchou práci a míč dorazil - 1:0 pro domácí.

Sevilla si očividně utkání hodně užívala a bylo to znát na jejích rychlých kombinacích, kterými zahltila svého soka. Obrana Osasuny těžko stíhala a brzy inkasovala podruhé. Escudero si na levé straně vyměnil přihrávku s Vitolem a pak odcentroval do vápna, kam si naběhl Franco Vázquez. Ten měl jednoduchou úlohu, protože ho obránci Osasuny vůbec nebránili. Vázquezovi tak stačila jedna rychlá střela - 2:0.

Třetí branku měl po pětatřiceti minutách na starosti Stevan Jovetić, který se tak dostal na metu šesti ligových branek v sezoně. Jovetić využil svou dravost a techniku, obhodil si jednoho protihráče a druhému včas uhnul. Následně si zpoza vápna nachystal míč na silnější nohu a prostřelil dělovkou italského brankáře Sirigua - 3:0.

Celá situace zaváněla debaklem hostí i proto, že oni sami se k ohrožení brankáře Sorii nedostali. Do druhého poločasu už vlétla Osasuna trochu lépe. Kodro vystihl chybnou rozehrávku domácích a hned vypálil. Brankáře David Soria předvedl ale pohodlný a jistý zákrok. Sevilla vedla o pohodlné tři branky a nezdálo se, že by chtěla zpomalovat.

Čtvrtou branku měl na svědomí Franco Vázquez, který si naběhl do vápna na krásný centr od Mariana a po hodině hry křížnou střelou propálil brankáře Sirigua - 4:0.

Patnáct minut před koncem utkání se Correa prohnal s míčem až k vápnu, tam posunul balon na Vitola, jenže jeho rána těsně minula tyč! Vitolovi to vyšlo až o pár minut později, protože si po rychlé akci naběhl za obranu, dostal parádní oblouček od Ben Yeddera a zbavil se krásně dvou protihráčů. Následně už jen dopravil míč přes Sirigua, pro něhož to byl hodně smutný zápas.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Deportivo Alavés 1:1

20.05.2017 19:00

Góly: 89. David Timor - 64. Nenad Krstičić

Leganés remizovalo s Alavésem, třebaže dlouho tahalo za kratší konec. Na začátku druhé půle se prosadil hostující záložník Krstičić, ale v samém závěru hosté neubránili pozorného Timora, který srovnal.

Leganés splnilo svou předzápasovou prognózu a dokázalose zachránit. Dnes mu už o nic kromě cti nešlo, ale podpora domácího prostředí od něj vyžadovala pravou rozlučku s ročníkem. Do utkání nastoupili Díaz, Champagne, Rico, Timor nebo Szymanowski nebo Guerrero. Hostující Deportivo Alavés zvládlo rento ročník ještě lépe. Desátý tým tabulky si přál rovněž ukázat, že jeho výsledky nejsou dílem náhody.

Jako první se málem prosadil Ibai Gómez, který střelou zpoza vápna málem překvapil brankáře Champagneho. Toho pak vystrašil také Sobrino, který nakonec pálil jen těsně vedle! V prvních chvílích jsme viděli hodně střel a další z nich si přichystal domácí kapitán Martín, ale ani on neuspěl.

O pár minut později se za obranu soupeře prodíral El Zhar, který následně dostal balon do očekávané pozice. Ve střelbě mu ale zabránil domácí univerzál García. Hosté mohli jít do vedení krátce před koncem první půle, kdy se jejich tlak zvyšoval. Střelu Ibaie Gómeze ae do sítě dostal Santos, který byl de názoru arbitrů v ofsajdovém postavení.

Leganés neodehrál ani zdaleka dobrý první poločas a do toho druhého chtěl vstoupit mnohem lépe. Na hřiště se za tím účelem dostal Martin Mantovani, který vystřídal nevýrazného a dnes často chybujícího Insuu. Ve 47. minutě se pak domácí Guerrero dostal k zahrávání volného přímého kopu, ale na místo určení včas doplachtil brankář Pacheco.

Domácí záložník Martin Mantovani chyboval před vlastním pokutovým územím a z jeho chyby mohl těžit Camarasa. Jenže jeho rána se nakonec stočila těsně vedle tyče! Po hodině hry se skóre konečně změnilo, i když ne tím směrem, jakým by si to domácí fandové přáli. Po rohovém kopu se ještě Leganés ubránilo, jenže Feddal vrátil míč před bránu a Nenad Krstičić jeho vybídku poslal do sítě - 1:0 pro hosty.

Patnáct minut před koncem se do zajímavé šance probíjel Édgar Méndez, který vystřídal a byl plný sil. Jeho protáhnutí do vápna zůstalo nepovšimnuto obránci soupeře a nakonec musel jeho střelu z úhlu likvidovat brankář Champagne! Leganés toužilo po srovnání a málem jej zajistil střídající Bueno. Ten se totiž dostal pár minut před koncem k odraženému míči a jen výborný reflex brankáře Pacheca zneškodil jeho pokus.

Brankář Pacheco však nakonec čisté konto rovněž neudržel a inkasoval krátce před koncem. Pouhou minutu do konce utkání totiž neuhlídal překvapivou ránu Davida Timora, k němuž se dostal balon po přesném pasu ze strany!

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - UD Las Palmas 3:0

20.05.2017 19:00

Góly: 4. Florin Andone, 28. Florin Andone, 39. Carles Gil

Deportivo La Coruña potvrdilo svou účast v příštím ročníku LaLigy výhrou v posledním kole, v němž si před vlastními fanoušky poradilo bez problému s Las Palmas. Jednak udrželo čisté konto, ale především se samo radovalo ze tří zásahů. Dvěma góly k tomu přispěl mladík Florin Andone.

Mladému Rumunovi to začalo vycházet hned od začátku. Florin Andone je příjemným překvapením LaLigy, tento rok táhl Depor gólově a první ze svých dnešních dvou branek vstřelil už po čtyřech minutách. Dostal balon za vápnem, přehodil si jej na silnější nohu a křížnou střelou nedal brankáři Raúlu Lizoainovi žádnou šanci zasáhnout - 1:0 pro Depor.

V jeho bráně si svůj ligový debut odbyl mladý Belgičan Davy Roef, který musel o pár minut později chytat nebezpečnou střelu Moma. Nadvakrát si ale poradil a schoval míč do náruče. O pár minut později se znovu předvedl Florin Andone, který s míčem u nohy předběhl několik obránců soupeře a překonal i vyběhnuvšího brankáře Lizoaina - 2:0 a Andone byl opět hlavní hvězdou.

Deset minut před koncem první půle se málem prosadil Aythami, který zkoušel chytrý lob přes brankáře Roefa, jenže zároveň s ním přehodil i jeho bránu. A hned poté domácí opět udeřili. Centrovaný balon brankář Lizoain vyškrábl jen před sebe a nahrál tím přímo na kopačky Carlese Gila. Tomu zbývalo už jen uklidit balon do sítě - 3:0.

Depor vedl o pohodlné číslo a Las Palmas nevypadalo v útoku nijak nebezpečně. Krátce po změně stran se ale jeho ofenzíva zlepšila. Nejprve zahrával Jonathan Viera hodně nebezpečnou standardní situaci a dokázal navíc obstřelit postavenou zeď. Brankář Roef musel na zem. Na opačné straně pak zlikvidoval střelu málem třígólového Andoneho Lizoain pomocí skvěého zákroku.

La Coruña mohla přesto navýšit své skóre, když se zastřeloval Gil. Střelec třetí branky ze závěru první půle pálil v ideální palebné pozici jen těsně vedle! Deset minut před koncem si hosté sami zkomplikovali svou situaci, protože Hernán nešetrným skluzem poslal k zemi Morena a po druhé žluté kartě musel do šaten. Svou přesilovku už ale domácí nijak nevyužili.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Real Betis 2:2

20.05.2017 17:00

Góly: 7. Douglas, 79. Carlos Carmona - 22. Rubén Castro, 59. Rubén Castro

Sporting Gijón se s domácím publikem a nakonec i s LaLigou rozloučil jen remízou, takže zůstává v pásmu sestupu. Dobře sice začal, ale nakonec musel dotahovat skóre poté, co se dvakrát prosadil hostující Rubén Castro.

Sporting chtěl tři body, podporovalo jej navíc domácí prostředí. Kdyby se mu povedlo vyhrát nad Realem Betis, dostal by se alespoň na pár chvil mimo sestupové pásmo a vytvořil by tím tlak na Deportivo La Coruňa nebo Leganés. Spoléhal při tom na hráče jako Carmona, Castro, Burgui, Cuéllar, Meré, Vesga nebo Cases. Hosté nasadili Brašanac, Ceballos, Joaquín, Rubén Castro nebo Cejudo.

Svůj plán začali domácí plnit už po sedmi minutách. Brazilský obránce Douglas, který zde hostuje z Barcelony, si zpracoval balón, naběhl si ke středu velkého vápna, a přesnou střelou po zemi usměrnil míč k levé tyči - 1:0.

Real Betis se drahnou chvíli nemohl dostat do tempa a jeho kombinace postrádala nápad. Tak to zkoušel střelami a z nich stojí za zmínku určitě pokus Castra, který vůbec nebyl špatný. Hostům pomohla až obrovská chyba brankáře Cuéllara. Ten se ve snaze o odkop netrefil a promáchl. Toho mohl využít dotírající Rubén Castro, který už měl úlohu hodně snadnou - 1:1.

Obdobný souboj se odehrával také o pár chvil později, jenže Rubén Castro při samostatném náběhu na brankáře Cuéllara tentokrát neuspěl. V konečné fázi první půle pak Castro vyšperkoval rychlou akci nahrávkou na Joaquína, který se ale rovněž jen zastřeloval. Po změně stran byl Betis také mnohem aktivnější.

Brašanac dostal přihrávku a zkoušel pálit z první, jenže našel jen rukavice brankáře Ivána Cuéllara. Ani jeho úsilí nicméně nepomohlo Sportingu k udržení současného stavu. Až příliš mnoho prostoru s míčem u nohy dostal kanonýr Rubén Castro, který zamířil přesně k tyči a brankář Cuéllar se natahoval marně - 2:1 pro Béticos.

Domácí začali víc tlačit a nakonec se jim mírný tlak vyplatil. Zajímavý centr srazil Durmisi jen před sebe, kde byl pozorný Carlos Carmona. Tomu stačilo jen dostat míč do sítě, což při absenci nepozorné obrany hostí nebyl problém.

Více informací k zápasu

Granada CF - Espanyol Barcelona 1:2

19.05.2017 20:45

Góly: 22. Andreas Pereira - 3. Léo Baptistão, 8. Rúben Vezo (vl.)

Espanyol si v páteční předehrávce posledního kola španělské LaLigy poradil s Granadou, i když se domácí hodně snažili. O vítězství hostí rozhodly brzké branky Baptistaa s vlastním gólem Veza. Ani korekce v podobě trefy Andrease Pereiry nic neznamenala.

Granada chtěla v posledním domácím utkání sezony odčinit její špatný průběh a revanšovat se svým věrným fanouškům. Proti Espanyolu Barcelona nastoupila s brankářem Ochoou, obránci Lombánem, Vezem či Ingasonem a záložní řadou s Cuencou, Pereirou či Krhinem. Do útoku se opět postavil Ramos. Na něj čekali hostující obránci jako Navarro, López, Reyes nebo Áaron. Ofenzivní linii Espanyolu vedli Moreno s Baptistaem.

A právě Baptistaovi vyšel start utkání na jedničku. Už ve třetí minutě si naběhl na nahrávku do pokutového území a i díky teči domácí obrany měl snadnou úlohu. Stačilo mu, aby míč poslal z voleje do sítě - 1:0 pro hostující Espanyol Barcelona.

Espanyol začal opravdu od podlahy a svému soupeři nedaroval vůbec nic. O pouhých pět minut později navíc navýšil své vedení nad domácí ekipou. Raketový start katalánského celku potvrdil domácí obránce Rubén Vezo, kterému nahrál míč na kopačky střelec první branky Baptistao. Vezo se snažil míč odklidit, ale místo toho si jej srazil do vlastní brány!

Espanyol hrál mnohem jednodušeji a jeho účelná hra mohla slavit další úspěch, když se do zakončení dostal záložník Jurado. Jeho střela však po rychlé kombinaci zamířila vedle! Granada se delší dobu nemohla vůbec vzpamatovat, ale hodně jí pomohla chyba hostujícího brankáře.

Po dvaceti minutách si totiž Andrea Pereira vyměnil balon s Ramosem, ten mu míč vrátil a Pereira se rozhodl ke střele. Mířil technicky na zadní tyč, kde měl být brankář Ochoa, jenže ten se k tyči dostal pozdě a míč mu proklouzl mezi rukama - 2:1 a drama bylo na světě.

Kýžená kontaktní branka byla úspěchem domácích, který je povzbudil. K další akci se odhodlal již jednou úspěšný střelec Pereira, který však pálil po půlhodině mimo. Krátce poté zahrávala Granada také standardní situaci, ktrou si vzal na starosti opět Pereira. Brankář Diego López ale jeho střelu viděl s dostatečným předstihem a vytěsnil ji na roh!

Začátek druhé půle se v podání Espanyolu opět stal koukatelným. Hosté nebyli daleko k další brance, jenže jen Diego Reyes trefil ve skluzu z dorážky jen tyč! Domácí se snažili chytit tempo pomocí standardní situace. David Lombán zahrával volný přímý kop za vápnem, jenže míč poslal těsně vedle pravé tyče branky hostí! Jinak ale druhý poločas zůstával daleko za očekáváním a když se v samém závěru neprosadil ani Cuenca po zákroku Lópeze, bylo o vítězi jasno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid382963106:4193
2.FC Barcelona382864116:3790
3.Atlético Madrid38239670:2778
4.Sevilla FC38219869:4972
5.Villarreal CF381910956:3367
6.Real Sociedad381971259:5364
7.Athletic Bilbao381961353:4363
8.Espanyol Barcelona3815111249:5056
9.Deportivo Alavés3814131141:4355
10.SD Eibar381591456:5154
11.Málaga CF3812101649:5546
12.Valencia CF381371856:6546
13.Celta Vigo381361953:6945
14.UD Las Palmas381091953:7439
15.Real Betis381091941:6439
16.Deportivo La Coruña388121843:6136
17.CD Leganés388111936:5535
18.Sporting Gijón387102142:7231
19.CA Osasuna384102440:9422
20.Granada CF38482630:8220

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (393)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele