38. kolo
20.05.2017 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

CD Leganés - Deportivo Alavés 1:1

Leganés remizovalo s Alavésem, třebaže dlouho tahalo za kratší konec. Na začátku druhé půle se prosadil hostující záložník Krstičić, ale v samém závěru hosté neubránili pozorného Timora, který srovnal.

Leganés splnilo svou předzápasovou prognózu a dokázalose zachránit. Dnes mu už o nic kromě cti nešlo, ale podpora domácího prostředí od něj vyžadovala pravou rozlučku s ročníkem. Do utkání nastoupili Díaz, Champagne, Rico, Timor nebo Szymanowski nebo Guerrero. Hostující Deportivo Alavés zvládlo rento ročník ještě lépe. Desátý tým tabulky si přál rovněž ukázat, že jeho výsledky nejsou dílem náhody.

Jako první se málem prosadil Ibai Gómez, který střelou zpoza vápna málem překvapil brankáře Champagneho. Toho pak vystrašil také Sobrino, který nakonec pálil jen těsně vedle! V prvních chvílích jsme viděli hodně střel a další z nich si přichystal domácí kapitán Martín, ale ani on neuspěl.

O pár minut později se za obranu soupeře prodíral El Zhar, který následně dostal balon do očekávané pozice. Ve střelbě mu ale zabránil domácí univerzál García. Hosté mohli jít do vedení krátce před koncem první půle, kdy se jejich tlak zvyšoval. Střelu Ibaie Gómeze ae do sítě dostal Santos, který byl de názoru arbitrů v ofsajdovém postavení.

Leganés neodehrál ani zdaleka dobrý první poločas a do toho druhého chtěl vstoupit mnohem lépe. Na hřiště se za tím účelem dostal Martin Mantovani, který vystřídal nevýrazného a dnes často chybujícího Insuu. Ve 47. minutě se pak domácí Guerrero dostal k zahrávání volného přímého kopu, ale na místo určení včas doplachtil brankář Pacheco.

Domácí záložník Martin Mantovani chyboval před vlastním pokutovým územím a z jeho chyby mohl těžit Camarasa. Jenže jeho rána se nakonec stočila těsně vedle tyče! Po hodině hry se skóre konečně změnilo, i když ne tím směrem, jakým by si to domácí fandové přáli. Po rohovém kopu se ještě Leganés ubránilo, jenže Feddal vrátil míč před bránu a Nenad Krstičić jeho vybídku poslal do sítě - 1:0 pro hosty.

Patnáct minut před koncem se do zajímavé šance probíjel Édgar Méndez, který vystřídal a byl plný sil. Jeho protáhnutí do vápna zůstalo nepovšimnuto obránci soupeře a nakonec musel jeho střelu z úhlu likvidovat brankář Champagne! Leganés toužilo po srovnání a málem jej zajistil střídající Bueno. Ten se totiž dostal pár minut před koncem k odraženému míči a jen výborný reflex brankáře Pacheca zneškodil jeho pokus.

Brankář Pacheco však nakonec čisté konto rovněž neudržel a inkasoval krátce před koncem. Pouhou minutu do konce utkání totiž neuhlídal překvapivou ránu Davida Timora, k němuž se dostal balon po přesném pasu ze strany!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele