38. kolo
21.05.2017 16:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Real Sociedad 2:2

Kdyby Juanmi ve čtvrté minutě nastavení nezremizoval duel na půdě Celty Vigo, ostrouhal by Real Sociedad, co se postupu do Evropské ligy týče. Tímhle konečným rezultátem ale nakonec předskočil v tabulce Bilbao a skončil na šestém místě. Domácí zůstali na konečné třinácté pozici, každopádně od výhry po šesti kolech strádání nebyli vůbec daleko.

Hostům nemusela v Galicii stačit ani konečná výhra, museli zkrátka spoléhat na zaváhání Athletic Clubu na půdě Atlética Madrid. A tahle podmínka byla nakonec splněna, takže svého soka v tabulce předskočili. Suma sumárum, souboj těchto dvou baskických celků letos lépe vyzněl pro Txuriurdin, kteří získali o pouhý jeden bodík navíc.

První poločas byl z obou stran poměrně vyrovnaný. A o všem podstatném se rozhodovalo až po obrátce. Do jakési první pološance se propracoval Wass, jenže ze slušné pozice namířil míč jen vysoko nad bránu hostujícího gólmana Rulliho. Na druhé straně vychytal hlavičku Williana Josého z blízkosti fantasticky brankář Sergio Álvarez.

Ve 34. minutě si San Sebastián vytvořil největší příležitost prvního dějství. Nejprve se před Sergiem Álvarezem zjevil Vela, ovšem ze složitého úhlu na svého protivníka nevyzrál, míč se každopádně odrazil k Mikelovi Oyarzabalovi, jehož střelu mířící do brány zastavil na brankové čáře až dobře se vracející levý bek Jonny Castro.

Těsně před přestávkou pak naopak roli Sergia Álvareze zastoupil stoper Cabral, který zastavil v cestě do sítě pokus Xabiho Prieta. Neproměněné šance nakonec hosty stály hodně. Měli štěstí, že Rulli zasáhl proti Jozabedovi, o chvilku později se však kopala penalta po zákroku Íňiga Martíneze na Iaga Aspase, a sám faulovaný bezpečně proměnil.

Závěr utkání byl opravdu hodně hektický. Nejprve v 82. minutě Mikel Oyarzabal pohodlně zužitkoval dlouhý pas zprava od Xabiho Prieta a bylo srovnáno, jenže Celta se znovu ujala vedení o osm minut později, když Hjulsager zamířil přesně do šibenice. Na závěr ale po Canalesově centru z rohového kopu ještě hlavou stačil skórovat Juanmi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele