38. kolo
20.05.2017 19:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - UD Las Palmas 3:0

Deportivo La Coruña potvrdilo svou účast v příštím ročníku LaLigy výhrou v posledním kole, v němž si před vlastními fanoušky poradilo bez problému s Las Palmas. Jednak udrželo čisté konto, ale především se samo radovalo ze tří zásahů. Dvěma góly k tomu přispěl mladík Florin Andone.

Mladému Rumunovi to začalo vycházet hned od začátku. Florin Andone je příjemným překvapením LaLigy, tento rok táhl Depor gólově a první ze svých dnešních dvou branek vstřelil už po čtyřech minutách. Dostal balon za vápnem, přehodil si jej na silnější nohu a křížnou střelou nedal brankáři Raúlu Lizoainovi žádnou šanci zasáhnout - 1:0 pro Depor.

V jeho bráně si svůj ligový debut odbyl mladý Belgičan Davy Roef, který musel o pár minut později chytat nebezpečnou střelu Moma. Nadvakrát si ale poradil a schoval míč do náruče. O pár minut později se znovu předvedl Florin Andone, který s míčem u nohy předběhl několik obránců soupeře a překonal i vyběhnuvšího brankáře Lizoaina - 2:0 a Andone byl opět hlavní hvězdou.

Deset minut před koncem první půle se málem prosadil Aythami, který zkoušel chytrý lob přes brankáře Roefa, jenže zároveň s ním přehodil i jeho bránu. A hned poté domácí opět udeřili. Centrovaný balon brankář Lizoain vyškrábl jen před sebe a nahrál tím přímo na kopačky Carlese Gila. Tomu zbývalo už jen uklidit balon do sítě - 3:0.

Depor vedl o pohodlné číslo a Las Palmas nevypadalo v útoku nijak nebezpečně. Krátce po změně stran se ale jeho ofenzíva zlepšila. Nejprve zahrával Jonathan Viera hodně nebezpečnou standardní situaci a dokázal navíc obstřelit postavenou zeď. Brankář Roef musel na zem. Na opačné straně pak zlikvidoval střelu málem třígólového Andoneho Lizoain pomocí skvěého zákroku.

La Coruña mohla přesto navýšit své skóre, když se zastřeloval Gil. Střelec třetí branky ze závěru první půle pálil v ideální palebné pozici jen těsně vedle! Deset minut před koncem si hosté sami zkomplikovali svou situaci, protože Hernán nešetrným skluzem poslal k zemi Morena a po druhé žluté kartě musel do šaten. Svou přesilovku už ale domácí nijak nevyužili.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele