38. kolo
21.05.2017 16:45 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Villarreal porazil domácí Valencii a je pátý

Villarreal si odváží tři body z Valencie a díky nim končí na páté příčce, která mu zaručuje přímý postup do Evropské ligy. Utkání hodně ovlivnila brzká branka, kterou už v první minutě vstřelil Roberto Soldado. K němu se za hosty přidali ještě Trigueros a Sansone, zatímco domácí Nani již jen korigoval.

Villarrealu šlo ve Valencii hlavně o to, aby ho nepředběhl Real Sociedad San Sebastian. Trenér Fran Escribá k tomu nasadil hráče jako Gaspar, Bonera, Costa, dos Santos, Trigueros, Bruno Soriano nebo dvojici Bakambu a Soldado, Domácí Netopýři spoléhali na hrotového střelce Zazu, kterého podporovali Soler, Cancelo, Rodrigo a Nani. V obraně pak působili Montoya, Santos, Mangala a Gayá.

Svůj poslední domácí a celkově letošní duel ale Valencia moc dobře nezačala. Už v první minutě totiž šel do vedení její soupeř, když domácí obrana chybovala a dala tím prostor pro Roberta Soldada. Ten se míče s poděkováním zmocnil a propálil bezbranného brankáře Jaumeho Doménecha. Ten mohl jen "děkovat" své obraně, že mu nechala prostor k vyniknutí.

Když takhle brzy inkasujete branku, velmi těžko se s utkáním něco dělá. Valencia sice nevzdávala snahu o srovnání stavu, ale nevýhodný stav hned na začátku ji poškodil. Valencia byla pod tlakem a její kombinace moc nedávaly smysl. Navíc se do zakončení stále častěji tlačil Villarreal. Z hranice pokutového území vypálil Manu Trigueros, jenže minul. Na opačné straně se musel ukázat brankář Fernández, který zlikvidoval parádní střelu Pareja.

Andrés Fernández měl plné ruce i nohy práce a musel stále dokazovat své kvality. Hostující brankář předvedl další výborný zákrok, když ho vyzval k souboji obránce Gayá. Jeho ránu ale Fernández zlikvidoval. Domácí kapitán Pareja pak zkoušel ještě v samém závěru první půle rohový kop, ale ten se mu nevydařil podle představ. Začátek do poločasu druhého už byl slibnější.

Do útoku se prohnal Cédric Bakambu, ale trefil jen boční síť. Hned z následného protiútoku ale Valencia srovnala. Rodrigo totiž povedeným pasem našel Naniho a zkušený Portugalec hlavou poslal balon přesně do sítě - 1:1.

Remízový stav ale dlouho nevydržel. Pouhé čtyři minuty stačily Villarrealu k tomu, aby se opět ujal vedení. Z pravé strany poslal přízemní centr do šestnáctky dos Santos a Manuel Trigueros už si se zakončením poradil bez potíží - 2:1.

Valencia se opět nevzdávala, ale Zaza poslal z úhlu balon vedle. Dvacet minut před koncem zase italského útočníka skvěle vychytal dnes brilantní brankář Andrés Fernández, který jeho hlavičku vyrazil na poslední chvíli! A byl to důležitý zákrok, protože dvě minuty před koncem našel Adrián López za obranou nabíhajícího Nicolu Sansoneho a ten Žluté ponorce krásnou ranou pojistil výhru!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele