38. kolo
20.05.2017 21:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Sevilla smetla sestupující Osasunu pěti góly

Sevilla si doma pohrála s Osasunou, která měla své dny v první lize stejně dávno sečteny. Pro Sevillu se z hlediska postavení v tabulce také nic nemění, snad kromě vylepšení skóre a důstojného rozloučení s domácím prostředím. Po dvou brankách dali Vitolo s Francem Vázquezem, jednou se trefil Jovetić.

Sudí Carlos Del Cerro vedl na trávník dvě zajímavé jedenáctky, které byly připravené bojovat a užít si poslední ligový zápas tohoto ročníku. V dresu domácího favorita nastoupili Kranevitter, Lenglet, Krohn-Dehli, Correa, Vázquez, Vitolo nebo falešná devítka Jovetić. Hosté kontrovali Oiérem, Torresem, Loém, Čaušićem nebo útočným tandemem Riera a Kodro.

Sevilla byla viditelně lepší a měla jasno v tom, co a jak hrát. To se o Osasuně už delší dobu říct nedá. Do první šance se dostal Stevan Jovetić, který se snaží podávat dost dobré výkony na to, aby jej Sevilla vykoupila. Jeho první rána však mířila po rychlé kombinaci těsně vedle. S úderem desáté minuty se už ale Sevilla prosadila.

Na přihrávku za obranu si naběhl Correa, jehož střelu vyrazil brankář Sirigu jen před sebe. Tam se nejrychleji zorientoval Vitolo, který už měl jednoduchou práci a míč dorazil - 1:0 pro domácí.

Sevilla si očividně utkání hodně užívala a bylo to znát na jejích rychlých kombinacích, kterými zahltila svého soka. Obrana Osasuny těžko stíhala a brzy inkasovala podruhé. Escudero si na levé straně vyměnil přihrávku s Vitolem a pak odcentroval do vápna, kam si naběhl Franco Vázquez. Ten měl jednoduchou úlohu, protože ho obránci Osasuny vůbec nebránili. Vázquezovi tak stačila jedna rychlá střela - 2:0.

Třetí branku měl po pětatřiceti minutách na starosti Stevan Jovetić, který se tak dostal na metu šesti ligových branek v sezoně. Jovetić využil svou dravost a techniku, obhodil si jednoho protihráče a druhému včas uhnul. Následně si zpoza vápna nachystal míč na silnější nohu a prostřelil dělovkou italského brankáře Sirigua - 3:0.

Celá situace zaváněla debaklem hostí i proto, že oni sami se k ohrožení brankáře Sorii nedostali. Do druhého poločasu už vlétla Osasuna trochu lépe. Kodro vystihl chybnou rozehrávku domácích a hned vypálil. Brankáře David Soria předvedl ale pohodlný a jistý zákrok. Sevilla vedla o pohodlné tři branky a nezdálo se, že by chtěla zpomalovat.

Čtvrtou branku měl na svědomí Franco Vázquez, který si naběhl do vápna na krásný centr od Mariana a po hodině hry křížnou střelou propálil brankáře Sirigua - 4:0.

Patnáct minut před koncem utkání se Correa prohnal s míčem až k vápnu, tam posunul balon na Vitola, jenže jeho rána těsně minula tyč! Vitolovi to vyšlo až o pár minut později, protože si po rychlé akci naběhl za obranu, dostal parádní oblouček od Ben Yeddera a zbavil se krásně dvou protihráčů. Následně už jen dopravil míč přes Sirigua, pro něhož to byl hodně smutný zápas.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele