LaLiga - souhrn 30. kola

31.03.2018, 14:55, aktualizováno 02.04.2018, 22:53
Komentáře a souhrny
Real Betis pozdním gólem vyhrál na půdě Getafe a posunul se již na průběžnou šestou pozici. Valencii se podařilo odvézt všechny body z Leganésu. Barcelona už se smiřovala s první prohrou v sezoně, v Seville ovšem přežila šance soupeře a v závěru dvěma góly srovnala na konečných 2:2. Real Madrid uspěl v Las Palmas a vytvořil ještě větší tlak na Atlético, to přetlačilo Deportivo La Coruňa...

Getafe CF - Real Betis 0:1

02.04.2018 21:00

Góly: 89. Sergio Léon

Kdo si stále myslí, že pondělí zápasy nenabízí zajímavé dění, tak se mýlí. Getafe a Betis se utkaly v bitvě o přiblížení se příčkám postup do evropských pohárů. Andalusané si vybrali dávku štěstí. Nejprve Getafe neproměnilo pětadvacet minut před koncem pokutový kop a následně v poslední minutě řádné hrací doby se postaral o jedinou branku Sergio Léon.

V úvodu zápasu jsme nemohli být svědky nějaké nebezpečnější šance. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale obsahovala řadu nepřesností. Na oko byli o něco lepší domácí hráči, jelikož hosté si nebyli schopni nahrát míč několikrát po sobě. Až po půlhodině hry přišla tutovka. Vitorino Antunes rozehrál u rohového praporku přímý volný kop se svým spoluhráčem nakrátko.

Nadýchaným centrem našel Ángela Rodrígueze, který jen těsně minut branku. Fanoušci už téměř usínali, když padla branka do sítě hostů. Po pohledné kombinaci zakončoval Ángel, ale před přihrávkou se nacházel v ofsajdu. Tudíž sudí tento gól uznat nemohl. První půle nebyla příliš záživná, přesto se do dvou šancí dostalo Getafe. Betis do druhé poloviny naskočil o poznání aktivněji.

Hned v 50. minutě zamířil z úctyhodné vzdálenosti Andrés Guardado. Jeho rána skočila jen těsně nad brankovou konstrukcí. O deset minut později se z ničeho nic dostal do velké šanci Loren Morón, který se dostal za obranu domácích a pláchl sám na branku. S jeho zakončením si však Vicente Guaita s přehledem poradil. Běžela 64. minuta ruka v pokutovém území. Tou zahrál jeden z bránicích hráčů Betisu.

Rozhodčí vše viděl a nařídil penaltu. Tu si postavil Francisco Portillo a nemířil vůbec špatně. S jeho střelou si nicméně Antonio Adán poradil. Vyrazil ji před sebe a ihned se vypořádat s dorážkou. Fantastický dvojzákrok. Utkání se pomalu chýlilo k zasloužené remíze z obou stran. V 89. minutě ještě pronikl na pravém křídle Antonio Barragán, který našel v šestnáctce Sergia Leóna. Ten zakončoval na dlouhou nohu, ale přesně.

V samotném závěru poslal svůj tým do nejtěsněji možného vedení. Hotová katastrofa pro Getafe, jenž nesložilo zbraně. V první minutě nastavení po rohovém kopu zamířil míč do sítě hostů, ale rozhodčí branku neuznal, jelikož si nebyl jistý, zda balon překročil celým objemem brankovou čáru. Podle opakovaného záběru však gól měl být regulérní.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Deportivo La Coruña 1:0

01.04.2018 20:45

Góly: 34. Kévin Gameiro (pen.)

Příliš velký trest pro solidně hrající Deportivo La Coruña, které se muselo po penaltě smířit s nejtěsnější možnou prohrou. Po dvaceti minutách hry se do první velké šance překvapivě dostali hosté. Po velké chybě v rozehrávce pláchl sám na branku Lucas a jeho pokus chytil Jan Oblak. Zachránil svůj tým před inkasovanou brankou.

O pět minut později zakončoval stejný muž, ale tentokrát měl slovinský reprezentant snadnou práci, jelikož míč bezpečně chytil do svých rukavic. Po hodně nudném výkonu ze strany domácích se začaly na hřišti dít věci. Do pokutového území letěl míč, na který si nabíhal Saúl Ñíguez. Po kontaktu s bránícím hráčem upadl a rozhodčí ukázal na penaltový puntík.

S čistým svědomím je třeba dodat, že se ve 33. minutě jednalo o více než spornou penaltu. Pokutový kop s přehledem proměnil Kévin Gameiro, který poslal míč do protipohybu brankáře Deportiva. I když byli hosté jasným outsiderem, tak se hrál velice vyrovnaný zápas, ze kterého měli ze hry více právě hráči galicijského celku.

Druhý poločas si svěřenci Diega Simeone pohlídali. Jako vždy po vstřeleném gólu. Deportivo se k ničemu velkému nedostalo. Ačkoliv jsme sledovali zápas druhého celku s předposledním, tak to tak rozhodně nevypadalo. Typický remízový zápas, musel říct každý, kdo tento duel sledoval přímo na Wanda Metropolitano nebo u televizních obrazovek.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Real Sociedad 0:0

01.04.2018 18:30

Góly: -

Baskická bitva mezi Eibarem a Realem Sociedad branku nepřinesla. V utkání dominovaly obě defenzívy, které si připsaly čistý štít. Hosté tak nadále zůstávají v sestupovém ohrožení, Eibar na desátém místě půli ligovou tabulku.

Derby je derby a oba celky do něho vstoupily nanejvýš opatrně. Už úvodní dvacetiminutovka naznačila, že půjde spíše o šachovou partii, než o ofenzivní podívanou plnou branek. O první vážnější šanci se postaral až ve 26. minutě zakončujicí Ángel, brankář Moyá sice plachtil vzduchem, ovšem zbytečně, neboť Ángelovi scházela přesnost.

O dvě minuty později postihla domácí celek nepříjemnost, když musel opustit hrací plochu zraněný Charles, jehož nahradil Escalante. Obraz hry se ale neměnil a nezáživnou podívanou ukončil poločasový hvizd sudího Sáncheze.

Bohužel ani začátek druhého dějství změnu nepřinesl. Až po hodině hry se mohl zničehonic ujmout vedení San Sebastian. Odriozola poslal před branku přesný pas, ale José pálil vysoko nad. Na druhé straně zase donutil k zásahu Moyu León.

Utkání pomalu ale jistě směřovalo k bezbrankovému výsledku a oba celky se nakonec se ziskem jednoho bodu smířily. Výsledek 0:0 potvrdil Eibaru desátou příčku, San Sebastian zůstává patnáctý.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Villarreal CF 1:0

01.04.2018 18:30

Góly: 37. Chori Castro (pen.)

Chory Castro proměněným pokutovým kopem vystřelil svému celku první výhru v tomto kalendářním roce. Málaga tak ještě oživila naděje na záchranu, doma si přitom poradila s Villarrealem...

Oba týmy hrály ze začátku utkání hodně opatrně a do ničeho velkého se nepouštěly, i když se hra přelévala ze strany na stanu. Na první velkou šanci diváci na stadionu čekali až do 31. minuty. Z levé strany se pokusil o technickou středu Diego Rolán, ale jeho střela skončila těsně nad brankovou konstrukcí. O pět minut později byl v nebezpečné situaci tentýž hráč Málagy.

Prošel okolo několika bránících hráčů ve žlutém až se ocitl sám před Sergiem Asenjem. Španělský gólman ho podrazil a na řadu přicházela penalta. Míč si na vyznačený puntík postavil Chory Castro a nekompromisně ho napálil do branky. V poslední minutě prvního poločasu mohl ještě zvýšit Youssef En-Nesiry, ale jeho hlavička skončila jen uprostřed branky.

Poslední tým LaLigy diktoval hru a Žlutou ponorku absolutně k ničemu nepustil. Statistiky hovoří jasně - soupeř se nedokázal probojovat ani k jediné střele. V 69. minutě byl blízko zvýšení náskoku opět En-Nesyri. Pronikl až do pokutového území a mířil na zadní tyč. Jeho pokus skončil jen těsně vedle branky.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Valencia CF 0:1

01.04.2018 16:15

Góly: 62. Rodrigo

Valencia si na své konto připsala další výhru a pojistila si postavení v první čtyřce. Utkání na půdě Leganésu rozhodla po hodině hry jediná branka španělského reprezentanta Rodriga.

Leganés si v minulém kole vyšlápl na Sevillu a senzační výsledek chtěl potvrdit i proti Netopýrům. Jenže Valencia má s domácími výtečnou bilanci. Dosud vyhrála všechna utkání a i tentokrát to zvládla za tři body.

Valencia byla jednoznačně favoritem zápasu a podle toho vypadalo i úvod dějství. Hostům stačilo devět minut, aby poprvé rozjásali své fanoušky, nicméně radost jim překazil zdvihnutý praporek pomezního. Jednalo se o velmi hraniční situaci. Tempo hry následně opadlo a až ve 30. minutě se o slovo přihlásili i domácí. Závar před brankou Doménecha hasil na poslední chvíli Kondogbia. Valencia z mírnější převahy v prvním poločase nic nevytěžila a zápas zůstával do druhého dějství naprosto otevřený.

Diváci na stadionu Municipal de Butarque čekali na úvodní branku do 62. minuty a k nelibosti domácích příznivců se prosadila Valencia. Rodrigo využil ztráty balónu defenzívy Leganésu a přesnou ranou k tyči rozvlnil síť za zády brankáře Cuéllara. Valencia se následně zatáhla a vyčkávala, jak odpoví soupeř. Sedm minut před koncem sahal po vyrovnání Beauvue, jenže nezakončil a balón ještě zbytečně posouval na El Zhara, čímž celou akci zazdil. Leganés dohrával zápas před vápnem Valencie a na začátku 90. minuty reklamoval pokutový kop. Pravdou je, že Pereira zahrál hlavou a nejspíše škrtl o vlastní ruku, sudí se však rozhodl nepískat, což znamenalo konec nadějí domácího celku a bodový zisk. Valencia znovu porazila Leganés a pojistila si umístění v první čtyřce.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Deportivo Alavés 0:0

01.04.2018 12:00

Góly: -

Kdo si během nedělního poledne dopřál místo sledování zápasu Espanyolu a Deportiva Alavés prodlouženou siestu, neprohloupil. Souboj celků ze severu Španělska totiž přinesl nezáživnou první půli, kterou po změně stran doplnila napínavější podívaná, avšak průlomu skóre se diváci na barcelonském stadionu nedočkali a výsledkem byla zasloužená bezbranková remíza.

Oba kluby vstupovaly do utkání z dolních pater ligové tabulky, ovšem zároveň s komfortním náskokem na sestupové pásmo. Domácí Espanyol si užíval více míče na kopačkách, ovšem územní převaha nepřinášela žádné ovoce ve finální fázi, a tak se během celé úvodní pětačtyřicetiminutovky zmohl stejně jako soupeř jen na střely z uctivé vzdálenosti, které buďto mířily nepřesně, anebo je bez větších potíží sbalili do náruče brankáři Pacheco s Lópezem.

Až v samém závěru první půle došlo k situaci, která zvedla diváky ze sedaček. Gérard Moreno, který jako jeden z mála hráčů na hřišti, vybídl povedenou kolmicí do samostatného úniku Aaróna, který se z ostrého úhlu prezentoval tvrdou pumelicí a Pacheco měl co dělat, aby míč vyrazil nad sebe. Ten pak k úlevě gólmana Alavésu cestou dolů dopadl jen na břevno.

Po změně stran Quique Sánchez Flores na domácí lavičce zareagoval dvojím střídáním Melenda s Pablem Piattim a hra Espanyolu měla rázem vyšší tempo. Závěrečná pětadvacetiminutovka tak přece jen nabídla obstojný zážitek, ovšem střelecké pokusy Piattiho s Guidettim na opačné straně se gólově neujaly, a tak utkání dospělo k remíze 0:0.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - FC Barcelona 2:2

31.03.2018 20:45

Góly: 36. Franco Vázquez, 50. Luis Muriel - 88. Luis Suárez, 89. Lionel Messi

Konec barcelonské neporazitelnosti byl v třicátém kole na spadnutí. Suverénní lídr La Ligy totiž v Seville po gólech Vázqueze s Murielem prohrával již o dvě branky a stav 2:0 platil ještě pár minut před koncem. Ani to ale nakonec Seville na výhru nestačilo. Nejprve totiž v 88. minutě snížil Luis Suárez a sotva minutu poté zařídil srovnání Lionel Messi, jenž do zápasu zasáhl až v druhé půli z lavičky. Šance na překlenutí celé sezony bez jediné ligové porážky tak pro Barcelonu stále žije, zbývá posledních osm kol.

Jakkoli Messiho absence v základní sestavě Barceloně neprospěla, největší potíže měl katalánský gigant na druhé straně hřiště. Barcelonská defenziva sice vstupovala do utkání jakožto vůbec nejlepší v celé La Lize, ovšem na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána to místy nebylo patrné ani trochu. V úvodních minutách ještě měli hosté převahu a první střelecké pokusy si připsali Iniesta se Suárezem, pak se ale ke slovu dostali sevillští. Muriel s Correou zprvu nemířili přesně, ovšem druhý zmiňovaný se v šestatřicáté minutě zhostil role nahrávače a vybídl ke snadnému zakončení zblízka trestuhodně neobsazeného Franca Vázqueze, jehož rána ani nemusela být nijak razantní, aby doputovala až do sítě.

Ani ne pět minut po změně stran bylo pro hosty ještě hůře. Chaos v barcelonské obraně vyústil v zakončení Luise Muriela, k němuž se odrazil míč po ráně Vázqueze, a za přihlížení zkoprnělých hráčů Barcelony rána sevillského forvarda s jemnou tečí skončila přesně u Ter Stegenovy pravé tyče. Andalusané byli v tu chvíli na koni a měli hned několik skvělých příležitosti, jak o svém triumfu definitivně rozhodnout. Nejblíže k tomu byl Navas, ale jeho ránu na brankové čáře zastavil Gérard Piqué.

Půlhodinu před koncem přišel zachránit hrubě nepříznivou situaci Lionel Messi a hra Barcelony rázem pookřála. Netrvalo dlouho a Suárezova nadějná střela skončila na brankové konstrukci a stejně tak dopadl i Ivan Rakitić se svou hlavičkou. Zdálo se tak, že Sevilla svůj náskok přece jen uhájí, jenže v 88. minutě přece jen kapitulovala, když po rohovém kopu prokázal skvělý střelecký instinkt v šestnáctce Luis Suárez a akrobatickým zakončením dodal Barceloně naději.

Než se vůbec Sevilla stihla z inkasovaného gólu oklepat, už zničehonic platil stav 2:2. Hned v 89. minutě totiž Suárez posunul míč zpět před šestnáctku, kde číhal Lionel Messi a technickou ranou levačkou zakroutil míč do dolního rohu, kam sice Sergio Rico doskočil, ale míči již v cestě do sítě nezabránil. Barcelonská šňůra neporazitelnosti tak přežila i tuto kritickou situaci a v součtu s předešlou sezonou čítá již sedmatřicet zápasů. Aktuální náskok týmu Ernesta Valverdeho na druhé Atlético Madrid je pak pohodlných dvanáct bodů, zatímco Sevilla zůstává šestá bod za Villarrealem.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Real Madrid 0:3

31.03.2018 18:30

Góly: 26. Gareth Bale, 39. Karim Benzema (pen.), 51. Gareth Bale (pen.)

Při absenci Cristiana Ronalda na výjezdu do Las Palmas bylo zapotřebí, aby se zodpovědnosti v útoku Realu Madrid chopily další hvězdy, a přesně to se také povedlo. O poklidné vítězství v poměru 3:0 se postaral především Gareth Bale jakožto autor dvou branek, jehož jedním zásahem doplnil Karim Benzema.

Real tak nadále doráží na druhé Atlético Madrid, za nímž již zaostává jen o jeden bod, byť městský rival má utkání tohoto kola stále k dobru. Blížící se madridské derby bude mít o to větší náboj. Las Palmas je naopak o další drobný krůček blíže sestupu, neboť po sobotním nezdaru ztrácí na sedmnácté Levante již sedm bodů.

Vzhledem k tomu, že v tomto týdnu se rozehrají první čtvrtfinálová utkání Ligy mistrů, neponechal Zinedine Zidane před cestou na půdu Juventusu nic náhodě a nasadil značně obměněnou jedenáctku, v níž kromě zmíněného Ronalda chyběl také Sergio Ramos či Isco, jehož podle všeho trápí drobné potíže se zády, a na lavičku náhradníků nakoukli i mladí odchovanci z klubové akademie.

Již v samém úvodu utkání již aktivní Bale napálil poprvé míč do sítě z centru Casemira, ovšem radost mu zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Na druhé straně měl nebezpečně blízko k překonání Keylora Navase útočník Jonathan Calleri, avšak svou ránu pouze otřel o brankovou konstrukci, a chvíli nato musel kostarický gólman zasahovat proti pokusu Alena Haliloviće.

To ovšem bylo od domácích na dlouhou dobu vše a ke slovu se dostal favorit. Asensiovo zakončení po Baleově pasu ještě brankář Chichizola dokázal konečky prstů zneškodnit, avšak po pětadvaceti minutách již kapituloval po ráně všudypřítomného Balea, jehož na levé straně vybídl do úniku povedenou přihrávkou Luka Modrić.

Pohodu Realu následně nepoznamenalo ani zranění Nacha, jehož musel ještě v první půli nahradit Achraf Hakimi, a v osmatřicáté minutě hosté svůj náskok ještě navýšili. Calleriho nešikovný zákrok na Vázqueze neunikl pozornosti rozhodčích a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Karim Benzema, jenž tak gólově oslavil svůj jubilejní čtyřstý zápas v dresu Realu.

Jakékoli naděje Las Palmas na zdramatizování zápasu uťali hosté hned šest minut po změně stran, a znovu šlo o penaltový incident. Tentokráte byl hříšníkem Ximo Navarro, jenž dle sudího nedovoleně zastavil Balea, a sám faulovaný nabídnutou příležitost beze zbytku proměnil. Ve zbytku poklidně dohrávaného utkání ještě mohlo padnout alespoň po gólu na obou stranách, avšak Calleriho pokus skončil opět jen na brankové konstrukci a Baleovi zase zkazil radost z hattricku zákrok Javiho Castellana na poslední chvíli.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Celta Vigo 1:1

31.03.2018 16:15

Góly: 55. Unai Núñez - 90. Brais Méndez

Athletic sahal po těsné výhře a třech bodech, jenomže nakonec se musel spokojit s remízou. Tu zařídil v poslední možné minutě utkání Brais Méndez. Celta ještě sahala po zvratu, ale výtečný zákrok si připsal Kepa.

Baskickému celku se letos příliš nedaří a špatné postavení v tabulce alespoň vylepšuje domácími zápasy. Naposledy na San Mamés padly Leganés nebo Málaga a body tu ztratila i silná Valencia. Podobné je to i s Celtou.

Utkání už ve čtvrté minutě přineslo spoustu vzruchu. Hostující Cabral si totiž nešikovně zpracovával balón uvnitř vlastní šestnáctky rukou, ale sudí to na penaltu k nelibosti domácích neviděl. Příliš šancí se v úvodním dějství neurodilo, diváky zvedl ze sedadel až pokus Iňakiho Williamse, jehož hlavička skončila těsně vedle. Athletic byl přeci jenom aktivnější, na branku si však musel počkat až po změně stran.

A dočkal se přesně v 55. minutě, po rohovém kopu hlavičkoval Raúl García do tyče, nejrychleji se zorientoval Unai Núněz a svojí premiérovou brankou ve španělské soutěži zajistil domácím důležité vedení. Baskové měli následně šance na vstřelení druhého gólu, Williams po kontaktu s Gómezem upadl a sudí to za penaltový zákrok opět nepovažoval. Na druhé straně mohl trestat Aspas, bravurně proti němu zasáhl Kepa.

Celta se postupně tlačila dopředu čím dál více, Gómezova hlavička skončila těsně mimo. Athletic se v závěru koncentroval pouze na udržení výsledku, který nakonec stejně neudržel. V první minutě nastaveného času se opřel do míče z první Brais Méndez a Kepa se jen ohlédl, jak balón směřuje do branky. Domácí nakonec mohli i prohrát, nebýt jejich brankáře, který si o dvě minuty později připsal famózní zákrok po technické střele Malla. Celta na San Mamés vybojovala bod a je desátá.

Více informací k zápasu

Girona FC - Levante UD 1:1

31.03.2018 13:00

Góly: 54. Álex Granell - 68. José Luis Morales

Neporazitelnost Paca Lópeze pokračuje. Po dvou veledůležitých výhrách na úvod svého angažmá v Levante nový kouč obstál i na půdě ambiciózní Girony a odváží si z Katalánska bod za remízu 1:1. Díky tomu valencijský klub poskočil opět o kousek dále od sestupových vod a před osmnáctým Las Palmas si právě nedávnou výsledkovou šňůrou vytvořil již komfortní sedmibodový náskok.

Ještě na začátku března to s Levante vypadalo všelijak a klubové vedení nekompromisně sáhlo po výměně trenéra, kdy Juana Muňize nahradil právě Paco López. Následovaly okamžité triumfy nad Getafe s Eibarem a nabyté sebevědomí bylo patrné i v Gironě. Přestože byli domácí papírovým favoritem, utkání nabídlo otevřený souboj s velkými šancemi na obou stranách.

Udržení neporazitelnosti je z pohledu Levante důležité i proto, že v příštím kole dojde zrovna na duel se zmíněným Las Palmas, kde může Lópezova družina udělat velký krok k záchraně. Přestože gironská defenziva v předešlých šesti domácích zápasech ani jedinkrát neinkasovala, nepůsobila po reprezentační přestávce ani trochu jistě. Obzvláště mladý Emiliano Boateng dělal soupeřovým obráncům ze života peklo a opakovaně se svou přímočarostí a výtečnými náběhy dostával do nadějných příležitostí. Ve všech případech však jeho zakončení pokulhávalo, byť v případě vůbec největší šance první půle Boateng po perfektním zpracování z mírného úhlu smolně nastřelil tyč.

Také domácí se aktivně hnali do zakončení a orazítkovali i brankovou konstrukci, a to především po ranách ze střední vzdálenosti, jako předvedl Aday Benítez z přímého kopu. Co se Gironě nepovedlo v bezbrankové půli, to vyšlo hned krátce po změně stran. Alex Granell totiž napřáhl z uctivé vzdálenosti, navíc pod tlakem bránícího hráče, a přesto levačkou vyslal perfektní ránu pod břevno, na kterou se brankář Oier natahoval marně.

Levante z první poloviny sezony by možná takový zásah poslal do kolen, ovšem nyní tomu už tak není. Hosté si sice museli přetrpět tutovku Cristhiana Stuaniho jen pár minut po Granellově gólu, ale díky zaváhání uruguayského forvarda měli stále bodový zisk na dohled a v osmašedesáté minutě toho také docílili.

Gironská defenziva jako by na chvíli ztratila koncentraci, když na nosítkách opustil trávník předčasně nebezpečný Boateng, a hosté nemilosrdně trestali. Lermova kolmice padla přesně na nohu unikajícího Moralese, který hraničně obelstil ofsajdovou past vytažené obrany a samostatný únik zakončil kličkou brankáři Bonovi se snadným uklizením míče do odkryté sítě. A cenná venkovní remíza byla na světě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona30237076:1576
2.Atlético Madrid30207350:1467
3.Real Madrid30196576:3363
4.Valencia CF30195658:3162
5.Villarreal CF301451140:3447
6.Real Betis301441250:5346
7.Sevilla FC301441239:4646
8.Girona FC301281044:4344
9.Celta Vigo301171246:4340
10.SD Eibar301171236:4340
11.Getafe CF301091135:2839
12.Athletic Bilbao308121030:3436
13.Espanyol Barcelona308121026:3736
14.CD Leganés301061425:3636
15.Real Sociedad30971451:5234
16.Deportivo Alavés301021826:4532
17.Levante UD305131226:4428
18.UD Las Palmas30561921:6121
19.Deportivo La Coruña30481826:6120
20.Málaga CF30452117:4517

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (152)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neviem, ale ak by bol namiesto Unzueho iny trener, tak by podla mna Lobotku za takyto alibisticky vykon posadil na lavicku.

Nunez bude dobry prestupovy artikel.

Reagovat
Majk91

Tak hlavne ak by bol namiesto Unzueho iny trener, tak by Lobotku urcite netopil tak hlboko v zalohe. Stano hra v podstate tesne pred stopermi, cim uplne zabija jeho kreativitu a tah s loptou.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj to sa mi nezda. Posunue loptu do strany a dalej sa zasije medzi stoperov zjavne to je zamer trenera, no ako si napisal zabija tak svoj potencial.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Juan Román Riquelme

Omg, Na K9 se neda divat.....boli z toho oci

Reagovat
Switchback

77 - Real Madrid has scored 77 goals from penalty spot in the last decade, the most in the Top 5 European Leagues. ... valloire?

Reagovat
Juan Román Riquelme

Kolik ma Barca?

Reagovat
smazaný uživatel

Méně než Real.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Real kopal 91 penalt, Barca 85, to je rozdil 7%, coz je ukrutnej rozdil....vy cules jste tak zadubeni a ubreceni...

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, to je snad míň než Real ne? Proč jsi takovej agresivní kokot?

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Juan Román Riquelme

Protoze po vopichani tvy mamky mam spatnej den

Reagovat
smazaný uživatel

vtip : zakladní škola - 1 stupeň.

Reagovat
Baronne

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

76

Reagovat
valloire

co?

Reagovat
smazaný uživatel

Keby hral najlepsi futbalista historie, Lionel Messi, od zaciatku, tak su to isto iste 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Aky si smiesny. Najlepsi futbalista je uz par rokov vyhlaseny odbornikmi na galavecere FIFA a ktory vyhral MS a nazor bezvyznamneho curaka nikoho nezaujima

Reagovat
Leo Rekordman

Kukam,ty budeš tiez taky odbornik

Reagovat
patas92

Na kterém galavečeru FIFA že to přesně bylo?

Reagovat
smazaný uživatel

on se už vyhlašoval nejlepší fotbalista 21 století, ty debile?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty magor, akého 21 storocia? Kolko rokov trva 21 storocie?? To sa bude vyhlasovat podobne ako vyhlasili za najlepsieho v historii Peleho ale to az niekedy v 2090

Reagovat
smazaný uživatel

No prave ty idiote debilni.

Reagovat
smazaný uživatel

Od kedy sa vyhlasuje futbalista 21 storocia v case ked to storocie nema ani 20 rokov?? To moze zadriet len dement ako ty ale u teba nic nove

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě jednou, přečti si svůj první příspěvěk a když to pochopíš, tak možná ti dojde jakej jsi kokot.

Reagovat
technecium

Myslíš tu anketu, která nejdřív byla formou internetovýho hlasování a když ho vyhrál Maradona, tak to museli zrušit a pozvat odborníky, aby vyhrál Pelé

Reagovat
valloire

Pelé nepotřebuje ankety.

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

tomu se říká prosrat zápas

Reagovat
Majk91

Messi je najlepsi, Messi znamena futbal!

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutočný zápas dúfam že Barça skončí celú sezónu bez prehry

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
redyyz

Reagovat
valloire

já taky, v semifinále LM doma 1-1 se City a u nich 0-0

Reagovat
remeslnik

Lehni !!! .............

Reagovat
LAM

Neuvěřitelný.

Dnešní zápas po repre bez Messiho a Sergio dost velká slabota,až jsem je pod Valverdem nepoznával,protože normálně bráníme líp.

Závěr ale ten špatnej zápas trochu nahradil a 9bodů je teď velmi dobrejch.

Doufám že ale příští zápas budem hrát úplně jinak a že Leo se Sergiem budou v základu.Jinak Leo parádní gol GOAT.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Haluzní remíza, záloha bez Sergia úplně namalovaná. Před zápasem jsem teda očekával, že prohrajeme, ten zápas měl spoustu atributů, podle kterých se dalo čekat, že nás Sevilla přejede. Příjemným překvapením Denis, který do naší hry přinesl tolik potřebnou intenzitu, chuť hrát 1vs1 a rychlost ve finální fázi. Paulinho je nejhorší záložník Barcy za poslední dekádu, přesvědčuje o tom týden co týden.

Reagovat
blaugrana

Tym je Andre Gomes...

Reagovat
smazaný uživatel

Áno mal by dostávať viac šancí ako gomes

Reagovat
Teoretik

Dnes se na to všichni totálně vykašlali, ač to dokázali aspoň zremízovat, tak by je měl Valverde v kabině zjebat. Ačkoliv on taky není úplně bez viny, ta záloha byla děsivá už na soupisce, což se potvrdilo v zápase a pokračovalo to až někam do 70. min, kdy ho napadlo tam nasadit Denise, kterého od začátku roku nasadil tak jednou. Moc možností neměl no, ale dneska snad i Gomes by to v té záloze zvládl lépe. Obrana to pak byl cedník, o kterém nemá smysl mluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla prostě umí udělat hodně ostré zápasy, ať už je trénuje kdokoliv

Reagovat
Switchback

Muriel strašně tragickej

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že ten zápas Luis Dřeviel nerozhodl, to bych nevydýchal

Reagovat
smazaný uživatel

No to aj ja myslím že Denis by mal dostávať viac šancí túto sezónu to bol posledný ťažký zápas v ktorom nám hrozila prehra.

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Celý tím Sevilly si môže búchať hlavu o stenu. Finále Copy ale môže byť zaujímavé

Reagovat
smazaný uživatel

Tam snad nebudeme jak po flamu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Sevilla je veľmi nevyspytateľný súper. Buď zahrá ako dnes, alebo sa zosype ako na SB.

Reagovat
Rattlesnake

jenomže dnes Sevila jak zahrála, tak se i sesypala....

Reagovat
2miguel1

Unbeaten!!! caute

Reagovat
smazaný uživatel

A byť prezidentom Barcy v čase ukončenia Messiho kariéry, mám dosť strachu o budúcnosť klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude tazke nahradit Lionela Messiho, najlepsieho futbalistu historie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím, že to budete stále opakovat z toho pravdu neuděláte.

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas, spíše mu tím škodí a může se klidně stát, že se začnou pomalu objevovat pochybovači.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že fotbalu moc nerozumíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi rozhodně není nejlepší ani ve své generaci.

Reagovat
Kixi Syhimour

A kdo je jako lepší v té generaci?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě C. Ronaldo. I Ronaldinho. Mě Messi nikdy nezaujal.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak to je potom těžké.

Reagovat
valloire

ani ne, je to lehký

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Novým Messim bude Xavi Simons.

Reagovat
smazaný uživatel

Už som pri MESSIHO góle videl tých nasratych fanúšikov RM že sme zase neprehrali

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem videl nekolik jeho video a je dost dobry, ale prechod do dospeleho fotbalu je trochu jiny pribeh. Za me Barca nepotrebuje noveho Messi, ten nynejsi bude excelovat jeste 4-5let. Barca potrebuje novy Xavi,Iniesta a Buse a to mam na mysli spanelskeho nahrada zadna cizi nahrada

Reagovat
smazaný uživatel

Xavimu je teprve 14let, tak za 4-8 let mu předá desítku, tak jako Ronaldinho Leovi. Pokud teda zvládne přechod z juniorky.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna jsem videl jeho 2018 video. Porad to tam vali, ale se bojim u prechodu do dospeleho fotbalu. Tam je podle me nejvetsi problem fyzicky fond a kdyz se uz nerozvine, tak ani talent na to nestaci. Uvidime jak mu to pujde. O.T. Kdyz jsme u mladych, tak snad mlady Kluivert jednoho dne bude zarit zase v Barcelone.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc je to jeho vysněny klub, chce pokračovat v otcovych stopách,. Tak uvidíme co z něj bude.

Reagovat
ADM

Kluivert ma ale este kopu casu, tlaci sa k nam az moc, neviem kde by chcel hrat

Reagovat
smazaný uživatel

On prave se zatim netlaci, ale hleda dalsi klub v lepsi lize na rozehrani. Podle rozhovory, tak spolecne s tatou premysli kam dal. Spise media a novinari ho tlaci do Barcelona. Podle me by mu ted stacilo 3-4roky nekde na rozehrani a pak do Barca. Jenze je to risk, ze se zrani a prestoupi do tymu, ktere mu to nesedne, proto taky takove vahave postoji od Kluiveru. Proste shrnu, ze proste vahaji nad dalsi kroku a urcite do Barcy se nehrne. Za me mozna BvB nebo Liverpool.

Reagovat
smazaný uživatel

No proste vykupime najlepšieho futbalistu ktorý v tom obdoby bude hrať

Reagovat
ADM

čo je toto za náplav tu posledné roky

Reagovat
Godwinson

Však to je poměrně rozumný krok

Reagovat
smazaný uživatel

Veď to myslím zo srandy

Reagovat
Spalovač šancí

V té době už bude Cristiano Ronaldo Jr. připraven převzít roli svého idola

Reagovat
Coutinho10

sice se nevyhrálo, ale i tak ten závěr stál za to a před LM velký povzbuzení

Reagovat
ADM

OT: Ibra na pána

Reagovat
Switchback

to už člověka ani neudivuje ...

Reagovat
teenz

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
2miguel1

Reagovat
CHONG

Asi ten největší borec, který se ve fotbale pohybuje.

Reagovat
el Principito

Reagovat
ADM

Prečo nie. Je to über frajer. Trollí LA tymi vyhlaseniami “You are welcome” a hned prvy zapas za nich otoci derby

Reagovat
teenz

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
messi80

Zápas nám teda vôbec nevysiel ale pozitívny bol záver ,túžba po vyrovnani tam bola veľká..leo je kráľ a neviem ale stále mám pocit že by si dennis zaslúžil viac šancí...na úkor paulinha a gomesa

Reagovat
remeslnik

Je vidět, že RM se bez Ronalda klidně obejde a ikdyby hrála celou sezonu bez něj, tak by do třetího místa (nejhůř) na konci byla. Ale Barca je bez Lea absolutně bezzubá a neškodná. Ta by měla problém se dostat aspoň do Evropské ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Abys nenabehl do trollu. Takovy tvrzeni se da brat jako tragedi (Bale + Karim) > Barca bez Messi

Reagovat
remeslnik

Ne ne, doktore, to myslím vážně! Ať je Real kde (momentálně) je, ale dokáží hrát dobře a vítězit i bez CR7. Zvládli by v takové sestavě hrát vyrovnanou partii i s Barcou. Pořád to bude i bez něj největší a nejnebezpečnější soupeř, schopný vyhrát kdykoliv a s kýmkoliv. To se ale nedá říct o Barce bez Messiho. Myslím si, že kdyby hrála Barca bez Lea a Real bez CR s momentálními sestavami celý ročník, tak Real bude nejhůř do 3 místa a Barca tak někde uprostřed tabulky. Bohužel. Mimochodem, Garetha vůbec nepovažuju za špatného hráče a za tragéda vůbec ne. On potřebuje hrát hlavně z obranného bloku, což v Realu nehrozí. Pak je nejužitečnější.

Reagovat
Robbie

Už několik let sleduje tyhle diskuze, ale to je vrchol, fanoušci Barcelony sleduji hlavně Real jestli prohráli a tak podobně, já fandím Reálu a Barcelona mě vubevlc nezajímá

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi co se zajimaji o cizich neuspechu je vzdy vic

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, ich komplex desatroci je uz archaicky a siaha este niekam do doby 60.70. rokov. Ten klub vzdy vyhraval len tretotriedne trofeje az na vynimku par posledných rokov. Ale v podstate je to druhotny klub ktorého uspechy z eru radit na 2.3. miesto niekam s Bayernom ci AC Milan

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, no.

Reagovat
blaugrana

To ťa prekvapuje? Ja osobne mám madrid tiež plne na saláme a ani nesledujem jeho zápasy. Myslím, že sledovať zápasy súpera len preto, aby som si pohonil, keď dostane gól je myslím si diagnóza. Ale to je hold ľudská nátura. Viac náš teší nešťastie druhého ako vlastné šťastie. Úbohé.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Potesi ztrara Barcelony a hlavne Sevilly, ale nie ze by som chcel za kazdu cenu rypat, dovolim si vsak povedat, ze uplne na konci v nadstavenom case doslo k hasnemu penaltovemu zakroku na Franca Vazqueza, opravte ma ak sa mylim.

Inak v pondelok je na tahu Betis a bude to este velmi zaujimave.

Reagovat
alcantara

To bola pekna simulacia.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak potom som to ja zle videl. Ale mal som pocit, ze Alba tam mal pri uniku Vazqueza kontakty rukami a asi aj nohou. Ale jw to jedno. Ak je nieco sporne, je lepsie to nepiskat.

Reagovat
Rattlesnake

nebylo to ještě mimo vápno?

Reagovat
smazaný uživatel

Alba tam maximálne položil ruky na Vasqueza (keď vôbec) za to nemala byť penalta ale žltá za simulovanie ale chápem že si si myslel ze to je penalta lebo to z prvého záberu vyzeralo ako čistá penalta

Reagovat
valloire

Jako obvykle slepota. Vám by tohle úplně v pohodě pískli.

Reagovat
alcantara

Alebo nepiskli.

Reagovat
smazaný uživatel

A este by som dodal, ze neviem sice ci Ben Yederr bol na supiske na zapas, ale ak ano, tak jeho nenasadenie dneska zlomilo Montellovi krk a aby mu to nezlomilo krk na konci sezony, ked Sevilla nevybojuje ani Europsku ligu.

Reagovat
Raul=Real

Nema nahodou Sevilla EL istu, kedze su finalisti CDR ?

Reagovat
Xavi

Ne, poražený finalista nemá nic.

Reagovat
Raul=Real

Bude hrat aspon superpohar nie?

Reagovat
Xavi

Jo, to máš pravdu. I když se dívám, že při starým systému, by vítěz double vyhrál superpohár automaticky, jako v letech 84 a 89.

Reagovat
smazaný uživatel

1.apríl

Reagovat
smazaný uživatel

Tu sa neoplati s niekym dohadovat. Tu si uz vytvorili aj vlastnu anketu o najlepsieho hraca historie a storocia Player blaugrana of the football history a vitazom je Messi Co tam po oficialnom nazore FIFA, eurofotbal je vo svete uznavanejsia anketa

Reagovat
technecium

Messi bůh - zas v rozhodující okamžik tam, kde měl být

Reagovat
ADM

A Coutinho presne vedel, kde bude

Reagovat
Kokesh

No jestli nebyl fit a stale citi bolest (coz rekl i Valverde), mel byt v prve rade na lavicce cely zapas.

Ale tahle sezona vam vychazi, treba to nebude mit nejaky pozdejsi vliv...

Reagovat
oli9

Reagovat
CHONG

Ten až jednou skončí / přestoupí / odejde mu forma, tak budete rádi za boj o poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Správne. Ono málokto z culés si túto nepríjemnú pravdu uvedomuje, ale Barcelona = Messi a po jeho odchode budú mať problém ako MU po odchode sira Alexa.

Reagovat
ADM

Vacsina si to uvedomuje, ale naco sa tym teraz zaoberat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Tak ak by zažili taký úpadok ako MU, to by bol balzám na moju dušu.

Reagovat
homeles8

tak to jsi teda pěknej kretén

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
dextroza_m

za třetí flek myslíš?

Reagovat
CHONG

Nám nefungoval na podzim Cris a je to třetí, když vám nebude fungovat Messi, vidím to spíš na pátý, šestý.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zdravý Messi nikdy nebude mít tak šílený půlrok jako Cristiano, to je prakticky vyloučený. I kdyby hrál na jeho poměry dost špatně, třetí místo bychom snad udělali, ačkoliv Valencia má letos mraky štěstí.

Reagovat
valloire

jenom ho to trefilo

Reagovat
smazaný uživatel

Na akom poste a ako hral Coutinho?

Reagovat
ADM

Da sa povedat, ze vacsinu zapasu na svojom poste - kridlo, ale oproti vykonu za BRA velmi nevyrazny vykon. Ale nahral na Messiho gol po peknej akcii ale stale sa nevie vyvarovat nezmyselnym zabehom 10cm za hracov, ked ma Alba loptu

Reagovat
smazaný uživatel

ľavé krídlo? 433 ste hrali?

Reagovat
ADM

Taky hybrid 4-3-3 / 4-5-1 ale hral vacsinu zapasu lave kridlo, chvilu bol na pravom

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatej bod. Z pohledu nezaujatyho fanouška je to pro Barçu ztráta, ale pro toho kdo to viděl je to pro Barçu vlastne zisk. Sevilla hrala fakt dobre a my bez Lea nevěděli co máme hrát. Za stavu 2:0 jsem si říkal, ze je to hodně špatný, navic to mohlo bejt jeste horší, ale to co dokazal Vazquez netrefit... Borci u nas v okrese by to trefili, možná i Jajda Kužel. Pak jsme se ale rozehrali a začali jsme byt dost nebezpeční. Tak v 85.minute jsem si myslel, ze Sevilla nema zas tak špatnou obranu. Ale v 90 minute jsem si rekl, ze ji fakt dobrou nema. Takhle si promrhali důležity tři body. Ted uz doufám nikde nevytecem a sezona bez prohry je naše.

Reagovat
smazaný uživatel

Je evidentne ze Soler je uplne mimo formy a je to dobre, lebo v lete onho nebude taky velky zaujem a buduci rok to moze byt zase ina kava.

Reagovat
netopier

Docela nudná sezóna, na všetkých frontoch sa zdá byť rozhodnuté

Reagovat
netopier

*vlastne ešte je tu boj o EL

Reagovat
smazaný uživatel

Bitka o El bude este velmi zaujinava a hlavne po dneskajsku ked Villarreal pukol v Malage. Podla mna Villarrel si El nezasluzi hrat a po rokoch by to uz chcelo obmenu na tychto poziciach.

Reagovat
netopier

Uvidíme či Girona bude schopná bojovať do samého konca. Ale doprial by som to tomu Betisu.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc som tomu neporozumel, ale dufam, ze to nezneuzije Fnukinho a pod..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Blázen

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi luto co sa stalo na konci. Radsej, ak by bral Betis remizu a bolo by to spravodlive, pretoze na konci to bolo dost pravdepodobne za ciarou. Je polutovaniahodne, ze v dnesnej dobe este nema La liga zavedenu techniku na brankovej ciare. Je to doba kamenna. Pripomina mi to sucasnu slovensku vladu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dotaz ke zdejsim: byl tu nekdo na Santiago Bernabeu? Kolik staly lupeny, daji se sehnat do 50€ kdyz neberu ElClasico ci jine tymy z top 5 v jejich lize? Dik.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele