30. kolo
31.03.2018 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Celta Vigo 1:1

Athletic sahal po těsné výhře a třech bodech, jenomže nakonec se musel spokojit s remízou. Tu zařídil v poslední možné minutě utkání Brais Méndez. Celta ještě sahala po zvratu, ale výtečný zákrok si připsal Kepa.

Baskickému celku se letos příliš nedaří a špatné postavení v tabulce alespoň vylepšuje domácími zápasy. Naposledy na San Mamés padly Leganés nebo Málaga a body tu ztratila i silná Valencia. Podobné je to i s Celtou.

Utkání už ve čtvrté minutě přineslo spoustu vzruchu. Hostující Cabral si totiž nešikovně zpracovával balón uvnitř vlastní šestnáctky rukou, ale sudí to na penaltu k nelibosti domácích neviděl. Příliš šancí se v úvodním dějství neurodilo, diváky zvedl ze sedadel až pokus Iňakiho Williamse, jehož hlavička skončila těsně vedle. Athletic byl přeci jenom aktivnější, na branku si však musel počkat až po změně stran.

A dočkal se přesně v 55. minutě, po rohovém kopu hlavičkoval Raúl García do tyče, nejrychleji se zorientoval Unai Núněz a svojí premiérovou brankou ve španělské soutěži zajistil domácím důležité vedení. Baskové měli následně šance na vstřelení druhého gólu, Williams po kontaktu s Gómezem upadl a sudí to za penaltový zákrok opět nepovažoval. Na druhé straně mohl trestat Aspas, bravurně proti němu zasáhl Kepa.

Celta se postupně tlačila dopředu čím dál více, Gómezova hlavička skončila těsně mimo. Athletic se v závěru koncentroval pouze na udržení výsledku, který nakonec stejně neudržel. V první minutě nastaveného času se opřel do míče z první Brais Méndez a Kepa se jen ohlédl, jak balón směřuje do branky. Domácí nakonec mohli i prohrát, nebýt jejich brankáře, který si o dvě minuty později připsal famózní zákrok po technické střele Malla. Celta na San Mamés vybojovala bod a je desátá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele