30. kolo
31.03.2018 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

UD Las Palmas - Real Madrid 0:3

Při absenci Cristiana Ronalda na výjezdu do Las Palmas bylo zapotřebí, aby se zodpovědnosti v útoku Realu Madrid chopily další hvězdy, a přesně to se také povedlo. O poklidné vítězství v poměru 3:0 se postaral především Gareth Bale jakožto autor dvou branek, jehož jedním zásahem doplnil Karim Benzema.

Real tak nadále doráží na druhé Atlético Madrid, za nímž již zaostává jen o jeden bod, byť městský rival má utkání tohoto kola stále k dobru. Blížící se madridské derby bude mít o to větší náboj. Las Palmas je naopak o další drobný krůček blíže sestupu, neboť po sobotním nezdaru ztrácí na sedmnácté Levante již sedm bodů.

Vzhledem k tomu, že v tomto týdnu se rozehrají první čtvrtfinálová utkání Ligy mistrů, neponechal Zinedine Zidane před cestou na půdu Juventusu nic náhodě a nasadil značně obměněnou jedenáctku, v níž kromě zmíněného Ronalda chyběl také Sergio Ramos či Isco, jehož podle všeho trápí drobné potíže se zády, a na lavičku náhradníků nakoukli i mladí odchovanci z klubové akademie.

Již v samém úvodu utkání již aktivní Bale napálil poprvé míč do sítě z centru Casemira, ovšem radost mu zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Na druhé straně měl nebezpečně blízko k překonání Keylora Navase útočník Jonathan Calleri, avšak svou ránu pouze otřel o brankovou konstrukci, a chvíli nato musel kostarický gólman zasahovat proti pokusu Alena Haliloviće.

To ovšem bylo od domácích na dlouhou dobu vše a ke slovu se dostal favorit. Asensiovo zakončení po Baleově pasu ještě brankář Chichizola dokázal konečky prstů zneškodnit, avšak po pětadvaceti minutách již kapituloval po ráně všudypřítomného Balea, jehož na levé straně vybídl do úniku povedenou přihrávkou Luka Modrić.

Pohodu Realu následně nepoznamenalo ani zranění Nacha, jehož musel ještě v první půli nahradit Achraf Hakimi, a v osmatřicáté minutě hosté svůj náskok ještě navýšili. Calleriho nešikovný zákrok na Vázqueze neunikl pozornosti rozhodčích a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Karim Benzema, jenž tak gólově oslavil svůj jubilejní čtyřstý zápas v dresu Realu.

Jakékoli naděje Las Palmas na zdramatizování zápasu uťali hosté hned šest minut po změně stran, a znovu šlo o penaltový incident. Tentokráte byl hříšníkem Ximo Navarro, jenž dle sudího nedovoleně zastavil Balea, a sám faulovaný nabídnutou příležitost beze zbytku proměnil. Ve zbytku poklidně dohrávaného utkání ještě mohlo padnout alespoň po gólu na obou stranách, avšak Calleriho pokus skončil opět jen na brankové konstrukci a Baleovi zase zkazil radost z hattricku zákrok Javiho Castellana na poslední chvíli.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

Cr7 zas nejake 2 goly ked ovsak bude hrat

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
boryland

2:1........................

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
valloire

0-5

Reagovat
Assassin11

budeš rád za 2:2 a ne že 0:5

Reagovat
valloire

polib si prdel

Reagovat
Messi the Genius"10"

Pokud jeste nekdo nevidel, je možnost shlédnout rivalita Barca x Real - https://photos.app.goo.gl/HiJFSriRCylqg2rB3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele