30. kolo
02.04.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Betis se po porážce dostal na evropské pozice… na úkor Sevilly

Kdo si stále myslí, že pondělí zápasy nenabízí zajímavé dění, tak se mýlí. Getafe a Betis se utkaly v bitvě o přiblížení se příčkám postup do evropských pohárů. Andalusané si vybrali dávku štěstí. Nejprve Getafe neproměnilo pětadvacet minut před koncem pokutový kop a následně v poslední minutě řádné hrací doby se postaral o jedinou branku Sergio Léon.

V úvodu zápasu jsme nemohli být svědky nějaké nebezpečnější šance. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale obsahovala řadu nepřesností. Na oko byli o něco lepší domácí hráči, jelikož hosté si nebyli schopni nahrát míč několikrát po sobě. Až po půlhodině hry přišla tutovka. Vitorino Antunes rozehrál u rohového praporku přímý volný kop se svým spoluhráčem nakrátko.

Nadýchaným centrem našel Ángela Rodrígueze, který jen těsně minut branku. Fanoušci už téměř usínali, když padla branka do sítě hostů. Po pohledné kombinaci zakončoval Ángel, ale před přihrávkou se nacházel v ofsajdu. Tudíž sudí tento gól uznat nemohl. První půle nebyla příliš záživná, přesto se do dvou šancí dostalo Getafe. Betis do druhé poloviny naskočil o poznání aktivněji.

Hned v 50. minutě zamířil z úctyhodné vzdálenosti Andrés Guardado. Jeho rána skočila jen těsně nad brankovou konstrukcí. O deset minut později se z ničeho nic dostal do velké šanci Loren Morón, který se dostal za obranu domácích a pláchl sám na branku. S jeho zakončením si však Vicente Guaita s přehledem poradil. Běžela 64. minuta ruka v pokutovém území. Tou zahrál jeden z bránicích hráčů Betisu.

Rozhodčí vše viděl a nařídil penaltu. Tu si postavil Francisco Portillo a nemířil vůbec špatně. S jeho střelou si nicméně Antonio Adán poradil. Vyrazil ji před sebe a ihned se vypořádat s dorážkou. Fantastický dvojzákrok. Utkání se pomalu chýlilo k zasloužené remíze z obou stran. V 89. minutě ještě pronikl na pravém křídle Antonio Barragán, který našel v šestnáctce Sergia Leóna. Ten zakončoval na dlouhou nohu, ale přesně.

V samotném závěru poslal svůj tým do nejtěsněji možného vedení. Hotová katastrofa pro Getafe, jenž nesložilo zbraně. V první minutě nastavení po rohovém kopu zamířil míč do sítě hostů, ale rozhodčí branku neuznal, jelikož si nebyl jistý, zda balon překročil celým objemem brankovou čáru. Podle opakovaného záběru však gól měl být regulérní.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele