LaLiga - preview 30. kola

31.03.2018, 08:49, aktualizováno 02.04.2018, 09:05
Previews
Posledním zápasem bude v pondělí večer dohráno třicáté kolo španělské nejvyšší soutěže. Betis útočí na evropské poháry a dnes se může dotáhnout na šestou Sevillu, potřebuje k tomu vyhrát na půdě Getafe...
Getafe CF - Real Betis  (pondělí 21:00)
Betis v letošní sezoně střídá povedená období s těmi horšími a ve výsledku to stačí na boj o Evropskou ligu. V tuto chvíli je na osmém místě a na šestou Sevillu ztrácí jen tři body, které může získat v pondělní dohrávce třicátého kola...

Hosté před reprezentační přestávkou porazili Deportivo Alavés a Espanyol a překvapivě konkurují týmům jako Sevilla a Villarreal.

"V tabulce na tom jsme dobře a šance zahrát si poháry nás hodně motivuje. V závěru sezony nemáme nejlehčí los, ale o svou šanci se rozhodně popereme," slibuje trenér Quique Setien.

"Musíme se udržet svých soupeřů, nebude to snadné a pochopitelně nebudeme moci ovlivnit výsledky konkurence. Jednou z našich zbraní bude nadšení, budeme chtít získávat tři body a uvidíme, zda se udržíme až do konce," dodal.

Spokojenost s probíhajícím ročníkem může panovat rovněž v táboře Getafe. Madridský celek je na míle vzdálen sestupovému pásmu a pohybuje se ve středu tabulky. A také on má naději na poháry, z jedenácté příčky ztrácí na Betis jen čtyři body.

Domácím ve zbytku sezony už nepomůže Arambarri, který má zlomenou zánártní kůstku. Do nominace Betisu se vrací Joaquín, z technických důvodů ovšem chybějí Rafa Navarro a Ruvén Castro a vinou zdravotních problémů budou absentovat Feddal, Francis a Sanabria.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Suárez, Dakonam, González, Antunes - Portillo, Fajr, Mora, Ndiaye - Rodríguez, Molina
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Firpo, Bartra, Mandi, Barragán - Ruiz, García, Guardado - Boudebouz, Morón, Joaquín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.50 - 3.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Deportivo Alavés  (neděle 12:00)
Deportivo Alavés má za sebou tři hodně nepovedená klání a rádo by si konečně připsalo body, neboť sestupová propast je stále blíže. Za tímto účelem se vydá do katalánské metropole, kde jej čeká Espanyol Barcelona.

Pouhé čtyři body dělí od sebe nedělní soupeře. V pravé poledne se spolu utká domácí Espanyol, který sídlí na 14. místě, a šestnácté Deportivo Alavés. Jejich souboj bude i proto hodně dramatický, neboť případné tři body by oběma týmům hodně pomohly. Lepší formu pro jejich zisk má určitě domácí ekipa.

Deportivu Alavés se všeobecně nedaří v zápasech s Espanyolem a především to platí na jeho půdě. Trávník na Estadi Cornellà-El Prat podporuje domácí barvy a Depor zde vyhrál naposledy v roce 2002, což už je pěkná řádka let. Espanyol navíc za posledních deset soutěžních duelů prohrál jen třikrát a ve všech třech případech se jednalo o výjezd mimo jeho území.

V minulém kole se mu ale nedařilo a Real Betis byl nad jeho síly. Což se trenéru Quiquemu Sánchezovi Floresovi vůbec nezamlouvalo. "Objektivně je třeba říct, že náš soupeř byl jasně lepší. Dělali jsme hloupé chyby a já doufám, že se naučíme jim předcházet. Po čas reprezentační pauzy jsme se pokoušeli o zlepšení a já ho na týmu vidím. Teď je ale nutné ukázat ho také na hřišti."

Alavés by pro to mohl být soupeřem ideálním, protože jeho forma má sestupnou tendenci. Už tři poslední duely Depor prohrál a vždy dostal alespoň dvě branky. Sám není příliš aktivní po stránce střelby a zatím má na kontě jen 26 vstřelených branek. Espanyol je na tom stejně, ale má lepší obranu.

S Realem Betis hrál nedávno také Alavés a také on od něj dostal tři branky. Stejný počet mu naposledy nasázela Valencia, o což se zasloužilo především duo Rodrigo a Simone Zaza. Alavés je v rámci LaLigy skvělým návštěvníkem, protože už šestkrát za posledních sedm venkovních duelů nechal poslušně všechny body domácímu týmu.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pau Lopez - Navarro, D. Lopez, Duarte, Aaron Martin - Darder, C. Sanchez, Victor Sanchez, Piatti - Baptistao, Moreno
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Laguardia, R. Ely, R. Duarte - Pérez, Manu Garcia, Pina, Pedraza - Guidetti, Munir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.35 - 4.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - Valencia CF  (neděle 16:15)
V třicátém kole La Ligy se Valencie dočkala svého oblíbeného soupeře. Leganés je totiž od svého příchodu mezi španělskou elitu pro Los Che doslova otloukánkem, který zatím všechny vzájemné duely s favorizovaným soupeřem prohrál a bude mít co dělat, aby tuto černou šňůru přetrhl zrovna nyní.

V součtu s minulou sezonou došlo již na pět střetnutí těchto celků, z toho tři v lize a dva v ligovém poháru. Pokaždé z nich vzešla vítězně Valencie. Tento počin je pro Netopýry o to důležitější, že se tak stalo právě loni, kdy si tradiční účastník čela tabulky procházel nebývalou krizí a notnou část sezony se dokonce musel obávat o sestup. Poněkud kuriózně všechny góly v těchto zápasech dali hráči, kteří již v týmu kouče Marcelina nepůsobí - Nani, Mario Suárez, Medrán, Muni i Bakkali již z Valencie všichni do jednoho odešli. Ne že by se to však letos proti Leganésu projevilo na zhoršeném výsledku, jak vypovídá suverénní triumf 3:0 na Mestalle.

Zatímco loni se valencijští trápili, nyní působí opět na výsluní a úspěšně bojují o účast v pohárové Evropě. "Chceme si co nejdříve zajistit Ligu mistrů," potvrzuje trenér Marcelino. "Už ji máme na dosah ruky, ale pořád to ještě není zaručeno." Vzhledem ke dvanáctibodové propasti mezi čtvrtou Valencií a pátým Villarrealem by však bylo v závěrečných devíti kolech zapotřebí naprostého kolapsu, aby milionářská soutěž Los Che skutečně unikla.

Leganés do letošního ročníku La Ligy vstupoval především s cílem udržet se. Před rokem to madridský klub dokázal s odřenýma ušima, neboť skončil na prvním nesestupovém sedmnáctém místě, zato tentokrát si počíná o poznání suverénněji. Již nyní má tým kouče Garitana více bodů než za celou minulou sezonu a momentální boj o umístění ve středu tabulky hodlá ještě vylepšit, vždyť na devátou Celtu Vigo stačí stáhnout pouze čtyři body. A také konečně utnout nulovou úspěšnost proti Valencii.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Zaldúa, Bustinza, Siovas, Rico - Pérez, Gabriel - El Zhar, Eraso, Ramos - Amrabat
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Montoya, Garay, Gabriel, Gayá - Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes - Zaza, Rodrigo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.81 - 3.34 - 2.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - Real Sociedad  (neděle 18:30)
Eibar by si moc rád připsal další body do tabulky a posunul se blíže její první polovině. V neděli v podvečer k tomu bude mít velmi dobrou příležitost, protože na své půdě uvítá Real Sociedad San Sebastian.

Baskické derby svede dohromady dva týmy, kterým se v poslední době nedaří podle představ. Domácí Eibar je na tom ale minimálně z postavení v tabulce mnohem lépe, protože mu patří solidní jedenáctá příčka. Evropské poháry jsou ovšem daleko a Eibar bude chtít minimálně náplast v prestižním utkání. Už ve dvou duelech po sobě totiž prohrál.

Naposledy nestačil na Levante, kterému jinak patří až 17. příčka a Eibar si brousil zuby na jasné tři body. Ty se ale nekonaly, o což se postaral rozhodující druhou trefou Emmanuel Boateng. Není divu, že trenér José Luis Mendilibar nemohl být spokojený s výsledkem ani s předvedenou hrou.

"Hráli jsme hodně pasivně, jako bychom čekali, že Levante se samo vzdá. Takhle to ale nejde, musíme se naučit ovládat utkání za každých okolností a dotáhnout věci do konce. Naposledy jsme zaplatili za naši pasivitu. Proti Realu Sociedad to bereme jako velmi prestižní záležitost a chceme tři body. Věřím, že je v našich silách koncentrovat se po celé utkání a potěšit naše fanoušky," přemýšlí Mendilibar.

Real Sociedad také není zrovna ve formě. Aktuálně mu patří až patnáctá příčka, což není pro tým zvyklý na letošní sezonu v pohárech úplně dobrá vizitka. Na sestupovou propast má ale pohodlný náskok dvanácti bodů a poslední dobou se mu vyhýbají větší zranění. Real Sociead by měl pracovat především na obraně, která patří mezi největší slabiny současné sezony.

Celek ze San Sebastiánu dostal už 52 gólů, což jej řadí na čtvrté místo v pomyslné tabulce nejhorších obran ligy. Real Sociedad by velmi rád zopakoval poslední vzájemné utkání s Eibarem, v němž si se svým soupeřem poradil jasně 3:1 a získal důležité tři body. Eibar ale tentokrát nebude snadným soupeřem, třebaže jeho ofenzivní síla není příliš efektivní.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Capa, Ramis, Arbilla, José Angel - P. Leon, Diop, Jordan, Inui - Charles, Kike Garcia
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moya - Odriozola, D. Llorente, Raul Navas, De La Bella - Illaramendi, Zubeldia, Zurutuza - Januzaj, W. José, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.45 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Villarreal CF  (neděle 18:30)
S každou ztrátou a přibývajícím kolem se šance poslední Malagy na záchranu posnují do čím dál více teoretické roviny a bylo by již zapotřebí nemalého zázraku, aby se andaluskému klubu podařilo v závěrečných devíti ligových kolech stáhnout čtrnáctibodovou ztrátu na první nesestupovou pozici. Tím spíše, že právě čtrnáct bodů získala Malaga za celý dosavadní průběh sezony. Přesto kouč José González nehází flintu do žita a před nedělním zápasem s favorizovaným Villarrealem své hráče burcuje.

Navzdory Gonzálezově veřejné snaze se však před tímto střetnutím spekulovalo více o trenérově budoucnosti na jihu Španělska než o zápase samotném. Dobrou zprávou pro domácí je návrat Adriána Gonzáleze, jenž se zotavil ze svých potíží s kolenem, a návrat na soupisku hlásí také Samu, jemuž vypršel karetní trest. Oba by však měli začít pouze na lavičce náhradníků.

Výsledky Villarrealu jsou letos jako na houpačce. Tým Javiho Callejy je schopen úspěšně konkurovat i ligové špičce, o čemž svědčí třeba nedávný triumf nad Atléticem Madrid, ovšem stejně tak Žlutá ponorka dokáže kdekomu podlehnout. Momentální bilance čtrnácti výher, pěti remíz a deseti porážek stačí na páté místo, a tedy účast v příštím ročníku Evropské ligy, ovšem na prestižnější soutěž v podobě Ligy mistrů si nejspíš Villarreal musí nechat zajít chuť, jelikož na čtvrtou Valencii ztrácí propastných dvanáct bodů.

Nyní Villarreal usiluje po výhrách nad Las Palmas a Atléticem o třetí triumf v řadě za sebou, což už se pod Callejovou taktovkou dvakrát podařilo. Mimo hru zůstává duo Bruno Soriano s Manuelem Triguerosem, přičemž v případě očekávaného startu čeká jubileum Carlose Baccu. Kolumbijský forvard má totiž na kontě přesně 99 ligových zápasů.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Rosales, Hernández, Miquel, Torres - Success, Lacen, Iturra, Castro - Rolan, En-Nesyri
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Bonera, Álvaro, Costa - Fuego, Rodrigo - Castillejo, Fornals, Soriano - Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.39 - 3.49 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Deportivo La Coruña  (neděle 20:45)
Atlético Madrid má už jen teoretickou naději na mistrovský titul a ve zbytku sezony se bude koncentrovat na Evropskou ligu a udržení druhé příčky před Realem Madrid. V tomto kole ho čeká na první pohled snadný úkol, do hlavního města přicestuje Deportivo La Coruña...

Domácí v uplynulých týdnech sbírali jednu výhru za druhou, před reprezentační pauzou ovšem nezvládli souboj na půdě Villarrealu a po porážce 1:2 ztratili cenné body. V součtu s porážkou v Barceloně to aktuálně znamená dvanáctibodové manko na první místo, po včerejším úspěchu Realu v Las Palmas se navíc rozdíl mezi madridskými rivaly smrskl na jeden bod.

Atlético se pomalu chystá na čtvrtfinále Evropské ligy proti Sportingu a bude spoléhat na i jednoznačnou převahu ve vzájemných zápasech s Deportivem. Tomu naposledy podlehlo v listopadu 2009, od té doby se oba kluby střetly dvanáctkrát a galicijský celek uhrál jen tři remízy.

Atlético se v průběhu reprezentační pauzy v jednu chvíli připravovalo pouze se čtyřmi fotbalisty a jeho trenéra Diega Simeoneho následně nepotěšily zprávy o zdravotním stavu reprezentantů. Zraněný kotník si přivezl Uruguayec Giménez a mimo hru je minimálně pro neděli také Vršaljko. Další obránce Juanfran ještě nedoléčil svalové zranění a kvůli zlomené noze bude zřejmě až do konce sezony absentovat Filipe.

Tím ovšem výčet absentérů v domácím táboře nekončí, defenzívu Deportiva nebude trápit ani vykartovaný Griezmann a kvůli trestu nemůže nastoupit rovněž Vitolo.

Deportivo šlo do sezony s cílem pohybovat se co nejdále od sestupových příček a toto předsevzetí rozhodně nenaplňuje. Celek z La Coruni znovu směřuje do druhé ligy, když aktuálně nevyhrál ve čtrnácti duelech v řadě. Zlepšení nepřinesla ani trenérská rošáda a nástup Clarence Seedorfa.

Deportivo naposledy doma jen remizovalo s Las Palmas a z devatenácté příčky ztrácí na záchranu osm bodů, důležitou osmnáctou pozici drží Levante, které včera uhrálo cennou remízu v Gironě.

"Vždycky je důležité znát výsledky konkurence, ale tým je silný a nemyslím si, že nás to ovlivní. Atlético jde s cílem vyhrát do všech zápasů a bude proti nám stát silný soupeř, v domácím prostředí si nemůže dovolit něco vypustit a trenér něco takového určitě nepřipustí. Zápas bude hodně náročný, ale jsme připraveni," hlásí Seedorf.

Hostům bude chybět potrestaný Navarro, zdravotní problémy má kvarteto Valverde, Borges, Fede, Bóveda.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Isaac, Savić, Godín, Hernández - Gabi, Thomas, Saúl, Koke - Correa, Gameiro.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Rubén - Juanfran, Albentosa, Sidnei, Luisinho - Guilherme, Muntari, Mosquera - Lucas, Adrián, Andone.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.21 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girona FC - Levante UD  (sobota 13:00)
Girona dál směřuje k pohárovým příčkám, což by možná i pro její hráče samotné bylo velkým překvapením. Velkou šanci poskočit v tabulce má už v sobotu odpoledne, protože na Estadio Municipal de Montilivi se dostaví Levante. A tomu pšenka letos rozhodně nekvete.

Girona zatím ukazuje, že jde o velmi sympatický, dobře poskládaný a vůbec zajímavý tým, který si je dobře vědom svých schopností. To mu ale nebrání ukázat dostatek trpělivosti a pokory, která je pro dlouhodobý projekt třeba. Těch pár dní, kdy se ligové souboje odmlčely a dostaly se do popředí reprezentační srazy, využívají hráči k tréninku a regeneraci.

Girona v těchto chvílích využívá také faktu, že nemá na soupisce známé či hvězdné hráče, takže její kádr vydržel většinou spolu a mohl trénovat, aniž by jej srazy narušovaly. Katalánský celek, který ještě nedávno bojoval ve druhé lize, má před sebou velkou výzvu v podobě pohárů. Na Evropskou ligu totiž ztrácí jen pouhé dva body a rozhodně se nehodlá vzdávat příliš brzy. V minulém kole se jí ale moc nedařilo.

Její slabší obranu totiž naplno odkryl Real Madrid, kterému se povedlo vstřelit Gironě dokonce šest branek a Yassine Bounou prožil jeden z nejhorších momentů v letošní sezoně. Jinak si ale vede velmi dobře, Girona zatím dostala jen 44 branek, což je na nezkušený tým poměrně slušná bilance. O jeho zlepšování se stará trenér brankářů, Omar Harrak.

Ten v rozhovoru pro klubové stránky zmínil: "Jsme pyšní na to, jak si vedeme. Celý realizační tým dělá maximum a to obrovské nasazení dělá své. Přesto hrajeme uvolněně a necítíme žádný tlak, což psychice hráčů může hodně pomoct. Jako celek ještě tým dělá nějaké nevynucené chyby, ale pracujeme na nich. Věřím, že si povedeme dobře i ve zbytku sezony a že se popereme o lepší místa," přeje si Harrak.

Výsledky jeho práce nyní vyzkouší Levante, které si dělá zálusk na tři body. Ne snad proto, že by bylo favoritem nebo že by to v Gironě umělo. Ale je ve velmi dobré formě. Pro něj naopak reprezentační přestávka nepřišla vhod, protože v minulých dvou duelech Levante vyhrálo. Po remíze s Espanyolem si totiž poradilo s Getafe a naposledy také s Eibarem. A opět to bylo nejtěsnějším možným rozdílem.

Teď to pro Levante bude poměrně těžké, protože stojí před úkolem vstřelit Gironě alespoň jednu branku. A to se nepovedlo už šesti soupeřům Girony, kteří na její půdu přijeli. Levante má motivaci v tom, že sídlí těsně nad pásmem sestupu a chce od něj co možná nejdál. Musí k tomu ale zapracovat na ofenzivě, která se prosadila jen pětadvacetkrát.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Maffeo, Ramalho, Bernardo, Juanpe, Aday - Portu, Pere Pons, Granell, Borja Garcia - Stuani
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Pedro Lopez, Cabaco, Pier, Coke - Morales, Campana, Lerma, Ivy - Roger, Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.87 - 6.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Celta Vigo  (sobota 16:15)
Bilbao má za sebou dvě nepříjemné porážky a teď by se rádo před vlastními fanoušky ukázalo v mnohem lepším světle. Šanci k tomu dostane již v sobotu odpoledne, kdy na jeho půdu přijede Celta Vigo. Ta se pohybuje v klidném středu tabulky.

Bilbao se snaží zvednout se a dostat se blíže do středu, mimo ohrožení sestupovým pásmem. To je totiž pořád hodně blízko, v tuto chvíli vzdáleno jen osm bodů. Šestnácté Deportivo Alavés má navíc manko jen čtyř bodů, takže se situace Bilbaa může hodně rychle změnit. Bilbao se krátce před přestávkou muselo rozloučit s Evropskou ligou, protože ani ve druhém vzájemném duelu nestačilo na Marseille.

Následně se mu do cesty postavila Barcelona a ani s tou si Bilbao neporadilo. Katalánskému gigantu nevstřelilo ani jednu branku a prohrálo. Přesto má trenér Ziganda několik velmi dobrých zpráv. Tou největší je návrat Ikera Muniaina, bez něhož působilo Bilbao dost mátožně. Zkušený španělský útočník je zpět v tréninku po vleklém zranění, ale zřejmě to na základní sestavu ještě nebude. Jediným zraněným hráčem je tak i nadále Yeray Álvarez.

Trenér Ziganda moc dobře ví, že jeho svěřence nečeká po pauze lehký úkol. "Máme za sebou několik nepříliš dobrých momentů. Trochu nám chybí větší odhodlání a dravost před brankou. Na tom pracujeme, ale ne všechny věci se dají naučit. Doufám, že nám tato pauza prospěla a měli jsme možnost na hodně věcech zapracovat. Utkání s Celtou pro nás bude hodně velkou zkouškou."

Ani Celta ale není zrovna ideálně naladěná a její forma je hodně střídavá. V deseti posledních utkáních zvítězila jen čtyřikrát, naposledy si připsala jen bod. Po debaklu od domácího Atlética totiž nedokázala dát ani jednu branku Málaze, což není zrovna příjemná vizitka.

Aktuálně Celta Vigo sídlí na desátém místě a ráda by se zlepšila také proto, že za posledních deset duelů proti baskickým Lvům se z výhry radovala jen dvakrát. Otázkou je nasazení Daniela Wasse, který je lehce zraněn.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - De Marcos, U. Nunez, I. Martinez, Balenziaga - San José, Benat - Susaeta, Raul Garcia, Williams - Aduriz
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Hugo Mallo, Roncaglia, S. Gomez, Jonny - Radoja, Lobotka, Pablo Hernandez, Mor - Aspas, M. Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.38 - 3.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Las Palmas - Real Madrid  (sobota 18:30)
Las Palmas se nadále trápí a jeho sestup nabírá na stále konkrétnějších obrysech. Aby nebylo špatných zpráv málo, jméno dalšího soupeře nevyvolává zrovna myšlenky na vítězství. Na Kanárské ostrovy totiž zavítá samotný Real Madrid.

Real Madrid má před sebou výlet na Kanárské ostrovy, kde bude hlavní atrakcí a favoritem. Na Estadio Gran Canaria se představí v sobotu v podvečer a jeho cílem jsou jasné tři body. Ty by pro tým trenéra Zinedina Zidana neměly být problémem, neboť domácímu týmu se hrubě nedaří.

Bílý balet, jak se zatím zdá, nemá mnoho štěstí v LaLize a jeho šance na zisk titulu nejsou příliš velké. Aktuálně ztrácí madridský gigant na svého rivala propastných patnáct bodů a dívá se na záda nejen katalánskému obru, ale také městskému rivalovi. Štěstí by Real mohl mít v Lize mistrů, kde se mu daří. Už v úterý změří síly s Juventusem Turín ve šlágru programu a bude doufat, že začne co možná nejlepším výsledkem.

Předtím však musí koncentrovat svou mysl i síly na jediného soka, Las Palmas. A to si dobře uvědomuje i trenér Zidane. Na tiskové konferenci prohlásil: "Samozřejmě dobře víme, že Las Palmas prožívá hodně těžkou sezonu a nedaří se mu sbírat body, ale také dobře víme, že je schopné ukázat parádní představení proti favoritovi. A to o jeho týmu leccos vypovídá," dodal francouzský trenér.

Real Madrid v minulém kole ukázal perfektní utkání a poradil si s Gironou možná až překvapivě snadno. Do sítě svého soka nasázel hned šest branek a čtyřikrát zaťal do soupeře dráp Portugalec Cristiano Ronaldo. Ten dost možná nebude v základní sestavě, o jeho nasazení rozhodne trenér Zidane až před zápasem. Kdo se na hrací plochu nepodívá určitě, to je kapitán Ramos a také Isco.

Kvůli kartám bude scházet také obránce Carvajal. Připraven bude ale Gareth Bale, který hodlá dokázat, že ještě má týmu co dát a že kritika jeho osoby není oprávněná. Domácím schází Pedro Bigas, Gabriel Peñalba, Tana a také Oghenekaro Etebo. Jejich absenci potvrdil trenér Paco Jémez, který vedl tiskovou konferenci před utkáním. A nemluvilo se mu příliš snadno.

Jeho tým totiž trápí velmi špatná forma a především špatné ligové postavení. Kdyby liga ve Španělsku končila nyní, tak by ostrovní celek sestupoval, neboť se nachází až na 18. místě. Navíc na 17. Levante ztrácí už šest bodů, což není v boji o záchranu nic zanedbatelného.

Hned po Deportivu La Coruña má Las Palmas tu nejhorší obranu v celé lize a zatím dostalo už 58 branek! Vyhrálo naposledy začátkem února a v minulém kole se mu také příliš nedařilo. Las Palmas si totiž v klíčovém utkání právě s Deportivem La Coruña zajistilo jen jediný bod. I přesto, že už od čtvrté minuty vedlo.

Trenér Jémez ale věří, že zázraky se občas stát mohou. "Ať už Real Madrid postaví jakýkoli tým, bez těch největších hvězd, tak dokáže uhrát dobrý výsledek s kýmkoli. Ten tým v podstatě nemá slabinu. Abychom Real porazili, musíme mnohem lépe útočit. A doufám, že v obranné fázi předvedeme alespoň to, co jsme ukázali proti Barceloně. Ta remíza nám hodně pomohla," vrátil se charismatický trenér k remíze 1:1 s ligovým lídrem.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Michel, Ximo, Galvez, Aguirregaray - Javi Castellano - Gómez, Momo, Aquilani, Halilovic - Calleri
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Theo, Nacho, Varane, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Vázquez, Benzema, Bale
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.58 - 6.28 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - FC Barcelona  (sobota 20:45)
Barcelona stále čeká na prvního letošního ligového přemožitele a v sobotu večer podstoupí jednu z nejtěžších zkoušek ve zbytku sezony. Katalánský klub cestuje do Andalusie a postaví se proti Seville, jednat se bude o souboj dvou čtvrtfinalistů Ligy mistrů...

Barcelona v průběhu jara opakovaně ztratila body za několik překvapivých remíz, v konečném výsledku jí to ovšem mrzet příliš nemusí, jelikož disponuje velkým jedenáctibodovým náskokem. Může za to i zvládnutý šlágr proti Atléticu Madrid nebo naposledy triumf nad Athleticem.

Katalánskému celku od úvodu sezony funguje defenzíva, v 29 duelech inkasoval pouze třináctkrát a v březnu mu gól vstřelilo jenom Las Palmas. Ofenzívu táhne Lionel Messi, který ovšem má problémy se stehenním svalem. Argentinec vynechal přátelské mezistátní duely proti Itálii a Španělsku, Valverde ho nyní začlenil do nominace, Jihoameričanův start ovšem jistý rozhodně není.

"Ještě se rozhodneme. Jeho stav je takový, že může být nominován k zápasu, nechceme ovšem riskovat," říká Valverde.

Zatímco Messiho start zůstává otevřenou věcí, tak do utkání rozhodně nezasáhne Sergio Busquets (zraněný prst na noze) a čerstvě je na marodce obránce Lucas Digne, který si ze srazu francouzské reprezentace přivezl zraněný stehenní sval. Po potížích s kolenem je naopak fit brankář Marc-André ter Stegen.

Sevilla to na Barcelonu neumí a prohrála posledních sedm vzájemných zápasů. Naposledy katalánského soupeře zdolala začátkem října 2015, pro další její úspěch musíme jít v historii ještě mnohem dále, konkrétně do srpna 2010 a prvního duelu o Superpohár. Triumf 3:1 ovšem následně byl znehodnocen, jelikož Barcelona tehdy doma v odvetě Sevillu rozstřílela 4:0.

Domácí v Lize mistrů překvapivě vyřadili Manchester United a těší se na čtvrtfinále proti Bayernu Mnichov. V LaLize to z jejich pohledu ovšem už tak slavné není, poslední dva zápasy prohráli a přišli o reálnou možnost skončit na čtvrté pozici, na šestém místě navíc musejí odolávat tlaku ze strany Girony a městského rivala Betisu.

Klíčovým prvkem vzájemných zápasů mezi Sevillou a Barcelonou je již zmiňovaný Messi. Andalusané jsou jeho nejoblíbenějším soupeřem, když jim v 31 zápasech nasázel 29 gólů.

"Doufáme, že Messi nebude hrát a Barcelona ho bude šetřit na Ligu mistrů, ale nepřekvapí mě, pokud nastoupí. Je to neuvěřitelný fotbalista a přestože se jedná o souboj dvou rivalů, tak je fantastické ho sledovat," říká kouč Vincenzo Montella.

"K utkání v porovnání s ostatními nepřistoupíme jinak, budeme hrát vlastním stylem. Pokusíme se co nejvíce držet míč na svých kopačkách a především co nejdále od vlastní brány, protože je to vždycky složitější, když Barcelonu necháte hrát její hru," prohlásil dále italský kouč.

Sevilla v kádru uvítala jednoho navrátilce, po měsíční pauze zaviněné zraněním lýtka je znovu fit křídelník Jesús Navas.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Mercado, Lenglet, Kjaer, Escudero - Vázquez, N'Zonzi, Banega - Navas, Muriel, Correa
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Dembélé, Paulinho, Rakitić, Coutinho - Messi, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.56 - 4.02 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona29236074:1375
2.Atlético Madrid29197349:1464
3.Real Madrid29186573:3360
4.Valencia CF29185657:3159
5.Villarreal CF291451040:3347
6.Sevilla FC291431237:4445
7.Girona FC291271043:4243
8.Real Betis291341249:5343
9.Getafe CF291091035:2739
10.Celta Vigo291161245:4239
11.SD Eibar291161236:4339
12.CD Leganés291061325:3536
13.Athletic Bilbao298111029:3335
14.Espanyol Barcelona298111026:3735
15.Real Sociedad29961451:5233
16.Deportivo Alavés291011826:4531
17.Levante UD295121225:4327
18.UD Las Palmas29561821:5821
19.Deportivo La Coruña29481726:6020
20.Málaga CF29352116:4514

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (273)

Přidat komentář
Gazdo

Denis v nominacii. Tak snad dostane dokonca sezony dostavat prilezitosti na ukor gomesa a presvedci. Btw nevravim ze zapas so sevillou je zrovna prilezitost ale nevravelo sa ze valverde dava prilezitosti odchovancom? Lebo dva zapasy v pohari na zaciatku sezony ja zrovna moc za prilezitost nepovazujem

Reagovat
blaugrana

Denis na to nema.

Reagovat
Gazdo

Viac ako gomes

Reagovat
blaugrana

To je jedno. Nema na to ani jeden a snad pôjdu v lete natrvalo prec.

Reagovat
Gazdo

Ale rafinha by sa nam mohol vratit lebo ten na to ma a to mi nevyhovoris

Reagovat
blaugrana

Non stop zranený a nikam sa jeho výkony neposúvali. Inter ma vraj záujem o jeho vykúpenie, ale chcú znížiť cenu. Pokiaľ to bude aspoň 25 +, tak nie je o čom.

Reagovat
Gazdo

Akurat co viem mal dvakrat vaznejsie zranenia a to druhe bolo hold smola. S tym ze ti niekto zajde do nohynemozes vela spravit

Reagovat
celeb

Reagovat
ADM

Konečne je liga späť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No konečne nechápem na čo je repre pauza keď sa hrajú priateľské zápasy.Keby sa hral aspoň nejaký pohár tipu kvalifikácie na MS,ME

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako me repre pauzy taky nebavi, ale snad ty narodaky potrebujou hrat nejaky zapasy ne? Kor pred MS. Kvalda skoncila v listopadu a MS zacina v cervnu, takze to mas pul roku mezeru.

Reagovat
Switchback

Reagovat
smazaný uživatel

ale v priateľských zápasoch sa hraje o nič hráči nemajú motiváciu a majú to na saláme.Dufam že sa to zmení tou ligou narodou to je dosť dobrý nápad dúfam že nahradia priateľské zápasy

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
LAM

Cillessen-Alba,Vermaelen,Umtiti,Roberto-Coutinho,Paulinho,Rakitič,Dembele-Suarez,Paco.

Messi po tom lehčim zranění až na druhou půlku ať je ready na LM a v případě potřeby můžem nasadit i Iniestu.Bylo by dobrý něco poštřit zvlášť když teď máme slušnej náskok.

Reagovat
technecium

Reagovat
valloire

Messimu nic nebylo, jenom potřeboval pauzu.

Reagovat
blaugrana

Ešte že ťa tu máme a zaručene si nás informoval o tom, že mu nič nebolo.

Reagovat
technecium

Taky si myslím, ale to je jedině dobře. Aspoň si bude moci hrát odpočatej v LM a na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Isco do základní sestavy!

Reagovat
smazaný uživatel

Okey nehraje.. tak nic

Reagovat
celeb

a preco nie je vobec nominovany na zapas? Zidanova reakcia na jeho rozhovor s novinarmi?

Reagovat
smazaný uživatel

Zidane řel, že bude hrát v Turíně. Takže ho nejspíše šetří...

Reagovat
celeb

zeby to zrovna on tak velmi potreboval ...

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla -Barça tip 1-4

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 4góly s priamych kopov

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Yedder ti vystrielal postup, ty blázon

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo vlastne nahráva ale namiesto neho je tam drevo Muriel

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ho má radšej, inak si to neviem vysvetliť.

Reagovat
Rattlesnake

Montella pacewhore....

Reagovat
blaugrana

Aký dobrý film ste pozerali v poslednej dobe?

Reagovat
smazaný uživatel

V poslednej dobe toho na pozeranie moc nebolo, ak mi teda niečo neušlo. https://www.csfd.cz/film/502955-saljut-7/komentare/

Reagovat
smazaný uživatel

Rudá volavka.

Reagovat
technecium

Wind river

Reagovat
blaugrana

Zima, odľahlé miesta...všetko čo mám rád

Reagovat
CHONG

Tak to by se ti mohl líbit ten nový seriál The Terror.

Reagovat
blaugrana

Idem na to.

Reagovat
CHONG

Ale venku jsou teda zatím jenom první dva díly. Jinak co se týče sněhu a odlehlého místa tak samozřejmě klasika všech klasik The Thing, můj nejoblíbenější horor vůbec.

Reagovat
Switchback

The Thing je boží

Reagovat
blaugrana

Pozeram to, ale pride mi to skôr ako komedia, nez horor.

Reagovat
CHONG

The Terror nebo The Thing?

Reagovat
blaugrana

The Thing...tie efekty sú strašne vtipné, ale tak na tie roky...

Reagovat
CHONG

Tak on je to film starý víc než 30 roků, tehdy ty efekty byly naprostá špička, poctivá práce bez počítačových efektů, dneska to samozřejmě vypadá trochu hůř, ale pořád to to super atmosféru, ideálně když si to pustíš v mrazivé zimní noci

Reagovat
blaugrana

Chápem. Len ono to proste porovnávaš, keď vidíš niečo z 2018 a potom si pustíš hento. Každopádne niektoré scény mi prišli ako z policajnej akadémie.

Reagovat
CHONG

Já jsem v tomhle staromilec, mám daleko radši tu "poctivou cronenbergovskou gumovou eskamotéřinu" než počítačové triky.

Reagovat
celeb

Reagovat
CHONG

Nejlepší film minulého roku, škoda, že ho na Oscarech totálně odstřelili jenom kvůli Weinsteinovi, je to hnus.

Reagovat
technecium

Ta přestřelka je úplně epesní

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Oscary sú dlhé roky fraška a neposudzuju filmy podľa kvality ale podľa výskytu černochov a strong female charakterov proste podľa politickej corektnosti

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
technecium

Reagovat
el Principito

Reagovat
Baronne

Reagovat
jany kozak

Reagovat
ADM

Naposledy snad Shot Caller, a to uz je pekne davno

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska vecer chci koukat na Annihilation.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc od toho nečekej.

Reagovat
celeb

Na Arrival to nemalo, ale pozriet sa to dalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to ok. Celkem hardcore scifi, hlavne ten konec byl slusnej mindfuck, ale dalo se to.

Btw ten zkurvenej medved napodobujici krik ty zensky me bude strasit jeste hodne dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

Ten medvěd se mi taky nejvíc líbil

Reagovat
Baronne

to bylo hodně wtf no

Reagovat
smazaný uživatel

Darkest hour; Cloud Atlas

Reagovat
el Principito

A sorry, pozdě... Už to tady je

Reagovat
technecium

Ale je to super film

Reagovat
el Principito

Reagovat
vilp
Reagovat
Majk91

Barry Seal - Nebesky gauner

https://www.csfd.cz/film/413149-barry-seal-nebesky-gauner/komentare/

Aj hore spominany film Tri bilboardy kusok za Ebinggom je dost dobry.

Reagovat
smazaný uživatel

Star wars E.6 Návrat Jedi

Reagovat
ADM

Slušná nuda.

Reagovat
patas92

Rey/Luke/Kylo zápletka byla dobrá. Finn s tou tlustou asiatkou naopak úplně o ničem, nejhorší dějová linka v historii SW.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší díl v historii SW. Dvě hodiny kecání a půl hodiny akce a ještě k tomu trapná.

Reagovat
CHONG

1,2,3 a 7 jsou určitě horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mam treba trojku rad. Anakin a Padme jsou sice furt trapny, ale aspon to ma nektery fakt ikonicky sceny jako ta uvodni bitka ve vesmiru, order 66 nebo Anakin vs Obi-Wan. Jo a taky je to film, ve kterym ma Obi-Wan nejvetsi screen time, coz nikdy neni na skodu. Cim vic Obi-Wana, tim lip.

Reagovat
JM

Reagovat
CHONG

Trojka by bylo super, kdyby Anakina hrál herec a ne ten ochotník, ten mi bohužel celý zážitek z filmu zničil.

Reagovat
ADM

Reagovat
Majk91

3 epizoda najlepsia cast. A Anakin nebol vobec zly, oproti vykonu v E2 sa dost zlepsil.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepšia určite nie skôr 4najlepšia po 4,5,6

Reagovat
Majk91

no ja mam 5,6 a 3 tak nejak na rovnakom mieste, akurat tu 3 mam o nieco radsej vdaka tomu genialnemu prerodu Anakina na Vadera

Reagovat
smazaný uživatel

Áno asi najhorší diel spolu s 2

Reagovat
CHONG

To je ale epizoda 8

Reagovat
patas92

Nerozumím

Reagovat
CHONG

Archaf9 napsal, epizoda 6 a ty jsi popsal epizodu 8

Reagovat
patas92

Jj pak mi to došlo. Viděl jsem tam slova Star Wars a Jedi, tak jsem hned myslel, že mluví o poslední epizodě.

Reagovat
patas92

Ajo

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepši diel SW

Reagovat
madridcan

Bilboardy spominane a dalej som trosku kvoli robote zanedbal svoje hobby, tak teraz cez sviatky som dobehol

https://www.csfd.cz/film/332314-knezovy-deti/prehled/

https://www.csfd.cz/film/288902-orel-eddie/prehled/

https://www.csfd.cz/film/52975-kingsman-zlaty-kruh/prehled/

https://www.csfd.cz/film/425502-naprosti-cizinci/prehled/

https://www.csfd.cz/film/395620-zuctovani/prehled/

https://www.csfd.cz/film/426013-zabijak-bodyguard/prehled/

Kedze vacsina je komercne znama, davam do pozornosti najma Knazove deti, Orla Eddieho a v neposlednom rade Uplni cudzinci...v originale po taliansky je to skvost!

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud mas rad spanelsky jazyk potazmo kulturu, ocenis i spanelskou verzi Perfectos desconocidos. Samozrejme v originalnim zneni. Skvela komedie vyjma konce ale nebudu spoilerovat

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
JM

Brawl in Cell Block 99

Reagovat
CHONG

Reagovat
Gazdo

Stare klasiky. Shutter island, klub bitkarov, sedem, memento atd

Reagovat
blaugrana

Shutter Island bol perfektny. Po konci som nevedel, kde je sever.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
drussbarb

Teď jsem sledoval Velkou rybu. Není to sice nové,ale pokud jsi to neviděl, zkus

Reagovat
roman1978

Ready player one

Reagovat
Gazdo

Dnes idem na to

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Dobrý den,

chtěl bych Vás požádat o vyplnění mého dotazníku, který slouží jako podklad pro mou diplomovou práci.

Děkuji.

https://www.survio.com/survey/d/L6N2V6M4O3A1B2I0C

Reagovat
valloire

VOKNO

zajímavosti z historie MS

1930

První mistrovství světa se odehrálo překvapivě v Uruguayi, vyslanec Buero uplatil na kongresu FIFA v Barceloně evropské delegáty a jako trumf slíbil nový stotisícový Estadio del Centenario v Montevideu, parník pro evropské země do Ururguaye. Inu, časy se nemění. Delegáti FIFA jsou úplatní i dnes stejně jako tehdy. Nicméně většina Evropy se tehdy dlouhé cesty a případných zranění svých hráčů na turnaji zalekla a tak přicestovala pouze čtveřice slabších týmů.

Uruguayský brankář Mazzali, opora olympijských vítězů, byl vyřazen z nominace, protože si odskočil domů za rodinou.

První gol MS dal Francouz Laurent v 19.minutě v zápase s Mexikem.

Nejmladšího 18 letého střelce Mexičana Rosase překonal až v roce 1958 Pelé.

Brazilský sudí Rego odpískal konec zápasu Argentina-Francie v 84, min., protože sám na branku šel Francouz Langiller. Bolívijský sudí Sacuedo zase odpískal 5 penalt v zápase Argentiny s Mexikem, při šestém vtrhli na plochu diváci.

Ururguayci ve skupině proti Indiáni z Peru se trápili, po hodině hry vedli 19:0 na rohy, dali 3 tyče a až poté Castro rozhodl o postupu.

Černý Uruguayec Andrade, v té době s Argentincem Montim nejlepší hráč světa, prý proběhl v zápase s Jugoslávií mezi 5 hráči soupeře s míčem na hlavě přes polovinu hřiště.

Kapitánem Belgie byl Pierre Braine, bratr opory Sparty Praha Raymonda.

Semifinálové zápasy, hrané na jeden tenisový set, se hráli v 35 st.C, což vyhovovalo místním indiáni, kteří v obou zápasech zvítězili 6-1.

Argentinec Stábile vstřelil 8 golů a dovedl tým Argentiny až do finále a stal se nejlepším střelcem šampionátu...(takhle se to dělá - pozn.pro cules).

Finálový zápas se odehrál před 90000 diváky, z toho bylo 20000 Argentinců, kteří cestovali do Montevidea parníky. Při naloďování se 3 fanoušci utopili.

Uruguay - Argentina 4-2 (1-2). 1-0 Dorado, 1-1 Peucelle, 1-2 Stábile, 2-2 Cea, 3-2 Iriarte, 4-2 Castro. Sudí Langenus (Belgie).

Uruguay : Ballesteros - Nasazzi, Mascheroni - Andrade, Fernandez, Gestido - Dorado, Scarone, Castro, Cea, Iriarte.

Argentina : Botasso - Della Tore, Paternoster - J.Evaristo, Monti, Suarez - Peucelle, Varallo, Stábile, Ferreira, M.Evaristo.

Nasazzi, Andrade, Scarone a Cea se podíleli na všech třech triumfech Uruguaye (2x OH, MS) a dostali nejvyšší státní vyznamenání.

Míč prvních MS v Uruguayi.

http://www.fifaworldcups.net/images/1930-fifa-world-cup/world-cup-football-soccer-ball-1930-t-model-uruguay.jpg

Reagovat
technecium

2-3-5 To bylo tak jednoduchý být útočník

Reagovat
ADM

Po odhlavičkovaní lopty bolo asi fajnové akné

Reagovat
smazaný uživatel

co to znamená že se hráli semifinále na jeden tenisový set?

jinak úplatky v barceloně, ani po téměř 100 letech se nic moc nemění...

Reagovat
ADM

Argentinec Stábile vstřelil 8 golů a dovedl tým Argentiny až do finále a stal se nejlepším střelcem šampionátu...(takhle se to dělá - pozn.pro cules)

....

Uruguayec Andrade, v té době s Argentincem Montim nejlepší hráč světa, prý proběhl v zápase s Jugoslávií mezi 5 hráči soupeře s míčem na hlavě přes polovinu hřiště.

Úroveň

Reagovat
valloire

Úroveň právě skvělá. 8 fíků dal i v roce 2002 Ronaldo a technika Andradeho byla též nadpozemská. Holt když na tohle jinej trpajzlík nemá, nemá to ale s úrovní nic společnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo Andrade, který přeběhl půl hřiště s míčem na hlavě? Legendy se tvoří lehce, když to viděli jen lidi na stadionech a pak si to hezky přikrášlili.

Reagovat
Anacron

Mohl by hrát Vallejo konečně taky a Luku určitě šetřit. Jinak Ceballos je zraněnej nebo proč není v nominaci? Na juve ho asi nešetří fakt je mi ho líto, kdy jindy by si měl zahrát když ne dneska .

Reagovat
smazaný uživatel

Drobné zranenie. Spoločne s Ramosom a Iscom. Carvajal trest a CR7 s Marcelom a Kroosom voľno.

Reagovat
valloire
Reagovat
El Cid z City

keci v kleci,plzeň nás nezajímá, soupeř jako kdokoli jinej,nejvíc je vyndat spartu, na plzen sere pes

Reagovat
valloire

Sparta je slaboučká. Škodofka si jde pro titul.

Reagovat
El Cid z City

jsme sytí ještě z loňska,ale na potraty ze z plzně se místo najde

Reagovat
CHONG

Kometa a City, s tím by se mělo třísknout už z porodního stolu.

Reagovat
valloire

Rudá Hvězda bude rozdrcena. Přesně tak, jak si zaslouží její velkohubí fanoušci.

Reagovat
El Cid z City

může bejt,je to sport,ale vy nejste naši rivalové,na vás sere pes

Reagovat
valloire

Na vás taky, ligu jste si koupili, jinak byste se plácali v pralese. Tituly máte zajištěný komunistama a jste prostě jenom zatáčka před Vídní. Nic, co by stálo za řeč.

Reagovat
El Cid z City

Straka:nemohli jsme dostat nikoho EXKLUZIVNĚJŠÍHO,opacne to vazne neplati..loni komanci jeste vladu nedrzeli...ale hezka zatacka bez vychcanejch,zhnilejch kolenovrtů chodů,onďáků a podobné verbeže..a co k plzni? o plzni se v brne nic nerika, tak ji necham bejt

Reagovat
smazaný uživatel

To je srovnání...

Reagovat
Diego2

Dedku ty ses proste jinde

Reagovat
blaugrana

Nakmasaný už o pol tretej? Solídny výkon.

Reagovat
patas92

Ceballos se na lávku nevleze ani dneska?

Reagovat
misinho7

Tam bude jasný problém so Zizum

Reagovat
LAM

On má prostě svoje favority a přes to vlak nejede.Loni kvůli tomu odešli Morata a James a letos asi půjdou další.Zajímalo by mě v čem přesně má s těma hráčema ty problémy.

Reagovat
misinho7

no ak kvoli nemu pojde Ceballos a Isco tak to ma celkom nasere..takychto spanielov odsrat ...

Reagovat
ciernyribiz

James siel kvoli Iscovi a hlavne jeho minuty ma teraz Asensio, a Morata nema ani na Chelsea ako utocnik cislo 2. ok ale ked chcel viac nech sa paci dvere su vzdy otvorene

Reagovat
Raul=Real

skor by som povedal, ze ma nejake zranenie, kedze na lavicke su aj dvaja hraci z Castilly...neverim ze by ho ZZ teda nezobral aspon na lavicku, ak by bol fit

Reagovat
CHONG

Jestli tam není nějaké zranění, tak je to od ZZ už fakt hnus, Vallejo a Theo v základu a Dani ani na lávce

Reagovat
Raul=Real

Co Vallejo a Theo...ale Oscar a Tejero z Castilly su na lavicke

Reagovat
ciernyribiz

mal drobne zranenie najprv si zisti fakty

Reagovat
patas92

Otazník na konci věty znamená otázku, ty fakte

Reagovat
ciernyribiz

tak si sa mal opytat preco nie je dani dnes na lavicke? ta tvoja otazka bola taka ze si treba rypnut do zidana za to ze si pozres zostavu a nie je tam tak si zisty fakty a nepytaj sa jak deb*l

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel som pozerat nemecke derby, ale kvoli Halilovicovi asi pozriem Real. Snad sa bude chlapcovi darit.

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo radsej nie, na portugalskeho delfina vazne nie som zvedavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nekoukej.

(nikdo mu to nerikejte)

Reagovat
CHONG

Reagovat
technecium

Reagovat
ADM

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
teenz

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

To si urobil veľkú chybu

Reagovat
smazaný uživatel

co ta ma theo za sracku na hlave

Reagovat
Anacron

zrovna si řikám co tam máme za blondýnu

Reagovat
misinho7

Dnes Karim celkom pekne ze vraj cez repre prestavku Zizu s nim pracoval celu dobu na jeho forme tak snad

Reagovat
smazaný uživatel

Pekna kurba asi

Reagovat
misinho7

Luka + Bale pekna spolupraca..konecne Gareth poriadny nabeh a sprint

Reagovat
CR7RONALDO

Nachove prvé zranenie v živote Tuším, že doteraz bol zranený len v 14 rokoch, keď mal vytknutý členok.

Reagovat
Anacron

to jako fakt? ..ale je z toho nákej hotovej na tý lávce

Reagovat
CR7RONALDO

Tuším, že som o tom čítal článok asi pred rokom.

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Rakitic, Paulinho, Iniesta, Dembélé, Coutinho y Luis Suárez

Reagovat
LAM

To vypadá na 4-3-3.Dle mě dneska nemusel vůbec hrát Iniesta,aby byl fit na AS.Ve druhym poločase ideálně Messi místo něho aby se před LM rozehrál.

Reagovat
ADM

Očakávaná

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Real Penaldrid

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo musí být smutný, že zrovna dnes nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak

Reagovat
Juan Román Riquelme

Vzdyt to byly fauly. Mit je Mordor tak chrochtas blahem, ze jasnejsi penalty nebyly k videni

Reagovat
smazaný uživatel

No, já jsem se ani nedival. Jen jsem prišel obohatit diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je taká "taktika" debilov. Provokácia bez toho, že si danú vec overím

Reagovat
smazaný uživatel

Co ověřit, že byly penalty? To jsem si ověřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Reagovat
dextroza_m

Mobil stream máte?

Reagovat
Ed_Hazard

Pravidelne pozerávam cez sport365

Reagovat
blaugrana

No. Ako dobre, hra sa LM, ale toto?

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně golazo!

Reagovat
smazaný uživatel

1. Pošli tam Messiho.

2. Jak ho mohli nechat tak volného.

Reagovat
ADM

No mal ho Paulinho ale rozhodol sa ze radsej nebude branit nikoho

Reagovat
celeb

to bola spolocna chyba obrany. Pique tam takisto nikoho nemal, Umtiti nemusel strojovat Navasa ci koho tam mal a Rakitic s Paulinhom tiez nemozu mat ciste svedomie. Jednoducho sa na to vysrali a kazdy si myslel, ze ho bude kryt niekto iny.

Inak v dnesnom zapase ne netradicne mimo Umtiti. Viac krat stratil nebezpecne loptu, ci bol obohrany protihracom. Mal by sa viac sustredit na fotbal a menej na MoUrinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

yikes

Reagovat
Teoretik

My už prostě nemůžem hrát jen se 3 záložníky. Raketa je v tomhle úplně ztracený. Iniesta už je jen na techniku, žádné souboje se od něj čekat nedaj a Paulinho se nerad vrací, navíc už je ta počáteční forma dávno pryč. Dokud nepřijde někdo schopný, dynamický a technický do zálohy, tak takhle hrát nemůžem.

Reagovat
Teoretik

Pique

Reagovat
smazaný uživatel

Piqueho prinos zacina byt diskutabilni, v obrane hori a vepredu je marnej kdyz uz tam je

Reagovat
LAM

Klasicky bez Messiho bez nápadu.O přestávce stáhnout Iniestu a dát tam právě Lea,kterej to snad rozhejbá.Jinak v tom středu hrozně chybí Sergio.

Reagovat
smazaný uživatel

Lea neposilat a posetrit!

Reagovat
LAM

Šetřil se teď dva tejdny,potřebuje se rozehrát

Reagovat
alcantara

Sledovat kazde tri dni prvy dotyk Paulinha, Rakitica, ci Suareza, to je akt sialenost, za to by mi mali niekedy platit. A potom to vyzera, ako vyzera. Ziadna kontrola nad zapasom, strasna rozohravka a kopec strat. Proti tohtorocnej tragickej Seville. Skoda slov.

Reagovat
ADM

Sledoval som Braziliu proti Nemcom a Paulinho tam mal svoju úlohu, ale u nás len behá ako splašené kura..

Reagovat
celeb

Tolko strat lopt v strede si nepamatam snad od Supercopy v lete. Neuveritelne, ako nam vobec nefungovala zaloha. Busq je u nas jednoducho nenahraditelny a este viac to citit, ked ho supluje Rakitic dost mimo formy (co ma inak velmi znepokojuje, kedze v januari sa javil, ze uz ma krizu pomaly za sebou a viac krat po sebe predviedol velmi dobry vykon).

Iniesta bude musiet (mal by pred LM) ist dole tak po 15-20 minutach a moc alternativ tam nie je. Gomes vs Denis. Mohol by sa prebrat aj Dembele, inak tam prijde aj Vidal.

Ak nedojde samotni Messi, tak to moc ruzovo nevidim. Ale svet sa nezruti aj keby sme prehrali.

Reagovat
celeb

skoda, ze sa text neda dodatocne upravit, co ma vsak neospravedlnuje, mozem si to vzdy pred odoslanim precitat, ze ano.

Reagovat
Kluivert9

Klasickej zápas po repre...

Reagovat
Switchback

wtf

Reagovat
blaugrana

...

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Sevilla!

Reagovat
smazaný uživatel

Umtiti a Piqué jsou dnes jak namalovaní

Reagovat
Switchback

Leo musí mít jako "divák" radost, nejdřív Argentina a teď toto

Reagovat
Raul=Real

Navas

Reagovat
Phillipinho

Kdyby mela Sevilla vepredu Luise Fabiana a Kanoute jako za starych casu, tak jede Barca dneska domu s peknou nalozi

Reagovat
Switchback

panečku to je výkon

Reagovat
smazaný uživatel

co to tam Pique udelal na te pulce??

Reagovat
celeb

Paulinho sa chyta za koleno? pozera na lavicku, nic moc nebeha a hra v 2. polcase uplne slabo. Snad to co skoro Valverde zachyti a posle tam ... hocikoho.

Reagovat
Raul=Real

Sevilla ma ale riadne nemehla v utoku...do sanci sa dostava casto, ci uz teraz alebo aj proti ManU...sance si urcite vytvoria aj proti Bayernu, no s takym zahadzovanim to uz mozu zabalit rovno teraz

Reagovat
ADM

Komedia vzadu

Reagovat
Teoretik

Rakitič tam tahá nohy, jako by byl po maratonu, Iniesta dnes hrozně nemotorný a to i na balonu, Paulinho na to sere od začátku, ale stejně v té záloze žádnou změnu neudělá

Reagovat
Phillipinho

Banega ve forme to je neco ho sledovat v ty zaloze

Reagovat
smazaný uživatel

kolik tam mel Navas nabehanych kilometru?

Reagovat
Teoretik

10,2 - to bude asi víc, než náš celý tým dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak to je v norme, jsem prepinal panely a mel jsem pocit, ze tam vidim 16, to me trochu vydesilo

Reagovat
ADM

A třeba sa tady všichni poserte

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
ADM

Tvoja hlaska

Reagovat
Kluivert9

Jojo

Reagovat
smazaný uživatel

fantasticky sua

Reagovat
Kluivert9

Prostě tým

Reagovat
Switchback

to mě poser

Reagovat
smazaný uživatel

gooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
Switchback

ale golman to posral teda

Reagovat
ADM

0% interest

Reagovat
smazaný uživatel

OBSTŘEL OF THE GOD

Reagovat
smazaný uživatel

Uuuuunbeaten.

Reagovat
celeb

wau

Reagovat
smazaný uživatel

oba dva góly udělal Sua, až tady zase někdo bude psát sračky o jeho prvním doteku

Reagovat
remeslnik

, hlavně ten druhý !! ty jsi matěj !! Jen občas má záblesky a trefí se. Suarez je kopyto a ještě pako. Má jediné štěstí, že je to největší kamarád Lea.

Reagovat
Jordi Alba

Lol

Reagovat
celeb

Welcome to LaLiga!

Reagovat
smazaný uživatel

la liga

Reagovat
smazaný uživatel

hodně brutální zápas tohle NEPORAŽENI

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej bod

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozný zápas. Boleli z toho oči, až na ten závěr a vytvořený tlak.

Reagovat
Phillipinho

Tyvole pres 40 strel v zapase je hroznej zapas? Obrovsky nasazeni, nahoru dolu, ja se teda pobavil dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

naopak, zápas to byl fantastický...takové tempo celých 90 minut jsem už dlouho neviděl

Reagovat
Teoretik

asi myslel z naší strany, to byl fakt hrůzostrašný výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik zbytečných ztrát míče jsme snad ještě neměli. Z každé takové měla Sevilla nebezpečný protiútok a my navíc velké chyby v obraně.

Reagovat
Phillipinho

To souhlasim

Reagovat
blaugrana

Daniel Alves včera s PSG vyhrál Ligový pohár a stal se rekordmanem v počtu získaných trofejí. Brazilský obránce jich nad hlavu pozvedl již 37, o jeden pohár méně má na svém kontě jeho krajan Maxwell.

Ten Maxwell.

Reagovat
Kluivert9

Zlatanova pijavice se nezdá

Reagovat
smazaný uživatel

jako rekordmanem vůbec ? To bych čekal třeba u takovýho Xaviho, Iniesty...Nebo

Reagovat
blaugrana

Don a Leo maju myslim 30.

Reagovat
smazaný uživatel

Lea bych ani nezminoval, ale Iniesta a Xavi, kteří hráli už dlouho za Barcu, než tam přišel Alves ze Sevilly, kde vyhrál prd (nebo rozhodně mnohem míň, než ti dva v Barce), pak hráli a sbírali trofeje pospolu noa od odchodu Alvese přeci PSG nemělo o 10 trofejí víc než Barca přeci...Nehledě na repre úspěchy, kde maj oba nad Alvesem navrch...jestli se tam teda nepočítá nějakej ten repre turnaj, co se hrál chvíli před MS 2014...No prostě mi to nějak nesedí

Reagovat
blaugrana

Lenze Alves prisiel v sezone 08/09, cize na zaciatku vlady Pepa. Dovtedy Barca neprezivala moc uspesne obdobia az za sezonu 04/05, 05/06. Navyse po odchode z Barcy bol v Juve a PSG, kde zozbieral viac trofeji ako Barca za tieto dve posledne sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

no, na ten Juve jsem zapomněl vlastně...Nicméně, když to beru, jak to beru (jakože se nekoukám na žádný tabulky ani nic, jen ze svý paměti), tak u Iniesty - bral tituly mistra, nebo LM, nebo CdR v Barce tušim tak od 2004 (?) a do tý doby Alves asi vcelku nic, nebo nevim kde hrál před Sevillou upřímně. Potom dlouho spolu, takže to se nemusí brát v potaz noa pak ikdyž v Juve, kde měl každoročně titul a domácí pohár pravděpodobně, tak Barca toho zase o tolik míň neměla ne ? Noa jak píše imp stli se počítaj i nějaký pitomý konfederační poháry, tak je to taky fifty fifty...Prostě ať počítám, jak počítám, musí na tom bejt Iniesta minimálně stejně.

Reagovat
patas92

Než se potkali v Barceloně, tak toho Alves vyhrál skoro stejně jako Xavi do té doby. Navíc Xavi už je pryč třetí sezónu a za tu dobu Dani v Barce, Juve a PSG vyhrál 8 trofejí (pokud dobře počítám)

Reagovat
smazaný uživatel

V repre uspesich teda taky nemaj nad Alvesem rozhodne navrch. V dospelackejch soutezich maj Xavi a Iniesta maj 1x MS a 2x ME. Alves ma 1x Copa America a 2x Konfederacni pohar.

Reagovat
valloire

Vůbec neni směroplatný, že ti něco nesedí. Ba naopak.

Reagovat
stas87

Smeroplatny? Dedo, nevymyslaj si tu uz aj slova.

Reagovat
CHONG

Spíš ty si doplň filmové vzdělání

Reagovat
stas87

A objavilo sa to okrem toho filmu este niekde?

Reagovat
CHONG

Jenom v jednom z nejlepších českých filmů vůbec

Reagovat
valloire

nejsem děda

Reagovat
patas92

Kdyby jenom slova...

Reagovat
valloire

Reagovat
ADM

Reagovat
valloire

Lionel Messi je bezesporu nejlepší hráč v historii fotbalu. Kdo tvrdí něco jinýho, je vyjebanec.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ale nemusíš být sprosty. Tak je hned poznat, že fandis mordoru.

Reagovat
valloire

promiň

Reagovat
smazaný uživatel

No vyjebanec si, to mas pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, ze je, aj ho vyhlasili na Player blaugrana of the football history kde o tom rozhoduje miestna komunita na eurofotbale. Ti maju dolezitejsi hlas ako FIFA a ich fanusikovia, hraci, treneri ci odbornici

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jednou, kdy FIFA vyhlásila nejlepšího hráče všech dob? Takové ocenění neexistuje. Už to chápeš ty mongole?

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepsi hrac vsetkych cias je uz davno vyhlaseny https://sk.wikipedia.org/wiki/Najlep%C5%A1%C3%AD_futbalista_20._storo%C4%8Dia a Pele vyhlaseny na galavecere http://www.goal.com/en/news/1785/ballon-dor/2014/01/13/4541873/emotional-pele-awarded-fifa-ballon-dor-prix-dhonneur. Takze tvoje blaugrana ankety kto je futbalista historie nikoho nezaujimaju ty kaspare

Reagovat
patas92

TIL všetky čiasy = 20. storočia

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nevím, umíš ty číst? 20th century není všech dob. 20.století není všech dob. Messi v 20 stol. nehrál. Ronaldo v 20. Stol nehrál. Ale já chápu že mongol jako ty to nepochopí.

FIFA best player of the history se vyhlásí až den před tím než na nás spadne meteorit. Protože bude zaručený, ze nikdo lepší se už nenarodí.

Reagovat
culé

No konečne

Reagovat
blaugrana
Reagovat
smazaný uživatel

Rodrigo musi ist na majstrovstva sveta.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Ed_Hazard

"V Celtě nejsou spokojeni s Morem"

To čo je tam za partu dementov?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já se jim teda nedivím, na něm si ještě vyláme zuby několik lidí, než z něj vytáhnou aspoň polovinu jeho potenciálu. Hloupý hráč se skvělými schopnostmi.

Reagovat
remeslnik

Blbou nohu můžeš naučit, blbou hlavu nikdy !!

Reagovat
Ed_Hazard

No ja ano, lebo vždy ke´d nastúpil z lavičky, tak sa stala z Celty mega nebezpečný tým. Blbec sice môže byť, ale lapšieho žolíka na svete nezoženú. To nebolo normálne ako ich ofenzíva ožila. Videl som tak do 10 zápasov a vždy to Mor neuveriteľne oživil. Tie jeho prieniky a centre do vápna mohli prakticky vždy skončiť gólom (niekoľko z nich aj skončilo).

Reagovat
Hristo Stoichkov

Celta je dost úsporně fungující rodinný klub, který právě za Emreho vysypal na jejich poměry gigantický peníze, což je společně s jeho chováním asi hlavní problém. Jinak on je skvělý baller, na kterýho se krásně kouká, ale absolutně nemá finální fázi, góly nedává ani proti unaveným obranám, asistencí taky málo, celý to jeho hypování je založený na jeho jemný a brilantní technice, kterou dokáže využívat při driblinku, ale tím jeho pozitivní vlastnosti tak nějak končí. Jinak se ani nedivím, že s ním má Unzue problém, on byl snad jediný, kdo v Barce nechtěl trpět Neymarovy eskapády, několikrát ho vyhodil z tréninku, až měl jednoho dne Neymar říct, že pokud ho klub nevyhodí, půjde on sám.

Reagovat
vilp

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele