LaLiga - souhrn 28. kola

09.03.2018, 22:51, aktualizováno 12.03.2018, 22:51
Komentáře a souhrny
Real Betis veze body ze hřiště Alavésu. Barcelona uspěla v Malaze a její náskok v čele tabulky ale zůstává stejný, protože vyhrálo i Atlético. Real Madrid veze body ze hřiště Eibaru. Valencia na to zareagovala triumfem v Seville. Espanyol porazil Real Sociedad. Villarreal zvládl duel v Las Palmas a veze si z Kanárských ostrovů tři body. Bilbao přehrálo doma Leganes. Senzace letošní sezony z Girony má další oběť...

Deportivo Alavés - Real Betis 1:3

12.03.2018 21:00

Góly: 67. Rubén Sobrino - 23. Loren Morón, 44. Javi García, 78. Loren Morón

V pondělí LaLiga mohla bezpochyby vidět zrození nové hvězdy. Loren Morón vstřelil dva góly, celkem jich má na kontě pět v šesti zápasech, které odehrál v prvním týmu Realu Betis. S pouhými osmi střelami na soupeřovu branku se svými statistikami přiblížil pouze Messimu nebo Ronaldovi. Zápas začal od svěřenců Quiqueho Setiena s vysokým nasazením, protože stále bojují o příčky zaručující účast v evropských soutěžích.

Běžela teprve 8. minuta, kdy Munir El Haddadi pohotovou střelou těsně minul branku. Alfonso Pedraza mu z levé strany poslal přihrávku na vápno, ale 22letý křídelník neuspěl. Aktivnějším týmem však v prvních dvaceti minutách bylo Deportivo, ale hostí se postupně dostávali ke slovu. Víctor Camarasa poslal přihrávku na Lorenza Moróna za obranu domácích.

S tou se popasoval a propálil Fernanda Pacheca. V moment nahrávky však pomezní rozhodčí zvedl praporek nad hlavu, jelikož však míč byl ještě tečovaný během přihrávky jedním z obránců, tak ho sudí poopravil a branka mohla platit. Betis byl v dalším průběhu prvního poločasu lepším týmem, což kromě držení míče potvrdil ve 44. minutě. Po rohovém kopu se prosadil Javi García. Nejprve však míč v chumlu hráči patičkou poslal na branku Mandi, který po další teči proplul právě ke střelci druhé branky.

Kromě šance Munira se Deportivo prakticky k ničemu nedostalo a ještě hůře pro domácí mohlo být v 56. minutě. Morón si udělal dobrý den z obrany, trošku se štěstím prošel okolo několika obránců a z ostrého úhlu pálil. Jeho tvrdou střelu však vyrazil Pacheco. Sníženo bylo v 67. minutě. Sevillští se zbytečně zatáhli, čehož využil Rubén Sorbino, který dostal skvělou přihrávku a mohl pláchnout sám na branku.

Následně byl Antonio Adán překonán střelou na zadní tyč. O drama mělo být postaráno, ale na 1:3 zvýšil v 78. minutě opět Morón. Ten si naběhl po brejku na přihrávku za obranu a střelou na vzdálenější tyč překonal Pacheca. Balón se však za brankovou čáru dostal až odrazem právě od tyčky. Deportivo otevřelo po této situaci otevřelo svou hru, ale k ničemu jim to platné nebylo. Betis maximálně využil svých příležitostí a připsal si na konto důležité tři body z venkovního hřiště.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - CD Leganés 2:0

11.03.2018 20:45

Góly: 10. Raúl García, 17. Raúl García

Athletic Bilbao se v týdnu utká v rámci osmifinálového odvetného utkání Evropské ligy s Marseille. V neděli je však ještě čekal ligový duel s Leganésem, který během prvních dvaceti minut rozhodl dvěma brankami jediný hráč. Domácí rozhodně nechtěli z tohoto zápasu udělat pouhou formalitu a okamžitě se tlačili do útoku. Zaslouženě se v 10. minutě dočkali první branky.

Markel Susaeta poslal z pravé strany do vápna centrovaný míč, který si našel Raúl García a hlavičkou uspěl. Hostující gólman rozhodně nemůže mít čisté svědomí, protože ne zrovna přesvědčivě vyběhl. Bilbao se tlačilo dopředu dál a dál, až v 17. minutě zvýšilo na 2:0. Óscar de Marcos nacentroval opět zprava míč do vápna.

Na zadní tyči nejprve zakončoval opět Raúl García, který jen trefil jednoho z obránců. Dalšímu se míč nepodařilo bezpečně odkopnout a z následné dorážky střelec prvního gólu uspěl. Úžasný vstup do zápasu pro Athletic a vůbec střelce obou branek. Během prvních třiceti minut byli domácí jednoznačně lepším týmem, ale právě v 30. minutě zahrozil Leganés.

Nabil El Zhar po jednom z centrů hlavičkoval a Kepa musel vytáhnout důležitý zákrok. Hosté se ve druhém poločasu tlačili více dopředu a pochopitelně se snažili o snížení. Absolutně bezradně, protože Bilbao zatím bezpečně bránilo, a dokonce mohl v 65. minutě zvýšit náskok Mikel San José, ale svou střelou příliš Ivána Cuéllara nevystrašil.

Bilbao se rozhodně nestáhlo na vlastní polovinu, ale snažilo se rovněž o aktivní hru. Možná, že právě díky ní si pohodově došlo pro tři body. Pravdou je, že Leganés s jednou střelou na branku nemohl pomýšlet na bůhvíjaký výsledek.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Villarreal CF 0:2

11.03.2018 18:30

Góly: 67. Carlos Bacca, 90+2. Nicola Sansone (pen.)

Villarreal dokázal přečkat nebezpečné příležitosti Las Palmas v prvním poločasu a v tom druhém využil své vlastní šance. Poté hosté už jen bránili své vedení a v samotném závěru přidali pojistku, když jednobrankové vedení pojistili druhou brankou z penalty.

Na úvod se hned ve 3. minutě ukázal hostující Daniel Raba. Ten z šestnáctky pálil na branku, ale jeho tvrdou ránu vyrazil Leandro Chichizola. Žlutá ponorka se nenápadně dostávala k většímu tlaku.

V 19. minutě měli první šanci i domácí. Jonathan Calleri dostal do vápna hezky sklepnutý míč a zakončoval trošku krkolomně, nicméně nepříjemně pro Sergia Asenja, který musel na bezprostřední střelu vytáhnout špičkový zákrok.

Za deset minut musel vytáhnout brankář Villarrealu další zázračný zákrok. Alen Halilović si naběhl do střelecké pozice a z dobrých pětadvaceti metrů pálil, ale jeho pokus byl vyražen do zámezí.

Druhý poločas začal trošku vlažně. Další gólové šance byli fanoušci svědky až v 67. minutě a tentokrát už z ní uhodilo. Hostující Carlos Bacca pláchl po pravé straně a z domácího brankáře udělal diváka, když míč poslal nekompromisně pod břevno. Bacca měl pak další dvě slušné šance během následujících čtyř minut, ovšem to už neuspěl.

Villarreal v závěru hlídal jednobrankový náskok a do ničeho bezhlavého se nepouštěl. To se mu vyplatilo v závěru zápasu. Běžela první minuta nastavení, když Alejandro Gálvez fauloval Roberta Soriana, který už postupoval sám na branku. Zatímco domácí obránce obdržel červenou kartu, hosté dostali možnost pojistit své vítězství z penalty. K pokutovému kopu se postavil Nicola Sansone a s přehledem proměnil.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Celta Vigo 3:0

11.03.2018 16:15

Góly: 44. Antoine Griezmann, 56. Vitolo, 63. Ángel Correa

Na Wanda Metropolitano zavítal během nedělního odpoledne nevyzpytatelný soupeř. Před Celtou Vigo stál hodně obtížný úkol, a to vybojovat alespoň bod na horké půdě Atlética Madrid. Obě mužstva nastoupila prakticky v nejsilnějším složení, ale během prvních patnácti minut se na hřišti nic zajímavého neodehrálo. Hrálo se spíše ve středu pole.

Až v 29. minutě byl autorem gólovky Diego Godín. Po rohovém kopu téměř sám hlavičkoval na branku hostí, ale jeho pokus jen těsně prolétl okolo brankové konstrukce. S odpovědí ihned přispěchali hráči Viga. Sergi Gómez za tři minuty dostal přihrávku do hezké pozice v pokutovém území. Jeho rána však byla zblokována jedním z obránců. Tempo hry se pomaloučku stupňovalo.

V 43. minutě si naběhl na pas z poloviny hřiště Diego Costa. Dostal se za celou obranu, ale vše včasným vyběhnutím zažehnal Rubén Blanco. O minutu později už byl bezmocný. Z pravé strany přišel po rohovém kopu centr, který byl hlavičkou prodloužen na zadní tyč. Zde číhal osamocený Antoine Griezmann a počínal si ledově klidně.

Nechal proběhnout obránce a míč napálil na vzdálenější tyč. Los Rojiblancos tedy šli do šatny s vedením 1:0. S tímto nepříznivým vývojem se už ve 49. minutě něco pokusili udělat hosté. Pablo Hernández čekal ve vápně na přihrávku, ale upadl po souboji s protihráčem. Vehementně se dožadoval penalty, ale hrálo se dál. Jen za šest minut byla Celta Vigo nejblíže vyrovnání.

Iago Aspas z malého vápna zakončoval, ale trefil jen tyč. Rozhodnuto bylo definitivně o minutu později, kdy se trefil Vitolo. Ten dostal od Griezmanna luxusní kolmici do vápna a španělský hráč s přehledem překonal brankáře. V 63. minutě se skóre opět měnilo. Ángel Correa dostal do vápna rychlou příhru a zakončoval. Musel až na dvakrát, ale i přes přesilu hráčů Celty dokázal být úspěšný.

V závěru ještě zahrozil Maxi Gómez pohotovou střelou z dálky, ale Oblak si s ní bezpečně poradil. Po rychlé kombinaci na jeden dotek byl blízko zakončení znovu Gómez, ale ve vápně mu tentokrát ukopl z kopačky míč Lucas Hernández. Atlético tedy dokázalo udržet další čisté konto a dovést zápas do vítězného konce.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Sociedad 2:1

11.03.2018 12:00

Góly: 51. Léo Baptistão, 72. Gerard Moreno - 41. Willian José

Zápas, který musel fanoušky na stadionu bavit. Hodně soutěživý výkon byl k vidění od obou týmů, ale svěřenci Quique Sáncheze byli těmi šťastnějšími. Zkrátka šli si pro vítězství o něco více naproti. Utkání začalo v intenzivním tempu. Šance se přelévaly ze strany na stranu, ale prvním celkem, který se dočkal vstřelené branky, byli hosté.

V 41. minutě přišlo zaváhání jednoho z domácích hráčů, kterého využil útočník baskického týmu. Willian José pláchl všem a akci se pokusil zakončit sám. Ukázalo se, že to bylo správné rozhodnutí, jelikož překonal svou střelou brankáře Paua Lópeze.

S odpovědí přispěchal Espanyol hned v 51. minutě. Esteban Granero hezky přeloboval všechny bránící hráče a za obranou se objevila hned čtveřice barcelonských borců. Míče se ujal Leo Baptistão a snížil na 1:1.

Běžela 71. minuta, když si Gerard Moreno poslal míč před sebe ve vápně, kde ho fauloval gólman hostů a kopala se penalta. K ní se postavil právě Moreno, Jeho pokus však Miguel Ángel Moyà vyrazil. Bohužel pro něj jen před sebe, takže z následné dorážky už Moreno uspěl.

Za pár minut mohlo být znovu vyrovnáno. Álvaro Odriozola se dostal z ničeho nic ke střele, ale jeho pokus byl zlikvidován.

Více informací k zápasu

Málaga CF - FC Barcelona 0:2

10.03.2018 20:45

Góly: 15. Luis Suárez, 28. Philippe Coutinho

Souboj prvního s posledním překvapení nepřinesl. Barcelona i při neúčasti legendárního dua Messiho s Iniestou zvládla večerní utkání v Malaze a výsledkem 2:0 drží jedenáctibodový náskok před druhým Atléticem Madrid, které má zápas osmadvacátého kola stále před sebou. Vše podstatné se událo již v první půli, kdy hosté dvakrát skórovali zásluhou Suáreze a Coutinha, přičemž frustrovaní hráči Malagy navíc museli zbytek zápasu odehrát v oslabení, neboť za nebezpečný zákrok na Jordiho Albu uviděl červenou kartu Samu García.

Zatímco absence Andrése Iniesty byla dlouho dopředu očekávaná, vynechání Lionela Messiho ze zápasové soupisky ovlivnily na poslední chvíli rodinné záležitosti v podobě narození třetího syna Cira. V základní sestavě Barcelony se tak ocitla nová garda v čele s rekordními posilami Dembélém a Coutinhem, kteří shodně podali výtečný výkon a měli značný podíl na tom, že herní propast mezi oběma celky zůstala více než patrná.

V minulých letech byl stadion Rosaleda nejen pro Barcelonu obtížně dobyvatelnou pevností a loni to byla právě místní prohra 0:2, která se stala symbolem zmařeného barcelonského boje o titul. Letos je to však v podání Malagy jiná písnička. Andalusané se celou sezonu trápí, o čemž vypovídá beznadějně poslední místo v tabulce a nejinak tomu bylo i v sobotu večer, kdy hosté o svém triumfu rozhodli již v úvodní půlhodině. V první šanci zápasu si ještě Luis Suárez na brankáře Roberta nepřišel, avšak v patnácté minutě vystihl jeho náběh perfektním centrem Jordi Alba a uruguayský forvard si přesnou hlavičkou připsal zásah proti poslednímu prvoligovému klubu, kterému doposud v barcelonském dresu nevstřelil gól.

Třináct minut nato se v plné parádě uvedlo zmíněné duo Dembélé - Coutinho. První jmenovaný svůj povedený průnik do šestnáctky završil přízemním centrem, který Philippe Coutinho improvizovaným zakončením patičkou usměrnil ideálně mimo Robertův dosah do sítě a zařídil svému týmu gólovou pojistku.

Jen krátce po opětovném rozehrání míče ze středového kruhu neudržel nervy na uzdě domácí Samu García, jehož excelentní Alba suverénně přehrával, a do španělského reprezentačního beka zajel na půli hřiště nevybíravým skluzem. Ošklivý zákrok přímo na kotník Alba s dávkou štěstí ustál bez vážnějšího zranění, hříšník putoval s červenou kartou na kontě po právu do šaten.

Od té chvíle již o vítězi utkání nebylo sporu a hosté již po zbytek večera s vidinou blížícího se osmifinále Ligy mistrů s Chelsea nikam nepospíchali. Nutno ovšem podotknout, že Malaga k potěše domácích fanoušků sympaticky bojovala alespoň o snížení skóre, obzvláště v případě hlavičky En-Nesiryho k němu vskutku neměla blízko.

Po změně stran bylo zapotřebí kvalitního výkonu brankáře Roberta, aby průběžné skóre nenabralo punc debaklu. Postupně v zakončení neuspěli Umtiti, Dembélé i Coutinho, ovšem barcelonské již nic z toho mrzet nemusí, neboť si vezou domů všechny body za výhru 2:0 a jsou opět o krok blíže titulu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Levante UD 0:1

10.03.2018 18:30

Góly: 79. Coke

Getafe před tímto duelem patřilo za pátý nejlepší celek LaLigy hrající před vlastními fanoušky. O to překvapivější tedy byla jeho porážka se zachraňujícím se Levante, které vyhrálo nejtěsnějším možným způsobem díky trefě Cokeho. Valencijský klub tak udělal výrazný krok k záchraně a odpoutal se od sestupového pásma na rozdíl čtyř bodů.

Domácí se sice drží ve středu tabulky, kde jim to vyhovuje, ale určitě ještě tajně chtějí zabojovat o Evropskou ligu. V posledních týdnech jako by však začali ztrácet půdu pod nohama, prohráli totiž už potřetí v uplynulých pěti kolech. Hosté mimochodem slavili svou ligovou výhru naposledy v listopadu roku 2017, čekali na ní tedy patnáct utkání v řadě!

Do první větší šance se propracovalo mužstvo z madridského předměstí, a to v 19. minutě. Jorge Molina z vyložené pozice trefil tyčku, k dorážce se ještě následně snažil dostat Ndiaye, ovšem do bezpečí stačil balón odvrátit obránce Coke. Pak se sám na hostující bránu řítil Ángel, jenže své sólo zakončil trestuhodně jen střelou vedle.

I nadále bylo Getafe aktivnějším týmem, soupeřova obrana si především neuměla poradit s dvojicí Ángel a Jorge Molina, jejichž spolupráce mohla slavit úspěch také ve 26. minutě, jenže druhý jmenovaný mířil jen mimo. Za Levante mohl udeřit v rámci první půle snad jen Ivi López, ovšem jeho pokus šest minut před obrátkou nebyl ani náhodou přesný.

Ve druhém poločase zase svěřenci trenéra Josého Bordaláse spálili velkou možnost. Ángel původně směřoval svou přihrávku na Ndiayeho, ten se nacházel v ofsajdu, ale všem jasně naznačil, že se do akce zapojit nechce. A tak zezadu vyběhl jako blesk z čistého nebe Jorge Molina, jehož musel vychytávat brankář Oier, a Ángel poté z dorážky jen přestřelil.

Jestli po většinu střetnutí měli domácí dění na hřišti pod kontrolou, rozhodně se nedá mluvit o tom, že by zvládli poslední čtvrthodinu. Již v 76. minutě měli velké štěstí, že Rober hlavičkoval pouze do břevna. V 79. minutě ovšem hosté přece rozhodli o svém vítězství, jelikož centr z rohového čtvrtkruhu od Iviho Lópeze usměrnil do sítě zcela nehlídaný Coke.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Valencia CF 0:2

10.03.2018 16:15

Góly: 25. Rodrigo, 68. Rodrigo

Valencii se podařilo díky dvěma brankám Rodriga skolit venku Sevillu, odpověděla nejlepším možným způsobem na vítězství Realu Madrid a přiblížila se třetí příčce znovu na rozdíl jediného bodu. Andaluský celek naopak zřejmě ztratit definitivně naději na to zabojovat o první čtyřku. Manko na jeho soupeře se totiž prohloubilo už na jedenáct bodů.

Pro domácí byla tohle jedinečná příležitost, jak aspoň nějakým způsobem ve zbývajících kolech zdramatizovat souboj o čtvrtou pozici, která s jistotou zaručuje Ligu mistrů pro příští sezónu. Jenže ve veledůležitém mači selhali. Poprvé po osmi ligových zápasech nedokázali vstřelit jedinou branku, a to byl ve finále ten hlavní kámen úrazu.

Hosté naopak potvrdili, že jejich nepovedený vstup do nového roku 2018 je definitivně zapomenut. V LaLize získali už své páté vítězství z posledních šesti utkání a upevnili si své postavení mezi nejlepšími čtyřmi celky. Nutno však podotknout, že v počtu střel na bránu i ve statistice držení míče za Sevillou poměrně značně zaostávali.

Hned zkraje utkání se Sevillistas dožadovali nařízení pokutového kopu. Nolito si v šestnáctce snažil odhodit bránícího Gabriela Paulistu, jenž trošku nešikovně zasáhl míč rukou, kterou měl od těla, každopádně sudí Ricardo De Burgos na bílou značku neukázal. Ve 21. minutě již Nolito vyslal štiplavou střelu pravačkou, brankáře Neta ale nepřekonal.

O čtyři minuty později naopak z ničeho nic udeřili Netopýři. Kondogbia ze středu pole vyslal dlouhý pas na pravou stranu, Rodrigo si balón posunul do vápna, a odtud zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Vyrovnat se snažil po prudké přihrávce Layúna tečující Pablo Sarabia na bližší tyčce, nicméně Neto reflexivním zákrokem jednoruč zasáhl.

Sevilla pokračovala v útočení a tři minuty před obrátkou byla znovu velmi blízko úspěchu, Muriel se z hranice pokutového území pořádně opřel do míče, avšak ke své smůle trefil pouze břevno. Zkraje druhého dějství si Neto opět zachytal, z dálky na něj totiž zamířil Banega, a s nepříjemně plachtícím pokusem si poradil jen s vypětím všech svých sil.

A když se v 53. minutě neprosadil po standardce ani Lenglet, jenž rovněž jako většina jeho spoluhráčů ztroskotala na Netovi, jala se Valencia navýšit svůj náskok. Kondogbia v 68. minutě svou kolmicí uvolnil za obranu rozeběhnutého Rodriga, který ani tentokráte před gólmanem Sergiem Ricem nezaváhal a snadno ho překonal.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Real Madrid 1:2

10.03.2018 13:00

Góly: 50. Iván Ramis - 34. Cristiano Ronaldo, 84. Cristiano Ronaldo

Přestože se madridskému Realu na půdě Eibaru dlouho nedařilo potvrdit roli favorita a vlastní dobrou formu, nakonec obhájce ligového titulu dokázal na severu Španělska triumfovat v poměru 2:1. Mužem zápasu se stal jako obvykle v posledních týdnech Cristiano Ronaldo, jenž svou početnou sbírku obohatil o další dvě trefy.

Lépe do utkání vstoupili domácí, jenže své vytvořené šance nevyužili a místo toho zničehonic inkasovali po výtečné Modrićově přihrávce a Ronaldově zakončení. Na úvod druhé půle sice dokázal po rohovém kopu srovnat Ivan Ramis, jenže portugalský tahoun Realu si zbytek zápasu uzmul zpět pro sebe a po několika neúspěšných pokusech zvládl překonat výtečného brankáře Dmitroviće, čímž vrátil Realu vedení a celkově osmý vítězný zářez z posledních devíti zápasů napříč všemi soutěžemi. Ztráta madridských na vedoucí Barcelonu však nadále zůstává dvanáctibodová.

Eibar se do slavného soupeře pustil zhurta a hned v první minutě si vytvořil dokonce dvě slibné příležitosti v rychlém sledu za sebou. Capovu gólovou ránu ovšem stihl zablokovat Modrić a odražený míč poslal hlavičkující Pedro León příliš vysoko. Chvíli nato zaražené hosty mohl vytrestat Kike, avšak na povedený Inuiho centr těsně nedosáhl. Vytoužený průlom skóre záhy nepřinesla ani pohledná kombinace Jordána s Inuim, na jejímž konci si Kike pro změnu vylámal zuby na brankáři Navasovi.

Zatímco domácí zahazovali jednu slibnou šanci za druhou, soupeř byl o poznání nekompromisnější. Baleova rána si ještě na Dmitroviće nepřišla, ovšem po půlhodině hry vystihl Luka Modrić Arbillovu rozehrávku a perfektní kolmicí vybídl k zakončení Cristiana Ronalda, jenž se nemýlil. Hra Realu byla rázem uvolněnější, a ještě do přestávky musel Dmitrović tasit excelentní zákrok proti dalšímu pokusu Ronalda.

Stejně jako v případě první půle ovšem Eibar vstoupil na trávník lépe i po změně stran a tentokráte se již odměny za svou aktivitu dočkal. Escalanteho střílený centr přinutil Navase k vytěsnění míče na rohový kop, který následně Pedro León posadil přesně na hlavu volného Ramise a bylo vyrovnáno.

Odpověď hostí na sebe nenechala dlouho čekat. Nejaktivnějším střelcem Realu byl podle očekávání Ronaldo a nevedl si vůbec špatně, jenže Dmitrović jeho ránu gólových parametrů dokázal výtečným zásahem zneškodnit. Poté bylo pořádně horko i na druhé straně, když se aktivní Inui ocitl v zakončení takřka na hranici malého vápna, a přesto minul. Zato Cristiano Ronaldo sedm minut před koncem z obdobné pozice nezaváhal a tvrdou hlavičkou pod břevno z Carvajalova centru zařídil Realu vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

Girona FC - Deportivo La Coruña 2:0

09.03.2018 21:00

Góly: 21. Cristhian Stuani, 57. Juanpe

Girona se momentálně dostala na příčku, ze které by pro příští ročník postoupila do Evropské ligy. Nováček, který si odbývá debut v LaLize, zažívá neuvěřitelnou sezónu, o které rozhodně ani zdaleka nemohl snít. Svěřenci Pabla Machína ukazují, že realita může překonat sci-fi. Katalánci proti pátečnímu soupeři vytasili své největší zbraně a pokračují ve své krasojízdě.

Domácí se ze začátku zápasu ujali iniciativy, drželi míč, ale k ničemu velkému se nedostali. Smrtelně zasáhli až v 21. minutě. Kdo jiný, než Cristhian Stuani, poslal míč do sítě Deportiva La Coruňa. Z levé stany přišel do vápna dlouhý centr, který hlavičkoval na branku jeden z útočících hráčů. Tento pokus dokázal Rubén Martínez vyrazit, ale s následnou dorážkou si snadno Cristian Stuani poradil.

Hosté se dostali do velkých kompilací, jelikož potřebují v boji o záchranu v LaLize každičký bod a nyní to s nimi moc dobře nevypadalo. Girona celkem pohodově bránila své vedení, protože se hosté prakticky k ničemu, ale opravdu k ničemu nedostali. Až v závěru poločasu jsme se mohli dočkat vyrovnání. Z levé strany přišel centr.

K hlavičce se dostal Celso Borges, ale míč byl ještě tečovaný, takže branka ohrožena nebyla a obránce míč následně odkopl. Do šaten se tedy odcházelo za průběžného skóre 1:0. V 50. minutě se o zvýšení jednobrankového náskoku mohl dostat Pablo Maffeo. Ten po rychlé akci zakončoval dalekonosnou střelou zprava a donutil Martíneze k výtečnému zákroku. O sedm minut později se však skóre měnilo.

Do vápna hostů přišel další centr, na který si tentokráte naskočil Juanpe a míč poslal až do sítě Deportiva. To se ve druhé polovině neprobojovalo k větší gólovce, proto se muselo smířit, že domů odjede bez beru. A zcela zaslouženě, protože lepším mančaftem v tomto utkání byla Girona.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona28226072:1372
2.Atlético Madrid28197248:1264
3.Real Madrid28176567:3057
4.Valencia CF28175654:3056
5.Sevilla FC281431136:4245
6.Villarreal CF281351038:3244
7.Girona FC28127940:3643
8.Real Betis281241246:5340
9.SD Eibar281161135:4139
10.Celta Vigo281151245:4238
11.Getafe CF28991033:2636
12.Athletic Bilbao28811929:3135
13.Espanyol Barcelona28811926:3435
14.Real Sociedad28961350:5033
15.CD Leganés28961323:3433
16.Deportivo Alavés281011725:4231
17.Levante UD284121223:4224
18.UD Las Palmas28551820:5720
19.Deportivo La Coruña28471725:5919
20.Málaga CF28342116:4513

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (619)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele