28. kolo
12.03.2018 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Betis otevřel a uzavřel skóre, přiblížil se tak Evropě

V pondělí LaLiga mohla bezpochyby vidět zrození nové hvězdy. Loren Morón vstřelil dva góly, celkem jich má na kontě pět v šesti zápasech, které odehrál v prvním týmu Realu Betis. S pouhými osmi střelami na soupeřovu branku se svými statistikami přiblížil pouze Messimu nebo Ronaldovi. Zápas začal od svěřenců Quiqueho Setiena s vysokým nasazením, protože stále bojují o příčky zaručující účast v evropských soutěžích.

Běžela teprve 8. minuta, kdy Munir El Haddadi pohotovou střelou těsně minul branku. Alfonso Pedraza mu z levé strany poslal přihrávku na vápno, ale 22letý křídelník neuspěl. Aktivnějším týmem však v prvních dvaceti minutách bylo Deportivo, ale hostí se postupně dostávali ke slovu. Víctor Camarasa poslal přihrávku na Lorenza Moróna za obranu domácích.

S tou se popasoval a propálil Fernanda Pacheca. V moment nahrávky však pomezní rozhodčí zvedl praporek nad hlavu, jelikož však míč byl ještě tečovaný během přihrávky jedním z obránců, tak ho sudí poopravil a branka mohla platit. Betis byl v dalším průběhu prvního poločasu lepším týmem, což kromě držení míče potvrdil ve 44. minutě. Po rohovém kopu se prosadil Javi García. Nejprve však míč v chumlu hráči patičkou poslal na branku Mandi, který po další teči proplul právě ke střelci druhé branky.

Kromě šance Munira se Deportivo prakticky k ničemu nedostalo a ještě hůře pro domácí mohlo být v 56. minutě. Morón si udělal dobrý den z obrany, trošku se štěstím prošel okolo několika obránců a z ostrého úhlu pálil. Jeho tvrdou střelu však vyrazil Pacheco. Sníženo bylo v 67. minutě. Sevillští se zbytečně zatáhli, čehož využil Rubén Sorbino, který dostal skvělou přihrávku a mohl pláchnout sám na branku.

Následně byl Antonio Adán překonán střelou na zadní tyč. O drama mělo být postaráno, ale na 1:3 zvýšil v 78. minutě opět Morón. Ten si naběhl po brejku na přihrávku za obranu a střelou na vzdálenější tyč překonal Pacheca. Balón se však za brankovou čáru dostal až odrazem právě od tyčky. Deportivo otevřelo po této situaci otevřelo svou hru, ale k ničemu jim to platné nebylo. Betis maximálně využil svých příležitostí a připsal si na konto důležité tři body z venkovního hřiště.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele