28. kolo
10.03.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Málaga CF - FC Barcelona 0:2

Souboj prvního s posledním překvapení nepřinesl. Barcelona i při neúčasti legendárního dua Messiho s Iniestou zvládla večerní utkání v Malaze a výsledkem 2:0 drží jedenáctibodový náskok před druhým Atléticem Madrid, které má zápas osmadvacátého kola stále před sebou. Vše podstatné se událo již v první půli, kdy hosté dvakrát skórovali zásluhou Suáreze a Coutinha, přičemž frustrovaní hráči Malagy navíc museli zbytek zápasu odehrát v oslabení, neboť za nebezpečný zákrok na Jordiho Albu uviděl červenou kartu Samu García.

Zatímco absence Andrése Iniesty byla dlouho dopředu očekávaná, vynechání Lionela Messiho ze zápasové soupisky ovlivnily na poslední chvíli rodinné záležitosti v podobě narození třetího syna Cira. V základní sestavě Barcelony se tak ocitla nová garda v čele s rekordními posilami Dembélém a Coutinhem, kteří shodně podali výtečný výkon a měli značný podíl na tom, že herní propast mezi oběma celky zůstala více než patrná.

V minulých letech byl stadion Rosaleda nejen pro Barcelonu obtížně dobyvatelnou pevností a loni to byla právě místní prohra 0:2, která se stala symbolem zmařeného barcelonského boje o titul. Letos je to však v podání Malagy jiná písnička. Andalusané se celou sezonu trápí, o čemž vypovídá beznadějně poslední místo v tabulce a nejinak tomu bylo i v sobotu večer, kdy hosté o svém triumfu rozhodli již v úvodní půlhodině. V první šanci zápasu si ještě Luis Suárez na brankáře Roberta nepřišel, avšak v patnácté minutě vystihl jeho náběh perfektním centrem Jordi Alba a uruguayský forvard si přesnou hlavičkou připsal zásah proti poslednímu prvoligovému klubu, kterému doposud v barcelonském dresu nevstřelil gól.

Třináct minut nato se v plné parádě uvedlo zmíněné duo Dembélé - Coutinho. První jmenovaný svůj povedený průnik do šestnáctky završil přízemním centrem, který Philippe Coutinho improvizovaným zakončením patičkou usměrnil ideálně mimo Robertův dosah do sítě a zařídil svému týmu gólovou pojistku.

Jen krátce po opětovném rozehrání míče ze středového kruhu neudržel nervy na uzdě domácí Samu García, jehož excelentní Alba suverénně přehrával, a do španělského reprezentačního beka zajel na půli hřiště nevybíravým skluzem. Ošklivý zákrok přímo na kotník Alba s dávkou štěstí ustál bez vážnějšího zranění, hříšník putoval s červenou kartou na kontě po právu do šaten.

Od té chvíle již o vítězi utkání nebylo sporu a hosté již po zbytek večera s vidinou blížícího se osmifinále Ligy mistrů s Chelsea nikam nepospíchali. Nutno ovšem podotknout, že Malaga k potěše domácích fanoušků sympaticky bojovala alespoň o snížení skóre, obzvláště v případě hlavičky En-Nesiryho k němu vskutku neměla blízko.

Po změně stran bylo zapotřebí kvalitního výkonu brankáře Roberta, aby průběžné skóre nenabralo punc debaklu. Postupně v zakončení neuspěli Umtiti, Dembélé i Coutinho, ovšem barcelonské již nic z toho mrzet nemusí, neboť si vezou domů všechny body za výhru 2:0 a jsou opět o krok blíže titulu.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
boryland

1:2.............Leo,Luis...............

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

To ze by nam Málaga se zarucene nejhorším útokem v La Lize dala gol, to se ani nebojim, byt tebou, tipl bych si spíš 0:0, protože Málaga sice prohrává na co prijde, ale jsou to prohry třeba 0:2/1:2 a už máme svý zkušenosti třeba z Las Palmas. Bude to porod, ale tady sezonu bez prohry nepro*erem

Reagovat
ttopi

To bylo jen valloireho zbožné přání. Už neví, jak by se Real mohl dotáhnout. Snad jedině vymyslet nějakej odpočet bodů, nebo něco

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele