28. kolo
11.03.2018 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Raúl García během sedmi minut sám rozhodl

Athletic Bilbao se v týdnu utká v rámci osmifinálového odvetného utkání Evropské ligy s Marseille. V neděli je však ještě čekal ligový duel s Leganésem, který během prvních dvaceti minut rozhodl dvěma brankami jediný hráč. Domácí rozhodně nechtěli z tohoto zápasu udělat pouhou formalitu a okamžitě se tlačili do útoku. Zaslouženě se v 10. minutě dočkali první branky.

Markel Susaeta poslal z pravé strany do vápna centrovaný míč, který si našel Raúl García a hlavičkou uspěl. Hostující gólman rozhodně nemůže mít čisté svědomí, protože ne zrovna přesvědčivě vyběhl. Bilbao se tlačilo dopředu dál a dál, až v 17. minutě zvýšilo na 2:0. Óscar de Marcos nacentroval opět zprava míč do vápna.

Na zadní tyči nejprve zakončoval opět Raúl García, který jen trefil jednoho z obránců. Dalšímu se míč nepodařilo bezpečně odkopnout a z následné dorážky střelec prvního gólu uspěl. Úžasný vstup do zápasu pro Athletic a vůbec střelce obou branek. Během prvních třiceti minut byli domácí jednoznačně lepším týmem, ale právě v 30. minutě zahrozil Leganés.

Nabil El Zhar po jednom z centrů hlavičkoval a Kepa musel vytáhnout důležitý zákrok. Hosté se ve druhém poločasu tlačili více dopředu a pochopitelně se snažili o snížení. Absolutně bezradně, protože Bilbao zatím bezpečně bránilo, a dokonce mohl v 65. minutě zvýšit náskok Mikel San José, ale svou střelou příliš Ivána Cuéllara nevystrašil.

Bilbao se rozhodně nestáhlo na vlastní polovinu, ale snažilo se rovněž o aktivní hru. Možná, že právě díky ní si pohodově došlo pro tři body. Pravdou je, že Leganés s jednou střelou na branku nemohl pomýšlet na bůhvíjaký výsledek.

Autor: David Kvapil / marca.com. onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele