28. kolo
10.03.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Levante UD 0:1

Getafe před tímto duelem patřilo za pátý nejlepší celek LaLigy hrající před vlastními fanoušky. O to překvapivější tedy byla jeho porážka se zachraňujícím se Levante, které vyhrálo nejtěsnějším možným způsobem díky trefě Cokeho. Valencijský klub tak udělal výrazný krok k záchraně a odpoutal se od sestupového pásma na rozdíl čtyř bodů.

Domácí se sice drží ve středu tabulky, kde jim to vyhovuje, ale určitě ještě tajně chtějí zabojovat o Evropskou ligu. V posledních týdnech jako by však začali ztrácet půdu pod nohama, prohráli totiž už potřetí v uplynulých pěti kolech. Hosté mimochodem slavili svou ligovou výhru naposledy v listopadu roku 2017, čekali na ní tedy patnáct utkání v řadě!

Do první větší šance se propracovalo mužstvo z madridského předměstí, a to v 19. minutě. Jorge Molina z vyložené pozice trefil tyčku, k dorážce se ještě následně snažil dostat Ndiaye, ovšem do bezpečí stačil balón odvrátit obránce Coke. Pak se sám na hostující bránu řítil Ángel, jenže své sólo zakončil trestuhodně jen střelou vedle.

I nadále bylo Getafe aktivnějším týmem, soupeřova obrana si především neuměla poradit s dvojicí Ángel a Jorge Molina, jejichž spolupráce mohla slavit úspěch také ve 26. minutě, jenže druhý jmenovaný mířil jen mimo. Za Levante mohl udeřit v rámci první půle snad jen Ivi López, ovšem jeho pokus šest minut před obrátkou nebyl ani náhodou přesný.

Ve druhém poločase zase svěřenci trenéra Josého Bordaláse spálili velkou možnost. Ángel původně směřoval svou přihrávku na Ndiayeho, ten se nacházel v ofsajdu, ale všem jasně naznačil, že se do akce zapojit nechce. A tak zezadu vyběhl jako blesk z čistého nebe Jorge Molina, jehož musel vychytávat brankář Oier, a Ángel poté z dorážky jen přestřelil.

Jestli po většinu střetnutí měli domácí dění na hřišti pod kontrolou, rozhodně se nedá mluvit o tom, že by zvládli poslední čtvrthodinu. Již v 76. minutě měli velké štěstí, že Rober hlavičkoval pouze do břevna. V 79. minutě ovšem hosté přece rozhodli o svém vítězství, jelikož centr z rohového čtvrtkruhu od Iviho Lópeze usměrnil do sítě zcela nehlídaný Coke.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele