LaLiga - souhrn 18. kola

14.01.2017, 14:53, aktualizováno 16.01.2017, 22:37
Komentáře a souhrny
Real Madrid konečně našel přemožitele, v nastavení ho zdolal Jovetić. Barcelona tentokráte neměla slitování a doma smetla Las Palmas, na výhře 5:0 se dvěma góly podílel Luis Suárez. Domácí vítězství, byť hubené, má i Atlético po zápase s Betisem. Nerozhodně skončil souboj La Coruni s Villarrealem, po dlouhé době vyhrála Valencia...

Málaga CF - Real Sociedad 0:2

16.01.2017 20:45

Góly: 50. Iñigo Martínez, 62. Juanmi

Málaga před vlastními fanoušky utrpěla v rámci LaLigy teprve svou druhou porážku v sezóně. Nepovedla se jí totiž druhá půle, v níž se podařilo skórovat Iňigovi Martínezovi a Juanmimu, na což klub z Andalusie zareagovat nedokázal. Real Sociaded se tak vyhoupl na páté místo tabulky jen dva body za pozicí čtvrtou.

Hosté potřebovali opravdu co nejrychleji zapomenout na poslední debakl se Sevillou, a ačkoli v prvním poločase, obdobně jako jejich soupeř, měli k ideálnímu výkonu opravdu daleko, ve druhém dějství na rozdíl od domácích své šance zužitkovali. Ti tak, započítáme-li do statistik i Copa del Rey, prohráli už počtvrté v řadě.

Hodně ospale se prezentovaly oba celky během úvodní pětačtyřicetiminutovky. Střeleckých pokusů na branku k vidění opravdu mnoho nebylo. Ten vůbec první vyslal mezi tři tyče svou pravačkou pozdější autor druhého gólu Juanmi, nicméně Carlos Kameni, brankář Málagy, si s jeho zakončením poměrně hravě poradil.

Přece jenom o chlup aktivnější byl celek ze San Sebastiánu, alespoň co se snahy ohrozit protivníkovu bránu týče. Ve 32. minutě se pokusil načít účet Zurutuza, jenže mířil jen mimo, následná další střela Juanmiho byla zablokována. Deset minut před koncem vyzkoušel štěstí rovněž Elustondo, ani on však nebyl úspěšný.

V 51. minutě Txuriurdin poprvé udeřili. Iňigo Martínez se jal standardky za hranicí pokutového území, zeď se mu sice obstřelit nepodařilo, každopádně balón se otřel o jednoho z protihráčů, a nakonec skončil těsně pod břevnem. A v 62. minutě sklepl Willian José hlavou míč pro Juanmiho, který se z vyložené pozice nemýlil.

Málaga i nadále působila na hřišti bezradným dojmem, mužstvo kouče Eusebia Sacristána vlastně bez větších problémů hlídalo pohodlný náskok. Na plac přišli posílit útok i náhradníci Javier Ontiveros a Juanpi Aňor, jenže kýženou změnu ani jejich příchody nepřinesly. V závěru dokonce mohl skórovat ještě Oyarzabal, Carlos Kameni si však poradil.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Madrid 2:1

15.01.2017 20:45

Góly: 85. Sergio Ramos (vl.), 90+2. Stevan Jovetić - 67. Cristiano Ronaldo (pen.)

Rekordní neporazitelnost Realu Madrid je zničehonic u konce. Zatímco v předešlém pohárovém zápase na hřišti Sevilly ukořistil Bílý balet rozdílové čtyřicáté utkání bez porážky v řadě Benzemovým vyrovnáním v nastaveném čase, tentokráte byl Realu závěr zápasu naopak osudný. V ligové "odvetě" za vyřazení z Copa del Rey se totiž družině Zinedina Zidana domácí Sevilla dokonale pomstila, když nejprve pět minut před koncem vyrovnala skóre a v dvaadevadesáté minutě ukořistila nečekané vítězství 2:1.

Hrdinou okamžiku se tak stala čerstvá posila andaluského klubu Stefan Jovetić, který do zápasu naskočil jako střídající hráč a po přihrávce Vitola se postaral o zvrat, který dává do zbytku sezony naději na dramatický boj o titul. Real přitom díky proměněné penaltě Cristiana Ronalda vedl a o čisté konto jej připravil až v pětaosmdesáté minutě vlastenec Sergia Ramose. Jovetićův zásah pak přivodil hostům vůbec první prohru od dubna 2016, kvůli níž má tabulkový lídr právě na druhou Sevillu náskok jediného bodu. Ten se ovšem může snadno změnit ve čtyřbodový, pokud Real ovládne dohrávku s tápající Valencií.

První půle nabídla strhující podívanou, v níž ovšem vynikali především defenzivní hráči. Jak domácí Steven N’Zonzi, tak hostující Casemiro úspěšně likvidovali jednu ofenzivní snahu soupeře za druhou a nebylo tak velkým překvapením, že se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu. Řadu střeleckých pokusů si tradičně připsal Cristiano Ronaldo, avšak k ohrožení Sergia Rica se vinou špatného zakončení ani jednou nedostal.

Po změně stran začala Sevilla více vystrkovat růžky a gólman Keylor Navas se měl co činit, aby vychytal rány Vázqueze s Ben Yedderem. Na opačné straně se po zmatcích v pokutovém území domácích ocitl v jedinečné šanci Karim Benzema, jenže nepochopitelně zblízka Ricovu bránu přepálil.

V sedmašedesáté minutě se už ale hosté přece jen dočkali, když zaváhání Escudera využil Dani Carvajal k výpadu vpřed a následnému pádu po kontaktu s vyběhnuvším Ricem, což rozhodčí posoudil jako provinění proti pravidlům a odpískal pokutový kop. Cristiano Ronaldo nabídnutou příležitostí nepohrdl a dvanáctým ligovým gólem sezony poslal Real vstříc vítězství.

Sevillu však pocit nezasloužené penalty zdravě nakopl k závěrečnému náporu, který odskákal Sergio Ramos. Někdejší obránce Sevilly, který ve zmíněném pohárovém zápase skóroval rovněž z penalty a byl po celý zápas terčem hlasitého hvizdu, si totiž pět minut před koncem srazil do vlastní sítě centr Pabla Sarabii.

A aby toho nebylo málo, přidal se k Ramosovi s nečekaným zaváháním také Keylor Navas. Kroucenou ránu Stefana Jovetiće zpoza šestnáctky totiž kostarický brankář rozhodně byl schopen lapit, jenže výjimečně špičkový zákrok nevytáhl a míč ve směru do brány pouze lehce tečoval. Stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána vybuchl nadšením a veselo bylo jistě i v Barceloně, které tato ztráta Realu v možném boji o titul rozhodně prospěje.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - SD Eibar 2:3

15.01.2017 18:30

Góly: 9. Carlos Carmona, 58. Nacho Cases - 4. Adrián González (pen.), 21. Pedro León, 23. Antonio Luna

Gijón absolutně nezvládl první pětadvacetiminutovku tohoto střetnutí a na tři góly Eibaru reagoval jen dvěma přesnými zásahy. V tuhle chvíli tak ztrácí čtyři body na sedmnáctou Valencii a minimálně i příští kolo se ze sestupového pásma nevymaní. Baskický celek naopak i nadále stoupá tabulkou výše vstříc pohárovým příčkám.

V loňském roce absolvovaly oba týmy měření sil v Copa de Rey a stejně jako v oněch dvou zápasech i tentokráte dokázali naplno uspět hosté. Úvod utkání byl hodně divoký, uběhly jen čtyři minuty, a už se Armagiňak radovali z vedení. Nařízený pokutový kop totiž proměnil Adrián González střelou do protipohybu brankáře Ivána Cuéllara.

Jen o pět minut později nabídl svému protivníkovi vyrovnání doslova na zlatém podnose hostující gólman Asier Riesgo, kterého mimochodem už ve 26. minutě střídal náhradník Yoel Rodríguez. Při snaze odkopnout balón uklouzl, namazal tak Carlosovi Carmonovi, jenž snadno uklízel do prázdné brány.

Nicméně i nadále byl směrem dopředu aktivnější Eibar. V 18. minutě posadil Pedro León centr z přímého kopu na hlavu Adriána Gonzáleze, který orazítkoval vzdálenější tyčku. Ve 21. minutě se již síť za zády Ivána Cuéllara přece třepotala. Domácí muž v rukavicích sice zlikvidoval střelu Adriána Gonzáleze, dorážku Pedra Leóna už ale nezachytil.

A jen o sto dvacet sekund později bylo pro Sporting ještě hůře. Iván Cuéllar totiž zase neudržel v náruči další pokus Adriána Gonzáleze, vyražený míč dostihl Antonio Luna, jenž snadno zacílil. Od té doby se dění na hřišti hodně uklidnilo. A prakticky další zajímavé situace přišly na řadu až ve druhém poločase.

V 58. minutě bylo o dramatizaci tohoto souboje postaráno, Cases totiž z pokutového území šťastně tečoval míč za záda Yoela Rodrígueze. Více toho už však Gijón nestihl. Cases se sice v 66. minutě snažil znovu skórovat, nicméně jeho zakončení bylo polapeno, v závěru pak Rubén Sánchez mířil jen mimo kýžený prostor.

Více informací k zápasu

Granada CF - CA Osasuna 1:1

15.01.2017 18:30

Góly: 69. Artem Kravec - 12. Oriol Riera

Souboj o přežití mezi Granadou a Osasunou nakonec skončil pro oba zúčastněné tím nejhorším možným výsledkem. Remíza 1:1 totiž udržela hosty na posledním a domácí na předposledním místě ligové tabulky a sestupové obavy jsou opět o něco reálnější. Granadští navíc vůbec nezvládli závěr utkání, kvůli čemuž po vyloučení Ucheho s Poncem dokonce dohrávali pouze v devíti.

Ne že by byla o drama nouze, toto střetnutí mohl vyhrát kterýkoli ze zúčastněných. Do brzkého vedení se zásluhou Oriola Riery dostali hosté z Pamplony, avšak po změně stran srovnal Artem Kravec. Granada pak sahala po obratu, avšak zmíněná dvě vyloučení jí zabránila ve finálním náporu. Na záchranu tak andaluský celek ztrácí šest bodů, Osasuna ještě o jeden více.

Lepší vstup do zápasu měla Osasuna, která se také hned v jedenácté minutě gólově prosadila. Oriol Riera se v pokutovém území dobře zorientoval a přesnou ranou mimo dosah brankáře Ochoy přetavil dobrou práci Roberta Torrese v první branku utkání. Domácím chvíli trvalo, než se z tohoto šoku dokázali oklepat, za což málem pykali inkasováním trefy číslo dvě. Sergio León si však na Ochou tentokráte nepřišel. Oba zmínění forvardi Osasuny nezůstali jen u jednoho střeleckého pokusu, ovšem do kabin se přesto odcházelo jen za hubeného náskoku hostí.

Po změně stran už ale byla Granada k nepoznání. Dvakrát pokoušel štěstí Jéremie Bog, avšak nejprve přestřelil a poté nevyzrál na brankáře Maria Fernándeze. Hostující gólman ještě udržel svůj tým ve vedení při bombě Kravece, avšak tentýž hráč jej nakonec dvacet minut před koncem přece jenom překonal. Jeho gólové dorážce předcházela nastřelená konstrukce Ezequielem Poncem a další výtečný zákrok Maria proti pokusu Alberta Buena, ovšem gólu na 1:1 se přesto Osasuně zabránit nepodařilo.

Hned tři minuty nato ale ambice domácích na zvrat utrpěly vážné trhliny, neboť Uche Agbo uviděl rovnou červenou kartu za úder loktem vůči Sergiu Leónovi. I tak měl rozdílový gól na kopačce Andreas Pereira, jenže jeho dalekonosná rána nakonec skončila mimo tři tyče. Na opačné straně se zase musel vytáhnout Ochoa proti střelám střídajícího Riviera s aktivním Leónem. Další gól tak nakonec v zápase nepadl a v samém závěru se už jen změnil počet hráčů na hřišti. Druhou žlutou kartu totiž uviděl Ezequiel Ponce, který přitom nastoupil do zápasu až během druhé půle.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Deportivo Alavés 1:0

15.01.2017 16:15

Góly: 89. Nemanja Radoja

Celta Vigo si v zápase s Deportivem Alavés na poslední chvíli přisvojila všechny body, když jí konečné prvenství 1:0 vystřelil v předposlední minutě základní hrací doby Nemanja Radoja. Galicijský klub tak po nevýrazném vstupu do sezony stoupá tabulkou vzhůru a je znovu o něco blíže vytoužené pohárové Evropě. Alavés sice podal srdnatý výkon a bojoval až do samého konce, ovšem i vinou Feddalova zbytečného vyloučení se nakonec musel smířit s porážkou.

Tak trochu paradoxně padl jediný gól zápasu z protiútoku, přestože Celta takřka celý druhý poločas neustále bušila do ligového nováčka. A aby toho nebylo málo, pro Radoju šlo o vůbec první gól po třech letech v dresu Viga. Svěřenci Enriqueho Berizza tak rázem sahají po pohárových příčkách, na něž nyní ztrácí z osmé pozice pouze dva body (byť šestý Real Sociedad má utkání osmnáctého kola stále před sebou).

Hostující Feddal si jednu žlutou kartu vysloužil již během první půle, přičemž tu druhou a spolu s ní i červenou uviděl hned v první minutě po změně stran. Hosté se ovšem v oslabení vzorově semkli a nadále odolávali trpělivému oťukávání favorita. Tváří v tvář brankáři Pachecovi selhal Roncaglia a také Hugo Mallo měl průlom skóre na dosah čtyři minuty před koncem, jenže trefil pouze brankovou konstrukci.

Užuž se tak zdálo, že si Alavés podrží ligovou neporazitelnost, která trvala již od poloviny listopadu, avšak v devětaosmdesáté minutě přece jen hosté inkasovali. Srbský středopolař Radoja si počínal při převzetí centru do ohně až nebývale chladnokrevně a brilantním zakončením zařídil Celtě vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Espanyol Barcelona 2:1

15.01.2017 12:00

Góly: 17. Martín Montoya, 73. Santi Mina - 85. David López

Až do závěrečného hvizdu se Valencia bála o výsledek, nakonec však důležité vítězství 2:1 urvala. Netopýři si přitom celkem bez potíží vytvořili dvougólový náskok, ale snižující branka pět minut před koncem ještě udržela Espanyol ve hře.

Valencia vstoupila do utkání s velkou chutí a prvních patnáct minut v podstatě nepůjčovala Espanyolu balón. Soler dokonce překonal Diega Lópeze, ale toho na brankové čáře zastoupil spoluhráč. Nápor Valencie vygradoval v 17. minutě vedoucí brankou a nutno zdůraznit, že opravdu zaslouženě. Los Che předvedli pohlednou akci na jeden dotek, po ose Pérez-Parejo-Nani se prosadila poslední instance - Martín Montoya.

Espanyol po inkasované brance vyrovnal hru, čímž ale celková podívaná paradoxně utrpěla. K vidění totiž nebyla žádná další šance, nýbrž jen taktická bitva, převážně o střed pole. Spokojenější ale byli po prvním poločase Valencijští.

Druhý poločas byl hodně podobný tomu prvnímu. Valencia víceméně kontrolovala hru, Espanyol nebyl směrem dopředu vůbec nebezpečný a Diego Alves byl bez práce. Netopýři ale věděli, že průběžný výsledek 1:0 jim nic nezaručí a proto se snažili rozhodnout druhou brankou. V 71. minutě byl ostře faulován Nani a Valencia získala volný přímý kop z velice dobré vzdálenosti. Rozehrávky se chopil Enzo Pérez, na branku Lópeze vyslal dobrou ránu, kterou hostující brankář s vypětím všech sil vyrazil a pohotový Santi Mina přiblížil Valencii tolik vytoužené vítězství.

Ale domácí neměli mít klid a závěr utkání se zdramatizoval. Pět minut před koncem hlavičkoval Moreno a Alves musel vytasit těžký zákrok, bohužel obrana mu v tu chvíli příliš nepomohla a dorážející David López snížil. Vrátit dvougólové vedení mohl okamžitě Nani, ale dobrou šanci nejenže neproměnil, ale ještě mu byl máván ofsajd.

Domácí se v závěru koncentrovali na defenzívu, zatímco Espanyol se tlačil dopředu. Kouč Valencie "Voro" González nastavení rozkouskoval střídáním a i díky tomu se Katalánci do souvislejšího tlaku nedostali. Valencia po delší době okusila, jak chutná vítězství a alespoň částečně vylepšila svoje nelichotivé postavení.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Villarreal CF 0:0

14.01.2017 20:45

Góly: -

Poslední zápas sobotního programu osmnáctého kola La Ligy žádnou fotbalovou hitparádu nepřinesl. Deportivo La Coruňa s Villarrealem se totiž musí spokojit pouze s bodem za bezbrankovou remízu, kterou si fanoušci na stadionu Riazor v hustém dešti rozhodně příliš neužili.

Po neurovnaném úvodu první půle se hosté dostali ke kontrole hry, ovšem ofenziva Žluté ponorce i kvůli řadě absencí (Soriano, Sansone, Bakambú, Čeryšev) vůbec nefungovala a celé trio Pato - Santos Borré - Samú Castillejo bylo vesměs neviditelné. Depor navíc zareagoval o přestávce změnou rozestavení z 4-2-3-1 na 4-4-2, čímž soupeřovu kombinaci mezi zálohou a útokem zcela odstřihl a sám se měl k průlomu skóre.

Asi nejnebezpečnějším hráčem na hřišti byl domácí Florin Andone, který měl také po hodině hry blizoučko ke vstřelení klíčového prvního gólu. Rumunský reprezentant však z ekvilibristického zakončení vytěžil pouze ránu do levé tyče. Druhý pokus Andoneho skrze houštinu těl už mířil do brány, ovšem tentokráte se vytasil s perfektním zákrokem gólman Asenjo.

Zdánlivě nepochopitelné stažení aktivního Andoneho osm minut před koncem málem Deportivu v samém závěru přineslo tři body. Nastoupivší forvard Joselu se totiž dostal po rohovém kopu ke gólové hlavičce z bezprostřední blízkosti, kterou však výtečný Asenjo dokázal zákrokem večera vyrazit nad břevno.

Deportivo tak navzdory mohutné převaze 10:0 na rohy a 13:4 na střely nedokázalo ukořistit všechny tři body a musí se spokojit nadále s patnáctou příčkou. Villarreal je v ligové tabulce o rovných deset výše, ovšem touto zrátou přišel o kontakt se čtvrtým Atlétikem a navíc jej v neděli může v případě výhry nad Malagou předskočit i šestý Real Sociedad.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Betis 1:0

14.01.2017 18:30

Góly: 8. Nicolás Gaitán

Atlético Madrid sice herně nepřesvědčilo, ovšem manažer Diego Simeone může být přesto spokojený. Jeho svěřenci si totiž na domácí půdě poradili s Realem Betis 1:0 díky brzké trefě Nicolase Gaitána a připsali si již třetí výhru za sebou, díky níž si pojistili umístění zaručující kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů.

Oproti úterní pohárové prohře s Las Palmas 3:2 madridský celek notně přidal na defenzivní stabilitě, ovšem zároveň tím utrpěly výpady dopředu, kvůli čemuž byl zápas chudý na góly a vyrovnaný až do konečného hvizdu. Úvod utkání přitom ničemu takovému nenasvědčoval, neboť se domácí ujali vedení již po osmi minutách hry. Simeonemu se za čtvrtou šanci nastoupit v základní sestavě odvděčil trefou Nicolas Gaitán, který se ocitl na konci tečovaného centru Simeho Vrsaljka a bezpečně zblízka překonal brankáře Antonia Adána.

Atlético bylo v tu chvíli na koni a nechybělo málo, aby nabyté vedení brzy nepojistil Antoine Griezmann. Francouzský útočník však ve slibné příležitosti vypálil příliš vysoko a spolu s touto zahozenou šancí odezněl také favoritův nápor. Betis se k prvnímu ohrožení domácí branky dostal ve čtyřiatřicáté minutě, kdy musel gólman Miguel Ángel Moyá vytáhnout pohotový zákrok proti pokusu Rubéna Castra. Když pak Moyá zlikvidoval i nebezpečnou ránu Jonase Martína z hloubi pokutového území, šlo se do kabin za těsného vedení Atlétika.

Domácí po změně stran znovu přešli do ofenzivy a k brzké možnosti skórovat se dostal doposud neviditelný Fernando Torres, avšak z úhlu již nedokázal procpat míč za připraveného Adána. Jinak nezáživnému průběhu utkání prospělo nasazení Yannicka Carraska, který brzy po nástupu na hřiště místo střelce Gaitána ohrozil Adána tvrdou pumelicí z kraje šestnáctky. Díky belgickému křídelníkovi útok Atlétika ožil natolik, že zvládl závěr utkání dohrát co nejdál od vlastní branky, a přestože se už diváci dalšího gólu nedočkali, i výsledek 1:0 madridskému klubu plně vyhovuje. Na třetí Sevillu nyní Simeoneho družina ztrácí již jen dva body.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - UD Las Palmas 5:0

14.01.2017 16:15

Góly: 14. Luis Suárez, 52. Lionel Messi, 57. Luis Suárez, 59. Arda Turan, 80. Aleix Vidal

Jednoznačná záležitost se odehrála na Camp Nou, kde Barcelona rozstřílela Las Palmas 5:0. Katalánci neměli se svým soupeřem vůbec žádné problémy a ani slitování. Historii znovu přepisoval Lionel Messi, jenž vůbec poprvé skóroval do sítě Las Palmas. Enriqueho svěřenci se díky výhře posouvají před Sevillu na druhé místo.

Lionel Messi sází svým soupeřům jeden gól za druhým, proti Las Palmas se však dosud neprosadil. Zápas 18. kola však v tomto směru přepisoval historii. Ale nejprve pěkně po pořádku. Barcelona si nedělala žádné potíže a Las Palmas přejela naprosto suverénním způsobem. Ani na první branku zápasu se nemuselo čekat dlouho. Vidalova skvělá kolmice vysunula Gomese, který přihrával pod sebe na skórujícího Luise Suáreze. Psala se čtrnáctá minuta zápasu. Další vyložené šance následovaly a několikrát neuspěli Rafinha, Gomes, Turan nebo i Messi.

Především ve 33. minutě si náramně pohrál s defenzívou Kanárků a k dokonalosti chybělo jen rozvlnit síť. Hosté udrželi těsný výsledek v podstatě zázrakem a také díky skvělému Varasovi, jenž nejenže vytáhl přímák Messiho, ale také ho vychytal o další tři minuty později, samotného před brankou.

Podobnému tlaku však hosté nemohli odolávat dlouho a to se také ve druhém dějství potvrdilo. V 52. minutě znovu přepisoval historii Leo Messi, když se vůbec poprvé v kariéře trefil do sítě Las Palmas. Tentokrát se žádné zázraky neděly, Messi pohotově dorážel a od této chvíle se obrana Las Palmas sesypala jako domeček z karet.

Do šedesáté minuty zvyšovali na 3:0, respektive 4:0 Luis Suárez a Arda Turan. Další ofenzivní lavinu zachytávali hosté jen těžko a nakonec více jak 80 000 diváků vidělo pátou branku. Byla to klasická akce, rychlá kolmice, přihrávka pod sebe a zakončení - autorem završující populárního bůra byl Aleix Vidal. Pochopitelně s Kanárky mohlo být ještě hůře, ale další branka, možná i vinou krátkého nastavení, už nepadla. Barcelona rozdrtila Las Palmas 5:0 a minimálně do šlágru Sevilly s Realem Madrid se posouvá na druhé místo.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Athletic Bilbao 0:0

14.01.2017 13:00

Góly: -

Leganés měl dnes proti Bilbau nespočet vyložených šancí, ale Iraizoz jakoby svojí branku začaroval. Jen Darwin Machis by mohl vyprávět. Leganés tak pouze remizoval s Athleticem Bilbao 0:0.

Utkání na Estadio Municipal de Butarque začalo pořádně zostra a hned v první minutě měli domácí obrovskou šanci jít do vedení. Darwin Machis si to pelášil sám na branku a ač stíhán, dokázal vystřelit, bohužel pro Leganés vedle branky. Na druhé straně dokonce Raúl García rozvlnil síť, ale byl mu pískán útočný faul, takže veškeré vzrušení bylo marné.

Smolařem byl ale Machis, kterému se po čtvrthodině hry a znovu pak ve 28. minutě naskytly další vyložené šance, v podstatě totožné, ale Machisovo zakončení bylo tristní. To už muselo Leganés mrzet, neboť mít tři vyložené šance a nedat z toho ani jeden gól, to může stát celý zápas. O něco aktivnější domácí to zkoušeli i prostřednictvím Marína, brankář Iraizoz však nemusel výrazněji zasahovat.

První poločas se tedy nesl v duchu spalování šancí domácího výběru a také ve druhém dějství nebyl Leganés schopen vstřelit gól. Blízko měl k němu Victor Díaz, ale ani z malého vápna ne a ne trefit branku! V 72. minutě opět nedosáhl na balón Machis a čtyři minuty před koncem zápasu završil domácí zmar Mantovani, když hlavičkoval do tyče! V nastavení se ještě vytáhl Iraizoz a pak už sudí odpískal konec.

Leganés měl proti Bilbau mnohem více šancí, jenomže branka pro něho zůstala zakletá. Athletic si tak do Baskicka přiváží bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid17124146:1640
2.Sevilla FC18123338:2239
3.FC Barcelona18115247:1738
4.Atlético Madrid18104432:1434
5.Real Sociedad18102630:2532
6.Villarreal CF1887326:1231
7.Athletic Bilbao1884622:1928
8.Celta Vigo1883729:3227
9.SD Eibar1875625:2426
10.UD Las Palmas1866627:2924
11.Espanyol Barcelona1858522:2523
12.Deportivo Alavés1857615:1822
13.Málaga CF1856726:3121
14.Real Betis1863920:3021
15.Deportivo La Coruña1846823:2818
16.CD Leganés1845913:2917
17.Valencia CF1744926:3316
18.Sporting Gijón18331219:3712
19.Granada CF18171015:3910
20.CA Osasuna18161117:389

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (386)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele