18. kolo
14.01.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Villarreal CF 0:0

Poslední zápas sobotního programu osmnáctého kola La Ligy žádnou fotbalovou hitparádu nepřinesl. Deportivo La Coruňa s Villarrealem se totiž musí spokojit pouze s bodem za bezbrankovou remízu, kterou si fanoušci na stadionu Riazor v hustém dešti rozhodně příliš neužili.

Po neurovnaném úvodu první půle se hosté dostali ke kontrole hry, ovšem ofenziva Žluté ponorce i kvůli řadě absencí (Soriano, Sansone, Bakambú, Čeryšev) vůbec nefungovala a celé trio Pato - Santos Borré - Samú Castillejo bylo vesměs neviditelné. Depor navíc zareagoval o přestávce změnou rozestavení z 4-2-3-1 na 4-4-2, čímž soupeřovu kombinaci mezi zálohou a útokem zcela odstřihl a sám se měl k průlomu skóre.

Asi nejnebezpečnějším hráčem na hřišti byl domácí Florin Andone, který měl také po hodině hry blizoučko ke vstřelení klíčového prvního gólu. Rumunský reprezentant však z ekvilibristického zakončení vytěžil pouze ránu do levé tyče. Druhý pokus Andoneho skrze houštinu těl už mířil do brány, ovšem tentokráte se vytasil s perfektním zákrokem gólman Asenjo.

Zdánlivě nepochopitelné stažení aktivního Andoneho osm minut před koncem málem Deportivu v samém závěru přineslo tři body. Nastoupivší forvard Joselu se totiž dostal po rohovém kopu ke gólové hlavičce z bezprostřední blízkosti, kterou však výtečný Asenjo dokázal zákrokem večera vyrazit nad břevno.

Deportivo tak navzdory mohutné převaze 10:0 na rohy a 13:4 na střely nedokázalo ukořistit všechny tři body a musí se spokojit nadále s patnáctou příčkou. Villarreal je v ligové tabulce o rovných deset výše, ovšem touto zrátou přišel o kontakt se čtvrtým Atlétikem a navíc jej v neděli může v případě výhry nad Malagou předskočit i šestý Real Sociedad.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele