18. kolo
14.01.2017 16:15 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - UD Las Palmas 5:0

Jednoznačná záležitost se odehrála na Camp Nou, kde Barcelona rozstřílela Las Palmas 5:0. Katalánci neměli se svým soupeřem vůbec žádné problémy a ani slitování. Historii znovu přepisoval Lionel Messi, jenž vůbec poprvé skóroval do sítě Las Palmas. Enriqueho svěřenci se díky výhře posouvají před Sevillu na druhé místo.

Lionel Messi sází svým soupeřům jeden gól za druhým, proti Las Palmas se však dosud neprosadil. Zápas 18. kola však v tomto směru přepisoval historii. Ale nejprve pěkně po pořádku. Barcelona si nedělala žádné potíže a Las Palmas přejela naprosto suverénním způsobem. Ani na první branku zápasu se nemuselo čekat dlouho. Vidalova skvělá kolmice vysunula Gomese, který přihrával pod sebe na skórujícího Luise Suáreze. Psala se čtrnáctá minuta zápasu. Další vyložené šance následovaly a několikrát neuspěli Rafinha, Gomes, Turan nebo i Messi.

Především ve 33. minutě si náramně pohrál s defenzívou Kanárků a k dokonalosti chybělo jen rozvlnit síť. Hosté udrželi těsný výsledek v podstatě zázrakem a také díky skvělému Varasovi, jenž nejenže vytáhl přímák Messiho, ale také ho vychytal o další tři minuty později, samotného před brankou.

Podobnému tlaku však hosté nemohli odolávat dlouho a to se také ve druhém dějství potvrdilo. V 52. minutě znovu přepisoval historii Leo Messi, když se vůbec poprvé v kariéře trefil do sítě Las Palmas. Tentokrát se žádné zázraky neděly, Messi pohotově dorážel a od této chvíle se obrana Las Palmas sesypala jako domeček z karet.

Do šedesáté minuty zvyšovali na 3:0, respektive 4:0 Luis Suárez a Arda Turan. Další ofenzivní lavinu zachytávali hosté jen těžko a nakonec více jak 80 000 diváků vidělo pátou branku. Byla to klasická akce, rychlá kolmice, přihrávka pod sebe a zakončení - autorem završující populárního bůra byl Aleix Vidal. Pochopitelně s Kanárky mohlo být ještě hůře, ale další branka, možná i vinou krátkého nastavení, už nepadla. Barcelona rozdrtila Las Palmas 5:0 a minimálně do šlágru Sevilly s Realem Madrid se posouvá na druhé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
Messiáš

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

snad se foukne penalta... at ma Pique klid i v tomto zapase :)

Reagovat
dextroza_m

Snad dostaneš rozum, ať máme klid my...

Reagovat
smazaný uživatel

vidim.... ze Pique dostal rozum... dneska radeji nehraje :)

Reagovat
smazaný uživatel

To čekáš příliš.

Reagovat
dextroza_m

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0, snad dostane šanci Ailex Vidal, zaslouží si to a Roberto si také potřebuje odpočinout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele