18. kolo
15.01.2017 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Madrid 2:1

Rekordní neporazitelnost Realu Madrid je zničehonic u konce. Zatímco v předešlém pohárovém zápase na hřišti Sevilly ukořistil Bílý balet rozdílové čtyřicáté utkání bez porážky v řadě Benzemovým vyrovnáním v nastaveném čase, tentokráte byl Realu závěr zápasu naopak osudný. V ligové "odvetě" za vyřazení z Copa del Rey se totiž družině Zinedina Zidana domácí Sevilla dokonale pomstila, když nejprve pět minut před koncem vyrovnala skóre a v dvaadevadesáté minutě ukořistila nečekané vítězství 2:1.

Hrdinou okamžiku se tak stala čerstvá posila andaluského klubu Stefan Jovetić, který do zápasu naskočil jako střídající hráč a po přihrávce Vitola se postaral o zvrat, který dává do zbytku sezony naději na dramatický boj o titul. Real přitom díky proměněné penaltě Cristiana Ronalda vedl a o čisté konto jej připravil až v pětaosmdesáté minutě vlastenec Sergia Ramose. Jovetićův zásah pak přivodil hostům vůbec první prohru od dubna 2016, kvůli níž má tabulkový lídr právě na druhou Sevillu náskok jediného bodu. Ten se ovšem může snadno změnit ve čtyřbodový, pokud Real ovládne dohrávku s tápající Valencií.

První půle nabídla strhující podívanou, v níž ovšem vynikali především defenzivní hráči. Jak domácí Steven N’Zonzi, tak hostující Casemiro úspěšně likvidovali jednu ofenzivní snahu soupeře za druhou a nebylo tak velkým překvapením, že se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu. Řadu střeleckých pokusů si tradičně připsal Cristiano Ronaldo, avšak k ohrožení Sergia Rica se vinou špatného zakončení ani jednou nedostal.

Po změně stran začala Sevilla více vystrkovat růžky a gólman Keylor Navas se měl co činit, aby vychytal rány Vázqueze s Ben Yedderem. Na opačné straně se po zmatcích v pokutovém území domácích ocitl v jedinečné šanci Karim Benzema, jenže nepochopitelně zblízka Ricovu bránu přepálil.

V sedmašedesáté minutě se už ale hosté přece jen dočkali, když zaváhání Escudera využil Dani Carvajal k výpadu vpřed a následnému pádu po kontaktu s vyběhnuvším Ricem, což rozhodčí posoudil jako provinění proti pravidlům a odpískal pokutový kop. Cristiano Ronaldo nabídnutou příležitostí nepohrdl a dvanáctým ligovým gólem sezony poslal Real vstříc vítězství.

Sevillu však pocit nezasloužené penalty zdravě nakopl k závěrečnému náporu, který odskákal Sergio Ramos. Někdejší obránce Sevilly, který ve zmíněném pohárovém zápase skóroval rovněž z penalty a byl po celý zápas terčem hlasitého hvizdu, si totiž pět minut před koncem srazil do vlastní sítě centr Pabla Sarabii.

A aby toho nebylo málo, přidal se k Ramosovi s nečekaným zaváháním také Keylor Navas. Kroucenou ránu Stefana Jovetiće zpoza šestnáctky totiž kostarický brankář rozhodně byl schopen lapit, jenže výjimečně špičkový zákrok nevytáhl a míč ve směru do brány pouze lehce tečoval. Stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána vybuchl nadšením a veselo bylo jistě i v Barceloně, které tato ztráta Realu v možném boji o titul rozhodně prospěje.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
valloire

1-2

Reagovat
10FKK

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Konečně to přijde, 4 : 2.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Ragnar Lothbrok

0:3 Easy.

Reagovat
smazaný uživatel

nejak easy to neboloo co ? bravo Sevilla f..k Real

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Po bitvě je každej generál, ty šašku.

Reagovat
scholes18

A pred bitkou každý naivný a trápny.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Naivní? Myslíš, že neni v silách Realu Seville dát 3 kousky? Byl to muj tip, nevyšel, tim to hasne, ale neni třeba tady psát debilní komenty a posmívat se, když už je po zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Nooo kdyby hrali proti Granade nenapisu nic ale 0:3 easy tak to neeee... Sevilla je Sevilla a dobre urobili Real neni Buh vi co skoda ze Japonci je nedali vo finale ty sasku se zadus

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Je mi zatěžko přít se s dementem, takže tim bych to ukončil..

Reagovat
HullCity

Dement seš akorát ty podle těch tvých keců na chatu a podle toho,že proti Seville by to mělo být easy,takže na tomhle to ukonči.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Prohlásil další dement, teď končim.

Reagovat
HullCity

Další dement podle tvého názoru,takže můžu klidně spát.

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf co to zidane postavil? 5 obránců? Proboha proč

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla potěšila

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele