18. kolo
15.01.2017 12:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Espanyol Barcelona 2:1

Až do závěrečného hvizdu se Valencia bála o výsledek, nakonec však důležité vítězství 2:1 urvala. Netopýři si přitom celkem bez potíží vytvořili dvougólový náskok, ale snižující branka pět minut před koncem ještě udržela Espanyol ve hře.

Valencia vstoupila do utkání s velkou chutí a prvních patnáct minut v podstatě nepůjčovala Espanyolu balón. Soler dokonce překonal Diega Lópeze, ale toho na brankové čáře zastoupil spoluhráč. Nápor Valencie vygradoval v 17. minutě vedoucí brankou a nutno zdůraznit, že opravdu zaslouženě. Los Che předvedli pohlednou akci na jeden dotek, po ose Pérez-Parejo-Nani se prosadila poslední instance - Martín Montoya.

Espanyol po inkasované brance vyrovnal hru, čímž ale celková podívaná paradoxně utrpěla. K vidění totiž nebyla žádná další šance, nýbrž jen taktická bitva, převážně o střed pole. Spokojenější ale byli po prvním poločase Valencijští.

Druhý poločas byl hodně podobný tomu prvnímu. Valencia víceméně kontrolovala hru, Espanyol nebyl směrem dopředu vůbec nebezpečný a Diego Alves byl bez práce. Netopýři ale věděli, že průběžný výsledek 1:0 jim nic nezaručí a proto se snažili rozhodnout druhou brankou. V 71. minutě byl ostře faulován Nani a Valencia získala volný přímý kop z velice dobré vzdálenosti. Rozehrávky se chopil Enzo Pérez, na branku Lópeze vyslal dobrou ránu, kterou hostující brankář s vypětím všech sil vyrazil a pohotový Santi Mina přiblížil Valencii tolik vytoužené vítězství.

Ale domácí neměli mít klid a závěr utkání se zdramatizoval. Pět minut před koncem hlavičkoval Moreno a Alves musel vytasit těžký zákrok, bohužel obrana mu v tu chvíli příliš nepomohla a dorážející David López snížil. Vrátit dvougólové vedení mohl okamžitě Nani, ale dobrou šanci nejenže neproměnil, ale ještě mu byl máván ofsajd.

Domácí se v závěru koncentrovali na defenzívu, zatímco Espanyol se tlačil dopředu. Kouč Valencie "Voro" González nastavení rozkouskoval střídáním a i díky tomu se Katalánci do souvislejšího tlaku nedostali. Valencia po delší době okusila, jak chutná vítězství a alespoň částečně vylepšila svoje nelichotivé postavení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vitisport chrápe, ještě nemá tipy . Jsem zvědavý, zvláště pak na tento zápas. Tipáč to vidí na domácÍ, já opačně.

Reagovat
smazaný uživatel

Měli pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele