LaLiga - souhrn 14. kola

03.12.2016, 14:57, aktualizováno 05.12.2016, 22:34
Komentáře a souhrny
Valencia nedokázala udržet vedení proti Málaze. Barcelona měla na dosah výhru nad Realem Madrid, v závěru ovšem inkasovala a musí se spokojit s remízou 1:1. Atlético Madrid nezvládlo domácí duel s Espanyolem a bere jenom bod za bezbrankovou remízu, stejný výsledek se zrodil i v souboji Leganésu s Villarrealem. Sevilla dokonce prohrála v Granadě...

Deportivo La Coruña - Real Sociedad 5:1

05.12.2016 20:45

Góly: 13. Sidnei, 29. Iñigo Martínez (vl.), 42. Florin Andone, 64. Ryan Babel, 77. Florin Andone - 57. Yuri Berchiche

Fotbalisté La Coruni konečně zabrali a doma si připsali nezvykle vysoké vítězství 5:1 nad San Sebastianem. Domácí baskický celek doslova smetli a ti po delší sérii bez porážky zažili pořádné vystřízlivění. Dvakrát se mezi střelce zapsal rumunský útočník Florin Andone.

Real Sociedad se v minulém kole prezentoval vynikajícím výkonem proti Barceloně, kde konečná remíza 1:1 byla spíše ztrátou, ale v tomto utkání zcela propadl. Hosté vstoupili do zápasu hodně laxně, lehkovážně, naivně. Jejich obrana zřejmě v úvodních minutách vyhlásila den otevřených dveří, protože jak jinak si vysvětlovat hned dva samostatné průniky Andoneho, který teda Baskové přečkali bez újmy.

Tedy jen do náledujícího rohového kopu, který se rozhodli nebránit. Centrovaný balón propadl k Sidneimu a ten poslal balón přesně k tyči! Po půlhodině hry už La Coruňa vedla 2:0 a branku si hosté vstřelili sami. Iňigo Martínez si ve snaze odvrátit nebezpečí vstřelil ukázkový vlastenec. Na Rulliho branku se dál valila ofenzivní lavina a ten ještě do konce prvního poločasu potřetí inkasoval. Do třetice všeho dobrého a zlého se trefil Florin Andone, jemuž předložil přesnou přihrávku Juanfran.

Hosté byli zralí na ručník, ale španělská liga pamatuje velké zvraty. V 57. minutě dal San Sebastianu naději Yuri Berchiche. Poté, co si vyměnil balón s Canalesem, vymetl pravou šibenici Tytońovi branky. Byl to ale jen záblesk, protože nadále jasně ovládali hru domácí borci. Po hodině hry fauloval Martínez ve vlastním vápně Albentosa a sudí odpískal pokutový kop. Ryan Babel ho sice neproměnil, ale měl k dispozici bezprostřední dorážku a tou již slavil úspěch.

V tu chvíli už nebylo o vítězi zápasu pochyb. Nutno podotknout, že vedení La Coruni bylo naprosto zasloužené. V 77. minutě už zvyšoval na 5:1 dvougólový Florin Andone, Rullimu tvrdou ranou nedal vůbec žádnou šanci. V posledních minutách hry mohl znovu snížit Willian José, jeho rána ale pouze rozezvonila obě Tytońovy tyčky.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Málaga CF 2:2

04.12.2016 20:45

Góly: 7. Rodrigo, 34. Álvaro Medrán - 3. Pablo Fornals, 90+3. Pablo Fornals

Už se zdálo, že doposud strádající Valencie přece jen ukončí v domácím zápase s Malagou dlouhou šňůru bez vítězství a odsune se z bezprostřední blízkosti sestupového pásma, jenže branka Pabla Fornalse z třetí minuty nastavení nakonec znamenala dělbu bodů po atraktivní remíze 2:2, o niž se vedle záložníka Malagy a autora obou branek hostí gólově postarali Rodrigo a Álvaro Medrán.

Los Che tak protáhli své tápání již na šest ligových kol, aniž by jedinkrát naplno bodovali, a od prvního sestupového místa jsou momentálně po čtrnácti kolech vzdáleni pouze na dva body. Na první nesestupové sedmnácté místo nejprve svěřence Cesareho Prandelliho odsunul Sportin Gijón, který zvládl porazit Osasunu, ovšem díky zisku bodu a lepšímu skóre Netopýři poskočili alespoň zpět před Gijón na šestnácté místo. Malaga se naopak drží v klidném středu tabulky s dvaceti body a má tak momentálně blíže k pohárové Evropě než k pádu do druhé ligy.

Lepší vstup do zápasu si hosté snad ani nemohli představovat. Hned v třetí minutě totiž Pablo Fornals trefil svou ránu z voleje přesně a postaral se o průlom skóre ve prospěch Malagy. Valencie ovšem měla na tento nepříznivý průběh zápasu okamžitou odpověď a čtyři minuty nato bylo opět vyrovnáno, když centr Daniho Pareja uklidil do sítě hlavou útočník Rodrigo. Ve čtyřiatřicáté minutě si navíc aktivní nahrávač Parejo připsal i druhou asistenci večera, když pro změnu připravil palebnou pozici Álvaru Medránovi, který se nemýlil.

Po změně stran pak neměl daleko k vyrovnání Ignacio Camacho, ovšem jinak hosté navzdory územní převaze nebyli dlouho schopní vsítit kýžený vyrovnávací gól. Camacho ještě sedm minut před koncem z rohového kopu neuspěl, stejně jako Yousse En-Nesyri, ale nakonec domácí obrana přece jen povolila. Až v třetí minutě nastavení se dokázal prosadit podruhé v zápase Fornals a na jakoukoli odpověď již nezbyl žádný čas. Valencie tak s Malagou uhrála remízu 2:2, která není plně uspokojivá ani pro jednu stranu.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - UD Las Palmas 1:1

04.12.2016 18:30

Góly: 4. Alexis - 57. Marko Livaja

Deportivo Alavés se prvního ligového vítězství na domácí půdě nedočkalo ani ve čtrnáctém kole, neboť proti Las Palmas letošní nováček uhrál na Estadio Mendizorroza pouze remízu 1:1. Alavés sice poslal do vedení brzkým gólem Alexis, avšak hosté krátce před hodinou hry srovnali zásluhou Marka Livaji a alespoň trochu tak vylepšili dosavadní bilanci čtyř bodů z předešlých šesti venkovních zápasů v sezoně.

Úvodní minuty patřily jednoznačně domácím, kteří šli hned ve čtvrté minutě do vedení. Zprvu odvrácený rohový kop ještě vrátil do ohně Theo Hernández a číhající Alexis perfektně trefenou ranou z voleje zařídil časný průlom skóre. Další šance na navýšení náskoku poté zahodili Ibai Gomez z přímého kopu a Jonathan Viera se svou dalekonosnou ranou, a tak se do kabin o přestávce odcházelo za stavu 1:0.

Hosté měli po změně stran rozhodně co zlepšovat, což se jim také po dvanácti minutách podařilo. Helder Lopes poslal z levé strany nebezpečný přízemní centr k nohám nabíhajícího Marka Livaji, který na přední tyči parádně usměrnil z halfvoleje míč pod břevno, a bylo vyrovnáno. Oba celky pak ve zbývající půlhodině měly několik šancí, aby strhly vedení na svou stranu, jenže Deyverson napálil z bezprostřední blízkosti pouze brankáře Javiho Varase a Tana zase ze slibné pozice výrazně minul. Když pak v závěru neuspěl ani Viera, jenž před poloodkrytou brankou trestuhodně přestřelil, musely se oba kluby spokojit pouze s bodem za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - CA Osasuna 3:1

04.12.2016 18:30

Góly: 43. Carlos Carmona, 56. Douglas, 78. Carlos Carmona - 86. Miguel Flańo

Souboj dvou celků ze sestupového pásma, které v posledních týdnech především hledají vlastní identitu, zvládl lépe Gijón, který se vyhoupl na šestnáctou pozici, a svého soupeře nechal posazeného na dně tabulky. Domácí se prosadili zásluhou dvou branek Carlose Carmony a Douglase, hosté už jen v závěru snižovali Miguelem Flaňem.

Trošku už minulý zápas na půdě Realu naznačil, že by Sporting v nejbližší době mohl přerušit svou hrozivou bilanci bez vítězství. Na půdě favorita nepředvedl vyloženě špatný výkon a prohrál tam jen o branku. Nakonec se opravdu zadařilo v klíčovém duelu s Pamplonou. Až na jedenáctý pokus od zářijového střetnutí s Leganés konečně naplno bodoval.

Zato celek z Navarry se i nadále topí v obrovité krizi a spolu s Granadou má na bodovém kontě pouze jednociferné číslo. Celkově zaznamenal už svou šestou porážku v posledních sedmi utkáních, pokud-li do statistik zahrneme i Copa del Rey. Na El Molinónu mimochodem prohrál od roku 2012 už potřetí v řadě.

Do jakéhosi prvního vážnějšího zakončení se po dvaceti minutách hry dostal Moi Gómez, nicméně u bližší tyčky zakončoval jen mimo. Tři minuty před přestávkou se již Gijón ujal vedení. Fernando Amorebieta poslal z levé strany dlouhý pas do šestnáctky, kde se do míče hlavou opřel Carlos Carmona, jenž zamířil přesně k tyčce.

Domácí i po přestávce kontrolovali hru, jejich protivník mimochodem do 56. minuty stále nezaznamenal jedinou střelu na branku. V tu chvíli naopak Rojiblancos přidali další zásah, to když Moi Gómez poslal přihrávku skrz celé vápno do volného prostoru, odkud zcela nehlídaný Douglas pohodlně zamířil za záda brankáře Nauzeta Péreze.

Carlos Carmona byl blízko dalšímu gólu v 66. minutě, ale neuspěl, avšak nemusel smutnit, neboť se znovu prosadil dvanáct minut před koncem. Po rychlé akci ho ve středu pole našel Moi Gómez a následný lob skončil za brankovou čárou. Hosté pak stačili pouze korigovat, na zadní tyči Miguel Flaňo zužitkoval přihrávku Álexe Berenguera.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - SD Eibar 3:1

04.12.2016 16:15

Góly: 42. Beñat Etxebarria, 55. Iñaki Williams, 90+1. Iker Muniain - 71. Sergi Enrich

I bez klíčových mužů sestavy Aritze Adurize a Raúla Garcíy zvládlo Bilbao baskické derby proti Eibaru a uštědřilo svému soupeři první porážku po třech vítězstvích v řadě. Domácí vedli zásluhou Beňata Etxebarriy do poločasu, následně se trefil Iňaki Williams, aby pak hosté snížili Sergiem Enrichem. Tři body nakonec v nastavení pojistil Iker Muniain.

Los Leones zjistili jednu hodně pozitivní zprávu do budoucna. Dokážou totiž střílet branky, i když jim chybí Aritz Aduriz, současný nejlepší střelec týmu a také historicky nejúspěšnější šutér klubu, který se v minulém utkání v Las Palmas nechal vyloučit. V tabulce předskočili svého soupeře o dva body a jsou zase zpátky v boji o pohárové příčky.

Možná že v první půlhodině byl o něco aktivnější ve střelbě směrem na branku Eibar, nicméně Anaitz Arbilla spolu s Adriánem Gonzálezem nedokázali mířit přesně. To na druhé straně netrefil prostor mezi třemi tyčemi Sabin Merino. Tři minuty před koncem se již ovšem Athletic Club radoval z úvodní branky utkání.

Beňat Etxebarria letos zaznamenal jen jeden jediný gól, a to v Evropské lize proti Rapidu Vídeň, tentokráte si na své konto připsal také úspěšný zásah v LaLize. Svůj přímý volný kop zahrál parádně, technickou střelou obstřelil zeď a poslal jí přesně do šibenice. Hostující brankář Asier Riesgo se po míči jen marně natahoval.

Po přestávce hledal Eibar cestu za vyrovnáním, v poměrně slušné pozici se po centru Antonia Luny objevil Sergio Enrich, avšak svou hlavičku usměrnil jen vedle brány. O pár chvil později se k hlavičce propracoval též Sabin Merino, ani on však, podobně jako jeho protivník, nebyl v koncovce úspěšný.

Domácí rozšířili svůj gólový účet v 55. minutě. Sabin Merino uvolnil rozeběhnutého Iňakiho Williamse, ten naběhl do šestnáctky z levé strany a z blízkosti zakončil podél nohy Asiera Riesga. Každopádně Bilbao nemělo v žádném případě vyhráno. Gólman Kepa likvidoval pokus Inuia, nicméně devatenáct minut před koncem kapituloval.

Inui na zadní tyči vrátil míč hlavou do malého vápna na Sergia Enricha, který z blízkosti snadno zacílil. Osm minut před koncem nebyli Los Armeros daleko od vyrovnání, nicméně Inui zase na Kepu nevyzrál. V nastavení bylo definitivně rozhodnuto, Iker Muniain sám před Asierem Riesgem využil přihrávky z pravé strany od Asiera Villalibreho.

Více informací k zápasu

Real Betis - Celta Vigo 3:3

04.12.2016 12:00

Góly: 41. Rubén Castro (pen.), 53. Tonny Sanabria, 73. Germán Pezzella - 15. Iago Aspas, 61. Iago Aspas, 85. Facundo Roncaglia

Šestigólová přestřelka odstartovala nedělní porci zápasů španělské nejvyšší soutěže. Remízu 3:3 si připsaly celky Betisu Sevilla a Celty Vigo. Hned dvakrát se mezi střelce zapsal hostující Iago Aspas.

Skóre otevřela v 15.minutě Celta Vigo a brance předcházel ostrý centr zleva, který vrátil zpátky Wass a Iago Aspas bez problému trefil odkrytou branku. O několik minut později vyslal na Adána štiplavý pokus Wass a na druhé straně jen polechtal Blanca Sanabria. Přesně ve 40.minutě došlo k penaltovému zákroku. Fontás se pověsil ve vzduchu na Petrose a sudí nezaváhal. Nezaváhal ani Rubén Castro, jenž se celé exekuce ujal a suverenně jí proměnil.

Poločas byl na střelecké pokusy a vlastně i šance vyrovnaný, přestože držení míče hovořilo jasně ve prospěch Celty Vigo. Do druhého dějství vstoupili lépe domácí. Nejprvé Rubén Castro z hranice šestnáctky orazítkoval tyč a krátce na to vysunul do stoprocentní šance Sanabriu, jenž se vyhnul brankáři a neomylně zakončil - 2:1 pro Betis. Domácí se z vedení radovali jen sedm minut. Iago Aspas byl znovu ve správný čas na správném místě a tentokrát dopravil do sítě Bongondovu přesnou přihrávku - 2:2.

Přestřelka pokračovala 73.minutou. Rohový kop Joaquína přistál na hlavě Germána Pezzelly a Betis si vzal vedení zpátky. Hned za tři minuty přišel jeden z klíčových momentů celého utkání. Na 4:2 totiž mohl zvyšovat Ceballos, který byl na malém vápně úplně sám, jenomže koncovku prováhal. Betis se mohl dostat do dvougólového vedení, jenomže místo toho přišlo vyrovnání. Pět minut před koncem zápasu si naskočil na rohový kop Facundo Roncaglia a srovnal na konečných 3:3. V nastaveném čase ještě uviděl červenou kartu Petros, ale na výsledek už to vliv nemělo.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 0:0

03.12.2016 20:45

Góly: -

Atlético mohlo zužitkovat svou šanci a přiblížit se třetí příčce na dostřel. Jenže nečekané porážky Sevilly využít nakonec nedokázalo a samo se dopustilo trošku překvapivého zaváhání. Espanyol, který v lize už osmkrát v řadě neprohrál, v Madridu uhrál cennou bezbrankovou remízu. Pořadí v tabulce se tak po tomto zápase nezměnilo.

Jakkoli se domácí zdáli být v posledních zápasech produktivní, pak nyní měli svěřenci Diega Simeoneho velké problémy prosadit se směrem dopředu. Soupeř se celkem bez větších problémů bránil a získal to, pro co si do hlavní španělské metropole přišel. Domácí alespoň mohou být rádi, že počtvrté v řadě udrželi čisté konto.

Nejen prohra Sevilly na půdě Granady, ale taktéž remíza mezi Barcelonou a Realem hrála Atléticu večer do karet. Los Colchoneros chtěli stáhnout manko na katalánský celek na rozdíl jednoho bodu, svému městskému konkurentovi se pak mohli přiblížit na sedm bodů. V LaLize však zaznamenali jen třetí ztrátu bodů z posledních pěti kol.

Hostující trenér Quique Sánchez Flores byl s výkonem svého mančaftu spokojený. Takticky totiž zvládl utkání na výbornou a proti favoritovi se nedostával pod nějaký výrazný a delší tlak. Sice se do jakýchsi možností dostali Griezmann spolu s Diegem Godínem, nicméně první zákrok si hostující brankář Diego López připsal až se střelou Gabiho.

Druhý poločas byl přece jenom o něco zajímavější. A do první vážnější příležitosti se propracoval též Espanyol, nicméně Leo Baptistao ztroskotal na pozorném gólmanovi Oblakovi. Na druhé straně neuspěl Tiago. Následně se z dálky snažil prosadit též Carrasco, jenže prostor mezi třemi tyčemi nenašel.

Rozbít bezgólový účet se opět snažil Gabi, tentokráte však jeho přízemní pokus zlikvidoval Diego López. Ve slušné pozici se objevil rovněž José Giménez, ovšem jeho hlavička nebyla přesná a skončila pouze vedle. Poslední šanci, jak dostat Atlético do vedení, měl Griezmann, avšak i v tomhle případě Diego López odolal.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Villarreal CF 0:0

03.12.2016 18:30

Góly: -

Villarreal se navzdory nečekanému odvolání manažera Marcelina těsně před začátkem nové sezony popasoval mistrně, ovšem v posledních týdnech si svěřenci Frana Esciby přece jenom procházejí první výsledkovou krizí. Nedávné prohry s Eibarem, Athleticem či Alavésem nyní ve čtrnáctém kole umocnila bezbranková remíza na půdě tápajícího nováčka z Leganés.

Hosté se tak sice díky získanému bodu posunuli v ligové tabulce na průběžnou pátou příčku, ovšem Realu Sociedad stačí v pondělní dohrávce s Deportivem La Coruňa jakkoli bodovat, aby si toto postavení vybojoval zase zpátky. Hráči Leganés, kteří z posledních šesti kol dokázali zvítězit pouze jedinkrát, zvládli favorita udržet na uzdě a také si připravit i několik vlastních šancí na ještě nečekanější výsledek. I s dělbou bodů ovšem madridský celek může být spokojen, neboť tak opět o kousek poodskočil od obávaného sestupového pásma.

První střely na branku si připsali Martín Mantovani s Lucianem Nevesem, jež záhy doplnila nepřesná hlavička Unaie Bustinzy a domácí tak dali na úvod zápasu jasně najevo, že se proti Villarrealu nehodlají jen bránit. Šanci na hrotu dostal tentokráté od Escriby Alexandre Pato, jehož slibná rána skončila mimo, a bezbrankový první poločas uzavřela lapená střela Roberta Soriana.

Po změně stran se měl brankář Leganés Iago Herrerín co ohánět, aby udržel čisté konto při pokusu Samú Castilleja, a zahanbit se nenechal ani jeho protějšek Sergio Asenjo, který pro změnu vychytal dalekonosnou ránu Víctora Díaze. Nejlepší šance pak ve zbývajícím čase připadly na straně domácích Gabrielovi a Santosi Borremu na straně Žluté ponorky, avšak ani jeden z nich nakonec v zakončení neuspěl, a tak Villarreal odjíždí z Madridu pouze s bodem za remízu 0:0.

Příští pondělí čeká Escribovu družinu na domácí půdě šlágr kola proti Atlétiku Madrid v přímém boji o čtvrté místo, zatímco patnácté Leganés zavítá v sobotu na Kanárské ostrovy, kde se utká s místním Las Palmas, které zatím stále pomrkává po pohárové Evropě.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Madrid 1:1

03.12.2016 16:15

Góly: 53. Luis Suárez - 90. Sergio Ramos

Přestože Barcelona v prestižním derby s Realem Madrid zprvu nepodala nijak oslnivý výkon, ještě v poslední minutě základní hrací doby sahal obhájce titulu díky trefě Luise Suáreze po třech bodech a měl i celou řadu dalších šancí. Rázně proti ukončení série neporazitelnosti byl ovšem kapitán Realu Sergio Ramos, jenž přesnou hlavičkou rozesmutnil napěchovaný Camp Nou a udržel náskok Realu před svým katalánským rivalem na šesti bodech.

První půle žádnou strhující podívanou nenabídla. Barcelona sice zprvu měla očekávanou územní převahu, ovšem k ohrožení branky Keylora Navase ji pozorná obrana Realu nepouštěla za žádnou cenu. To hosté se hned na úvod domáhali odpískání pokutového kopu za nešikovný zákrok Mascherana na Vázqueze, ovšem rozhodčí Carlos Clos Gomez byl jiného názoru. O vyrovnaném a nervózním průběhu utkání svědčí i statistika, kdy úvodní půlhodina přinesla pouze dvě nevýrazné střely na bránu a také deset faulů.

Postupem času ale Real čím dál více vystrkoval růžky. Cristiano Ronaldo se dostal hned ke dvěma střeleckým pokusům, s nimiž si brankář ter Stegen poradil. Když pak Gérard Piqué odvrátil nebezpečný centr na roh, z nějž na německého brankáře v brance Barcelony nevyzrál ani Raphael Varane, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Sedm minut po změně stran se ale doposud bezzubá Barcelona přece jen dočkala, a to na své poměry atypicky vzduchem ze standardní situace. Neymarův perfektní přímý kop z levé strany totiž dolétl přesně na hlavu Luise Suáreze, jenž z pozice na samé hraně ofsajdu usměrnil míč hlavou do sítě a Camp Nou vybuchl nadšením i úlevou zároveň. V šedesáté minutě pak ještě více pozdvihl náladu domácích fanoušků nástup uzdraveného kapitána Andrése Iniesty, který se na trávníku objevil poprvé po šesti týdnech.

Suárezův gól zcela proměnil ráz zápasu. Doposud suverénní Real najednou opařeně přihlížel, jak Barcelona nabírá sebevědomí a sahá po navýšení náskoku. Zinedine Zidane zareagoval napohled defenzivním stažením Isca, jehož nahradil ve středu pole Casemiro, ovšem ani posílení středu zálohy s možnou větší volností pro duo Modrić - Kovaćić dominanci Barcelony bezprostředně nenarušilo. Nejprve měl k druhému gólu blízko Neymar, jenže ve vyložené šanci přestřelil, pak pro změnu nebezpečně vypálil Iniesta.

Až čtvrthodinu před koncem se znovu dostali do útoku i hosté, ovšem tentokrát to byla barcelonská obrana, která chránila ter Stegenovu branku jako oko v hlavě a do žádných výraznějších příležitostí svého soupeře nepouštěla. Obrovskou příležitost k pojištění jednobrankového náskoku měl v dvaaosmdesáté minutě Lionel Messi, jehož vybídl k zakončení fantastickou kolmicí Iniesta, jenže argentinská hvězda poslal svou křížnou přízemní ránu výrazně vedle.

Neproměněné šance nakonec Barcelonu stály dva body. V poslední minutě základní hrací doby totiž rovněž ze standardní situace srovnal z Modrićova centru na 1:1 Sergio Ramos. Real tak před Barcelonou dokázal uhájit slibný šestibodový náskok na čele a může slavit, zatímco výsledná remíza je pro domácí i vzhledem k průběhu utkání jednoznačným zklamáním.

Více informací k zápasu

Granada CF - Sevilla FC 2:1

03.12.2016 13:00

Góly: 27. Andreas Pereira, 56. David Lombán - 90+5. Wissam Ben Yedder (pen.)

Překvapivý výsledek se zrodil v Granadě, kde beznadějně poslední tým tabulky zdolal FC Sevillu! Nazariés, jak ce celku přezdívá, si připsali vůbec první výhru v sezoně a svými brankami se o ní postarali Pereira s Lombánem. Sevilla se tak odmítla posunout na druhé místo a po víkendu se na ní může bodově dotáhnout Atlético Madrid.

Měl to být jednoznačný zápas ve prospěch hostů, jenomže jak už to ve fotbale bývá, zrodilo se velké překvapení. Domácí začali bez přehnaného respektu a Seville činili okamžitě potíže. Bogo z úhlu pálil na Rica a sevilljský brankář zneškodnil na rohový kop. Diváci čekali v Granadě na první branku 27.minut. Boga doslova roztancoval Adila Ramiho a naservíroval přihrávku přesně na kopačku střílejícího Andrease Pereiry - 1:0 pro Granadu. Domácí byli v eufórii, nicméně ještě do konce poločasu mohli o vedení přijít. Ve 42.minutě měl stoprocentní šanci Mariano, ten se zbavil i brankáře ale jeho střelu na brankové čáře zastavil Lombán!

Sevilla určitě chtěla s nelichotivým výsledkem po změně stran něco udělat, jenomže jí zlomil další inkasovaný gól. Domácí rozehrávali rohový kop, ten byl prodloužen na zadní tyč kde v náběhu Lombán bez problému trefil prázdnou branku. Dvougólové manko už bylo pro Sevillu velkým varováním.

Jenomže svěřencům Jorgeho Sampaoliho to vůbec nešlo. Poslední tým tabulky si náskok bez sebemenších problémů držel. Až pět minut před koncem začali hosté výrazněji hrozit. Vázquez z malého vápna Ochou nepřekonal, ale mexický brankář stejně čistý štít neudržel. Až v nastavení se provinil faulem asi nejviditelnější hráč zápasu Lombán a sudí nařídil ve prospěch Sevilly pokutový kop. Wissam Ben Yedder ho bezpečně proměnil, ale více už hosté nestihli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid14104037:1234
2.FC Barcelona1484234:1528
3.Sevilla FC1483325:2027
4.Atlético Madrid1474328:1125
5.Villarreal CF1465319:1023
6.Real Sociedad1472523:1923
7.Athletic Bilbao1472520:1723
8.SD Eibar1463521:1921
9.Celta Vigo1463524:2621
10.UD Las Palmas1455425:2220
11.Málaga CF1455423:2120
12.Espanyol Barcelona1447317:1719
13.Deportivo Alavés1445514:1717
14.Real Betis1443717:2815
15.CD Leganés1442811:2514
16.Deportivo La Coruña1434718:2413
17.Valencia CF1433819:2612
18.Sporting Gijón1433815:2812
19.Granada CF1415813:308
20.CA Osasuna1414913:297

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (314)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele