LaLiga - preview 14. kola

03.12.2016, 08:51, aktualizováno 05.12.2016, 08:52
Previews
Tradiční dohrávka španělské LaLigy nás zavede na půdu Deportiva La Coruña. To se propadlo do sestupového pásma, navíc poměří síly s rozjetým Realem Sociedad...
Deportivo La Coruña - Real Sociedad  (pondělí 20:45)
Už přes dva měsíce čekají fotbalisté La Coruni na vítězství a přesně během této doby spadli v tabulce až na sedmnácté místo, jen o bod nad sestupovou propastí. Depor zkusí z krize vybřednout proti San Sebastianu, což je mimochodem celek, kterému se daří.

La Coruňa naposledy vyhrála 1. října, kdy doma na Riazoru těsně porazila Sporting Gijón 2:1. Od té doby ale nevyhrála, připsala si pouze dva nerozhodné výsledky a tabulkou se rapidně propadla až do sestupových vod.

Pochopitelně, Depor má pondělní dohrávku s Realem Sociedad k dobru, ale pokud jí nevyhraje, zůstane po čtrnácti kolech na osmnáctém místě. La Coruňa ale potřebuje výrazně přidat a to po všech stránkách. Nefunguje především defenzíva, vždyť čtyři branky jí nasázela Celta Vigo, Barcelona nebo Málaga. Tři branky nedávno schytala od Sevilly a mohli bychom pokračovat. Nedařilo se ani ve španělském poháru, Depor v prvním zápase prohrál na půdě Betisu 0:1.

Zcela jinou formou oplývá Real Sociedad. Ten narozdíl od domácích už pět kol nenašel přemožitele a to minulý týden hostil Barcelonu. Výsledek 1:1 je pro mnohé překvapivý, ovšem ne tak docela. Kataláncům se na Anoetě dlouhodobě nedaří a vlastně se dá říci, že tam získali bod. Mnohem překvapivější je fakt, že San Sebastian porazil Barcelonu v držení míče, což Španělsko, potažmo celá Evropa dlouho nepamatuje. San Sebastian bude na Riazoru usilovat o průběžné čtvrté místo, které zaručuje play-off Ligy mistrů.

Oba celky hlásí několik absencí. Na domácí straně jsou zranění Bruno Gama a Laure a nejisté jsou starty Valleho a Babela. Baskové zase nemohou počítat s Pardem, Bergarou a Gaztaňagem. Zdravotní obtíže trápily i Oyarzabala a Agirretxe.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Tytoń - Juanfran, Albentosa, Sidnei, Luisinho - Gil, Guilherme, Borges, Fajr - Moreno, Andone
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Martínez, Navas, Martínez, Yuri - Prieto, Illarramendi, Zurutuza - Vela, José, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Celta Vigo  (neděle 12:00)
Celta se vší silou snaží proniknout do vyšších pater LaLigy, ale zatím není moc úspěšná. Její účinkování v Evropské lize se na ní hodně podepisuje a odpočinout si teď bude chtít v nedělním utkání proti Realu Betisu.

Ve chvílích, kdy většina pracujících odpočívá, musí hráči Realu Betis a Celty Vigo za svými pracovními povinnostmi. Nedělní poledne bude patřit právě duelu na Estadio Manuel Ruiz de Lopera, kde se domácí Real Betis utká s Celtou Vigo v boji o důležité body. Mnohem víc je teď potřebují domácí, kteří mají problémy s formou a jejich umístění v ligové tabulce rozhodně není optimistické.

Béticos sídlí na 14. místě a na jejich kontě je 14 bodů, což je jen o pět víc, než kolik mají týmy na sestupových příčkách. Betis vyhrál za posledních deset utkání LaLigy jen třikrát, což není moc nadějná situace. Přesto si trochu napravil chuť, když se mu povedlo zvítězit v rámci Copa del Rey nad Deportivem La Coruňa. Ani tady to ale nebyla žádná atraktivní kanonáda - utkání rozhodla jediná branka, kterou vstřelil mladík Antonio Sanabria.

V minulém kole Primera Division trenér Victor také nezažil mnoho radosti, protože jeho celek byl rychle oslaben vyloučením Picciniho ze 17. minuty a nakonec s Eibarem prohrál 3:1. Sám ale hlavu neztrácí: "Začali jsme hodně dobře a dařilo se nám, ale v momentě, kdy jsme přišli o jednoho hráče, jsme zpanikařili. Přesto zůstávám optimistou, protože mám k dispozici velmi dobrý tým a věřím, že se zvedneme. Už v poháru jsme ukázali, že hrajeme dobrý fotbal, na což snad navážeme proti Celtě."

Do utkání v Seville půjdou domácí bez několika hráčů. Zmíněný Piccini má karetní trest, zraněn je pak Charly Musonda. Hosté jsou na tom s absencemi ještě hůř, protože jim kvůli kartám chybí Hugo Mallo a Sergio Álvarez. Zraněni jsou navíc ještě Claudio Beavue a Planas. Fabian Orellana by se měl včas dát dohromady.

Celta je dost unavená z působení v pohárech, takže jí brzy dochází síly. Poslední dobou se jí moc nedaří navázat na dobré výkony a především je pak potvrzovat. Za deset minulých soutěžních utkání Celta Vigo vyhrála jen čtyřikrát. V Primera Division se Celtě povedlo vyhrát 3:1 nad Granadou, o což se postaraly branky Iaga Aspase, Thea Bongondy a Papeho Cheikha. Celta je i díky tomu na průběžném devátém místě.

A rozhodně plánuje ještě si polepšit. Trenér Eduardo Berizzo k tomu prohlásil: "Doufám, že se nám povede navázat na náš duel s Granadou a po pohárovém klání s Murcií si připíšeme další výhru. Je důležité, abychom se učili vyhrávat pravidelně a sami to od sebe očekávali. Když bude každý dělat maximum, můžeme dojít s jedním cílem dostatečně daleko. Naším cílem je vyhrát a postoupit v tabulce zase výš."
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Mandi, Pezzella, Bruno - Cejudo, Petros, Donk, Ceballos, Martínez - Castro, Joaquín
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Roncaglia, Fontás, Cabral, Jonny - Radoja, Wass - Orellana, Hernández, Bongonda - Aspas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.30 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - SD Eibar  (neděle 16:15)
Bilbao potřebuje v LaLize co nejrychleji zapomenout na pořádně nepovedený duel z minulého kola na půdě Las Palmas. Částečně se mu to podařilo v průběhu týdne v Copa del Rey, byla to ovšem jen slabá náplast. Každopádně proti Eibaru bude v derby hrát bez dvou klíčových mužů sestavy Aritze Adurize a Raúla Garcíy. Soupeř si tak určitě může věřit.

Domácí zkrátka nečeká vůbec nic lehkého, několik absencí jim opravdu může notně zkomplikovat život. Přitom tři body budou jednoznačnou prioritou, aby si nějakým způsobem nekomplikovali cestu za evropskými poháry a neztratili před vánoci kontakt. Letos v lednu Athletic Club svého soupeře porazil vysoko 5:2.

Byl to na Kanárských ostrovech zápas blbec. Nejenže muselo Bilbao skousnout porážku 1:3, ještě přišlo díky červené kartě o historicky svého nejlepšího střelce a legendu Aritze Adurize a vykartovat se nechal též Raúl García. "Když jsme inkasovali druhý gól, hodně nám to uškodilo. Už jsme se zpátky nevrátili," hodnotil kouč Ernesto Valverde.

Kromě nich ještě nebudou k dispozici dlouhodobě zraněný Ager Aketxe, fit stále nejsou Óscar de Marcos ani Mikel Rico. "Dostali jsme ty dvě branky těsně před přestávkou a po přestávce. Byly to dva důležité momenty," vracel se k pondělní dohrávce Valverde. "Věřím tomu, že kdyby nepadly tak rychle za sebou, bude utkání jiné."

Los Leones zvládli první zápas čtvrtého kola Copa del Rey a na půdě Santanderu v průběhu tohoto týdne vyhráli 2:1. Stejným poměrem mimochodem uspěl také Eibar na půdě Gijónu a celkově získal už svou třetí výhru v řadě. V lize je překvapivě o bod lepší než jeho protivník, také on by rád usiloval o evropské poháry pro příští sezónu.

Oproti sestavě z minulého utkání proti Betisu, v němž hosté potvrdili solidní formu a zvítězili 3:1, by nemělo v eibarské jedenáctce dojít k nějakým výrazným změnám. Dokonce se dá očekávat, že vběhne na hřiště totožných jedenáct hráčů, protože klub má před tímto baskickým derby luxus zcela prázdné marodky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.30 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - UD Las Palmas  (neděle 18:30)
Na Estadio Mendizorrotza v Baskicku se střetnou dva celky s velice zajímavou formou a sice domácí Deportivo Alavés a Las Palmas. Oba celky v minulém kole naplno bodovaly a oba si v týdnu zajistily solidní výchozí pozice ve španělském poháru.

O poznání lepší výchozí pozici si vypracoval domácí Alavés. Ten zvítězil na hřišti Gimnásticu Tarragony vysoko 3:0! Navázal tak na předchozí úspěšné představení na půdě Villarrealu, kde zvítězil jako vůbec první tým v letošní Primera division. Deportivo je o tři příčky za Las Palmas, tedy třinácté a i s tímto panuje v Baskicku spokojenost.

Las Palmas nastoupilo v týdnu v Huelvě a i ono má po prvním výsledku 2:2 solidní výchozí pozici. Sice ne tak komfortní jako jeho ligový sok, ale pořád dosti dobrý. V lize se Los Amarillos pochybují v klidném středu tabulky. Naposledy si v lize poradili s Athleticem Bilbao 3:1 a to po velmi dobrém výkonu, kdy Basky k ničemu nepouštěli a celých devadesát minut ovládali hru.

Alavés se s Las Palmas pochopitelně neutká poprvé. Oba celky se střetávaly zejména v nižší Segundě division. Na prvoligové scéně se ale spolu utkají po dlouhých čtrnácti letech! Vzájemnou bilanci můžeme označit za velmi vyrovnanou.

Co se týče absence domácích, tak nejistý je pouze start Víctora Camarasy. O něco hůře je na tom v tomto ohledu Las Palmas. Zraněný je Dani Castellano a suspendovaný Roque Mesa. Otazník v jednu chvíli visel i nad startem Boatenga, nicméně někdejší hráč Milána nebo Schalke bude k dispozici.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Hernández, Feddal, Alexis, Femenía - Torres, Llorente - Gómez, Camarasa, Méndez - Deyverson
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Varas - Macedo, Bigas, García, Lopes - Viera, Montoro, Gómez - Tana, Livaja, Boateng
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sporting Gijón - CA Osasuna  (neděle 18:30)
Oba celky si v tuhle chvíli rozhodně nemají co závidět. Gijón se v tabulce nachází na osmnácté příčce, Osasuna je dokonce poslední. Vzájemný zápas je tak zcela určitě skvělou příležitostí na to vymanit se ze sestupového pásma, k tomu ale bude potřeba naplno uspět. S formou jsou na tom oba týmy vlastně totožně, prohrály už čtyřikrát v řadě.

Atmosféra ve Sportingu aktuálně není vůbec dobrá. Mužstvo kouče Abelarda Fernándeze nemůže najít optimální pohodu, ani v úterý si nespravilo chuť ve 4. kole Copa del Rey a podlehlo před vlastními fanoušky Eibaru. Po zápase byl domácí lodivod hodně naštvaný na novináře. A na tiskové konferenci jednoho z nich seřval sprostými slovy.

Šestačtyřicetiletý rodák z Gijonu si opravdu do pusy neviděl. "Ty a ta tvoje zku...ná Marca. Vždycky jenom hledáš sra...y, vymýšlíš si. Jsi ostuda," veřejně urážel a pokračoval. "Hraješ si na to, že fandíš Sportingu. Ale to ty neděláš. Působíš nám jenom škody, takže ti to teď říkám z očí do očí. Píšeš tyhle zprávy, poškozuješ nás, aby sis udržel práci."

Tenhle trenérův výjev jen potvrzuje, že Rojiblancos jsou ve velké krizi, vždyť výhru naposledy slavili v září ve 3. kole proti Leganés. Tehdy se sezóna vyvíjela skvěle. Jenže od té doby domácí urvali pouhopouhé dva body. Na druhou stranu před týdnem nehráli vyloženě špatně na půdě Realu Madrid, kde pohráli jen o branku.

Osasuna je na tom v tabulce ještě hůř než její soupeř, a to o dva body. V uplynulých čtrnácti kolech si připsala na své konto jen jedno jediné vítězství. Historicky se hostům na tohoto protivníka příliš nedaří, od roku 2012 ho porazili jednou z pěti případů. V minulém kole jednoznačně nestačili doma na Atlético Madrid.

Klub z Pamplony, jenž nedokázal ve Španělském poháru skolit venku ani další trápící se celek Granadu, bude postrádat dvojici Javiera Flaňa a Didiera Digarda. Ani domácí nemají nějaké výraznější potíže s marodkou, chybět možná budou pouze Carlos Castro a Alberto Lora, vyloučený je pak start Daniho Ndiho.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Málaga CF  (neděle 20:45)
Četné obměny kádru, a ještě četnější rotace tváří na manažerské stolici se ve Valencii stále míjí účinkem. Los Che se po zpackané loňské sezoně trápí stejně, ne-li více i letos a do čtrnáctého kola La Ligy půjdou v pozici jen těsně nad sestupem a s černou sérií pěti zápasů bez vítězství. Jen těžko však historicky hledat vhodnějšího soupeře na přetržení této šňůry, než jakým je Malaga - Andalusané se za svou historii představili na Mestalle patnáctkrát, přičemž zde ještě ani jednou nevyhráli.

Alespoň mírnou vzpruhou může být pro svěřence Cesareho Prandelliho pohárová výhra 3:1 na půdě Leganés, což je vzhledem k jejich postavení v tabulce čím dál schůdnější cesta, jak se probojovat po roční absenci zpět do pohárové Evropy. Italský manažer pravděpodobně vyrukuje s rozestavením na tři obránce, přičemž v útoku by se měl dočkat šance v základní sestavě Munir el Haddadi, jenž ve Valencii hostuje z Barcelony.

Malaga sice na vlastním stadionu La Rosaleda válí v plné kráse, o čemž svědčí bilance pěti vítězství v řadě s průměrným počtem přesně tří branek na zápas, avšak na cestách se zatím Andalusané vesměs trápí. Výjimkou budiž nedávná bezbranková remíza na Camp Nou, která ovšem nemění nic na tom, že družina Juandeho Ramose v letošní sezoně mimo vlastní stadion v La Lize stále ani jednou nebodovala naplno. Zatímco Valencie v Copa del Rey triumfovala, Malaga si naopak připsala krutou porážku 2:0 s druholigovou Córdobou, mimochodem právě na tamním stadionu. Větším lákadlem je tak momentálně liga, kde Malaga ztrácí z jedenáctého místa na pohárovou Evropu čtyři body.

Juande Ramos se bude muset obejít bez suspendovaného Juankara a Diega Llorenteho, přičemž nejistý je také stav Sandra Ramíreze, který v týdnu utrpěl svalové zranění a přišel již o zmíněný pohárový zápas. Střelecky by jej mohl a měl nahradit kdokoliv z tria En Nesyri - Michel Santos - Javier Ontiveros.

Zvláště poslední jmenovaný si zaslouží detailnější zmínku. Teprve devatenáctiletá hvězdička je v posledních týdnech největším hitem letošní Malagy, neboť se Ontiverosovi již v nedávném zápase s Deportivem La Coruňa povedlo vsítit premiérový gól v La Lize, a navíc šlo hned o gól vítězný, který rozhodl ve dvaadevadesáté minutě zápas s Deportivem La Coruňa.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Mangala, Garay, Abdennour - Cancelo, Pérez, Suárez, Siqueira - Parejo - Rodrigo, Munir
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Rosales, Torres, Villanueva, Ricca - Juanpi, Camacho, Fornals, Castro - Santos, Ontiveros
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Sevilla FC  (sobota 13:00)
Španělský fotbal se těší na očekávané El Clásico, ale to samozřejmě nebude jedinou atrakcí. O své šance na vylepšení postavení bude bojovat také Sevilla, která jede do Granady. Domácí tým je naopak na samém dně tabulky.

Znáte heslo o tom, že když se dva perou, třetí se směje? Ve 14. kole LaLigy se zhmotní ve skutečnost, protože v přímé konfrontaci se utká Real Madrid s druhou Barcelonou. Třetí je právě Sevilla, která by se tuze ráda "zasmála". Teď má ideální možnost k odskočení čtvrtému Atléticu Madrid, neboť jede do Granady. V ní by si ráda zastřílela, což bude vzhledem k mizerné a dosti průchozí obraně domácích možné.

Po krátkém intermezzu v podobě pohárového klání Copa del Rey se ve Španělsku navrací prvoligový fotbal. Třetí Sevilla naposled zvládla důležité utkání s Valencií, kterou porazila i díky brance Parejy těsně 2:1. Následovalo pohárové utkání s Formenterou, ve kterém se Sevilla dobře připravila a nasázela svému soupeři pět branek! Jedním z hrdinů tohoto utkání byl mladý Argentinec Joaquín Correa, který vstřelil hattrick.

A po utkání sám přiznal: "Mám nesmírnou radost z výsledku celého týmu i z toho, že jsem k dobrému výsledku mohl přispět. Moc mě to bavilo, fotbal jsem si užíval a jsem moc rád, že se nám to povedlo. Vždycky mě baví nejvíc to, že fotbal je především týmový sport, takže chci nejdřív myslet na celek. Snažím se být vždycky maximálně připraven, abych mohl pomoci týmu. Je jasné, že mám nějaké preference, ale budu tam, kam mě trenér umístí a kde mě potřebuje," dodal mladý útočník.

Sevilla je jasným favoritem a dlouho se jí dařilo udržovat si ve vzájemných duelech s Granadou převahu, jenže v posledních měsících se už dvakrát za sebou radovala právě Granada. Ta by teď výhru potřebovala jako sůl, alespoň pokud jde o ligu. V ní dlí až na posledním místě a nedaří se jí ani na jedné straně hřiště. Po remíze s Valencií dostala tři branky od Celty Vigo a opět odešla bez bodů. Aspoň že první výhru má trenér Lucas Alcaraz za sebou.

V poháru přehrál jeho tým Osasunu o jednu branku a trenér z toho měl samozřejmě radost: "Je důležité, že jsme vyhráli nad Osasunou. Pro naši morálku a vlastní sebevědomí jsme to hodně potřebovali. Teď musíme vzít ty dobré aspekty z našeho projevu a přenést je do ligy. V ní jsme na posledním místě, což by nám mohlo trochu komplikovat snahu o lehkost a klid. Ale nehodláme nic vzdávat a budeme bojovat až do posledních chvil každého zápasu," burcuje své hráče trenér Alcaraz.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Foulquier, Vezo, Sauniér, Lombán, Silva - Carcela-González, Pereira, Uche, Boga - Kravec
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Mariano, Mercado, Pareja, Rami, Escudero - Sarabia, N'Zonzi, Vazquez, Vitolo - Vietto
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.25 - 4.00 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Real Madrid  (sobota 16:15)
Souboj dvou titánů je na spadnutí! Už v sobotu odpoledne se do sebe pustí celky dvou nesmiřitelných mužstev, které se přetahují o slavné hráče, množství trofejí i nadvládu nad španělskou LaLigou. Vítejte u slavného El Clásica.

V sobotu krátce po čtvrté hodině vyvrcholí dlouhé čekání mnoha fanoušků fotbalu, protože začne výkop jeden z nejsledovanějších a nejemotivnějších zápasů historie. Na stadionu Camp Nou se představí nenáviděný vyzyvatel tamní Barcelony, Real Madrid. Dost možná nejsledovanější sportovní událost, která znamená nervy, nadšení a vzájemné škádlení obou táborů by mohla udělat poměrně velké změny na čele ligového žebříčku.

Ten momentálně ovládá tým z hlavního města Španělska. Bílý balet je mírným favoritem, protože má aktuálně lepší formu. Potvrdil ji devíti výhrami z posledních deseti soutěžních utkání, o čemž se Barceloně může jen zdát. Naposledy se mu v lize dařilo těsně vyhrát nad Sportingem Gijón a třebaže na skóre 2:1 s outsiderem je zvyklý jen málokdo, dá se to jistě omluvit absencemi či přílišným očekáváním právě derby. V minulém soutěžním utkání už to byl zase ten starý dobrý Real, protože v Copa del Rey nadělil šest branek Leonese.

Na El Clásico se tak Real připravil velmi dobře, což si uvědomuje i trenér Zinedine Zidane. "Nechtěl jsem před utkáním Copa del Rey mluvit o střetu s Barcelonou, protože se snažíme respektovat každého soupeře a neznehodnotit Leonesu jen proto, že pak přijde Clásico. Ale je pravda, že tohle utkání je vrchol, je to sledovaný a dramatický zápas, který má v sobě neobyčejný náboj. My jsme se na něj pečlivě připravili a doufáme, že se nám povede vyhrát. Bylo by to pro nás velké vítězství," zakončil trenér Realu Madrid.

El Clásico není jen soubojem dvou mužstev, ale také individuálním střetem několika hvězd. Často se propírá souboj Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. V poslední době se k tomu přidala ještě trenérská rovina, neboť také Zinedine Zidane se několikrát coby hráč utkal se svým protějškem, Luisem Enriquem. Do formy se dostává trio Messi, Neymar a Suárez a do hry se vrací také Andrés Iniesta. Menší problémy měl Gerard Piqué, ale také on by měl být v pořádku. Na straně Realu je vážnou absencí dlouhodobě zraněný Gareth Bale a mimo hru bude i Álvaro Morata.

Stejně jako Barceloně se vrací Iniesta, i Real Madrid má jednoho navrátilce. Je jím brazilský záložník Casemiro, kterému se minulé Clásico proti Messimu vydatně dařilo. Barcelona je v tuto chvíli na druhém místě, přičemž se po očku musí dívat i za sebe. Dravá Sevilla má totiž ztrátu jen jediného bodu. Pro blaugranas bude toto utkání asi nejklíčovější. A to i proto, že za posledních pět soutěžních duelů vyhráli jen dvakrát. Přesto se trenér Enrique neukvapuje.

"Podobné zápasy není snadné vyhrát. Když hraje Barcelona utkání s menším týmem jako v Copa del Rey, naráží na pečlivou obranu. Náš soupeř se úzkostlivě snaží bránit a není jednoduché celý zápas hrát jen u brány soupeře. Přesto si myslím, že jsme se toho zhostili dobře. El Clásico je pro nás hodně důležité, protože hrajeme před vlastními fanoušky a to nás vždycky vede k pocitu odpovědnosti. Zároveň je to velká šance dostat se blízko k prvnímu místu," dodal trenér Enrique. Bude v čase, kdy (nejen) fotbalový svět truchlí, El Clásico vítaným osvěžením?
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Roberto, Mascherano, Piqué, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Kovačič - Vázquez, Isco, Ronaldo - Benzema
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 4.33 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Leganés - Villarreal CF  (sobota 18:30)
Domácí Leganés postupně směřuje k sestupovým vodám, ale ještě se odmítá vzdávat. Teď se u jeho břehů vynoří Žlutá ponorka, která si po několika horších výkonech chce říct o tři body a stoupat tabulkou.

Leganés se statečně bije s prvoligovým osudem a ačkoli většinou zažívá jen hořkou pachuť porážky, občas se mu podaří překvapit a vyhrát. I díky tomu sídlí na patnáctém místě LaLigy a na jeho kontě je 13 bodů. Od výhry nad Osasunou ale zažívá jen porážky. Po ligové prohře s Espanyolem Barcelona se mu nepoštěstilo ani v Copa del Rey, protože prvoligová Valencia byla moc velkým soustem a vyhrála 3:1.

Pro Leganés bude tohle utkání vůbec tím prvním střetem s Villarrealem v rámci první ligy. Jako by nestačilo, že je již tak velkým outsiderem, ještě musí řešit množství absencí. Ty má realizační tým až nad hlavu, protože zraněni jsou Diego Rico, Adrián Marín, Alexandr Szymanowski, Koné, Serantés a Robert Ibáňéz. Včas by se mohl dát do pořádku snad jen Bustinza. Leganés dokonce muselo sáhnout k zoufalému kroku a místo zraněného brankáře Jona Serantese si z Athleticu Bilbao vypůjčilo schopného brankáře Iaga Herrerína.

Villarreal je na tom s absencemi mnohem lépe. Schází mu snad jen Roberto Soldado a Alfred N'Diaye. Mašina Villarrealu se na nějakou dobu zasekla a v lize se Žlutá ponorka začala trochu propadat. Po remíze v Curychu v rámci Evropské ligy se Villarrealu nedařilo ani doma, protože jej překvapil Alavés. Takže si hráči spravili náladu alespoň duelem v Copa del Rey. Toledo porazili třemi góly a budou doufat, že tento výkon zopakují proti dalšímu outsiderovi.

Villarreal teď bojuje na šestém místě LaLigy, což je poslední místenka do Evropské ligy pro příští ročník. Pokud by ale Žlutá ponorka chtěla navštívit milionářskou Ligu mistrů, musí zabrat. Aktuálně na 4. místo ztrácí sice jen dva body, nicméně konkurence je letos velmi obstojná a daří se jí. I proto musí Villarreal zápasy jako ten s Leganés vyhrávat. I trenér Fran Escriba si uvědomuje, že duel na Estadio Municipal de Butarque nebude snadný.

V rozhovoru pro média zkušený trenér zmínil: "Leganés je hodně zajímavým týmem, protože hraje jednoduše a nebojácně. Umí táhnout za jeden provaz a atmosféra na jeho půdě je prý velmi účinná. Nečekám nic snadného, třebaže je mezi námi v tabulce velký rozdíl. I proto se svým hráčům snažím vštípit, že v LaLize není slabých týmů a musíme ke každému z nich přistupovat tak, jako kdyby to byl náš poslední zápas. Na každém bodu totiž záleží," dodal před duelem s Leganés trenér Escriba.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Bustinza, Insúa, Mantovani, Díaz - Timor, Alberto - Ramos, Gabriel, López - Neves
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Ruiz, Musacchio, Costa - Soriano, Trigueros, Bruno, Castillejo - Sansone, Pato
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.00 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Espanyol Barcelona  (sobota 20:45)
Atlético Madrid se bude z povzdálí dívat na El Clásico a doufat, že mu výsledek bude hrát do karet. V současné době jej totiž od prvního místa dělí nepříjemných devět bodů, což není maličkost. Naštěstí pro něj zavítá na stadion Vicente Calderon Espanyol Barcelona, kterému se příliš nedaří.

Colchoneros nezvládli dva těžké zápasy s Realem Sociedad a Realem Madrid, čímž ztratili kontakt s prvním týmem tabulky. Od poloviny listopadu se jim ale daří dostat se zpět na vítěznou vlnu a klíčem k tomu je i dobrá defenziva. Jen Villarreal je v této činnosti statisticky lepší, Atlético pak inkasovalo jen o jednu branku více. V posledních třech soutěžních duelech se tým trenéra Diega Simeoneho dokázal radovat z čistého konta pokaždé.

Po výhře nad PSV v Lize mistrů se Atlético dočkalo další výhry v minulém kole LaLigy proti Osasuně Pamplona a opět to bylo s čistým štítem. Osobní skóre si pak střelci colchoneros ještě vylepšili v duelu Copa del Rey proti CD Guijuelo, jehož konto zatížili hned šesti brankami! Teď by potřebovali další body i proto, že čelo LaLigy zdá se poněkud zhuštěné. Atlético na 4. místě ztrácí tři body na Sevillu, ale pozor musí dávat také za sebe, kde se hromadí Real Sociedad San Sebastian s Villarrealem.

Na výtečné defenzivě má velký podíl především brankář Jan Oblak, který musí odrážet přestupové spekulace médií. Slovinský brankář v minulém kole chytil penaltu, za což si vysloužil poklonu od trenéra Simeoneho. "Osasuna minule začala velmi dobře a nám chvíli trvalo, než jsme se dostali do tempa. Nakonec jsme se zlepšili a máme tři body, i když to nebylo jednoduché. A velký dík patří za výhru brankáři Oblakovi. Jeho výkony rostou každým zápasem, je vzadu jistotou a perfektně sem zapadl. Doufám, že mu jeho výtečná forma vydrží ještě dlouho."

Atlético Madrid poslední dobou ustálilo své výkony a je to do jisté míry výsledek také jeho vyprázdněné marodky. Na ní jsou déle jen Alessio Cerci a Augusto Fernandez, což jsou dlouhodobě zranění hráči. Menší zdravotní problémy má útočník Fernando Torres. V dresu hostujícího týmu taktéž nepanují žádné větší obavy, protože v menším ohrožení je snad jen Pablo Piatti.

Espanyol je na 12. místě, což tak nějak zapadá do jeho každoročního plánu. Barcelonský celek se stereotypně snaží udržet se ve středu tabulky, což mu delší dobu vychází. Párkrát za sezonu se sice zdá, že by to tentokrát mohlo vyjít a Espanyol by se mohl podívat i výš, ale nakonec je z toho vždy jen boj o střed. Průměrnost dokazuje také nejčastější výsledek jeho duelů - remíza. Těch nemá zatím žádný jiný celek v LaLize tolik. Poslední dvě kola však Espanyol vyhrál a rovněž udržel čisté konto. Zvládne to i proti Atletům?
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Godín, Luis - Koke, Tiago, Gabi, Carrasco - Gameiro, Griezmann
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Sánchez, López, Reyes, Caricol - Pérez, Jurado, Fuego, Piatti - Moreno, Baptistao
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.75 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid13103036:1133
2.FC Barcelona1383233:1427
3.Sevilla FC1383224:1827
4.Atlético Madrid1373328:1124
5.Real Sociedad1372422:1423
6.Villarreal CF1364319:1022
7.SD Eibar1363420:1621
8.Athletic Bilbao1362517:1620
9.Celta Vigo1362521:2320
10.UD Las Palmas1354424:2119
11.Málaga CF1354421:1919
12.Espanyol Barcelona1346317:1718
13.Deportivo Alavés1344513:1616
14.Real Betis1342714:2514
15.CD Leganés1341811:2513
16.Valencia CF1332817:2411
17.Deportivo La Coruña1324713:2310
18.Sporting Gijón1323812:279
19.CA Osasuna1314812:267
20.Granada CF1305811:295

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (412)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele