14. kolo
05.12.2016 20:45 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Real Sociedad 5:1

Fotbalisté La Coruni konečně zabrali a doma si připsali nezvykle vysoké vítězství 5:1 nad San Sebastianem. Domácí baskický celek doslova smetli a ti po delší sérii bez porážky zažili pořádné vystřízlivění. Dvakrát se mezi střelce zapsal rumunský útočník Florin Andone.

Real Sociedad se v minulém kole prezentoval vynikajícím výkonem proti Barceloně, kde konečná remíza 1:1 byla spíše ztrátou, ale v tomto utkání zcela propadl. Hosté vstoupili do zápasu hodně laxně, lehkovážně, naivně. Jejich obrana zřejmě v úvodních minutách vyhlásila den otevřených dveří, protože jak jinak si vysvětlovat hned dva samostatné průniky Andoneho, který teda Baskové přečkali bez újmy.

Tedy jen do náledujícího rohového kopu, který se rozhodli nebránit. Centrovaný balón propadl k Sidneimu a ten poslal balón přesně k tyči! Po půlhodině hry už La Coruňa vedla 2:0 a branku si hosté vstřelili sami. Iňigo Martínez si ve snaze odvrátit nebezpečí vstřelil ukázkový vlastenec. Na Rulliho branku se dál valila ofenzivní lavina a ten ještě do konce prvního poločasu potřetí inkasoval. Do třetice všeho dobrého a zlého se trefil Florin Andone, jemuž předložil přesnou přihrávku Juanfran.

Hosté byli zralí na ručník, ale španělská liga pamatuje velké zvraty. V 57. minutě dal San Sebastianu naději Yuri Berchiche. Poté, co si vyměnil balón s Canalesem, vymetl pravou šibenici Tytońovi branky. Byl to ale jen záblesk, protože nadále jasně ovládali hru domácí borci. Po hodině hry fauloval Martínez ve vlastním vápně Albentosa a sudí odpískal pokutový kop. Ryan Babel ho sice neproměnil, ale měl k dispozici bezprostřední dorážku a tou již slavil úspěch.

V tu chvíli už nebylo o vítězi zápasu pochyb. Nutno podotknout, že vedení La Coruni bylo naprosto zasloužené. V 77. minutě už zvyšoval na 5:1 dvougólový Florin Andone, Rullimu tvrdou ranou nedal vůbec žádnou šanci. V posledních minutách hry mohl znovu snížit Willian José, jeho rána ale pouze rozezvonila obě Tytońovy tyčky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele