14. kolo
04.12.2016 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - CA Osasuna 3:1

Souboj dvou celků ze sestupového pásma, které v posledních týdnech především hledají vlastní identitu, zvládl lépe Gijón, který se vyhoupl na šestnáctou pozici, a svého soupeře nechal posazeného na dně tabulky. Domácí se prosadili zásluhou dvou branek Carlose Carmony a Douglase, hosté už jen v závěru snižovali Miguelem Flaňem.

Trošku už minulý zápas na půdě Realu naznačil, že by Sporting v nejbližší době mohl přerušit svou hrozivou bilanci bez vítězství. Na půdě favorita nepředvedl vyloženě špatný výkon a prohrál tam jen o branku. Nakonec se opravdu zadařilo v klíčovém duelu s Pamplonou. Až na jedenáctý pokus od zářijového střetnutí s Leganés konečně naplno bodoval.

Zato celek z Navarry se i nadále topí v obrovité krizi a spolu s Granadou má na bodovém kontě pouze jednociferné číslo. Celkově zaznamenal už svou šestou porážku v posledních sedmi utkáních, pokud-li do statistik zahrneme i Copa del Rey. Na El Molinónu mimochodem prohrál od roku 2012 už potřetí v řadě.

Do jakéhosi prvního vážnějšího zakončení se po dvaceti minutách hry dostal Moi Gómez, nicméně u bližší tyčky zakončoval jen mimo. Tři minuty před přestávkou se již Gijón ujal vedení. Fernando Amorebieta poslal z levé strany dlouhý pas do šestnáctky, kde se do míče hlavou opřel Carlos Carmona, jenž zamířil přesně k tyčce.

Domácí i po přestávce kontrolovali hru, jejich protivník mimochodem do 56. minuty stále nezaznamenal jedinou střelu na branku. V tu chvíli naopak Rojiblancos přidali další zásah, to když Moi Gómez poslal přihrávku skrz celé vápno do volného prostoru, odkud zcela nehlídaný Douglas pohodlně zamířil za záda brankáře Nauzeta Péreze.

Carlos Carmona byl blízko dalšímu gólu v 66. minutě, ale neuspěl, avšak nemusel smutnit, neboť se znovu prosadil dvanáct minut před koncem. Po rychlé akci ho ve středu pole našel Moi Gómez a následný lob skončil za brankovou čárou. Hosté pak stačili pouze korigovat, na zadní tyči Miguel Flaňo zužitkoval přihrávku Álexe Berenguera.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele