14. kolo
04.12.2016 16:15 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - SD Eibar 3:1

I bez klíčových mužů sestavy Aritze Adurize a Raúla Garcíy zvládlo Bilbao baskické derby proti Eibaru a uštědřilo svému soupeři první porážku po třech vítězstvích v řadě. Domácí vedli zásluhou Beňata Etxebarriy do poločasu, následně se trefil Iňaki Williams, aby pak hosté snížili Sergiem Enrichem. Tři body nakonec v nastavení pojistil Iker Muniain.

Los Leones zjistili jednu hodně pozitivní zprávu do budoucna. Dokážou totiž střílet branky, i když jim chybí Aritz Aduriz, současný nejlepší střelec týmu a také historicky nejúspěšnější šutér klubu, který se v minulém utkání v Las Palmas nechal vyloučit. V tabulce předskočili svého soupeře o dva body a jsou zase zpátky v boji o pohárové příčky.

Možná že v první půlhodině byl o něco aktivnější ve střelbě směrem na branku Eibar, nicméně Anaitz Arbilla spolu s Adriánem Gonzálezem nedokázali mířit přesně. To na druhé straně netrefil prostor mezi třemi tyčemi Sabin Merino. Tři minuty před koncem se již ovšem Athletic Club radoval z úvodní branky utkání.

Beňat Etxebarria letos zaznamenal jen jeden jediný gól, a to v Evropské lize proti Rapidu Vídeň, tentokráte si na své konto připsal také úspěšný zásah v LaLize. Svůj přímý volný kop zahrál parádně, technickou střelou obstřelil zeď a poslal jí přesně do šibenice. Hostující brankář Asier Riesgo se po míči jen marně natahoval.

Po přestávce hledal Eibar cestu za vyrovnáním, v poměrně slušné pozici se po centru Antonia Luny objevil Sergio Enrich, avšak svou hlavičku usměrnil jen vedle brány. O pár chvil později se k hlavičce propracoval též Sabin Merino, ani on však, podobně jako jeho protivník, nebyl v koncovce úspěšný.

Domácí rozšířili svůj gólový účet v 55. minutě. Sabin Merino uvolnil rozeběhnutého Iňakiho Williamse, ten naběhl do šestnáctky z levé strany a z blízkosti zakončil podél nohy Asiera Riesga. Každopádně Bilbao nemělo v žádném případě vyhráno. Gólman Kepa likvidoval pokus Inuia, nicméně devatenáct minut před koncem kapituloval.

Inui na zadní tyči vrátil míč hlavou do malého vápna na Sergia Enricha, který z blízkosti snadno zacílil. Osm minut před koncem nebyli Los Armeros daleko od vyrovnání, nicméně Inui zase na Kepu nevyzrál. V nastavení bylo definitivně rozhodnuto, Iker Muniain sám před Asierem Riesgem využil přihrávky z pravé strany od Asiera Villalibreho.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele