14. kolo
04.12.2016 20:45 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Málaga CF 2:2

Už se zdálo, že doposud strádající Valencie přece jen ukončí v domácím zápase s Malagou dlouhou šňůru bez vítězství a odsune se z bezprostřední blízkosti sestupového pásma, jenže branka Pabla Fornalse z třetí minuty nastavení nakonec znamenala dělbu bodů po atraktivní remíze 2:2, o niž se vedle záložníka Malagy a autora obou branek hostí gólově postarali Rodrigo a Álvaro Medrán.

Los Che tak protáhli své tápání již na šest ligových kol, aniž by jedinkrát naplno bodovali, a od prvního sestupového místa jsou momentálně po čtrnácti kolech vzdáleni pouze na dva body. Na první nesestupové sedmnácté místo nejprve svěřence Cesareho Prandelliho odsunul Sportin Gijón, který zvládl porazit Osasunu, ovšem díky zisku bodu a lepšímu skóre Netopýři poskočili alespoň zpět před Gijón na šestnácté místo. Malaga se naopak drží v klidném středu tabulky s dvaceti body a má tak momentálně blíže k pohárové Evropě než k pádu do druhé ligy.

Lepší vstup do zápasu si hosté snad ani nemohli představovat. Hned v třetí minutě totiž Pablo Fornals trefil svou ránu z voleje přesně a postaral se o průlom skóre ve prospěch Malagy. Valencie ovšem měla na tento nepříznivý průběh zápasu okamžitou odpověď a čtyři minuty nato bylo opět vyrovnáno, když centr Daniho Pareja uklidil do sítě hlavou útočník Rodrigo. Ve čtyřiatřicáté minutě si navíc aktivní nahrávač Parejo připsal i druhou asistenci večera, když pro změnu připravil palebnou pozici Álvaru Medránovi, který se nemýlil.

Po změně stran pak neměl daleko k vyrovnání Ignacio Camacho, ovšem jinak hosté navzdory územní převaze nebyli dlouho schopní vsítit kýžený vyrovnávací gól. Camacho ještě sedm minut před koncem z rohového kopu neuspěl, stejně jako Yousse En-Nesyri, ale nakonec domácí obrana přece jen povolila. Až v třetí minutě nastavení se dokázal prosadit podruhé v zápase Fornals a na jakoukoli odpověď již nezbyl žádný čas. Valencie tak s Malagou uhrála remízu 2:2, která není plně uspokojivá ani pro jednu stranu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele